Simpanssin ruokavalio, ihmisen oikeus olla sekasyöjä?

Anonyymi

Simpanssi on lähin ihmisen sukulainen.

Simpanssi syö hedelmiä, pähkinöitä, hyönteisiä ja sianlihaa.

Nisäkkäitä on monenlaisia. Jänikset, jyrsijät ja sorkkaeläimet ovat "vegaaneja".

Petoeläimet kuten susi, leijona, kärppä tai kotikissa saalistavia lihansyöjiä.

Kädelliset kuten simpanssi sekasyöjiä.

Mietin osunko paljon väärään jos väitän että evolutiivisessa ja taksonomisessa mielessä ihmisellä on oikeus olla sekasyöjä koska onhan simpanssikin 🤔?

Terveisin sekasyöjä joka ei voi sietää hallitusneuvottelujen vouhotusta 🤔

24

1265

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Monet vegaanit eivät voi kestää luonto-ohjelmia joissa esim petonisäkkäät, kotkat, haukat, käärmeet tai hait saalistavat.

      Vegaanilta loppuisi ruoka jos ei olisi saalistajia!

      Isoja jyrsijäkantoja tai tuholaisia, ketkä niitä rajoittavat ?

      Ihminen ei ole mikään irrallinen saareke vaan osa aineen kiertoa luonnossa!

      • Anonyymi

        Ei mulla tee yhtään pahaa katsoa kun peto saalistaa. Se kuuluu luontoon.
        Olen katsonut vierestä kun isäni ampuu eläimen. Sen jälkeen olen katsonut kun hän nylkee sen.
        Olen katsonut vierestä kymmeniä nylkemisiä ilman sen kummempia tunteita.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei mulla tee yhtään pahaa katsoa kun peto saalistaa. Se kuuluu luontoon.
        Olen katsonut vierestä kun isäni ampuu eläimen. Sen jälkeen olen katsonut kun hän nylkee sen.
        Olen katsonut vierestä kymmeniä nylkemisiä ilman sen kummempia tunteita.

        Tai yksi tunne nousee esiin. Se on innostuksen tunne. Miten joku osaakin nylkeä eläimen niin hienosti ja nopeasti. Se koko prosessi on mielenkiintoinen.
        Ja minä olen VEGAANI.


    • Nauta muuten syö raatoja, sammakoita tai vaikka kanin, jos vaan kiinni saa.

      Moni eläin on luonnossa yllättävänkin opportunistinen ja sopeutuva.

      • Lapsena seurasin nautoja päivittäin hyvinkin läheltä enkä koskaan havainnut lehmien jahtaavan raatoja, sammakoita, taikka kaneja.


      • kekek-kekek kirjoitti:

        Lapsena seurasin nautoja päivittäin hyvinkin läheltä enkä koskaan havainnut lehmien jahtaavan raatoja, sammakoita, taikka kaneja.

        Seuraava video ei ehkä sovi kaikkein herkimmille: sen musiikki on niin järkyttävää, että suosittelen seuraamaan videota ääni pois. ; )

        https://urly.fi/1ef7


    • Anonyymi

      Ap miten evoluutio liittyy oikeuksiin? Ei mitenkään.

      Syö mitä huvittaa, lain rajoissa. Ihmisen erottaa (muista) eläimistä se, että ihminen kykenee tällaiseen moraaliseen ja eettiseen pohdiskeluun. Eläimet pystyvät moiseen verraten harvoissa tilanteissa ja tapauksissa. Esim paviaanivauva on todella kiintynyt äitiinsä, mutta aikuiseksi kasvettuaan tappaa vaikka ihmisen, täysin suunnitellusti vaikka leipäpalan takia, eikä sitä harmita yhtään

      • Anonyymi

        Paviaani tappaa ihmisen? Entäs sotilaat kaikissa sodissa?
        Eläimillä on yleensä välitön syy tappaa, nälkä tai uhka. Ihmiset tappavat vallan halusta. Hitler ja Stalinkin olivat pieniä vauvoja äitinsä tissillä.


    • Anonyymi

      Luin aikonaan, taisi olla jokin Leakyn kirjoista, että metsästäjä-keräilijöitten saamasta ravinnosta noin 20% on eläinperäistä (madoista - sisääfileen). Ihminen on ollut sekasyöjä viimeiset 2 miljoonaa vuotta.

      • Se vähän riippuu alkuperäiskansasta. Pohjoisimpien inuiittien ruokavalio oli 100 % eläinperäistä.


      • Anonyymi
        Kollimaattori kirjoitti:

        Se vähän riippuu alkuperäiskansasta. Pohjoisimpien inuiittien ruokavalio oli 100 % eläinperäistä.

        Juu, tiedän. Tarkoitin lähinnä sen tyyppistä elämää mitä ihmiskunta on suurimman osan olemassaoloaan elännyt.


      • Anonyymi

        Metsästä-keräilijöiden ruokavaliosta oli 20% lihaa siksi että eivät saaneet enempää saalistettua. Eskimoilla lihaa oli 100%.


