Polaaripyörre syynä kylmyyteen

saarroksissa

Nyt johtuva väliaikaikainen talven tuntu johtuu vain siperian polaaripyörteestä. kun sen vaikutus lakkaa, ollaan taas todellisissa lämpötiloissa. Ilmastonmuutos on vääjäämätön. sen huomaa kun ympärilleen katsoo. Myös Yhdysvaltain hirmupakkaset kertovat säiden ääri ilmiöistä ja siitä että ilmastonmuutos on jo täällä vaikuttamassa. Ilmasto siis vaihtelee rajusti. On hyvin kylmää ja välillä hyvin kuumaa. Sitten tuulee kovaa - ja sitten ei tuule juuri lainkaan. On valtavia pyörremyrskyjä(ennen ei ollut) ja sitten niitä ei ole vaan ilma aivankuin "seisoo" .
Myös sateet on lisääntyneet. Välillä taas on hyvinkin kuivaa. Kaikki tämä on sitä ilmastonmuutosta.
Kun ilmatieteenlaitoksen Petteri Taalaskin on todennut niin uskottava se on. Kyllä siinä epäilijät vielä saatetaan häpeään. Sää ja ilmasto ovat eri asioita!!!! Eli jos talvella on kylmää niin ei se tarkoita että ilmastonmuutosta ei ole. Kuumat kesät kyllä kertovat aivan selvästi että ilmastonmuutos on totta . Viime kesä tästä antoi jo ensimakua.

10

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ilmastostasäähän.jne

      Pohjoisen polaaripyörteen hajoamisen ja ilmaston lämpenemisen välinen yhteys on ilmeisesti vielä epäselvä. Löytyisikö julkaisua, jonka mukaan siinä on selkeä syy-seuraussuhde?

      Viime kesän helle Suomessa ja edelliskesän surkeus ynnä edelliskesän Lucifer - helle Euroopassa olivat polaaripyörteen hajoamisesta aiheutuvia ilmiöitä. Jos yhteyttä ilmastonmuutokseen ei ole osoitettu niin niitä ei tule väittää ilmastonmuutoksen aiheuttamiksi.

    • Deny

      Eikös lämmin kesä ollutkaan vain säätä?

    • Mätäsaho

      tuo ap onkin sarkasmia. kun lukee tarkemmin niin huomaa. viesti on se että kaikki säät ovat ilmastonmuutosta. kaiken sillä voi selittää.

    • geriatri

      normaalia kylmyyttä ei enää ole. se on aina polaaripyörteestä johtuvaa. siis ilmastonmuutosta. Ja tänään radiossa saimme kuulla kuinka lumitalvi sopii hyvin ilmastonmuutoksen kuvaan, Näin on, Kun lunta on paljon tai ei ollenkaan on kyse ilmastonmuutoksesta. loogista?

    • alarmisti-lässyttää

      Säät johtuvat säästä eikä niinkään ilmastosta-Kylmyyden syy Suomessa on tuulensuunta Siperiasta talvella. Talven kylmyyden syy on talvinen sää,hhhhh Aurinko on minimissään talvella Suomessa.
      Onpas viisasta.

    • EkkeSuihkupää

      Minnekäs se parin vuoden takainen inversio katosi? Sehän aiheutti sen vuoden kylmyydet Puhumatta suihkuvirtauksesta!

      • mutkainen.suihkuvirtaus

        Meidän yläpuolellamme kulkeva suihkuvirtaus on toiselta nimeltään polaaripyörre. Ei se pyörteen ilmavirta sijaitse pohjoisnavan tuntumassa vaan pikemminkin jossakin Oulun ja Berliinin välimaastossa liikkuen keskimäärin lännestä itään mutkitellen.

        Kun suihkuvirtaus hidastuu niin sen kulkureitti muuttuu aiempaa mutkaisammaksi kuten hitaasti virtaavan joen uoma. Suihkuvirtauksen mutka etelään päin tuo silmukan sisälle kylmää ilmaa pohjoisesta, toiseen suuntaan kääntyvän silmukan kohdalla vastaavasti lämmin ilma virtaa tänne etelästä.

        Viime kesänä sattui pohjoiseen päin oleva silmukka Suomen kohdalle ja sen täytti lämmin ilma etelästä. Edellisenä kesänä kävi päinvastoin.


      • antidenialisti
        mutkainen.suihkuvirtaus kirjoitti:

        Meidän yläpuolellamme kulkeva suihkuvirtaus on toiselta nimeltään polaaripyörre. Ei se pyörteen ilmavirta sijaitse pohjoisnavan tuntumassa vaan pikemminkin jossakin Oulun ja Berliinin välimaastossa liikkuen keskimäärin lännestä itään mutkitellen.

        Kun suihkuvirtaus hidastuu niin sen kulkureitti muuttuu aiempaa mutkaisammaksi kuten hitaasti virtaavan joen uoma. Suihkuvirtauksen mutka etelään päin tuo silmukan sisälle kylmää ilmaa pohjoisesta, toiseen suuntaan kääntyvän silmukan kohdalla vastaavasti lämmin ilma virtaa tänne etelästä.

        Viime kesänä sattui pohjoiseen päin oleva silmukka Suomen kohdalle ja sen täytti lämmin ilma etelästä. Edellisenä kesänä kävi päinvastoin.

        Polaaripyäörre ei ole sama kuin suihkuvirtaus. Polaaripyörre on lähempänä napaa ja siinä tuulensuunta on yleensä päinvastainen kuin suihkuvirtauksessa. Muuten tuo sinun selityksesi suihkuvirtauksesta ja sen vaikutuksesta pitää paikkansa.

