Aihe

Naisten maajoukkue vs poikien SM joukkue C-jun 15v

Seontotuus

Mitä veikkaatte kuinka kävisi esim jokereiden C-junioreita vastaan? Luulen että tässä voisi heittää tasa arvo asiat romukoppaan ja myöntää että 15v pojat ovat jo naisia nopeampia ja taitavampia kaikess jääkiekossa. Siinä sitten voidaan ihmetellä miksi naisten jääkiekkoa ei arvosteta millään tapaa.

13

164

  Vastaukset

  • Aika tasainen olis vielä C poikien kanssa; B Sm pojat voittaisi.

  • Eikös näitä matseja ole pelattukin. Muistaakseni 15v pojat voittivat mennen tullen.

   Sitten itketään kuinka naisia muka sorretaan urheilussakin kun eivät saa vastaavaa näkyvyyttä rahaa ja arvostusta kuin miehet. Miksi saisivat kun taso on mitä on.

   Ja kumpihan sukupuoli tässäkin asiassa on todellisuudessa etuoikeutettu; ei ole 15v poikien tasolla pelaavien miesten millään tavalla mahdollista pelata edes puoliammattilaisena saati päästä olympialaisiin..

  • eihän missään lajissa pojat ja tytöt ja miehet ja naiset kilpaile samassa sarjassa joten tuo on typerää vertailua. Silti yleisurheilussa seurataan molempia sukupuolia samalla tavalla. Vaikka erittäin monissa lajeissa naiset eivät pärjäisi 16 vuotiaille saman lajin pojille. Se on täysin luonnollista ja luonnonlakien mukaista. Tätä vaan ihan tyhmimmät eivät näemmä ymmärrä.

   • Mutta vertailun vuoksi on hyvä kertoa että naisten maajoukkue on vaan tussulätkää ei muuta. Parempia pelejä on tarjolla ilmasiks stadin monen junnujoukkueen toimesta.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Mutta vertailun vuoksi on hyvä kertoa että naisten maajoukkue on vaan tussulätkää ei muuta. Parempia pelejä on tarjolla ilmasiks stadin monen junnujoukkueen toimesta.

    Aika monta lätkähuitomispeliä nähneenä voin sanoa että suomessa ei ikinä ole pelattu yhtään jääkiekkopeliä naisten eikä miesten puolella jota voisi oikeasti urheiluksi kutsua.

    Katsokaa oikeaa urheilua jossa pelin vaatimustaso on aivan muuta kuin jossain lätkässä.


  • Vain erittäin huonolla itsetunnolla olevat pojan nulikat vertaavat miesten ja naisten urheilua keskenään. Ja niin huonolla itsetunnolla varustetut pojan nulikoiden kannattaa pysyä siellä äitin helmoissa. Kyllä se äiti lohduttaa.

   • Onneksi kaiken vertailun, itkun ja vastakkain asettelun takana ovat hyvällä itsetunnolla varustetut feministit.

    Ei voi verrata ei - miksi kuitenkin vertaatte?


  • Vertailu on jääkiekossa tärkeää taloudellisista syistä.
   Nyt on menossa iso buumi saada rahaa allokoitua tyttö- ja naislätkään; myös jää ym resursseja vaaditaan siirrettäväksi pojilta / miehiltä tytöille/naisille.

   Koska jäähallien rakentamisinvestoinnit ja ylläpitokustannukset ovat niin suuria, ei yhteiskuntamme voi eikä halua yksin rahoittaa niitä. Tälööin astuu kuvaan business : vain miesten huippulätkä voi olla (ei edes se aina ole) taloudellisesti kannattavaa. Myös ns kasvattajaseurakorvaukset ovat merkittävä tulonlähde kasvattajaseuroille, koska puhutaan jopa satojen tuhansien eurojen korvauksesta änäripelaajista.

   Tällaisia summia ei koskaan tulla saamaan naisjääkiekosta (koska yleisö ei ole valmis siitä maksamaan juurikaan). Sen vuoksi on järjen vastaista viedä jääaikaa ja muita resursseja pojilta ja mieskiekolta tasa-arvon nimissä.

   Tyttö- ja naiskiekko olisivat todella mukavia juttuja, jolleivat kustannukset olisi niin suuria. Valitettavasti ne ovat, ja sen vuoksi lahjakkaan nuoren naisen kannattaa tavoitella ammattilaisuutta jossain taloudellisesti elinkelpoisessa lajissa.

   • Tyttöjä ja naisia ei vain ole kannustettu kiinnostumaan hevosten ja nukkejen sijaan jääkiekosta. Tästä on kaikki kiinni.

    Aivan oikein ikään kuin kostoksi viedä rahaa pois poikien ja miesten kiekkoilulta.

    Työn orjat Sorron yöstä nouskaa, marxismi myös kiekkoiluun, tadadaa!


   • Miksi yhteiskuntamme pitää rahoittaa poikien jääkiekkoa? Eihän se mikään bisnes ole jos yhteiskunta maksaa verovaroista hallit. Mitä tekemistä jäähallien kuluilla ja nhl korvauksilla on keskenään? Ne korvaukset menevät seuroille eikä yhteiskunnalle, vaikka yhteiskunta maksaa hallien kulut. Seurat maksavat kyllä vuokraa käytöstä, mutta ne vuokrat ei kata kuluja läheskään eli sosiaaliurheilua on myös poikien jääkiekko. Olisi oikein että käyttäjät maksaisi eikä yhteiskunta, mutta tosin se johtaisi sitten siihen että Suomesta loppuisi niin tyttöjen kuin poikien jääkiekko.


  • Naisten jääkiekko on vähän kuin miesten taitoluistelu. Ei vois vähempää kiinostaa

   Naisten taitoluistelua sen sijaan on kiva kattoa. Missä kohalla se pimppi siellä vilahtelee. On se kiva kattoa kun nuoret naiset vilauttelee ihanaa kireetä pimppaa sieltä kisa-asun välistä. Miehiä vartenhan he näitä pitävät muutenkin. Eikä taitoluistelua kukaan seuraisi ellei pimppi sieltä vähän vilkkuisi.

  • Kyllä esimerkiksi miesten tenniksessäkin miehet lyövät kovempaa koska ovat luonnollisesti vahvempia ja miesyleisurheilijat ovat parempia joka lajissa. Silti näissä lajeissa naisia arvostetaan ainakin lähes yhtä paljon kuin miehiä. En siis ymmärrä miten naisten jääkiekon ja miesten jääkiekon luonnollinen ero on kaikille niin iso asia. Ei ole pakko katsoa jos on niin surkeaa.

  • Poikien jääkiekkoa kannatta rahoittaa sen vuoksi, että näistä pojista voi kasvaa SM-liiga, SHL, NHL jne ja maajoukkuepelaajia. Näitä sarjoja seuraavat kymmenet miljoonat ihmiset, joten suomalaisten pelaajien mukanaolo markkinoi maatamme.

   Lisäksi ko sarjoissa pelaavat tuovat ainakin osan tuloistaan takaisin Suomeen (investoivat busineksiin; myöhemmin ovat monet myös hyviä kuluttujia ja veronmaksajia). Sarjat myös työllistävät suoraan suomalaisia: tv, lehdet + muu media; fanituotemyynti jne jne

   Eriyisesti nhl pelaajista saatavat kasvattajaseurakorvaukset ovat erittäin merkittäviä tulonlähteitä juniorityöhön,. Myös jääkiekkoliiton saamat korvaukset televisiosta yms, kisojen järjestämisestä jne ovat merkittäviä tulonlähteitä myös juniorityöhön.

   Jos Suomessa halutaan jatkossakin menestyä jääkiekossa myös taloudellisesti, niin ensisijaisesti on turvattava poikien jää ym resurssit. Koska jääkiekon kustannukset, ml hiilijalanjälki, ovat kuitenkin niin suuret, voi lajin tulevaisuus kuitenkin olla vaakalaudalla. Nautitaan nyt toistaiseksi kuitenkin vielä ja hyödynnetään tehdyt investoinnit satsaamalla ne sinne, josta tulosta on eniten saatavissa.

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   408
   21638
  2. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   356
   14499
  3. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   727
   14177
  4. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   Kotimaiset julkkisjuorut
   101
   10036
  5. Sedu Koskinen aikoo järjestää isot juhlat

   Näihin julkkiksiin ei näköjään päde mitkään lait tai korona tartu. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637821.html Kyllä esim. taviksen ylioppilas
   Kotimaiset julkkisjuorut
   133
   5818