    • kekek-kekek

      Ihmisen kasvissyönnille eli lihakiellolle ei ole muita kuin uskonnollisia perusteluita.

    • Anonyymi

      Oikeus on laaja käsite. Ilman lihansyöntiä meillä ei edes olisi aivoja joilla käsitellä näitä asioita. Söisimme vain pähkinöitä serkkujemme kanssa.

      • Anonyymi

        Tuo on yhtenään esitettävä väite: Aivomme ovat olemassa lihansyönnin ansiosta. Mutta se taitaa olla ihan puppua sillä monet eläimet eivät syö lihaa ollenkaan tai syövät sitä vain nimeksi ja satunnaisesti ja aivot niillekin kasvaa.
        Toisaalta, pääosin lihaa syövillä eläimillä kuten susilla tai hyeenoilla aivot eivät ole erityisesti muita ei- lihansyöjiä kehittyneemmät.
        Jos ihminen voi kasvaa ihmiseksi syömättä juuri ollenkaan lihaa, hänen aivonsakin kasvavat siinä samalla ihan tavanomaisiin mittoihin ja jos tämä ihminen saa lapsia, heillekin kehittyvät ihan kelvolliset aivot vaikka hekään eivät söisi lihaa.


    • Ai siat on vegaaneja?

    • Anonyymi

      Karhu on sekaravinnon käyttäjä.

    • Anonyymi

      Ihminen on sekaravinnon käyttäjä. Tosiasioista ei kuitenkaan voi johtaa moraalista ohjetta, kuten Hume totesi. Tuo "oikeus olla" ei liity asiaan.

    • Anonyymi

      Evoluutioteoriaan sisältyviä väitteitä ei kannattaisi tuoda tieteelliseen keskusteluun. Biologia perustuu kokeellisiin tutkimuksiin, ja on siis aitoa tiedettä. Evoluutiouskomus sen sijaan rakentuu oletuksille ja väitteille, joita ei voi tieteen menetelmin todistaa oikeiksi. Yhtään onnistunutta empiiristä koetta evoluution todistamiseksi ei ole tehty.

      Ihmisen polveutumista ns. varhaisista kädellisistä lienee mahdotonta tieteellisesti todistaa suuntaan tai toiseen, niin että kaikki sen uskoisivat. Eikä tarvitsekaan, riittää kun perustelee eli käyttää niin sanottua abduktiivista argumentaatiota, parhaaseen tarjolla olevaan selitykseen perustuvaa logiikkaa. Se on myös eräänlaista reductio ad absurdum-argumentaatiota, jossa vasta-argumentti osoitetaan huonosti perustelluksi ja siten epäuskottavaksi. Ihmisen ja simpanssin “DNA-todisteissa” on kyse tällaisista argumentaation muodoista.

      “Simpanssiprojektissa” ja etenkin sen tuloksista tehdyissä johtopäätöksissä on ollut ainakin kolme merkittävää virhelähdettä, joista ei juuri puhuttu:

      1) Sekä ihmisen että simpanssin genomien data oli paljon puutteellisempaa kuin mitä näiden tutkimustulosten julkistamisen yhteydessä haluttiin tunnustaa.

      2) Koska simpanssin genomin tutkimuksessa vain lyhyitä, muutaman kymmenen tai reilun sadan nukleotidin pituisia DNA-jaksoja pystyttiin lukemaan, koko genomi piti pilkkoa “randomisti” miljooniin pieniin pätkiin. Sitten kun ne oli sekvensoitu, ne piti koota ja järjestää uudelleen kromosomeiksi. Koska kenelläkään ei ollut mitään hajua mihin kukin pätkä oli alkuaan kuulunut, ne koottiin käyttäen sabluunana ihmisen genomia... Näin tehtiin, koska uskottiin että läheisestä polveutumissuhteesta johtuen ne ovat lähes samanlaiset. Tästä johtuen genomeistamme saatiin tietenkin hyvin samanlaiset.

      3) Vasta vuonna 2011 alkoi selvitä, että melkoinen osa tutkituista genomeista (muistakin kuin simpanssin) oli tutkimusvaiheessa kontaminoitunut tutkimushenkilökunnan omalla DNA:lla, jopa 10 % (Longo ym. 2011).

      Ihmisen lähisukulaiseksi saadaan vaikka pesusieni, jos vertailuun valitaan vain sellaisia genomin osia, jotka muistuttavat huomattavasti toisiaan. DNA:ssa on kaikilla eliöillä väistämättä samanlaisuuksia, koska käytämme samoja ravinteita (proteiineja, hiilihydraatteja, rasvoja, mineraaleja) sekä tarvitsemme happea, tuotamme hiilidioksidia jne. Pakosti on samanlaisuuksia, mutta ratkaisevat erot syntyvät eliöiden anatomisissa perusrakenteissa, joissa evoluutio on sekä bioteknisesti että kokeellisesti todistettu mahdottomaksi.

      • Anonyymi

        "Pakosti on samanlaisuuksia, mutta ratkaisevat erot syntyvät eliöiden anatomisissa perusrakenteissa, joissa evoluutio on sekä bioteknisesti että kokeellisesti todistettu mahdottomaksi."

