Ylpeä omasta vegaanisuudesta

Mielestäni jokaisen pitäisi ryhtyä minun kaltaisekseni eli vegaaniksi, koska onhan tämä ilmaston muutos mennyt aaaaivan liian pitkälle. Jos kaikki ryhtyisivät vegaaneiksi olisi maapallon tulevaisuus niin palijon kirkkaampi. Itse olen tottunut oikein hyvin vegaaniseen ruokavalioon, mutta silloin tällöin pihvi hampurilaisen välissä menee.
Ilmoita


23 Vastausta

Ketjusta on poistettu 7 sääntöjenvastaista viestiä.


Miten voit olla vegaani, jos joskus syöt kuitenkin hampurilaisen pihviä, joka yleensä on punaista lihaa??
1 VASTAUS:
Tämähän menee ihan samaan kastiin niiden aikoinaan raakaravintopalstalla käytyjen keskuteluiden kanssa, joissa pyydettiin vinkkejä kasvisten kypsytykseen...
+Lisää kommentti
Voi vegaanikin silloin tällöin syödä lihaa, kunhan ei ota tavaksi. Ei se mitenkään nollaa vegaanista elämäntapaa että käy vaikka hampurilaisella tai sushilla parin kuukauden välein. Oman elämänsä jeesukset siinä heti vinkumassa "ei noi voi tehdä" vaikka oma elämä on jo mennyt viemärstä alas.
2 VASTAUSTA:
Veganismi ei ole mikään vitun ruokavalio.

Vegaani ei tue eläimien rääkkäämistä ja tappamista, eikä näin ollen rahoita eläimien rääkkäämistä ja tappamista ostelemalla ja syömällä parin kuukauden välein hampurilaisia ja susheja. tai ollenkaan.
Et ole mikään vegaani, jos syöt ja käytät eläinkunnan tuotoksia.

Vittu näitä raadonsyöjiä, jotka yrittää ujuttaa vegaaneille eläinten raatoja ja eritteitä, milloin milläkin verukkeella. "Silloin tällöin. Vain viikonloppuisin. Koulussa tai töissä. Mökillä, Ravintolassa voi vegaani silloin tällöin syödä lihaa, ei se nollaa vegaanista elämäntapaa millään tavoin."

"Ihmisiä saa tappaa silloin tällöin, kunhan ei ota tavaksi.
Anonyymi kirjoitti:
Veganismi ei ole mikään vitun ruokavalio.

Vegaani ei tue eläimien rääkkäämistä ja tappamista, eikä näin ollen rahoita eläimien rääkkäämistä ja tappamista ostelemalla ja syömällä parin kuukauden välein hampurilaisia ja susheja. tai ollenkaan.
Et ole mikään vegaani, jos syöt ja käytät eläinkunnan tuotoksia.

Vittu näitä raadonsyöjiä, jotka yrittää ujuttaa vegaaneille eläinten raatoja ja eritteitä, milloin milläkin verukkeella. "Silloin tällöin. Vain viikonloppuisin. Koulussa tai töissä. Mökillä, Ravintolassa voi vegaani silloin tällöin syödä lihaa, ei se nollaa vegaanista elämäntapaa millään tavoin."

"Ihmisiä saa tappaa silloin tällöin, kunhan ei ota tavaksi.
Montako viatonta siementä on murskattu sinunkin aamupalaksi. Eivät saaneet koskaan itää, ressukat.
Eettinen valinta: Mitä isompaa eläintä syöt - sen vähemmän tarvitsee tappaa. Valas on sikäli hyvää.
+Lisää kommentti
Sinä et ole vegaani jos syöt hampurilaisen jossa lihapihvi. Jos olet vegaani vaikka viisi vuotta niin se aika nollaantuu jos vaikka syö karkin jossa eläinperäistä väriä. Silloin ei voi enää sanoa että on ollut vegaani 5 vuotta vaan se aika lähtee alusta siitä karkin syömisestä. Eikä välttämättä ihan siitäkään koska pitää olla sellainen varoaika uudelleen repsahtamisen takia.
Meillä on tällainen sääntö meidän vegaanikerhossa. Tosin tuollainen murhaaja erotetaan kerhosta heti ja takki jossa kerhon logo on, palatetaan ja kerhon jäsenet ei saa olla missään tekemisissä erotetun kanssa. Myöskään et saa istua nahkapenkille missään etkä saa koskea nahkavaatteisiin tai villaan tai muihin riistuotteisiin.
Että kannattaa vähän katsoa mitä suuhunsa laittaa.
4 VASTAUSTA:
Voi kai ihminen olla osa-aikavegaani tai pääsääntöisesti vegaani. Jotkut ovat ehdottomia ja kiihkeitä missioissaan, toiset suhtautuvat joustavasti omiin valintoihinsa. Eettisperusteinen vegaani kieltäytyy varmaankin aina lihasta, mutta syitä vegaaniseen ruokavalintaan on muitakin.
Äkilliset ehdottomat ruokavalion muutokset voivat johtaa projektin kariutumiseen. Siirtymävaihe voi olla tarpeellinen. Ei taida olla burgeripaikoissa vielä saatavilla soijapihvejä. En tiedä, kun en ole koskaan ruokaillutt kp. paikoissa.
Mitä uskonlahkoa olette konsultoineet+ Daavidin oksaa? Kansan Temppeli?
Ei ole olemassa osa-aika vegaania tai pääsääntöisesti vegaania.
Älkää raadonsyöjät yrittäkö keksiä veganismiin mitään ala-kategorioita.
Joko olet vegaani tai et ole vegaani. Joko syöt ja käytät eläinkunnantuotteita tai et.

