Tietoisuus on turha ja tyhjä käsite

VainAineOnTodelista

Maailmankaikkeus on olemassa ihmisen tietoisuudesta riippumatta.

Sitä paitsi ihminen ajattelee aivoilla, ei tietoisuudella.

Tietoisuuskäsite on jo psykologisestikin täysin ontto käsite.

12

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • VainEnergiaTodellista

      Maailmankaikkeus on olemassa, on havainnojaa tai ei, mutta ei se tietoisuuden olemassaoloa mitenkään kumoa.
      Energia on fundamentti; ei aine. Protonin massasta 99 % johtuu gluonien energiasta.

      • VainAineOnTodelista

        Energia on aineen, kuten asuntojen hintojen, kokonaisliikemäärä. Toisin sanoen, energia kuvaa aineen kokonaisvolatiliteettia. Henkimaailman oliot, kuten tietoisuus, eivät liity millään tavalla kokonaisliikemäärään eli -volatiliteettin.

        Ilman ainetta ei voi olla volatiliteettia. Aine on primääristä, volatiliteetti eli energia sekundääristä eli johtuu aineesta.

        Tietoisuus eli tajunta on tyhjä käsite, jota ei ole edes pystytty määrittelemään siten, että se olisi jotain havaittavissa olevaa aineellisessa maailmassa, jossa elämme.


      • hkhkjhkjhkjh
        VainAineOnTodelista kirjoitti:

        Energia on aineen, kuten asuntojen hintojen, kokonaisliikemäärä. Toisin sanoen, energia kuvaa aineen kokonaisvolatiliteettia. Henkimaailman oliot, kuten tietoisuus, eivät liity millään tavalla kokonaisliikemäärään eli -volatiliteettin.

        Ilman ainetta ei voi olla volatiliteettia. Aine on primääristä, volatiliteetti eli energia sekundääristä eli johtuu aineesta.

        Tietoisuus eli tajunta on tyhjä käsite, jota ei ole edes pystytty määrittelemään siten, että se olisi jotain havaittavissa olevaa aineellisessa maailmassa, jossa elämme.

        Taitavat fyysikot olla kanssasi vähän eri mieltä. Kaikki aine on syntynyt nykykäsityksen mukaan infaltonikentän energiasta kentän romahttaessa BB:n alussa. Kuten edellä todettiin, energia on fundamentti ja massa voidaan muuttaa energiaksi suhteella E = m x c ^2. Ei siinä silloin massan liikettä ole.

        Kognitiotieteiden tutkijat taas voisivat olla eri mieltä kanssasi siitä, onko tietoisuus määritelty vai ei. Filosofit eivät ole päässeen ratkaisuun tietoisuuden määritelmästä sen monitahoisuuden takia, mutta kukaan ei kai kiistä sen olemassaoloa.

        Henkimaailma on ihmisten mielessä ihmiskunnan taikauskoisen ajan jäänteenä.


      • inflatoni_falsifioitu

        Hypoteettiset inflatoni-hiukkaset on kaikki falsifioitu LHC-tutkimuksissa. Puheet inflaatiosta ja inflatoneista on pelkkää mielikuvitusta, jolle ei ole reaalitodellisuudessa mitään vastinetta. Inflaatio ei ole samantyyppinen teoreettisen fysiikan osa-alue kuin molekyyliteoria joka muuttui 100 vuotta sitten empiiriseksi fysiikaksi, vaan ihan puhdasta satua.


    • Järkisyitä2

      Aloittaja voisi olla keinoäly ilman tietoisuutta. Voiko tietoisuuden käsitettä edes selittää, jos sitä ei itse koe?

    • tredfgy

      Kaikella olevalla on kuitenkin ensisijaisesti alitajunta eli tiedostamaton, joka on se osa jolla eliöt on suhteessa ympäristöön. Tietoinen mieli on eri asia.

      "Alitajunta kerää jatkuvasti tietoa, joten ihmisillä on päässään paljon sellaista informaatiota, johon on tietoisesti vaikea päästä käsiksi. Usein ihmisestä voi tuntua, että hänellä oli jokin intuitio tai melkein yliluonnollinen aavistus siitä, mitä tapahtuu. Todennäköisesti kyse on siitä, että alitajunta on rekisteröinyt ympäristön pieniä merkkejä, joita tietoinen mielemme ei ole huomannut."

      https://www.savonsanomat.fi/teemat/tiede/Ihmiset-soittelivat-hätäkeskukseen-eikä-kukaan-tiennyt-mikä-on-vialla-–-Alitajunta-kerää-lakkaamatta-tietoa-ympäröivästä-maailmasta/1317609

    • Joko sitä on asioiden vietävissä taikka läsnä tietoisuudessa huomaten ajatuksensa, niiden vaikutukset sinun käyttäytymiseesi , tunteiden huomioiminen ja niiden vaikutusten seuraaminen.
      Ne hellittävät otettaan kun on läsnä sekä valpas kunnes tapahtuu irtaantuminen omasta "persoonasta" ja tuolloin tapahtuu kristinuskon mainitsema uudestisyntyminen ylhäältä.
      Eli uusi ihminen.

