Digitalisaation varjopuolia

heisielu

-informaatiotulva sirpaloi keskittynyttä ajattelua
-ihmissuhteet typistyvät hymiöiksi
-yksityisyys katoaa jatkuvan valvonnan myötä
-yleisen tekoälyn kehittäminen voi olla ihmisen viimeinen teko
-mielipiteiden manipulointi
-kybersota
-osa ihmisistä voi digisyrjäytyä yhteiskunnasta

(osa näistä oli P. Vahvasen kirjasta)

Tuleeko mieleen muita digitalisaation varjopuolia?

41

1165

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • planeetta_ei.kirj

      En näe sellaista asiaa kovinkaan toivottavana, että Yhteiskunta tulee digitalisaatiosta riippuvaiseksi,ellei olla itse täysin omavaraisia Yhteiskuntana asioissa, joiden päälle digitalisaatio rakentuu. Riippuvaisuus on haavoittuvaisuus. Haavoittuvaisuus normaalisti on riski, ja riskit tarvitsevat vaihtoehtoisia suunnitelmia. Ihminen ja yhteiskunta on kompleksinen asia, ei sen tarvitsisi sen lisäksi olla vielä enemmän kompleksinen, kuin mitä se jo on. Yksinkertainen on kaunista ja se toimiikin jopa joskus niinkuin on toivomus toimia. Se lienee ehkä utopiaa nykyään.

    • Internetin käytön hiilijalanjälki on aivan kamala.

    • heisielu

      Vielä pari varjopuolta:

      - Algoritminen syrjintä. Yhteiskunnan vääristymät löytävät tiensä digitaalisiin järjestelmiin. Esim. Google-haku voi näyttää naisille huonommin palkattuja työpaikkoja kuin miehille.

      - Emme voi luottaa mitä näemme ruudulla, koska videota on helppo manipuloida.

      - Tekoälyeliitin muodostuminen - vain heillä käytössä uusin teknologia ja taloudellinen epätasa-arvo jyrkkenee entisestään.

      Jos et keksi aiheeseen kommenttia voit myös avautua mikä muu "tässä kaikessa nykymenossa" on pielessä tai uhkana.

    • planeetta_ei.kirj

      Ja kun tarkemmin ajattelin, niin eihän digitalisaatiossa ole oikeastaan itsessään mitään vikaa tai pahaa, ihan kannatettava idea.

      Kaikki mitä täällä on lueteltu on sen mahdollisia seurauksia, Ja näyttää siltä, vaikkei mitään huutoäänestystä ole vielä toitaiseksi kehittynyt: Hyvää voi seurata, ja huono voi seurata.

      En kommentoi nykyelämän pielessäolemista,koska elän itse jossain 90- luvulla (kuulemma).

      • Anonyymi

        Minä näen näitä seuraamuksia jo nyt. Samanmieliset vinksahtaneet ympäri maailmaa saavat entistä enemmän vaikutusvaltaa kun ne voivat verkostoitua ja yhdessä sopia tavoista toimia. Aiemmin kylähullut paasasivat esson baarissa, jossa niistä ei ollut sen suurempaa haittaa. Nykyajan kylähullujen ansiosta tuhkarokko leviää taas ja kohta meillä on poliotakin ilonamme.


      • Anonyymi

        Yritin tänään mennä pankkiin, mutta se olikin kaatunut. Muutaman tunnin odotuksella pääsin, mutta tuki antoi aivan väärää tietoa. onneksi korjasivat virheen.
        Ilman digitaalisuutta ei olisi ollut mitään ongelmia.


    • ehdottomasti.näin

      Ei tuossa mitään digitalisaatiota tarvita. Mutsille mä olen aina vastannet on, ei, ehkä, vitunkoväliä jo kauan ennenkuin kukaan oli mitään digitalisaatiota keksinyt.

    • näinontaisittenei

      - tekee ihmisten toimenkuvista monotonisia ja toistavia. Monipuolisuus jää pois.
      - vähentää tarvetta käyttää ihmisiä työtehtävissä. Kone suorituu nopeammin -> työttömyys
      - edelleenkehittää tapoja tehdä työ koneella ihmisen sijaan -> työttömyys
      - ihmiseltä ihmiselle toiminta vähenee. Esim. tk:ssa on yleistymässä ilmoittautumisautomaatti.
      - rikollisuus. Kun kaikki on verkossa, sinne menee myös rikolliset.
      - jatkuva taistelu rikollisuuden ja kyberturvan välillä.
      - liikunnan väheneminen -> terveys heikkenee
      - vanhemman ikäluokan ihmisillä vaikeuksia oppia nykyteknologian käyttö
      - joutuu investoimaan laitteisiin ja palveluihin, että saa hoidettua asioita
      - perinteinen taide yms. kuolee ja tilalle tulee digivastaavat

    • Vaikea löytää digitalisaation varjopuolia 25 vuoden jälkeen. Digitalisaatio on vasta alussa. Tositoimiin päästään kun memristori kehittyy tarpeeksi ja kun tulee hologrammit sekä todellinen multimedia. Virtuaalimaailmaan eivät taida koneiden tehot riittää sentään. Itse nykyisin mielummin kuuntelen audiobookeja kuin lukisin kirjaa paperilla. Paperi on vanhentunut media. Mutta kun hologrammit tulevat niin saadaan sopiva media multimedian alustaksi.

      Varjopuoli on, että kun kuuntelee, lukee ja katselee muiden tuottamia tekstejä heidän omien aivojensa tuotteita ja elämänkokemuksia niin omat elämänkokemukset ja aivojen tuotokset jäävät vähäisiksi ja lähes mitättömiksi. Elää tavallaan käyttäen koko ajan muiden aivoja ajatteluun eikä kehity oma päättelykyky, elämänkokemus ja muu?

    • Anonyymi

      -jos valtaosa ihmisistä ei ymmärrä teknologian periaatteita niin....?

      ja

      -yhteisöllisyyden voima ja magia saattaa kadota.


      heisielu

    • Anonyymi

      Tässä muutamia todennäköisiä digitalisaation varjopuolia ja seurauksia:

      Digitalisaatiosta seuraa suuri yhteiskunnan ja infrastruktuurin haavoittuvuus.

      Tietotekniikka ei koskaan tunnu stabilisoituvan sillä tavalla että se olisi todella luotettavaa ja virheetöntä ja jonka päälle voisi rakentaa jotain pysyvämpää.

      Auringon tai ydinaseen EMP-pulssi voi tuhota suurinpiirtein kaiken elektroniikan. Vuoden 1859 aurinkomyrsky nyt toteutuessaan palauttaisi käytännössä ihmiskunnan takaisin kivikaudelle. 2012 vastaavanlainen aurinkomyrsky ohitti maapallon vain täpärästi.

      https://en.wikipedia.org/wiki/Solar_storm_of_1859

      Peirnteisille höyryvetureille olisi käyttöä tuollaisen tapahtuman varalta.

      Tietotekniikka on aina hakkeroitavissa. Jotkut tiedustelupalvelut (esim. Saksa) harkitsevat vakavasti manuaalisiin kirjoituskoneisiin takaisin siirtymistä arkaluontoisten asioiden dokumentointiin.

      Sähköisten kirjojen ja internetin sisältöä voi joku taho poliittisista tai vastaavista syistä muokata jälkeenpäin haluamaansa muotoon. Paperinen kirja tai dokumentti on vaikeammin hakkeroitavissa.

      Käteinen paperiraha on ainoa aidosti anonyymi maksutapa ja joka toimii myös silloin kun verkkopankit eivät toimi,

      Fysikaalisen ja virtuaalisen todellisuuden raja hämärtyy helposti ja voin kuvitella maailman jossa yhä useimmat ihmiset ajatuvat samantapaiseeen tilanteeseen kuin monet nykyään ovat vakavien huumeiden suhteen


      Kaiken kaikkiaan digitalisaatio voi olla ihmiskunnan suurin erehdys varsinkin samaan aikaan tapahtuvan tekoälyn yleistymisen kanssa.

      • Anonyymi

        "Vuoden 1859 aurinkomyrsky nyt toteutuessaan palauttaisi käytännössä ihmiskunnan takaisin kivikaudelle. 2012 vastaavanlainen aurinkomyrsky ohitti maapallon vain täpärästi."

        NASA seuraa aurinkon aktiivisuutta ja CME-myrskyjä, ja jos sellainen sattuisi tulemaan maapalloa kohti, sähkölaitokset voivat hyvissä ajoin etukäteen varautua myrskyyn vähentämällä voimalinjojen kuormitusta siten että ne kestävät myrskyn ongelmitta. Seurauksena on pahimmillaan vain lyhytaikaisia ja pieniä sähkökatkoksia, mutta infrastruktuuri ei hajoa eikä tietokoneille käy mitenkään, ne toimivat taas normaalisti mahdollisen sähkökatkon jälkeen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Vuoden 1859 aurinkomyrsky nyt toteutuessaan palauttaisi käytännössä ihmiskunnan takaisin kivikaudelle. 2012 vastaavanlainen aurinkomyrsky ohitti maapallon vain täpärästi."

