Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Nöyryyttämishaluinen äiti?

Anonyymi

Onko teillä muilla äiti joka haluaa nolata ja nöyryyttää teitä? Haluaisin kuulla kokemuksia.

Minulla on äiti joka haluaa aiheuttaa minulle tilanteita joissa näytän tyhmältä. Hän haluaa nolata minut muiden silmissä. Hän on aina toiminut niin. Äiti juoruaa kaikki asiani omille ystävilleen ja sukulaisillemme. Sekä oikeat asiani että itse keksimänsä. Kaikki yksityiselämääni liittyvät asiat on juoruiltu pitkin sukua ja ystäväpiiriä. Raha- asiani, parisuhdeasiani, työllisyystilanteeni, kaikki on kaikkien tiedossa.

Hän on toiminut siitä asti kun olin pieni siten että minusta tulisi mahdollisimman avuton ja hänestä riippuvainen. Ei päästänyt teini- ikäisenä kesätöihin vaikka itse olisin halunnut. Ei kannustanut harrastuksiin. Ei suostunut mihinkään koskaan mistä itse olisin ollut innostunut. Hän ei tehnyt elettäkään edesauttaakseen koulutustani ja työllistymistäni kun olin yläkouluikäinen. Siinä vaiheessa hän oli jo onnistunut tuhoamaan itsevarmuuteni ja tehnyt minusta uusavuttoman. En osannut mitään koska äiti ei koskaan opettanut mitään. Hän opetti minulle vain sen etten itse osaa mitään, ja siksi olen hänestä riippuvainen.

Ja sitten äiti itse esittää uhria. Itse hän ei ole koskaan äitinä mistään vastuussa. Nyt hän esittää olevansa aikuisen tyttärensä uhri koska hänellä on tällainen aikuinen avuton tytär taakkanaan.

Äitini mielestä olen aina ollut aivan naurettava. Kaikki mitä olen, teen tai sanon on naurettavaa. Hän ei pidä mistään mitä minä teen tai mistään mistä minä itse pidän. Hän on ollut koko elämäni ajan yksi mitätöintiautomaatti tuossa vieressä jonka elämän tehtävä näyttää olevan elämäni tuhoaminen, ja minun mitätöimiseni ihmisenä. Hän lannistaa, vittuilee, nolaa ja nöyryyttää. Ja esittää itse ana uhria.

Olen alkanut tuntea syvää inhoa äitiäni kohtaan. Hän on epäaito kieroilija ja vetää jotain lapsellista roolia kun haluaa huomiota ihmisiltä.

Onkohan minulla kohtalotovereita?

25

601

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      No onpas sulla äiti. Olet nyt aikuinen, ehkä sinun pitäisi alkaa rakentamaan omaa elämääsi ilman äitiä. Ajattele et minun äiti on mitä on, mutta minä olen eri ihminen.
      Emme saa aina lapsuudesta hyviä eväitä, mutta voimme kehittyä itse ihmisenä, siihen ei äitiä enään tarvita.
      Ja sitten kun olet kasvattanut itsetuntemustasi, niin varmaan huomaat, että äidilläsi on myös jonkinlainen hoitamaton syy miksi näin käyttäytyy. Alat ymmärtää etkä jatka enään negatiivisuuden kehää, elät sitä omaa elämää ja kerrot äidillesi että olet siihen tyytyväinen. Äitisi voi olla uhriutunut eikä hänellä ole keinoja ratkaista olotilaansa. Loppujen lopuksi äidit haluavat lapsilleen aina hyvää. Jotkut ilmaisevat vain itseään huonosti.

      • Anonyymi

        Pyysikö tässä joku elämänohjeita?

        Kysyikö aloittaja mitä hänen pitäisi tehdä äitisuhteelleen?

        Ei.

        Pyydettiin samankaltaisia kokemuksia.

        On se nyt perkele ettei mistään asiasta voi nykyisin puhua ilman että vähämielet tulevat tuputtamaan jotain typeriä elämänviisauksiaan jotka kaikki osaavat ulkoa. Kuka tahansa voi lukea latelemasi itsestäänselvyydet minkä tahansa naistenlehden ihmissuhdepalstalta jos on liian tyhmä hoksatakseen ne itse.

        Mikä sut saa kuvittelemaan että juuri sinulla on jotain sellaista viisautta ja tietoa että sinulla on varaa mennä antamaan jotain saatanan tyhmiä ohjeita sokkona ventovieraan ihmisen henkilökohtaiseen elämään?

