Mistä ja miten tunnistaa Oikean Kristillisyyden.

Herättelevä

Herra, Kristus Jeesus sanoi / opetti, että hedelmistään puun, joko hyvää tai pahaa hedelmää, tai ihan hedemättömäksi / myös pahaksi, puuksi tunnistaa.

Eli kaikilta osin Raamatun UT mukaisesti eläväksi, puhuvaksi, toimivaksi / vaikuttavaksi. = "Maailmalle valkeudeksi ja maalle suolaksi" Kristuksen Jeesuksen kirkkaudeksi ja kunniaksi riittävällä tavalla eläväksi ja toimivaksi tunnistaa.

Mistä löytyisi, tai mitä pitäisi alkaa / yhtyä tekemään, puhumaan ja toimimaan, että alkaisi sellaisia syntymään.

178

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kiinnostaatietää

      Itse olen tullut siihen johtopäätökseen, että yhtä oikeaa kristillistä uskontoa ei ole, koska kaikissa on omat puutteensa. Sen sijaan tosikristittyjä elää sekaisin eri uskonnoissa ja yhteisöissä tekokristittyjen kanssa siihen asti kunnes ne tullaan tämän maailman päättyessä erottelemaan toisistaan. vrt. Matteuksen 13 luvun vertaus vehnästä ja rikkakasveista.

      Oma mielipiteeni on kuitenkin, että Jehovan todistajien opetukset ovat lähimpänä sitä tosikristillisyyttä, mutta joku saattaa luonnollisesti olla asiasta toista mieltä. Tärkeintähän kristitylle on se, että hän uskoo Jeesukseen ja hänen synnitsovittavaan lunastusuhriinsa. Tämä on Raamatun mukaan pelastuksen edellytys, joten mahdotonta sanoa kuinka ratkaisevaa on esim. uskooko kolminaisuuteen vai ei.

      Raamatussa on kerrottu selvästi kaikki, mitä tarvitsee tietää, eikä Jumala varmasti vaadi täydellistä puhdasoppisuutta, koska toisaalta Raamatussa on myös paljon sellaisia asioita ja opetuksia, jotka voidaan tulkita monella eri tavalla. Lopulta usko on se joka pelastaa, ei se kuinka hyvin osaa tulkita Raamattua.

      • mainosvaltuutettu

        Kiitos hieno kirjoitus,
        täydellistä joukkoa tai uskontoa tästä ajasta ei löydä, tästä hyvänä esimerkkinä käy esim Jeesuksen "seurakunta" 12 opetuslasta, kuinka sinnekin pääsi syntymään luopio.


      • Entinenjt

        Opetus, mutta ,miten on tekojen laita?


      • Kerronevankeliumia
        Entinenjt kirjoitti:

        Opetus, mutta ,miten on tekojen laita?

        Jos alamme kerätä oikeita tekoja, menemme metsään.
        Joudumme uudelleen lain alaisiksi.

        Ja mitkä ovat sitten niitä oikeita tekoja?
        Kärryn takana kököttäminen? Maleksiminen ovien takana? Laupeus?Solmio kaulassa? Jeesuksen yhden vähäisemmän veljen muistaminen ( Jeesus oli juutalainen)?
        Kenellä on valta määritellä nämä teot?

        Vai onko niin, että olemme armosta pelastettu, mutta teot tulee sen jälkeen kun olemme tehneet parannuksen? Automaattisesti.


      • kiinnostaatietää
        Entinenjt kirjoitti:

        Opetus, mutta ,miten on tekojen laita?

        >miten on tekojen laita<

        Mitä tuolla tarkoitat?


      • Entinenjt
        kiinnostaatietää kirjoitti:

        >miten on tekojen laita<

        Mitä tuolla tarkoitat?

        Tarkoitan teoilla, pedofiliaa, valehtelua ,karttamista ym, ym


      • kiinnostaatietää
        Entinenjt kirjoitti:

        Tarkoitan teoilla, pedofiliaa, valehtelua ,karttamista ym, ym

        Nuo eivät ole ainoastaan Jehovan todistajien keskuudessa ilmeneviä asioita. Ja siksihän juuri kerroinkin, että yhtä oikeaa uskontoa ei voi olla koska kaikissa on enemmän tai vähemmän ongelmallisia piirteitä. Sen sijaan tosikristittyjä on niin Jehovan todistajien kuin muidenkin uskontojen ja yhteisöjen keskuudessa, jotka aikanaan tullaan erottelemaan ns. vehnäaittaan pois tekokristittyjen eli rikkakasvien joukosta.

        Jokainen on vastuussa vain omasta uskostaan ja teoistaan, ei siitä mitä muut ovat tehneet tai jättäneet tekemättä, vaikka he edustaisivat samaa uskontoa. Muutenhan juuri kukaan ei voisi pelastua, jos näin olisi.


      • kiinnostaatietää 14.2.2019 14:53

        <>Itse olen tullut siihen johtopäätökseen, että yhtä oikeaa kristillistä uskontoa ei ole, koska kaikissa on omat puutteensa.><

        Yhteinen puute on se, etteivät ota huomioon Jeesuksen sanoja paluunsa ajankohdan suhteen. Jeesuksen palaamattomuutta selitellään eri tavoin ja maailmanloppukiireiden vauhdittamiseksi Vt-seura on palauttanut Jeesuksen jo kahdesti.

        <>Oma mielipiteeni on kuitenkin, että Jehovan todistajien opetukset ovat lähimpänä sitä tosikristillisyyttä, mutta joku saattaa luonnollisesti olla asiasta toista mieltä.><

        Et oleellisesti perustellut näkemystäsi josta on hyvin helppo olla toista mieltä ja perustellusti. Koko Vt-seuran omaama auktoriteetti perustuu vuoteen 1914 liitettyihin piirteisiin ja vuotta 1914 väitetään profeetalliseksi. Raamattu ei vähimmässäkään määrin tue Vt-seuran 1914 väitteitä, joten koko liikkeeltä on pohja pois ihan heidän oman opetuksensa valossa. Moneen kertaan käännetty ja kaulituu sukupolviopetus on nyt vsellaisessa kuosissa, että on kolme opillista voideltujen sukupolvea, joista bkaksi on nyt elossa. Raamatun Jeesuksen sukupolvi oli Raamatun Jeesuksen aikalaiset.

        Toisaalta kukin voi määrittää tosikristillisyyden ihan omiin tarpeisiin, harvempi katsonee tosikristillisyyteen kuuluvan veriuhreja, lapsiinsekaantujien suojelua viranomaisilta, perheiden särkemistä karttamisella, oman historiansa valehtelusta bpuhumattakaan. Jos se kuitenkin on mielestäsi lähinnä tosi kristillisyyttä, niin siitä vaan.


      • EiPahuudenJoukoissa

        Jehovan todistajat täyttävät tarkkaan väärän profeetan määritelmän ja eivät ihan senkään vuoksi voi olla mitään tosi kristittyjä.
        https://johanneksenpoika.fi/dokumentit/vaara_profeetta.html

        Lisäksi Jt-lahko väittää itse olevansa ainoa oikea uskonto ja kaikkien muiden muilla tavoin uskovien olevan Paholaisen puolella. Tälläinen farisealainen henki on aika rikkaruohomaista menoa!

        Jeesuksen tosi seuraajien tulisi tietenkin tuntea Jeesus, jotta he seuraisivat juuri oikeaa Jeesusta eikä mitään vale-Jeesusta. Jt-lahko opettaa jäsenistölleen, että Jeesus on enkeli Mikael ja sitä opetusta Raamattu ei tue. Jt-lahkon jäsenet eivät siis tunne raamatullista, todellista Jeesusta ja tuskin voivat Häntä siis seuratakaan.

        Ketä Jt-lahkon jäsenet todellisuudessa seuraavat: Jt-lahkon hallintoelintä, tuota kultaisen vasikan tapaista epäjumalaa. Sitä he uskovat ja seuraavat eivätkä suinkaan Jeesusta. Surullista!

        Jeesuksen tosi seuraajia on todellakin sekaisin rikkaruohon kanssa eri kristillisissä kirkkokunnissa ja Jeesus kyllä tuntee lampaansa. Jt-lahko ei kuitenkaan ole mikään kristilinen kirkkokunta tai liike, vaan uususkonto, joka on ottanut vain joitakin vaikutteita raamatullisesta kristillisyydestä, mutta monissa ydinkysymyksissäkin se on ihan harhassa kuten esim Hare Krishna-liike ja voodoo-uskontokin. Niissäkin on myös vaikutteita kristinuskosta, mutta ihan ydinkin harhassa.

        Jeesus varoitti lähtemästä seuraamaan Vääriä profeettoja, jonka määritelmän Jehovan todistajat-lahkokin varsin tarkkaan täyttää. Sitä kannattaa varoa kuten esim. voodoo-uskontoakin.

        Vehnä tuskin kerääntyy Väärän profeetan seuraajien joukkoon Jt-lahkoon, jonka johto vaatii uskomaan ja tottelemaan itseään kuin mitäkin epäjumalaa.

        Vehnää on monessa muussa liikkeessä ja ehkäpä kaikkien liikkeiden ulkopuolellakin, mutta tuskin sentään Väärän profeetan joukoissa. Jeesus varmastikin vetää omansa pahuudesta pois, mikäli heitä on eksynyt Väärän profeetan, Jt-lahkon, sisuksiin.


    • Ruohosirkka

      Herättelevä 14.2.2019 14:08

      "Herra, Kristus Jeesus sanoi / opetti, että hedelmistään puun, joko hyvää tai pahaa hedelmää, tai ihan hedemättömäksi / myös pahaksi, puuksi tunnistaa."
      -Vartiotorniuskonto tuottaa Uskontojen uhrien tuki ry:n suurimman asiakasryhmän.

      kiinnostaatietää 14.2.2019 14:53

      " mielipiteeni on kuitenkin, että Jehovan todistajien opetukset ovat lähimpänä sitä tosikristillisyyttä"
      -Vartiotorniuskonto on väärentänyt Raamatun.
      Turunen on kirjaansa koonnut kymmenisen asiantuntijalausuntoa väärenätmisestä.
      Oppinut Barclayn lausunnon lahko edelleen väärentänyt muotoon että Barclay muka kehuisi väärennöstä.

      -Todistajia hallitaan mielenhallintamenetelmin, heiltä on tälle foorumille tulo kielletty, ja he tottelevat. Täällä käy vain erityiset lahkon mainosvaltuutetut.

      • kiinnostaatietää

        >Vartiotorniuskonto on väärentänyt Raamatun<

        Tuohon ei voi muuta sanoa kuin että pata kattilaa soimaa.

        Muutenkin joku voisi kertoa Turuselle, että tosikristillisyyteen ei kuulu vikojen etsiminen toisista, vaan huolehtia pikemminkin siitä, että oma pesä on puhdas. Sen vuoksi tuo Pasin jopa normaalia suurempi kiinnostus tuoda esiin Jehovan todistajiin liittyviä vikoja, on aina ihmetyttänyt minua, koska hän kuitenkin tunnustautuu kristityksi. Toisten kristittyjen kutsuminen harhaoppisiksi ei ole kovin rakkaudellista tai kristitylle sopivaa käytöstä.


      • Norkonlento

        Kysymys on Turusen kirjasta, jossa esitellään vartiotorniuskonto vartiotornisitaatein.
        Kirja olikin aiheellista tuoda esille juuri tällä jehovantodistajuutta käsittelevällä foorumilla.

        Vartiotorni voisi korjata vikansa, kuten vioista tunnut olevan itsekin perillä, mutta sen toimintapolitiikka on väittää olevansa pelkästään oikeassa, ja puheeksiottaja saa tältä lahkolta mökötystuomion, toisin sanoen lahkotoverit määrätään olemaan edes vastaamatta tämän henkilön tervehdykseen. Ja laittaa kätyrinsä arvostelemaan jos sen vartiotorneista kootaan lahkoesittely.

        Toimintapolitiikka tuo sitten Uskontojen uhrien tuki ry:n suurimman asiakasryhmän.


      • Valitettavasti
        kiinnostaatietää kirjoitti:

        >Vartiotorniuskonto on väärentänyt Raamatun<

        Tuohon ei voi muuta sanoa kuin että pata kattilaa soimaa.

        Muutenkin joku voisi kertoa Turuselle, että tosikristillisyyteen ei kuulu vikojen etsiminen toisista, vaan huolehtia pikemminkin siitä, että oma pesä on puhdas. Sen vuoksi tuo Pasin jopa normaalia suurempi kiinnostus tuoda esiin Jehovan todistajiin liittyviä vikoja, on aina ihmetyttänyt minua, koska hän kuitenkin tunnustautuu kristityksi. Toisten kristittyjen kutsuminen harhaoppisiksi ei ole kovin rakkaudellista tai kristitylle sopivaa käytöstä.

        "Sen vuoksi tuo Pasin jopa normaalia suurempi kiinnostus tuoda esiin Jehovan todistajiin liittyviä vikoja, on aina ihmetyttänyt minua, koska hän kuitenkin tunnustautuu kristityksi. "

        Mielestäsi lähnnä oikeaa olisi vartiotorniuskonto. Useimmista muista poiketen sen eräs perusopetuksista on, että KAIKKI muut ovat Jehovan tuomitsemia vääriä uskontoja, Kun tässä "tosiuskonnossa" nyt kuitenkin on monia lähempää tarkastelua kestämättömiä opetuksia, miksi niitä ei saisi ottaa esille? Turusen omat uskomukset ovat sitten asia erikseen. Niihin vetoaminen on aika läpinäkyvä veruke olla käsittelemättä Vartiotorniseuran sen omalla materiaalilla osoitettua oppisekoilua.


      • Varokaavartsikkaa
        Valitettavasti kirjoitti:

        "Sen vuoksi tuo Pasin jopa normaalia suurempi kiinnostus tuoda esiin Jehovan todistajiin liittyviä vikoja, on aina ihmetyttänyt minua, koska hän kuitenkin tunnustautuu kristityksi. "

        Mielestäsi lähnnä oikeaa olisi vartiotorniuskonto. Useimmista muista poiketen sen eräs perusopetuksista on, että KAIKKI muut ovat Jehovan tuomitsemia vääriä uskontoja, Kun tässä "tosiuskonnossa" nyt kuitenkin on monia lähempää tarkastelua kestämättömiä opetuksia, miksi niitä ei saisi ottaa esille? Turusen omat uskomukset ovat sitten asia erikseen. Niihin vetoaminen on aika läpinäkyvä veruke olla käsittelemättä Vartiotorniseuran sen omalla materiaalilla osoitettua oppisekoilua.

        Juuri niin. Eikö harhaoppeja, joita jehovantodistajilla on ainakin kymmeniä saisi paljastaa? Ihmettelen vaan.
        Jos tietää harhaopit ja ei niistä muita varoita voi joutua verivelkaan.
        Jos joku niitä varoituksia ei kuuntele ja joutuu kadotukseen, niin ei ole varoittajan vika vaan kuulijan joka eikuuntele.


      • Joopa.joo
        kiinnostaatietää kirjoitti:

        >Vartiotorniuskonto on väärentänyt Raamatun<

        Tuohon ei voi muuta sanoa kuin että pata kattilaa soimaa.

        Muutenkin joku voisi kertoa Turuselle, että tosikristillisyyteen ei kuulu vikojen etsiminen toisista, vaan huolehtia pikemminkin siitä, että oma pesä on puhdas. Sen vuoksi tuo Pasin jopa normaalia suurempi kiinnostus tuoda esiin Jehovan todistajiin liittyviä vikoja, on aina ihmetyttänyt minua, koska hän kuitenkin tunnustautuu kristityksi. Toisten kristittyjen kutsuminen harhaoppisiksi ei ole kovin rakkaudellista tai kristitylle sopivaa käytöstä.

        Samat sanat Jehovan todistajille. Lopettakaa se muiden uskontojen vääräksi haukkuminen.


    • pahaa

      Sen tunnistaa siitä, että kapinoi kirkon toimintaa vastaan niinkuin Jeesus.
      Joh 2:13 –

      • kunosaa

        Yhteistyöstä eri hengellisten toimijoiden sekä köyhien auttamisesta. Heikki Hurstin jono etenee 6000 Taivaan Isän lapsen vauhdilla kahdesti viikossa. Vapaaehtoiset auttavat kanssasisariaan ja vähäisimpia veljiään ja ahkeroivat. Olisiko heissä kristityn arkkityypin ainesta? Itse ainakin raitistuin täysin jonotettuani 2-3 vuotta Hurstin jonossa. Sain jonolaisilta hyviä neuvoja ja seurakunnan (Paavali, Kallio, Alppila) sisaret neuvoivat diakonia-avun hakemisessa. Pidän Hurstin perheen laupeudentyötä kristillisyyden lipunkantajana myös yhteiskunnallisesti. Heikki Hursti on aito puheissaan. Teot ovat siunattujen hankkeiden joukossa. Mistä saisimme lisää Heikki Hurstin lailla toimivia, ahkeria toisen hyvästä vastaavia ihmisiä?


      • köyhätjalesketilman
        kunosaa kirjoitti:

        Yhteistyöstä eri hengellisten toimijoiden sekä köyhien auttamisesta. Heikki Hurstin jono etenee 6000 Taivaan Isän lapsen vauhdilla kahdesti viikossa. Vapaaehtoiset auttavat kanssasisariaan ja vähäisimpia veljiään ja ahkeroivat. Olisiko heissä kristityn arkkityypin ainesta? Itse ainakin raitistuin täysin jonotettuani 2-3 vuotta Hurstin jonossa. Sain jonolaisilta hyviä neuvoja ja seurakunnan (Paavali, Kallio, Alppila) sisaret neuvoivat diakonia-avun hakemisessa. Pidän Hurstin perheen laupeudentyötä kristillisyyden lipunkantajana myös yhteiskunnallisesti. Heikki Hursti on aito puheissaan. Teot ovat siunattujen hankkeiden joukossa. Mistä saisimme lisää Heikki Hurstin lailla toimivia, ahkeria toisen hyvästä vastaavia ihmisiä?

        Jehovan todistajat eivät harjoita ruoka-avun järjestämistä eivätkä kannata yhteistyötä eri hengellisten toimijoiden välillä. Vartiotorniseuralle myös diakoniatoiminta on tuntematon.

        Haluavatko ameriikkalaislahkot "siunata" ainoastaan 20 euroa/kk lahjoittajia?


      • uskonrakkauteen
        köyhätjalesketilman kirjoitti:

        Jehovan todistajat eivät harjoita ruoka-avun järjestämistä eivätkä kannata yhteistyötä eri hengellisten toimijoiden välillä. Vartiotorniseuralle myös diakoniatoiminta on tuntematon.

        Haluavatko ameriikkalaislahkot "siunata" ainoastaan 20 euroa/kk lahjoittajia?

        Puku ja dollarihymy ovat USAn "uskontojen" tavaramerkkejä. 1950-luvun nousukasmainen julkikuva kuuluu konservatiivisten, kelkasta pudonneiden omissa maailmoissa haaveilevien kerhotoimintaa. Tuppervaaratouhua, pyramidi-franchising-liiketoimintaa johdetaan NY:n pääkonttorilta.

        Kirkolliset perinteet puuttuvat kokonaan näiltä amerikansaarnafirmoilta. Parhaita kristittyjä ovat tavalliset, toisistaan huolehtivat lapset, nuoret, nuoret aikuiset, sekä kakskymppiset, vanhempia unohtamatta. Yleensä keski-iässä ja kolmikymppisinä ollaan jo niin paatuneita, ettei kyyniseen maailmankuvaan enää lähimmäisen auttaminen oikein istu. Nuoret ovat parhaita!


      • kirkasotsa
        uskonrakkauteen kirjoitti:

        Puku ja dollarihymy ovat USAn "uskontojen" tavaramerkkejä. 1950-luvun nousukasmainen julkikuva kuuluu konservatiivisten, kelkasta pudonneiden omissa maailmoissa haaveilevien kerhotoimintaa. Tuppervaaratouhua, pyramidi-franchising-liiketoimintaa johdetaan NY:n pääkonttorilta.

        Kirkolliset perinteet puuttuvat kokonaan näiltä amerikansaarnafirmoilta. Parhaita kristittyjä ovat tavalliset, toisistaan huolehtivat lapset, nuoret, nuoret aikuiset, sekä kakskymppiset, vanhempia unohtamatta. Yleensä keski-iässä ja kolmikymppisinä ollaan jo niin paatuneita, ettei kyyniseen maailmankuvaan enää lähimmäisen auttaminen oikein istu. Nuoret ovat parhaita!

        Ja valitettavan moni nuori menee pilalle uskontohuijarien kynsissä. Mitä muuta heistä voisi kasvaa kuin katkeria, kyynisiä ja hengellisesti vammautettuja ihmisiä?


    • mietteitä

      Jeesus antoi paljon tietoa siitä Isä meidän rukouksessa. Mitkä asiat siinä tuli esiin. 1. Pyhitetty olkoon sinun nimesi. Ketkä pyhittävät Jeesuksen Isän nimen ja käyttävät sitä?
      2.Ketkä puhuvat Jumalan valtakunnasta? Ketkä noudattavat Jeesuksen antamaa saarnaamiskäskyä, todistuksen antamista Jumalan valtakunnasta maan ääriin asti? Matt. 24: 14. Missä uskonnossa kaikki ovat evankistoja aktiivisesti.
      3. Ketkä kertovat, että Jumalan tahto tulee tapahtumaan niin maan päällä kuin taivaassa?
      Keissä toteutuu Jeesuksen opetuslapsien tunnusmerkki: rakkaus keskuudessa?

      • puhdasuskoinen

        Esim. juutalaiset. He eivät lausu turhaan Herran nimeä. Itse asiassa vanhan testamentin JHWH on jätetty lausumatta kokonaan. Se on viisasta. On tärkeintä lähestyä nöyrästi kolmiyhteistä Jumalaa. Jeesus on Herra. Jeesuksen nimessä pelastumme, koska muuta nimeä ei ole annettu. Jehovat ovat lisänneet omaan raamattuunsa väärän, oman jumalansa, 1931 keksityn liikenimen. Älkää vaan uskoko sanaakaan jehovien väärästä opetuksesta!

        Pitäkäämme Raamattumme puhtaana!


      • mietteitä

        Lisää kysymyksiä: Keissä toteutuu Jeesuksen sanat seuraajistaan Joh. 17: 16: "He eivät ole osa maailmasta, niinkuin en minäkään ole osa maailmasta"? Ei osallistuta politiikkaan ja kansoja repiviin sotiin.
        Keissä toteutuu Jesaja 2: 2-5 "eivät opettele sotaa"?


      • älyhoi
        mietteitä kirjoitti:

        Lisää kysymyksiä: Keissä toteutuu Jeesuksen sanat seuraajistaan Joh. 17: 16: "He eivät ole osa maailmasta, niinkuin en minäkään ole osa maailmasta"? Ei osallistuta politiikkaan ja kansoja repiviin sotiin.
        Keissä toteutuu Jesaja 2: 2-5 "eivät opettele sotaa"?

        Jeesus on jumala eikä suvaitse esim. lasten kaltoinkohtelua. Vartiotornilla on pesänselvitys ihan maailmallisen virkavallan kanssa meneillään. Joka itsensä ylentää, se alennetaan. Vartiotorni ALE?

        Miten varusmiespalvelus? Entä siviilipalvelus? Taitaa jehovakansalla olla maakohtaisesti optimoidut ihanteet?

        Elätkö tässä maailmassa?


      • mietteitä
        puhdasuskoinen kirjoitti:

        Esim. juutalaiset. He eivät lausu turhaan Herran nimeä. Itse asiassa vanhan testamentin JHWH on jätetty lausumatta kokonaan. Se on viisasta. On tärkeintä lähestyä nöyrästi kolmiyhteistä Jumalaa. Jeesus on Herra. Jeesuksen nimessä pelastumme, koska muuta nimeä ei ole annettu. Jehovat ovat lisänneet omaan raamattuunsa väärän, oman jumalansa, 1931 keksityn liikenimen. Älkää vaan uskoko sanaakaan jehovien väärästä opetuksesta!

        Pitäkäämme Raamattumme puhtaana!

        Et vastannut kysymyksiin. Jeesus esitti tuon rukouksen. Hän kutsui myös Isäänsä Jumalakseen ja sanoi häntä ainoaksi tosi Jumalaksi. Joh. 17: 3,6.Kenen nimen Jeesus sanoi tehneensä tunnetuksi?
        Miten voi lähestyä kolmiyhteistä jumalaa? Siitä ei puhuta sanaakaan Raamatussa. Jeesus kääntyi aina Isänsä puoleen rukouksessa. Miten voi pitää Raamatun puhtaana, jos opettaa sellaista, mitä siinä ei ole? Eikö se juuri likaa sen sanoman.
        Nimi omaksuttiin sen perusteella, mitä Jesaja sanoi 43:10-12. Ja Jumala sanoi ottavan kansan omalle nimelleen. Apt. 15:14. Kenen nimen kantamisesta tunnetaan sinun uskontosi? Lutherin, Patmoksen ym.?


      • mietteitä 14.2.2019 20:48

        <>Ketkä noudattavat Jeesuksen antamaa saarnaamiskäskyä, todistuksen antamista Jumalan valtakunnasta maan ääriin asti? Matt. 24: 14.><

        No sitä noudattivat Jeesuksen sukupolven edustajat, heillehän se oli annettu ohjeeksi, koska Raamatun Jeesus lopasi palata nimenomaan heidän elinaikana. Niinpä Paavali heittäytyi takuumiheksi siitä, että Matt. 24:14 oli täytetty kaikessa maassa mikä taivaan alla on:

        ”...edellyttäen tietysti, että pysytte uskossa, perustukselle laskettuina ja vakaina, horjahtamatta pois sen hyvän uutisen toivosta, jonka olette kuulleet ja jota on saarnattu kaikessa luomakunnassa, joka taivaan alla on. Tämän hyvän uutisen palvelijaksi minä, Paavali, olen tullut.” (Kol. 1:23 UMK)

        Näin kaikki oli valmista Jeesuksen lupaamalle paluulle, joka oli parasta uskottuna ennen ajanlaskumme toista vuosisataa.