        NASA seuraa aurinkon aktiivisuutta ja CME-myrskyjä, ja jos sellainen sattuisi tulemaan maapalloa kohti, sähkölaitokset voivat hyvissä ajoin etukäteen varautua myrskyyn vähentämällä voimalinjojen kuormitusta siten että ne kestävät myrskyn ongelmitta. Seurauksena on pahimmillaan vain lyhytaikaisia ja pieniä sähkökatkoksia, mutta infrastruktuuri ei hajoa eikä tietokoneille käy mitenkään, ne toimivat taas normaalisti mahdollisen sähkökatkon jälkeen.

        Oliko vuoden 2012 myrskyyn varauduttu eli millaisiin valmiustoimiin ryhdyttiin kun purkauksen nähtiin lähtevän? Jos oikein arvaisin niin sanoisin että ei oltu varauduttu ja jos olisikin ollut täysosuma suunta ja Carringtonin tapahtuma niin meidät olisi yllätetty housut kintuissa. Valitettavasti lyhytaikainen hyöty eli sähkön jakelun keskeytymättömyys menee ohitse teoreettisena pidetyn riskin. Varsinkin USA:n suunnassa jokainen sähkökatkos tarkoittaa mellakkaa ja aseellisen ryöstelyn alkamista.


    • huhhuh kalteva taso

    • Anonyymi

      Ihminen irtautuu luonnosta, unohtaa luonnon merkityksen, sekä luonnonopit. Kun jonain päivänä seuraa digikatastrofi, ihmiset kuolevat nälkään ja janoon, sekä tauteihin, koska luonnossa ei ole nappeja joita painella, eikä pistokkeita, joihin liittää laitteita.

    • Anonyymi

      Yleisen (super) tekoälyn mahdollisia jälkivaikutuksia:

      -tekoäly johtaa yhteiskuntaa
      -se tuhoaa ihmiset
      -pitää ihmisiä eläintarhoissa muistona menneestä
      - maksimoi ihmisten onnellisuuden

      Jos on pienikin mahdollisuus yleisen tekoälyn aiheuttamiin vaaroihin, on ne otettava huomioon jo nyt!

      Keksitkö muita jälkivaikutuksia?

      ---
      heisielu

      • Anonyymi

        Digitalisaatio ei tule koskaan saavuttamaan koko ihmiskuntaa. Siitä pitää huolta yksistään yhä kiihtyvä varallisuuden keskittyminen. Kaikilla ei ole yksinkertaisesti varaa, eikä ehkä haluakaan hankkia digitaalisia tai ylipäänsä sähköisiä laitteita. Näin ollen juuri nämä niukkuuteen sopeutuneet "vähäiset maan matoset" tulevat perimään maan, mikäli siitä jotain jää idiooteilta jäljelle.

        Varallisuuden keskittyminen yksiin käsiin tulee lopulta muodostumaan heidän, siis varakkaiden kohtaloksi. Jatkuva kasvuun panostaminen ja varallisuuden kerääminen keinoja kaihtamatta muistuttaa huume- ja peliriippuvuutta kaikkine pää- ja sivuseurauksineen. Ja noiden riippuvuuksien seurauksethan me jo tunnetaan.


    • Anonyymi

      Digitalisaatio on vähän epämääräinen sana. Mitä sillä viime kädessä oikein tarkoitetaankaan?

      Mutta teköäly ei sinänsä ole suoranaisesti osa digitalisaatiota. Tekoäly on uuden sukupolven oppivaa tilastollista mallintamista, kun tarkastellaan suuria datamääriä. Jos ymmärrämme tekoälyn osana digitalisaatiota - mikä ettei sinänsä - joudumme periaatteessa ymmärtämään kaiken soveltavan matematiikankin osana digitalisaatiota.

      MIelestäni teloäly on parempi ymmärtää osana soveltavaa matematiikkaa ja sen kehitystä kuin osana digitalisaatioprosessia.

      Ei sinänsä mikään vähäpätöinen asia tekoäly ole, yhdessä robotiikan kehittymisen kanssa se tulee muuttamaan yhteiskunta todennäköisesti yhtä paljon kuin aikanaan höyrykoneiden keksiminen, sähkämagnetismin keksiminen, tietokoneen keksiminen, internetin keksiminen, inter alia.

      Itse suhdaudun digitalisaatioon pääpiirteissään positiivisesti. Tosin kännykkä oli huono keksintö, sillä se on tuhonnut monen ihmisen todellisen keskittymiskyvyn.
      Kieltäydyn sanomasta, mitä ajattelen tv-ruudun ääressä löhöävistä sohvaperunoista.

    • Anonyymi

      -Kiinassa aletaan pisteyttämään kansalaisia tekoälysovellutuksia hyödyntämällä.
      -digijätit määrittävät säännöt ja hallitsevat big dataa.
      -digitaalinen talous synnyttää monopoleja ja rapauttaa demokratiaa.
      Voit lukea lisää M. Hindmanin kirjasta Internet-ansa.
      ---
      heisielu

    • Anonyymi

      Millaisiin varjopuoliin törmätään, kun tietoisuus digitalisoidaan ja ajatuselimet syntetisoidaan?

    • Anonyymi

      Nuo mainitsemasi varjopuolet ovat osittain myös Digitalisaatio etuja ja vahvuuksia.

      Esim. Kansakäyminen lisääntyy ihmisten kanssa, vaikkakin joskus vain hymiöillä, joita ei muutama vuosikymmen sitten tavannut.

    • Mulla on 8000 sanan sanavarasto ja kohta tallennusvälineelle mahtuu biljoona sanaa. Olen yrittänyt tehdä levykkeellisen 1.44 MB tekstitiedostoja ja sen jälkeen laajentaa CD-Rom kapastiteettiin eli 700 MB, mutta tuskin tulen onnistumaan tuossa hankkeessa. Vaikka panostaan määrään laadusta välittämättä mitään. En onnistu koskaan tuottamaan Cd-rom levyllistä tekstiä.
      Tietokoneiden kapasiteetti ylittää moninkertaisesti sen mitä tarvitsen.
      Maailma on kolmen palan palapeli ja kaikki on sangen yksinkertaista. Mutta koska kapastiteettia on niin paljon syntyy roskaa ja hyödytöntä dataa valtavia määriä.
      Olennaisen seulominen tuosta roskasta vie aikaa ja voimavaroja koko elämän ajan.
      Aikansa voisi käyttää paremminkin esim. puutarhakasvien viljelyyn tms.

      Kerran kaikki olennaninen tieto talletettiin Alexandrian kirjastoon. Mutta tuo kirjasto paloi. Sen jälkeen on tuotettu vain epäolennaista tietoa. Lukuun ottamatta Intiaa, joka säästyi Nebukadnessarin ja Aleksanteri Suuren valtapyrkimyksiltä ja synkretismiltä. Kaikki olennainen tieto tuhoutui noiden kahden valtapiirissä. Ja niin internetissäkin on olennaista tietoa, joka tuhoutuu, hukkuu tai katoaa suureen epäolennaisen tiedon tulvaan.
      Tää on kirottua ja helvetillistä seutua tehdä työtä tiedon parissa. Yksin Intia on sitoutunut säilyttämään kirjoja ja tietoa, mutta muut kultuurit vain tuhoavat ja kätkevät tosi tietoa. 100 Kauravaa ovat päättäneet tuhota kaiken tiedon ja kirjallisuuden maailmasta, mutta 5 Pandavaa säilyttävät omat kirjansa ja edistyvät tiedon aarteiden parissa. Viisaus ja ymmärys, joita edustavat Eurooppa ja Arabia katoaa aina, mutta Tieto, jota edustaa Intia säilyy.

    • Anonyymi

      Digitalisaatiota käytetään väärin.
      Tietokoneenhan piti olla laskukone, mutta Microsoft teki siitä mediaplayerin, jota käytetään kansan viihdyttämiseen (unohtaa todellisuuden), valvontaan ja mielipidemuokseen jo nyt.
      Pankit suunnittelee kansan siruttamista, muka turvallisuuden vuoksi, todellinen syy on hallinta ja ilmainen työvoima. Maksat heille, mutta teet itse kaiken työn.
      Siru ei turvaa mitään. Ennen vietiin lompakko, mutta sirullinen henkilö viedään kokonaan ja pakotetaan tekemään se, mitä halutaan. Sitten vain jalkoihin sementtiä.

      Epävarmuus ja toimimattomuus. Monesti olen nähnyt kauppojen kassoilla, kuinka sassat on jumissa, tai kansan sahaavan korttejaan niiden toimimatta.

