Elämän tarkoitus on hyödyn maksimointi

Anonyymi

Käyttäytymistieteet (taloustiede ja psykologia) ovat paljastaneet karuttomasti, että ihminen maksimoi itsekkäästi elämässään omaa hyötyään, mikä on yksilötasolla ollut inhimillisen toiminnan tavoite aina historiassa.

Pyhimykset, maailmanparantajat ja -pelastajat ovat aina olleet toiminnassaan oman hyödyn maksimoijia kuten kaikki muutkin.

Ainoa avoin kysymys on se, että mikä ihmiselle tuo lopulta suurimman hyödyn. Tähän ei löytyne yleispätevää vastausta.

7

50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      "Käyttäytymistieteet (taloustiede ja psykologia) ovat paljastaneet karuttomasti, että ihminen maksimoi itsekkäästi elämässään omaa hyötyään, mikä on yksilötasolla ollut inhimillisen toiminnan tavoite aina historiassa. "

      Tuo voi pitää tilastollisesti paikkansa mutta tuskin pätee jokaisen yksilön kohdalla, Se ns "oma hyöty" on aika tulkinnanvarainen asia. Omaa hyötyä voi olla sekin että tietyllä tavalla toimimalla tulee paremmin toimeen kanssaihmisten kanssa vaikka siitä ei mitään taloudellista ja aineellista hyötyä olisikaan.

      "Pyhimykset, maailmanparantajat ja -pelastajat ovat aina olleet toiminnassaan oman hyödyn maksimoijia kuten kaikki muutkin. "

      Ehkä pitäisi erottaa toisistaan yksinomaan sen oman hyödyn tavoittelijat ja sitten ne jotka oman hyötynsä lisäksi pyrkivät hyödyttämään muitakin.

      "Ainoa avoin kysymys on se, että mikä ihmiselle tuo lopulta suurimman hyödyn. Tähän ei löytyne yleispätevää vastausta."

      Pitää varmaan ottaa huomioon myös haitta-hyötysuhde sekä yksilön että kokonaisuuden eli luonnon kannalta ja mahdollisimman pitkällä tähtäimellä

    • Anonyymi

      Elämän tarkoitus on kurttuun meneminen.

    • Luin juuri eilen pätkän Bhagavatamia. Sen mukaan ELÄMÄN päämäärä on päästä Krishnan, joka mielestäni on serafim enkeli kaltaiseksi. Krishna mm. kykenee tekemään itsestään 10000 täysin samat kyvyt ja vallan omaavaa kopiota, replikaa. Elämä pyrkii jaloon päämäärään eli korkeaan asemaan.

      Itse, ihmisenä asetin lapsena tavoitteeksi, kun huomasin Jeesuksen epäonnistuneen omissaan, tulla suuremmaksi kuin mitä Jeesus oli ja paremmaksi kuin hän. Etenkin tahdon aina tunnustaa sen, jos olen tehnyt mokia tai antanut väärää tietoa. Eli tunnistautua erehdyksiä tekeväksi mihin Jeesus ei omaatuntoa vailla olevana enkelinä milloinkaan kykene.

      En tiedä seuraavaa tavoitetta sen jälkeen kun olen Jeesuksen voittanut. En tahdo itse pyrkiä Serafim enkelin kaltaiseksi, niin kuin elämä itse eli Jeesus tahtoo. Vähän minua kiinnostaa nelikätisyys ja tuhatsilmäisyys, mutta pelkään sen olevan liian syvällistä käyttää tuhatta silmää asioiden tutkimiseen, kun olen melko pinnallinen luonteeltani eikä syvällisyys kiinnosta paljoa.

      Maailmaa kiinnostaa varallisuuden ja taitojen komeileva näyttäminen. Hieman sama on elämän päämäärä siis. Päästä kunniakkaaseen, varakkaaseen ja komeilevaan asemaan.

    • Anonyymi

      Sekoitit elämän tarkoituksen ja ihmisen käyttäytymisen toisiinsa lainkaan perustelematta tätä vertausta.

      Pyhimykset, maailmanparantajat ja -pelastajat eivät ole koskaan ja milloinkaan ja minään aikana toiminnassaan pyrkineet maksimoimaan omaa hyötyänsä. Päinvastoin he ovat kieltäneet oman edun tavoittelun hyötymistarkoituksessa. Vai pystytkö persukuplassa elävänä nimeämään jonkun Pyhimyksen, maailmanparantajan tai -pelastajan joka olisi toiminut kuten kirjoitit.

      Kolmas kappaleesi ( lauseesi ) on täyttä sontaa jossa kiellät ensimmäisessä kappaleessasi ( lauseessasi ) esittämäsi käyttäytymistieteellisen inhimmillisen toiminnan maksimoimisen.

    • Anonyymi

      "Pyhimykset, maailmanparantajat ja -pelastajat ovat aina olleet toiminnassaan oman hyödyn maksimoijia kuten kaikki muutkin."

      No ehkäpä asia voidaan niinkin nähdä, kun pyritään ilmaisemaan asiat mahdollisimman negatiivisväritteisin ilmaisuin. Mutta kun minäkäsitys kattaa kaiken olemassaolevan, ei se oman hyödyn maksimoiminen ainakaan tapahdu muiden kustannuksella (kun ei muita enää ole). "Omaa hyötyä" maksimoidaan luovuttamalla kaikki fyysiset, taloudelliset ja henkiset voimavarat toisella puolella maapalloa olevien näennäisesti erillisten minien käyttöön.

      Verrataanpa tätä tavanomaisen sukankuluttajan oman hyödyn maksimointiin, jossa sitä maksimointia tehdään myös toisten kustannuksella ja heidän hyödystään välittämättä.

    • Anonyymi

      Kyllä valitettavan usein näkee sen, että ihminen haluaa olla varakkaimmillaan kuolin aamuna?

      Duunarille ei makseta palkkaa reilusti, koska osa duunareista eivät tekisi aamusta iltaan sitä työherkkua! Asunto keinottelijat on oma tyylilajinsa eli tekevät tiliä surutta toisesta ihmisestä eli lyö köyhänäkin köyhää?
      Valto tukee asumisen kalleutta eli päättäjillä omat diilit taustalla...likaista peliä ja lopulta kaikki kuolemme. 50v. eteenpäin niin 70% uusia 100v eteenpäin niin täällä kaikki uusia ihmisiä 99,999%

      Menikö elämä kerskumiseen tilistä ja tulojen maksimointiin, vai kävikö oikeasti metsässä keräämässä marjoja, sieniä ja kalassa?....maistamassa ainoaa elämää joka on?

    • Anonyymi

      Elämän tarkoitus on tehdä elämälleen tarkoitus. Voi myös elää ilman erityisiä tarkoituksia. Se on subjektiivinen asia ja kokemus, eikä suinkaan kaikille yksi elämänlaki, joka sinun pitäisi lukea jostain uskonnollisesta opuksesta, jota sinun oletetaan noudattavan. Jokaisella voi olla useita elämäntarkoituksia, jotka voi muuttua, joita voi tulla uusia, joista osa voi hävitä. Elämäntarkoituksista suurin on elää.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    3. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3065
    4. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    5. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    6. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    7. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    8. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    9. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    10. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    Aihe