Haavistostako pääministeri?

Vaaleissa saattaa hyvinkin käydä viimeisen gallupin ennustamalla tavalla. Kolme kannatetuinta puoluetta olisivat sdp, kokoomus ja vihreät. Nuo kolme yhdessä muodostaisivat enemmistön eduskunnassa. RKP tietenkin sitä mielellään täydentäisi, eikä noilla kolmella liene mitään sitä vastaan. Neljänneksi pudonnut keskusta saattaisi omasta halustaankin jäädä oppositioon kasvattamaan kannatustaan vaikeiksi odotettavina aikoina.

Tuossa tilanteessa saattaisi syntyä mielenkiintoinen asetelma. Jos sdp olisi vaalivoittaja ja kokoomus olisi halukas hallitukseen sdp:n kanssa, mutta ei hyväksyisi Rinnettä pääministeriksi ja laittaisi ehdoksi Haaviston asettamisen pääministeriksi, sdp voisi siihen pakosta suostua ja Rinne joutuisi tyytymään ulkoministerin tai valtiovarainministerin paikkaan. Jos kokoomus vielä kirisi sdp:n ohi vaalivoittajaksi, niukasti toiseksi jäänyttä sdp:tä se ei voisi jättää pois hallituksesta, mutta sdp ei hyväksyisi Orpoa pääministeriksi, Haavisto olisi silloinkin vahvoilla sille paikalle.

Tuo edellä esittämäni skenaario ei ole oman pääni tuotantoa, tuollainen ei olisi tullut mieleenikään, mutta täytyy kai pitää sen toteutumista mahdollisena, kun sellaista esittää minua poliittisesti kokeneempi ja varmaan muutenkin minua paljon viisaampi mies, kas tässä:

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/276173-tasta-syysta-pekka-haavistosta-saattaa-tulla-paaministeri-kokoomus-pitaisi-parempana

No, kyllä minä sittenkin pidän todennäköisimpänä sitä, että pääministeri tulee Antti Rinteestä. Sdp voittanee vaalit varsin selvästikin ja Rinne saanee muodostettua hallituksen. Vihreät siinä varmaan ovat mukana, mutta onko se kolmas puolue kokoomus vai keskusta, se ei ole vielä varmaa. Kokoomuksen toivoisin sen olevan, mutta valitettavasti keskusta näyttäisi olevan Rinteelle kokoomusta mieluisampi vaihtoehto ja kyllähän keskusta varmaan olisi halukas hallitukseen. Toivoisin Rinteen kuitenkin vielä tarkistavan kantaansa.

Näin ollen tuleva pääministeri lienee Antti Rinne, valtiovarainministerinä jatkaa jo tässä hallituksessa sillä paikalla ollut Petteri Orpo ja ulkoministeriksi tulee Pekka Haavisto. Ei ollenkaan hassumpi ”kolmen kopla”!

Huomannette, että en nyt käyttänyt keskustasta kepu-lyhennettä, jota siitä yleensä käytetään ja minäkin olen sitä käyttänyt. Se oli lyhenne puolueesta, jonka nimi oli keskustapuolue. Sellaista puoluetta ei enää ole. Kun puolueen nimi on nyt Suomen Keskusta, oikeampi lyhenne syntyisi, jos siihen otetaan nimestä sen alku ja loppu, jolloin lyhenne olisi suokusta;))

35

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Höpö_juttuja

      Mitä sitten? Luuletko sen koskevan suomalaisia?

      • Päätä.lyhyempänä.palaa

        Kaikkia se koskee heille.
        Ei he erottele kansallisuuksia.


      • Oikaistaan
        Päätä.lyhyempänä.palaa kirjoitti:

        Kaikkia se koskee heille.
        Ei he erottele kansallisuuksia.

        Ei koske edes maassa asuvia ulkomaalaisia, ei koske muita kuin islamin uskoisia. Luepa uutinen tarkemmin!


    • Hintalappu

      Vihreiden politiikkassa arvelutaa taloudelliset näkökulmat:

      https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/5e57f77b-8ad8-4d1e-b38b-faa3b9cc0ad7

      Valtion yhtiöilä on monta tarkoitusta, kuten palveluiden takaaminen ja saaminen terveydenpalveluiden kautta noin esimerkkinä mainiten. Toinen syy on työllisyyden ylläpitäminen ,toiminnan kautta ,sekä kolmantena ,muta ei suinkaan vähäisempänä mainittakoon teollisuuden kilpailukyvyn tukeminen.

      Sähkö on teollisuuden kustannuksia ja energia veron palautuksen kautta teollisuutta on tuettu sähkön osalta. Sähkön tuotannon omavaraisuuden kautta voidaan vaikuttaa hintatasojen pysymiseen kohtuullisena. Sähkön tuotannon myynnillä ja hinnann nousulla on siis suora vakutus kansantalouteen, Näitä vaikutuksia tuklisi aina punnita kun jotain poliittisia pätöksiä tehdään. Sillä kilpailukyvyllä on vaikutus työllisyyteemme. Kilpailukyvyn ylläpitäminen tulee karkeati kuljetus kustannuksista ,joihin vaikuttaa polttoaineen hinta ,sekä raide liikenteen kustannukset ja raaka aine ,että työnhinta. Poliittisilla päättäjillä on ne langat ja toimet käsissä joiden kautta kilpailukykyä ja työllisyyttä tuetaan.

      Niinpä on oleellista että päätökset eivät perustu pelkkään haluun tai mieleikuviin. ilmasto ongelma on glopaali ja toimet yksinomaan teollisyuuutemme kohdistuen saattavat heikentää sen kilpailukykyä, joten liiallinen kansallinen paneutuminen ilmastokysymyklkseen kansallisesti saattaa olla haitallista maan taloudelle. Asia on tärkeä ,mutta siihen tulisi perehtyä glopaalilla tasolla ja kansainvälisillä areenoilla laajempien yhteisten sopimisien puitteissa. Maamme teolillisuus toimii jo nyt eettiseltä pohjalta:

      https://areena.yle.fi/1-4575974

    • Koulutusjäänytkesken

      Haavistoa äänestää hyvin marginaali joukko,jonka pääteema on homo asioiden ajaminen hetero asioiden edelle.

    • ainutnousija

      Persut mutta he eivät muodosta hallitusta.
      Sdp ja kok eivät mene samaan hallitukseen.
      Jos kepun tulos on yli 15% Sipilällä
      on selvät sävelet.
      Persut mukaan ja entinen hallitusohjelma
      viilataan yhteensopivaksi;
      -tuosta on näyttöä.

    • Koetan palauttaa avaukselleni syntynyttä keskustelua asialinjalle:

      Jo monissa puheenvuoroissa on otettu esille Haaviston homoseksuaalisuus. Mitä se tähän asiaan kuuluu? Ei kuulu mitenkään muuten, kuin että noilla sen esille ottaneilla lienee ns. homofobiaa. Mistä sellainen johtuu? Kai usein siksi, että asianomaisella itsellään olisi homoseksuaalisia mieltymyksiä, joita kieltääkseen hän tuollaisia esittää. Tätä mieltä ovat psykologit. Ehkä tuollaisia on myös uskonnollisista syistä, joissakin uskonlahkoissa ja tietysti islamissa. Normaalia omasta seksuaalisuudestaan varmaa tapakristittyä heteroa tuollainen lähinnä huvittaa.

      Haavisto ei silti olisi minun ykkössuosikkini pääministeriksi. Ei, vaikka presidentinvaaleissakin on hyvin menestynyt. Pääministerinä menisi hukkaan hänen tärkein avunsa, kokemuksensa, jotka pääsisivät parhaiten oikeuksiinsa ulkoministerinä. Tässäpä niistä:

      >>Pudottuaan eduskunnasta Haavisto toimi YK:n tehtävissä. Hän vastasi YK:n köyhdytettyä uraania koskevista kenttätutkimuksista Kosovossa, Montenegrossa, Serbiassa ja Bosnia-Hertzegovinassa.[1] Vuosina 2000–2006 Haavisto johti YK:n ympäristöohjelma UNEP:n tutkimuksia eri konfliktien ympäristövaikutuksista.[1][21] UNEP:n edustajana Haavisto oli muun muassa selvittämässä Romaniassa Baia Maren kaivosonnettomuutta.[1] Hän toimi myös Afganistanissa, Palestiinassa, Irakissa ja Liberiassa.[13] Haavisto osallistui Euroopan unionin Sudanin erityisedustajana neuvotteluihin Darfurin rauhansopimuksen solmimisesta 2005–2007. Vuonna 2007 hän toimi myös YK:n erityisasiantuntijana Darfurin kriisissä.[13] Haavisto on ottanut osaa neuvotteluihin vielä EU-erityisedustajan työn jälkeenkin.[22][23] Haavisto on toiminut myös ulkoministerin erityisedustajana Afrikan kriiseissä, erikoisalueenaan Sudanin ja Somalian konfliktit.[13]

      Haavisto on ollut vierailevana tutkijana Ulkopoliittisessa Instituutissa erityisalueenaan Venäjään liittyvät kysymykset ja uudet turvallisuusuhat sekä vierailevana luennoitsijana Bristolin yliopistossa aiheenaan kansainväliset ympäristökysymykset. Haavisto luennoi säännöllisesti Helsingin yliopistossa ja NATO-koulussa Oberammergaussa.[13]

      Lokakuussa 2016 Haavisto nimitettiin Euroopan rauhaninstituutin puheenjohtajaksi. Hän seuraa tehtävässä YK:n Syyria-lähettilästä Staffan de Misturaa.<<

      https://fi.wikipedia.org/wiki/Pekka_Haavisto

      • SurkeaaSurkeaa

        Haavisto haluaisi esiintyä "tutkijana". Hänellä ei kuitenkaan ole edes perustutkintoa, tutkijakoulutuksesta puhumattakaan. Näin Haavistolla ei ole edellytyksiä tutkijana toimimiseen.

        Haavisto on muistuttaa kepu-Ahoa, joka maisterin tutkinnollaan pyrki esiintymään akateemisissa piireissä herättäen valtaisaa myötähäpeää. Aho oli niin pihalla, ettei ymmärtänyt asemaansa.


      • Haavisto voisi olla oiken hyvä vaihtoehto. Pragmaattisena poliitikkona ei luultavasti sulkisi edes hallitusyhteistyötä Perussuomalaisten kanssa pois.
        Toinen juttu on se että Halla-Aho viimeksi haluaa hallitukseen.


      • Duoda duoda, Rinne tai Haavisto pääministeriksi, veikkaan suhteissa 60/40. Kokoomus on se puolue, joka saattaa jäädä hallituksen ulkopuolelle, sillä sen arvot poikkeavat niin vahvasti SDP:stä ja Vihreistä. Oletuksenani on, että Kokoomus ei saa enää tuekseen keskustaa.

        Tilanne on aika jänskä, jos hallituksessa on SDP ja Vihteät ilman kokoomusta ja keskustaa. Tällöin ne kaipaisivat muutaman ministerin pienemmistä puolueista. Jos Vasemmistoliittokin olisi mukana ( Perussuomalaiset), enemmistö voisi toteutua, mutta perinteinen vasemmisto - oikeisto -jaon voimasuhteet eivät välttämättä vastaisi kansan äänestämällä antamaa mandaattia ja agendaa.

        Kohta nähdään ja kuullaan. Pääministerin valinnasta voi tulla tiukka kisa.