Vegaanista ruokavaliota tai kasvipohjaista ruokavaliota noudattaminen ei
tee sinusta vegaania.

Tietoinen syöminen ja vahinko ovat kaksi eri asiaa. Jos syö vahingossa sen eläinperäistä ainesosaa sisältävän karkin. Opi siitä erheestä. Jos sen karkin syö tarkoituksella et ole vegaani.

https://youtu.be/Sht7hiwC2Q8
"Älkää raadonsyöjät yrittäkö keksiä veganismiin mitään ala-kategorioita. "

Älä sinä (penikka?) raivoa. En ole syönyt raatoja about 40 vuoteen. Mielestäni kannattaa kannustaa muitakin ihmisiä lihattomaan ruokavalioon. Syyllistäninen ja kurinpalautus voi hyvinkin ärsyttää potentiaaliset vegaanit vannoutuneiksi lihansyöjiksi

Kaikilla suhde raatojen syöntiin ei ole vielä kirkastunut. Haluatko heittää yli laidan asiasta innostuneita, jos he eivät vielä yllä sinun puhdasoppineisuuteen.

Jos haluaa edistää jotain asiaa, täytyy osata käyttäytyä asialleen eduksi. Kukapa fanittaa änkyröitä ja lähtee mukaan porukkaan, johon ei kelpuuteta. Arvaa vaan mitä oli olla syömättä lihaa ja kalaa 1980-luvulla.
+Lisää kommentti
Ole aivan rauhassa vegaani, minulle jää enemmän lihaa syötäväksi.
Olen sekasyöjä, eli ihminen.
1 VASTAUS:
Ihminen ei ole sekasyöjä.
Sekasyöjät eivät sairastu elintasosairauksiin syömällä eläinten lihaksia ja eritteitä.
Ihminen sairastuu elintasosairauksiin syömällä eläimien lihaksia ja eritteitä.
Ihminen on kasvissyöjä ulkoa ja sisältä.

Karnismi (Lihanormi)
https://www.eop.fi/2015/08/19/lihanormi/
+Lisää kommentti
Et ole mikään vegaani. Tuota juuri liha- ja maitoteollisuus haluaa.
Jonkinlaisen takaportin veganismiin, että ihmiset menevät sekaisin mitä veganismi oikeasti on ja alkavat syödä ja käyttää eläinperäisiä tuotteita, kutsuen samalla itseään vegaaniksi.

Olet raatoja syövä karnisti trolli.

https://youtu.be/Sht7hiwC2Q8
0 VASTAUS:
+Lisää kommentti
Ihmiset ovat sekasyöjiä, tästä ei kannata kinastella. Muuta välittävät ovat sekaisin.
Ilmoita
Kaikki alkuperäiskansat ovat sekasyöjiä - ihan kaikki. Vegaanisuus on jokaisen oma asia, mutta ei tarvitse mennä kovinkaan kauas historiian kun vegaaneja ei vain ollut, ei ensimmäistäkään.
Ilmoita
Ennen teollisesti valmistettuja lisäaineita jokainen vegaani kuoli ruokavalioonsa.
1 VASTAUS:
Kun itämeri seuraavan kerran miinoitetaan kuolevat vegaanit hyvin nopeasti pois.
+Lisää kommentti
Nyt elämme nykypäivää, emme menneisyyttä. Moni muukin olisi toisin.
Ilmoita
Ilmastonmuutoksella ja lihansyönnillä on vain minimaalinen korrelaatio! Suurempi vaikutus ilmastonmuutokselle ovat naisten ehosteet ja ylimääräinen vaatetavara, mitkä jäävät käyttämättä!! Ylipäätään naisten vaikutus ilmastonmuutokseen on huomattavasti isompi kuin miesten. Itse popsin iloisella mielellä pihviä, mutta lopetan lihansyönnin laakisti heti kun naiset lopettavat turhien kemikaalien suttaamiseen ihoonsa!!!!!!!!! Mutta niin ei käy, koska naiset ovat turhamaisia NARSISTEJA. ----------Ja ai niin, kuka valvoo herneenitujen oikeuksia?
Ilmoita
Hyvin perusteltu 5/5. Joku älykkö on joskus laskeskellut, että yksi huulipuna vastaa iso joulukinkkua. Että silleeen.
Ilmoita
Ylimääräiset vaatteet ovat ilman muuta teollisuuden päästöjä lisääviä. Puuvillan kasvatukseen liittyy torjunnta-aineiden käyttöä. Toki sen monet ihmiset jo ymmärtävätkin. (Kierrätyäminen)

Meikkiasiat ovat vähän mystisempi juttu. Kiinnostaisi tuo faktatieto huulipunasta tai muista kosmetiikkaan liittyvistä tuotteista. Esim Bodyshopin tuotteilta ei ole testattu eläinkokeilla, ja monella tuotesarjalla on jopa ympäristömerkintä. Kasvikosmetiikassa ei saa esim olla eläinperäistä liivatetta (luukeitettä), jota on joissain huulipunissa.
Enpä usko, että kosmetiikka on jotekin merkityksellistä ottaen huomioon grammamäärät, joista yksittäisen ihmisen kohdalla on kyse.

Faktaa kehin kiitos! Olen kiinnostunut uudesta tiedosta.
Ilmoita
Kas kas, kun kiukuttaa tekopyhää. Onks meikit ja muut kemikaalit puupurkeissa? Eivät tosiaan vaan ÖLJYSTÄ tehdyssä purnukoissa ja putkiloissa, hehee. Ympäristömerkinnät voi työntää sinne mistä ei päivä paista. tosiasiahan on, että luomukosmetiikassakin käytetään erillaisia kemikaaleja, jotka erotetaan valmista tuotteeesta ja dumpataan kehitysmaihin. Kemikaalikirjo on karmivaa luettavaa, tosin valmiin tuotteen purkissa näitä ei lue, niin kuin varmaan ymmärtänet. Vai onko mun KEMISTIN pahvit ostettu jostain Nigeriasta?
1 VASTAUS:
No eipä kuule kiukuta, ei yhtään. Hupiahan tämä kirjoittelu on, kun en edes ole 100% vegaani. Älä transferroi omia tunteitasi toisiin.

Kantsii miettiä oleellisia asiota hiilijalanjäljessä. Kerskakulutus lisää hiilijalanjälkeä, oli sitten kyse vaatteista, ruuasta tai matkustamisesta. Omalla kohdallani suurin hiilijalanjälki tulee liian väljästä asumisesta. Tosin talo on rakennettu 65 vuotta sitten suurelta osin kierrätysmateriaalista, eikä ole syntynyt remontissakaan kovin paljon uutta hiilijalanjälkeä. Aurinkopaneelitkin on puhdasta energiaa tuottamassa ja kompesoimassa sen ajan purueristeiden riittämätöntä tasoa.

Matkustaminen on merkittävä hiilijalanjäljen lisääjä, ja siinä on sarkaa, kuin myös kaikenlaisessa turhassa kerskakulutuksessa.

Jos haluat, että ruvetaan saivartelemaan, niin lääkket ne vasta pahoja ovatkin. Kun niillä jatketaan luonnollista elinikää, niistä seuraa myös suurempi väestömäärä maapallolla. Lääkkeet pois ja ihmiset hautaan pois kuluttamasta ja hengittämästä hiilidioksidia ilmastoomme.

Ei kai sentään tavoitella hiilinegatiivista elämää, vaan hiilineutraalia tai mahdollisimman pientä hiilijalanjälkeä. Isot asiat ensin. Lillukan varret ovat vain hienosäätöä, jotka ovat hyttysen kakkaa verrattuna esim matkustamiseen ym isompaan kulutukseen.
+Lisää kommentti

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Ylpeä omasta vegaanisuudesta

Mielestäni jokaisen pitäisi ryhtyä minun kaltaisekseni eli vegaaniksi, koska onhan tämä ilmaston muutos mennyt aaaaivan liian pitkälle. Jos kaikki ryhtyisivät vegaaneiksi olisi maapallon tulevaisuus niin palijon kirkkaampi. Itse olen tottunut oikein hyvin vegaaniseen ruokavalioon, mutta silloin tällöin pihvi hampurilaisen välissä menee.

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta