Sitra - suomen leikattava lähes kaikki päästöt 2030 mennessä

Anonyymi

Sitra esittää pakkokeinoja suomeen jotta tavoitteeseesn päästään....

Yksityisautoilu kieltolistalle ja punainen liha ja vanhoissa talot asumiskielroon tai ainakin lämmitys...
Sitran esittämissä elämäntapavaihtoehdoissa esimerkiksi muut kuin työmatkat tehdään jatkossa pääsääntöisesti junalla, bussilla tai sitten jalan tai satulassa

https://yle.fi/uutiset/3-10784895
Ajatushautomo Sitra on julkistanut hurjat ilmastolaskelmat.

Sitran tilaamien laskelmien mukaan edes EU:n kaavailemat tiukemmat tavoitteet eivät riitä Suomen kaltaisille maille. Sitran laskelmat koskevat tarkemmin vain Suomea ja Japania.

Laskelmien tulokset avaavat näkymän siihen, miten suomalaisten pitää nopeasti muuttaa sitä miten syömme, liikumme ja asumme.

97

59

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ilmastonmuutosuskonto taitaa olla maailman nopeimmin leviäviä hullutuksia.

      • Anonyymi

        Syököhän nää jotain nappeja näissä byroissa?


      • Anonyymi

        Punaviherkommarithan tätä aihetta rummuttaa kaikkein eniten.

        Koska kommarit ovat olleet luotettavia? Vastaus: eivät koskaan.

        Ja tuskin ovat nytkään, siksi koko ilmastonmuutosliete ei kiinnosta. Se on tod näk valetta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Punaviherkommarithan tätä aihetta rummuttaa kaikkein eniten.

        Koska kommarit ovat olleet luotettavia? Vastaus: eivät koskaan.

        Ja tuskin ovat nytkään, siksi koko ilmastonmuutosliete ei kiinnosta. Se on tod näk valetta.

        Palataan takaisin kivikaudelle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Palataan takaisin kivikaudelle.

        Kivikausi ja kasken poltto.


      • Anonyymi

        uutisella ei ole sen kummenpaa merkitystä olosuhteitten muutokselle kuin muillakaan lämpötilaa tarkkailevilla uutisilla ajateltaessa ihmisen hiilidioksidipäästöillään aiheuttmaan ilmaston lämpenemiseen. pitää hieman käyttää mieluvitustaan Pieni lainaus tähän https://www.ilmastofoorumi.fi/foorumi/viewtopic.php?f=1&p=25462#p25462

        Greta lapsena joutui huijauksen kohteeksi, mutta taisi saada sen avulla hyvät opintorahat. Hyvää jatkoa älykkäälle opiskelijalle.

        Iltasanoman valheuutinen houkuttelee vastaamaan. Voi olla ollut Euroopan tai ainakin sen pienen osan lämpimin kesä tunnetun Euroopan historian mukaan. Historia on ilmastonmuutoksessa vain lämpömittarin iän pituinen osa. Galilei taisi siinäkin olla ensimmäinen kokeilija 1590 luvulla. Mutta aikaahan kului 200 vuotta ennen kuin lämpötiloja ryhdyttiin kunnolla seuraamaan. Lämpötilamittausten vuoden 2022 joulukuun keskiarvo oli 0,05 astetta korkeampi kuin 40 vuoden keskimääräinen arvo.

        Mutta mitä alailmakehän mittausten keskiarvot ja sen muuttuminen merkitsevät? Siitä saa pienen mielikuvan, kun keksisi järjettömän suunnitelman havaita omakotitalonsa alueen keskimääräisen lämpötilan muutoksia. Keksijä mittaa tontin, olohuoneen ja muidenkin huoneiden, eteisen, autotallin, pakastimen, jääkaapin jne. lämpötiloja ja laskee niiden keskiarvon ja kuukausikeskiarvon. Suomessa lämpötilat tontilla voivat vaihdella kuukauden aikana -10 ja +10 asteen välillä, pakastimessa voi olla -18 astetta, olohuoneessa +21 jne. Mitä merkitsee näiden keskiarvo? Ei mitään. Mitä merkitsee lämpötilojen keskiarvo? Ei mitään. Lämpötilalla on merkitystä, ei ole mukavaa jos on liian lämmintä tai kylmää olohuoneessa tai pakastimessa lämpötila kohoaa muutaman asteen. Lämpötilojen seuraaminen on tarpeellista.

        Sama tietenkin koskee alailmakehää, jossa lämpötilat vaihtelevat vuoden aikojen, pilvisyyden ja sijainnin mukaan -80 ja 58 asteen välillä, ehkäpä ajoittain ylittäen nämäkin rajat. Mitä merkitsee keskiarvo? Ei mitään muuta kuin ilmastohuijauksessa 1 asteen keskiarvon kohoamisen sanotaan johtavan sadan vuoden kuluessa ilmastokatastrofiin. Mitä tarkoittaa 0,05 asteen ero pitkäaikaiseen keskiarvoon? Ei mitään. Mittauksissa sattunut virhe tai pilvien määrässä tapahtunut pieni vaihtelu voi vaikuttaa paljon enemmänkin kuin 0,05 astetta. Jos sinulla sattuisi olemaan järjetöntä intoa ja joku maksaisi hyvän palkan, voisit alkaa mitata tonttisi ja asuntosi lämpötiloja 0,01 asteen tarkkuudella ja tehdä työikäsi havaintoja lämpötilojen keskiarvon muutoksesta. Mitä siitä hyötyisit? Tietenkin hyvän palkan, mutta siihen se jäisikin.

        Ainoa keino pohtia ihmisen aiheuttamista päästöistä johtuvaa ”ilmastonmuutosta” olisi selvittää alailmakehän lämpöenergian lisääntymistä, jota ei lämpötilan mittauksilla pysy ratkaisemaan. On aivan selvää, ettei nykyisellä tekniikalla sitä pystytä selvittämään. Tuskin pystyisi selvittämään oman tontin lämpöenergian määrää edes suuri joukko hyvin palkattuja tutkijoita, tuloksia kyllä voisi syntyä, jotta palkanmaksu jatkuisi. Juuri tästä syystä ilmastohuijauksessa ei juuri mainita sanaakaan ilmakehän energian lisääntymisestä. Pikkuisen siihen on viitattu, kun lämpötila ei nousekaan ennusteiden mukaisesti, on pakko valehdella lämpöenergiaa siirtyykin meriin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Punaviherkommarithan tätä aihetta rummuttaa kaikkein eniten.

        Koska kommarit ovat olleet luotettavia? Vastaus: eivät koskaan.

        Ja tuskin ovat nytkään, siksi koko ilmastonmuutosliete ei kiinnosta. Se on tod näk valetta.

        Lehtien mukaan Sitran yliasiamies on ollut viitosen matikan kokkari Jyrki Katainen!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kivikausi ja kasken poltto.

        Työläisen päivä Paratiisissa.

        Kaskenpoltto ja siten maanviljely ehdottomasti kielletty ja näin ehkäistään luontokatoa sekä kansaa riistävän luokan syntyminen, lapset marjailee niityillä ja metsissä moninkertaisin piikkilangoin rajatuilla alueilla voikukan juuria ja nokkosen lehtiä yms. keräilemässä, politbyroo myöntää kansalle ehkä rusakon ja jäniksen kaatolupia pärstäkertoimen mukaan sekä pitkän tarve harkinnan jälkeen. Hiirien ja rottien pyytäminen on kiintiöity ja sitä olisi valvomassa poliittisesti vastuulliset sekä valveutuneet virkahenkilöt ja jokaisesta pyydetystä rotasta ja hiirestä on raportoitava 3 kappaleena Puolueen luonnonkäyttörekisteriin. Väistämättä syntyvän kannibalismin kitkemiseksi Puolue pitää työläisen hyvinvoinnista huolta terveys ratsioilla joka parakissa, näin iskostetaan työläiselle yhteisöllisyyttä, siihen valtuuttamien virkahenkilöiden välityksellä ja sairastuneet tai loukkaantuneet, siis työhön kykenemättömät, siirretään sairaaloihin ilman postioikeutta muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta jos potilas on muuten fyysisesti hyvässä kunnossa.

