Lääkärien törkeän korkeat palkat?

flying.high

Aika usein lääkärien korkeita palkkoja ihmetellään ja taivastellaankin. Totta on, että joillain alueilla joidenkin lääkärien palkat ovat korkeita pelkkojen mediaaniin tai keskiarvoon nähden. Kaikki lääkärit eivät tienaa hyvin, vaan itse asiassa melko vaatimattomasti. Ymmärtääkseni näin on esimerkiksi pääkaupunkiseudulla.

Noin yleisemmin esittäisin kysymyksen siitä, mikä sitten olisi sopiva palkka lääkärille? Kuvitellaan vaikka, että olet lähdössä ulkomaanlennolle. Jos saisit päättää, kuinka paljon lentokoneesi pilotti tienaisi? Haluaisitko, että pilottien palkkataso olisi vaikka 2000-3000 euroa, joka olisi ollut etukäteen tiedossa, kun lentäjäksi on haettu? Kuinka paljon maksaisit lennonjohtajille, jos itse saisit päättää?

Nyt johdanto on asetettu. Olet menossa lääkärille. Oireena voi olla yskää, hengenahdistusta, rintakipua, alaselkäkipua, polvikipua rasituksessa, tai epäilet kaatuessasi murtaneesi ranteesi yms. jne. Jos saisit päättää, paljonko haluaisit sinua hoitavan lääkärin tienaavan?

3

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tietämättömysEiKäsitystä

      kirurgit ansaitsee korkean palkan lääkärit ovat suoraan koulusta kokemattomia idiootteja jotka eivät ansaite nykyisiä palkkoja.

      Lihavuus ja liikkuvuuden puuttuvuus aiheuttaa suurimmat ongelmat vanhuksille samoin kaikenikäisille. On selkä päästetty jumiutumaan ja hartiat eivät liiku yhtään. Aiheuttaen huonon ryhdin mistä seuraa ongelmia joka puolelle kehoa. Polvi, jalkapohjat, alaselkä kun paino ei mene perseen lihaksille vaan selkärangalle, niska, ranteet kun ei ole liikkuvuutta hartioissa jolloin käsiä ei saa suoristettua täysin aiheuttaen jumiutumista sormissa, ranteessa, kyynärtaipeessa; hengitys vaikeutuu kun kädet painaa huonossa ryhdissä rintakehän luut kasaan vaikeuttaen sen laajentumiskykyä.

      Kuvitellaan että on tulehtunut tai ravinnon puutetta kun oikeasti on liikaa syöty ja liian vähän liikkuvuutta jolloin lihakset aktivoituisi ja toimisi kunnolla. Ylensyönti ja kipulääkkeet eivät auta parantumaan. Suosittelen kaikille alle 10% rasvaprosenttia. Sitten voi alkaa liikkua.

    • flying.high

      Niin, koulusta vastavalmistuvat tapaavat olla kokemattomia. Mahtaisikohan osaamistaso lähteä nousuun, jos palkkoja laskettaisiin?

      Kirurgia on hyvä esimerkki sikäli, että jokainen tajuaa, että viimeinen asia mitä haluaa on joutua osaamattoman puoskarin operoitavaksi.

    • Luonnontiet

      Kansanedustajat ovat halunneet, että lääkäreitä koulutetaan niukasti. Siksi korkeat palkat. Itselläni on pelkästään huonoja kokemuksia virkalääkäreistä. Moni heistä on hyökkäävä, muunneltua totuutta puhuva ja heikon ammattitaidon omaava.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      54
      5309
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3437
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1572
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      192
      1463
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1066
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      988
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      897
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      826
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      788
    10. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      779
    Aihe