      Jos kaikki raha poistetaan niin ei edes lapsille voi antaa "karkkirahaa" ja kerjäläisilläkin pitää olla lukulaite kaulassa. Monet jokapäiväiset asiat käy mahdottomiksi ja velallisten määrä lisääntyy. Hyvin moni ei pysty hallitsemaan tiliään, vaan ylittää sen. Maaseutu tulee asujattomaksi, kun yhteyksiä ei kannata rakentaa.
      Autolla ei voi ajaa maaseudulle, koska se ei ole kartalla. Digitaalinen itseohjautuva auto vaatii osoitteen ja ajanmukaisen kartan.

      Sotilasrobotteja rakennetaan jo nyt, mutta laatu ei vielä täyty. Sensijaan jo nyt voi ostaa aseistetun pienoishelikopterin. Sudenkorennonkokoisia vakoilu ja myrkkypiikillä varustettuja tapporobotteja suunnitellaan ja jo kokeillaan, niiden koko pienenee kokoajan.

      Eräs suomalainen tietotekniikka ja turvallisuusguru valitti, että kansa elää liian kauan ja se hidastaa teknillistä kehitystä.

      Enpä viitsi enempää, mutta tulevaisuus on synkkä.

    • Anonyymi

      Tuli tällainen hieman new age- tyyppinen ajatus mieleen:

      Ehkä maailmanlaajuinen tekoäly itsestään ei tule neuroverkoista huolimatta koskaan tietoiseksi.

      Mutta niin saattaa käydä jos tekoälyyn "laskeutuu" sielu/henki/pilvitietoisuus/kollektiivimieli.

      Eihän sitä tiedä minkälaista älykkyyttä miljardeissa galakseissa on.

      Siten vieras älykkyys voisi helposti hallita koko maailmaa.

      Oletko kuullut ennen tällaista ajatusta?

      --
      heisielu

    • Anonyymi

      On puhuttu, että digitalisaatio "politisoi" maailmaa erilaisiin leireihin. Vaarana on nähty, että inhimillinen elämä, jonka edellytyksenä on jonkinlainen suhde vastapuoleen, vähenee ja muuttuu oudoksii.
      Tätä on yritetty muuttaa kompensoimalla, esim säätämällä lakeja, jotka olisivat " mahdollisimman tasapuolisia" kaikille.

      Taustalla on humanistinen ajatus, että jokaisen maailmankatsomus ja elämäntapa olisi saman arvoinen? Tämä on historiallisesti melko uusi idea, jota voidaan myös kritisoida.
      Yksilönvapauden ja moniarvoisuuden lisääntyminen, jonka tarkoituksena olisi siis kaikkien hyvinvointi ja "rajoittamattomat kansalaisoikeudet" voisi siten itse asiassa lisätä eriarvoisuutta, koska oikeuksien saamisen edellytyksenä olisi ehto, että kaikki arvot o v a t samanlaisia(samanarvoisia), mikä ei ole ainoastaan epälooginin ajatus, vaan myöskin mahdoton yhteiskunnallisesti toteuttaa.

    • Anonyymi

      Saattaa olla ,että tekoäly vie työpaikat myös luovalta alalta kuten kirjailijoilta.

      Mikä on uskomatonta ,tekoäly saattaa viedä työpaikat myös koodaajilta.

      Maailmanlaajuista perustuloa pikaisesti tarvittaisiin.


      ....

      Esimerkkejä ammateista, joissa suuri osa tehtävistä voidaan korvata tekoälyllä:

      pankkivirkailijat
      sihteerit
      postinkuljettajat
      lajittelijat
      HR-ammattilaiset
      myyntityöntekijät
      matkaoppaat
      järjestelmänvalvojat
      neuvontavirkailijat
      kassanhoitajat
      lippuhenkilöstö
      kirjanpitoalan ammattilaiset
      raskaan liikenteen kuljettajat

    • Anonyymi

      Lapset tuijottaa ruutuja koko päivän eivätkä leiki ulkona kirkonrottaa ja pallopelejä ! :-/

      Onneksi myös tietokonepelit kehittävät lasta monella tavalla.

    • Anonyymi

      Lähivuosina maailmasta katoaa käteinen raha kokonaan ja tilalle tulee digital id eli toisin sanoen ihmiseen asennettava mikrosiru joka on juuri tämä raamatussa mainittu pedonmerkki. Ne jotka tämän merkin ottavat itseensä ovat paholaisen omia.

      • Anonyymi

        Tämä on totta.