    • EIIIeikinä

      En valitsisi Haavistoa. Sitä paitsi ei hän enää vaalien jälkeen ole puolueensa johdossa. Näin on kertonut. Väliaikainen pj. Ja huono valinta jo siksikin, että hän kutsuisi koko Afrikan Suomeen kustannuksellamme.

    • kepupaniikki

      Niin, Shakespearen tunnetuin sanoin "ollako vai eikö olla, kas siinä kysymys". Heitän tuohon skenaarioosi siitä, mikäli SDP nousisi pääministeripuolueeksi. Kumpiko silloin, Kokoomus vai Keskusta nousisi potentiaalisemmaksi hallituskumppaniksi? Asialla on puolensa ja puolensa.

      Mitkä ovat yhdistäviä/erottavia tekijöitä SDP:n ja Kokoomuksen tai SDP:n ja Keskustan kohdilla?

      SDP ja Kok yhdistää:
      -perhevapaauudistus
      -sote-malli riippuen siitä, lähtevätkö demarit kannattamaan suurten kaupunkien sotealueita, kumpikaan ei kannata lisähallintomallia
      -naisten aseman parantaminen, tasa-arvoisempi palkkapolitiikka
      SDP ja Kok erottaa:
      -verotusmallit
      -talouspoliittinen linjaero (painopistekohdennukset)
      -työmarkkinapolitiikka esim. yleissitovuus, paikallisen sopimisen näkemyserot, tarveharkinnan poistaminen
      -hoitajamitoitus, Kokoomus ainoana puolueena vastustaa lakiin kirjattua mitoitusta ja kannattaa yritysten omavalvontaa hallinnollisten rakenteiden rajoittamiseksi

      SDP ja Keskusta yhdistää:
      -18 alueen sotemallit ovat (mikäli SDP pysyy linjassaan) pääosin samansuuntaisia, paitsi hallinnon laajuuden osalta (SDP haluaa pelkän soteuudistuksen, Keskusta myös massiivisen hallintouudistuksen)
      -työmarkkinapolitiikassa yleissitovuuden kannattaminen, Keskusta haluaisi kuitenkin lisää paikallista sopimista
      -hoitajamitoitus 0,7 kirjattava lakiin, lisää lääkäreitä/hoitajia

      SDP ja Keskusta erottaa:
      -perhevapaauudistus
      -talouspoliittinen linjaero (painopistekohdennukset)
      -työllisyyspoliittinen näkemysero aktiivimallin leikkurista

      Erottavia ja yhdistäviä tekijöitä löytyisi vielä paljonkin, mutta ei ole mitään järkeä listata olennaisia enempää. Maahanmuuttopoliitiikan voi jättää tässä vertailussa tyystin pois, koska niissä näillä kolmella puolueella ei ole merkittäviä näkemyseroja. Ympäristöpolitiikassa jonkinasteisia linjaeroja, mutta tavoitteet pitkälti samat. No, mitkä näistä asioista ovat todennäköisimmin ja helpoimmin sovittavissa? Rinne kipparin paikalla tietysti esittäisi puolueensa kannan ja kuuntelisi mahdollisten hallituskumppaneiden esitykset. Kuskilla on tietysti aina hieman enemmän valtaa, niin tarkoittaisi sitä, että kumpiko puolueista olisi valmis peruuttelemaan enemmän vai suostuisiko ollenkaan. Hallitusohjelma on kumminkin pääministerin näköinen kompromissi. Oma näkemykseni on se, että Keskusta saattaisi olla linjassaan Kokoomusta joustavampi, mutta siitä kyllä mitä todennäköisimmin seuraisi, että Keskustassa tulisi puheenjohtajanvaihto eteen ja mikäli oppositioon lähtee, niin sitä suuremmalla syyllä. Sipilälle voi olla liikaa aktiivimallin leikkurin poistaminen. Nimitttäin, jos SDP ja Keskusta olisivat samassa hallituksessa, niin siellä olisivat myös Vihreät, RKP ja todennäköisesti myös Vasemmistoliitto. Jäisikö Keskusta ainoana vastustamaan yhden muotoseikan poistamista, jos muut hallituskumppanit niin esittäisivät? Toki SDP joutuu varmaankin kiristyvän taloustilanteen edessä ottamaan talouspoliittisempaa linjaa, mikä tietysti sopisi vallan mainiosti Kokoomukselle. Se syönee silloin ainakin osan SDP:n vaalilupauksista. Tilastokeskuksen uusimpien tietojen mukaan työllisyys oli kääntynyt hienoiseen laskuun helmikuussa.

      Jokainen voi puntaroida tykönään, mikä vaikuttaisi omasta mielestään todennäköisimmältä vaihtoehdolta. Oma arvioni on se, että mikäli Keskusta nyt ei hirttäydy perhevapaauudistukseen ja aktiivimallin leikkurin poistamiseen, niin punamultapohja voisi olla helpoimmin syntymässä.

      • Ihan hyvää pohdintaa. Järkeenkäypiä näkemyksiä. En ole kovin erimielinen tuosta lopuksi esittämästäsi päätelmästäkään, joskin toivoisin Sinun olevan siinä väärässä. Mutta jos niin käy, kokoomus kiittää siitä neljän vuoden kuluttua.

        Hyvin kirjoitatkin, hyvällä suomella, mutta kuitenkin pieni huomautus, josta et pahastune: Tuo asiasisällöltään erinomainen pitkä keskiosio olisi helpompi luettavaksi ja ajateltavaksi, jos olisit jakanut sen lyhempiin kappaleisiin.


      • Lestalahkolaisuusperintö

        "Oma arvioni on se, että mikäli Keskusta nyt ei hirttäydy perhevapaauudistukseen ja aktiivimallin leikkurin poistamiseen"

        Juurikin niihinhän tämä nykyinen lestakepulikeskusta tulee lestalahkolaisjohtajineen ja sen mukanaan tuomine agendoineen hirttäytymään.


      • Kepupaniikki
        kapi_ kirjoitti:

        Ihan hyvää pohdintaa. Järkeenkäypiä näkemyksiä. En ole kovin erimielinen tuosta lopuksi esittämästäsi päätelmästäkään, joskin toivoisin Sinun olevan siinä väärässä. Mutta jos niin käy, kokoomus kiittää siitä neljän vuoden kuluttua.

        Hyvin kirjoitatkin, hyvällä suomella, mutta kuitenkin pieni huomautus, josta et pahastune: Tuo asiasisällöltään erinomainen pitkä keskiosio olisi helpompi luettavaksi ja ajateltavaksi, jos olisit jakanut sen lyhempiin kappaleisiin.

        Äläpäs rottakoulu lusinut aliupseeri ala minua opettamaan!


      • kepupaniikki
        kapi_ kirjoitti:

        Ihan hyvää pohdintaa. Järkeenkäypiä näkemyksiä. En ole kovin erimielinen tuosta lopuksi esittämästäsi päätelmästäkään, joskin toivoisin Sinun olevan siinä väärässä. Mutta jos niin käy, kokoomus kiittää siitä neljän vuoden kuluttua.

        Hyvin kirjoitatkin, hyvällä suomella, mutta kuitenkin pieni huomautus, josta et pahastune: Tuo asiasisällöltään erinomainen pitkä keskiosio olisi helpompi luettavaksi ja ajateltavaksi, jos olisit jakanut sen lyhempiin kappaleisiin.

        No se olisi pitänyt jakaa kovin moneen pieneen kappaleeseen. Eipä siinä, varmaan olisi ollut helpompi luettavaksi, mutta kai tuosta nyt selvää sai?

        Oikeastaan se mikä nousi ajatuksissa suurimmaksi haasteeksi SDP:n ja Kokoomuksen välillä, oli talouspoliittiset näkemyserot. Niissä nämä kaksi puoluetta ovat kovin kaukana toisistaan. Kiristyvä taloustilanne ja maailmantalouden kasvun hidastuminen voivat tietysti luoda sellaista painetta, että näkemyksissä voisi tapahtua jonkinasteista lähentymistä, mutta kyllä se aika vaikealta näyttää. Verotuksessa Kokoomus haluaisi jakaa verohuojennuksia tasaprosentilla kaikille, mikä hyödyttäisi eniten suurituloisia, kun taas SDP vannoo progression nimeen. Verotus on ollut keskusteluissa se akilleen kantapää, mutta kyllä kai meistä jokainen sen tajuaa, että "no money, no honey." Ei tämä yhteiskunta pyöri pelkällä poliittisella hapatuksella.


      • kepupaniikki kirjoitti:

        No se olisi pitänyt jakaa kovin moneen pieneen kappaleeseen. Eipä siinä, varmaan olisi ollut helpompi luettavaksi, mutta kai tuosta nyt selvää sai?

        Oikeastaan se mikä nousi ajatuksissa suurimmaksi haasteeksi SDP:n ja Kokoomuksen välillä, oli talouspoliittiset näkemyserot. Niissä nämä kaksi puoluetta ovat kovin kaukana toisistaan. Kiristyvä taloustilanne ja maailmantalouden kasvun hidastuminen voivat tietysti luoda sellaista painetta, että näkemyksissä voisi tapahtua jonkinasteista lähentymistä, mutta kyllä se aika vaikealta näyttää. Verotuksessa Kokoomus haluaisi jakaa verohuojennuksia tasaprosentilla kaikille, mikä hyödyttäisi eniten suurituloisia, kun taas SDP vannoo progression nimeen. Verotus on ollut keskusteluissa se akilleen kantapää, mutta kyllä kai meistä jokainen sen tajuaa, että "no money, no honey." Ei tämä yhteiskunta pyöri pelkällä poliittisella hapatuksella.

        Kyllä tuosta viestistäsi toki hyvin sai selvän, jos en olisi saanut, en noita näkemyksiäsi olisi voinut kehuakaan. Kappalejako olisi vain avuksi näin vanhan miehen lukemista ja ajattelua helpottamaan. Viestisi on kyllä järkevää, ajateltua ja hyvin kirjoitettua tekstiä, vaikken kaikesta sanomastasi ihan samaa mieltä kanssasi olisikaan. Huomautukseni oli kai turha, joten pahoittelut siitä.

        Eipä tuo avaukseni ole kovin suurta huomiota saanut, enemmän se on kerännyt törkyä, jonka ylläpito on poistellut. Nimimerkkisi on kepupaniikki, mutta tuskin olet paniikissa oleva kepulainen. Sellaisiakin palstalla ilmeisesti on, jollainen lienee myös tuo suurin kirjaimin kirjoitetuilla otsikoilla varustettuja vanhoja avauksiaan. tänne nostellut. Ymmärrän kyllä, että että eräillä kepulaisilla on nyt paniikki päällä, mutta tyhmää on sitä tuolla tavalla täällä näyttää.


      • kepupaniikki
        kapi_ kirjoitti:

        Kyllä tuosta viestistäsi toki hyvin sai selvän, jos en olisi saanut, en noita näkemyksiäsi olisi voinut kehuakaan. Kappalejako olisi vain avuksi näin vanhan miehen lukemista ja ajattelua helpottamaan. Viestisi on kyllä järkevää, ajateltua ja hyvin kirjoitettua tekstiä, vaikken kaikesta sanomastasi ihan samaa mieltä kanssasi olisikaan. Huomautukseni oli kai turha, joten pahoittelut siitä.

        Eipä tuo avaukseni ole kovin suurta huomiota saanut, enemmän se on kerännyt törkyä, jonka ylläpito on poistellut. Nimimerkkisi on kepupaniikki, mutta tuskin olet paniikissa oleva kepulainen. Sellaisiakin palstalla ilmeisesti on, jollainen lienee myös tuo suurin kirjaimin kirjoitetuilla otsikoilla varustettuja vanhoja avauksiaan. tänne nostellut. Ymmärrän kyllä, että että eräillä kepulaisilla on nyt paniikki päällä, mutta tyhmää on sitä tuolla tavalla täällä näyttää.

        Minulla ei ole minkään puolueen jäsenyyttä saati että olisin jotenkin ankkuroitunut johonkin tiettyyn puolueeseen. Nimimerkki tuli keksityksi sen raflaavuuden vuoksi. Jokainen saa ajatella sen siten, kuinka itse asian näkee.

        Minä ajattelen politiikan pitkälti siltä kantilta, että "makustelemalla" eri puoluekantoja ja poliittisia linjauksia voi muodostaa kokonaisnäkemystä siitä, mihin suuntaan politiikan toivoisin kääntyvän. Lainatakseni Halla-ahoa (ei tee minusta persua) hallituspaikka ei saa olla mikään itsestäänselvyys. Yleinen mielipide muodostaa osan siitä kokonaisnäkemyksestä ja luenkin paljon nettilehtien lukijakommentteja sekä blogikirjoittelua. Ajattelen, että eriarvoisuus on sellainen asia, joka ei kuulu suomalaisuuteen. Itsekeskeisyys on pikemminkin sairaus kuin hyve.

        Se, millä Suomi on selvinnyt esim. sotien aiheuttamista koettelemuksista on kansan yhtenäisyys ja sitä meidän tulisi vahvistaa. Ei meidän tarvitse orjallisesti ajatella, että on olemassa vain yksi oikea totuus ja että vain tietynlaisen politiikan harrastaminen on oikea tie Suomelle. Suomalaisen politiikan ensisijaisena linjana tulee olla ja myös pysyä kansalaisten oikeuksien turvaaminen ja ettei sitä yhteiskunta saa olla mikään kaupankäynnin kohde. Meidän tulee itse pitää huolta siitä, että tämä maa on ja pysyy sellaisena, jossa meillä on hyvä elää ja asua. Ja että jokainen saa työstään sellaisen ansion, jolla tulee toimeen ja että omalla työllään voi myös auttaa heikompiosaisia. Populismia on siis havaittavissa myös suurten puolueiden ulosanneissa. Mieleen tulee tämä oikeistopolitiikan pelottelupuhe, että mikäli vasemmisto nousisi valtaan, se tietäisi automaattisesti työllisyyden ja talouden laskua. Niihin vaikuttavat enemmälti ulkoiset seikat, koska olemme pieni maa ja kansa, samoin kuin ilmastopolitiikassa päästöjen osalta. Osuutemme on promilleluokkaa ja silti teemme ympäristön eteen huomattavasti enemmän kuin moni muu maa. Järki pitää kulkea päätöksienteossa mukana ja omaneduntavoittelu kurissa.

        Lainatakseni Urho Kaleva Kekkosta:"Perustavoitteemme on Suomen itsenäisyyden ja riippumattomuuden turvaaminen kaikissa olosuhteissa ja sen myötä huolenpito kansalaisten turvallisuudesta ja hyvinvoinnista. Tämä kulkee kaiken muun edellä." Toivon, että nuoremmat sukupolvet oppisivat ammentamaan viisaan presidenttimme sanoista eikä se tarkoita sitä, että eristäytyisimme täysin vaan että pidetään perusasiat kunnossa laadusta tinkimättä. Ja että yhteiskuntaan ja sen ylläpitoon pitää kannustaa pakottamisen sijaan. Jokainen sen ymmärtää, että yleensä pyytämällä päästään parempaan lopputulokseen kuin määräämällä. Itse osoitan henkilökohtaisen arvostukseni Suomen takaisin raiteilleen nostaneille sukupolville, joten kiitos kuuluu myös sinulle. Nyt on nuorempien vuoro viedä viestikapulaa eteenpäin seuraaville sukupolville ja sen eteen raataneille oikeus leppoisiin eläkepäiviin ja hyvään hoivaan.


      • Pirstaloituvassa Globaalissa maailmassa jossa markkinavoimat määräävät pidimme siitä tai ei konsensuksen ja kansallisen yhtenäisyyden aika on ohi.
        Yksilön vapaus ja vastuu nousee määräävimmäksi yhteiskunnalliseksi arvoksi.
        Heikoimmista on toki huolehdittava mutta muuten sosiaalisen vapaamatkustamisen aika on ohi.


    • tässä.selitys

      - Huomannette, että en nyt käyttänyt keskustasta kepu-lyhennettä, jota siitä yleensä käytetään ja minäkin olen sitä käyttänyt. Se oli lyhenne puolueesta, jonka nimi oli keskustapuolue. Sellaista puoluetta ei enää ole -

      Kepu on lyhenne kepulista. Katsoppa mitä kepuli tarkoittaa

      https://www.suomisanakirja.fi/kepuli

      Siinä on kuvaus puolueesta nimeltä kepu.

      • Älä.naura.omillesi

        Antti sen sanoo myös>
        https://www.youtube.com/watch?v=VzhF_fkrm7s


        Varmaan mielstäsi osaava puhe ? Onhan sentään demari puhumassa, sitä ei moittinen, eikös ?
        Mieluummin haet lapsellisena jotain sanakirjasta. Tuollainen mies ollut armeijassa ? Täysin epäluotettava, vc alustojen tyhjentäjäkin olisi pitänyt vahti olla mukana.
        Olisi ainakin sota-aikaan karannut ihanne maahansa noin vasemmiistolaisena.
        1918 takuuvarmasti olisi ollut punaisten riveissä. Vappuna tietenkin hoilaat punalipun kanssa tovereiden kanssa iskulaiseita huudellen yhteiskuntaa vastaan.


      • Älä.naura.omillesi kirjoitti:

        Antti sen sanoo myös>
        https://www.youtube.com/watch?v=VzhF_fkrm7s


        Varmaan mielstäsi osaava puhe ? Onhan sentään demari puhumassa, sitä ei moittinen, eikös ?
        Mieluummin haet lapsellisena jotain sanakirjasta. Tuollainen mies ollut armeijassa ? Täysin epäluotettava, vc alustojen tyhjentäjäkin olisi pitänyt vahti olla mukana.
        Olisi ainakin sota-aikaan karannut ihanne maahansa noin vasemmiistolaisena.
        1918 takuuvarmasti olisi ollut punaisten riveissä. Vappuna tietenkin hoilaat punalipun kanssa tovereiden kanssa iskulaiseita huudellen yhteiskuntaa vastaan.

        Tuo niin selkeästi ajateltu ja hyvällä kielellä esitetty viesti sai minut vakavoitumaan ja kokemaan huonoa omatuntoa niin, että siihen täytyy vastata:

        Niin, olin siellä armeijassa mm. sotakoulun opettajana ja mestarikurssinjohtajana, lopuksi vielä Pääesikunnassa. Vaikutusvaltaisilla paikoilla siis. Mitä pahaa mahdoin saadakaan aikaan, miksi esimiehet eivät siihen puuttuneet. Rauhanturvaajanakin kolmeen kertaan vaikeilla kriisialueilla Kyproksella, Siinailla ja Golanilla; millainen riski mahdoin ollakaan maailmanrauhalle! Hui kauheaa! Sitten olin vielä pitkään Valion isännöitsijänä. Varmaan silloin ja siksi alkoi Valionkin alamäki. Miksi siihen ei puuttunut Keskusta, kun sillä on varmaan vaikutusvaltaa Valioon enemmän kuin millään muulla puolueella? Edesvastuutonta Keskustalta.

        Mutta jospa sittenkään omatunnollani ei olisi aihetta soimata minua noista ajoista, kun niistä on jo kovin kauan. Jospa kuitenkin voisin edelleen olla mukana mm. noissa evp-riennoissa, rauhanturvaajissa ja Valioeläkeläisissäkin, kun niin mukavasti, jopa arvostavasti minua niissä kohdellaan. Jospa sittenkin saisin juhla-asuni rintapieleen edelleen laittaa kunniamerkkirivistöni, vaikka olen saanutkin sen esityksiä tehneiden esimiesteni erehdyksistä;))


    • ei-ihan-simppeliä

      Ensinnäkin Haavisto on sanonut olevansa pj vain viedäkseen hallitusneuvottelut sekä vihreät eduskunta ja EUvaalit läpi. Siis vihreät valitsee muun kuin Haaviston kesällä pj:ksi.
      Eli miksi ihmeessä hallituksen tulevat puolueet ottaisivat PMksi Haaviston? Tai Vihreiden pj. antaisi Haaviston kävellä ylitseen?
      Miksi ihmeessä PM gallupissa on ehdokkaana henkilö, joka on ilmoittanut ettei jatka pj:na? Koska ei harmaata hajua kuka vihreiden pj tulee olemaa. Vai onko ensimmäinen sanansa syöjä/takin kääntäjä, Haavisto? Ennenkuin uusi hallitus edes ehtii kunnolla alkaa.

      Kannatan Kepun ja Kokoomuksen jäämistä suosiolla oppositioon, jos vaalitulos vastaa gallupeja!!!

      Oppositio on huutanut yhdestä suusta, hallitusta vastaan.
      Joten annetaan heidän myös ottaa vastuu ja hoitaa kansan asiat kuntoon; talous, työllisyys/työttömyys, maahanmuuttopolitiikka, kotouttaminen, vanhusten hoito, perheuudistukset, palkka- ja tasa-arvo, soten ja sotun, minimipalkat ja 6h/työpäivät, kikyn, aktiivimallin ja koulutusleikkausten perumiset, syrjäytymisen, harmaatalous, valtion tukien poistaminen, eläkeläisille vappu-satanen, kansalaispalkka, koulutukseen lisää......Ilmastonmuutoksesta ja ulkomaanpolitiikasta puhumattakaan.

      Jos mitään ei saa aikaan, niin ne heidän vaalirahoittajat etunenässä vaatimaan eroa!

    • Suomi.Hemmo

      Haaviston takia maksamme järjettömiä hintoja sähkönsiirrosta. Myi Fortumin sähkönsiirron Carunalle.

      En voi sille mitään, homo miehet oksettaa minua. 🤮🤮🤮

      Haavistosta ei ole pääministeriksi.

    • Ei taida olla ihan ”tuulesta temmattua” tuo Pekka Haaviston mahdollisuus päästä pääministeriksi. Ylivoimaisesti suosituin poliitikko hän näkyy olevan ainakin Helsingin vaalipiirin ehdokkaista. Lukekaapa tuosta:

      https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000006054768.html

      Haavisto on suosituin poliitikko 40 %:lle helsinkiläisistä. Ben Zyskowicz on toiseksi suosituin 21 % kannatuksella, Paavo Arhinmäki kolmantena, 19 % ja Emma Kari neljäntenä 19 %.