        Jaa että ihminen ja simpanssi eivät olekaan sukulaisia?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Pakosti on samanlaisuuksia, mutta ratkaisevat erot syntyvät eliöiden anatomisissa perusrakenteissa, joissa evoluutio on sekä bioteknisesti että kokeellisesti todistettu mahdottomaksi."

        Jaa että ihminen ja simpanssi eivät olekaan sukulaisia?

        "Jaa että ihminen ja simpanssi eivät olekaan sukulaisia?"

        Ratkaisevat erot syntyvät eliöiden anatomisissa perusrakenteissa, joissa evoluutio on sekä bioteknisesti että kokeellisesti todistettu mahdottomaksi. Simpanssilla esimerkiksi lantio on rakenteeltaan sellainen, ettei jatkuva pystykävely ole mahdollista. Simpanssin esivanhemmilla on siis myös ollut lantio joka ei mahdollista pystykävelyä. Ihmisen esivanhemmilla on vastaavasti ollut pystykävelyn mahdollistava lantiorakenne.

        Mutaatioiden ei ole tieteellisesti ts. empiirisesti todistettu tuottavan evoluutiota eli anatomisten perusrakenteiden muutoksia. Mutaatiot ovat joissakin harvoissa tapauksissa tuottaneet jonkin toiminnallisesti hyödyllisen muutoksen - useimmiten kovalla hinnalla - mutta ei koskaan evolutiivista muutosta.


    • Anonyymi

      Jos lähdetään siitä, että kaikki ainekset joista muodostumme on yhteisiä eli kierrätyskamaa ja ainoastaan joku tietoisuus, käsitys itsestä tai valo/ energiakenttä luo meidät tiettyyn muotoon, niin joku etäisyys täytyy olla syömäämme ravintoon.

      Olemme siis kaikessa mukana, mutta kaukaisin ravinto meistä on kasvikunta. Koska kasvikset kasvaa alhaalta, maasta ylös, tosin meidän lahonneet maalliset ruumiit on tietysti siinä mukana, mutta maan tietoisuuden aste on matala ja siten myös kasvisten.

      Eläinkuntaan liittyy ylhäältä tuleva energia, henki, eli tietoisuutta on enemmän. Kaikki millä on silmät, on tietoista eli hengen tasolla myös osa meitä.

    • Anonyymi

      Jos tykkää vihreästä proteiinista, niin vihreille yksi salaatiln 3kk sillä pärjää sitten. Vettä kraasnasta.

    • Anonyymi

      Jenni Haukion isä syö vain hampurilaisia hänelle muutamabn kummenen vuodren salaattikuuri välittömästi vain herra kellariin ja joskus aina kuukausittain tulee salaatinlehti ja vesipullo.l

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Hyvästi, mies

      Tulen nyt tänne harvoin. Lakkasin unelmoimasta meistä. Päästin irti tästä meidän välisestä tilanteesta. Vaikka mitään ei
      Ikävä
      27
      2351
    2. Sä saisit kenet

      Sä vaan haluaisit
      Ikävä
      79
      1736
    3. Oikein hyvää perjantai päivää

      Hyvää huomenta ja kaikkea hyvää. ☺️🤍🍁✨🧡
      Ikävä
      222
      1062
    4. Hiihtäjälegenda Juha Mieto avautuu Farmin "leidien" käytöksestä - Tämä yllätti: "Me miehet oltiin.."

      Juha Mieto on mukana Farmi Suomi: Revanssi -realityssä. Tsemppiä Farmille, Mietaa! Lue Juha Miedon haastattelu: https:
      Suomalaiset julkkikset
      18
      989
    5. Semmonen juttu, että..

      ..ikävä iski. Mietin kaikkea sitä, mitä sä antaisit mulle ja mitä mä antaisin sulle. Millasta meillä olisi yhdessä, kos
      Ikävä
      28
      934
    6. Nuorempi mies, vanhempi nainen

      Olen aivan sekaisin itseäni n. 20 vuotta vanhemmasta naisesta. En saa häntä mielestäni millään, vaikka olen yrittänyt. E
      Ikävä
      61
      901
    7. Parisuhteettomuus- kyse valinnasta, kelpaamisesta vai siitä ettei osaa hakea

      Parisuhteettomuus- kyse valinnasta, kelpaamisesta vai siitä ettei osaa hakea? Ikivanhan aloituksen provosoimana mietin m
      Sinkut
      122
      891
    8. Mennäänkö sitten mies

      Naimisiin joskus? Haluaisitko?
      Ikävä
      43
      829
    9. Mietin vain sua

      Kuinka saat pään ihan pyörälle. Oltaisiin hyviä yhdessä. Joku uskomaton kemia meidän välillä. Ulkopuolisista varmaan näy
      Ikävä
      11
      771
    10. On ilta jälleen joten

      Uusi iltaketju tähän. Mukavaa iltaa vaan. Susi se täällä aina yksin tallustaa. 😊🐺🌃🌙☕🧡
      Ikävä
      118
      720
    Aihe