        <>3. Ketkä kertovat, että Jumalan tahto tulee tapahtumaan niin maan päällä kuin taivaassa? ><

        No tuossa suhteessa Vt-seurassa on seurattu Jeesusta ja pantu paremmaksikin, on kerrottu ja mokattu useampikin lopullinen H-hetki siinä kun Jeesus mokasi sen yhden ja ainokaisensa.


      • puhdasuskoinen
        mietteitä kirjoitti:

        Et vastannut kysymyksiin. Jeesus esitti tuon rukouksen. Hän kutsui myös Isäänsä Jumalakseen ja sanoi häntä ainoaksi tosi Jumalaksi. Joh. 17: 3,6.Kenen nimen Jeesus sanoi tehneensä tunnetuksi?
        Miten voi lähestyä kolmiyhteistä jumalaa? Siitä ei puhuta sanaakaan Raamatussa. Jeesus kääntyi aina Isänsä puoleen rukouksessa. Miten voi pitää Raamatun puhtaana, jos opettaa sellaista, mitä siinä ei ole? Eikö se juuri likaa sen sanoman.
        Nimi omaksuttiin sen perusteella, mitä Jesaja sanoi 43:10-12. Ja Jumala sanoi ottavan kansan omalle nimelleen. Apt. 15:14. Kenen nimen kantamisesta tunnetaan sinun uskontosi? Lutherin, Patmoksen ym.?

        Kysymyksesi löytyvät Herätkää!-lehtien tarinain jatkeena - niihin on annettu Vartiotornin vääriin oppeihin sopivat vastaukset. Jeesus on Herra - muuta nimeä ei ole annettu, vain Jeesuksen nimessä voi pelastua. Uskon kolmiyhteiseen Jumalaan. Olisi sinunkin parempi olla petkuttamatta viattomia, Raamattua tuntemattomia hengellisesti neitseellisiä ihmisiä. Opettaja on vastuussa moninkertaisesti Jumalan edessä. Muista tämä, kun latelet amerikkalaisfirman keksimiä juttuja ja sotket Raamattua mihinkään sellaiseen. Vartiotorni on keksittykin vasta lähes 2000 vuotta kristinuskon syntymisen jälkeen. Mitä aiot kertoa puolustukseksesi ikiaikaisen Abrahamin Jumalan edessä? Huudatko ameriikkalaispäälliköitä avuksesi?


      • reh
        älyhoi kirjoitti:

        Jeesus on jumala eikä suvaitse esim. lasten kaltoinkohtelua. Vartiotornilla on pesänselvitys ihan maailmallisen virkavallan kanssa meneillään. Joka itsensä ylentää, se alennetaan. Vartiotorni ALE?

        Miten varusmiespalvelus? Entä siviilipalvelus? Taitaa jehovakansalla olla maakohtaisesti optimoidut ihanteet?

        Elätkö tässä maailmassa?

        Jeesus piti Isäänsä Jumalanaan, eikä hän eikä Jumala pidä lasten kaltoinkohtelusta. Kristikunnalla on todella ikävä maine tässä suhteessa. Tutustupa välillä sen historiaan rehellisesti, äläkä pidä yllä tiettyä asiaa. Ikävä kyllä sitä on esiintynyt lähes joka uskonnossa. Mätämunia on jokaisessa korissa. Onneksi suurin osa ei hyväksy sellaista käytöstä. Ei ainoastaan pedofiliaa vaan myös lasten ryöstämistä vanhemmiltaan ja myymistä toisille ihmisille. Puhumattakaan muusta vakavasta lasten laiminlyömisestä, josta on ollut ikäviä seurauksia huumeiden ja rikollisuuden muodossa. Sekä paljon orpoja sodan seurauksena.


      • mietteitä
        puhdasuskoinen kirjoitti:

        Kysymyksesi löytyvät Herätkää!-lehtien tarinain jatkeena - niihin on annettu Vartiotornin vääriin oppeihin sopivat vastaukset. Jeesus on Herra - muuta nimeä ei ole annettu, vain Jeesuksen nimessä voi pelastua. Uskon kolmiyhteiseen Jumalaan. Olisi sinunkin parempi olla petkuttamatta viattomia, Raamattua tuntemattomia hengellisesti neitseellisiä ihmisiä. Opettaja on vastuussa moninkertaisesti Jumalan edessä. Muista tämä, kun latelet amerikkalaisfirman keksimiä juttuja ja sotket Raamattua mihinkään sellaiseen. Vartiotorni on keksittykin vasta lähes 2000 vuotta kristinuskon syntymisen jälkeen. Mitä aiot kertoa puolustukseksesi ikiaikaisen Abrahamin Jumalan edessä? Huudatko ameriikkalaispäälliköitä avuksesi?

        Kolminaisuusoppi on juuri ihmisten keksimä, eikä Jeesus opettanut sitä. Silti kutsut häntä Herraksesi. Rehellinen Raamatun tutkiminen tuntuu olevan tarpeen, koska se ei ole opetustesi takana. "Isä on minua suurempi." hän sanoi itse.


      • ikuisetjäljetkukavastaa
        reh kirjoitti:

        Jeesus piti Isäänsä Jumalanaan, eikä hän eikä Jumala pidä lasten kaltoinkohtelusta. Kristikunnalla on todella ikävä maine tässä suhteessa. Tutustupa välillä sen historiaan rehellisesti, äläkä pidä yllä tiettyä asiaa. Ikävä kyllä sitä on esiintynyt lähes joka uskonnossa. Mätämunia on jokaisessa korissa. Onneksi suurin osa ei hyväksy sellaista käytöstä. Ei ainoastaan pedofiliaa vaan myös lasten ryöstämistä vanhemmiltaan ja myymistä toisille ihmisille. Puhumattakaan muusta vakavasta lasten laiminlyömisestä, josta on ollut ikäviä seurauksia huumeiden ja rikollisuuden muodossa. Sekä paljon orpoja sodan seurauksena.

        Jeesus tuli meidän keskellemme IHMISEKSI, esimerkiksi, miten rukoillaan. Hän lähestyi Isää täytenä IHMISENÄ. Jeesus on luonut sinut, Jeesus ylläpitää sinun elämääsi. Lasten kaltaisten on Jumalan valtakunta. Lasten pelottelu aina seitsemänteen jehovasukupolveen asti 1874 oli ensimmäinen Vartsikan povaama maailmanloppu, sitten niitä on tipahdellut aina muutaman vuoden välein. Kuvittele, mitä pelottelu on saanut vartiotornislaislapsissa aikaan, näissä Jeesuksen rakkaissa, pienissä lapsissa! Jokainen lapsi on elänyt sukupolvesta toiseen järjestetyssä pelossa ja kauhukuvien keskellä.


      • nikeaa
        puhdasuskoinen kirjoitti:

        Kysymyksesi löytyvät Herätkää!-lehtien tarinain jatkeena - niihin on annettu Vartiotornin vääriin oppeihin sopivat vastaukset. Jeesus on Herra - muuta nimeä ei ole annettu, vain Jeesuksen nimessä voi pelastua. Uskon kolmiyhteiseen Jumalaan. Olisi sinunkin parempi olla petkuttamatta viattomia, Raamattua tuntemattomia hengellisesti neitseellisiä ihmisiä. Opettaja on vastuussa moninkertaisesti Jumalan edessä. Muista tämä, kun latelet amerikkalaisfirman keksimiä juttuja ja sotket Raamattua mihinkään sellaiseen. Vartiotorni on keksittykin vasta lähes 2000 vuotta kristinuskon syntymisen jälkeen. Mitä aiot kertoa puolustukseksesi ikiaikaisen Abrahamin Jumalan edessä? Huudatko ameriikkalaispäälliköitä avuksesi?

        Amerikkalaispäälliköitä? Ei vaan ainoaa tosi Jumalaa. Kolminaisuusoppia et pysty mitenkään Raamatulla todistamaan. Sillä opilla on todellakin eksytetty tietämättömiä ihmisiä.
        Suosittelen Raamattuun tutustumista, ei kristikunnan uskontunnustuksiin, jotka ovat ihmisten kehittämiä.


      • puhdasuskoinen
        mietteitä kirjoitti:

        Kolminaisuusoppi on juuri ihmisten keksimä, eikä Jeesus opettanut sitä. Silti kutsut häntä Herraksesi. Rehellinen Raamatun tutkiminen tuntuu olevan tarpeen, koska se ei ole opetustesi takana. "Isä on minua suurempi." hän sanoi itse.

        Isä sanoo Pojasta: (hebr. 1:8) "Jumala, sinun valtaistuimesi pysyy aina ja iankaikkisesti, ja sinun valtakuntasi valtikka on oikeuden valtikka.

        En tiedä jehovien käsityksistä, mutta Raamatussa kolmiyhteinen Jumala puhuu: Jeesus on Jumala!

        Joh. 1:1 Sana, (eli Jeesus) oli Jumala.


      • reh
        ikuisetjäljetkukavastaa kirjoitti:

        Jeesus tuli meidän keskellemme IHMISEKSI, esimerkiksi, miten rukoillaan. Hän lähestyi Isää täytenä IHMISENÄ. Jeesus on luonut sinut, Jeesus ylläpitää sinun elämääsi. Lasten kaltaisten on Jumalan valtakunta. Lasten pelottelu aina seitsemänteen jehovasukupolveen asti 1874 oli ensimmäinen Vartsikan povaama maailmanloppu, sitten niitä on tipahdellut aina muutaman vuoden välein. Kuvittele, mitä pelottelu on saanut vartiotornislaislapsissa aikaan, näissä Jeesuksen rakkaissa, pienissä lapsissa! Jokainen lapsi on elänyt sukupolvesta toiseen järjestetyssä pelossa ja kauhukuvien keskellä.

        Nyt kyllä kirjoitat vääristeltyä asiaa. En tunne yhtään sellaista lasta, joista puhut. Sellaisten propakandaa, jotka haluavat vain vahingoittaa. Miksi pelätä hyvää uutista, että pahuus poistetaan. Helvetillä uhkailu on paljon todellisempaa, jota ahkerasti viljellään joissakin uskonnoissa, pitää ihmiset pelossa


      • juutalaiskristillinen
        nikeaa kirjoitti:

        Amerikkalaispäälliköitä? Ei vaan ainoaa tosi Jumalaa. Kolminaisuusoppia et pysty mitenkään Raamatulla todistamaan. Sillä opilla on todellakin eksytetty tietämättömiä ihmisiä.
        Suosittelen Raamattuun tutustumista, ei kristikunnan uskontunnustuksiin, jotka ovat ihmisten kehittämiä.

        Heitätkö nyt "totuuksia" vartiotorni/kansakoulupohjalta? Kirkon jokainen pappi on akateemisen loppututkinnon suorittanut, virkaansa pätevänä valittu jatkamaan arvokkainta kristillistä perinnettä. Nämä amerikkalaislahkot perustettiin vasta auton keksimisen jälkeen!


      • entinenlapsijanuori
        reh kirjoitti:

        Nyt kyllä kirjoitat vääristeltyä asiaa. En tunne yhtään sellaista lasta, joista puhut. Sellaisten propakandaa, jotka haluavat vain vahingoittaa. Miksi pelätä hyvää uutista, että pahuus poistetaan. Helvetillä uhkailu on paljon todellisempaa, jota ahkerasti viljellään joissakin uskonnoissa, pitää ihmiset pelossa

        Käväisepäs UUT:n entisten nuorten illoissa. Lapsuus on lyhyt aika, aivan liian arvokas tuhottavaksi uskonlahkojen puristuksessa. Millainen nuori kasvaa maailmanlopun pelossa? Koulutus? Tulevaisuus? Mielenterveyskulut maksatetaan "vastustajilla".


      • nikeaa kirjoitti:

        Amerikkalaispäälliköitä? Ei vaan ainoaa tosi Jumalaa. Kolminaisuusoppia et pysty mitenkään Raamatulla todistamaan. Sillä opilla on todellakin eksytetty tietämättömiä ihmisiä.
        Suosittelen Raamattuun tutustumista, ei kristikunnan uskontunnustuksiin, jotka ovat ihmisten kehittämiä.

        nikeaa 14.2.2019 22:10

        <>Suosittelen Raamattuun tutustumista, ei kristikunnan uskontunnustuksiin, jotka ovat ihmisten kehittämiä.><

        Oikein hyvä ohje tuo Raamattuun tutustuminen, uskontunnustukset sekä Vt-lyriikka kannattaa laittaa ensimmäisenä sivuun. Raamattuun tutustuessa on kuitenkin tarpeen pitää mielessä, että sekin on ihmisten kehittämä.


      • reh
        puhdasuskoinen kirjoitti:

        Isä sanoo Pojasta: (hebr. 1:8) "Jumala, sinun valtaistuimesi pysyy aina ja iankaikkisesti, ja sinun valtakuntasi valtikka on oikeuden valtikka.

        En tiedä jehovien käsityksistä, mutta Raamatussa kolmiyhteinen Jumala puhuu: Jeesus on Jumala!

        Joh. 1:1 Sana, (eli Jeesus) oli Jumala.

        En oikein ymmärrä selostustasi kolmiyhteisestä jumalasta, koska ilmeisesti pidät Jeesusta Jumalanasi. Kun Jeesus itse kutsui Isäänsä Jumalakseen. On totta, että Jumala palkitsi Jeesuksen tottelevaisuuden antamalla hänelle valtakuntansa kuninkuuden. Ja vaikka hänet korotettiin tähän asemaan, hän oli kuitenkin alamainen Isälleen ja tekee kaiken Isänsä kunniaksi.
        Raamattu osoittaa myös sen, että kun Jeesus on täyttänyt tehtävänsä kuninkaana, hän luovuttaa vallan kaikessa Isälleen.
        Jos luet Joh. 17: 3:ssa olevan Jeesuksen rukouksen Isälleen: " Tämä merkitsee iankaikkista elämää, että hankkivat tietoa sinusta, ainoasta tosi Jumalasta, ja hänestä, jonka olet lähettänyt Jeesuksesta Kristuksesta." Ketä Jeesus sanoi ainoaksi tosi Jumalaksi? Itseäänkö? Ja kun hän sanoi Martalle menevänsä Isänsä ja Jumalansa luo, ketä hän tarkoitti?
        Lueppa Heb . 1. luku kokonaisuudessaan. Esim 7, 8: "Enkeleistä hän (Jumala, kuten luvun alussa sanotaan) "Ja hän tekee enkelinsä hengiksi ja julkiset palvelijansa tulen liekeiksi. Mutta Pojasta: Jumala on sinun valtaistuimesi....... " Jae 9 osoittaa juuri, että Jumala palkitsi Jeesuksen tottelevaisuuden. Jumala asetti Jeesuksen oikealle puolelleen, ei omalle paikalleen.
        Jumala rakastaa paljon Esikoispoikaansa ja palkisee hänen tottelevaisuutensa, mutta ei tehnyt häntä Jumalaksi.


      • nikea
        juutalaiskristillinen kirjoitti:

        Heitätkö nyt "totuuksia" vartiotorni/kansakoulupohjalta? Kirkon jokainen pappi on akateemisen loppututkinnon suorittanut, virkaansa pätevänä valittu jatkamaan arvokkainta kristillistä perinnettä. Nämä amerikkalaislahkot perustettiin vasta auton keksimisen jälkeen!

        Miten niin kansakoulupohjalta? Sekään ei ole totta, mutta sillä ei ole mitään merkitystä. Raamatullahan opetukset todisteltiin.
        Jeesuksen aikana Jeesuksen saarnaamalla hyvällä uutisella oli paljon vastustajia, kuten älykkäät jakorkeasti koulutetut kirjanoppineet ja fariseukset. He pitivät Jeesustakin pelkkänä puuseppänä ja hänen opetuslapsiaan koulunkäymättöminä ja tavallisina ihmisinä. Apt. 4:13. Mark.6:3.
        Jeesus ja opetuslapset eivät välittäneet tuollaisesta nimittelystä. Jeesus sanoi Isälleen: "Minä ylistän sinua julkisesti Isä taivaan ja maan Herra , koska olet kätkenyt nämä viisailta ja älykkäiltä ja olet ilmaissut ne lapsille." Jeesus ei tarkoittanut opetuslasten olevan kirjaimellisia lapsia, vaan vaikuttivat lapsilta niiden kirjanoppineiden rinnalla, jotka olivat älykkäitä omissa silmissään. Opetuslapset olivat nöyriä ja opinhaluisia. Raamatun tuntemus ja sen ymmärtäminen ovat kallisarvoisempia kuin maallinen oppineisuus Jumalan edessä.
        Oletko itse tutustunut Nikean kirkolliskokouksen ympärillä oleviin tapahtumiin. Silloinhan tämä kolminaisuusoppikin otettiin kirkon opetuksiin, ei varhaiskristittyjen aikaan.


      • yxvierestä

        Juutalaiskristillinen: noloa kirjoittelua.


      • nikea kirjoitti:

        Miten niin kansakoulupohjalta? Sekään ei ole totta, mutta sillä ei ole mitään merkitystä. Raamatullahan opetukset todisteltiin.
        Jeesuksen aikana Jeesuksen saarnaamalla hyvällä uutisella oli paljon vastustajia, kuten älykkäät jakorkeasti koulutetut kirjanoppineet ja fariseukset. He pitivät Jeesustakin pelkkänä puuseppänä ja hänen opetuslapsiaan koulunkäymättöminä ja tavallisina ihmisinä. Apt. 4:13. Mark.6:3.
        Jeesus ja opetuslapset eivät välittäneet tuollaisesta nimittelystä. Jeesus sanoi Isälleen: "Minä ylistän sinua julkisesti Isä taivaan ja maan Herra , koska olet kätkenyt nämä viisailta ja älykkäiltä ja olet ilmaissut ne lapsille." Jeesus ei tarkoittanut opetuslasten olevan kirjaimellisia lapsia, vaan vaikuttivat lapsilta niiden kirjanoppineiden rinnalla, jotka olivat älykkäitä omissa silmissään. Opetuslapset olivat nöyriä ja opinhaluisia. Raamatun tuntemus ja sen ymmärtäminen ovat kallisarvoisempia kuin maallinen oppineisuus Jumalan edessä.
        Oletko itse tutustunut Nikean kirkolliskokouksen ympärillä oleviin tapahtumiin. Silloinhan tämä kolminaisuusoppikin otettiin kirkon opetuksiin, ei varhaiskristittyjen aikaan.

        nikea 14.2.2019 23:45

        <>Opetuslapset olivat nöyriä ja opinhaluisia. Raamatun tuntemus ja sen ymmärtäminen ovat kallisarvoisempia kuin maallinen oppineisuus Jumalan edessä. ><

        Tai siis kirjoitusten tunteminen ja ymmärtäminen oli merkityksellistä. Kirjoituksiin, eli Septuagintaan kuului myös apokryfikirjat, joista Jeesuskin lainaili. Jos on nöyrä ja opinhaluinen, niin ei tule unohtaa apokryfikirjoja.

        <>Oletko itse tutustunut Nikean kirkolliskokouksen ympärillä oleviin tapahtumiin. Silloinhan tämä kolminaisuusoppikin otettiin kirkon opetuksiin, ei varhaiskristittyjen aikaan.><

        Samoin on opettavaa tutustua siihen mitä muuta varhaiskristityt opettivat tai eivät opettaneet. Ei pitäisi olla yllätys, että varhaiskristityt odottivat Jeesuksen näkyvää paluuta ja vielä oman sukupolvensa aikana. Esimerkiksi Jeesuksen näkymätön paluu vuonna 1874 oli millerismin pettymyksen korvannut selitys ja Jeesuksen toinen näkymätön paluu vuonna 1914 oli raamatuntutkijoiden pettymyksen korjaus kun serkä vuosi 1914 että vuosi 1925 eivät tuoneet maailmanloppua.

        Samoin kannattaa tutustua opettivatko varhaiskristityt vuonna 607 eaa alkanutta pakanain aikaa, vai vasta Jeesuksen maininnan jälkeen alkanutta pakanain aikaa. Eli Jeesuksen opetuksia ei kannata tarkastella pelkästään kolminaisuuden suhteen ja unohtaa muut eroavaisuudet nykyisten uskontojen opetuksiin.


      • eitoteudumissään
        mietteitä kirjoitti:

        Lisää kysymyksiä: Keissä toteutuu Jeesuksen sanat seuraajistaan Joh. 17: 16: "He eivät ole osa maailmasta, niinkuin en minäkään ole osa maailmasta"? Ei osallistuta politiikkaan ja kansoja repiviin sotiin.
        Keissä toteutuu Jesaja 2: 2-5 "eivät opettele sotaa"?

        "Ei osallistuta politiikkaan ja kansoja repiviin sotiin."

        On Vartiotorni-seura politiikkaankin osallistunut, sinä vain et sitä tiedä.

        "Keissä toteutuu Jesaja 2: 2-5 "eivät opettele sotaa"? "

        Ei ainakaan Jehovan todistajissa, sillä kyseinen raamatunkohta puhuu Siionista ja Jerusalemista (ei New Yorkista). Myöskään israelilaisissa tämä ei toteudu, sillä he opettelevat sotimaan, naisetkin.


      • arvaaellettiedä

        "Ketkä pyhittävät Jeesuksen Isän nimen ja käyttävät sitä?"

        Jeesus ei hokenut Jehovaa tai Herraa, vaan kutsui yleensä Jumalaa Isäksi tai Jumalaksi.


      • luonnollisesti
        arvaaellettiedä kirjoitti:

        "Ketkä pyhittävät Jeesuksen Isän nimen ja käyttävät sitä?"

        Jeesus ei hokenut Jehovaa tai Herraa, vaan kutsui yleensä Jumalaa Isäksi tai Jumalaksi.

        Hokeminen ja pyhittäminen on kaksi eri asiaa. Pyhittäminen on arvossa pitämistä ja tottelemista, ei mitään nimen toistamista. Sitäkin kyllä kuulee joissakin uskonnollisissa tilaisuuksissa.
        Jeesus itse sanoi: " Ei jokainen, joka sanoo: Herra, Herra pääse taivasten valtakuntaan, vaan se, joka tekee taivaassa olevan Isäni tahdon." Tahdon tekeminen oli elämän ehto. Mutta onhan jokaiselle oma nimi arvokas, sillä hän erottuu muista. Miksi Jumalalla ei saisi olla persoonanimeä? Herroja ja jumalia on muitakin. Jeesushan rukoili Isänsä nimen pyhittämistä. Voidaksemme tuntea jonkun läheisesti, meidän tulee tuntea hänen nimensäkin ja ymmärtää, mitä tuo nimi merkitsee.


      • luonnollisesti
        eitoteudumissään kirjoitti:

        "Ei osallistuta politiikkaan ja kansoja repiviin sotiin."

        On Vartiotorni-seura politiikkaankin osallistunut, sinä vain et sitä tiedä.

        "Keissä toteutuu Jesaja 2: 2-5 "eivät opettele sotaa"? "

        Ei ainakaan Jehovan todistajissa, sillä kyseinen raamatunkohta puhuu Siionista ja Jerusalemista (ei New Yorkista). Myöskään israelilaisissa tämä ei toteudu, sillä he opettelevat sotimaan, naisetkin.

        Kuvaannolliselle vuorelle. Ei kai ole tarkoitus kansojen kiipeilevän jollekin vuorelle. Vanhuskautta rakastavat kokoontuvat saamaan opetusta Jumalan kuvaannolliselle vuorelle. Miljoonajoukot eivät suinkaan kiipeile millekään kirjaimelliselle vuorelle, sehän olisi jo käytännössäkin mahdotonta ja tarpeetonta. Jumalan palvonnan vuorelle kootaan ihmisiä saamaan opetusta ja sinne kokoontuvat ovat rauhaa rakastavaa kansaa. He eivät edes opettele surmaamista. Heillä on rauhan hyvä uutinen kertottavana tulevasta hyvästä ajasta.


      • nikea
        Hasta_luego kirjoitti:

        nikea 14.2.2019 23:45

        <>Opetuslapset olivat nöyriä ja opinhaluisia. Raamatun tuntemus ja sen ymmärtäminen ovat kallisarvoisempia kuin maallinen oppineisuus Jumalan edessä. ><

        Tai siis kirjoitusten tunteminen ja ymmärtäminen oli merkityksellistä. Kirjoituksiin, eli Septuagintaan kuului myös apokryfikirjat, joista Jeesuskin lainaili. Jos on nöyrä ja opinhaluinen, niin ei tule unohtaa apokryfikirjoja.

        <>Oletko itse tutustunut Nikean kirkolliskokouksen ympärillä oleviin tapahtumiin. Silloinhan tämä kolminaisuusoppikin otettiin kirkon opetuksiin, ei varhaiskristittyjen aikaan.><

        Samoin on opettavaa tutustua siihen mitä muuta varhaiskristityt opettivat tai eivät opettaneet. Ei pitäisi olla yllätys, että varhaiskristityt odottivat Jeesuksen näkyvää paluuta ja vielä oman sukupolvensa aikana. Esimerkiksi Jeesuksen näkymätön paluu vuonna 1874 oli millerismin pettymyksen korvannut selitys ja Jeesuksen toinen näkymätön paluu vuonna 1914 oli raamatuntutkijoiden pettymyksen korjaus kun serkä vuosi 1914 että vuosi 1925 eivät tuoneet maailmanloppua.

        Samoin kannattaa tutustua opettivatko varhaiskristityt vuonna 607 eaa alkanutta pakanain aikaa, vai vasta Jeesuksen maininnan jälkeen alkanutta pakanain aikaa. Eli Jeesuksen opetuksia ei kannata tarkastella pelkästään kolminaisuuden suhteen ja unohtaa muut eroavaisuudet nykyisten uskontojen opetuksiin.

        Kunhan perusopetukset tulevat tutuiksi ensin, sen jälkeen voi tutustua pakanain aikoihin ym. syvällisiin opetuksiin. Mutta niiden tutkimiseen käytetään hyvin paljon aikaa myös Jumalan hengen ohjauksessa.
        Ja jos jo uskominen Jumalan olemassaoloon tuottaa vaikeuksia, mitä merkitystä henkilölle on väitellä jostain vuosiluvusta? Se ihmetyttää. Samahan se pitäisi olla, milloin pakanainajat alkoivat ja loppuivat, jos ei edes usko koko asiaan. Mitä sillä turhaan päätänsä vaivaa, kun pitää Raamattuakin satukirjana. Vai onko kysymyksessä vain pätemisen tarve, ihan näin ystävällisesti kysyttynä. Ristiriitaista.


      • Sorivaanmutta
        luonnollisesti kirjoitti:

        Hokeminen ja pyhittäminen on kaksi eri asiaa. Pyhittäminen on arvossa pitämistä ja tottelemista, ei mitään nimen toistamista. Sitäkin kyllä kuulee joissakin uskonnollisissa tilaisuuksissa.
        Jeesus itse sanoi: " Ei jokainen, joka sanoo: Herra, Herra pääse taivasten valtakuntaan, vaan se, joka tekee taivaassa olevan Isäni tahdon." Tahdon tekeminen oli elämän ehto. Mutta onhan jokaiselle oma nimi arvokas, sillä hän erottuu muista. Miksi Jumalalla ei saisi olla persoonanimeä? Herroja ja jumalia on muitakin. Jeesushan rukoili Isänsä nimen pyhittämistä. Voidaksemme tuntea jonkun läheisesti, meidän tulee tuntea hänen nimensäkin ja ymmärtää, mitä tuo nimi merkitsee.

        Jeesus ei käyttänyt Jumalasta nimeä Jehova/Herra rukouksessa, arkikielessä tai opetuslapsille puhuessaan, vaan nimitti häntä Isäksi tai Jumalaksi. Ainoat tilanteet, joissa Jeesus käyttää Jumalan nimeä, ovat ne kun hän siteeraa Vanhan testamentin kirjoituksia. Jehovan todistajat eivät noudata Jeesuksen mallia, vaan itse keksimäänsä sääntöä, jota he pitävät yhtenä "tosi uskonnon" tunnusmerkkinä.


      • Sorivaanmutta
        luonnollisesti kirjoitti:

        Kuvaannolliselle vuorelle. Ei kai ole tarkoitus kansojen kiipeilevän jollekin vuorelle. Vanhuskautta rakastavat kokoontuvat saamaan opetusta Jumalan kuvaannolliselle vuorelle. Miljoonajoukot eivät suinkaan kiipeile millekään kirjaimelliselle vuorelle, sehän olisi jo käytännössäkin mahdotonta ja tarpeetonta. Jumalan palvonnan vuorelle kootaan ihmisiä saamaan opetusta ja sinne kokoontuvat ovat rauhaa rakastavaa kansaa. He eivät edes opettele surmaamista. Heillä on rauhan hyvä uutinen kertottavana tulevasta hyvästä ajasta.

        Siionista ja Jerusalemista siinä kuitenkin puhutaan, eli kyseessä on selkeä viittaus juutalaisiin ja Israeliin. Uususkontonne kotimaata Amerikkaa ei löydetty vielä vuosisatoihin.


      • nikea kirjoitti:

        Kunhan perusopetukset tulevat tutuiksi ensin, sen jälkeen voi tutustua pakanain aikoihin ym. syvällisiin opetuksiin. Mutta niiden tutkimiseen käytetään hyvin paljon aikaa myös Jumalan hengen ohjauksessa.
        Ja jos jo uskominen Jumalan olemassaoloon tuottaa vaikeuksia, mitä merkitystä henkilölle on väitellä jostain vuosiluvusta? Se ihmetyttää. Samahan se pitäisi olla, milloin pakanainajat alkoivat ja loppuivat, jos ei edes usko koko asiaan. Mitä sillä turhaan päätänsä vaivaa, kun pitää Raamattuakin satukirjana. Vai onko kysymyksessä vain pätemisen tarve, ihan näin ystävällisesti kysyttynä. Ristiriitaista.

        nikea 15.2.2019 2:13

        <>Kunhan perusopetukset tulevat tutuiksi ensin, sen jälkeen voi tutustua pakanain aikoihin ym. syvällisiin opetuksiin. ><

        Minulle on aivan sama järjestyksessä Raamattuun perustumattomia opetuksia riipii pois mielestään.

        <>Mutta niiden tutkimiseen käytetään hyvin paljon aikaa myös Jumalan hengen ohjauksessa.><

        Tuollainen väite edellyttää ensi vaiheessa perustaksi jumalan ja henkensä olemassaolon osoittamista, vasta sen jälkeen asiasta voi vakavammin keskustella.

        <>Ja jos jo uskominen Jumalan olemassaoloon tuottaa vaikeuksia, mitä merkitystä henkilölle on väitellä jostain vuosiluvusta? Se ihmetyttää.><

        Eipä noista Vt-seuran raamattunumerologioista tarvitse edes väitellä, tehokkain ase Vt-seuran vuosilukuharhojen osoittamiseksi on sen oma materiaali, siinä sitä ihmettelemistä riittää. Onko tässä alla olevassa lainauksissa sinulle jotain epäselvää:

        ”Ei ole suinkaan väärin yrittää kumota sellaisen uskonnollisen ryhmän opetuksia ja tapoja, jonka ei ajattele olevan oikeassa” (Herätkää! 8. syyskuuta 1997 sivu 6)

        Tai tässä:

        "Miksi näkemyksiään tulisi tarkastella ja koetella? Koska valheeseen perustuva usko on silkkaa itsepetosta. - - Entä jos saa selville jotain, mikä näyttää olevan ristiriidassa omien syvään juurtuneiden näkemysten kanssa? Pitäisikö se sivuuttaa? Ei tietenkään. Joskus voi olla erityisen järkevää harkita sellaisia voimakkaita todisteita, jotka näyttävät olevan vastoin sitä, mihin uskoo.” (Herätkää! Tammikuu 2011, s. 28, 29)

        <>Samahan se pitäisi olla, milloin pakanainajat alkoivat ja loppuivat, jos ei edes usko koko asiaan.><

        Sinä puutut tässä osiossa esitettyyn kolminaisuusväitteeseen ja tässä osiossa ei sitten saisikaan kertoa Vt-seuran olevan hakoteillä Raamatun suhteen. Jos sitten joku uskoo kolminaisuuteen, samahan se pitäisi olla jos ei itse usko kolminaisuuteen.

        Sinun mielestä asia voi olla samantekevää, mutta arvatenkin joku saattaa tehdä eron katteettoman väitteen ja tosiasian välillä, joskaan kaikille uskovaisille ero ei tunnu olevan kovin merkittävä.

        <>Mitä sillä turhaan päätänsä vaivaa, kun pitää Raamattuakin satukirjana.><

        Mulle on nyt epäselvää se pitääkö uskoa kolminaisuuteen, jotta voi mielestäsi tuoda esille Raamattuun perustumattomia Vt-seuran opetuksia?

        Jos ei usko Raamattuun yliluonnollisesta lähteestä saatuna tekstinä ja menettää silloin puheoikeutensa, niin tuolla logiikalla alkoholi- ja huumevalista saisivat antaa ainoastaan alkoholistit sekä narkkarit.

        <> Vai onko kysymyksessä vain pätemisen tarve, ihan näin ystävällisesti kysyttynä. Ristiriitaista.><

        Jos kykenet lopettamaan keskustelun ohjaamisen kirjoittajaan, opillisten kysymysten asemesta, niin voisimme vaikka katsella mitä Raamattu kertoo jo aiemmin esille tuomistani Vt-oppiharhoista.


      • Sorivaanmutta kirjoitti:

        Siionista ja Jerusalemista siinä kuitenkin puhutaan, eli kyseessä on selkeä viittaus juutalaisiin ja Israeliin. Uususkontonne kotimaata Amerikkaa ei löydetty vielä vuosisatoihin.

        Sorivaanmutta 15.2.2019 2:24

        <>Siionista ja Jerusalemista siinä kuitenkin puhutaan, eli kyseessä on selkeä viittaus juutalaisiin ja Israeliin. Uususkontonne kotimaata Amerikkaa ei löydetty vielä vuosisatoihin.><

        Ei sitä Raamatun lättymaahan uskoneiden kirjoittajien mukaan ollut olemassa löydettäväksikään, kuten ei Australiaakaan, jossa abot tallustelivat kymmeniä tuhansia vuosia ennen Raamatun luomistarun ajoitusta.


      • AnnaTullaVaan
        nikea kirjoitti:

        Kunhan perusopetukset tulevat tutuiksi ensin, sen jälkeen voi tutustua pakanain aikoihin ym. syvällisiin opetuksiin. Mutta niiden tutkimiseen käytetään hyvin paljon aikaa myös Jumalan hengen ohjauksessa.
        Ja jos jo uskominen Jumalan olemassaoloon tuottaa vaikeuksia, mitä merkitystä henkilölle on väitellä jostain vuosiluvusta? Se ihmetyttää. Samahan se pitäisi olla, milloin pakanainajat alkoivat ja loppuivat, jos ei edes usko koko asiaan. Mitä sillä turhaan päätänsä vaivaa, kun pitää Raamattuakin satukirjana. Vai onko kysymyksessä vain pätemisen tarve, ihan näin ystävällisesti kysyttynä. Ristiriitaista.

        Ota huomioon, että keskustelupalstalla on myös lukijoita. Tämä ei ole kahdenkeskinen chat. Joku lukija voi kaivata perustelujasi 1914-opille, vaikka et kysyjälle haluaisikaan vastata.


      • Unohtuikojotain
        ikuisetjäljetkukavastaa kirjoitti:

        Jeesus tuli meidän keskellemme IHMISEKSI, esimerkiksi, miten rukoillaan. Hän lähestyi Isää täytenä IHMISENÄ. Jeesus on luonut sinut, Jeesus ylläpitää sinun elämääsi. Lasten kaltaisten on Jumalan valtakunta. Lasten pelottelu aina seitsemänteen jehovasukupolveen asti 1874 oli ensimmäinen Vartsikan povaama maailmanloppu, sitten niitä on tipahdellut aina muutaman vuoden välein. Kuvittele, mitä pelottelu on saanut vartiotornislaislapsissa aikaan, näissä Jeesuksen rakkaissa, pienissä lapsissa! Jokainen lapsi on elänyt sukupolvesta toiseen järjestetyssä pelossa ja kauhukuvien keskellä.

        Muistutan näitä joille sana kolminaisuus on ongelma, ettei raamatussa ole myöskään sanoja : teokraattinen sodankäynti, raporttilomake ja maanpäällinen järjestö.
        Monet evankeliset seurakunnat eivät myöskään opettele sotimaan, mutta he suorittavat velvollisuutensa esim. siviilipalveluksena tai aseettoman palveluksena.
        Monet Jehovan todistaja nuoret miehet ovat nyt lähdössä esim. siviilipalvelukseen.


    • Herättelevä

      Meni näköjään vain opeista puhumiseksi.

      Ei sitä hyvää hedelmää tule vain opeista pelkäästään puhumisista ja kiistelemistä.

      Niitä tulee vasta kaikilta osin Raamatun UT mukaisesti, käytännön arkielämässä niiden Kristuksen Jeesuksen ja / apsotolisensa opetsuten, ohjeiden ja kehoitusten mukaisesti, jokaista Hänen omaa (jäsentään) myöden, YHTÄ ollevasti ja kaikessa YHTÄ pitävästi, Totuudessa YKSI mielisesti / Kristillisesti, = Krist. Rakkaus, joka ei ole kenellekään pahaksi, kaikille hyväksi Lain / Laillisuuden, kaikille Luvallisen Oikeuden täyttymyksen mukaisesti Kristuksen Jeesuksen kirkkaudeksi ja kunniaksi, "maailmalle valkeudeksi ja maalle suolaksi" riittävällä tavalla eläviä ja toimivia / vaikuttavia APOSTOLISIA seurakuntiaan / sitä pelastukseksi Krist. vaihtoehtoa Raamatun UT mukaisesti ja mukaiseksi, Rakentavasti elämisestä ja toimimista / vaikuttamista.

      Kaikki muu ja muulla tavalla eläninen ja toiminenhan on sen VASTAISTA voi sanoa vain uskonnollisuudeksi! Jossa myös, "piru" vie, vetää, johtaa ja hallitsee, sille uskollisten palvelijoidensa kautta. Jossa sitten SIKSI, PAHA perii!!

      Samoin kuin kakessa muussakin maailmallisuudessa ja uskonnoissa, joksi vain uskonnoksi, se epäoikeuden mukainen, Totuuteen perustumaton, demokratiakin, vain (tyhjä sana) ns. "keisarin uudet vaatteet", petos! Koituu kullekin niin VÄÄRIN elävälle tuomioksi.

      • puunhedelmä

        Jos katsot kristinuskon historiaa, mitä muuta se on kuin opeista kiistelemistä ja toisinuskovien sorsimista ja vainoamista?


      • Herättelevä
        puunhedelmä kirjoitti:

        Jos katsot kristinuskon historiaa, mitä muuta se on kuin opeista kiistelemistä ja toisinuskovien sorsimista ja vainoamista?

        Niin mutta ne opillisista asoista kiistelijätän ei olekaan Oikeita Kristittyjä, vaan sellaisia vain Krist. uskonnollisia, samananlaisia kuin Herran Jeesuksennkin aikaiset uskonnolliset kiivailijat, joista Hän sanoi, "te olette isästä perkeleestä"!!

        Eli ovat niitä, joita "piru" vie, vetää, johtaa ja hallitsee, ja jossa PAHA perii, pitäytyviä = Maailmallisesti eläviä ja toimivia, vain äänesteleviä. Ei Kristuksen Jeesuksen KIRKKAUDEKSI ja KUNNIAKSI, "maailmalle valkeudekis ja malle suolaksi" ÄÄNTÄ pitäviä!


      • suomenna
        Herättelevä kirjoitti:

        Niin mutta ne opillisista asoista kiistelijätän ei olekaan Oikeita Kristittyjä, vaan sellaisia vain Krist. uskonnollisia, samananlaisia kuin Herran Jeesuksennkin aikaiset uskonnolliset kiivailijat, joista Hän sanoi, "te olette isästä perkeleestä"!!

        Eli ovat niitä, joita "piru" vie, vetää, johtaa ja hallitsee, ja jossa PAHA perii, pitäytyviä = Maailmallisesti eläviä ja toimivia, vain äänesteleviä. Ei Kristuksen Jeesuksen KIRKKAUDEKSI ja KUNNIAKSI, "maailmalle valkeudekis ja malle suolaksi" ÄÄNTÄ pitäviä!

        Vaikea tuohon on vastata mitään, kun jo tekstin ymmärtäminen tuottaa vaikeuksia. Mikä on hukassa?


      • Herättelenmyös
        Herättelevä kirjoitti:

        Niin mutta ne opillisista asoista kiistelijätän ei olekaan Oikeita Kristittyjä, vaan sellaisia vain Krist. uskonnollisia, samananlaisia kuin Herran Jeesuksennkin aikaiset uskonnolliset kiivailijat, joista Hän sanoi, "te olette isästä perkeleestä"!!

        Eli ovat niitä, joita "piru" vie, vetää, johtaa ja hallitsee, ja jossa PAHA perii, pitäytyviä = Maailmallisesti eläviä ja toimivia, vain äänesteleviä. Ei Kristuksen Jeesuksen KIRKKAUDEKSI ja KUNNIAKSI, "maailmalle valkeudekis ja malle suolaksi" ÄÄNTÄ pitäviä!

        Haluaisin herätellä sinua palstan aiheen mukaiseen keskusteluun. Sinä vedät täällä omaa saarnaa, etkä ole kiinnostunut keskustelemaan palstan aiheesta eli Jehovan todistajista. Tälläinen ei ole sopivaa keskustelua.


      • Herättelevä
        Herättelenmyös kirjoitti:

        Haluaisin herätellä sinua palstan aiheen mukaiseen keskusteluun. Sinä vedät täällä omaa saarnaa, etkä ole kiinnostunut keskustelemaan palstan aiheesta eli Jehovan todistajista. Tälläinen ei ole sopivaa keskustelua.

        Kristuksen Jeesuksen omat (jäsenesä) on KOKO "mailmalle valkeudeksi ja maalle suolaksi" kutsuttuja. Jota kaikkea maailmaa tämäkin keskustelufoorumi on.

        Vain Raamatun UT mukainnen / Kristillisyys, on sitä kaikille hyväksi ihan Lain / Laillisuuden täyttymyksen, Krist. Rakkaus, joka ei ole kenellekään pahaksi, kaikkia kohtaan ja kaikille Laillisen / Luvallisen Oikeuden mukaista. Sitä ei mitään pahaa eikä väärää ketään, eikä mitään Luojan hyväksemme luomaa kohtaan, OIKEUTTA.


      • Herättelevä
        suomenna kirjoitti:

        Vaikea tuohon on vastata mitään, kun jo tekstin ymmärtäminen tuottaa vaikeuksia. Mikä on hukassa?

        Niinhän se varmaakin on Totuutta ja sen, kaikille hyväksi Itse Lähdettä Kristusta Jeesusta tuntemattomille.

        Mutta asiallisesti ja rakentavasti Raamatun UT mukaisesta Kristillisyydestä keskustelemalla, alkaa, sydämen tilasta (onko Totuudelle sijaa) riippuen, pikkuhiljaa valkenemaan / kirkastumaan.


    • Kelepsikondattarelta

      nikea 14.2.2019 23:45

      juutalaiskristillinen kirjoitti: Heitätkö nyt "totuuksia" vartiotorni/kansakoulupohjalta?

      "Miten niin kansakoulupohjalta? Sekään ei ole totta, mutta sillä ei ole mitään merkitystä. Raamatullahan opetukset todisteltiin."

      -Vartiotorni neuvoo lahkovanhempia painostamaan lapsensa jättämään opintien ajatukset. Ja kas, vartiotornin kirjoittajat kun ovat itse saman lahkon täyden karrieerin tehneitä, lahkonsa "esimerkillisiä", niin, kansakoulupohjalta.
      Se koulutuksen puute on tehnyt karmeita erehdyksiä. Esim. verensiirron pitämisenä ravinnonottona, ja verensiirron kieltämisenä.
      Rokotteita luultiin valmistettavan verestä, ja ne kiellettiin.
      Katso halutessasi Turusesta yksityiskohdat.

      "tämä kolminaisuusoppikin"
      -Niin, kolminaisuus on jo Lutherin (jonka vartiotorni on nimennyt jehovantodistajaksi) korostama hyvä apu Raamatun Jumaluuden selittämisessä ja ymmärtämisessä.
      Kansakoulupohjaisesi kopioivat adventisteilta tavan sanoa Jeesusta enkeli Mikaeliksi. Vartiotorniuskonnon johto on nykyään kieltänyt mainosvaltuutettujaan yrittämästä selittää Mikaelia Raamatulla. Se ei ole keksinyt tähän sopivaa nenästävetokonstia.

      • nikea

        Huomaan, ettei Raamatun sanat merkitse kirjoittajalle mitään, hän ei edes noteeraa niitä mitenkään.
        Kirjoittelusi pohjalta herää kysymys: oletko käynyt edes kansakoulua. Lapsellista rienailua vain. Raamatun tuntemus näyttää puuttuvan ja kiinnostus sen tiedon hankkimiseen puuttuu. Toistelee vain jonkun toisen sanoja.


      • kristitynvastuu
        nikea kirjoitti:

        Huomaan, ettei Raamatun sanat merkitse kirjoittajalle mitään, hän ei edes noteeraa niitä mitenkään.
        Kirjoittelusi pohjalta herää kysymys: oletko käynyt edes kansakoulua. Lapsellista rienailua vain. Raamatun tuntemus näyttää puuttuvan ja kiinnostus sen tiedon hankkimiseen puuttuu. Toistelee vain jonkun toisen sanoja.

        Raamattu on Jumalan ilmoitus. Sitä on painettu miljardeja kappaleita Taivaan Isän lasten kovaan käyttöön. Jumala on kieltänyt muuttamasta sanaakaan Raamattuun.

        Vartsikan johtoporras suosittelee vain Vartsikan omaa lehteä, joka on aika kaukana Raamatun Jeesuksesta ja pelastuksesta Jeesuksessa. Kolmiyhteinen, kaikkivaltias Jumalamme on kieltänyt lahkoja ja vääriä profeettoja muokkaamasta Raamattua omien etujensa mukaiseksi. Lisäksi johtoporras on opettanut Raamatun lukemisen johtavan täydelliseen pimeyteen. Vain Vartsikaa ja muita amerikkalaistekstejä lukemalla pääsee kuulemma kahdessa vuodessa totuuteen!

        Suora lainaus Vartiotorni-lehdestä:

        "Jos joku lukee Raamattua kahden vuoden ajan, hän on täydellisessä pimeydessä, mutta jos hän lukee ainoastaan Vartiotronin raamatuntutkielmia eikä ainuttakaan sivua Raamatusta, pääsee hän kahden vuoden tutkimisen jälkeen täydelliseen valoon." (Watchtower 1910, s. 298)

        Tällaista.

        No ei siinä vielä kaikki: Vartsika on painattanut omia Raamattuja, joissa Jeesus on alennettu ARKKIENKELI MIKAELIKSI - johtajilla on suuri vastuu Raamatun tekstien muokkaamisesta Jumalan Sanaa vastaan. Väärien väittämien levittäminen on suuri loukkaus kolmiyhteistä kristikunnan Jumalaa vastaan. Tehkää parannus ja julistakaa: Jeesus on Herra!


      • nikea kirjoitti:

        Huomaan, ettei Raamatun sanat merkitse kirjoittajalle mitään, hän ei edes noteeraa niitä mitenkään.
        Kirjoittelusi pohjalta herää kysymys: oletko käynyt edes kansakoulua. Lapsellista rienailua vain. Raamatun tuntemus näyttää puuttuvan ja kiinnostus sen tiedon hankkimiseen puuttuu. Toistelee vain jonkun toisen sanoja.

        nikea 15.2.2019 11:55

        <>Huomaan, ettei Raamatun sanat merkitse kirjoittajalle mitään, hän ei edes noteeraa niitä mitenkään.
        Kirjoittelusi pohjalta herää kysymys: oletko käynyt edes kansakoulua. Lapsellista rienailua vain. Raamatun tuntemus näyttää puuttuvan ja kiinnostus sen tiedon hankkimiseen puuttuu. Toistelee vain jonkun toisen sanoja.><

        Melkoisen hyvin kuvaa myös Vt-seuran jäsenistöä, joka toistelee vain Vt-seuran näkemyksiä ja vaihtaa m,ielipidettään kehotuksesta.


      • kristitynvastuu kirjoitti:

        Raamattu on Jumalan ilmoitus. Sitä on painettu miljardeja kappaleita Taivaan Isän lasten kovaan käyttöön. Jumala on kieltänyt muuttamasta sanaakaan Raamattuun.

        Vartsikan johtoporras suosittelee vain Vartsikan omaa lehteä, joka on aika kaukana Raamatun Jeesuksesta ja pelastuksesta Jeesuksessa. Kolmiyhteinen, kaikkivaltias Jumalamme on kieltänyt lahkoja ja vääriä profeettoja muokkaamasta Raamattua omien etujensa mukaiseksi. Lisäksi johtoporras on opettanut Raamatun lukemisen johtavan täydelliseen pimeyteen. Vain Vartsikaa ja muita amerikkalaistekstejä lukemalla pääsee kuulemma kahdessa vuodessa totuuteen!

        Suora lainaus Vartiotorni-lehdestä:

        "Jos joku lukee Raamattua kahden vuoden ajan, hän on täydellisessä pimeydessä, mutta jos hän lukee ainoastaan Vartiotronin raamatuntutkielmia eikä ainuttakaan sivua Raamatusta, pääsee hän kahden vuoden tutkimisen jälkeen täydelliseen valoon." (Watchtower 1910, s. 298)

        Tällaista.

        No ei siinä vielä kaikki: Vartsika on painattanut omia Raamattuja, joissa Jeesus on alennettu ARKKIENKELI MIKAELIKSI - johtajilla on suuri vastuu Raamatun tekstien muokkaamisesta Jumalan Sanaa vastaan. Väärien väittämien levittäminen on suuri loukkaus kolmiyhteistä kristikunnan Jumalaa vastaan. Tehkää parannus ja julistakaa: Jeesus on Herra!

        kristitynvastuu 15.2.2019 12:10

        <>Raamattu on Jumalan ilmoitus.><

        Jos noin olisi, niin melkoisen tietämämätön tuollainen jumala olisi jo heti luomisen ja luomansa maan muodosta ja vedenpaisumuksesta.


      • keskity_tärkeinpään
        nikea kirjoitti:

        Huomaan, ettei Raamatun sanat merkitse kirjoittajalle mitään, hän ei edes noteeraa niitä mitenkään.
        Kirjoittelusi pohjalta herää kysymys: oletko käynyt edes kansakoulua. Lapsellista rienailua vain. Raamatun tuntemus näyttää puuttuvan ja kiinnostus sen tiedon hankkimiseen puuttuu. Toistelee vain jonkun toisen sanoja.

        Miksi tuhlata aikaa hyödyttömään keskusteluun? 1. Kor. 2: 14, 15 osoittaa hengellisen ja aineellisen ihmisen eron: "Mutta aineellinen ihminen ei ota vastaan Jumalan hengen asioita, sillä ne ovat hänelle tyhmyyttä, eikä hän voi päästä tuntemaan niitä, koska ne tutkitaan hengellisesti. Mutta hengellinen ihminen ihminen tutkii tosiaankin kaiken."
        Olkaamme hengellisiä ihmisiä ja ottakaamme huomioon Jeesuksen kehoituksen etsiä ensin Jumalan valtakuntaa. Matt. 6:33. Koko 6. luvun sisältö kertoo Jumalan huolenpidosta ja asioiden tärkeysjärjestyksestä. Niiden noudattamisesta on lukemattomia esimerkkejä.


      • vanhassavaraparempi
        keskity_tärkeinpään kirjoitti:

        Miksi tuhlata aikaa hyödyttömään keskusteluun? 1. Kor. 2: 14, 15 osoittaa hengellisen ja aineellisen ihmisen eron: "Mutta aineellinen ihminen ei ota vastaan Jumalan hengen asioita, sillä ne ovat hänelle tyhmyyttä, eikä hän voi päästä tuntemaan niitä, koska ne tutkitaan hengellisesti. Mutta hengellinen ihminen ihminen tutkii tosiaankin kaiken."
        Olkaamme hengellisiä ihmisiä ja ottakaamme huomioon Jeesuksen kehoituksen etsiä ensin Jumalan valtakuntaa. Matt. 6:33. Koko 6. luvun sisältö kertoo Jumalan huolenpidosta ja asioiden tärkeysjärjestyksestä. Niiden noudattamisesta on lukemattomia esimerkkejä.

        Ja lopuksi tärkein: pysykää kaukana 1900-luvun ameriikkalaislahkoista! Ne vievät aikasi ja rahasi sekä mielenterveytesi. Kirkon ammattilaisiin voi luottaa 2000 vuoden kokemuksella. Jeesus on Herra!


      • keskity_tärkeinpään kirjoitti:

        Miksi tuhlata aikaa hyödyttömään keskusteluun? 1. Kor. 2: 14, 15 osoittaa hengellisen ja aineellisen ihmisen eron: "Mutta aineellinen ihminen ei ota vastaan Jumalan hengen asioita, sillä ne ovat hänelle tyhmyyttä, eikä hän voi päästä tuntemaan niitä, koska ne tutkitaan hengellisesti. Mutta hengellinen ihminen ihminen tutkii tosiaankin kaiken."
        Olkaamme hengellisiä ihmisiä ja ottakaamme huomioon Jeesuksen kehoituksen etsiä ensin Jumalan valtakuntaa. Matt. 6:33. Koko 6. luvun sisältö kertoo Jumalan huolenpidosta ja asioiden tärkeysjärjestyksestä. Niiden noudattamisesta on lukemattomia esimerkkejä.

        keskity_tärkeinpään 15.2.2019 13:00

        <>Miksi tuhlata aikaa hyödyttömään keskusteluun?><

        Hyödyttömyyttä on lähinnä huutoonsa vastaamattomuus, vastaaminen olisi hyödyllistä.

        <> 1. Kor. 2: 14, 15 osoittaa hengellisen ja aineellisen ihmisen eron:<>

        Tuo on pelkkää uskonnollista retoriikkaa sihen asti kunnes osoitetaan, että reaalitodellisuus voi olla samanaikaisesti kahta erilaista olomuotoa.

        <>Olkaamme hengellisiä ihmisiä ja ottakaamme huomioon Jeesuksen kehoituksen etsiä ensin Jumalan valtakuntaa. Matt. 6:33. Koko 6. luvun sisältö kertoo Jumalan huolenpidosta ja asioiden tärkeysjärjestyksestä. Niiden noudattamisesta on lukemattomia esimerkkejä.><

        Tuosta voisi ajatella, että hengellisyys tarkoittaa käsin poimittuja raamatunjakeita, ei esimerkiksi Jeesuksen puheita kokonaisuutena ja UT:n ajan porukan näkemyksiä Jeesuksen lupaaman paluun ajankohdasta.

        Jokunen todennettu esimerkki jumalan huolenpidosta olisi mielenkiintoista saada väitteen tueksi.


      • vanhassavaraparempi kirjoitti:

        Ja lopuksi tärkein: pysykää kaukana 1900-luvun ameriikkalaislahkoista! Ne vievät aikasi ja rahasi sekä mielenterveytesi. Kirkon ammattilaisiin voi luottaa 2000 vuoden kokemuksella. Jeesus on Herra!

        vanhassavaraparempi 15.2.2019 14:04

        <>Ja lopuksi tärkein: pysykää kaukana 1900-luvun ameriikkalaislahkoista! Ne vievät aikasi ja rahasi sekä mielenterveytesi.><

        Ei lainkaan paha ohje ottaa etäisyyttä.

        <> Kirkon ammattilaisiin voi luottaa 2000 vuoden kokemuksella.><

        Mr Martin Luther ennusti maailmanloppua tuloksetta siinä missä Vt-seurakin, lisäksi molemmilla on yhteinen ongelma, eli Jeesuksen jullikka on tabu., kirkostakin kannattaa pysyä yhtä etäällä.

        <>Jeesus on Herra!><

        Ja seuraajiensa pettäjä.


      • Paipapum
        Hasta_luego kirjoitti:

        vanhassavaraparempi 15.2.2019 14:04

        <>Ja lopuksi tärkein: pysykää kaukana 1900-luvun ameriikkalaislahkoista! Ne vievät aikasi ja rahasi sekä mielenterveytesi.><

        Ei lainkaan paha ohje ottaa etäisyyttä.

        <> Kirkon ammattilaisiin voi luottaa 2000 vuoden kokemuksella.><

        Mr Martin Luther ennusti maailmanloppua tuloksetta siinä missä Vt-seurakin, lisäksi molemmilla on yhteinen ongelma, eli Jeesuksen jullikka on tabu., kirkostakin kannattaa pysyä yhtä etäällä.

        <>Jeesus on Herra!><

        Ja seuraajiensa pettäjä.

        osoittaa hengelisen ja aineellisen ihmisen eron , "-
        Raamatun mukaan puu tunnetaan hedelmistään ; -
        Mutta ei mikään puu tai kasvi muutu kesken kaiken joksikin muuksi , vaan päärynä pysyy päärynäpuuna jne.. siksi on aiheellista tutkia sekin , mistä se puuksi kasvanut siemen on tullut : !700 --1800 luvut oivat nousevan tutkimuksen ja kokeellisen kehityksen tulosta , Ja tärkein ; se tiesi loppua ikiaikaisten keisarien pakkovallalle , Ameriikan orjasota oli ensimmäinen hyökyaalto veti verhot todellisuuden edestä , ja sen seurauksena nämä uususkonnot alkoivat julistaa maailman loppua , Raamatuntutkijat tarrautuivat joukkoon vanhoja , enimmäkseen Kirkkoisä Eusebioksen kokoonhaalimaa, ..( E . oli Rooman keisariperheen kotopettaja , ja opetti Konstaninuksen , j..) ..joukkoa aikana kirjeitä ja näkyjä koskevia kirjoituksia , ERi suurrikkaat matkustelivat Napoleonin ja lordi Nelsonin Käymän Abukirin meritaistelun jälkeen turisteina ihailemassa tapahtuman näyttämöllä , siis Egyptin Gizan pyramidien alueella , ja nii syntyi ns, Egyptologia , Russelkin matkusti pailalle , ja sai välkyn , että Pyramidit olivatkin jumalan ennustus , ;.
        Ei se mitään Mormonikirkko syntyi , kun myös Smith julisti eteläameriikasta löytyneen pyramidin oleva itse jeesuksen rakentama ,
        sittemmin näitä pyramideja on löytynyt satoja , intiaanikansan rakentamia , , mutta ei se mitään ,
        I ja II maailmansota olivat luhistuvan keisarivallan Kuolinkouristuksia ; ei niillä sen kummempaa " hengellisyyttä ollut , Hitlerin armeijain upseerit olivat järjestään aatelisia - Von -sukuisia ,


      • Surkujasääli

        Ja Raamattu ei kelpaa lahkolle, vaan pantiin UM -pamfletiksi.
        Turusesta oppineiden lausunnot katsonet.
        Oppinut Barclayn lausunnon on vartiotorni edelleen väärentänyt muotoon, että Barclay muka kehuisi väärennöstä.


      • Paipapum kirjoitti:

        osoittaa hengelisen ja aineellisen ihmisen eron , "-
        Raamatun mukaan puu tunnetaan hedelmistään ; -
        Mutta ei mikään puu tai kasvi muutu kesken kaiken joksikin muuksi , vaan päärynä pysyy päärynäpuuna jne.. siksi on aiheellista tutkia sekin , mistä se puuksi kasvanut siemen on tullut : !700 --1800 luvut oivat nousevan tutkimuksen ja kokeellisen kehityksen tulosta , Ja tärkein ; se tiesi loppua ikiaikaisten keisarien pakkovallalle , Ameriikan orjasota oli ensimmäinen hyökyaalto veti verhot todellisuuden edestä , ja sen seurauksena nämä uususkonnot alkoivat julistaa maailman loppua , Raamatuntutkijat tarrautuivat joukkoon vanhoja , enimmäkseen Kirkkoisä Eusebioksen kokoonhaalimaa, ..( E . oli Rooman keisariperheen kotopettaja , ja opetti Konstaninuksen , j..) ..joukkoa aikana kirjeitä ja näkyjä koskevia kirjoituksia , ERi suurrikkaat matkustelivat Napoleonin ja lordi Nelsonin Käymän Abukirin meritaistelun jälkeen turisteina ihailemassa tapahtuman näyttämöllä , siis Egyptin Gizan pyramidien alueella , ja nii syntyi ns, Egyptologia , Russelkin matkusti pailalle , ja sai välkyn , että Pyramidit olivatkin jumalan ennustus , ;.
        Ei se mitään Mormonikirkko syntyi , kun myös Smith julisti eteläameriikasta löytyneen pyramidin oleva itse jeesuksen rakentama ,
        sittemmin näitä pyramideja on löytynyt satoja , intiaanikansan rakentamia , , mutta ei se mitään ,
        I ja II maailmansota olivat luhistuvan keisarivallan Kuolinkouristuksia ; ei niillä sen kummempaa " hengellisyyttä ollut , Hitlerin armeijain upseerit olivat järjestään aatelisia - Von -sukuisia ,

        Paipapum 16.2.2019 11:25

        <>osoittaa hengelisen ja aineellisen ihmisen eron , "-
        Raamatun mukaan puu tunnetaan hedelmistään ; -
        Mutta ei mikään puu tai kasvi muutu kesken kaiken joksikin muuksi , vaan päärynä pysyy päärynäpuuna jne.. ><

        Jeesus ei kai tajunnut, että on kesä- ja talviomenoita jne. Muutenkin tuntui olleen aika ajoin pois tolaltaan kun meni kiroamaan puun, vaikka ei ollut edes satokausi, taisi olla huono päivä tuolloin.


      • Paipapum
        Surkujasääli kirjoitti:

        Ja Raamattu ei kelpaa lahkolle, vaan pantiin UM -pamfletiksi.
        Turusesta oppineiden lausunnot katsonet.
        Oppinut Barclayn lausunnon on vartiotorni edelleen väärentänyt muotoon, että Barclay muka kehuisi väärennöstä.

        Raamattu ei kel paa lahkolle ;
        Olen usein kysynyt samaa , - saamatta mitään vastausta ; -- siis mikä on se oikea raamattu , jota lahkot vääntelevät ?
        Se vihoviimmeisen oikea , väärentämätön grammata , onka voi vaikka turunen lyödä pöytään , , tai epäilijöitten päähän , ja sanoa , että tässä se on ?


      • Karliadoli

        Paipapum 16.2.2019 14:13

        Rukoile Jeesusta, on Raamatun neuvo kysyjälle.

        Tosiaan on vartiotorniseura väärentänyt Raamatun, meikäläinenkin on Turusesta lukaissut Barclayn lausunnon, ja tosiaan, Barclayn lausunnonkin on vartiotorni väärentänyt, että Barclay muka kehuisi väärennöstä.

        Vartiotorniseuran edustaja on käynyt oikeudenkäynnissä esiintyen lahkoRaamatun kääntäjänä. Oikeuden puheenjohtajan pyytäessä kääntämään yhden yksinkertaisen jakeen, tämä joutui nöyrtymään ja myöntämään, ettei osaa Raamatun alkukieliä.
        Turunen on laittanut kirjaansa ihan valokopion tuosta oikeudenkäyntipöytäkirjasta.

        James Penton taas oli ensinnä vartiotorniuskonnon jäsen. Hän rupesi opiskelemaan Raamatun alkukieliä, joutui toteamaan vartiotorniseuran väärentämiset, ja sitten hänen tuli erota lahkosta.

        Vartiotorniin tuli kirjoitus ja se kielsi Raamatun alkukielten opiskelua, se sanoi että se voisi heikentää opettavuutta.
        Kuitenkin on päinvastoin niin, että osaaminen luo edellytykset opettavuudelle, ja opettamiselle.
        Olen kuullut Paipapuminkin näin joskus myöntäneen, varmaankin totta tämä ?


      • Skraptsibum

        Rukoileminen ei toimi Paipapumille, koska hän ei ole uskossa, ei ole kristittykään. Hänen on vannottava Jeesus enkeli Mikaeliksi. Ja poistuttava takavasempaan jos kysytään Raamatullisia perusteita.
        Hyvä jos kerkiää kaupittelemaan vartiotornia. Tai edes kerjäämään lasten jäätelörahoja.

        Mutta onhan täällä suomi24:ssä myös foorumi "Raamattu"


      • Paipapum
        Karliadoli kirjoitti:

        Paipapum 16.2.2019 14:13

        Rukoile Jeesusta, on Raamatun neuvo kysyjälle.

        Tosiaan on vartiotorniseura väärentänyt Raamatun, meikäläinenkin on Turusesta lukaissut Barclayn lausunnon, ja tosiaan, Barclayn lausunnonkin on vartiotorni väärentänyt, että Barclay muka kehuisi väärennöstä.

        Vartiotorniseuran edustaja on käynyt oikeudenkäynnissä esiintyen lahkoRaamatun kääntäjänä. Oikeuden puheenjohtajan pyytäessä kääntämään yhden yksinkertaisen jakeen, tämä joutui nöyrtymään ja myöntämään, ettei osaa Raamatun alkukieliä.
        Turunen on laittanut kirjaansa ihan valokopion tuosta oikeudenkäyntipöytäkirjasta.

        James Penton taas oli ensinnä vartiotorniuskonnon jäsen. Hän rupesi opiskelemaan Raamatun alkukieliä, joutui toteamaan vartiotorniseuran väärentämiset, ja sitten hänen tuli erota lahkosta.

        Vartiotorniin tuli kirjoitus ja se kielsi Raamatun alkukielten opiskelua, se sanoi että se voisi heikentää opettavuutta.
        Kuitenkin on päinvastoin niin, että osaaminen luo edellytykset opettavuudelle, ja opettamiselle.
        Olen kuullut Paipapuminkin näin joskus myöntäneen, varmaankin totta tämä ?

        Missäs raamatun tekstissä Penton , tai barclay tahi Vt , SEura tai turunen mainitaan ? Jeesushan sanoi tekstin mukaan , että hänet on lähetetty vain Iraelin kadonneiden lammasten tykö , Silti väitetään , että jeesus muka perusti ns, Kristinopin , paavin viran matkusteli vähän siellä sun täällä tarkastelemassa Vt- seuraa ja helluntaippia , Ja että Hän valvoo kaikkea, vaikka siis se Warsinainen Pahis sanoi Jeesukselle , että koko Maa on annettu hänen valtaansa , --


      • Paipapum
        Karliadoli kirjoitti:

        Paipapum 16.2.2019 14:13

        Rukoile Jeesusta, on Raamatun neuvo kysyjälle.

        Tosiaan on vartiotorniseura väärentänyt Raamatun, meikäläinenkin on Turusesta lukaissut Barclayn lausunnon, ja tosiaan, Barclayn lausunnonkin on vartiotorni väärentänyt, että Barclay muka kehuisi väärennöstä.

        Vartiotorniseuran edustaja on käynyt oikeudenkäynnissä esiintyen lahkoRaamatun kääntäjänä. Oikeuden puheenjohtajan pyytäessä kääntämään yhden yksinkertaisen jakeen, tämä joutui nöyrtymään ja myöntämään, ettei osaa Raamatun alkukieliä.
        Turunen on laittanut kirjaansa ihan valokopion tuosta oikeudenkäyntipöytäkirjasta.

        James Penton taas oli ensinnä vartiotorniuskonnon jäsen. Hän rupesi opiskelemaan Raamatun alkukieliä, joutui toteamaan vartiotorniseuran väärentämiset, ja sitten hänen tuli erota lahkosta.

        Vartiotorniin tuli kirjoitus ja se kielsi Raamatun alkukielten opiskelua, se sanoi että se voisi heikentää opettavuutta.
        Kuitenkin on päinvastoin niin, että osaaminen luo edellytykset opettavuudelle, ja opettamiselle.
        Olen kuullut Paipapuminkin näin joskus myöntäneen, varmaankin totta tämä ?

        " Väärentänyt Raamatun , ..." Jos on väärennetty , niin ensin on oltava se oikea .. -
        Lipsuuko oppisi sukset , kun et kykene vastaamaan , mistä äännöksestä on väärennetty ?


      • LaitilanLaila

        Meikäläinen ei ole oppinut, enkä sellainen väitä olevanikaan.
        Barclay löytyy oppineisuuttaan wikipedialtakin
        https://www.universitystory.gla.ac.uk/biography/?id=WH0247&type=P

        Siten täytyy olla painoarvoa hänen lausunnollaan.

        Kysymykseen että miksi lahkojohto kansakoulupohjalta on muuttanut Raamattua, ja puhuu käännöksestä, niin siinä on jäätelörahat kysymyksessä. UM tukee vartiotornia, ja sitä nyt vaan lahkojohdon mielestä kannattaa sanoa raamatuksi sitäkin.

        Paipapum ei ole sen enempää oppinut, koska Raamattuaiheinen kirjallisuus on lahkossa kiellettyä, paitsi vartiotornilogolla varustettu.

        Yksi vartiotorniuskonnon toekraattisen sodankäynnin (valehtelu) taktiikka on että mainosvaltuutetut scannaaavat vartiotornia nettiin ja lisäävät ikäänkuin olisi omista mietteistä kysymys.


    • Satpura

      nikea 15.2.2019 11:55

      "Huomaan, ettei Raamatun sanat merkitse kirjoittajalle mitään, hän ei edes noteeraa niitä mitenkään"
      -Niin olemme lahkofoorumille, ja lahkon säännöt ovat jotain muuta kuin Raamattua, nikelle (voitonjumalalatar Kreikasta ?) itselleenkin.

      "Kirjoittelusi pohjalta herää kysymys: "
      -Niin, etkö löytänyt mitään lahkoa puolustavaa, lahkosta esitettävää ?

    • Matkaataittaen

      Ei mistään. Epäilijöitä ja ketunhännänkantajia syntyy päivittäin.

    • Kuntoutus_koti

      Terapialaitoksessa siellä noita on

      • hoitotätinä

        Terapia ja lasten psykiatrisiin osastoihin tutustuneena, en tavannut yhtään JTlasta. Tapasin tavalliseen kansankirkkoomme kuuluvien lapsia, jotka olivat siellä eri syistä. Laiminlyötyjä lapsia, lapsia alkoholiperheistä esimerkiksi ym.
        Aikuispuolella sitä vastoin tapasi ihmisiä, joilla oli myös tausta karismaattisissa suunnissa. Heitä oli lähes jokaisilla osastoilla pari kappaletta.


      • Velipeeveli
        hoitotätinä kirjoitti:

        Terapia ja lasten psykiatrisiin osastoihin tutustuneena, en tavannut yhtään JTlasta. Tapasin tavalliseen kansankirkkoomme kuuluvien lapsia, jotka olivat siellä eri syistä. Laiminlyötyjä lapsia, lapsia alkoholiperheistä esimerkiksi ym.
        Aikuispuolella sitä vastoin tapasi ihmisiä, joilla oli myös tausta karismaattisissa suunnissa. Heitä oli lähes jokaisilla osastoilla pari kappaletta.

        Olin kuntoutuskurssilla joka oli tarkoitettu sellaisille joilla on psyykkisiä ongelmia.
        Naisia oli 12 ja meitä miehiä 4.
        Kurssin aikana selvisi että miehistä Jehovan todistajia oli 3, minä yksi heistä.

        Tämän perusteella 75% Jehovan todistaja miehillä on mielenterveysongelmia.


    • näitkö

      Anteeksi vaan, satuin yksi ilta katsomaan ohjelmaa, jossa mentiin helluntalais suuntaisten kokoukseen Filippiineillä. Ihmisiä kirmurteli lattialla ja monet itkivät kovaan ääneen. Huutoa ja pelottavaa toimintaa näkyi joka puolella. Silloin tuli mieleen mahdollinen laitos maksimiinsa vietynä.

      • Jätäharhaoppi

        Epäterveestä uskonnollisuudesta oli se sitten äärikarismaattisuutta tai jehovantodistajista kannattaa pysyä kaukana.
        Avaa netistä kanava One Way Mission niin näet tervehenkistä kristillisyyttä.
        Siellä ei kerätä lasten jäätelörahoja, laiteta allekirjoittamaan sitoutumista itsemurhaan (ei verensiirtoa) eikä kieltäydytä siviilipalveluksesta yhden huru ukon takia.


      • Paipapum

        Juu , katsoin ohjelman , Siinä väki oli kuin horkkataudissa , tai kaatumatautikohtauksessa , , alalla olleena en nähnyt urallani juuri yhtään niin sekoontunutta käytöstä, ja vielä kertoivat , että homma ja huuto kesti 5 tuntia , Siinä tuleva vävy tutustui Filippiiniläisiin appeensa ja Tytön äitiin ,
        sanoivat , että -henki valtaa heidät ; -Henki- sana tuli ns , alkukirkon historiaan noin v, 350 , , aa, ekojen paavien aikaan , isukki Basileios Suuren kirjoituksissa ,


      • Paipapum
        Jätäharhaoppi kirjoitti:

        Epäterveestä uskonnollisuudesta oli se sitten äärikarismaattisuutta tai jehovantodistajista kannattaa pysyä kaukana.
        Avaa netistä kanava One Way Mission niin näet tervehenkistä kristillisyyttä.
        Siellä ei kerätä lasten jäätelörahoja, laiteta allekirjoittamaan sitoutumista itsemurhaan (ei verensiirtoa) eikä kieltäydytä siviilipalveluksesta yhden huru ukon takia.

        -" Siellä ei kerätä lasten jäätelörahoja ;..."-
        Jee, sitten voitkin ostaa jäätelöö, ja voit syöttää sen , ( siis jäätelön , - ei lasta , ) sille hymyilevälle leijonalle ,...Totta puhuen , Kyllähän se tämä yhdistyslaki toimii , senhän alunperin laati tanskan kuningas Kristian VI joskuu 17- 1800 luvulla ,
        Mutta jos nyt ajattelet , että helluntailiikkeellä on näitä Hyvis - ja Pahis siipiä , niin eikös se pitäisi vihjata jotenkin , - vaikka Tv; n lännensarjojen tapaan , siellähän Hossilla ja kavereilla on vaaleat Stetsonhatut , ja pahiksilla mustat , Onhan se helluntailiikekin Ameriikkalainen rahaimuri ,
        Tässä historianulussa on se puoli , että jos vaikka osa niistä lähetysmatkustelusta kaikkineen olisi aikoinaan käytetty tautien ja pohjattoman köyhyyden parantamiseen , olisi ihmiskunnan elo ihan toinen ,
        Työväenliike on sadassa vuodessa saanut paljon enemmän aikaan kuin Uskonto eri haaroinensa , Mutta tällä hetkellä Oliko se nyt 67 henkilöä omistaa puolet maailman varallisuudesta , kannattaa siis pyrkiä siihen porukkaan- vaikkapa perustamalla uusi uskonto ,


    • Herättelevä

      Ei sitten vielä ketään joka olisi voinut sanoillaan osoitta, mikä vasta olsi sitä kaikille hyväksi Raamatun UT mukaista Kristillisyyttä, sitä, ne Raamatun UT mjukaisen Kristillisyyden tunnusmerkit ilmentävää ja täyttävää Kristillisyyttä, josta kaikki voisivat tunnistaa Kristuksen Jeesuksen Oikein ja Oikeasti seuraajikseen, ne Krist. Rakakus, joka ei ole kenellekään pahaksi, kaikille hyväksi Lain / Laillisuuden = kaikille hyväksi Luvallisen Oikeuden täyttymyksen, "maailmalle valkeudeksi ja maalle suolaksi" / Kristuksen Jeesuksen kirkkaudeksi ja kunniaksi olevat ja mukaiset / riittävät käskynsä. kaikilta osin pitäviksi ja täyttäväksi,

    • Rupeakelpomieheksi

      Paipapum 18.2.2019 10:25

      "näitä Hyvis - ja Pahis siipiä , niin eikös se pitäisi vihjata jotenkin , - vaikka Tv; n lännensarjojen tapaan , siellähän Hossilla ja kavereilla on vaaleat Stetsonhatut "

      -Jos ensin poistaisit sen lahkosi verensiirtokiellolla murhaamisen.
      -Antaisit lahkoseurakuntien jäsenille äänioikeuden seurakunnissaan.
      -Vapaa keskusteluoikeus ja -mahdollisuus valtakunnansalitiloissa, sieltä kun poistuisi erimieliset niin jäisi juuri ne jotka sitä "juttuanne" kannattavatkin. Eikä olisi tarvetta mököttämisille.

      Mutta koska lahkosi ei muutu, jäätelö maistuu ja jäätelörahoillahan sitä saa, niin perusta itse uskonto jossa on poissa kaikki muutkin lahkon epäkohdat. Rupea itse sen johtoon ja sanoa itseäsi, ei "jehovakanavaksi" vaan vaikka jehovan sydänkäpyseksi.

      • Paipapum

        Jospa ensin ..." - -
        Älä nyt Pullaan tukehdu ; ...Se s inun jäätelösi varmaan maistui sille Hymyleijonalle , "..Verensiirrolla murhaamisen , .." Verensiirtohan kehiteltiina aikoinaan siksi ,ettei Sotakunniaa etsivien ruhtinaanpoikien olisi tarwinnut Kuolla heti kättelyssä, aina niissä sodanpoikasissa , joita keisarit ja ruhtinaat järjesti saadakeen kruununperijöille Glooriaa ,
        vielä viime sodassakin noita vänrikkejä ka atui aika paljon , jotta loput olis saaneet mitallia rinnukseensa ,


      • Kukakohan

        Ensimmäisestä verensiirrosta kerrotaan 1600 -luvulla, koiralle tehtynä.
        Kuka muuten siihen aikaan oli vartiotornisi henkilögalleriassa se jehovantodistaja ?


      • Paipapum
        Kukakohan kirjoitti:

        Ensimmäisestä verensiirrosta kerrotaan 1600 -luvulla, koiralle tehtynä.
        Kuka muuten siihen aikaan oli vartiotornisi henkilögalleriassa se jehovantodistaja ?

        "...Vartiotornisi henkilögalleria..."
        eka kunnon kirja , jonka luin monta kertaa , oli Ranskalaisen papin Francois Rabelaisin 1500- luvulla kirjoittama Kirja " Suuren Gargantuan hirmuinen elämä ,.."
        se ja Kirja " Don Quijote ," rokottivat kansakoululaisen kaikkeen sodan jälkeen levineeseen Uskontokiihotukseen , -silloin Jt-oppi ja helluntaisaarnaus riehuivat maaseudulla kuin tuhkarokko, ajattelivat että se on maailmanloppu kun suuri johtajamme A hitler jäi kurkistelemaan , naama savusta mustana Berliinissä bunkkarinsa raunioista .
        Näin minä evakossa pohojanmaalla körttienkin kokoukset , mutta ei se karjalaispojalle tulta ottanut ; isännät vingutti kotitekoisia viulujaan niin kamalalla vireellä , että luulin sitä soitettavan sitten sen kuuman paikan ylimmällä lauteella .


    • "Mistä ja miten tunnistaa Oikean Kristillisyyden. "


      Siitä, että se ei ole väärää.

      • Herättelevä

        Ja mistä ja miten tunnistaa, että se ei ole sitä väärää, sitä vain krist. uskonnollisuutta.

        Niin kuin kaikki nykyiset, eri nimisiin eri seurakuntiin lukeutuvat on. Joista eri seurakunnista ei löydy, ilmene eikä täyty ne kaikille hyväksi Raamatun UT mukaisen Kristillisyyden tunnusmerkit!

        Joista kaikki voisivat tunnistaa Kristuksen Jeesuksen Oikein ja Oikeasti seuraajikseen, niiksi "maailmalle valkeudeksi ja maalle suolaksi" Kristuksen Jeesuksen kirkkaudeksi ja kunniaksi, riittävällä tavalla eläviä ja toimivia / vaikuutavia Hänen (apostolisia) seurakuntiaan YHTÄ olevasti ja kaikessa YHTÄ pitävästi, Totuudessa YKSI mielisesti elävästi ja toimivasti, rakentaviksi kutsutuiksi.


      • Herättelevä kirjoitti:

        Ja mistä ja miten tunnistaa, että se ei ole sitä väärää, sitä vain krist. uskonnollisuutta.

        Niin kuin kaikki nykyiset, eri nimisiin eri seurakuntiin lukeutuvat on. Joista eri seurakunnista ei löydy, ilmene eikä täyty ne kaikille hyväksi Raamatun UT mukaisen Kristillisyyden tunnusmerkit!

        Joista kaikki voisivat tunnistaa Kristuksen Jeesuksen Oikein ja Oikeasti seuraajikseen, niiksi "maailmalle valkeudeksi ja maalle suolaksi" Kristuksen Jeesuksen kirkkaudeksi ja kunniaksi, riittävällä tavalla eläviä ja toimivia / vaikuutavia Hänen (apostolisia) seurakuntiaan YHTÄ olevasti ja kaikessa YHTÄ pitävästi, Totuudessa YKSI mielisesti elävästi ja toimivasti, rakentaviksi kutsutuiksi.

        "Ja mistä ja miten tunnistaa, että se ei ole sitä väärää, sitä vain krist. uskonnollisuutta. "

        Itse päättää.
        Muut ovat (tietenkin) kerettiläisiä.


      • kusettava_kirkko kirjoitti:

        "Ja mistä ja miten tunnistaa, että se ei ole sitä väärää, sitä vain krist. uskonnollisuutta. "

        Itse päättää.
        Muut ovat (tietenkin) kerettiläisiä.

        kusettava_kirkko 19.2.2019 0:46

        <>Muut ovat (tietenkin) kerettiläisiä.><

        Kerettiläiset tosi kristityt ovat pakollinen osa uskonharhaa, kerettiläiset ovat tosi kristityille elintärkeitä, ilman kerettiläisiä ei olisi tosi kristittyjä.. Tosi kristillisyys kun perustuu tosi kristityn omalle ajatukselle siitä, että on kaikkia muita tosi kristittyjä parempi.


      • Herättelevä
        Hasta_luego kirjoitti:

        kusettava_kirkko 19.2.2019 0:46

        <>Muut ovat (tietenkin) kerettiläisiä.><

        Kerettiläiset tosi kristityt ovat pakollinen osa uskonharhaa, kerettiläiset ovat tosi kristityille elintärkeitä, ilman kerettiläisiä ei olisi tosi kristittyjä.. Tosi kristillisyys kun perustuu tosi kristityn omalle ajatukselle siitä, että on kaikkia muita tosi kristittyjä parempi.

        On vain, joko oikeasti =Raamatun UT mukaisesti eläviä ja toimivia / Kristittyjä, tai sitten ei.

        Kaikki muut on niitä maailmallisesti eläviä ja toimivia, joissa "piru" se kaiken valheellisuuden, vääryyden ja pahuuden isä vie, vetää, johtaa ja hallitsee, ja joissa PAHA perii.

        Niistä pahan perimistähän tiedotusvälineet (vain joistakin) ihan päivittäin kautta maailman, todisteeksi / varoitukseksi ja herätyksiksi, VÄÄRIN elämisen ja toimimisen SYYSTÄ tuomioksi seuraamuksista uutisoi.


      • Herättelevä kirjoitti:

        On vain, joko oikeasti =Raamatun UT mukaisesti eläviä ja toimivia / Kristittyjä, tai sitten ei.

        Kaikki muut on niitä maailmallisesti eläviä ja toimivia, joissa "piru" se kaiken valheellisuuden, vääryyden ja pahuuden isä vie, vetää, johtaa ja hallitsee, ja joissa PAHA perii.

        Niistä pahan perimistähän tiedotusvälineet (vain joistakin) ihan päivittäin kautta maailman, todisteeksi / varoitukseksi ja herätyksiksi, VÄÄRIN elämisen ja toimimisen SYYSTÄ tuomioksi seuraamuksista uutisoi.

        Herättelevä 19.2.2019 12:18

        <>On vain, joko oikeasti =Raamatun UT mukaisesti eläviä ja toimivia / Kristittyjä, tai sitten ei. ><

        No tätä tässä on tolkutettu, että uskiksilta kysyttäessä ovat oikeasti Raamatun mukaisesti ojentautuneita, käytännössä kun sama vastaus tulee jokaiselta. Kaikki ovat siis tosi kristittyjä ja heille kaikki muut ovat kerettiläisiä, joiden mielipiteellä ei tosi kristitylle ole muuta merkitystä kuin se, että kerettiläiset osoittavat kerettiläisyydellään tosi kristityn olevan tosi kristitty. Ja tässä se kerettiäisten tarpeellisuus ja tärkeys tulee esille.


      • Hasta_luego kirjoitti:

        kusettava_kirkko 19.2.2019 0:46

        <>Muut ovat (tietenkin) kerettiläisiä.><

        Kerettiläiset tosi kristityt ovat pakollinen osa uskonharhaa, kerettiläiset ovat tosi kristityille elintärkeitä, ilman kerettiläisiä ei olisi tosi kristittyjä.. Tosi kristillisyys kun perustuu tosi kristityn omalle ajatukselle siitä, että on kaikkia muita tosi kristittyjä parempi.

        "Tosi kristillisyys kun perustuu tosi kristityn omalle ajatukselle siitä, että on kaikkia muita tosi kristittyjä parempi. "

        Toki taivaaseen pääsee vain oikeamieliset karitsat, jotka ymmärtävät miten raamattua pitää tulkita ja miten asioista pitää olla mieltä muutenkin.


      • kusettava_kirkko kirjoitti:

        "Tosi kristillisyys kun perustuu tosi kristityn omalle ajatukselle siitä, että on kaikkia muita tosi kristittyjä parempi. "

        Toki taivaaseen pääsee vain oikeamieliset karitsat, jotka ymmärtävät miten raamattua pitää tulkita ja miten asioista pitää olla mieltä muutenkin.

        kusettava_kirkko 19.2.2019 21:34

        <>Toki taivaaseen pääsee vain oikeamieliset karitsat, jotka ymmärtävät miten raamattua pitää tulkita ja miten asioista pitää olla mieltä muutenkin.<>

        Ne saman kultin tosi kristittyjä paremmat tositosi kristityt tarvitsevat paarialuokaksi tosi kristittyjä. Vt-seurassa aikoinaan taivaaseen ajatuspoliisiksi suunniteltu paarialuokka aka suuri joukko ei olisi saanut taivaassa kuolemattomuutta kuten nk. pieni lauma. Seuravassa vaiheessa tämä paarialuokka sitten siirrettiinkin taivaasta maan päälle ja nimitettiin hyvän tahdon ihmisiksi.

        Kehitys kehittyy ja Raamattua tulkitsevat tositosi kristityt kohtasivat hekin voittajansa ja nyt jumnalan asemaan asettuneen tositositosi kristityt veivät tositosi kristityiltä pois heidän aiemman velvoitteen Raamatun oikea tulkinnan opettamisesta. No voideltuja naisia tuo tilanne helpotti kun aiemmin oli tukalaa sen kanssa kun oli samanaikainen opetuskielto ja opetusvelvollisuus.


      • viholliset_läheltä
        Hasta_luego kirjoitti:

        kusettava_kirkko 19.2.2019 0:46

        <>Muut ovat (tietenkin) kerettiläisiä.><

        Kerettiläiset tosi kristityt ovat pakollinen osa uskonharhaa, kerettiläiset ovat tosi kristityille elintärkeitä, ilman kerettiläisiä ei olisi tosi kristittyjä.. Tosi kristillisyys kun perustuu tosi kristityn omalle ajatukselle siitä, että on kaikkia muita tosi kristittyjä parempi.

        Fundamentalistit mielellään valitsevat ainakin pääasiallisen vihollisensa suhteellisen läheltä. Kristillisen fundamentalistin on helpompaa usuttaa oma porukkansa väärien kristittyjen kuin kokonaan toisuskoisten kimppuun ja sama pätenee myös islamilaiseen fundamentalismiin.

        Jehovan todistajien tosikristillisyydestä ei monestakaan syystä tulisi yhtään mitään ilman "kristikuntaa", jota he halveksivat. Markkinaosuutta saadaan käytännössä vain länsimaista ja kristinuskon valmiiksi valloittamilta alueilta, mutta sielläkin ollaan marginaalinen uskonto ja pyritään tätä leimaa pitämään yllä jopa itsetarkoituksellisella konfliktien hakemisella, risti/paalu -kiistoja myöten.


      • viholliset_läheltä kirjoitti:

        Fundamentalistit mielellään valitsevat ainakin pääasiallisen vihollisensa suhteellisen läheltä. Kristillisen fundamentalistin on helpompaa usuttaa oma porukkansa väärien kristittyjen kuin kokonaan toisuskoisten kimppuun ja sama pätenee myös islamilaiseen fundamentalismiin.

        Jehovan todistajien tosikristillisyydestä ei monestakaan syystä tulisi yhtään mitään ilman "kristikuntaa", jota he halveksivat. Markkinaosuutta saadaan käytännössä vain länsimaista ja kristinuskon valmiiksi valloittamilta alueilta, mutta sielläkin ollaan marginaalinen uskonto ja pyritään tätä leimaa pitämään yllä jopa itsetarkoituksellisella konfliktien hakemisella, risti/paalu -kiistoja myöten.

        viholliset_läheltä 19.2.2019 22:54

        <>Fundamentalistit mielellään valitsevat ainakin pääasiallisen vihollisensa suhteellisen läheltä. Kristillisen fundamentalistin on helpompaa usuttaa oma porukkansa väärien kristittyjen kuin kokonaan toisuskoisten kimppuun ja sama pätenee myös islamilaiseen fundamentalismiin.><

        Pääasialliseksi viholliseksi siilautui alun alkaen Katolinen kirkko, se on Russelin teksteistä helppo havaita. Edelleen katolisvoittoisilla kehittyvillä alueilla on havaittavaa jäsenmäärän kasvua. Asiassa linee merkittävää molempien fundamentalistinen ote uskontoonsa. Suomessa tuo ei niinkään ole näkynyt muuten kuin siinä, että aikoinaan jätettiin katolisuuteen liittyneitä juttuja kääntämättä suomalaisiin lehtiin kun sivumäärä oli pienempi kuin emojulkaisun.

        <>Jehovan todistajien tosikristillisyydestä ei monestakaan syystä tulisi yhtään mitään ilman "kristikuntaa", jota he halveksivat. Markkinaosuutta saadaan käytännössä vain länsimaista ja kristinuskon valmiiksi valloittamilta alueilta, mutta sielläkin ollaan marginaalinen uskonto ja pyritään tätä leimaa pitämään yllä jopa itsetarkoituksellisella konfliktien hakemisella, risti/paalu -kiistoja myöten.><

        Jos joku olisi yrittänyt 1800-luvun Lähi-Idässä samaa uskonpuhdistusta ja näkymätöntä jeesuspalautusta minkä Russell teki 1800-luvun USA:ssa, niin mikähän olisi nykyinen teoreettinen markkinaosuus tuolta kasvualustalta ponnistusta yrittäneenä?


      • Hasta_luego kirjoitti:

        viholliset_läheltä 19.2.2019 22:54

        <>Fundamentalistit mielellään valitsevat ainakin pääasiallisen vihollisensa suhteellisen läheltä. Kristillisen fundamentalistin on helpompaa usuttaa oma porukkansa väärien kristittyjen kuin kokonaan toisuskoisten kimppuun ja sama pätenee myös islamilaiseen fundamentalismiin.><

        Pääasialliseksi viholliseksi siilautui alun alkaen Katolinen kirkko, se on Russelin teksteistä helppo havaita. Edelleen katolisvoittoisilla kehittyvillä alueilla on havaittavaa jäsenmäärän kasvua. Asiassa linee merkittävää molempien fundamentalistinen ote uskontoonsa. Suomessa tuo ei niinkään ole näkynyt muuten kuin siinä, että aikoinaan jätettiin katolisuuteen liittyneitä juttuja kääntämättä suomalaisiin lehtiin kun sivumäärä oli pienempi kuin emojulkaisun.

        <>Jehovan todistajien tosikristillisyydestä ei monestakaan syystä tulisi yhtään mitään ilman "kristikuntaa", jota he halveksivat. Markkinaosuutta saadaan käytännössä vain länsimaista ja kristinuskon valmiiksi valloittamilta alueilta, mutta sielläkin ollaan marginaalinen uskonto ja pyritään tätä leimaa pitämään yllä jopa itsetarkoituksellisella konfliktien hakemisella, risti/paalu -kiistoja myöten.><

        Jos joku olisi yrittänyt 1800-luvun Lähi-Idässä samaa uskonpuhdistusta ja näkymätöntä jeesuspalautusta minkä Russell teki 1800-luvun USA:ssa, niin mikähän olisi nykyinen teoreettinen markkinaosuus tuolta kasvualustalta ponnistusta yrittäneenä?

        "n ollaan marginaalinen uskonto ja pyritään tätä leimaa pitämään yllä jopa itsetarkoituksellisella konfliktien hakemisella, risti/paalu -kiistoja myöten. "

        Uhriutuminen on toki uskovaisilla veressä.
        Tai no jehoilla kun verta ei saa edes ottaa vastaan :-)

        Kai kuitenkin jessen verta saa juoda innolla pyhätössä?


      • kusettava_kirkko kirjoitti:

        "n ollaan marginaalinen uskonto ja pyritään tätä leimaa pitämään yllä jopa itsetarkoituksellisella konfliktien hakemisella, risti/paalu -kiistoja myöten. "

        Uhriutuminen on toki uskovaisilla veressä.
        Tai no jehoilla kun verta ei saa edes ottaa vastaan :-)

        Kai kuitenkin jessen verta saa juoda innolla pyhätössä?

        kusettava_kirkko 21.2.2019 0:17

        <>Uhriutuminen on toki uskovaisilla veressä.
        Tai no jehoilla kun verta ei saa edes ottaa vastaan :-)><

        Myös epärehellisyys ja -loogisuus ovat osa uskontojen kantavaa voimaa, ilman niitä homma ei ota sujuakseen. Vt-seura on yksi kuvaava esimerkki, eikä vähiten verenläträysopillaan.

        <>Kai kuitenkin jessen verta saa juoda innolla pyhätössä?><

        Tuosta viininhörppäämisestä tai jo tarjoamisestakin tulee mieleen nuoruuteni epäloogisuus. Viiniähän esitetään kuvaannollisena, siis edustamassa verta, samaan aikaan vanhimmat pitivät vääränä röökin näköisen lakun (siis ohut sätkäpaperi lakun päällä) ja lakupiipun syöntiä. Sitä ei räkänokkajehovantodistajana tuolloin tajunnut, ettei röökiä mainita Raamatussa, veri kyllä sitä useammin. Röökin suhteen sama epäloogisuus tulee esille ahmattiudella hankitun liikalihavuuden kohdalla. Ahmattius kyllä mainitaan Raamatussa kartettava, röökistä taas saa monoa.


      • Emmekö

        " röökistä taas saa monoa. "

        -Ammattitaitoinen vartiotornikaupustelija lausuu tuon myyntityössään "me todistajat emme polta".


      • Hasta_luego kirjoitti:

        kusettava_kirkko 21.2.2019 0:17

        <>Uhriutuminen on toki uskovaisilla veressä.
        Tai no jehoilla kun verta ei saa edes ottaa vastaan :-)><

        Myös epärehellisyys ja -loogisuus ovat osa uskontojen kantavaa voimaa, ilman niitä homma ei ota sujuakseen. Vt-seura on yksi kuvaava esimerkki, eikä vähiten verenläträysopillaan.

        <>Kai kuitenkin jessen verta saa juoda innolla pyhätössä?><

        Tuosta viininhörppäämisestä tai jo tarjoamisestakin tulee mieleen nuoruuteni epäloogisuus. Viiniähän esitetään kuvaannollisena, siis edustamassa verta, samaan aikaan vanhimmat pitivät vääränä röökin näköisen lakun (siis ohut sätkäpaperi lakun päällä) ja lakupiipun syöntiä. Sitä ei räkänokkajehovantodistajana tuolloin tajunnut, ettei röökiä mainita Raamatussa, veri kyllä sitä useammin. Röökin suhteen sama epäloogisuus tulee esille ahmattiudella hankitun liikalihavuuden kohdalla. Ahmattius kyllä mainitaan Raamatussa kartettava, röökistä taas saa monoa.

        " samaan aikaan vanhimmat pitivät vääränä röökin näköisen lakun (siis ohut sätkäpaperi lakun päällä) ja lakupiipun syöntiä. "

        Onko kyseessä mahdolliseasti rotuopillinen vertauskuva, ehkä suoranainen idiomi?
        Valkoinen sätkäpaperi tekee mustan lakun syömäkelpoiseksi?


    • Korjaisin

      Herättelevä 19.2.2019 12:18

      "On vain, joko oikeasti =Raamatun UT mukaisesti eläviä ja toimivia / Kristittyjä, tai sitten ei.

      Kaikki muut on niitä maailmallisesti eläviä ja toimivia, joissa "piru" se kaiken valheellisuuden, vääryyden ja pahuuden isä vie, vetää, johtaa ja hallitsee, ja joissa PAHA perii. "

      -Et ole Raamatun mukaisella kannalla.
      -Jumalattomina kuolleiden sielut joutuvat kärsimään häpeää ja kauhistusta (Dan 12:2),
      tuskaa ja ahdistusta (Room 2:5-11),
      ahdistusta (2 Tess1:6-9),
      iankaikkista vaivaa (Ilm 20:10),
      itkua ja hammasten kiristystä (Matt 8:12;13:42).

      Helvetti on tulinen järvi (Matt 5:22 ja 18:9 "helvetin tuli"), johon Tuonela tullaan heittämään.
      Raamatun helvetti on iankaikkinen rangaistus ja ero Jumalasta, "toinen kuolema, tulinen
      järvi" (Ilm 20:14). Sieltä ei tule kukaan pois (Matt 25:46; Ilm 19:3; 21:8; Jes 26:14).

      Että sillai

      • Paipapum

        "Et ole raamatun mukaisella kannalla ;" - raamattu sanoo että kuolleet eivät tiedä mitään " - -
        ja Room , - sanotaan että kuolleet herätetään olemattomuudesta , " - siis heitä ei ole missään , muualla kuin jumaln muistissa
        Nuo tuonela ,-ja tietoinen kidutus on Kreikkalaisten kirkonisien sadistisia kuvitteluja ,


      • Naskalinpistäjätär

        Paipapum 19.2.2019 17:05

        Noinhan se on vartiotorniuskonnossa.
        Raamattu on erittäin.
        "Joka uskoo minuun, elää, vaikka olisi kuollut" (Joh 11;26; ruumis kuolee, sielu
        elää)

        Raamatun ilmoitus sisäisen ihmisen elämän jatkumisesta ruumiin kuoleman jälkeen on esiintuotu nimim. Korjaisin kirjoituksessa edellä.

        "iankaikkinen" Iankaikkisen kadotuksen ja iankaikkisen elämän "iankaikkinen" on yksi ja sama sana
        (kreik. "aiónios"). Kreikan kielen voimakkain iankaikkisuutta merkitsevä ilmaisu on
        "eis tús aiónas tón aiónon", mikä suomennettuna merkitsee "aina ja iankaikkisesti". Sanoja
        käytetään johdonmukaisesti puhuttaessa sekä iankaikkisesta autuudesta tai iankaikkisesta
        vaivasta, eikä se merkitse toisessa toista ja toisessa toista.

        Vartiotoniuskonnossa "kuolleet eivät tiedä mitään" (Saarn 9:5), jonka vuoksi tälle
        "iankaikkiselle vaivaamiselle" täytyy löytää jokin vertauskuvallinen merkitys. Varsin hölmö ajatus, että kuolema esitettäisiin sanotuin raamatunjakein, kuoleman vertauskuvana ! Harhaanjohtamista se olisi. Mutta harhaanjohtamista käyttää vartiotorniuskonto itse kuten nyt Paipapum.

        Saarnaaja 9:4 puhuu elävistä (kaikista)
        9:5 kuolleista (kaikista)
        Kummankaan osalta ei kuitenkaan puhuta ikuisuusratkaisusta, josta nimim. Korjaisin puhuu.

        Sitten jakeessa 9:7 on jo viitteellistä symboliikkaa synttäreiden pitämiseenkin:
        Tule siis, syö leipäsi ilolla ja juo viinisi hyvillä mielin, sillä jo aikaa on Jumala hyväksynyt nuo tekosi.


      • Paipapum
        Naskalinpistäjätär kirjoitti:

        Paipapum 19.2.2019 17:05

        Noinhan se on vartiotorniuskonnossa.
        Raamattu on erittäin.
        "Joka uskoo minuun, elää, vaikka olisi kuollut" (Joh 11;26; ruumis kuolee, sielu
        elää)

        Raamatun ilmoitus sisäisen ihmisen elämän jatkumisesta ruumiin kuoleman jälkeen on esiintuotu nimim. Korjaisin kirjoituksessa edellä.

        "iankaikkinen" Iankaikkisen kadotuksen ja iankaikkisen elämän "iankaikkinen" on yksi ja sama sana
        (kreik. "aiónios"). Kreikan kielen voimakkain iankaikkisuutta merkitsevä ilmaisu on
        "eis tús aiónas tón aiónon", mikä suomennettuna merkitsee "aina ja iankaikkisesti". Sanoja
        käytetään johdonmukaisesti puhuttaessa sekä iankaikkisesta autuudesta tai iankaikkisesta
        vaivasta, eikä se merkitse toisessa toista ja toisessa toista.

        Vartiotoniuskonnossa "kuolleet eivät tiedä mitään" (Saarn 9:5), jonka vuoksi tälle
        "iankaikkiselle vaivaamiselle" täytyy löytää jokin vertauskuvallinen merkitys. Varsin hölmö ajatus, että kuolema esitettäisiin sanotuin raamatunjakein, kuoleman vertauskuvana ! Harhaanjohtamista se olisi. Mutta harhaanjohtamista käyttää vartiotorniuskonto itse kuten nyt Paipapum.

        Saarnaaja 9:4 puhuu elävistä (kaikista)
        9:5 kuolleista (kaikista)
        Kummankaan osalta ei kuitenkaan puhuta ikuisuusratkaisusta, josta nimim. Korjaisin puhuu.

        Sitten jakeessa 9:7 on jo viitteellistä symboliikkaa synttäreiden pitämiseenkin:
        Tule siis, syö leipäsi ilolla ja juo viinisi hyvillä mielin, sillä jo aikaa on Jumala hyväksynyt nuo tekosi.

        Harhaanjohtamista käyttää nyt Paipapum ... "
        No miltäs se tuntuu Väärän todistuksen esittäminen ; kun en ole milloinkaan sanonut olevani Jt ?
        Joskus nuorena kuuluin Luterilaiseen kirkkoon , mutten enää kohta 50 vuoteen , Kuulun siviilirekisteriin , Nää turuslaiset rynnii eteenpäin ilman tietoa , mutta huudellen henkilöistä asian sijaan,...


      • Paipapum

        Helvetti on tulinen järvi ;" - Sana Helvett on Muinaisnorjaa , tarkoittaa " ; ..Helin paikka , -Lahoava hauta , Hell oli Fenris-suden ja maailmankäärmeen Tytär ,, " Hell oli Viikinkien , siis mmuinaisnorjalaisten Myyttinen kuolemanjumalatar , joka oli samanlainen kuin Hindujen Kali.
        Viehkeitä Tätejä molemmat , Normannihallitsijat toivat omat muinaisoppinsa leviävään ns Kristinuskoon ,ja siksi ,


      • KalimanKake

        Parempi näinkö:

        -Jumalattomina kuolleiden sielut joutuvat kärsimään häpeää ja kauhistusta (Dan 12:2),
        tuskaa ja ahdistusta (Room 2:5-11),
        ahdistusta (2 Tess1:6-9),
        iankaikkista vaivaa (Ilm 20:10),
        itkua ja hammasten kiristystä (Matt 8:12;13:42).

        iankaikkinen rangaistus ja ero Jumalasta, "toinen kuolema, tulinen
        järvi" (Ilm 20:14). Sieltä ei tule kukaan pois (Matt 25:46; Ilm 19:3; 21:8; Jes 26:14).

        Kuolema, yksi sanoa, on siis vartiotorniuskonnossa vertauskuvattu monipuolisesti ja monipaikkaisesti kristittyjen Raamatussa.
        Kansakoulupohjalta ovat keksineet. Vaiko missä määrin matkineet ?

        Jeesuksen sanominen enkeli Mikaeliksihan on adventisteilta matkittua. Adventistit ovat tuosta luopuneet. Ja vartiotorni kieltää mainosvaltuutettujaan enää yrittämästä selittää asiaa Raamatulla, kun on huomannut, ettei se ole mahdollista.


      • KalimanKake kirjoitti:

        Parempi näinkö:

        -Jumalattomina kuolleiden sielut joutuvat kärsimään häpeää ja kauhistusta (Dan 12:2),
        tuskaa ja ahdistusta (Room 2:5-11),
        ahdistusta (2 Tess1:6-9),
        iankaikkista vaivaa (Ilm 20:10),
        itkua ja hammasten kiristystä (Matt 8:12;13:42).

        iankaikkinen rangaistus ja ero Jumalasta, "toinen kuolema, tulinen
        järvi" (Ilm 20:14). Sieltä ei tule kukaan pois (Matt 25:46; Ilm 19:3; 21:8; Jes 26:14).

        Kuolema, yksi sanoa, on siis vartiotorniuskonnossa vertauskuvattu monipuolisesti ja monipaikkaisesti kristittyjen Raamatussa.
        Kansakoulupohjalta ovat keksineet. Vaiko missä määrin matkineet ?

        Jeesuksen sanominen enkeli Mikaeliksihan on adventisteilta matkittua. Adventistit ovat tuosta luopuneet. Ja vartiotorni kieltää mainosvaltuutettujaan enää yrittämästä selittää asiaa Raamatulla, kun on huomannut, ettei se ole mahdollista.

        KalimanKake 21.2.2019 9:33

        <>Jeesuksen sanominen enkeli Mikaeliksihan on adventisteilta matkittua. Adventistit ovat tuosta luopuneet. ><

        Tuota hieman epätarkkaa ilmausta tyrkätään aika ajoin ilmoille. Russell omi Mikael-opetuksen second adventisteilta, siis milleristeiltä. Toki milleristit ovat siitä luopuneet ja luopuminen tapahtui kun millerismi kuivui kokoon, koska Jeesus ei parilla raamattunumerologia-manauksella ilmaantunut näkösälle. Tuosta saa turhan helposti käsityksen, että kyseessä olisi millerismin raunioilta kohonnut adventismia, eli SDA aka SPA, jolta Russell ei asiaa ominut. Profeetta EGW ja jo äitinsä kohdussa Jehovan valitsemaksi tullut CTR kilpailivat kyllä samassa 1800-luvun uususkontosarjassa, mutta mitään synergiaa heillä ei ollut.


      • Paipapum
        KalimanKake kirjoitti:

        Parempi näinkö:

        -Jumalattomina kuolleiden sielut joutuvat kärsimään häpeää ja kauhistusta (Dan 12:2),
        tuskaa ja ahdistusta (Room 2:5-11),
        ahdistusta (2 Tess1:6-9),
        iankaikkista vaivaa (Ilm 20:10),
        itkua ja hammasten kiristystä (Matt 8:12;13:42).

        iankaikkinen rangaistus ja ero Jumalasta, "toinen kuolema, tulinen
        järvi" (Ilm 20:14). Sieltä ei tule kukaan pois (Matt 25:46; Ilm 19:3; 21:8; Jes 26:14).

        Kuolema, yksi sanoa, on siis vartiotorniuskonnossa vertauskuvattu monipuolisesti ja monipaikkaisesti kristittyjen Raamatussa.
        Kansakoulupohjalta ovat keksineet. Vaiko missä määrin matkineet ?

        Jeesuksen sanominen enkeli Mikaeliksihan on adventisteilta matkittua. Adventistit ovat tuosta luopuneet. Ja vartiotorni kieltää mainosvaltuutettujaan enää yrittämästä selittää asiaa Raamatulla, kun on huomannut, ettei se ole mahdollista.

        " ..Toinen kuolema , tulinen järvi ;..." UT ; n aikana vain muutamat henkilöt osasivat lukea ja kirjoittaa , Kuvitelma siitä , että Jeshuan aikana kaikki käyskentelivät Hermonin niityillä raamattu , Um tai kirkkoraamattu karwaisessa kännyssään , , lienee hiukan yliampuva ,
        Heillähän oli vain kirjakääröt jotka tietty annettiin jokaisen köyhän käsiteltäväksi , He sitten voivat tarkistaa oikeat jakeet ,
        Tottahan tietty jokainen kuului Luterilaiseen kirkkoon , ja lukivat messuäänellä Turusen kirjaa , Kirjansa lukenehetkin hämmästelivät miten Jeshua osasi Lakia , vaikk' ei ole ollut opetettu , Jeshua oli 12- vuotiaana Rabbi Gamalielin opetuksessa .


      • Sinäkin

        "UT ; n aikana vain muutamat henkilöt osasivat lukea ja kirjoittaa , "
        -Ja Raamatussa olevat opetukset tosiaan kerrottiin kokonaisinaan kuulijoille.

        Vartiotorniuskonto poimii yksittäisi jakeita ja rakentaa niille oman oppinsa.
        Yksi esim. on Matteuksen vertauksen "uskollinen orja".

        Jatkapa Paipapum ja kerro lisää vastaavia vartiotorniuskonnon "oppiparsimuksia".
        Yksittäiseen poimittuun jakeeseen kerrottuna kokonaan Raamatusta poikkeava oppi


      • Paipapum
        Sinäkin kirjoitti:

        "UT ; n aikana vain muutamat henkilöt osasivat lukea ja kirjoittaa , "
        -Ja Raamatussa olevat opetukset tosiaan kerrottiin kokonaisinaan kuulijoille.

        Vartiotorniuskonto poimii yksittäisi jakeita ja rakentaa niille oman oppinsa.
        Yksi esim. on Matteuksen vertauksen "uskollinen orja".

        Jatkapa Paipapum ja kerro lisää vastaavia vartiotorniuskonnon "oppiparsimuksia".
        Yksittäiseen poimittuun jakeeseen kerrottuna kokonaan Raamatusta poikkeava oppi

        Yksittäisiä jakeita , "
        Novumeissa on vanhimmat tunnetut tekstit , katsopa netistä , onko niissä jaejakoja , Niin se vain hellaritkin lukee jaoitettua raamattua , vaikka Jaejaon keksivät vasta Lutherin aikana . Siis herää kysymys , Heittelikö Jeshua kävellessään raaamatunlauseita kuten ; Matteus 20 ; 10 , -tai Ilm 5 ; ??
        Ja vielä odottaa se kysymys , että mikä se on se täällä hehkutettu " OIkea raamattu , "
        Jos siis joku on väärentänyt raamatun , niin - mistä raamatusta ?


      • Samaskuitti

        Et vastannut kysymykseen, halutessasi todistaa itysesi lahkolaiseksi.
        Novum ei ollut puheenaiheena.
        Jos otat Raamatun ja raaputat pois jaenumerot, voit kuitenkin lukea opettavat kertomukset kuten nimim. Sinäkin on esittänyt.
        Jaenumerot ovat tarkoitetut sinulle helpottamaan tekstinhallintaa.

        Vartiotorniuskonto on tosiaan, siihen on muutkin kuin nimim. Sinäkin kiinnittäneet huomiota, uskonto, jossa poimitaan irrallisia jakeita toisen uskonnon, kristinopin kirjasta, Raamatusta, ja kootaan sekä sepitetään niistä tämä oma uskontonsa, joka sitten taas muuttua sitä mukaa kuin vartiotorneja keritään painamaan.

        Vanhat vartiotornit kumotaan esim. lausahduksella "mutta siitähän on jo 80 vuotta".

        Kristitty puolestaan lukee pari vuosituhatta nuorta Raamattuaan. Jumalan Sanaa.


      • Paipapum
        Samaskuitti kirjoitti:

        Et vastannut kysymykseen, halutessasi todistaa itysesi lahkolaiseksi.
        Novum ei ollut puheenaiheena.
        Jos otat Raamatun ja raaputat pois jaenumerot, voit kuitenkin lukea opettavat kertomukset kuten nimim. Sinäkin on esittänyt.
        Jaenumerot ovat tarkoitetut sinulle helpottamaan tekstinhallintaa.

        Vartiotorniuskonto on tosiaan, siihen on muutkin kuin nimim. Sinäkin kiinnittäneet huomiota, uskonto, jossa poimitaan irrallisia jakeita toisen uskonnon, kristinopin kirjasta, Raamatusta, ja kootaan sekä sepitetään niistä tämä oma uskontonsa, joka sitten taas muuttua sitä mukaa kuin vartiotorneja keritään painamaan.

        Vanhat vartiotornit kumotaan esim. lausahduksella "mutta siitähän on jo 80 vuotta".

        Kristitty puolestaan lukee pari vuosituhatta nuorta Raamattuaan. Jumalan Sanaa.

        " Novum ei ollut puheenaiheena , ..."
        On se ollut aiemminkin , ; ...Mutta
        Olin tuossa iltapäivällä Helsingin asemalla , ja siellä pyöri pari nuorta naista , jotka ryysi , meidät vanhat nähtyään , meidän tyk ö, ja alkoivat kysellä , haluammeko Taivaaseen ja rukoillaanko , - siis keskellä asemahallia , He vain lukea jankkasivat meille jotain , ja ystäväni sanoi , että hän on ortodoksi , mutta se ei hillinnyt selostamista , piti ihan väkisin repiä itsensä irti heistä , . Nää ns ,kristityt on varsinaisia häiriköitä ,
        Ilkeevätkin häiritä vanhoja ihmisiä , Ei ne jt; t yksin yritä puhua vanhoille ihmisille kuin idiooteille,...


      • Paipapum
        Samaskuitti kirjoitti:

        Et vastannut kysymykseen, halutessasi todistaa itysesi lahkolaiseksi.
        Novum ei ollut puheenaiheena.
        Jos otat Raamatun ja raaputat pois jaenumerot, voit kuitenkin lukea opettavat kertomukset kuten nimim. Sinäkin on esittänyt.
        Jaenumerot ovat tarkoitetut sinulle helpottamaan tekstinhallintaa.

        Vartiotorniuskonto on tosiaan, siihen on muutkin kuin nimim. Sinäkin kiinnittäneet huomiota, uskonto, jossa poimitaan irrallisia jakeita toisen uskonnon, kristinopin kirjasta, Raamatusta, ja kootaan sekä sepitetään niistä tämä oma uskontonsa, joka sitten taas muuttua sitä mukaa kuin vartiotorneja keritään painamaan.

        Vanhat vartiotornit kumotaan esim. lausahduksella "mutta siitähän on jo 80 vuotta".

        Kristitty puolestaan lukee pari vuosituhatta nuorta Raamattuaan. Jumalan Sanaa.

        Helpottamaan tekstinhallintaa , ..." -
        Kirjoitatkos sinä Kirjeisiisi - tai vaikka tekstiviesteihisi jaejaon ? Ut ; n tekstit olivat kirjeitä , joita luettiin seurakunnille ; ..Koska useimmat eivä osanneet lukea , Kun ne luettiin ääneen , niin miten se olisi helpottanut Tekstinhallintaa ?
        Jaejako oli vain Katolisten pappien , kuten Lutherin suunnittelemaa Tekstinpiilotusta ,


      • KlapeksiKaija

        Asko Kariluoto on kirjoittanut lyhyehköjä ja sellaisina nopeasti ja helposti luettavia, helppotajuisia lahko-oppien oikaisukirjoja. Nimenomaan lahkon Raamatun vääristelyn kannalta.
        Kirjastoista löytyy.


      • Paipapum
        KlapeksiKaija kirjoitti:

        Asko Kariluoto on kirjoittanut lyhyehköjä ja sellaisina nopeasti ja helposti luettavia, helppotajuisia lahko-oppien oikaisukirjoja. Nimenomaan lahkon Raamatun vääristelyn kannalta.
        Kirjastoista löytyy.

        ..Helppotajuisia ... "
        Nykyään kaikki osaavat lukea , tuossa on juuri se Uskonnon harkittu Ääliökulttuuri , , niinkuin Luterilaisuus helmoineen esittää tekstinsä kuin Tv:n ns, h elppouutiset , niinkuin tv nykyään , vaikka kukin oppii kieliä niiden luontaista rytmiä kuuntelemalla , hallitseva Uskonto näyttelee olevansa muiden yläpuolinen , kaikentietävä hahmo. koitetaan johdatella keskustelemaan jostain yksittäisestä lauseenpuolikkaasta , jolla ei sinänsä ole mitään merkitystä . lukijan olo on kuin sadussa Lumikki ja seitsemän ääliötä ,


      • Areiostoosi

        Kyllä vartiotorni käsittelee kuluttajakuntaansa luku- ja yleissivistystaidottomina.

        Esim. piirretään leijona, jolla on suupielet hymyssä. Oikeasti kun leijonilta puuttuu suupieltä hymyyn vetävä lihas.

        Mutta sen kirjoitusten johdattelevuus on myös salakavalaa.

        Esim. puhuttaessa että Raamattu ei tunne mitään järjestöä (vartiotorni sanoo uskontokuntaansa, lahkoa, järjestöksi) lehti kysyy näennäisen viattomasti: Eikö sinustakin ole järkevää, että on järjestö.
        Ja kun käännät sivua, vartiotorni kirjoittaa, että ei ole pelastusta järjestön ulkopuolella.

        Pyrkiessään verensiirtojen kieltämiseen vastoin Raamattua menettelee vartiotorni vastaavasti.
        Vartiotorni kirjoittaa jostain syystä (Raamattuun sisältymättömästi) että joitakin veren komponentteja saisi lääkäri käyttää.
        Mutta kun käännät sivua, vartiotorni kirjoittaa, että kukaan ei saa luovuttaa noita komponentteja, olla verenluovuttajana.

        Kysymys kaikkiaan siitä, että vartiotorni kirjoittaa uskonnoitsimisen nimessä, mutta lukeminen kuin lahkotoiminta tapahtuu ryhmäyhteenkuuluvuuden sisältönä, primitiivisen laumavaistoisuuden ylläpitämisenä ja ruokkimisena.

        Tämän huomaa myös tarkasteltaessa siltä kannalta, että uskonnon sisällys on lopultakin yhdentekevä, niin vaihteleekin edes-takaisinkin, alkuperäisiä sääntöjä ei juurikaan ole jäljellä.

        Mutta mitä säännöt onkin, niille vannotaan, lahkon kulloinkin voimassa olevia stiiknafuulioita aherretaan, mökötetään käskystä kun se on yksi asia lahkolaisuutta. Siinä kuin yhteiset iskulausetoistotkin

        jk Kariluoto on ihan suositeltava lahkolaiselle


      • Outoatouhua
        Areiostoosi kirjoitti:

        Kyllä vartiotorni käsittelee kuluttajakuntaansa luku- ja yleissivistystaidottomina.

        Esim. piirretään leijona, jolla on suupielet hymyssä. Oikeasti kun leijonilta puuttuu suupieltä hymyyn vetävä lihas.

        Mutta sen kirjoitusten johdattelevuus on myös salakavalaa.

        Esim. puhuttaessa että Raamattu ei tunne mitään järjestöä (vartiotorni sanoo uskontokuntaansa, lahkoa, järjestöksi) lehti kysyy näennäisen viattomasti: Eikö sinustakin ole järkevää, että on järjestö.
        Ja kun käännät sivua, vartiotorni kirjoittaa, että ei ole pelastusta järjestön ulkopuolella.

        Pyrkiessään verensiirtojen kieltämiseen vastoin Raamattua menettelee vartiotorni vastaavasti.
        Vartiotorni kirjoittaa jostain syystä (Raamattuun sisältymättömästi) että joitakin veren komponentteja saisi lääkäri käyttää.
        Mutta kun käännät sivua, vartiotorni kirjoittaa, että kukaan ei saa luovuttaa noita komponentteja, olla verenluovuttajana.

        Kysymys kaikkiaan siitä, että vartiotorni kirjoittaa uskonnoitsimisen nimessä, mutta lukeminen kuin lahkotoiminta tapahtuu ryhmäyhteenkuuluvuuden sisältönä, primitiivisen laumavaistoisuuden ylläpitämisenä ja ruokkimisena.

        Tämän huomaa myös tarkasteltaessa siltä kannalta, että uskonnon sisällys on lopultakin yhdentekevä, niin vaihteleekin edes-takaisinkin, alkuperäisiä sääntöjä ei juurikaan ole jäljellä.

        Mutta mitä säännöt onkin, niille vannotaan, lahkon kulloinkin voimassa olevia stiiknafuulioita aherretaan, mökötetään käskystä kun se on yksi asia lahkolaisuutta. Siinä kuin yhteiset iskulausetoistotkin

        jk Kariluoto on ihan suositeltava lahkolaiselle

        Ja Vartitorni kehoittaa jokaista tutkimaan uskontoaan. Kehoitus ei sitten kuitenkaan koske kaikkia. Ei ainakaan vartiotornilahkoon eksyneitä.
        Tosi outoa touhua.


      • Paipapum
        Areiostoosi kirjoitti:

        Kyllä vartiotorni käsittelee kuluttajakuntaansa luku- ja yleissivistystaidottomina.

        Esim. piirretään leijona, jolla on suupielet hymyssä. Oikeasti kun leijonilta puuttuu suupieltä hymyyn vetävä lihas.

        Mutta sen kirjoitusten johdattelevuus on myös salakavalaa.

        Esim. puhuttaessa että Raamattu ei tunne mitään järjestöä (vartiotorni sanoo uskontokuntaansa, lahkoa, järjestöksi) lehti kysyy näennäisen viattomasti: Eikö sinustakin ole järkevää, että on järjestö.
        Ja kun käännät sivua, vartiotorni kirjoittaa, että ei ole pelastusta järjestön ulkopuolella.

        Pyrkiessään verensiirtojen kieltämiseen vastoin Raamattua menettelee vartiotorni vastaavasti.
        Vartiotorni kirjoittaa jostain syystä (Raamattuun sisältymättömästi) että joitakin veren komponentteja saisi lääkäri käyttää.
        Mutta kun käännät sivua, vartiotorni kirjoittaa, että kukaan ei saa luovuttaa noita komponentteja, olla verenluovuttajana.

        Kysymys kaikkiaan siitä, että vartiotorni kirjoittaa uskonnoitsimisen nimessä, mutta lukeminen kuin lahkotoiminta tapahtuu ryhmäyhteenkuuluvuuden sisältönä, primitiivisen laumavaistoisuuden ylläpitämisenä ja ruokkimisena.

        Tämän huomaa myös tarkasteltaessa siltä kannalta, että uskonnon sisällys on lopultakin yhdentekevä, niin vaihteleekin edes-takaisinkin, alkuperäisiä sääntöjä ei juurikaan ole jäljellä.

        Mutta mitä säännöt onkin, niille vannotaan, lahkon kulloinkin voimassa olevia stiiknafuulioita aherretaan, mökötetään käskystä kun se on yksi asia lahkolaisuutta. Siinä kuin yhteiset iskulausetoistotkin

        jk Kariluoto on ihan suositeltava lahkolaiselle

        Asko kariluoto ;..."-
        Lääketiede , on noin sadan vuoden aikana Parantanut ihmisten asemaa enemmän kuin Uskonnot Tuhansissa vuosissa ;
        Kerropa yksikin sairaus , minkä Uskonto on parantanut Ja Työväenliike on tasa-arvoistanut köyhienkin asemaa siitä kurjuudesta , joita ahneet aateliset ovat temppeleittensä rakennuksilla ja sodillaaan tehneet .
        Ameriikan orjuus se on luonut nämäkin Uususkonnot , Kumma kyllä, valkoiset raamatunheiluttajat ovat olleet pahimpia orjuuttajia , ja kun puhutaan raamatunkäännöksistä , niin Ameriikassa valkoiset tekivät raamatunkäännöksiä, jossa jumalaistettiin orjienpito,
        Siksi kummastelen , kun puhut Yleensä vain " Kristittyjen raamatusta " ,...


      • NappusNiina

        "yksikin sairaus , minkä Uskonto on parantanut "

        -Siis vartiotorniuskonnointi tuottaakin Uskontojen uhrien tuki ry:n suurimman asiakasryhmän.

        Raamatusta kuitenkin löydät, kuinka Jeesus paransi sairaita.

        Jeesus, Jumala (esim. Joh. 1:1). vartiotorniuskonnossa Jeesus on enkeli Mikael. Vartiotorni ei ole keksinyt kommervenkkiä, millä tuota voisi Raamatulla perustella, siten sen yrittäminenkin on mainosvaltuutetuilta kielletty.
        (vuosilukua 607 eaa on tuo itselleen nimityksen "jehovakanava" omaksunut perustellut siten, että jos kyllin kauan odotamme, kenties saatamme joskus kuulla jostakin todisteesta).

        Mutta kun oikean vuosiluvun tiedämme siitä että sille on todisteet, ei niitä voi olla väärälle vuodelle olemassa.


      • Paipapum
        NappusNiina kirjoitti:

        "yksikin sairaus , minkä Uskonto on parantanut "

        -Siis vartiotorniuskonnointi tuottaakin Uskontojen uhrien tuki ry:n suurimman asiakasryhmän.

        Raamatusta kuitenkin löydät, kuinka Jeesus paransi sairaita.

        Jeesus, Jumala (esim. Joh. 1:1). vartiotorniuskonnossa Jeesus on enkeli Mikael. Vartiotorni ei ole keksinyt kommervenkkiä, millä tuota voisi Raamatulla perustella, siten sen yrittäminenkin on mainosvaltuutetuilta kielletty.
        (vuosilukua 607 eaa on tuo itselleen nimityksen "jehovakanava" omaksunut perustellut siten, että jos kyllin kauan odotamme, kenties saatamme joskus kuulla jostakin todisteesta).

        Mutta kun oikean vuosiluvun tiedämme siitä että sille on todisteet, ei niitä voi olla väärälle vuodelle olemassa.

        Ameriikkalaisten ja ranskalaisten yhteinen Supertietokone Grey- koneella , kun tutkivat UT ; n Matteuksen , Markuksen ja johanneksen kirjoituksia , tuotti tuloksen , ettäMatteus ja markus -kirjoituksilla on muuten sama kirjoittaja , mutta niiden lopussa olevat ns lähetyskäskyt on kirjoitettu satoja vuosia myöhemmin , - noin 600, -800 luvuilla . ja tuo -jeesus-jumala -tarina on outo-,Samaten , kolminaisuusopin synnyttivät Kirkkoisit Tertullianus ja -Sabellius noin 300- luvun jölkeen ;
        Ja tutkimuksen mukaan Tertullianus tuskin on oikeesti edes ollut olemassa , - siis vain jonkun toisen nimimerkki , niinkuin silloin oli yleisesti tapana tehdä .


      • Outoatouhua kirjoitti:

        Ja Vartitorni kehoittaa jokaista tutkimaan uskontoaan. Kehoitus ei sitten kuitenkaan koske kaikkia. Ei ainakaan vartiotornilahkoon eksyneitä.
        Tosi outoa touhua.

        Outoatouhua 24.2.2019 11:27

        <>Ja Vartitorni kehoittaa jokaista tutkimaan uskontoaan. Kehoitus ei sitten kuitenkaan koske kaikkia. Ei ainakaan vartiotornilahkoon eksyneitä.
        Tosi outoa touhua.><

        Ei ole lainkaan outoa kun tajuaa, että oman uskonnon tutkiminen johtaisi tilanteeseen, jossa tulisi noudattaa muille opettamaansa ohjetta "lähteä pois siitä" jotta ei tulisi verivelkaiseksi. On kevyempää jatkaa verivelkaisena kun ei tarvitse vaivata päätään uskontonsa perusteiden tutkimisella.


    • ATK-fani

      Paipapum 24.2.2019 14:17

      " Tertullianus tuskin on oikeesti edes ollut olemassa"

      - "Tertullianus (noin 155–230) oli kirkollinen johtaja " https://fi.wikipedia.org/wiki/Tertullianus

      -Tietokone ei sinänsä anna tuloksia eikä tietoja. Ohjelma vaaditaan ja on ratkaiseva.

      • Paipapum

        Wikiin voi kirjoittaa miten tahansa , Tertulliaanuksesta ei tutkijain mukaan ole jäänyt mitään ns, henkilökohtaisia asioita tai tavaroita , joka on tuonut epäilyn , että ajan tavan mukaan joku taho on luonut nimimerkin .


      • Itsepätiedät

        " Wikiin voi kirjoittaa miten tahansa "
        -Lahkolainenhan sen tietää, kun aikanaan "jehovantodistajat" piti wikissä sulkea kun lahkolaiset yrittivät siitä puhdasta lahkomainosta.


      • Paipapum kirjoitti:

        Wikiin voi kirjoittaa miten tahansa , Tertulliaanuksesta ei tutkijain mukaan ole jäänyt mitään ns, henkilökohtaisia asioita tai tavaroita , joka on tuonut epäilyn , että ajan tavan mukaan joku taho on luonut nimimerkin .

        Paipapum 25.2.2019 13:31

        <>Wikiin voi kirjoittaa miten tahansa , ><

        Puhumattakaan siitä mitä tänne palstalle voi kirjoittaa.


      • Paipapum

        Tietokone sinänsä ei anna mitään tuloksia , " i syötetä tarpeeksi tietoa ? yseessähän on niin s, Poikkiteteellinen tutkimus , olla kaikki kunkin n historiat tallennetaan koneelle , ja kun esim, kieli muuttuu noin 30 vuoden välein alueen tavat , tapahtumat muuallekin tallennettu tieto verrataan superkoneella , saadaan erittäin paljon tarkempaa tietoa kuin entisillä tavoilla ,
        Otetaan esimerkki ; Raamatussa kerrotaan , miten Repekka juotti , ..hihi, mahtoi kamelit olla k- ...- ant iisakin kameleita , - niin tutkimus kertoi aikanaan , että kameli ilmestyi Lähi-Itään noin 400 -500 vuotta myöhemmin kuin repekka ,
        myös raamattu kertoo siitä ; - siis miten Amalekiläiset teki ryöstöretken kameleilla Israeliin meleilla , , ja asukkaat pelkäsivät outoja eläimiä ,


      • Paipapum
        Hasta_luego kirjoitti:

        Paipapum 25.2.2019 13:31

        <>Wikiin voi kirjoittaa miten tahansa , ><

        Puhumattakaan siitä mitä tänne palstalle voi kirjoittaa.

        2" .. Mitä tänne palstalle voi kirjoittaa ," -
        Tietokoneen avulla sinäkin täänne kirjoitat ; eikä nämä ole tietokoneita , .-höh , vaan algoritmeillä toimivia laskimia -
        ja nämähän oat kunkin omia mielipiteitä , jonks sitten jokainen voi tarkistaa , halutessaan ,


      • Paipapum kirjoitti:

        2" .. Mitä tänne palstalle voi kirjoittaa ," -
        Tietokoneen avulla sinäkin täänne kirjoitat ; eikä nämä ole tietokoneita , .-höh , vaan algoritmeillä toimivia laskimia -
        ja nämähän oat kunkin omia mielipiteitä , jonks sitten jokainen voi tarkistaa , halutessaan ,

        Paipapum 25.2.2019 23:22

        <>...ja nämähän oat kunkin omia mielipiteitä , jonks sitten jokainen voi tarkistaa , halutessaan ,><

        Nimenomaan omia mielipiteitä siihen asti kunnes perustelu tulee mukaan kuvaan. Tarkistelin halutessani mitä Tertullianuksen historiallisuudesta mainitaan, enkä ole toistaiseksi löytänyt epäilyä.


      • Paipapum
        Hasta_luego kirjoitti:

        Paipapum 25.2.2019 23:22

        <>...ja nämähän oat kunkin omia mielipiteitä , jonks sitten jokainen voi tarkistaa , halutessaan ,><

        Nimenomaan omia mielipiteitä siihen asti kunnes perustelu tulee mukaan kuvaan. Tarkistelin halutessani mitä Tertullianuksen historiallisuudesta mainitaan, enkä ole toistaiseksi löytänyt epäilyä.

        No kerropa halutessasi tuo Kamelijuttu , pistikö repekka kamelin ompelukoneen neulansilmän läpi , vai miten se oli ?
        Kun olin sivutöinäni Postissa varhaisaamuisin postinjaossa ,sain jakajankappaleet vuosikymmenen ajan ,,en lue Wikiä , vaan ns , pikku-uutisia eri päivinä , nämä uutiset on tarkempia kuin nämä uskonnollisten raamatunluku


      • Paipapum
        Paipapum kirjoitti:

        No kerropa halutessasi tuo Kamelijuttu , pistikö repekka kamelin ompelukoneen neulansilmän läpi , vai miten se oli ?
        Kun olin sivutöinäni Postissa varhaisaamuisin postinjaossa ,sain jakajankappaleet vuosikymmenen ajan ,,en lue Wikiä , vaan ns , pikku-uutisia eri päivinä , nämä uutiset on tarkempia kuin nämä uskonnollisten raamatunluku

        on näitä myöhempiäkin legendoja , joita Wikikin toistaa ilman kommentteja , Orleansin neitsyt on hyvä esimerkki , parikymmentä vuotta sitten Ranskassa tutkijat penkoivat Jeanne D, Arcin historiaa , ja Ranskan kansalliskirjastossa on 11 todistusta , , että Jeanne D orleans kaatui taistelussa , komentaessaan ratsurykmenttiä , -41 - vuotiaana , J- oli Ranskan kuninkaan D. Orleansin avioton tyttö , joka annettiin kasvatettavaksi Maalaisaateliselle D' Arcille ,
        Vain kuninkaallisille vaadittiin paikallaolleiden kirjallinen todistus tapahtumasta , Siihen aikaan uninkaiden tytötkin oulutettiin upseereiksi,


      • Kipeästi

        Jerusalemin kaupunginmuurin yksi portti oli niin kaita ja ahdas, että siitä kuljettiin keinotellen.
        Sitä Jeesus mahtoi tarkoittaa vertauksellaan. (Mitä muuten enkeli Mikael tarkoitti ? )

        Tietokoneen ensimmäinen ohjelma on käyttöjärjestelmä, usein windows, onhan niitä muitakin. Sitten tarvitaan varsinaisia ohjelmia.

        Onko muuten totta että vartiotorniuskonnon mukaan aikoinaan tietokoneohjelmat tartuttivat sukupuolitauteja ?


      • Paipapum kirjoitti:

        No kerropa halutessasi tuo Kamelijuttu , pistikö repekka kamelin ompelukoneen neulansilmän läpi , vai miten se oli ?
        Kun olin sivutöinäni Postissa varhaisaamuisin postinjaossa ,sain jakajankappaleet vuosikymmenen ajan ,,en lue Wikiä , vaan ns , pikku-uutisia eri päivinä , nämä uutiset on tarkempia kuin nämä uskonnollisten raamatunluku

        Paipapum 26.2.2019 8:32

        <>No kerropa halutessasi tuo Kamelijuttu...><

        Odota hetki tai kolmaskin kunhan ensin löydän asiantuntijoita, jotka torppaavat Tertullianuksen autenttisuuden.


      • Paipapum
        Hasta_luego kirjoitti:

        Paipapum 26.2.2019 8:32

        <>No kerropa halutessasi tuo Kamelijuttu...><

        Odota hetki tai kolmaskin kunhan ensin löydän asiantuntijoita, jotka torppaavat Tertullianuksen autenttisuuden.

        " Tertulliaanuksen autenttisuuden , " -
        Monista historian henkilöistä on epäilty samaa ; vasta oli netissä luetteo Kuudesta historian henkilöptä ; hakespeare , Homeros , , ja jopa Aleksanteri , Julius Cesar on ollut listalla, , jne ,
        ..Homeros , shakespeare , onpa Julius Caesarkin ,
        Suomalaiset tietty voi eppäillä myös Kekkosen oikeellisuutta , vaikka hänen Hawaijin matkansa aikana pohjois-Suomalainen Maalaisliiton lehti kuulemma kirjoitti , että Kekkonen oli nähty samana iltana tanssimassa arveluttavien tätien kanssa yhtä aikaa ainakin kolmessa eri ravintolassa ,


      • Paipapum kirjoitti:

        " Tertulliaanuksen autenttisuuden , " -
        Monista historian henkilöistä on epäilty samaa ; vasta oli netissä luetteo Kuudesta historian henkilöptä ; hakespeare , Homeros , , ja jopa Aleksanteri , Julius Cesar on ollut listalla, , jne ,
        ..Homeros , shakespeare , onpa Julius Caesarkin ,
        Suomalaiset tietty voi eppäillä myös Kekkosen oikeellisuutta , vaikka hänen Hawaijin matkansa aikana pohjois-Suomalainen Maalaisliiton lehti kuulemma kirjoitti , että Kekkonen oli nähty samana iltana tanssimassa arveluttavien tätien kanssa yhtä aikaa ainakin kolmessa eri ravintolassa ,

        Paipapum 26.2.2019 23:21

        <>Monista historian henkilöistä on epäilty samaa...><

        Perustelut ratkaisevat, vielä en ole löytänyt perusteltuja epäilyksiä mr Tertullianukseen liittyen.


      • Paipapum
        Hasta_luego kirjoitti:

        Paipapum 26.2.2019 23:21

        <>Monista historian henkilöistä on epäilty samaa...><

        Perustelut ratkaisevat, vielä en ole löytänyt perusteltuja epäilyksiä mr Tertullianukseen liittyen.

        mr Tertullianukseen liittyen ..."
        Sanoin että Mr T ;stä ei ole jäänyt mitään ns, henkilökohtaista kymmenien vuosien piispanvirankaan Jälkeen ;..
        voihan olla , että kun T;
        kun taas rooman sotilaan , joka pisti jeesusta keihäällä , käyttämä keihäs on tallella ,sitä on tallella kaikkiaan 11 ja puoli kappaletta Saksan keisarien ja kuninkaitten holveissa , niistä yksäi on legioonan standaarisalko , sotilaa¨n nimi oli, mites muuten , -Pitkä keihäs ,
        voihan olla , että T; n jäämistö on paiskattu roskalavalle , kun ukko liittyi Montanolaisiin ,


      • Paipapum
        Kipeästi kirjoitti:

        Jerusalemin kaupunginmuurin yksi portti oli niin kaita ja ahdas, että siitä kuljettiin keinotellen.
        Sitä Jeesus mahtoi tarkoittaa vertauksellaan. (Mitä muuten enkeli Mikael tarkoitti ? )

        Tietokoneen ensimmäinen ohjelma on käyttöjärjestelmä, usein windows, onhan niitä muitakin. Sitten tarvitaan varsinaisia ohjelmia.

        Onko muuten totta että vartiotorniuskonnon mukaan aikoinaan tietokoneohjelmat tartuttivat sukupuolitauteja ?

        sukupuolitauteja ... No nythän se menee mielenkiintoiseksi ;
        - mitä tauteja ?
        meitähän poikia peloteltiin että tarttuu se Afrikkalainen Hyppykuppa , joka pomppaa pensaasta ja jos eksyy junaradalle , -syö tunnissa 2 metriä ratakiskoa ,
        kauhia tauti.


      • Paipapum kirjoitti:

        mr Tertullianukseen liittyen ..."
        Sanoin että Mr T ;stä ei ole jäänyt mitään ns, henkilökohtaista kymmenien vuosien piispanvirankaan Jälkeen ;..
        voihan olla , että kun T;
        kun taas rooman sotilaan , joka pisti jeesusta keihäällä , käyttämä keihäs on tallella ,sitä on tallella kaikkiaan 11 ja puoli kappaletta Saksan keisarien ja kuninkaitten holveissa , niistä yksäi on legioonan standaarisalko , sotilaa¨n nimi oli, mites muuten , -Pitkä keihäs ,
        voihan olla , että T; n jäämistö on paiskattu roskalavalle , kun ukko liittyi Montanolaisiin ,

        Paipapum 27.2.2019 10:01

        <>Sanoin että Mr T ;stä ei ole jäänyt mitään ns, henkilökohtaista kymmenien vuosien piispanvirankaan Jälkeen ;..><

        Noinkin olet kyllä kirjoittanut, mutta minua ei tässä kiinnostakaan tarkistella Tertullianuksen perukirjaa, vaan pikemminkin etsin 24.2.2019 14:17 mainitsemaasi tutkimusta: ”Ja tutkimuksen mukaan Tertullianus tuskin on oikeesti edes ollut olemassa , - siis vain jonkun toisen nimimerkki , niinkuin silloin oli yleisesti tapana tehdä .”


      • Paipapum
        Hasta_luego kirjoitti:

        Paipapum 27.2.2019 10:01

        <>Sanoin että Mr T ;stä ei ole jäänyt mitään ns, henkilökohtaista kymmenien vuosien piispanvirankaan Jälkeen ;..><

        Noinkin olet kyllä kirjoittanut, mutta minua ei tässä kiinnostakaan tarkistella Tertullianuksen perukirjaa, vaan pikemminkin etsin 24.2.2019 14:17 mainitsemaasi tutkimusta: ”Ja tutkimuksen mukaan Tertullianus tuskin on oikeesti edes ollut olemassa , - siis vain jonkun toisen nimimerkki , niinkuin silloin oli yleisesti tapana tehdä .”

        Tietokoneajojen mukaan myös esim , Johanneksen teksteissä on ollut 3 kirjoittajaa , On oletettu , että esim , Ilmestyskirja olisi Apt , J ohanneksen kirjoittama , vaikka jo Luther oli eri mieltä , ei ilm , kirja sanota , että APt olisi sen takana ,
        Ja joku Piipsa Tertullianus teki muutoksia juutalaisiin kirjoituksiin , niin oletettavissa on , että takana on ollut Kokonainen papisto joka halusi muuttaa oppia mieleisekseen , ; - johan piispa ignatioskin lopetti Syyriassa kotikokoukset ja määräsi seurakunnat kreikkalaisiin temppeleihin , kreikkalaisen myyttiuskonnon Papiston komennon alle ,


      • Paipapum kirjoitti:

        Tietokoneajojen mukaan myös esim , Johanneksen teksteissä on ollut 3 kirjoittajaa , On oletettu , että esim , Ilmestyskirja olisi Apt , J ohanneksen kirjoittama , vaikka jo Luther oli eri mieltä , ei ilm , kirja sanota , että APt olisi sen takana ,
        Ja joku Piipsa Tertullianus teki muutoksia juutalaisiin kirjoituksiin , niin oletettavissa on , että takana on ollut Kokonainen papisto joka halusi muuttaa oppia mieleisekseen , ; - johan piispa ignatioskin lopetti Syyriassa kotikokoukset ja määräsi seurakunnat kreikkalaisiin temppeleihin , kreikkalaisen myyttiuskonnon Papiston komennon alle ,

        Paipapum 1.3.2019 10:37

        <>Ja joku Piipsa Tertullianus teki muutoksia juutalaisiin kirjoituksiin , niin oletettavissa on , että takana on ollut Kokonainen papisto joka halusi muuttaa oppia mieleisekseen...><

        No tuohon olettamukseen on koitettava löytää mainittu tutkimu, jotta siihen voi sitten tutustua..


      • Paipapum
        Hasta_luego kirjoitti:

        Paipapum 1.3.2019 10:37

        <>Ja joku Piipsa Tertullianus teki muutoksia juutalaisiin kirjoituksiin , niin oletettavissa on , että takana on ollut Kokonainen papisto joka halusi muuttaa oppia mieleisekseen...><

        No tuohon olettamukseen on koitettava löytää mainittu tutkimu, jotta siihen voi sitten tutustua..

        Näistä piispoistahan on tehty tutkimus; oku vuosi sitten Tu

















































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































        Onhan noita tutkimuksia noista piispoistakin tehty , viimeksi kai tuosta Nikean kokouksiin osallistuneesta joulupukin isoisästä NIkolauksesta , jonka jäännöksiä tutkittiin tietokonetomografialla , siinä todettiin , että tältä setä joulupukilta oli lyöty nenä poskelle ;
        Saattaa olla , että lempeän keskustelun aihe on ollut Pilkun paikka ,
        Yleensä, ei kukaan jaksa , kun on muutakin elämistä , arkistoida jokaista pikku-uutista arkistoon ; sen vain muistaa , kun tulee puhe , ja kun ei ns , tutkiskelu ole historiantutkimusta , Tertulllianus muistetaan tuon kolminaisuusopin tulkinnan lisäksi Rooman senaatille lähetetystä kirjeestä , jossa hän kirjoitti, ettei kristittyjä pidä pitää tuhopolttajina , he vain , kerran vuodessa , Ehtoollisen jälkeen , juoksevat aamuhämärässä soihtujen kanssa metsän läpi , kukkulalle , laulamaan Psalmeja ja hymnejä nousevalle auringolle ,


    • Tunnustuksesta

      Paipapum 1.3.2019 10:37

      "Tietokoneajojen mukaan myös esim , Johanneksen teksteissä"

      -Tulitko ajatelleeksi ettei aina tietokoneita tarvita ?
      Vartiotorniseura on muiden kyseenalaisuuksiensa ohessa myös väärentänyt Raamatun. Vaikka väittää kääntäneensä.

      Mutta oikeudenkäynnissä Skotlannissa (käytiin sekin muuten lahkon asevelvollisuusasian tiimoilta) on lahkon kääntäjänä esiintynyt henkilö tunnustanut, että ei osaa Raamatun alkukieliä.

      Taaskaan et tarvitse tietokonetta, käyt vain lainaamassa kirjastosta Turusen kirjan, ja katso, Turunen on laittanut kirjaan valokopion tuosta oikeudenkäyntipöytäkirjasta juuri tuon sanotun tunnustuksen osalta.

      • Paipapum

        "Väärentänyt raamatun .. "-
        No milloin olet lukenut sen oikean , vihoviimeiseksi oikean Raamatun ?
        Ihan riippumatta siitä , onko UM -tai kirkkoraamattu oikea , alkuperäinen , niin meillä ei ole Juuri hajuakaan siitä, mitä uperäteksteissä on sanottu , Sitten un äännetään toiselle kielelle , oku äsite muuttuu aina ,
        Tässähän tuota kirjoitellaan tietokoneella , ja vaikka Turunen on Uskontotieteitten majuri , - ei kun siis maisteri , niin hän on myös Mellerin lahkon pastori , kauppaa omaa Oppiaan ,


      • Kiinnitähuomiota

        Tuo valokopio oikeudenpöytäkirjasta, jossa on lahkon kääntäjänä esiintynyt henkilö tunnustanut, että ei osaa Raamatun alkukieliä, on totta.

        Turunen esittelee kirjassaan lahkon vartiotornisitaatein. Onhan kirjassa myös kymmenisen asiantuntijalausuntoa UM-pamfletin, lahkon "raamattukäännöksen" väärennysluonteesta.


      • Valitettavasti

        Ei tarvita tietokoneita sen toteamiseen, että raamatun pitäminen jumalansanana vaatii rutkasti epärehellisyyttä. Sen rinnalla on pikku juttu, jos sitten jollain on raamattu, jossa on kenties muita enemmän tarkoitushakuisia käännösvirheitä.


      • Stinakauris

        "on pikku juttu, jos sitten jollain on raamattu, jossa on kenties muita enemmän tarkoitushakuisia käännösvirheitä."

        -Ei ole pikkujuttu kun ihmisiä murhataan verensiirtokielloilla.
        Hajotetaan perheet mököttämiseen.
        Harjoitetaan mielenhallintaa kokonaiseen uskontokuntaan.

        Näitä lahkoilmiöitä tukemaan on Raamatun väärennös, UM-pamfletti lahkossa valmistettu


    • Epeliino

      Paipapum 24.2.2019 14:17

      " Jeesus, Jumala (esim. Joh. 1:1). vartiotorniuskonnossa Jeesus on enkeli Mikael. "

      "Vartiotorni ei ole Ameriikkalaisten ja ranskalaisten yhteinen Supertietokone Grey- koneella , kun tutkivat "
      -Eikös supertietokoneita käytetä paljoon laskentaan, esim. sääennustusten laadinnassa. Kun säässä kaikki vaikuttaa kaikkeen, siis lämpötila, tuulen suunta ja voimakkuus, ilmanpaine, ilman suht. kosteus ym, niin ennustuksen tarkkuus paranee kun mallin muutoksia lasketaan aina lyhyemmin ja lyhyemmin väliajoin.

      -Jos taas tutkitaan muinaiskirjoituksia, niin tulokset syntyvät jo tutkimuksessa. ATK -ohjelman suunnittelu tutkimustuloksista olisi turhaa.

      Kuten vartiotorniuskonnosta tunnemme vartiotornien vuosikerroista, että Russellin tuotantoa olivat mm. maailmanloput vuosille 1914 ja 1918. Rutherfordin mm. maailmanloput vuosille 1925 ja 1942. sitten järjestelmäasioiten päättäjäisia vuodelle 1975 ei enää kukaan iljennyt allekirjoittaakaan, mutta mitä siitä tietokoneohjelmaa ?
      Yksi lahkon edustaja oli oikeudenkäynnissä Raamatun käännöstyön edustajana, tunnustaen vielä ettei osaa Raamatun alkukieliä. Mutta senhän voi tarkistaa Turusesta, kirjassa on liitteenä valokopio oikeudenkäyntipöytäkirjasta.

      • Paipapum

        "vartiotorni ei ole ,"
        Kirjoitin ; että Ameriikkalaisten ja ranskalaisten yhteinen tutkimusajo Grey -supertietokoneilla tutki Matteuksen , markuksen ja johanneksen kirjoja ," - tuo tekstien sekoittaminen on sitä nyky-valeuutisia, , joita nuo Trumppilaiset syytää maailmalle.
        kyseinen grey-uutinen oli aik, hesarissa iso artikkeli , samoin kuin tuo keskustelu historian henkilöistä , olivatko he olleet olemassa, nekin tiedot perustuivat lehtien pikku-uutisiin ,
        ja luulis mm, shakespearia ja Tertullianusta harmittavan , kun kuulevat , , ettei heitä olekaan ollut olemassa ,


      • Eiolekaan

        Hyvä kuitenkin että osaat jo hävetä noita povaritöitä.
        Ne on Raamatussakin kielletty, 5 Moos 18:20-22
        Rangaistus varattuna, ilm. 20:10, ikuisuus tulimeressä


      • Paipapum
        Eiolekaan kirjoitti:

        Hyvä kuitenkin että osaat jo hävetä noita povaritöitä.
        Ne on Raamatussakin kielletty, 5 Moos 18:20-22
        Rangaistus varattuna, ilm. 20:10, ikuisuus tulimeressä

        Sinulla sitä riittää noita raamatunlauseita ; . Oletko siis mooseksenuskoinen , kun tuonkin lauseen Moos;; 18; 20 mainitset jo ainakin tuhannennen kerran ,
        ja lue nyt Novumista , Mitä tekstissä käytetty sana " Deuteros Thanatos " , jonka Suomen raamatunkäännös horiskot käänsi tulijärveksi , oikein alkutekstissä oikein tarkoittaa , Se ei tarkoita sitä , että istuisimme iankaiken tulivuoren laavajärvessä pesemässä kainaloita tulikivellä ja rikillä, vaan se on " Loputon hävitys , "


      • Paipapum
        Eiolekaan kirjoitti:

        Hyvä kuitenkin että osaat jo hävetä noita povaritöitä.
        Ne on Raamatussakin kielletty, 5 Moos 18:20-22
        Rangaistus varattuna, ilm. 20:10, ikuisuus tulimeressä

        Hävetä noita povaritöitä , "
        Katoppas , minä tosiaan aikoinaan opin korteista povausta , kun eräs täti-ihminen sattui opettamaan; korttien merkityksen ,
        Opin myös Korttipelurien kuuuisimman tempun , ns , Charlier voltin, Sökönpelaajien ns, altanoston , , ja siinä sivussa sen , miten Ruusu vedetään toisen korvasta ,
        Ne ovat hyviä tietoja , kun jokuameriikkalaisopin saarnaaja pittää sinua tyhmänä ja alkaa tankata lauseita isosta kirjasta kuin jollekin lukutaidottomalle paimentolaiselle , Myös aikoinaan ent, shakin suomenmestarilta saamani shakkiopetus on auttanut miettimään puhujien siirtoja ,
        se saarnaaminen kun on samaa kuin taikurin puhe , -että katso nyt minun käsiäni , etten vain , huijaa ,
        se , että jos ison kirjan luvusta on jotain hyötyä alakuloiselle , niin silloin , jos saa siitä lohtua , niin se on hyvä asia ,


      • Valitettavasti
        Paipapum kirjoitti:

        Sinulla sitä riittää noita raamatunlauseita ; . Oletko siis mooseksenuskoinen , kun tuonkin lauseen Moos;; 18; 20 mainitset jo ainakin tuhannennen kerran ,
        ja lue nyt Novumista , Mitä tekstissä käytetty sana " Deuteros Thanatos " , jonka Suomen raamatunkäännös horiskot käänsi tulijärveksi , oikein alkutekstissä oikein tarkoittaa , Se ei tarkoita sitä , että istuisimme iankaiken tulivuoren laavajärvessä pesemässä kainaloita tulikivellä ja rikillä, vaan se on " Loputon hävitys , "

        Taas muistat väärin. Merkitys on "järvi".
        http://raamattu.uskonkirjat.net/servlet/biblesite.Bible?lex=Thayer&ref=ilm. 20:10&ent=3041


      • Paipapum
        Valitettavasti kirjoitti:

        Taas muistat väärin. Merkitys on "järvi".
        http://raamattu.uskonkirjat.net/servlet/biblesite.Bible?lex=Thayer&ref=ilm. 20:10&ent=3041

        Jaa että kuningas Jaskan käänn ; ..
        Tässä nyt tulee se sama , kuin jossain Um- käännöksessä , tai lutherin , Jokainen kääntäjä sovittaa sanansa oman opinkäsityksensä mukaan ; Niin on tässäkin ; Normannikuninkaat olivat kiihkomielisiä kolminaisuusopin kannattajia , ja kukin puhui omaan pussiinsa , ..


      • Valitettavasti
        Paipapum kirjoitti:

        Jaa että kuningas Jaskan käänn ; ..
        Tässä nyt tulee se sama , kuin jossain Um- käännöksessä , tai lutherin , Jokainen kääntäjä sovittaa sanansa oman opinkäsityksensä mukaan ; Niin on tässäkin ; Normannikuninkaat olivat kiihkomielisiä kolminaisuusopin kannattajia , ja kukin puhui omaan pussiinsa , ..

        Jos olisi pienikin mahdollisuus esittämällesi merkitykselle Vartiotorniseura olisi sen kyllä käyttänyt, sillä se sopisi niiden oppeihin. Mutta järvi se on UMK:ssakin. Kreikan sana λιμνη, limne siis merkitsee järveä. Ei sitä Jaska keksinyt. Se on samassa merkityksessä lainasanana monissa kielissä. Meilläkin. Kai tiedät: limnologia, limnologi...

        https://en.wiktionary.org/wiki/limno-


      • Paipapum
        Valitettavasti kirjoitti:

        Jos olisi pienikin mahdollisuus esittämällesi merkitykselle Vartiotorniseura olisi sen kyllä käyttänyt, sillä se sopisi niiden oppeihin. Mutta järvi se on UMK:ssakin. Kreikan sana λιμνη, limne siis merkitsee järveä. Ei sitä Jaska keksinyt. Se on samassa merkityksessä lainasanana monissa kielissä. Meilläkin. Kai tiedät: limnologia, limnologi...

        https://en.wiktionary.org/wiki/limno-

        " .. merkitsee järveä , " Siinä sitä ollaan sen puhtaan kaulan kanssa . -" Ei jeesuspuhunut Kreikkaa , eiä myöskään simeon tai johannes ; he olivat oppimattomia kalastajia genetsaretiltä ; Vaan he puhuivat Länsi-Syyriaa eli Arameaa .. Aramea on hankala kääntää Senkin ajan Kreikaksi , varsinkin kun Arameaa taitamattomat kääntäjäorjat tarkoituksia sanojen tarkoituksia Kreikasta ,
        voihan noita lukea sieltä -Uskonkirjat .netistä muuta . mutta paavolakin enimmät ajat koettaa siellä vääntää selostamaansa tekstiä omaan oppiinsa sopivaksi. Ekat Ut;n kääntäjät erasmus ja Luther opiskelivat Kreikan vasta aikuisena , eivätkä osanneet arameaa ,
        Ja UT on alkuaan arameankielellä kirjoitettu ,
        Kts ; Lataster, kirja ; " Onko Uusi testamentti todella kirjoitettu Kreikaksi


      • Valitettavasti
        Paipapum kirjoitti:

        " .. merkitsee järveä , " Siinä sitä ollaan sen puhtaan kaulan kanssa . -" Ei jeesuspuhunut Kreikkaa , eiä myöskään simeon tai johannes ; he olivat oppimattomia kalastajia genetsaretiltä ; Vaan he puhuivat Länsi-Syyriaa eli Arameaa .. Aramea on hankala kääntää Senkin ajan Kreikaksi , varsinkin kun Arameaa taitamattomat kääntäjäorjat tarkoituksia sanojen tarkoituksia Kreikasta ,
        voihan noita lukea sieltä -Uskonkirjat .netistä muuta . mutta paavolakin enimmät ajat koettaa siellä vääntää selostamaansa tekstiä omaan oppiinsa sopivaksi. Ekat Ut;n kääntäjät erasmus ja Luther opiskelivat Kreikan vasta aikuisena , eivätkä osanneet arameaa ,
        Ja UT on alkuaan arameankielellä kirjoitettu ,
        Kts ; Lataster, kirja ; " Onko Uusi testamentti todella kirjoitettu Kreikaksi

        Sinulla on kummallisia käsityksiä. Vaikka on mahdollista, että jotain olisi kirjoitettu arameaksi, se on spekulointia. Uudesta testamentista on olemassa ainoastaan kreikankielisiä käsikirjoituksia. Ja, järvestä puhutaan Peshittassakin. Vielä löytymättömiin kirjoituksiin vetoamalla voi kukin kuvitella raamattuunkin mieleisensä sisältö, mutta älä tyrkytä sitä totena.


    • Toistpuolt

      UT:n ilmoittama kadotus (Gehenna), jonne jumalattomat viimeiseltä tuomiolta lähetetään
      ei Raamatun mukaan merkitse loppuunhäviämistä, täystuhoa. Kadotus on paikka, "jossa
      heitä vaivataan yöt ja päivät, aina ja iankaikkisesti, eikä heillä ole lepoa päivällä eikä
      yöllä, heillä jotka petoa ja sen kuvaa kumartavat..."(Ilm 14:9-11 ja 20:10)

      jumalattomina kuolleiden sielut joutuvat kärsimään
      häpeää, iankaikkista kauhistusta ja vaivaa (Dan 12:2; Ilm 20:10),
      tuskaa ja ahdistusta (Room 2:5 -11; 2 Tess 1:6-9),
      itkua ja hammasten kiristystä (Matt 8:12).

      Ihmisille on määrätty, että heidän kerran on kuoleminen, mutta senjälkeen tulee
      tuomio..." (Heb 9:27);
      "...hetki tulee, jolloin kaikki, jotka haudoissa ovat, kuulevat hänen äänensä ja tulevat esiin...jotka ovat pahaa tehneet, tuomion ylösnousemukseen" (Joh 5:28,29);
      "Herra...tuomion päivään säilyttää rangaistuksen alaisina väärät" (2 Piet 2:9).

      • Paipapum

        " Kadotus ; Gehenna " ...
        Kuvaushan koskee Hinnomin laakson polttopaikkaa , jossa jätteet poltettiin , ja tuuli vei tuhkan pois ,
        Se on se sama , kuin Heprean " Shoah , " ,-Hologaust
        Tuo KIdutustarina on suora lainaus Intian -Veda-" kirjoista Joissa " Papit , jumalan Palvelijat ", kääntelevät syntisiä pihdeillä hehkuvalla halstarilla , Tuo helvettioppi kaikkineen on suora uvaus Buddhalaisten vastaavasta , eikä ihme , sillä Intian kuuluisin hallitsija , Chanraguptan pojanpoika Asoka , lähetti Buddhalaismunkkeja länteen saarnaamaan noin , -250 ekr .


      • Paipapum

        " Jumalattomina kuolleitten sielut ; -
        Jo Raamatun alkulehdillä sanotaan , että ihminen on elävä sielu, " - _ siis koko ihminen ,ja Room 4 sanotaan , ettå ihminen kun kuolee, häntä ei ole missään, hän on " Olemattomuudessa ", ja vain Jumalan muistissa.
        Ja profeetoissa sanotaan , ettäkun viimeinen hallitsija tulee, hån muuttaa ihmisen mielen , ja lopettaa sodat ,vasta silloin , kun sota , väkivalta ja kaikenlainen saarna , ja sotaopetus lopetetaan , tulee ihmisestä korkeimman mielen mukainen ,


      • Eurinore

        Paipapum 6.3.2019 10:30

        Jumala on pannut iankaikkisuuden ihmislasten sydämiin (Saarn 3:10-11)
        Raamattu kutsuu ruumiissa asuvaa, sisäistä osaa sieluksi. Esim.
        "Anna tämän pojan sielun tulla häneen takaisin"(1 Kun 17:21).
        "Niinkuin vieroitettu lapsi, niin on sieluni minussa" Ps 42:6; 63:9; 131:2

        Ihmisestä kokonaisuutena käytetään myös sanaa "sielu".
        Tällöin tarkoitetaan ihmistä maan päällä elävänä olentona, eikä hengellisessä merkityksessä, kuten oli mm. jakeissa 1 Moos 2:7,17; 1 Kor 15:45 ja Hes 18:4.

        Hes 18:4: "Katso, kaikki sielut ovat minun: niinkuin isän sielu, niin pojankin sielu - ne ovat minun. Se sielu, joka syntiä tekee - sen on kuoltava." Tästäkin käy kuitenkin ilmi, että isä ja poika eivät ole sieluja, vaan heillä/ heissä on sielut.
        Tämä jae puhuu selkeästi ihmisen sisäisestä, hengellisestä kuolemasta, samoin kuin
        1 Moos 2:17. Saman Hesekielin luvun jakeessa 23 kerrotaan myös ruumiillisesta
        kuolemasta, eikä siinä puhuta enää "sielun", vaan "jumalattoman" kuolemasta.
        Samassa yhteydessä puhutaan myös "sielun elossa säilyttämisestä" (jae 27), jolloin "ei hänen ole
        kuoltava" (jae 28). Ihmissielun kuolema on tässä sisäisen ihmisen ero Jumalasta ja
        Jumalan puoleen kääntyminen merkitsi sielun elossa säilymistä (ei ruumiin).

        Matt 10:28 ilmoittaa yhtä selkeästi, että ihmisellä on ruumis, joka voidaan tappaa, ja
        sielu, jota kukaan ihminen ei voi tappaa. Ruumis ja sielu ovat kaksi eri asiaa; ihmisen
        kuollessa sielu ei kuole. UM-käännös ilmaisee jakeen loppuosan: "...peljätkää...häntä,
        joka voi tuhota sekä sielun että ruumiin Gehennassa"; KR ja muut käännökset puhuvat
        "Helvettiin hukuttamisesta". Raamattu ilmoittaa sen olevan hengellisessä mielessä
        "toinen kuolema", eli iankaikkinen ero Jumalasta

        Ilmestyskirjan peto ja väärä profeetta tulevat olemaan ensimmäiset, jotka
        heitetään "gehennaan", tuliseen järveen (Ilm 19:20), sitten perkele (Ilm 20:10), ja vasta
        sen jälkeen heidän seuraajansa (Ilm 20:14, 15). "Sillä ei ole mitään kadotustuomiota
        niille, jotka Kristuksessa Jeesuksessa ovat..." (Room 8:1)

        Helvetti on tulinen järvi (Matt 5:22 ja 18:9 "helvetin tuli").
        Raamatun helvetti on iankaikkinen rangaistus ja ero Jumalasta, "toinen kuolema, tulinen
        järvi" (Ilm 20:14). Sieltä ei tule kukaan pois (Matt 25:46; Ilm 19:3; 21:8; Jes 26:14).

        jumalattomina kuolleiden sielut joutuvat kärsimään häpeää, iankaikkista kauhistusta ja vaivaa (Dan 12:2; Ilm 20:10),
        tuskaa ja ahdistusta (Room 2:5-11; 2 Tess 1:6-9),
        itkua ja hammasten kiristystä (Matt 8:12).

        Kaikki ihmiset joutuvat kerran tuomiolle teoistaan, nimenomaan kuoleman jälkeen. "...Ihmisille on määrätty, että heidän kerran on kuoleminen, mutta senjälkeen tulee tuomio..." (Heb 9:27); "...hetki tulee, jolloin kaikki, jotka haudoissa ovat, kuulevat hänen äänensä ja tulevat esiin...jotka ovat pahaa tehneet, tuomion ylösnousemukseen" (Joh 5:28,29); "Herra...tuomion päivään säilyttää rangaistuksen alaisina väärät" (2 Piet 2:9).

        jk kiitos vartiotorniuskontoinformaatiostasi.


      • Paipapum
        Eurinore kirjoitti:

        Paipapum 6.3.2019 10:30

        Jumala on pannut iankaikkisuuden ihmislasten sydämiin (Saarn 3:10-11)
        Raamattu kutsuu ruumiissa asuvaa, sisäistä osaa sieluksi. Esim.
        "Anna tämän pojan sielun tulla häneen takaisin"(1 Kun 17:21).
        "Niinkuin vieroitettu lapsi, niin on sieluni minussa" Ps 42:6; 63:9; 131:2

        Ihmisestä kokonaisuutena käytetään myös sanaa "sielu".
        Tällöin tarkoitetaan ihmistä maan päällä elävänä olentona, eikä hengellisessä merkityksessä, kuten oli mm. jakeissa 1 Moos 2:7,17; 1 Kor 15:45 ja Hes 18:4.

        Hes 18:4: "Katso, kaikki sielut ovat minun: niinkuin isän sielu, niin pojankin sielu - ne ovat minun. Se sielu, joka syntiä tekee - sen on kuoltava." Tästäkin käy kuitenkin ilmi, että isä ja poika eivät ole sieluja, vaan heillä/ heissä on sielut.
        Tämä jae puhuu selkeästi ihmisen sisäisestä, hengellisestä kuolemasta, samoin kuin
        1 Moos 2:17. Saman Hesekielin luvun jakeessa 23 kerrotaan myös ruumiillisesta
        kuolemasta, eikä siinä puhuta enää "sielun", vaan "jumalattoman" kuolemasta.
        Samassa yhteydessä puhutaan myös "sielun elossa säilyttämisestä" (jae 27), jolloin "ei hänen ole
        kuoltava" (jae 28). Ihmissielun kuolema on tässä sisäisen ihmisen ero Jumalasta ja
        Jumalan puoleen kääntyminen merkitsi sielun elossa säilymistä (ei ruumiin).

        Matt 10:28 ilmoittaa yhtä selkeästi, että ihmisellä on ruumis, joka voidaan tappaa, ja
        sielu, jota kukaan ihminen ei voi tappaa. Ruumis ja sielu ovat kaksi eri asiaa; ihmisen
        kuollessa sielu ei kuole. UM-käännös ilmaisee jakeen loppuosan: "...peljätkää...häntä,
        joka voi tuhota sekä sielun että ruumiin Gehennassa"; KR ja muut käännökset puhuvat
        "Helvettiin hukuttamisesta". Raamattu ilmoittaa sen olevan hengellisessä mielessä
        "toinen kuolema", eli iankaikkinen ero Jumalasta

        Ilmestyskirjan peto ja väärä profeetta tulevat olemaan ensimmäiset, jotka
        heitetään "gehennaan", tuliseen järveen (Ilm 19:20), sitten perkele (Ilm 20:10), ja vasta
        sen jälkeen heidän seuraajansa (Ilm 20:14, 15). "Sillä ei ole mitään kadotustuomiota
        niille, jotka Kristuksessa Jeesuksessa ovat..." (Room 8:1)

        Helvetti on tulinen järvi (Matt 5:22 ja 18:9 "helvetin tuli").
        Raamatun helvetti on iankaikkinen rangaistus ja ero Jumalasta, "toinen kuolema, tulinen
        järvi" (Ilm 20:14). Sieltä ei tule kukaan pois (Matt 25:46; Ilm 19:3; 21:8; Jes 26:14).

        jumalattomina kuolleiden sielut joutuvat kärsimään häpeää, iankaikkista kauhistusta ja vaivaa (Dan 12:2; Ilm 20:10),
        tuskaa ja ahdistusta (Room 2:5-11; 2 Tess 1:6-9),
        itkua ja hammasten kiristystä (Matt 8:12).

        Kaikki ihmiset joutuvat kerran tuomiolle teoistaan, nimenomaan kuoleman jälkeen. "...Ihmisille on määrätty, että heidän kerran on kuoleminen, mutta senjälkeen tulee tuomio..." (Heb 9:27); "...hetki tulee, jolloin kaikki, jotka haudoissa ovat, kuulevat hänen äänensä ja tulevat esiin...jotka ovat pahaa tehneet, tuomion ylösnousemukseen" (Joh 5:28,29); "Herra...tuomion päivään säilyttää rangaistuksen alaisina väärät" (2 Piet 2:9).

        jk kiitos vartiotorniuskontoinformaatiostasi.

        Ja missä kohti raamatussa mainitaan tää ns, "-Hengellinen elämä , ? "
        sellainen lause on vain näitten Uuuskontojen keekoilua , Henki- sana tuli alkukirkon teksteihin vasta 350 , jälkeen Kr. Kirkkoisi Basileioksen käännösvirheenä ,
        Kts Karen Armstrong ;" Jumalan Historia , "


    • Kulprantsen

      Paipapum 4.3.2019 10:36

      "Sinulla sitä riittää noita raamatunlauseita ; . Oletko siis mooseksenuskoinen , kun tuonkin lauseen Moos;; 18; 20 mainitset jo ainakin tuhannennen kerran "
      -Onkos sinulla siellä niitä ns. pikku-ukkoja ainakin tuhannen ukkoa seurustelemassa, kun noin kerrot ?

      Mutta eikös se ole sääli kun jälkikasvu puuttuu, osaisit kertoa hänelle oikein koko elämänkaarellisen lahkolaiselämän autuuden oikean elämistavan.
      Vaimosikaan ei elänyt turhaan, kun hilpeästi ilakoiden odotteli ikänsä mitä nyt vartiotorni oli opettanutkin odottamaan.

      • Paipapum

        pikku-ukkoja , "-
        juu, onhan niitä tavattu, Työaikana oli asiakkailla paljon sellaisia kavereita , yksikin kaveri jutteli sujuvasti sinisen savun keskeltä tulleen herrasmiehen kanssa,- Vahinko että kun hän sai silloin aivan uudet lääkkeet . ei se savukaveri enää tullutkaan , ja asiakas pääsi kotiin kylvämään perunoita , hänestä tuli tuollainen tosikko isäntä , ja mahtoi sitä savukaveriakin harmittaa , kun kuuli ettei enää olekaan olemassa ,


      • Paipapum
        Paipapum kirjoitti:

        pikku-ukkoja , "-
        juu, onhan niitä tavattu, Työaikana oli asiakkailla paljon sellaisia kavereita , yksikin kaveri jutteli sujuvasti sinisen savun keskeltä tulleen herrasmiehen kanssa,- Vahinko että kun hän sai silloin aivan uudet lääkkeet . ei se savukaveri enää tullutkaan , ja asiakas pääsi kotiin kylvämään perunoita , hänestä tuli tuollainen tosikko isäntä , ja mahtoi sitä savukaveriakin harmittaa , kun kuuli ettei enää olekaan olemassa ,

        ja jos haluut nähdä niitä pieniä ukkeleita , niin raamatussa on neuvo; Paastoa 10 päivää, niin tutkijoitten mukaan silloin alkaa harhat . se 40 päivää erämaassa on alussa vähän liikaa , ne ukot voi olla suuria ja niillä on karwaiset kädet , joilla taputtaa ,
        Tietty voihan sitten yhdessä perustaa Rock-yhtyeen ja esiintyä Stadionilla kuin Cheek ,


      • Vakavaksivetää

        Kaikki ihmiset joutuvat kerran tuomiolle teoistaan, nimenomaan kuoleman jälkeen. "...Ihmisille on määrätty, että heidän kerran on kuoleminen, mutta senjälkeen tulee tuomio..." (Heb 9:27); "...hetki tulee, jolloin kaikki, jotka haudoissa ovat, kuulevat hänen äänensä ja tulevat esiin...jotka ovat pahaa tehneet, tuomion ylösnousemukseen" (Joh 5:28,29); "Herra...tuomion päivään säilyttää rangaistuksen alaisina väärät" (2 Piet 2:9).

        -Se on Eurinorelta, edellä


      • Paipapum
        Vakavaksivetää kirjoitti:

        Kaikki ihmiset joutuvat kerran tuomiolle teoistaan, nimenomaan kuoleman jälkeen. "...Ihmisille on määrätty, että heidän kerran on kuoleminen, mutta senjälkeen tulee tuomio..." (Heb 9:27); "...hetki tulee, jolloin kaikki, jotka haudoissa ovat, kuulevat hänen äänensä ja tulevat esiin...jotka ovat pahaa tehneet, tuomion ylösnousemukseen" (Joh 5:28,29); "Herra...tuomion päivään säilyttää rangaistuksen alaisina väärät" (2 Piet 2:9).

        -Se on Eurinorelta, edellä

        no , kirjoituksissa sanotaan , että tätä Maata hallitaan kuolemanpelon ja kuoleman avulla ;
        tuossakin se tulee esille ,
        Ja aiemmin kirjoitukset olivat pienen hallitsevan aatelisen pappisluokan hallussa , ja kansa pidettiin lukutaidottomana . Nämäuskonkantajat noudattavat vanhaa kaavaa , pelotellaan mummoilta kurat housuun noilla -helvettipuheilla , josjoku avasi suunsa , annettiin kirveshoitoa , nämä uskontopopulat ovat juuri kuin raamatun kertoma paimen . joka saa lammaslauman , niin- paimen istuupaikoilleen , syö lampaat suuhunsa , röyhtäisee ja sanoo , "Herralle kiitos , minä olen rikastunut .."


      • Jumalanrauhaa

        Sulla on lahkon pelottelutietoiskut ja Raamatun ilmoitus sekaisin.
        Eikä se ihme olekaan - Tuottaahan lahkosi Uskontojen uhrien tuki ry:n suurimman asiakasryhmän


      • Paipapum
        Jumalanrauhaa kirjoitti:

        Sulla on lahkon pelottelutietoiskut ja Raamatun ilmoitus sekaisin.
        Eikä se ihme olekaan - Tuottaahan lahkosi Uskontojen uhrien tuki ry:n suurimman asiakasryhmän

        Turuslaisilla ei rahat riitä jäätelöihin , , kun pitää ostaa pastoreille uusia lentokonneita, -ainakin uutisten mukaan


      • HedelmistäänPuu

        Miksi et soisi ajatusta lahkosi tuottamille uskontojen uhreille.
        Kiinnostuisit, että mitä lahko sitten oikeasti tuottaa, paitsi että se kuluttaa iskulauseita


      • Paipapum
        Jumalanrauhaa kirjoitti:

        Sulla on lahkon pelottelutietoiskut ja Raamatun ilmoitus sekaisin.
        Eikä se ihme olekaan - Tuottaahan lahkosi Uskontojen uhrien tuki ry:n suurimman asiakasryhmän

        raamatun ilmoitus "-,..no kerrotko sen halutessasi , kun mainitsit , sen ilmoituksen ?
        eihän raamattu ole kirja , vaan sanantarkasti Grammata , kirjasto , siis kirjakokoelma eri ajoilta, jomka Kreikkalainen rooman keisariperheen lasten kotiopettaja Älkää Eusebios kokosi Nikeassa ,
        onhan siellä hyviä tekstejä, tuossa juuri on Tv:ssa katolinen kirkonmeno, jossa pappi luki "- ja
        jeesus sanoi: "- Älkää niinkuin Tekopyhät , jotka vääntelevät julkisilla paikoilla naamansa surkeaksi , että olisivat Hurskaan näköisiä;..."
        En tiedä mitä käännöstä hän käytt i, mutta tulkinta on hyvä


      • Paipapum
        HedelmistäänPuu kirjoitti:

        Miksi et soisi ajatusta lahkosi tuottamille uskontojen uhreille.
        Kiinnostuisit, että mitä lahko sitten oikeasti tuottaa, paitsi että se kuluttaa iskulauseita

        soisi ajatusta lahkosi..."
        Noo ja mill oin olet nähnyt minut Lahkon penkeillä mättämässä Lännen tuohta kolehtihaaviin ?
        Ensinnäkin , kuka täytinen se käskee mennä niihin k, okouksiin ?
        ja uskomaan kaikki , mitä joku Lavalta paasaa ? alkuseurakunnalla ei ollut <lavapuhujia , vaan yhteinen rahankäyttö taisi karata lapasesta niin , että jotkut viisaat nimitti itsensä rahainhoitajiksi, sitten piispoiksi ja lopulta jumalan sijaisiksi , Sitähän ta rina Pietarista Ananiaksen ja Safiran varainhoidosta kertoo-PIetari, siis Simeon listi pariskunnan siksi, kun jättivät osan omaisuudestaan antamatta ;


      • Paipapum
        HedelmistäänPuu kirjoitti:

        Miksi et soisi ajatusta lahkosi tuottamille uskontojen uhreille.
        Kiinnostuisit, että mitä lahko sitten oikeasti tuottaa, paitsi että se kuluttaa iskulauseita

        Uskontojen uhreille ,,... " -
        No jaa . Tuossa luin miten joku emäntä , taas , On lähettänyt ymmeniätuhansia euroja jjollekin netissä tapaamalleen " -Englantilaiselle Kapteenille , -Tai nainen Pariisista
        soittaa " Carmen onkin nettifirmanpalkoilla oleva mies ,todellinen Karmee Sylvi ,
        sama kuin näissä uskontolahkoissa,luodaan ensin epätoivo , ja sitten lupaus rakkaudesta , -Pelastus, sitten onkin jo osamaksuasiakkaana jossain bisneksessä


    • 009oki

      Helvetti on olemassa ja sinne joutuu ne joiden sydämmissä ei ole Jeesus asumassa ja Hän tulee silnne kun Häntä pyytää tulemaan. Roomalaiskirje 10:9. Sillä jos sinä tunnustat suullasi Jeesuksen Herraksi ja uskot sydämmessäsi,, että Jumala on hänet kulleista herättänyt, niin sinä peastut, sillä söydämen uskolla tullaan vanhurskaaksi ja suun tunnustuksella pelastutaan.
      Tiedemieskin uskoo helvettiin, kun porasi sinne raiän. LIsää tässä linkissä. https://keskustelu.suomi24.fi/t/13428533/h--vetti-on-totta

      • Paipapum

        No nyt sitten kannattaa Joukolla mennä turistimatkalle sinne porareiälle , -Kaljapurkit mukaan ja naattimaan niitten Tuskanvoivotuksesta , Sinnehän tietty tulee -A studion toimittajat tekemään haastatteluja siellä olevien kanssa ,
        jos joku vielä eppäilee, niin sinne porakaivoon vaan , se on naatinnollista kuulla niitten parkumista , kun hiilihanko polttaa persuuksia ,


      • Paipapum

        Tuo tuollainen saarnaaminen ei ole enää nykymaailmassa mitenkään ajankohtainen , vielä Rooman aikana suurin osa ei osannut lukea, ja kirjoitukset olivat harvoja rullia , joita pari hallitsevaa rabbia luki , jos osasi , saarnaamisella vain lukijat houkutellaan kuuntelemaan itse lukemisen sijasta ,
        Nyt on lukutaito , välineet siihen ja ymmärryksessäkään ei ole suuremmin vikaa,
        Lähetyskäskyt ovat nousevan Katolisen Kirkon kirjoittamia satoja vuosia myöhemmin tapahtumia ; kreikkalaiset, ja sitten Roomalaiset olivat miehittäjiä, jotka Pauksesta kertovien tarinoitten mukaaan hallitsivat julmasti näitä alueita , Paulus jäi henkiin vain siksi , että oli Rooman kansalainen,
        Suuresta osasta juutalaisia kertomuksia paulus sanoi niidenolevan " JUutalaisia taruja ja "Ämmäin loruja , "


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      53
      5148
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3367
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1502
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      184
      1333
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1026
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      938
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      877
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      816
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      758
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      717
    Aihe