intialaisessa ravintolassa oli kaikki pielessä

Keittiö oli likainen ja haiseva;
raakoja lihoja ja kasviksia säilytettiin sekaisin, samoin raakaa ja kypsää lihaa;
Kylmiössä oli harmaassa nesteessä haisevaa naudanlihaa;
Kylmiön vihertävässä kastikkeessa oli valkoista homekasvustoa.;
Hometta oli myös marinoiduissa ja paistetuissa kananpaloissa
Jne jne

Tarjolla oli siis Clostridium- ja stafylokokki-bakteereja.

Valitettavasti kehitysmaista tulevien jamppojen hygieniataso - osaaminen, ymmärrys, viitseliäisyys - on monesti aivan katastrofaalisella tasolla, ja silti he juuri perustelevat näitä eksoottisia ravintoloita.
Suomalaisten - viranomaisten ja kansalaisten - on syytä olla tarkkana, käyttää talonpoikaisjärkeä, ja muistaa tehdä ilmoitus törkymestoista.
Ilmoita


Sounds familiar
Ilmoita
Voin kertoa, että vastaavia kuppiloita löytyy ihan kotimaistenkin pyörittäminä.

Ikävää, mutta suosittelen aina tekemään valvovalle viranomaiselle ilmoituksen asiasta.
Itse tein noin kaksi vuotta sitten, sillä oli vaikutusta. Meidän tapaus oli aika selvä ja saimme hyvityksen ja tarkastaja kertoi keittiön olevan nyt hyvässä kunnossa.

Tämä oli Helsingissä ja ohje pitäisi löytyä muistakin kunnista:
https://www.hel.fi/helsinki/fi/asuminen-ja-ymparisto/elintarvikevalvonta-ja-ymparistoterveys/laatu/
Ilmoita
Vaikea uskoa, että yksikään kantasauonalaisten paikka pystyisi kilpailemaab tuon intialaisen lafkan kanssa sikamaisuudessa.
Suomessa on kaiketi oppivelvollisuus, johon kuuluu myös ainakin yksi kotitalouden kurssi. Myös 9 vuotta kouluruokailua taannee sen, että jokainen näkee millainen ruokailutilan siisteyden pitää nyt vähintään olla.
1 VASTAUS:
Et näytä tietävän ravintolamaailmasta kovinkaan paljon, olen käynyt mm eräässä ison tien varrella olevassa kahvilassa jossa kusi lainehti lattialla ja keittiön varasto oli viereinen tila. Vastaavia paikkoja löytyy edelleen, hygienia on lähinnä sivistyssana.
Onneksi valvonta pelaa nykysin paremmin ja ongelmiin puututaan nopeammin.
+Lisää kommentti
Tuhansissa ravintoloissa asiakkaana; kahdessa ravintolassa töissä.

En ole koskaan kohdannut mitään noin sikamaista kuin toi intialainen esimerkki. Mistä sen tietenkään tietää, mitä keittiössä tapahtuu.
Mut ku olin töissä 90-luvul noissa supisuomalaisten pyörittämissä raflois, niin kyl siellä oli aina kaikki tosi siistii ja hygienia ihan ykkösasia. Ne oli ihan perusrafloi, ei mitään gourmet. Omistajat oli tosi tarkkoi ja hoiti kaiken viimisen päälle (pl ehkä joskus työntekijän oikeudet, mut ei mitään surkeeta siinäkää. Tietämättömyyttä kai enempi).

Jos ruuan hinta on kovin slhainen, niin haistan palaneen käryä
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

intialaisessa ravintolassa oli kaikki pielessä

Keittiö oli likainen ja haiseva;
raakoja lihoja ja kasviksia säilytettiin sekaisin, samoin raakaa ja kypsää lihaa;
Kylmiössä oli harmaassa nesteessä haisevaa naudanlihaa;
Kylmiön vihertävässä kastikkeessa oli valkoista homekasvustoa.;
Hometta oli myös marinoiduissa ja paistetuissa kananpaloissa
Jne jne

Tarjolla oli siis Clostridium- ja stafylokokki-bakteereja.

Valitettavasti kehitysmaista tulevien jamppojen hygieniataso - osaaminen, ymmärrys, viitseliäisyys - on monesti aivan katastrofaalisella tasolla, ja silti he juuri perustelevat näitä eksoottisia ravintoloita.
Suomalaisten - viranomaisten ja kansalaisten - on syytä olla tarkkana, käyttää talonpoikaisjärkeä, ja muistaa tehdä ilmoitus törkymestoista.

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta