Miten säilötte kaupasta ostettuja irtosieniä?

acbd1324

Auttakaa tyhmää!

Ostin tänään kaupasta Jumbo-herkkusieniä (vaaleita, kuivia sieniä joita myydään irtonaisina hedelmä-vihannes -osastolla) mutta en käyttänytkään heti kerrasta niitä kaikkia. Pitäiskö nuo sienet laittaa jääkaappiin vai jättää huoneenlämpöön seuraavaa kokkauskertaa odottamaan, olettaen siis että valmistan ne viikon, maksimissaan kahden kuluessa?

3

<50

Vastaukset

  • Onko sinulla pakastinta? Nehän voisi paistettuna silppuna pakastaa ja ottaa jääkaappiin sulamaan käyttöpäivää edeltävänä iltana.
    Niissä on kyllä niin vähän nestettä että voisithan kokeilla pakastaa ne sellaisenaan. Jos ne sulatettuna ovat vetisen limaisia ja ruuanlaittoon kelpaamattomia niin sitten vain tiedät että minulta sait huonoja neuvoja.

    • Vois kokeilla. Eipä niitä niin montaa jäljelle jäänyt että siinä mitään häviäisi. Paistan ne joka tapauksessa sitten kun niistä jotakin teen, joten pakastin kuulostaa tässä hetkessä hyvältä!


    • Märät sienet paistetaan kuivalla pannulla nesteen poistamiseksi rapeiksi ja vasta sitten lisätään voi ja muut nesteet. Ja toki maustetaan maun mukaan.

      Sienissä on paljon vettä.


Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.