Kesy poro ei kuulu luontoon.

Rangifertarandusfennicus

Poronkasvatus on viimevuosina herättäny taas enämpi ja enämpi puhetta mediassa ja joka paikassa. Ja ihan syystä. Onko se oikein että yksityisomisteinen kesy poro on vieny elinalueet pohjois-suomen alkuperäislajilta Metsäpeuralta joka katosi nimenomaan poronhoidon alkamisen takia 1800-luvun jälkipuoliskolla. Kuhmon peurakanta tulee myös katoamaan petojen ja elintilan puutteen takia lähitulevaisuudessa. Kankaat on kuluneet suurten poromäärien takia ja kaikenmaailman aitoihin kuolee kymmeniä tuhansia kanalintuja vuodessa. Luonnontasapaino järkkyy pienen ammattiryhmän takia. Toki niinhän se on monessa muussakin ihmistoiminnassa. Paljon aiheuttaa luonnon lisäksi myös ihmiselolle onkelmia tämä poronkasvatus liikenteessä ja piha-alueilla. Huvittaa kun poroa mainostettaan turisteille ihkuna luonnoneläimenä ja luomulihana, kun todellisuuessa poro on haitallinen vieraslaji.

2

51

  Vastaukset

  • Na me kyllä kasvatamma omia kisuroitamme kasvatamma missä huvittaa vappaana luonnossa se on meijjän ommaisuutta kaikki tuo luonto siinä ei mikkään auta tapamma ahmat kotkat ja karhut kelkoillamma ei ole poika mittään asiaa millään muulla tuonne methän me olemma semmosia geisareita

  • 0.7. Malmö: Limnhamnin torilla vanhus oli puukottanut nuorta miestä. Yksi kiinniotettu murhayrityksestä.

   10.7. Botkyrka: Tukholman eteläpuolella Botkyrkan Tullingessa pistooliammuskelu, jossa yksi haavoittunut. Ammuskelu yhden tai useamman toimesta koulun pihalla. Useita henkilöjä etsittiin poliisin toimesta.

   11.7. Ullared: Pommiräjähdys, mahdollinen käsikranaatti-isku autoa vastaan. Ei henkilövahinkoja. Ei tietoa tekijöistä.

   11.7. Marks: Nuorisojengi ryösti ja hakkasi 14-vuotiaan tytön.

   11.7. Helsingborg: Nainen raiskattiin kaupungin keskustassa.

   12.7. Alvesta: 35-vuotias mies pidätettiin epäiltynä oman tyttärensä murhayrityksestä.

   12.7. Bengtfors: Noin 30-vuotias nainen löydettiin kuolleena asunnosta. Ei epäiltyjä, tutkitaan murhana.

   12.7. Göteborg: 30-vuotias mies puukotettiin hengiltä, koska hän ei suostunut ostamaan tarjottua matkapuhelinta. Tapausta tutkitaan ryöstömurhana. Ei kiinniottoja.

   14.7. Uppsala: Useita kymmeniä autoja poltettu viikonlopun aikana. Vähintään 20 autoa tuhoutunut. Ei kiinniottoja. Gränbyssa ihmisiä ammuttiin ilotulitteilla ja kuusi autoa poltettiin. Noin 20 hengen nuorisojengi mellakoi. Ei kiinniottoja.

   15.7. Tukholma: Kolme 16-18 vuotiasta nuorta miestä tuomittiin 45-vuotiaan miehen pitämisestä viikon vankinaan, hänen kidutuksesta ja ryöstämisestä. Tekijät tuomittiin suljettuun psykiatriseen hoitoon 1-2 vuoden ajaksi sekä maksamaan 120 000 kruunun korvaukset.

   15.7. Hedemora: Yksin liikkeellä ollut 45-vuotias nainen raiskattiin kaupungin keskustan alueella.

   16.7. Lund: Lundissa poltettu noin viisi autoa ja Klostergårdenissa useita lisää kahdessa polttotilanteessa. Myös Värpingessä poltettiin kahdessa tilanteessa lähes 10 autoa. Lundista raportoitiin, että kesän aikana on poltettu lähes 100 autoa. Ei kiinniottoja.

   16.7. Landskrona: Asuintalon kellaritasanteelle heitetty pommi, joka rikkoi ikkunat ja ovet. Räjähdys kuului kaupungin alueella. Ei kiinniottoja. Hässelholmissa poltettiin muutamia ajoneuvoja.

   16.7. Malmö: Ampumatilanne rynnäkkökiväärillä. Haavoittuneita tai kuolleita ei löydetty. Ei kiinniottoja.

   16.7. Göteborg: Ampumatilanne pistoolein, jossa kaksi nuorta haavoittunut vakavasti. Ei kiinniottoja.

   16.7. Göteborg: 60-vuotias maahanmuuttaja-taksikuski tuomittiin taksissa suoritetusta raiskauksesta, jonka uhri oli asiakkaana ollut nuori nainen. Tuomio, 2 vuotta ja 6 kuukautta vankeutta sekä 115 000 kruunun vahingonkorvaus. Ei karkoitusta.

   16.7. Östersund, Malmö: Torilla ampumavälikohtaus, jossa paljon sivullisia. Kahden jengin välille syttyi tulitaistelu. Yksi 25-vuotias haavoittui. Sairaalan aula jouduttu eristämään ulkomaalaisjoukkojen saavuttua. Kiinniottoja ei raportoitu.

   16.7. Timrå: Vanhusten asuntola tulituksen kohteena. Useita luoteja ammuttiin julkisivuun ja ikkunoihin keskellä yötä. Ei kiinniottoja, ei tietoa motiivista.

   19.7. Båstad: Paikkakunta varkauksien ja ryöstelyaallon kohteena – rahaa, kelloja ja lompakoita. Poliisi kehottaa liikkumaan seurueissa. Samaan aikaan Tukholmassa annettiin vastaavan kaltainen varoitus ryöstelyn takia.

   21.7. Svea: Kaksi teini-ikäisen tytön raiskannutta arabimiestä tuomittiin hovioikeudessa 3,5 ja 4 vuoden vankeusrangaistuksiin ja 15 vuoden karkoitukseen.

   22.7. Sandvik: Kävelyllä olleen 40-vuotiaan ulkomaalaistaustaisen miehen kimppuun hyökättiin ja häntä puukotettiin useasti kahden miehen toimesta. Mies loukkaantui vakavasti. Tekijät ja motiivi on poliisille epäselvä.

   22.7. Malmö: 20-vuotiasta miestä ammuttiin molempiin jalkoihin. Mies on haluton kertomaan ammutuksi tulemisestaan.

   22.7. Göteborg: Nigerian mafia ”Black Axe” on saanut jalansijan alueelta. Useita mafiaan kuuluvia on pidätetty huumekaupasta ja pidätettyjen lukumäärä on 17 henkilöä, jotka erityisesti Nigeriasta.

   24.7. Malmö: 46-vuotias libanonilaismies tuomittiin törkeästä huumausainerikoksesta. Useita rikoksia taustalla. Tuomio 6 vuotta, 10 kuukautta vankeutta. Ei karkoitusta.

   24.7. Kungälv: Pari autoa ja mopoauto poltettiin. Göteborgissa poltettiin 5-6 autoa. Vännersborgissa poltettiin useita autoja.

   25.7. Malmö: Voimakas pommi räjäytettiin kerrostalon aulassa ja talon ensimmäinen kerros kärsi suuria vahinkoja. Kaikki lähistön ikkunat rikkoutuivat. Ei henkilövahinkoja. Ei kiinniottoja.

   25.7. Flen: Kaksi alaikäistä on pidätetty murhayrityksestä. Pidätetyt olivat hyökänneet lyömäaseilla henkilön päälle.

   25.7. Skoone: Autopolttoja useilla alueilla. Lundissa poltettiin useita autoja. Parternas Grändissä auton poltto, joka levisi muihin autoihin. Annelundissa neljä autoa poltettiin ja palot levisivät useisiin autoihin. Lisäksi yksittäiset autot poltetiin Trelleborgissa ja Burlövissä. Yhdessä yössä poltettiin yhteensä noin 20 autoa.

   26.7. Hedemora: Poliisi etsii Lähi-idästä kotoisin olevaa 25-35 vuotiasta raiskaajaa. Uhriksi jäi 45-vuotias nainen keskellä kaupunkia.

   26.7. Göteborg: Ravintola räjäytettiin Chapmanin torilla. Ei henkilöuhreja. Ravintola oli pommin räjähdyshetkellä suljettu. Ei kiinniottoja.

   26.7. Nyköping: Ampumavälikohtaus rynn

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Torppa sairaalaan

   Kas kas..oliko ullatus, että taas tapahtuu..
   Kotimaiset julkkisjuorut
   101
   3024
  2. Surullinen totuus Martinan hääepisodista

   Eikö nää Martinaa puolustavat tyypit tajua miten surullinen tää koko hääepisodi oli? Martina tuli paikalla ihan vääränlaisessa asussa tissejään esitel
   Kotimaiset julkkisjuorut
   128
   1305