Aktiivimalli

Anonyymi

Aktiivimalli vie rahat niin ettei ole varaa edes töitä hakea! Ei ole varaa ladata matkakorttia ja pitää vain maata kotona monta viikkoa. Ei voi olla totta että työmarkkinatuella ei elä muutenkaan tällä hintatasolla niin siitä voidaan vielä ottaa.

32

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kävellen tai pyörällä pääsee myös. Tai kaverin kyydillä.

    • Anonyymi

      Kannattaa kävellä, ja voi paikata ne kengät jos on risat.
      Esim. vahvaa teippiä ?

      • Anonyymi

        Entäs jos se potentiaalinen työpaikka on kymmenien tai satojen kilometrien päässä, hallitus (ja etenkin Juhana Vartiainen) kun paasaa siitä työn perässä muuttamisesta? Sinne vaan sitten kävelemään tai pyöräilemään, vai?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Entäs jos se potentiaalinen työpaikka on kymmenien tai satojen kilometrien päässä, hallitus (ja etenkin Juhana Vartiainen) kun paasaa siitä työn perässä muuttamisesta? Sinne vaan sitten kävelemään tai pyöräilemään, vai?

        Heti kun valtio ostaa markkinahintaa hieman korkeammalla asuntoni tai sillä hintaa millä saan tilalle samanlaisen isommassa kaupungissa niin heti muutan ja myyn.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Entäs jos se potentiaalinen työpaikka on kymmenien tai satojen kilometrien päässä, hallitus (ja etenkin Juhana Vartiainen) kun paasaa siitä työn perässä muuttamisesta? Sinne vaan sitten kävelemään tai pyöräilemään, vai?

        Ihme narinaa. Työpaikka olisi 300km säteellä ja saat vielä 9e/pv kulukorvauksen. Mene töihin!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Entäs jos se potentiaalinen työpaikka on kymmenien tai satojen kilometrien päässä, hallitus (ja etenkin Juhana Vartiainen) kun paasaa siitä työn perässä muuttamisesta? Sinne vaan sitten kävelemään tai pyöräilemään, vai?

        Pyörällä pääsee ne kymmenet kilometrit, ja jos on satoja kilometrejä niin ei kukaan hullu nyt niitä lähde ilman autoa hakemaan. Ei tämä nyt mitään rakettitedettä ole tämä työn hakeminen.


    • Anonyymi

      Saman olen huomannut. Ei ole lisännyt kuin te-toimistossa juoksemista ja kurssien perään kyselyjä vain. Joita ei näitäkään ole ollut tarjolla kun aina on täyttä... Jotkut suhteilla pääsee joka kerta samoille kursseille ja välttää joka tarkastelujaksolla leikkurin.

    • Olen valittanut kaikista noista aktiivimallin mukaisista työmarkkinatuen alentamisista ja jos aktiivimalli puretaan ennen kun ne valitukset jotka on nyt sosiaaliasiain muutoksenhakulautakunnassa ehtivät vakuutusoikeuteen. Kun lievemmän lain mukaan pitäisi mennä ja ei ole enää lakia jonka perusteella nuo leikkaukset on aikoinaan tehty niin silloin pitäisi nuo valitukset hyväksyä. Vakuutusoikeuden riippumattomuus tai pikemminkin sen puute on yleisessä tiedossa, samoin muutoksenhakulautakunnan maine hylkäysautomaattina. Kaiken lisäksi kaikissa noissa Kelan päätöksissä on muotovirhe ja ne pitäisi palauttaa takaisin Kelalle mutta olen todella hämmästynyt jos niin käy. Tuo muotovirhe on kaikissa niissä sadoissa tuhansissa päätöksissä jotka Kela on tehnyt ja se on kyllä selvä puute kun siitä on erittäin selvästi hallintolain 7:44§:ssä sanottu mutta Kela kiistää virheen valehtelemalla puutaheinää.
      https://keskustelu.suomi24.fi/t/15264249/kelan-virheellinen-ja-puutteellinen-paatos

      Aktiivimallin innoittamana tein valituksen 21,5-kertoimen käytöstä toimeentulotuessa ja Kela-raukka sai "pataan" hallinto-oikeudessa. Nuo aktiivimallin leikkauset on Kela maksanut toimeentulotukena eli n. 450 € ja Kela joutui maksamaan tuosta laittomasta 21,5-kertoimen käytöstä 409,58€. Jos vielä nuo valitukset hyväksytään niin rahan tuloa ei voi estää. Varsin hyvin olen tienannut tuolla aktiivimallilla joka tapauksessa. Silti vastustan aktiivimallia.
      https://keskustelu.suomi24.fi/t/15157980/oikaisuvaatimus-215-kertoimen-kaytosta
      https://keskustelu.suomi24.fi/t/15551942/hallinto-oikeuden-paatos-215-kertoimen-kaytosta

      En ole enää lekikki-iässä (62 v) joten en lähde leikkimään noiden aktiivimallin touhujen kanssa, töihin ei enää pääse minnekkään mutta pääsen eläketuelle lokakuun alusta ja en voi kirjoittaa sitä tähän mihin saavat sitten työntää aktiivimallinsa ja 21,5 kertoimensa.

    • Anonyymi

      Aktiivimalli lisää passiivisuutta, ei kiinnosta mikään kun potkitaan päähän ja rahat loppuu ja työpaikkoja ei vaan yksinkertaisesti ole jo.lla tulee toimeen.

      Vaikka kaikki tuet lähtisi niin en menisi teoriassakaan senkään jälkeen koskaan töihin. ´Siinä sille vartiaisen mulkulle pohtimista, että miksi uhkailu nostaa vain vastarintaa!

      Palkkojen pitäisi olla todella paremmat että kannattaisi tehdä työtä, samalla sosiaaliturva on niin huonolla tasolla että ihmiset masentuvat ja työkyky lähtee lopullisesti.
      Ei kukaan halua olla hyväksikäytetty ja paskaduuneissa koko ikäänsä.
      Eikö Suomi olekkaan hyvinvointivaltio vaan pelkkä kusetusvaltio?

      • Anonyymi

        masennusta tulisi hoitaa sähköhoidolla


      • Päähän todellakin potkitaan järjestelmällisesti järjestäytyneiden virkarikollisten toimesta.
        Kela-roisto on käyttänyt laittomasti tuota 21,5-kerrointa varmaan tuhansiin tai jopa kymmeniin tuhansiin asiakkaisiin ja siten varastanut heiltä varmaan miljoonia euroja lain mukaan asiakkaille kuuluvia tukia. Jos valitusaika on jo päättynyt niin virheenkorjausta voi vaatia vielä 5 vuotta päätöksen jälkeenkin. Olisi Kela-paskiaiselle oikein että se saisi käsiteltäväkseen kymmeniä tuhansia virheenkorjausvaatimuksia ja joutuisi maksmaan varastamansa tuet asiakkaille.
        https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2003/20030434#O2L8

        Aivan liian moni Kelan virkanilkki kuvittelee olevansa maailman herra mutta oikeasti on vain pelkkä tyhjä persläpi maailmankaikkeudessa.
        Tuollaiset perslävet pitäisi laittaa sunnuntaisin kirkon eteen jalkapuuhun kuten ennen vanhaan oli tapana. Ja jos perseily jatkui niin ainakin meillä päin oli tapana sitoa virkanilkki puuhun sellaiseeen metsään missä susilaumat liikkuivat ja luonto lopetti perseilyn omalla karmealla tavallaan.


    • Anonyymi

      No, onko Rinne antanut julkisuuteen tarkkaa päivämäärää, milloin tämä aktiivisadistimalli kuopataan kuten vaalipuheissaan lupasi?

      • Aktiivimalli jatkuu...


      • Anonyymi

        varmaan tämä seuraava 4 vuotta tuumitaan, mitä aktiivi mallille tehdään, ja sitten 4v. kuluttua tarja filatov ja ihalainensdp, nimitetään korkeaan virkaan aktiivi malli johtajaksi.


      • Anonyymi

        ei ole pelkoa että saatte vstausta Rinteeltä annoin kirjeen hänelle jossa selvitys eräästätörkeästä laista ei tullut vsatusta mutta kun laitoin eduskuntaan tuli uhkaus joudut linnaan jos tälaista levität Ei tullut kuin lakimuutos kun tajusivat törkeytensä.


    • Anonyymi

      Aktiivimalliin, minkä mainostomiston nimeen se onkaan, ei voi luotttaa.
      eroauskonnosta, ja saat olla ttosi aktiivinen.

    • Anonyymi

      Ajan pyörällä ilmaistyökokeiluun (käytännössä vaaditaan täysi työpanos) ja takaisin kotiin. Hiki siinä ajotouhussa pukkaa päälle. Olen toki koettanut ajella väliin hissuksiin, mutta silloin ajamiseen menee tuntitolkulla aikaa. Pakko on pitää reipasta matkavauhtia. Työnantaja on monasti kommentoinut, että haisen kuulema kuin härski sika. Ei pidä asenteestani. Kehottanut minua hankkimaan auton kuten muillakin kunnon ihmisillä on.