        Jos potilas on huonokuntoinen se saattohoidetaan nopeasti ja vainaja toimitetaan siihen tarkoitukseen soveltuvaan tehtaaseen jossa prosessoidaan siat, naudat, siipikarja, koirat jne. Niiden veri sekoitetaan yhteen ja vakuumi kuivataan pulveriksi käytettäväksi leipään, lihajalosteisiin sekä erilaisiin suklaalla maustettuihin kekseihin ja näin torjutaan mm. anemiaa. Prosessin jälkeen luuranko poltetaan tuhkaksi, purkitetaan uurnaan jossa komeilee sirppi ja vasara, sen jälkeen Puolueen viranomaiset hoitaa omaisten läsnäollessa valtiollisen hautauksen ja haudalle bakeliitista valettu standardi puolimetrinen nelikulmainen kivi jossa nimi ja kuva edesmenneestä ja ylistys uskollisuudesta ja työstä aatteelle ja Johtajalle sekä sirppi ja vasara.

        Iskurityöläisillä on etuoikeus himoittuun, mutta normitettuun annokseen leipään, laardiin ja lihaan sekä kaikki lapset 15v. asti kekseihin ja rajoitettuun annokseen leipään, laardiin ja lihajalosteisiin. Poliittisesti valveutuneilla ja vastuullisilla tiedonantajilla on joitain sellaisia oikeuksia joita tavallisella duunareilla ei ole, kuten valvottuihin viikon lomakohteisiin kerran vuodessa sekä kerran kuussa varttilitraan vodkaa sekä joka päivä kahteen askiin tupakkaan. Työaika alkaa aamu viideltä jota seuraa puolen tunnin poliittinen aamuhartaus johon kaikki osallistuvat poikkeuksetta joka päättyy Johtajan ylistykseen ja tämän jälkeen työväen laulu balaikan ja haitarin säestyksellä, juhlapäivinä kuten Johtajan syntymäpävänä ja Vallankumouksen vuosipäivänä humppaorkesteri säestää ja kaikkien on taputettava kädet savuten naama riemusta väärällään, mitä innokkaammin sen parempi, harvempitahtiset hapan naamat pääsevät pelättyyn politrukin kanssa keskusteleen ahistuksistaan psykiatrin läsnäollessa, näin Puolue esimerkillisesti pitää huolta kansan mielenterveydestä sekä mahdollisesta kuntoutuksesta.

        Aamiainen on kuudelta ja käsittää n.30 desiä väljään veteen keitettyä ohraa tai kauraa, johon ei tarvi lisätä enää suolaa sekä 50 grammaa mustaa leipää ja malliksi vähän laardia päälle jossa usein muutamia karvoja, luunsiruja tai hiuksia seassa. Aamu 6.30 aamupesu kylmällä ruosteisella vedellä, jos sattuu hanasta tulemaan, sitten työläisen univormu päälle ja kl.7.00 kaikki ovat pirtenä ja hymyilevinä sekä marssivat työmaalle laulaen työväen lauluja jossa päivän, ei liian pieni, kiintiö odottaa ahkeraa sosialistista työn sankaria. Kiintiö on oikeus normiin siihen mitä syö, lounas on siis ansaittava täyttämällä kiintiö, jos jää alle, niin se on sitten vartin tai puolet vähemmän lounaasta, ei se Johtaja laiskoja elätä. Lounas on 11 - 11.30 ja käsittää muuten saman kuin aamiainen paitsi vesivellin sijaan vetistä kaalisoppaa jossa sattumina sillin tai turskan pala tai teuras jätettä, 100gr. mustaa leipää laardilla sekä ei niin puhdasta vettä janoon samalla nauttien poliittisista tilanne katsauksista maailmalta.

        Kansojen Ihmisoikeudet, vapaudet jne. on Johtajan sydäntä lähellä ja se kuuluu propagandassa ja rikolliset terroristi valtiot tuomitaan kuten USA ja Israel jotka ovat kv.rikollisuuden johtavia toimijoita jatkuvassa terrori sodassa vapautta rakastavia kansoja vastaan. Työläiset lähtevät marssimaan työmaalleen ansaitsemaan päivällistä joka on n. 17.00 - 17.30 ja on sama kuin lounaskin ja jonka jälkeen ansaitsemaan illallista klo.22.00 ja sitten se puolen tunnin poliittinen iltahartaus, työväen laulu sekä ylistys Johtajalle ja raikuvat aplodit. Iltapesu, harrastukset ja levolle. Naiset ja miehet asuvat eri parakeissa ja niiden välillä on moninkertainen piikkilanka aita ja etäisyyttä 20km koska Johtaja on huolestunut itsepintaisista sp.taudeista kuten HIV, gonorrea, syfilis, klamydia jne. joita työläiset sairastavat säännöllisin väliajoin. Seksiä työläiset harrastaa poliittisesti valveutuneiden, vastuullisten miesten välityksellä, 16 -25v. ja biologit valitsevat naiset, paritteluun aikaa on varattu 15 minuuttia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Työläisen päivä Paratiisissa.

        Kaskenpoltto ja siten maanviljely ehdottomasti kielletty ja näin ehkäistään luontokatoa sekä kansaa riistävän luokan syntyminen, lapset marjailee niityillä ja metsissä moninkertaisin piikkilangoin rajatuilla alueilla voikukan juuria ja nokkosen lehtiä yms. keräilemässä, politbyroo myöntää kansalle ehkä rusakon ja jäniksen kaatolupia pärstäkertoimen mukaan sekä pitkän tarve harkinnan jälkeen. Hiirien ja rottien pyytäminen on kiintiöity ja sitä olisi valvomassa poliittisesti vastuulliset sekä valveutuneet virkahenkilöt ja jokaisesta pyydetystä rotasta ja hiirestä on raportoitava 3 kappaleena Puolueen luonnonkäyttörekisteriin. Väistämättä syntyvän kannibalismin kitkemiseksi Puolue pitää työläisen hyvinvoinnista huolta terveys ratsioilla joka parakissa, näin iskostetaan työläiselle yhteisöllisyyttä, siihen valtuuttamien virkahenkilöiden välityksellä ja sairastuneet tai loukkaantuneet, siis työhön kykenemättömät, siirretään sairaaloihin ilman postioikeutta muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta jos potilas on muuten fyysisesti hyvässä kunnossa.

        Jos potilas on huonokuntoinen se saattohoidetaan nopeasti ja vainaja toimitetaan siihen tarkoitukseen soveltuvaan tehtaaseen jossa prosessoidaan siat, naudat, siipikarja, koirat jne. Niiden veri sekoitetaan yhteen ja vakuumi kuivataan pulveriksi käytettäväksi leipään, lihajalosteisiin sekä erilaisiin suklaalla maustettuihin kekseihin ja näin torjutaan mm. anemiaa. Prosessin jälkeen luuranko poltetaan tuhkaksi, purkitetaan uurnaan jossa komeilee sirppi ja vasara, sen jälkeen Puolueen viranomaiset hoitaa omaisten läsnäollessa valtiollisen hautauksen ja haudalle bakeliitista valettu standardi puolimetrinen nelikulmainen kivi jossa nimi ja kuva edesmenneestä ja ylistys uskollisuudesta ja työstä aatteelle ja Johtajalle sekä sirppi ja vasara.

        Iskurityöläisillä on etuoikeus himoittuun, mutta normitettuun annokseen leipään, laardiin ja lihaan sekä kaikki lapset 15v. asti kekseihin ja rajoitettuun annokseen leipään, laardiin ja lihajalosteisiin. Poliittisesti valveutuneilla ja vastuullisilla tiedonantajilla on joitain sellaisia oikeuksia joita tavallisella duunareilla ei ole, kuten valvottuihin viikon lomakohteisiin kerran vuodessa sekä kerran kuussa varttilitraan vodkaa sekä joka päivä kahteen askiin tupakkaan. Työaika alkaa aamu viideltä jota seuraa puolen tunnin poliittinen aamuhartaus johon kaikki osallistuvat poikkeuksetta joka päättyy Johtajan ylistykseen ja tämän jälkeen työväen laulu balaikan ja haitarin säestyksellä, juhlapäivinä kuten Johtajan syntymäpävänä ja Vallankumouksen vuosipäivänä humppaorkesteri säestää ja kaikkien on taputettava kädet savuten naama riemusta väärällään, mitä innokkaammin sen parempi, harvempitahtiset hapan naamat pääsevät pelättyyn politrukin kanssa keskusteleen ahistuksistaan psykiatrin läsnäollessa, näin Puolue esimerkillisesti pitää huolta kansan mielenterveydestä sekä mahdollisesta kuntoutuksesta.

        Aamiainen on kuudelta ja käsittää n.30 desiä väljään veteen keitettyä ohraa tai kauraa, johon ei tarvi lisätä enää suolaa sekä 50 grammaa mustaa leipää ja malliksi vähän laardia päälle jossa usein muutamia karvoja, luunsiruja tai hiuksia seassa. Aamu 6.30 aamupesu kylmällä ruosteisella vedellä, jos sattuu hanasta tulemaan, sitten työläisen univormu päälle ja kl.7.00 kaikki ovat pirtenä ja hymyilevinä sekä marssivat työmaalle laulaen työväen lauluja jossa päivän, ei liian pieni, kiintiö odottaa ahkeraa sosialistista työn sankaria. Kiintiö on oikeus normiin siihen mitä syö, lounas on siis ansaittava täyttämällä kiintiö, jos jää alle, niin se on sitten vartin tai puolet vähemmän lounaasta, ei se Johtaja laiskoja elätä. Lounas on 11 - 11.30 ja käsittää muuten saman kuin aamiainen paitsi vesivellin sijaan vetistä kaalisoppaa jossa sattumina sillin tai turskan pala tai teuras jätettä, 100gr. mustaa leipää laardilla sekä ei niin puhdasta vettä janoon samalla nauttien poliittisista tilanne katsauksista maailmalta.

        Kansojen Ihmisoikeudet, vapaudet jne. on Johtajan sydäntä lähellä ja se kuuluu propagandassa ja rikolliset terroristi valtiot tuomitaan kuten USA ja Israel jotka ovat kv.rikollisuuden johtavia toimijoita jatkuvassa terrori sodassa vapautta rakastavia kansoja vastaan. Työläiset lähtevät marssimaan työmaalleen ansaitsemaan päivällistä joka on n. 17.00 - 17.30 ja on sama kuin lounaskin ja jonka jälkeen ansaitsemaan illallista klo.22.00 ja sitten se puolen tunnin poliittinen iltahartaus, työväen laulu sekä ylistys Johtajalle ja raikuvat aplodit. Iltapesu, harrastukset ja levolle. Naiset ja miehet asuvat eri parakeissa ja niiden välillä on moninkertainen piikkilanka aita ja etäisyyttä 20km koska Johtaja on huolestunut itsepintaisista sp.taudeista kuten HIV, gonorrea, syfilis, klamydia jne. joita työläiset sairastavat säännöllisin väliajoin. Seksiä työläiset harrastaa poliittisesti valveutuneiden, vastuullisten miesten välityksellä, 16 -25v. ja biologit valitsevat naiset, paritteluun aikaa on varattu 15 minuuttia.

        Em. ennuste vihreästä siirtymästä, kunhan se toteutuu ja kapitalistinen markkinatalous kumottu.


    • Anonyymi

      Eikö tässä tilanteessa olisi järkevämpää rakentaa muutama ydinvoimala lisää ja kuitata niillä kaikki päästötavoitteet?

      • Anonyymi

        Ei ainakaan ranskalaisia voimaloita, miten olisi iranilaisia? Saisimme pommitkin samalla ja voisimme uhkailla muita maita ja unohtaa päästöt.


    • Ja mikähän on näiden esitettyjen toimien ilmastoa viilentävä vaikutus asteissa mitattuna tilanteessa, jossa esim. Intian päästöjen kasvu vuodessa on samaa luokkaa kuin Suomen vuotuiset kokonaispäästöt?

      Ja sitten vielä kysymys, johon AGW-hypoteesin hännystelijät eivät jostain syystä halua vastata: Kun Pariisin ilmastosopimusta pidetään monilla tahoilla kriittisen tärkeänä, niin mitkä olivatkaan ko. sopimuksen (päästövähennys)tavoitteet Kiinalle vuoteen 2030 mennessä?

    • Anonyymi

      Sitran virkamiehistä vaikuttaa ilmeisesti samat tahot kuin vihreiden puoluejohto saa..kovin on esitykset samoja kuin vihreillä...

      Vihreiden hevostyttöjä on palkattu sitraan..yksi taannoin esiintyi lehdessä.ja ei jäänyt epäselväksi mitä porukkaa siellä.istuu

    • Anonyymi

      Eli lyhyesti korostettuna Sitran mielestä koko Suomi on pistettävä kiinni...

      Mihin nämä suomalaiset sitten Sitran mielestä pitäsi laittaa ? Mennään jonnekin 1600 luvulle ai.niin mutta silloinkin suomessa.oli hiilipäästöjä kun poltettiin kaskea ja syötiin lihaa ja pidettiin nautoja..

    • Anonyymi

      Sitä tosiasiaa asiaa ei jostain syystä sitrakaan kerro että kun näin tajuihinsa toimiin mennään katoaa suomen kansantuottesta nopeasti. Ainakin 30 prosenttia enemmän kuin missään tunnetussa lamassa..

      Suomalaisen elintaso laskee rajusti ja työttömyys kasvaa erittäin suureksi kun kustannus taso kilpailijama maihin kasvaa rajusti ja tuotanto. Ja toimeliaisuuden siirtyy mm. Itä Euroopan maihin joissa suomen rajoitteita ei ole.

      • Anonyymi

        kyllä ne järjestää niin että sitralaisten ja muiden julkisen sektorin porukan elintaso EI laske...


    • Anonyymi

      Ei tässä ilmastohulluudessa ole kyse enää mistään oikeudenmukaisuudesta, tämä on silkkaa suomalaisten vainoamista! Ei voi millään tavalla olla mahdollista että tällainen pieni maa mukamas päästää niin paljon että maa pitäisi suunnilleen sulkea että koko maapallo "pelastuu", ei voi millään olla totta tällainen!! Ja samaan aikaan kiinat ja muut suuret valtiot voivat päästellä niinkuin ennenkin.
      Tämä ei voi olla totta eikä oikein!!
      Kysymys kuuluu, miksi tällaista suomalaisten vainoamista harjoitetaan minkään tahon estämättä??!!

      Ryhdytään tekemään massoittain kanteluita ihmisioikeusjärjestöille Suomen kansan vainoamisesta!!

    • Anonyymi

      Esim Puolaan eu sääti vain 9 pros päästöleikkaukset vaikka maa on täynnä vanhoja hiilivoimaloita ja lämmitykseen käytetään pääasiassa vain hiiltä rakennuksissa joiden energiatehokkuus on samaa luokkaa kuin Suomessa 1940 luvulla...

    • Anonyymi

      Sitten kun Kaikki päästöt on leikattu, joku jossain määrää, että vielä pitää leikata 30%. ei ole helppoa.

    • Anonyymi

      Jatkuva reissaaminen kesäasunnolle pitäisi verottaa kovemmin. Mökeille kovempi kiinteistövero lisäksi.

      • Anonyymi

        sinun puheillesi pitäisi säätää haittavero että harkitsisit tarkemmin mitä suustasi päästät tai näppäimistölläsi kirjoitat!!


      • Anonyymi

        Myöskin Lapin lomat pitää kieltää ja matkailu Lappiin...ja Suomeen ylipäätään..


      • Anonyymi

        Olisihan se kummallista jos Suomessa halutaan kaikki yksityis liikkuminen rajoittaa mutta sitten kuitenkin turisteja houkuteltua siinä Suomeen lentokoneilla ja. Autoilla luksuslomille.


      • Anonyymi

        Tolkuttoman läskeille naisille pitää määrätä maisemanpilaamisvero ja ylipainomaksu.


      • Anonyymi

        Joo ja myydään kesämökit ulkolaisille joiden ei tarvitse välittää mistään. pakkomyynti!


      • Anonyymi

        Ja kielletään turhien tavaroiden laivaaminen Kiinasta. 15 suurinta rahtialusta saastuttaa yhtä paljon kuin kaikki maailman autot. Nyt vähän suhteellisuudentajua, kiitos.


      • Anonyymi

        Koirat kanssa verolle. Semmonen 20 eur/kk 240 eur/v ei voi haitata ketään. Suomessa on paljon koiria ja nekin kuormittavat ilmastoa.

        Myös harrastehevoset ilmastoveron piiriin!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


    • Anonyymi

      Ja hevoset sitten myös lahtiin ja ne karvapuppelit kaupungeissa...miksi hevisharastus sallittaisiin kun siinä on isompi hiilijlanjälki kuin autoilussa

    • Anonyymi

      Kuulostaa aivan Pohjois-Korean tyyliseltä touhulta tai jopa entisen Kamputsean.
      Sielä mentiin polkupyörillä ja kaikki pyörät olivat samanlaisia, alkeellisia.
      Lapioilla kaivettiin ojia ja kansa tapettiin tai näki nälkää.

    • Anonyymi

      Noi ilmastovouhottelijat vie Suome kivikaudelle.

      • Anonyymi

        Pahinta on että ne ilmastotoimet eivät ratkaise yhtään mitään kun ne eivät kohdistu sinne jossa niitä päästöjä on eniten.
        Voisikos tämän muuttaa ensin, uskottavuus paranisi suuresti


    • Anonyymi

      Kalaa ja kanaa ei koko kansalle riitä lihan korvikkeeksi vaikka vain 5 miljoonan kansasta puhutaan.. eli nälkä tulee ja pula ajan ravinto...pettuleipää.kaurapuuroa ja perunaa...

    • Anonyymi

      Miten tämä voi olla kokonaan meistä suomalaisista kiinni? Ettei olisi pietarin trollitehtaan juttuja.

    • Anonyymi

      Onpa tullut tähän ketjuun tolkuton määrä denialistilässytystä.

      • Anonyymi

        Minusta esille on otettu ihan perusteltuja mielipiteitä. Jos muut EU:n valtiot eivät joudu samalla lailla leikkaaman elintasoaan ja Suomen kohdalla ei huomioida meidän pohjoista sijaintiamme ja harvaa asutustamme niin ei tämä kyllä oikeudenmukaiselta kuullosta.

        Ennemmin kaatuu useampikin hallitus kuin menevät tuollaiset lävitse. Ovat sen suuruusluokan asioita että jopa Suomessa noista aiheutuisi väkivaltaisia mielenosoituksia.


      • Anonyymi

        No lopeta jönssi lässyttäminen jo sinusta sitä on jo tolkuton määrä.


    • Anonyymi

      Sitra voi tilata ihan mitä ja miten päättömiä laskelmia tahansa. Taitaa pulju olla ihan tasoissa IPCC:n ja Helsingin Sanomien kanssa.

    • Anonyymi

      Eipä ole kovin tieteellistä keskustelua.

      • Anonyymi

        Eipä ole myöskään puolueiden tai Sitran ilmstokeskustelu.


      • Anonyymi

        Ja terveen maalaisjärjen käyttökin on kielletty. Olette te hulluja ilmastonatseja ei voi muuta sanoa. Sensuroikaa itsenne niin maailma pelastuu.


    • Anonyymi

      Niin..Helsingin hiilivoimala tuottaa yhtä paljon päästöjä kuin koko suomen liikenne.....siinä hieman suhteellisuutta

      • Anonyymi

        Mitä ne "päästöt" mahtaa sitten olla tarkkaan ottaen? Kun noki ja rikki on jo neutraloitu tehokkaasti, niin mitä muita haitallisia päästöjä olisi. Hiilivoimalan tuhka sisältää talteen ottamisen arvoista tavaraa ja varmaan hyödynnetäänkin.


    • Anonyymi

      Ilmasto on niin raskaana, että sitä voi leikata. Jyräys leikkaa ensin omasta rotistaan, eikä muiden puolesta vahingoksi. Bottihan karkasi jo uran alussa ennen roboa.

    • Anonyymi

      Ymmärtääköhän nämä kiilusilmäiset panikoijat miltä tavallisen työssäkäyvän kannalta näyttää tällaiset alarmit.
      Töihin on päästävä vaikkei julkisia ole lähimaillakaan, pyöräillä ei jaksa päivittäin 50 km ja
      sähköauto on useimmille utopiaa jo hintansa takia.
      Ja meitä on valtaosa työssäkäyvistä.
      Ylhäältä tulee jatkuvana virtana sormen heristelyä, että sen on nyt loputtava,
      nyt on jo kiire, kunnianhimoisempia tekoja tarvitaan, tyynenmeren saaret hukkuu.
      Lopettakaa työnteko, lihansyönti, matkustelu ja ennenkaikkea AUTOILU.
      Ei ole ihme että se herättää denialismia.

    • Sitra soramontulle & pumpum.

    • Anonyymi

      Ilmaston lämpeneminen on huijausta, on vaan ohjelmoitu sellainen tietokonemalli joka "näyttää" että ilmaston lämpenee mutta meille ei kerrota että sen mallin mukaan 1900-luvun alusta lähtien meillä olisi nyt todella kuumat oltavat...
      https://www.youtube.com/watch?v=fA5sGtj7QKQ

      Valtio siis varastaa meiltä rahaa valheellisin perustein mukamas ilmastonmuutoksen tekosyyllä. Tämä tulee vielä valtioille kalliiksi kun tulee korvausten maksamisen aika ja vankilat tulevat olemaan täynnään poliitikoita...

    • Joku ihan tosiaan taitaa pohjustaa gps-seurantalaitteiston asentamista pakollisena varusteena jokaiseen autoon. Onkohan ajatuksena että kun Sitra esittää tälläisiä niin sitten paljon lievemmältä kuullostavat yksityisyyden menetystä aiheuttavat toimenpiteet menevät sukkana lävitse?

      Suhteellisuudentaju näyttää olevan hukassa.

      • Anonyymi

        Rauhan aikana valtio on ilmeisesti tylsistynyt tekemisen puutteessa ja alkaa nyt kaivata äksöniä kaivamalla verta nenästään vittuilemalla kansalaisille ihan jatkuvalla syötöllä, ihan sarjatulena tulee pelkkiä heikennyksiä tavallisten kansalaisten oloihin!


    • Anonyymi

      Sirtan ja vihervassareiden ulostuloista päätellen soijaa on syöty enemmän kuin laki sallii.

    • Anonyymi

      Ilmastotiede on tieteenaloista ainutlaatuinen: Tutkijat tekevät julkaisuja, mutta taloustieteilijät tekevät niistä mieleisensä johtopäätökset, IPCC:stä alkaen SITRAan asti, ja yhtäkkiä on vain yksi ehdoton totuus ! Ei kai asialle enää voi mitään kun kansa on perusteellisesti aivopesty. Mikäpä siinä, ryhdytään kaikki Pentti Linkolan linjalle, unohdetaan SITRAt.

    • Anonyymi

      Heti uutisen alussa lukee "Ajatushautomo Sitra". Mutta ajattelun taso siinä hautomossa näyttää tosi surkealta. Kuka vaan kadulta tempaistu pystyisi esittämään samanlaisia leikkaus- ja lopetuslistoja. Sitralta nyt odottaisi jotain fiksumpaa ja innovoimampaa ideaa ilmastomuutoksen vähentämiseen.

      • Anonyymi

        Ei Sitra ole mikään ajatushautomo. Sitra on rahasto, joka jakaa valtion rahaa jos sen hyväksi näkee. Nyt Sitra on nähnyt hyväksi jakaa huuhaa-tutkimuksen tekijöille rahaa.


    • Anonyymi

      Iso-Britanniassa lehti Guardian siirtyy virallisesti käyttämään uutisissaan termejä ilmastokriisi ja globali lämpeneminen. Tähän asti uutisoinnnissa käyttivät neutraalimpaa kieltä. Kiitos lehdelle siitä, että kertovat julkisesti linjansa muuttuneen eivätkä tee sitä hivuttaen asiasta mitenkään ilmoittamatta. Damian Carringtonin kirjoittama ilmoitus asiasta on päivätty 17.5.2019 10.39.

    • Anonyymi

      USA:ssa konkurssiin mennyt kivihiiliyhtiö paljastui denialismia rahoittavaksi lobbariksi.

      tinyurl.com/y68yzsgs

      Energia-alan yritykset tietenkin toimivat säilyttääkseen oman markkinaosuutensa. Jos se vaatii tieteenvastaisen toiminnan rahoittamista niin sitten tieteenvastaista toimintaa rahoitetaan. Tässä tapauksessa asia tuli esille vain siksi, että firma meni konkurssiin ja sen liiketoiminta joutui suurennuslasin alle.

      • Anonyymi

        Mikä on tuo denialismi, jota on rahoitettu?
        Rahaa laitettu denialismin tilille?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikä on tuo denialismi, jota on rahoitettu?
        Rahaa laitettu denialismin tilille?

        Uutisessa kerrottu mitä lobbarifirmoja kivihiilen tuottaja ennen konkurssiaan rahoitti. Sekin raha olisi ehkä kannattanut käyttää johonkin muuhun niin ei olisi tullut konkurssia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Uutisessa kerrottu mitä lobbarifirmoja kivihiilen tuottaja ennen konkurssiaan rahoitti. Sekin raha olisi ehkä kannattanut käyttää johonkin muuhun niin ei olisi tullut konkurssia.

        Missä ihmeen uutisessa?
        Eli ilmastovouhottajat saivat jonkun firman konkurssiin ja pahimmillaan satoja tai tuhansia työttömäksi?
        Hurraa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Missä ihmeen uutisessa?
        Eli ilmastovouhottajat saivat jonkun firman konkurssiin ja pahimmillaan satoja tai tuhansia työttömäksi?
        Hurraa.

        Taas vouhonyymi liikenteessä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Taas vouhonyymi liikenteessä.

        Sellaisia nuo vouhottajat ovat.
        Ajavat yrityksiä konkurssiin, ja ovat sitten ylpeitä meneteyistä työpaikoista.


    • Anonyymi

      Mitä samainen Sitra on mieltä esim. USA:n ja Kiinan leikkaustarpeesta, onko määräykset heille jo lähetetty että mihin mennessä kaikkia päästöjä pitää leikata vaikka 70 prosentilla...

      • Anonyymi

        Kiinassa on hiljattain tullut voimaan laki, jossa kielletään saastuttaminen.
        Laissa ei mainita hiilidioksidia, koska se ei ole saaste, vaan päinvastoin, koko biosfäärille hyödyllinen hivenkaasu, jonka olemassa olemiseen kaikki elämä tällä planeetalla perustuu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiinassa on hiljattain tullut voimaan laki, jossa kielletään saastuttaminen.
        Laissa ei mainita hiilidioksidia, koska se ei ole saaste, vaan päinvastoin, koko biosfäärille hyödyllinen hivenkaasu, jonka olemassa olemiseen kaikki elämä tällä planeetalla perustuu.

        Tuotapa en kuitenkaan usko, tiedän että Kiinassakin ympäristön saastuminen aiheuttaa huolestumista ja asioista saa siellä jo puhua ja puhutaan. Kyllä siellä savusumujen keskellä myös aletaan ymmärtää esim. valtavan runsaan kivihiilenpolton ongelmat. Kiinassa on myös jo tehty rahallisestikin mittavia investointeja esim. aurinkovoimaan ym., sikäläisen jättimäisen kulutuksen suhteen ne ovat kuitenkin vain pisara valtameressä.
        Kaikki elämä maapallolla ei todellakaan perustu hiilidioksidiin, kyllä elämä ja juuri ihmisen elinmahdollisuudet perustuvat siihen kokonaisuuteen, niihin kaikkiin tekijöihin jotka elämän mahdollistavat, jokaista niistä voidaan pitää meille elintärkeinä ja niiden muodostama soppa on se ratkaiseva.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuotapa en kuitenkaan usko, tiedän että Kiinassakin ympäristön saastuminen aiheuttaa huolestumista ja asioista saa siellä jo puhua ja puhutaan. Kyllä siellä savusumujen keskellä myös aletaan ymmärtää esim. valtavan runsaan kivihiilenpolton ongelmat. Kiinassa on myös jo tehty rahallisestikin mittavia investointeja esim. aurinkovoimaan ym., sikäläisen jättimäisen kulutuksen suhteen ne ovat kuitenkin vain pisara valtameressä.
        Kaikki elämä maapallolla ei todellakaan perustu hiilidioksidiin, kyllä elämä ja juuri ihmisen elinmahdollisuudet perustuvat siihen kokonaisuuteen, niihin kaikkiin tekijöihin jotka elämän mahdollistavat, jokaista niistä voidaan pitää meille elintärkeinä ja niiden muodostama soppa on se ratkaiseva.

        Se on aivan sama mitä sinä uskot. Se ei kiinnosta ketään.
        Voit toki reklamoida suoraan väärästä uutisoinnista tuonne toimitukseen suoraan ja lisäksi Kiinan kansankongressille.
        Tokihan tuohonkin uutiseen on toimittaja itse lisännyt pakollisen ilmastohourimointivalehtelun loppuun.

        https://www.ess.fi/uutiset/ulkomaat/art2331552


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiinassa on hiljattain tullut voimaan laki, jossa kielletään saastuttaminen.
        Laissa ei mainita hiilidioksidia, koska se ei ole saaste, vaan päinvastoin, koko biosfäärille hyödyllinen hivenkaasu, jonka olemassa olemiseen kaikki elämä tällä planeetalla perustuu.

        Älykästä ja vastuullista väkeä ne kiinalaiset, otetaanko mallia?


    • Anonyymi

      Sitrassa on ilmastotiedettä edustaa Oras Tynkkynen joka teki gradun TV sarjojen lihavista ihmisistä. Elämme vahvasti totuuden jälkeistä aikaa.

      • Anonyymi

        Edustanee ilmastohihhuleiden keskimääräistä, tai ehkä ylintä tieteellistä osaamista.


    • Anonyymi

      Kun nämä toimet toteutetaan niin voi kaiken toivon heittää ilmastohourimoinnin kaivoon.
      Minäkin puen päälleni oranssin liivin ja alan mellakoimaan. Tulkaa mukaan vaan tolkun ihmisten joukkoon.

      Jos nämä kauhukuvaukset toteutuvat täysimääräisesti niin ne maat jotka ovat jo menneet ilmastotalkoissa konkurssiin eivät tule selviytymään tulevassa maailmassa.