      Lehdessä on myös Uudenmaan ehdokkaiden suosituimmuusjärjestys (ei taida aueta tuosta linkistä). Siellä kärjessä olevien suosituimmuuserot ovat pienemmät. Kärjessä ovat Maria Guzenina (sdp) ja Elina Lepomäki (kok), molemmat 14 % kannatuksella. Seuraavina Pirkka-Pekka Petelius ja Harry Harkimo (13 %) ja heidän taakseen jäävinä seuraavina Antti Rinne (sdp) ja Antti Lindtman (sdp), molemmat 12 %. Ei siis kovin suuri suosio demareiden johtokaksikolla.

      Merkille pantavaa on, että yksikään kepuehdokas ei nouse kärkijoukkoihin enempää Uudellamaalla kuin Helsingissäkään. No, Helsinki ja Uusimaa yhdessäkään eivät ratkaise vaalien lopputulosta mutta merkittävässä asemassa tuo kaksikko on kyllä sen suhteen on, sillä tuleehan noista vaalipiireistä yhteensä kai n. kolmasosa koko maan äänistä.

      • Kokomaata.koskee

        Kai muuallakin saa äänestää kuin helsingissä vain ?


      • Kun ei aukea tuo linkki Uudenmaan osalta, niin totean tässä vielä, että Uudeltamaaltakaan ei näy olevan yhtäkään kepuehdokasta kuuden suosituimman joukossa. Jutussa todetaan kuitenkin, että kepun kantaäänestäjien joukossa suosituin ehdokas on edelleen Matti Vanhanen, mutta eniten kiinnostusta herättävä on Antti Kaikkonen. Nuo molemmat päässevät eduskuntaan Uudeltamaalta, josta muita kepuedustajia ei tulle.

        Helsingistä tulee todennäköisesti vain yksi kepuedustaja ja vahvimpana ehdokkaana paikalle on Kimmo Tiilikainne, tosin Terhi Peltokorpi hänen kannoillaan.


      • kapi_ kirjoitti:

        Kun ei aukea tuo linkki Uudenmaan osalta, niin totean tässä vielä, että Uudeltamaaltakaan ei näy olevan yhtäkään kepuehdokasta kuuden suosituimman joukossa. Jutussa todetaan kuitenkin, että kepun kantaäänestäjien joukossa suosituin ehdokas on edelleen Matti Vanhanen, mutta eniten kiinnostusta herättävä on Antti Kaikkonen. Nuo molemmat päässevät eduskuntaan Uudeltamaalta, josta muita kepuedustajia ei tulle.

        Helsingistä tulee todennäköisesti vain yksi kepuedustaja ja vahvimpana ehdokkaana paikalle on Kimmo Tiilikainne, tosin Terhi Peltokorpi hänen kannoillaan.

        Sorry, olihan siellä takalinkkinä vielä tuo Uudenmaankin osuus. Kun olen sitä jo kommentoinut, ei aihetta enempään, mutta tästä se aukeaa:


        https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000006054650.html


    • Poikkeanpa avaukseni aiheesta, eli Haaviston mahdollisuuksista pääministeriksi, kun tuli uusi mielenkiintoinen aihe, mutta en kuitenkaan viitsi siitäkään uutta avausta tehdä.

      Sipilä nimittäin toistelee erouhkaustaan:

      >>Sipilältä tentattiin muutamaankin kertaan, ketkä flirttailevat seksuaalirikosasialla. ”Kyllä tämä herra tässä vieressä ja pari pykälää tuonnepäin oleva herra flirttailevat tällä asialla”, Sipilä sanoi. ”Jos minä häviän vaalit sen takia, että tarjosin heille kotiani, turvaani, tälle perheelle, niin mä olen valmis heti luopumaan vallasta ja politiikasta, jos tämä menee tähän.” Sipilän vieressä tentissä istui perussuomalaisten puheenjohtaja Halla-aho. Muutaman tuolin päässä istui Tähtiliikkeen Paavo Väyrynen.<<

      https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/276200-juha-sipilalta-suorat-sanat-jussi-halla-aholle-iljettavaa-flirttailua-jos-havian

      Täällä on oltu sitä mieltä, että persut olisivat hallituskumppanina mieluisemmat kepulle kuin kokoomukselle tai sdp:lle. Ei se nyt siltä näytä.

      No, ei Sipilän tarvitse persujen vuoksi erota, onhan hän luvannut erota, jos kepun kannatus vaaleissa jää alle 15 %. Se on paljon todennäköisempää kuin persujen pääsy hallitukseen. Minusta persujen syrjiminen hallituskelvottomaksi olisi kyllä väärin, sillä onhan se puheenjohtajansakin suulla noista suurimmista puolueista turvallisuuspoliittisissa asioissa presidenttimme kanssa samalla vastuullisella linjalla, Nato-myönteisenä.

      Vielä yksi huomio palstalta: Joku on oikein urakalla ainoastaan up- tai uppis-viestillään nostellut ylös vanhoja avauksia. Palstan valvonta on yhtä lailla urakalla poistellut niitä nostoviestejä. Ensin ajattelin tuota nostelua jonkun paniikissa olevan kepulaisen työksi, mutta ei liene, kun on nostellut yhtälailla kepuvastaisia kuin kepumyönteisiäkin avauksia. Kyseessä lienee vain ilkivalta, tekijänä joku, joka pyrkii sabotoimaan palstaa siksi, kun omat kyvyt eivät riitä edes yhden lauseen roiskaisuun avaukseksi.

      Vielä yksi huomio: Myöhään eilen illalla (klo 22-54) on nimim. Älä.naura.omillesi on esittänyt minusta näkemystään, johon pahoitellen yhdyin vastausviestilläni tänään klo 13.11. Ei tuo ole viestistäni kiittänyt, mutta ei sitä moittinutkaan, joten varmaan on ymmärtänyt minun olleen tosissani tuossa viestissäni;))

      • Jorma.30.cm

        Nyt kiitän !
        En ole täällä ollut ja tuokin pyyntösi tuli ihan sattumalta kun äkkiä tämän selasin.
        Suoraan sanottuna ja suora vastaus. S eon siinä sitten se taputeltu. Jos ihan
        rehellinen olen, nyt lähden panemaan vaimoni siskoa, kun treffit jo tehtiin.
        Että se minulle nyt mieluisampi kun täällä vatvoa yhtä ja samaa.

        Näkemisiin.


    • Vaikeatajuistako.taas

      Kovin kaukaa on haettua tämänkin avauksesi kuuluminen Keskustan palstalle.

    • Parturinpiliähuuleen

      Kuvitelkaahan humu-pekka ulkomailla parturinsa kanssa "seikkailemassa"... tai visiitillä vaiikapa Brunein sulttaanin luona... riskialtista hommaa.

      Rinne pääministerinä? Helppo virka miehelle, joka JAKSAA KÄVELLÄ 150 metriä.

    • kapi_

      Monia viestejä on tullut viime käyntini jälkeen tälle avaukselleni, mutta palstan valvonta on niistä useimmat poistellut. Lienevät olleet samanlaisia, joita tuli jo eilenkin ja aina pian poistetuksi joutuivat. Ei niiden sisältönä ollut Haaviston politiikka vaan hänen homoseksuaalisuutensa. Ihmettelen, miksi heillä on asiasta sellainen trauma? Pelkäävätkö joutuvansa Haaviston viettelemiksi? Vai olisiko heidän pelkonsa syy muu; epätoivoinen yritys pyrkiä kieltämään omaa kenties salassa pidettyä suuntautumistaan?

      Niin tai noin, mutta Haavisto on kuitenkin tulevien vaalien vetovoimaisin ehdokas 40 %:lle helsinkiläisistä:

      https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000006054768.html

      Lieneekö sitten stadilaisissa 40 % homoja? Jos on, sitten niitä olisi saman verran muuallakin Suomessa. Haavisto on nimittäin kaksissa edellisissä presidentinvaaleissakin päässyt toiseksi, eli toiselle kierrokselle Niinistöä vastaan, jossa on kyllä sitten hävinnyt Niinistölle. Päihittänyt on niin Vanhasen kuin Väyrysenkin, tämän kaksi kertaa. Jos et muista, niin alla olevista linkeistä näet tulokset vv. 2012 ja 1018 vaaleista:

      http://www.tilastokeskus.fi/til/pvaa/2012/02/pvaa_2012_02_2012-02-10_tie_001_fi.html

      https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_presidentinvaali_2018

      Jotenkin hupaisaa vaikka säälittävää kai pitäisi olla tuo, että täällä eräät aina ottavat ensimmäiseksi ja tärkeimpänä esille Haaviston sukupuolisen suuntautumisen. Kannattajiensa suuri valtaenemmistö on kuitenkin taatusti heteroja, varmoja sukupuolisesta suuntautumisestaan, omaavat siitä sellaisia näyttöjä, että heillä ei ole pelkoa tulla homoiksi epäillyksi. Ja vaikka en ole Haaviston poliittinen kannattaja, minäkin voin hänelle vapaasti antaa ansaitsemaansa tunnustusta ilman pelkoa joutua homoksi epäillyksi, kovin varmat toisenlaiset näytöt sillä alueella olen minäkin antanut. Toisin lienee tilanne noilla, jotka ovat työllistäneet palstan valvontaa edellä alussa toteamallani tavalla.

    Ketjusta on poistettu 13 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Theermannilla kulkee!

      Vouti vie kaiken mikä mieheltä irti lähtee ja palstan naiset syyttävät tilanteesta kilpaa eri naisia. Miehellä on elämän
      Kotimaiset julkkisjuorut
      135
      7984
    2. Näin unta viime yönä

      Että tulit nainen istumaan syliini minihame päällä.
      Ikävä
      61
      5941
    3. Esivaihdevuodet, menopaussi

      https://www.pihlajalinna.fi/palvelut/yksityisasiakkaat/terveys/esivaihdevuodet-eli-premenopaussi Täällä kun puhutaan pa
      Sinkut
      81
      3342
    4. Tänään taas tuli pari-kolme juttua

      Jotka niin mielelläni jakaisin sun kanssa. Niin paljon elämää jaettavana ja niin selkeä paikka sinulle. Mutta ymmärrän
      Tunteet
      7
      3083
    5. Kuhmo tekisi perässä

      Lomauttakaa kaupungin talolta turhat lattiankuluttajat pois, kuten naapuripitäjä
      Kuhmo
      10
      1718
    6. Suomi julkaisi varautumisoppaan

      Että sellanen tappaus. Kun kriisitilanne iskee, niin on mentävä nettiin ja luettava ohjeet suomi.fi -sivuilta. Onkohan j
      Maailman menoa
      211
      1695
    7. Miksi putin ei valinnut ensimmäiseksi kohteekseen Suomea?

      Olisiko ollut sittenkin helpompi kohde?
      Maailman menoa
      339
      1427
    8. Ukraina sai luvan vastata ohjuksin Venäjän lueelle

      Mediatietojen mukaan Yhdysvallat on antanut Ukrainalle luvan iskeä pitkän kantaman ohjuksilla Venäjälle. Ylen kirjeenvai
      NATO
      335
      1202
    9. Olen jälleen pahoillani

      Harjoittamastani henkisestä väkivallasta palstan välityksellä. Kyllä ne voi vaikuttaa jotenkin mieleen, vaikka ei itsell
      Ikävä
      93
      1199
    10. Oot vaan niin hellä

      Ja lämmin luonteeltasi, että rakastan sitä yli kaiken. Oot ehkä tietämättäsi auttanut mua todella paljon. Auttaisit tämä
      Ikävä
      32
      1121
    Aihe