        Oletko sinä vähän tyhmä?


      • Anonyymi

        Aloittaja pyysi kommenttia. Turha siitä on suuttua, vai kolahtiko.🌻


      • Anonyymi

        Typerä kälätys (24.5.2019 12:57) oli tietysti provo. Mutta korjaan hieman näitä yleisesti hyväksyttyjä oksettavia kliseitäsi.

        Käsitys että ihminen alkaa ymmärtämään vanhempiaan vasta aikuisena kun itsetuntemus on lisääntynyt on abosluuttisesti väärä. Siis silloin kun 'ymmärtämisellä' tarkoitetaan myötätuntoa paskoja vanhempiaan kohtaan.

        Mitä nuorempi lapsi on, sitä enemmän hän ymmärtää vanhempiaan ja sitä herkempi hän on tuntemaan myötätuntoa vanhempiaan kohtaan jopa silloin kun vanhempi kohtelee kaltoin.

        Iän myötä tuleva elämänkokemus, itsetuntemus ja laajempi ymmärrys elämästä aiheuttaa yleensä päinvastaisen kehityksen. Mitä aikuisempi lapsesta tulee, sitä suuremmaksi viha muuttuu. Aikuisen ymmärryskyvyllä alkaa hahmottaa kuinka massiivinen kusetus koko se lapsuus olikaan jonka lapsuuden hyväuskoisuudellaan oli nuorempana idealisoinut.

        Näin päin se kehitys kuule menee kun puhutaan vanhempiensa kaltoinkohteleman ihmisen tunne- elämän kehityksestä suhteessa kaltoinkohtelevaan vanhempaan. Provo kuulostaa erehdyttävästi joltakin mulkulta mielenterveyspalveluiden piirissä työskentelevältä terapeutilta joka lässyttää tuollaista soopaa asiakkailleen vastaanotollaan kuin automaatista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aloittaja pyysi kommenttia. Turha siitä on suuttua, vai kolahtiko.🌻

        Aloittaja ei pyytänyt kommenttia. Aloittaja kysyi onko kohtalotovereita, ja kokemuksia samankaltaisesta äidistä.

        Taidat itse ola tuollainen äiti kun et voi vastustaa kiusausta tulle siihen vittuilemaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aloittaja ei pyytänyt kommenttia. Aloittaja kysyi onko kohtalotovereita, ja kokemuksia samankaltaisesta äidistä.

        Taidat itse ola tuollainen äiti kun et voi vastustaa kiusausta tulle siihen vittuilemaan.

        Aloittaja on atm. Nössö.


    • Anonyymi

      Aloittajalle on näköjään äidin opit menneet perille, kun heti nolasi ensimmäisen kommentoijan ja mitätöi hänen kommenttinsa.

      • Anonyymi

        Ensimmäinen kommentoija nolasi itse itsensä. Anonyymeilla toisilleen ventovierailla nettikommentoijilla jossain s24.fi palstoilla ei ole keskenään myöskään samanlaista ihmissuhdetta kuin lapsella on vanhempaansa.

        Mutta senhän sinä jo tiesitkin. Kunhan tykkäät boostata toisen vitutusta koska saat sellaisesta jotain nautintoa itsellesi.

        Onko sinulla itselläsi kokemusta aloittajan kuvailemasta äidistä? Jos ei, miksi kommentoit tähän ketjuun?


      • Anonyymi

        Mene terapiaan se helpottaa. Ei ne äiti kompleksit täällä ratkea. Typerää yleensä tehdä tuollaisia aloituksia jos ei kommetteja kestä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mene terapiaan se helpottaa. Ei ne äiti kompleksit täällä ratkea. Typerää yleensä tehdä tuollaisia aloituksia jos ei kommetteja kestä.

        Et sinä tiedä käynkö minä terapiassa vai en. Jaatko sinä oikeassakin elämässäsi jatkuvasti näitä elämänohjeita kanssaihmisille vaikka kukaan ei niitä sinulta pyydä eikä kaipaa?

        Jos olet sitä mieltä ettei ihmissuhdepalstalle saa tehdä tällaisia aloituksia koska eivät ne ihmissuhdekompleksit täällä ratkea, mitä helvettiä sinä itse täällä lorvit? Mene muualle vinkumaan.

        Typerää on kommentoida jos ei ole sanottavaa itse asiaan. Itseesi taisi osua ja upota aloituksen aihe kun pitää jatkaa luupäisesti tuota samaa vittuilua eikä muuta sanottavaa ole.

        Sinulla ei siis ole kuvailun kaltaista äitiongelmaa. Silti pakko mussuttaa. Eikö sinulla ole omaa elämää johon voisit keskittyä?


    • Anonyymi

      On käsitettävä, että äitiys ei muuta ihmistä miksikään. Hän on vain nainen, jolla lapsi tai useampia.
      Moni nainen ei jaksaisi millään lasten arkea ja kodin pyörittämistä. Lyhyt pinna ja äkäisyys ei häviä äitiyden alle.
      Ilkeyksiä latelevia naisia näkee kauppakeskuksissa ja muilla yleisillä paikoilla. Lasta retuutetaan, eikä hänen itkuunsa vastata. Jos huomautat asiasta, saat kiukkuisen äidin silmillesi: "Sille ei mikään kelpaa. Älä tule siihen neuvomaan."
      Lapsen antamat joululahjat ja äitienpäiväkortit ovat naurettavia, koulumenestyksestä ei kannata puhua, työstä ei kannata kiittää, tulee mukula vaan ylpeäksi. Muille kerrotaan kovalla äänellä kaikki lapsen töppäykset.

      Tällaisesta suhteesta on oikeus pyrkiä pois kun siihen tulee mahdollisuus. Kun itselläsi on perhe ja lapsia, älä ikinä kero mitään perheesi asioista, varsinkaan älä kommentoi lapsesi käytöstä tai kysy kasvatusneuvoja. Jos sinulla on epäsopua jonkun perheenjäsenesi kanssa, älä koskaan anna hänen huomata sitä.
      Raha-asiasiat ovat omiasi. Jos niistä tulee puhe, kysy äidiltä juuri samat kysymykset talaisin.

      • Anonyymi

        Pyysinkö minä neuvoja ja ohjeita?

        Pyysinkö minä jotakin paskan äidin sokkoa asianajajaa tulemaan tähän selittelemään tällaisten äitien taustoja ja motiiveja?

        Kukaan ei kaipaa besserwissereitä.

        Pyysin omakohtaisia kokemuksia samanlaisista äitisuhteista.

        Niin uskomatonta kuin se onkin, minä olen aivan täysipänen älykäs aikuinen ihminen. Minä tiedän itse miten toimin äitini kanssa. Ei minulle tarvitse alkaa kädestä pitäen selittämään itsestäänselvyyksiä. Se että tietää kyllä jo miten sen ämmän kanssa tulee preesenssissä toimia, ei vaan kato auta siihen vitutukseen lainkaan joka tulee iän myötä kun tajuaa yhä kirkkaammin miten kusipäisesti oma äiti on toiminut.

        Kun huomaa olevansa itse samassa iässä kun äiti oli silloin joskus kun se teki sitä ja tätä, se iskee ikävästi tajuntaan miten julma se saatanan akka oli. Tällaisia asioita ei katsos ymmärrä silloin kun on itse lapsi ja nuori. Nämä tajuaa sitten kun itse on sen ikäinen että saa perspektiivin ja suhteellisuutta asiaan.

        Kun luen lehtijuttuja aikuisista ihmisistä jotka ovat päätyneet tekemään kauheuksia iäkkäile vanhemmillleen tulee ensimmäisenä mieleen että todennäköisesti se ikävän lopun saanut vanhempi on ansainnut kohtalonsa.

        Mikäli nettipoliisi seurailee näitä juttuja ilmoitan että minä en ole mitään sellaista suunnittelemassa enkä sellaiseen ketään kehota. Vitutus vain on välillä aika massiivista luokkaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pyysinkö minä neuvoja ja ohjeita?

        Pyysinkö minä jotakin paskan äidin sokkoa asianajajaa tulemaan tähän selittelemään tällaisten äitien taustoja ja motiiveja?

        Kukaan ei kaipaa besserwissereitä.

        Pyysin omakohtaisia kokemuksia samanlaisista äitisuhteista.