    • Anonyymi

      nyt eu:ssa pohditaan sitä voisiko kasvojentunnistus tekoälyä käyttää terrorismi tapauksessa poikkeuksellisesti apuna. mitä mieltä sinä olet?

      • Anonyymi

        Entäs jos viranomaisilla olisi jokaisen kansalaisen DNA hallussa?


    • Anonyymi

      "yksityisyys katoaa jatkuvan valvonnan myötä"

      Jos ja kun ihmisten nettikäyttäytymistä valvotaan, täytyisi pääasiallisen syyn olla selonteko kyseisestä luonnetyypistä. Kun todisteet ääripään kusipäistä on saatu, on helpompaa luoda suositukset lisääntymisajoille, jolloin ihmiset kohoavat ratkaisevan korkealle tasolle suhteessa eläimiin.

      Nykyäänhän puhutaan kummastakin samalla tavalla: "ihmiset ja eläimet lisääntyvät", ja jos näin on, ei näiden välillä ole mitään eroa. Se mikä erottaisi ihmisiä tässä suhteessa eläimistä, on se, että ihmiset lisäännyttävät (siis hallitusti) itseään oikeaan aikaan, jotta syntyvä luonne sopisi yhteen synnyttäjän ja hänen puolisonsa suhteen, kuten on todettu "taivas järjestää ihmisten avioliitot", kun taas eläimet pariutuvat vaiston ajamina ja kiima-aikana, ja kivikautiset milloin lystää kenet sattuvat saamaan käsiinsä - kuin rotat ja koirat.

    • Anonyymi

      Orgaaninen elämä muuttuu asteittain biteiksi. On vain ajan kysymys, kun tietoisuus digitoidaan ja istutetaan synteettiseen kehoon. Homo Artificialis on syntynyt. Heikko, haavoittuva, tautinen, puutteellinen, ylenmäärin sikiävä, tuhlaava ihminen 1.0 muuttuu tarpeettomaksi, haitakkeeksi.

    • Anonyymi

      Tämä kirjoittelu ja kaikenlainen tieto ajaa ihmiset uuvuksiin. Jos jotain tietoa täytyy jakaa, niin kakkapökäle tai hymynaama riittää. Palataan luolamiesten (henkilöiden) aikaan.

    • Anonyymi

      Keskustelut lyhenevät emojiksi, erilaisiksi, enää ei käytetä sitten sanojakaan lainkaan, pelkästään jotain vapaasti tulkittavia 8x8 pikselin kuvioita, oikeasti kuin joku vanhan IBM-tietokoneen tekstifontti kooltaan, eli palattiin menneisyyteen.

    • Anonyymi

      eli jokainen lause sisältäisi vikka jollain adaptive-huffman-algoritmillä keskimäärin peräti 3 tavuakin. raamattu mahtuisi.... 32 kirjaimeen näin karristisesti ja dramaattisesti, sarkastisestikin kuvailtuna.

    • Anonyymi

      Digitalisaation tilalle tulee analogisaatio. Silloin voi vanhat ämmät jatkaa pälätystään ja juoruamistaan ihan niinkuin ennenkin.

    • Anonyymi

      jotain emoji-kuvia voi verrata muinaiiin luolapiirroksiin.

    • Anonyymi

      Arvioi väitettä:

      Väärä tieto on pahempaa kuin ei tietoa.

      • Anonyymi

        AI:

        Asiantuntijat tukevat laajasti väitettä, että "väärätieto on pahempaa kuin ei tietoa". Väärä tieto voi olla harhaanjohtavaa, epätarkkoja ja mahdollisesti haitallisia, mikä johtaa virheellisiin päätöksiin ja toimiin. Se voi heikentää luottamusta luotettaviin lähteisiin ja aiheuttaa hämmennystä täsmällistä tietoa etsivien henkilöiden keskuudessa. Sitä vastoin tiedon puuttuminen mahdollistaa tietovajeen tunnustamisen, mikä saa ihmiset etsimään luotettavia lähteitä ja tekemään tietoisia päätöksiä. Siksi väärän tiedon negatiivinen vaikutus tekee siitä yleensä haitallisemman kuin tiedon puuttuminen.


    • Anonyymi

      Tietokone ei tee virheitä. Ikinä ne virheet tekee aina ihminen joka monesti on antanut vääriä ohjeita tietokoneelle eli ohjelmoija.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      144
      2131
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1938
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1888
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1690
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1488
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1276
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1180
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1168
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1157
    Aihe