    • Anonyymi

      Sitra - vasemmistolaisten viherkommarien uusi linnake jossa on liikaa mistään mitään tietäviä akkoja kovalla palkalla. Siellä ne sitten keskenään lesboilevat ja maalailevat idealistisia visioita asioista jotka kuuluvat niille joilla on vielä todellisuudentaju tallella. Ei tällaista huuhaaporukkaa voi pitkään elättää. Ei se riitä että annetaan hienot tittelit, kovat palkat ja vaatteet jotta kaikki näyttäisi päällepäin edistykselliseltä. Kyllä pitäisi jotain osatakin.
      Traficom on seuraava paikka josta alkaa kuulumaan tätä samaa jeesustelua.
      Kaikki ilmastoon liittyvä pitäisi kuopata tässä maassa ja syvälle.
      Afrikkaan ja Aasiaan sen sijaan pitäisi saada stoppi väestönkasvulle vaikka steriloimalla.

    • Anonyymi

      Sitran laskelmissa noteerataan vain kasvihuonekaasupäästöjä henkeä kohti, mutta yksi oleellinen seikka unohdetaan eli väestötiheys. Suomi on Euroopan harvaanasutuin maa, Suomessa on asukkaita 16 kpl per neliökilometri, kun EU:n keskiarvo on 114 kpl, ja esimerkiksi Saksassa 230 kpl, benelux-maissa lähes 400 kpl. Ei luonto noteeraa saastuttamista per capita vaan per neliökilometri. Ympäristöasiaoissa pitäisi olla rehellinen ja kertoa asiat niinkuin ne on.

      • Anonyymi

        Luonto noteeraa molemmat seikat: Mitä vähemmän jonkin valtion asukkaat saastuttavat, sitä vähemmän myös pinta- alaa kohti he saastuttavat!


      • Anonyymi

        Aivan. Suomi saastuttaa todella vähän pinta-alaa kohti. Vaikka ollaan näin pohjoisessa, jossa energian ja lämmön tarve on selkeästi suurempi, kuin suurimmassa osassa maita.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aivan. Suomi saastuttaa todella vähän pinta-alaa kohti. Vaikka ollaan näin pohjoisessa, jossa energian ja lämmön tarve on selkeästi suurempi, kuin suurimmassa osassa maita.

        Aivan, koska meitä on vähän.
        Vaikka käytän suurehkon taloni lämmitykseen energiaa moninkertaisesti sen määrän mitä esim. keskiverto helsinkiläinen kerrostalokämppänsä lämmitykseen, niin koska asun myös suurehkolla tontilla, pinta- alayksikköä kohti kulutan energiaa huomattavasti vähemmän kuin em. keskiverto helsinkiläinen. Eli yksinkertaisesti, tämän pinta- alateorian mukaan minä saastutan paljon vähemmän kuin helsinkiläiset, ok, hieno teoria joka hyväilee ison muurin lämmöllä koko minua, vaikka toisaalta...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Luonto noteeraa molemmat seikat: Mitä vähemmän jonkin valtion asukkaat saastuttavat, sitä vähemmän myös pinta- alaa kohti he saastuttavat!

        Hiilidioksidia ei tietenkään lueta saasteksi, eikö niin?
        Koska sitähän se ei ole.
        Mitä siis tuolla saastuttamisella tarkoitetaan?


      • Anonyymi

        Nimenomaan .laskentamalli suosii kehitysmaita joissa on suuri väestö ja suuri väestönkasvu kun saastuttavien tehtaiden päästöt lasketaan jaettuna koko populaatio...laskentamalli on todella hölmö joka mahdollistaa vain itsepetoksen...

        Juuri taas eräs suvakki kauhisteli miten paljon 5000 suomalaista aiheuttaa hiilipäästöjä ja vertaili lukuja intiaan....vastuullinen väestökehitys pitäisi ottaa huomioon kun näitä hiilikiintöitä lasketaan ja rankaisu pitäisi kohdistua juuri näihin maihin joissa on suuri
        Väestönkasvu


      • Anonyymi

        Onneksi Malediivien viimeinenkin kivihiilivoimalaitos upposi saarten mukana Intian valtamereen viime vuodenvaihteessa aivan ennustusten mukaisesti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hiilidioksidia ei tietenkään lueta saasteksi, eikö niin?
        Koska sitähän se ei ole.
        Mitä siis tuolla saastuttamisella tarkoitetaan?

        Aloittaja mainitsee erityisesti käsitteen ilmastonmuutos: Alamme kai vähin erin kaikki tajuta, että siitä puhuttaessa käsitellään tekijöitä jotka sitä muutosta aiheuttavat, vai kuinka? Ja eikö hiilidioksidi ole yhtenä merkittävimpänä tekijänä arvioiden mukaan siinä. Sivun aloittajahan ei muistaakseni käytä sanaa "saaste" tai "saastuttaminen" kerran kertaa?

        Kysyisin samalla myös klo 19.18 kommentoineelta, että pitäisikö hänen mielestään rankaista prosentuaalisesti suuresta väestönkasvusta enemmän kuin lukumääräisesti suuresta, vai päinvastoin? Millä tavalla rankaisun tulisi tapahtua, pitääkö alkaa rangaista jo syntymättömistäkin ihmisistä jne?
        Esim. Kiinassa ns. yhden lapsen politiikka on johtanut syntyvyyden voimakkaaseen alentumiseen, kuitenkin edelleen Kiinassa syntyy vuosittain enemmän ihmisiä kuin koko Euroopassa, kas kun väestöpohjaa on pikkuisen enemmän. Eli Kiina jos kukaan ja mikään on tehnyt valtavan työn väestönkasvun hillitsemiseen, mutta toisaalta se on samalla kaikilla mittareilla maailman saastuttavimpia valtioita, USA:n veroinen melkein. ja laitapa sitten USA:lle rangaistuksia, ja jos se onnistuu, sitten Kiinalle, ehkä sitten Intialle jne.

        Vahvemmat voivat asettaa heikommilleen rankaisu- sun muita toimia, Suomi ei taida olla siinä ryhmässä joka maailmanlaajuisesti ihan tosissaan otettavia vaatimuksia laatii, ei edes EU. Kesä on tuloillaan ja hyttyset inisevät!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aloittaja mainitsee erityisesti käsitteen ilmastonmuutos: Alamme kai vähin erin kaikki tajuta, että siitä puhuttaessa käsitellään tekijöitä jotka sitä muutosta aiheuttavat, vai kuinka? Ja eikö hiilidioksidi ole yhtenä merkittävimpänä tekijänä arvioiden mukaan siinä. Sivun aloittajahan ei muistaakseni käytä sanaa "saaste" tai "saastuttaminen" kerran kertaa?

        Kysyisin samalla myös klo 19.18 kommentoineelta, että pitäisikö hänen mielestään rankaista prosentuaalisesti suuresta väestönkasvusta enemmän kuin lukumääräisesti suuresta, vai päinvastoin? Millä tavalla rankaisun tulisi tapahtua, pitääkö alkaa rangaista jo syntymättömistäkin ihmisistä jne?
        Esim. Kiinassa ns. yhden lapsen politiikka on johtanut syntyvyyden voimakkaaseen alentumiseen, kuitenkin edelleen Kiinassa syntyy vuosittain enemmän ihmisiä kuin koko Euroopassa, kas kun väestöpohjaa on pikkuisen enemmän. Eli Kiina jos kukaan ja mikään on tehnyt valtavan työn väestönkasvun hillitsemiseen, mutta toisaalta se on samalla kaikilla mittareilla maailman saastuttavimpia valtioita, USA:n veroinen melkein. ja laitapa sitten USA:lle rangaistuksia, ja jos se onnistuu, sitten Kiinalle, ehkä sitten Intialle jne.

        Vahvemmat voivat asettaa heikommilleen rankaisu- sun muita toimia, Suomi ei taida olla siinä ryhmässä joka maailmanlaajuisesti ihan tosissaan otettavia vaatimuksia laatii, ei edes EU. Kesä on tuloillaan ja hyttyset inisevät!

        Ehdottomasti kuuluu arvioida ja arvailla hiilidioksidin merkitystä kun ei sitä millään muulla keinolla pysty selvittämään. Toinen mahdollisuus on tietysti huutoäänestys.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ehdottomasti kuuluu arvioida ja arvailla hiilidioksidin merkitystä kun ei sitä millään muulla keinolla pysty selvittämään. Toinen mahdollisuus on tietysti huutoäänestys.

        Itse asiassa laaja tiedemiesyhteisö ei enää arvaile eikä arvuuttele kyseistä asiaa. Mutta toisille, jopa useimmille, niin monet asiat ovat ja pysyvät niin täysin pimennossa.
        Kun ei ole halua eikä kykyä ottaa selvää yhtään mistään, voi sitten paukuttaa päätään asiantuntevasti kaikesta.
        Hiilidioksidin merkitys ja vaikutus on erityisen yksinkertainen, nimittäin kun hiilidioksidia on paljon, happea on vähän, ne nääs kilpailevat samasta tilasta. Toistaiseksi olemme käsitelleet hiilidioksidin lisääntymistä niissä korkeuksissa joissa emme asu, seuraavaksi tulevat esiin tilanteet joissa hiilidioksidin pitoisuudet maapallolla tai maapallon välittömässä läheisyydessä nousevat niin, että maapallon happi alkaa vähetä, kun happipitoisuus putoaa vaikka vain prosenttiyksikön nykyisestä, ihmisen elämä maapallolla on ohi.
        Muistathan miten vielä 1970- 2000 ja myöhemminkin esim. voimalaitoksilla polttoaineen palamisen hyvyyttä tai huonoutta mitattiin laitteilla, joilla mitattiin paljonko poltettujen kaasujen jäännöksissä oli hiilidioksidia, mitä enemmän hiilidioksidia palokaasuissa oli, sitä vähemmän oli happea.
        Hassua, mutta hiilidioksidi ja happi eivät mahdu samaan tilaan kuin aivan rajallisesti!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Itse asiassa laaja tiedemiesyhteisö ei enää arvaile eikä arvuuttele kyseistä asiaa. Mutta toisille, jopa useimmille, niin monet asiat ovat ja pysyvät niin täysin pimennossa.
        Kun ei ole halua eikä kykyä ottaa selvää yhtään mistään, voi sitten paukuttaa päätään asiantuntevasti kaikesta.
        Hiilidioksidin merkitys ja vaikutus on erityisen yksinkertainen, nimittäin kun hiilidioksidia on paljon, happea on vähän, ne nääs kilpailevat samasta tilasta. Toistaiseksi olemme käsitelleet hiilidioksidin lisääntymistä niissä korkeuksissa joissa emme asu, seuraavaksi tulevat esiin tilanteet joissa hiilidioksidin pitoisuudet maapallolla tai maapallon välittömässä läheisyydessä nousevat niin, että maapallon happi alkaa vähetä, kun happipitoisuus putoaa vaikka vain prosenttiyksikön nykyisestä, ihmisen elämä maapallolla on ohi.
        Muistathan miten vielä 1970- 2000 ja myöhemminkin esim. voimalaitoksilla polttoaineen palamisen hyvyyttä tai huonoutta mitattiin laitteilla, joilla mitattiin paljonko poltettujen kaasujen jäännöksissä oli hiilidioksidia, mitä enemmän hiilidioksidia palokaasuissa oli, sitä vähemmän oli happea.
        Hassua, mutta hiilidioksidi ja happi eivät mahdu samaan tilaan kuin aivan rajallisesti!

        Ehdottomasti näin on, koska jönsseli on asian aukottomasti todistanut hiilidioksidin vaikutuksen ilmastonlämpenemiseen tällä palstalla. Jos hiilidioksidin määrä kasvaa tiedemiesten mallintamalla selvittämään kahteenkymmeneen prosenttiin, niin johan loppuu ihmisen tupruttelut.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Itse asiassa laaja tiedemiesyhteisö ei enää arvaile eikä arvuuttele kyseistä asiaa. Mutta toisille, jopa useimmille, niin monet asiat ovat ja pysyvät niin täysin pimennossa.
        Kun ei ole halua eikä kykyä ottaa selvää yhtään mistään, voi sitten paukuttaa päätään asiantuntevasti kaikesta.
        Hiilidioksidin merkitys ja vaikutus on erityisen yksinkertainen, nimittäin kun hiilidioksidia on paljon, happea on vähän, ne nääs kilpailevat samasta tilasta. Toistaiseksi olemme käsitelleet hiilidioksidin lisääntymistä niissä korkeuksissa joissa emme asu, seuraavaksi tulevat esiin tilanteet joissa hiilidioksidin pitoisuudet maapallolla tai maapallon välittömässä läheisyydessä nousevat niin, että maapallon happi alkaa vähetä, kun happipitoisuus putoaa vaikka vain prosenttiyksikön nykyisestä, ihmisen elämä maapallolla on ohi.
        Muistathan miten vielä 1970- 2000 ja myöhemminkin esim. voimalaitoksilla polttoaineen palamisen hyvyyttä tai huonoutta mitattiin laitteilla, joilla mitattiin paljonko poltettujen kaasujen jäännöksissä oli hiilidioksidia, mitä enemmän hiilidioksidia palokaasuissa oli, sitä vähemmän oli happea.
        Hassua, mutta hiilidioksidi ja happi eivät mahdu samaan tilaan kuin aivan rajallisesti!

        En muista, että olisi mitattu hiilidioksidia palokaasuista. Mitattiin hiilidimonoksidia eli häkäpitoisuutta. Eli kun ei ollut riittävästi ilmaa/happea palamiseen niin syntyi enemmän hiilimonoksidia.

        Pienillä hiilidioksidimäärillä ei ole mitään vaikutusta ilman hapen määrään muuten kuin lisäävästi eli hiilidioksidi lisää kasvien kasvua jolloin ne yhteyttämisen tuloksena tuottavat enemmän happea.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En muista, että olisi mitattu hiilidioksidia palokaasuista. Mitattiin hiilidimonoksidia eli häkäpitoisuutta. Eli kun ei ollut riittävästi ilmaa/happea palamiseen niin syntyi enemmän hiilimonoksidia.

        Pienillä hiilidioksidimäärillä ei ole mitään vaikutusta ilman hapen määrään muuten kuin lisäävästi eli hiilidioksidi lisää kasvien kasvua jolloin ne yhteyttämisen tuloksena tuottavat enemmän happea.

        Esim. Orsat- laite...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aivan. Suomi saastuttaa todella vähän pinta-alaa kohti. Vaikka ollaan näin pohjoisessa, jossa energian ja lämmön tarve on selkeästi suurempi, kuin suurimmassa osassa maita.

        Jos Suomessa onkin talvikausi joka kuluttaa lämmitysenergiaa, Etelä-Euroopassa on vastaavasti kuuma kesäkausi vastaavilla energiankulutuksella nyt tosin asuntojen viilennykseen.

        Miten tämä muuten on huomioitu ja mikä on todellinen keskinäinen ero vuosittaisessa
        asuinympäristön energiankulutuksessa ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Itse asiassa laaja tiedemiesyhteisö ei enää arvaile eikä arvuuttele kyseistä asiaa. Mutta toisille, jopa useimmille, niin monet asiat ovat ja pysyvät niin täysin pimennossa.
        Kun ei ole halua eikä kykyä ottaa selvää yhtään mistään, voi sitten paukuttaa päätään asiantuntevasti kaikesta.
        Hiilidioksidin merkitys ja vaikutus on erityisen yksinkertainen, nimittäin kun hiilidioksidia on paljon, happea on vähän, ne nääs kilpailevat samasta tilasta. Toistaiseksi olemme käsitelleet hiilidioksidin lisääntymistä niissä korkeuksissa joissa emme asu, seuraavaksi tulevat esiin tilanteet joissa hiilidioksidin pitoisuudet maapallolla tai maapallon välittömässä läheisyydessä nousevat niin, että maapallon happi alkaa vähetä, kun happipitoisuus putoaa vaikka vain prosenttiyksikön nykyisestä, ihmisen elämä maapallolla on ohi.
        Muistathan miten vielä 1970- 2000 ja myöhemminkin esim. voimalaitoksilla polttoaineen palamisen hyvyyttä tai huonoutta mitattiin laitteilla, joilla mitattiin paljonko poltettujen kaasujen jäännöksissä oli hiilidioksidia, mitä enemmän hiilidioksidia palokaasuissa oli, sitä vähemmän oli happea.
        Hassua, mutta hiilidioksidi ja happi eivät mahdu samaan tilaan kuin aivan rajallisesti!

        Ehkä niin, unohdittkohan ehkä jotakin oleellisen tärkeää nyt? Mistä se happi ilmaan mahtaa tulla? Hiilidioksidi on yhtä pakollinen kasveille kuin se happi sinulle, ilmakehässä on n.0.04% hiilidioksidia, sen taso on hiljalleen laskenut tuhansien vuosien aikana, se on siis joskus kauan sitten ollut merkitttävästi korkeampi kuin tänään. Fossiiliset hiilikerrostumat, antrasiitti, kivihiili, ligniitti sekä turve kertoo mihin se on kadonnut aikojen saatossa. Fossiilifauna kertoo ilmakehän sisältäneen yli 30% happea ja yli 5% hiilidioksidia sekä monta kerta luokkaa massiivisemmasta biodiversiteetistä sekä ennen kaikkea eläin- ja kasvi lajistosta kuin mitä se nyt on tänään. Sitten tapahtui maailman laajuinen äkillinen katastrofi jonka seurauksena lähes kaikki trooppiset suot ja sademetsät hautautuivat hiekka-, savi-, kalkki maalajien alle ja kivettyivät sedimentti kivilajeiksi joihin tallentui dokumenttina uskomattoman rikas kasvi ja eläin maailma joita saamme tutkia.

        Minulla on tapana metsästää fossiileja sekä mineraaleja joutessani, mutta täytyy sitten ajaa autolla kymmeniä ja joskus satojakin maileja koska asun pienessä kaupungissa sekä hyvinvointini eteen pitää käydä töissä että saa taaloja taskuun. Mielestäni ilmastopaniikki on saanut jo monumentaalisen tyhmyyden tason edistyksellisten ihmisten mielikuvituksissa ja sitten niitä edistyksellisten viisauksia pitää lukea ja mediasta katsella miten vielä saisi sen hiilidioksidi tason vieläkin alemmas tai mieluummin kokonaan pois ilmakehästä vaikka siitä on jo pitkään puutetta ollut. Demokraattien tavoite on siis tuhota totaalisesti kaikki elämä maan päältä, onneksi meitä konservatiiveja on vielä jarrumiehinä heidän mielettömyydelle, mielestäni tässä tarvitaan nyt Trumpia tai ainakin hänen kaltaista suurmiestä ajamaan planeettamme biodiversiteetin etuja sekä suitsimaan sen tuhoamista ajavien agendaa puolueista riippumatta. Kiinnostavaa on tietää miten Suomessa asioita hoidetaan tänään.


    • Anonyymi

      Ilmastomuutos ei ole pelkästään ihmisen aiheuttamaa. Itse asiassa ihmisen merkitys on hyvin pieni. Planetaariset liikkeet ovat ne mitkä taustalla vaikuttaa. Mutta ihmisten määrää pitää siltä vähentää maapallolla, koska täällä alkaa olemaan ahdasta ja vituttaa kun luontoa häviää peltojen tieltä. Myös liian paljon tyhmiä, ärsyttäviä ja lisääntymiskyvyttömiä yksilöitä alkaa muodostumaan kaupungistumisen mukana. Sitran, Traficomin ja Yleisradion työntekijät ja johtajat ovat tätä porukkaa.
      Tulisipa sota ja korjaisi vääristyneen järjestyksen normaaliksi.

      • Anonyymi

        Meidän kaikkien Yle on paras!


      • Anonyymi

        Meidän kaikkien Yle on paras!


      • Anonyymi

        olet aivan oikeassa.

        Nähtävästi nuo tarvitsemat voimannäytön kansalta.

        Käsi ylös, joka on valmis yleislakkoon?


    • Anonyymi

      Aavikolla sandaaleilla läpsyttelevällä on huomattavasti pienemmät päästöt kuin täällä havumetsien ihmisellä.
      Onko kuivaa kamelinlantaa polttoaineena käyttäminen ekologisempaa kuin kuivan koivuklapin.
      Tutkimusta asiasta ei ole näkynyt.
      Kertokaa mistä löytyy.

    • Anonyymi

      Toivottavasti seuraava hallitus lakkauttaa näitä sitran yliasiamiehen kaltaisia hyväpalkkaisia pakastevirkoja, kun nyt haetaan kataisen jälkeen uutta vhaltijaa voisi lehdistökin hehkuttaa edes yhtä aikaansaannosta.

    • Anonyymi

      Suomessa on 850 000 nautaa ja intiassa 307 miljoonaa ja nautojen määrä lisääntyy intiassa joka vuosi miljoonalla.

      • Anonyymi

        Meilläpä on lehmiä hallituksessa.


    • Anonyymi

      Ja aivan turhaan ilmaston kannalta koska hiilidioksidi on puhdasta luonnontuotetta eikä siis "saaste" ja "päästö" kuten se vasemmiston propaganda termistöön on lisätty. Biodiversiteetin kannalta se on välttämätön ilman komponentti jota ilman viherfauna näivettyy ja kun se vielä tästäkin n.0.04 ppm ilmakehässä vähenee, niin se kiihdyttää väistämättä luonnossa sukupuuttoja sekä aavikoiden laajenemista. Kaikki vaikuttaa kaikkeen luonnon herkässä mekanismissa, onneksi on fossiilista reservi hiiltä ja sen energia käyttö kompensoi hiilidioksidin jatkuvaa hupenemista ilmakehässä turpeisiin, kasvistoon ja merien pohjasedimentteihin. Itseasiassa hiilidioksidi taso ilmakehässä on vaarallisen matala ollu jo varsin pitkään satoja vuosia, mutta meidän kaikkien onneksi sen reservin energia käyttö palauttaa maailman hiilidioksidi tilannetta jonkin verran, ei liikaa, siihen mitä sen pitäisi olla. Kaikki elämä perustuu hiileen ja ilman sitä ei sitä elämääkään olisi ja siten vasemmiston kuolemankultti tekee parhaansa saadakseen kunnon kuristus otteen luontoon verukkeenaan "ilmastomuutos" agenda johon se pakottaa kaikki ihmiset lakejaan säätämällä. Kevään vaaleissa kansa siis päättää antaako se tämän luonnolle tuhoisan mandaatin jatkua politiikassa äänestämällä vasemmistoa vai tukeeko se mieluummin luonnon paranemista ja on olla äänestämättä vasemmistoa ja sitä tukevia tahoja.

    • Anonyymi

      Kuka kustantaa näiden Sitran elättien ylläpidon.

      • Anonyymi

        Mitä isompi palkka, sitä suuremmat päästöt.


      • Anonyymi

        Eiköhän tuolla ole lähinnä virkaheittoja poliitikkoja ja Suomen Valtio kustantaa koko lystin.


    Ketjusta on poistettu 14 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      166
      2819
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2021
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2016
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1825
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      69
      1567
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1313
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1222
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1211
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1193
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1171
    Aihe