    • Anonyymi

      Aktiivimallin leikkaus on vielä pieni siihen mitä toimeentulotukea voidaan leikata. En toki väheksy. Itsellä toimeentulotuki perusosasta (täytenä vajaa 500e) vuorotellen 20% ja 40% leikattuna uhkailujen kera joka päätöksen lopussa mahdollisesta (laittomasta) hylkäyksestä kokonaan. Löyhässä hirressä roikottamista. Joka kuukausi saa tehdä saman hakemuksen, ja sitten arvotaan mitä tällä kertaa leikataan, että tuleeko 20% vai 40% leikkaus, ja käyttörahaa ruokaan 270 vai 380 euroa kuukaudeksi... sekä se uhkaus mielessä että tuki uhataan hylätä kokonaan, ja päälle arvonta siitä tuleeko tarpeeton lisäselvityspyyntö koskien mm. pyydettyä aktitointisuunnitelmaa, jonka laatimisesta olen kieltäytynyt yksiselitteisesti ja suoraan jo hakemusta toimittaessa.

      Laki toimeentulotuesta kun määrittää aktivointisuunnitelmasta kieltäytymisen toimenpiteeksi 10 §:ssä perusosan alentamisen. Silti KELA vaihtelevasti perää suunnitelmaa selvästä kieltäytymisestä huolimatta lisäselvityspyynnöllä, ja sitten tahallaan vitkuttaa hakemuksen käsittelyä lakisääteisen maksimiajan, jolloin käsittely kestää yli kuukauden. Näin monena kuukautena. Sitten tuki tulee joko 20% tai 40% alennettuna uusien uhkailujen kera. Ei kovin hyvää virkamiestoimintaa ja hyvää hallintotapaa minusta.

      Jos on kieltäytyminen suunnitelman laatimisesta, josta on yksiselitteisesti laissa sanktio, niin sillon hakemukseen pitäisi laatia päätös ilman tahallista viivästyttämistä ja lisäselvityspyyntöjä viipymättä. KELA pelaa ihan vitun likausta peliä.

      Odotan sitä päivää kun 40% alennuksen sijasta tulee se laiton hylkäys kuukauden kestäneen lisäselvityspyynnöin viivästytetyn hakemuksen päätöksen antamisessa. Oikaisuvaatimuksen käsittely tekee toisen kuukauden käsittelyaikaan lisää. Ja jos sekin on laiton, niin sitten tuki onkin 2kk myöhässä kun hallinto-oikeuteen lähdetään.

      Kyllähän siellä toki joku aktivointisuunnitelman puuttumisesta tai työnhakijaksi ilmoittautumatta jättämisestä annettu hylkäys kaatuu viimeistään, mutta se on laiha lohtu siinä vaiheessa kun hylätty hakemus odottaa käsittelyä jo ties monetta kuukautta eikä rahaa tule mistään - viimesijainen toimeentulo on tällöin vaarannettu täysin. Vuokrakämppä menee alta jne. KELA:han katkaisee riitatilanteessa tuen myöntämisen kunnes päätös oikaistaan.

      Oikeastihan, koska laki edellyttää että päätöksellä ei saa vaarantaa viimesijaista toimeentuloa ja huolenpitoa, pitäisi riitatilanteessa tuki maksaa valituskäsittelyn aikana kokonaisuudessaan siihen asti, mikäli korkeammassa portaassa käsitelty valitus tukipäätöksen hylkäyksestä pysyy hylkäyksenä.

    • Anonyymi

      Polkupyöräily on ympäristö uhka !
      Koska pyöräilijä hikoilee ja pieree.
      Ympäristö kärsii, hiilijalanjälki on liian korkea.

    • Anonyymi

      Toivottavasti Filatovista ei tule enää työministeriä eikä lähellellekkkään muuta ministeriä. Ainoa myönteinen asia mitä hän työttömille on tehnyt, on se kun hän julkisesti keroi, että CV-rumbaan ei työttömän tarvitse lähteä.

    • Anonyymi

      Puretaan aktiivimallin leikkurit ja velvoitteet, hallitusohjelmaan on muotoiltu.

      Aktiivimalli aiotaan korvata uudella mallilla, jossa työttömän työllistymissuunnitelmassa sovitaan henkilökohtaisesta työnhakuvelvoitteesta ja palveluista, kuten esimerkiksi koulutuksesta ja kuntoutuksesta. Tuleva hallitus aikoo myös turvata työttömien palvelut, siten että TE-toimistoissa löytyy aina henkilökohtaista palvelua.

    • Anonyymi

      Oikea aktiivimalli vielä tekemättä? Syötävä omaisuus ensin ennen mitään tukea!
      Onhan se outoa että omistaa talon tai asunnon ja saa tukea verovaroista jotta voi asua omistusasunnossaan??????????????
      Kyllä se on myynti aseteltava ja sen mukaan syötävä tai alkaa se työ kiinostamaan enemmän....

      Yhteiskunnan vedättäjä/mädättäjät kyseessä!

      Omaisuus syötävä ensin ja sitten tukea! Siinä aktiivimallia 100%

      • Anonyymi

        Vielä oudompaa on, että sijoittaja saa ottaa minkälaista vuokraa omistamastaan asunnosta vaan. No vuokralainen ei voi muuta kuin maksaa. Kela maksaa sen vuokran asumistuen sijoittajalle omaisuuden kartuttamiseen ja vielä oudompaa on että sijoittaja voi tehdä sijoitusasuntoon mitä remppoja tahansa ja vähentää menot verotuksessa vuoratuloista. Hoitovastike esim jossain 35 neliön yksiössä on vaan noin 130 €/kk. Silti vuokra uudessa asunnossa on 700 €/kk . Uuden talon asunnon myyntihinta on 70 000€/kk loppu 100 000€ on taloyhtiön lainaa jonka sijoittaja voi vähentää kuukausittain vuokratulosta. 15 vuodessa vuokralainen on maksanut sijoittajalle tuon 100 000€. Jos asia olisi toistepäin, että vuokra ei saisi olla kuin 2 kertaa hoitovastike, niin myytävien asuntojen hinta romahtaisi, silloin köyhäkin pystyisi ostamaan asunnon ja kela voisi maksaa sen hoitovastikkeen, niin koko yhteiskunta hyötyisi valtavsati.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vielä oudompaa on, että sijoittaja saa ottaa minkälaista vuokraa omistamastaan asunnosta vaan. No vuokralainen ei voi muuta kuin maksaa. Kela maksaa sen vuokran asumistuen sijoittajalle omaisuuden kartuttamiseen ja vielä oudompaa on että sijoittaja voi tehdä sijoitusasuntoon mitä remppoja tahansa ja vähentää menot verotuksessa vuoratuloista. Hoitovastike esim jossain 35 neliön yksiössä on vaan noin 130 €/kk. Silti vuokra uudessa asunnossa on 700 €/kk . Uuden talon asunnon myyntihinta on 70 000€/kk loppu 100 000€ on taloyhtiön lainaa jonka sijoittaja voi vähentää kuukausittain vuokratulosta. 15 vuodessa vuokralainen on maksanut sijoittajalle tuon 100 000€. Jos asia olisi toistepäin, että vuokra ei saisi olla kuin 2 kertaa hoitovastike, niin myytävien asuntojen hinta romahtaisi, silloin köyhäkin pystyisi ostamaan asunnon ja kela voisi maksaa sen hoitovastikkeen, niin koko yhteiskunta hyötyisi valtavsati.

        Viisaasti puhuttu.

        Itse maksan halvasta vessattomasta mökkelistäni vielä asuntolainan lyhennyksiä parisataa euroa kuussa. En saa siihen asumistukea. Jos asuisin vuokralla, tuo asuntosijoittaja saisi kauttani asumistukirahoja enemmän kuin nyt maksan lainanlyhennyksiä. Minusta on hienoa, että vielä on ihmisiä, jotka eivät suostu sulloutumaan muutamaan sillipurkkiin, kun maassa on vapaana todella halpoja pikkutaloja, joissa ahkeralle ihmiselle on hyödyllistä tekemistä. Pysyy terveempänäkin, eli ei joudu rasittamaan sairaussysteemiä yhtä paljon kuin kivikylien yksiöissä lahoavat toiset köyhät.

        Ei kannata olla kateellinen. Kannattaa pyrkiä luomaan yhteiskuntaa, jonka lait ovat itsellekin eduksi, kun omaan nilkkaan osuu.


    • Anonyymi

      Miksi ihmiset eivät syö ja käytä omaisuuttaan, siinäpä kysymys?
      Haalitaan kyllä, mutta ei koskaan tehdä sitä tiliä itselle ja elellä elämänehtootakaan sitä haalittua omaisuutta murustakaan, vaan tingitään ?

      Mikä ihmisiä vaivaa?