        Polaaripyörrettä selosti meteorologi telkkarissa jokin aika sitten. Selitys suihkuvirtauksen merkityksestä ilmestyi säätiedotuksiin viime vuonna sen jälkeen kun olin kiinnittänut ilmatieteen laitoksen huomion niihin.

        He meni tutkimuksessaan ja oivalluksessaan muutaman askelen pidemmälle kuin minä. Minä olin vaan kiinnittänyt huomiota siihen, että suihkuvirtaukset on merkittävä osa maapallon lämmönsäätelyjärjestelmää. Ne siis osaltaan torjuu sitä ilmastonmuutosta.

        Toinen, mikä merkittävällä tavalla torjuu ilmastonmuutosta, on hurrikaanit, taifuunit ja trooppiset syklonit. Ne on se viimeinen niitti, joka estää lämpötilan nousun. Lämoötila ei voi juurikaan nousta keskiajan lämmintä kautta korkeammalle. Nyt siitä puuttuu vielä hiukan.

        Päinvastoin kun alarmistit väittää, lampötilan nousu ei ole ollut raju. Muutos täytyy suhteuttaa absoluuttiseen nollapisteeseen eikä nollaan celsiusta. Muutos on ollut vain 0,3 %. Lämpimällä keskiajalla se oli hiukan suurempi. Se selittyy kyllä auringon toiminnan muutoksilla.

        Ihmiset on johdettu harhaan, kun ilmastotiede ei ole virallisesti julkaissut kaikkia teoriansa perusteita. Jos ne kirjoittaa tänne ilmastouskovaiset joko ei usko, että perusteet todellakin on ne, tai on niin tyhmiä, ettei tajua, että perusteet on näennäistiedettä.

        Ne kaikki perusteet löytyy Wikipediasta, kun kirjoittaa kasvihuonekaasut. Sellainen, joka on työskennellyt kaasujen kanssa, näkee heti, ettei ne voi pitää paikkaansa. Sellainen etsii todelliset lukemat, joita käyttää maailman teollisuus. Ne on tietellistä faktaa.

        Koska ilmakehän toiminta torjuu lämpenemistä sitä voimakkaammin mitä lämpimämpää on, ennusteet ei tule toteutumaan. Niissä ei ole otettu ollenkaan huomioon ilmakehän toimintaa. Ne perustuu kuvitelmaan kasvihuonekaasujen lisääntymisen vaikutuksesta.

        Kaikki väittämät, joille ennusteet perustuu, on vanhoja harhakuvitelmia, jotka keksittiin 150 vuotta sitten. Olisi jo syytä ilmastotieteen siirtyä 2000 luvulle, kun totuudet jo tiedetään. On tiedetty jo yli 80 vuotta. Myös happi ja typpi on kasvihuonekaasuja. koska myös ne absorboi lämpöä. Se on tieteellinen fakta.

        Jos käytännön kokemus kaasuista puuttuu täysin, on helppo uskoa harhakuvitelmiin. Sen takiahan useimmat uskoo koulutustasosta riippumatta. Ei potilaalle voi antaa nestehappea. Se täytyy ensin lämmittää. Nestehappi on hengenvaarallista. Eikö nyt tämän vertaa tajuta.

        Tietyissä ammateissa ilmastouskovaiset on hengenvaarallisia.


    • antialarmisti

      Aivan oikein. Nuijapää meitä uhkaa, ja nuijat, jotka ei suostu uskomaan, että nuijapää uhkaa. On melkein samaa luokkaa kuin hyttysenpaska, joka mennävuosina nähtiin niin kauheana uhkana, että maalaisten olisi pitänyt haaskata kymppitonni rahaa aivan hukkaan.

      Kaikki viherpipertäjien ideat on aivan yhtä tolkuttomia. Menisivät panemaan asioita kuntoon kaukoitään ja Afrikkaan. Suomessa meinataan pysäyttää maailman tehokkaimmat hiilivoimalat. Houriminen on täysin suhteetointa, kun ei päättäjät tiedä ainuttakaan tieteellistä faktaa.

      Eipä siitä tietämisestäkään taitaisi olla hyötyä, kun tiedon lisäksi puutuu täysin ymmärrys. Minulla oli sitä jo koulupoikana 1960-luvulla enemmän kuin Helsinkiläisillä nykyään. Tiedon merkitys ja tai merkityksettömyys täytyy myös ymmärtää.

      Ei pelkkä tietämys riitä. Tietämys voi olla myös valheellista. Nykyään sitä vaheellista tietämystä on todella paljon. Sen tietää muutamien alojen ammattilaiset. Minä olen työskennellyt juuri tuollaisilla aloilla. Kyllä happi ja typpi absorboi lämpöä. Toistetaan nyt tämä tieteellinen fakta taas kerran, vaikka tämä onkin tautologiaa.

    • polaari.pyörii

      Polaaripyörteen toiminta ja vaikutukset on kuvattu NOAA:n sivulla, jonne löytää esimerkiksi seuraavalla lyhytlinkillä:

      urly piste fi kauttaviiva 19L3

      Pohjoisella pallonpuoliskolla vastapäivään lännestä itään keskimäärin liikkuva suihkuvirtaus kulkee pitkin polaaripyörteen reunaa. Suihkuvirtauksen suunta aiheutuu Maapallon pyörimisliikkeestä eli koriolisvoimasta.

    Ketjusta on poistettu 7 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5045
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3177
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1827
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1790
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1655
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1501
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1275
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1266
    9. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1257
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1247
    Aihe