    • ahgsyyu

      Atomeillakin voi olla muisti.

      "Onko kollektiivinen alitajunta todella olemassa?
      Hyväksyäksemme kollektiivisen alitajunnan olemassaolon, meidän pitäisi alkaa uskomaan, että elämä ja koko universumi ovat eläviä asioita. Samuel Butler esimerkiksi sanoi, että kaikki elämä on alitajuista muistoa väittämällä, että jopa atomeilla itsellään on se.

      Kaikki tämä osoittaisi sen, että kun synnymme, saavumme tähän maailmaan jonkinlaisen perusmuistin kanssa. Sellaisen, jonka olemme geeniperimämme kautta perineet ihmisten alkuperästä asti. Se on jotakin, jota olemme kehittäneet useiden sukupolvien ajan, pitäen sen alitajuisesti muistissamme."


      https://mielenihmeet.fi/onko-olemassa-kollektiivinen-alitajunta/

    • Kyllä tämä on filosofiassa ratkaistu kauan sitten. Korkeamman tason ilmiöt selityvät aineen ilmiöillä hyvin pitkälle, mutteivät kokonaan. Niitä täytyy tarkastella myös omalla tasollaan.

      Aine, elämä, psyyke. Siinä ne tasot ovat. Ei biologisia ilmiöitä voi kokonaan palauttaa aineen ilmiöihin eikä psyykisiä ilmiöitä fysiologisiin. Ei tämä asia sen kummempi ole. Aloittajan fysikalismi on hylätty kauan sitten, mutta vaikuttaa voimakkaasti luonnontieteellisessä ajattelussa. Lisäksi on tuo energia, josta edellä mainittiin.

    • Ohman4

      Kylläpä puppugeneraattorit taas pöhisevät! Voi että!!!

      Puppututkani suorastaan ulvoo.

    • Anonyymi

      Avaus on oikeassa, mutta siltikin pielessä!!

      Miten se on mahdollista?

      1. Todellisuus on mielestä riippumatonta, kyllä.

      2. Aivojen avulla ajatellaan. Ne kuhisevat sähkösignaaleja jokaisessa ajatuksessa.

      3. Psykologia tutkii yleensä ns. kolmannen persoonan näkökulmasta tietoisuutta, joten ei psykologia voisikaan olla muuta kuin tyhjänpäiväistä puhuessaan tietoisuudesta.

      Yllä olevat väitteet ovat siis tosia, mutta pieleen menee sen sijaan siinä, että tietoisuus koetaan. Se on joka hetki elävää, kokemuksellista sisältöä täynnä. Tietoisuutta ei saa edes pois päältä [narkomaanit tätä kokeilevat usein huonoin tuloksin].

      Ihmiset ovat siten 'heitettyjä' olemaan tietoisia. Siitä ei voi kuitenkaan sanoa mitään täsmällistä määritelmää, koska tietoinen elävä kokemus pakenee määrittelyä. Tietoinen kokemus sisältää sen, että se itse on tietoinen.

      Koska mikään käsite ei voi tavoittaa ns. ensimmäisen persoonan näkökulmaa aidossa mielessä, ratkaisu tähän ongelmaan on välttää puhumasta tietoisuudesta sellaisin käsittein, jotka kohtelevat sitä objektina. Syytä on kuitenkin tarkentaa asiaa siten, että tietoisuuden sisällöt voivat olla objekteina, joita ensimmäisen persoonan näkökulmasta voidaan tarkkailla. "Tietoisuus itse" (dasein) on kuitenkin jotakin muuta kuin sen tietoiset sisällöt, joita ihminen kokee ollessaan tietoinen.

      Tietoisuuden käsite on todellakin turha. Sitä ei tarvita mihinkään ja sen voisi unohtaa harhaanjohtavana. Ollessasi tietoinen: elä, koe, haista, ja maista.

    • Anonyymi

      Energia on tietoista, tietoisuus on energiaa.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1515
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1164
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      85
      1080
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      986
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      579
      961
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      907
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      872
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      832
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      664
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      630
    Aihe