      Kun aikuisen talous on siinä mallissa että parinkympin puuttuminen pankin saldosta kaataa koko elämä, on syytä etsiytyä peilin eteen ja sanoa idiootti!
      Ainoa elämäsi on vitsi!

      • Anonyymi

        Porukka elää yli varojensa. Sossuyhteiskunnan varjopuolia. Rahaa saa aina sossusta. Ei tartte, eikä edes kannata säästää. Kaikki omat säästöt on heti pois sossumasseista.

        Onhan se todella surullista, kun työssäkäyvällä perheellä tulee joku parin sadan euron yhtäkkinen korjauskulu, joka vetää koko talouden miinukselle. On siinä kans "aikuisia", kun ei yhtään puskurirahastoa ole kasassa. Jos ei aikuisilla työssäkäyvillä ihmisillä ole vähintään kuukauden palkat puskurissa, niin huonosti menee.


    • Anonyymi

      Ihminen tarvitsee muutakin kuin ruokaa ja juomaa !!!
      Säästöön kerätään , jotta joskus saisi auton , mökin , paatin jne , minkä tahansa mihin tarvii isommat rahat .
      Viisas ei ota lainaa . Se on loputon suo , pienituloiselle .

    • Anonyymi

      Aktiivimallin hyvä puoli on ollut se, että kaikista kovimpienkin ammattityönvieroksujien on ollut liki pakko ilmoittautua johonkin palveluun, missä ammattihenkilöstö on selvitellyt, minkälainen työnhakija tässä nyt sitten oikein on yhteiskunnan elättinä. On olemassa runsaasti oikeitakin työnhakijoita, mutta aktiivin ansiosta yhteiskunnan ammattiloisijoidenkin on ollut pakko ilmaantua ihmisten ilmoille pohtimaan omaa tilannettaan . Onhan se toki kovaa, jos pitää esim. Kerran viikossa olla selvinpäin vaikkapa työpajalla sen 4 h työpäivä.. Itse olen näiden nilviäisten lapsellisia selityksiä kuunnellut työkseni jo yli 10 v. Melkoisia isänmaan toivoja.

    • Anonyymi

      Noni menes ny siitä TE-demoni Jeesuksen nimessä nuhtelen sua, ja rukoilen sulle siunausta meidän Herrassamme Jeesuksessa Kristuksessa ja johdatusta ennenkaikkea. Amen.

    • Anonyymi

      Mitä vähemmin on työttömällä rahaa edes välttämättömiin kuluihin niin sitä suuremmalla todennäköisyydellä työtön myös syrjäytyy pysyvästi työelämästä.

      Onko tuossa mitään ihmeellistä, näin halutaan menetelläkin eli että työtön syrjäytyy sossun asiakkaaksi tai kuntouttavaan työtoimintaan jolloin peli on totaalisesti mennyttä.

      Suomen poliitikot ja virkamiehet ovat kansanvastaisia vihollisia sekä yritykset luokkavihollisia käyttäessään ulkomaalaista halpatyövoimaa suomalaisten sijaan.

      Ei tarvitse tuosta päätellä että koskaan ei Suomi enää nouse jaloilleen, tämä on ihan tietoista oikeisto politiikkaa. Vaikka demaritkin ovat vallassa niin aktiivimallia ei poisteta vaan luodaan toinen eri nimellä oleva leikkuri tilalle.

      Jos demarit ja vasurit tuon tekevät niin mistä luulevat enää ääniä jatkossa saavansa? Aktiivimalli olisi jo pitänyt poistaa vaalilupauksen mukaisesti.

      Kuulemme paskapuheita jatkossa asiasta ja tyhjiä lupauksia.
      Älkää uskoko paskapuheisiin vaan tekoihin.

    • Anonyymi

      Mutta kun oikeita tekoja ei tule kun ei sovi puoleplitiikkaan

    • Anonyymi

      Ihmiset ovat valinneet pahuuden, eli palvovat pahaa joko tiedostaen tai tietämättään. Suomi nousee vasta sodan jälkeen, ja silloin kun Jeesus palaa, niin tulee uusi taivaallinen hallitus, jossa ei köyhiä sorreta. Ei muutakuin siunausta teille, synnintuntoa ja parannuksen tekoa, rukoilen että Herra koskettaisi teidän sydäntänne ja kutsuisitte vielä Jeesusta elämänne Herraksi, Amen. Hyvää kesää!

    Ketjusta on poistettu 10 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      341
      3841
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1709
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1510
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      59
      1473
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      28
      1318
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      51
      1302
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      58
      1285
    8. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      194
      1231
    9. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1190
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1167
    Aihe