        Niin uskomatonta kuin se onkin, minä olen aivan täysipänen älykäs aikuinen ihminen. Minä tiedän itse miten toimin äitini kanssa. Ei minulle tarvitse alkaa kädestä pitäen selittämään itsestäänselvyyksiä. Se että tietää kyllä jo miten sen ämmän kanssa tulee preesenssissä toimia, ei vaan kato auta siihen vitutukseen lainkaan joka tulee iän myötä kun tajuaa yhä kirkkaammin miten kusipäisesti oma äiti on toiminut.

        Kun huomaa olevansa itse samassa iässä kun äiti oli silloin joskus kun se teki sitä ja tätä, se iskee ikävästi tajuntaan miten julma se saatanan akka oli. Tällaisia asioita ei katsos ymmärrä silloin kun on itse lapsi ja nuori. Nämä tajuaa sitten kun itse on sen ikäinen että saa perspektiivin ja suhteellisuutta asiaan.

        Kun luen lehtijuttuja aikuisista ihmisistä jotka ovat päätyneet tekemään kauheuksia iäkkäile vanhemmillleen tulee ensimmäisenä mieleen että todennäköisesti se ikävän lopun saanut vanhempi on ansainnut kohtalonsa.

        Mikäli nettipoliisi seurailee näitä juttuja ilmoitan että minä en ole mitään sellaista suunnittelemassa enkä sellaiseen ketään kehota. Vitutus vain on välillä aika massiivista luokkaa.

        Munchausen-äidit nöyryyttävät ja tuhoavat uhriensa sielun:
        https://www.sley.fi/noyryytys-kohmettaa-sielun/
        Munchausen-äideistä on oma keskustelunsa tällä palstalla.

        Olemme kohtalontovereita. Äidin mielestä en osaa mitään. "Et sää mittää ossaa."
        "Et sää kumminkaa yhtää asiakast saa." Aina olen opiskellut väärällä alalla, kun nöyryyttäjä-äiti ei suostu sanomaan mielestään sopivaa alaa.

        Samoin meikän äiti utelee vain yksityisasiat juoruakseen niitä sekä suvulle että muille tutuille. En ole vielä kertaakaan päässyt koulutusta vastaavaan työhön, vain roskahommiin, joihin riittää peruskoulu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pyysinkö minä neuvoja ja ohjeita?

        Pyysinkö minä jotakin paskan äidin sokkoa asianajajaa tulemaan tähän selittelemään tällaisten äitien taustoja ja motiiveja?

        Kukaan ei kaipaa besserwissereitä.

        Pyysin omakohtaisia kokemuksia samanlaisista äitisuhteista.

        Niin uskomatonta kuin se onkin, minä olen aivan täysipänen älykäs aikuinen ihminen. Minä tiedän itse miten toimin äitini kanssa. Ei minulle tarvitse alkaa kädestä pitäen selittämään itsestäänselvyyksiä. Se että tietää kyllä jo miten sen ämmän kanssa tulee preesenssissä toimia, ei vaan kato auta siihen vitutukseen lainkaan joka tulee iän myötä kun tajuaa yhä kirkkaammin miten kusipäisesti oma äiti on toiminut.

        Kun huomaa olevansa itse samassa iässä kun äiti oli silloin joskus kun se teki sitä ja tätä, se iskee ikävästi tajuntaan miten julma se saatanan akka oli. Tällaisia asioita ei katsos ymmärrä silloin kun on itse lapsi ja nuori. Nämä tajuaa sitten kun itse on sen ikäinen että saa perspektiivin ja suhteellisuutta asiaan.

        Kun luen lehtijuttuja aikuisista ihmisistä jotka ovat päätyneet tekemään kauheuksia iäkkäile vanhemmillleen tulee ensimmäisenä mieleen että todennäköisesti se ikävän lopun saanut vanhempi on ansainnut kohtalonsa.

        Mikäli nettipoliisi seurailee näitä juttuja ilmoitan että minä en ole mitään sellaista suunnittelemassa enkä sellaiseen ketään kehota. Vitutus vain on välillä aika massiivista luokkaa.

        Millaisia kommentteja halusit? Joitakin kamalia kertomuksia ilkeistä äideistä?
        No hyvä, kerrotaan:
        Äiti ei koskaan huolehtinut minun puhtaudestani. Asuimme ahtaasti, vesi kannettiin kaivosta (minä kannoin) peseytyminen piti suorittaa keittiössä muiden katsellessa. Puhtaista vaatteista oli aina pulaa. En edes tiennyt, että kankaisen mekon voi pestä, joten kuljin pikkutyttönä pöyristyttävän likaisessa mekossa. Alle kymmenen ikäisenä piti parsia itse sukat. Se oli kauheaa ja jälki myös.
        Luulin, että olemme rutiköyhiä, koska ruokaa oli aina niin vähän, että jäimme nälkäisiksi ja oli syötävä voileipää vatsan täytteeksi. Joskus sitten kuulin, kun äiti sanoi, että vihasi ruuanlaittoa ja yritti selvitä siitä niin vähällä kuin suinkin Ja kun luulin, että olimme köyhiä, en turhaan ruinannut uusia saappaita, vaikka pohja oli puhki ja kuljin märällä jalalla koko vuoden kouluun. Olin pyytänyt saappaita ja hän sanoi, että katsotaan missä kuussa rahaa löytyy. En koskaan saanut suksia. Monena vuonna talvitakkini oli niin lyhythihainen, että oli kudottava lisävarret kintaisiin, etteivät ranteet paleltuneet.
        Kelpaako tällaiset kokemukset? Vai ovatko nekin vääränlaisia? Pitäisikö minun ruikuttaa sinun kohtaloasi? Millaista valitusta odotat?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Millaisia kommentteja halusit? Joitakin kamalia kertomuksia ilkeistä äideistä?
        No hyvä, kerrotaan:
        Äiti ei koskaan huolehtinut minun puhtaudestani. Asuimme ahtaasti, vesi kannettiin kaivosta (minä kannoin) peseytyminen piti suorittaa keittiössä muiden katsellessa. Puhtaista vaatteista oli aina pulaa. En edes tiennyt, että kankaisen mekon voi pestä, joten kuljin pikkutyttönä pöyristyttävän likaisessa mekossa. Alle kymmenen ikäisenä piti parsia itse sukat. Se oli kauheaa ja jälki myös.
        Luulin, että olemme rutiköyhiä, koska ruokaa oli aina niin vähän, että jäimme nälkäisiksi ja oli syötävä voileipää vatsan täytteeksi. Joskus sitten kuulin, kun äiti sanoi, että vihasi ruuanlaittoa ja yritti selvitä siitä niin vähällä kuin suinkin Ja kun luulin, että olimme köyhiä, en turhaan ruinannut uusia saappaita, vaikka pohja oli puhki ja kuljin märällä jalalla koko vuoden kouluun. Olin pyytänyt saappaita ja hän sanoi, että katsotaan missä kuussa rahaa löytyy. En koskaan saanut suksia. Monena vuonna talvitakkini oli niin lyhythihainen, että oli kudottava lisävarret kintaisiin, etteivät ranteet paleltuneet.
        Kelpaako tällaiset kokemukset? Vai ovatko nekin vääränlaisia? Pitäisikö minun ruikuttaa sinun kohtaloasi? Millaista valitusta odotat?

        Saat tämän kuulostamaan siltä kuin aloituksessa pyydetyt vertaiskokemukset olisi jotenkin vaikeasti ymmärrettävä asia.

        Ja ärsyyntymiseni näistä asenteellisista, moralisoivista ja vittuilevista besserwisserviesteistä kuvastaisi sitä että vaadin itse mahdottomia. Että minulle ei minkäänlaiset vastaukset "kelpaa". Tällä yrittänet todistaa että olen itse vaikea luonne?

        Vertaiskokemusten jakaminen ei ole kovin vaikeaselkoinen asia ymmärtää.

        Oliko omasta mielestäsi oma vastauksesi asiallinen?


    • Anonyymi

      Samanlaisia kokemuksia mulla. Vähän päätäni selvensi kun luin kirjan Karyl McBride: Enkö koskaan ole tarpeeksi hyvä? Kuinka tytär voi toipua narsistisesta äidistä. Mutta hankalaa se on. Vaikka kuinka yrittäisi ajatella, että mun elämä on mun ja äidin elämä on hänen. Mulla äiti sotkee säännöllisesti asiansa ja odottaa sitten mua pelastamaan. (Vaikka en osaakkaan mitään ja saan haukut palkaksi.) Tää kuvio on ollut aina, vuosikymmeniä. Nyt päätin että en pelasta, selvittäköön itse sotkunsa. Mulla on huono omatunto kun en auta, mutta tällä kertaa puren hammasta. Mutta inhottavaa. Kauheaa sanoa, mutta mun puolesta saisi kuolla koko nainen. Harvoin hänestä on ollut iloa minulle. Yleensä vaan syyllistämistä, mollaamista ja pahaa oloa tulee häneltä. En ole koskaan tuntenut, että hän rakastaisi minua. Että hän edes haluaisi tietää minkälainen ihminen oikeasti olen. Jaksamista kaikille, joilla on paska mutsi. Yritetään kestää ja tehdään mitä voidaan, että itse jaksaisimme. T. Liisa

      • Anonyymi

        Kiitos.


    • Anonyymi

      Ikävä asia, silla toisinkin päin voi olla.
      Julmaa, todella julmaa.

      Minua jää mietityttämään se todellinen tila tähän tilanteeseen, onkohan molemmilla ollut vaikea tilanne elämässä.
      Kukaan äiti ei tieten tahtoen halua lapselleen pahaa tai nolata häntä mitenkään .

      Äidin sydämeen voi koskea tuollainen ero niin tuskaisesti, että jo siitä syystä ei osaa käyttäytyä, kun pelkää sanoa yhtäkään sanaa ja pelätessään ei saa mitään arvoa, vaan loukkauksia joka suunnasta.

    • Anonyymi

      Täällä kohtalotoveri!Minun äitini on pyörittänyt biologisen perheen minua vastaan ja sisaruksetkin ovat katsoneet minua nenän vartta pitkin jo pitkään. Alistamista ja nöyryyttämistä. Olin äitini hyysääjä ja lohduttaja Krokotiilin kyynelien kuivaaja. Nyt kun perustin oman perheen. Äitini käyttäytyy kuin kenelle tahansa muulle naisihmiselle. Etäisesti, kylmästi, uhriutuvasti vaikka olen sanonut aina asiasta. Hän suuttuu kaikesta jotta saisi lisää puheenaiheita uusille ystävilleen ja sukulaisille. Olen huomannut että ihmiset täällä kotiseudullani katsovat minua inhoten, en tunne tai tiedä näitä ihmisiä mutta äitini yritys tuhota tyttönsä rupeaa tuottamaan tulosta.

      • Anonyymi

        Tyypillinen suomalainen äiti on aika inhottava olento. Joko kiusaa suoraan tai sitten pelaa kaikenlaisia marttyyripelejä joissa saa lapset näyttämään syyllisiltä kaikkeen mahdolliseen.


    • Anonyymi

      Minulla ehkä oli vähän tuollainen äiti,mutta rakas hän oli ja minä rakas hänelle. Nyt hän on haudassa. Sielu varmaankin Taivaassa.

    • Anonyymi

      Minun äidillä oli tapana muistella jos olin vaikla sanonu jonkun sanan väärin tms.

    • Anonyymi

      Pientä tollasta oli ,nyt äiti kuollut,rakas hän oli mutta suvussamme on paljon mielenterveysongelmaa,joista äitikin kärsi. Rauha Hänen Sielulleen.

    • Anonyymi

      Kenties vähättelevän muka vitsinä heitetyn piilovihan muodossa

    • Anonyymi

      Minun äiti oli tuollainen ulkonäön osalta kun olin teini , aina moittimassa miten läskimakkarat pursuavat ja olen liian pyöreä samalla vahtimassa etten vaan söisi liian vähän. En varmaan ollut kovin roteva, silloinen BMI 18 pintaan, eli normaalin alarajaa. Minulle hankitut vaatteet aina mahdollisimman väljät ja muodottomat ja vaaleanpunaista en saanut käyttää koska hän inhosi. Muistan tässä vielä 30 v myöhemmin miten vaatekaupassa jopa hankki paikalle myyjän jotta olisi seuraa nauraamaan minulle kun sovitin vaatteita. Myyjä lähinnä vaivaantuneesti hymyili ja äitini kikatteli ja rehotti kuinka hullulta ja läskiltä näytän yrittäen saada muiden ostoksilla olevien huomion. On siinä mennyt niin paljon aikaa ymmärtää, että on ihan OK mieltää tai tuntea itseään kauniiksi, että ikä jo ehtinyt väliin ja nyt ei ole siihen varsinaisesti syytä 🧟‍♀️ mutta yritän toki, koska se on kivaa!

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2227
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2063
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1668
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1490
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1486
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1387
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1354
    8. 52
      1248
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe