Kemijärven talous kuntoon

Anonyymi

Lopettakaa valitus ja käärikää hihanne. Tänne ehdotuksia miten talous saadaan kuntoon.

671

790

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      YT neuvottelut, turhien virkojen lopettaminen, lomautukset. Siinä aluksi.

      • Anonyymi

        Kaikille epäpäteville ja kepu puolueen kautta uineille potkut. Sen on oltava napakka jotta perseen reunat leviää galaksin reunoille ja toimii esimerkkinä muille tyhjähattu pyrkyreille.


    • Anonyymi

      Kepulaiset pois jotta eivät enää sotke asioita.

      • Anonyymi

        Koulu- ja päiväkoti-investoinnit pariksi vuodeksi jäihin.


    • Anonyymi

      Nuoret ja kauniit tytöt kadulle töihin. Tuo kunnalle rahaa ja miehetkin ovat tyytyväisempiä(!).

    • Anonyymi

      Pimeämpinä aikoina pidetään valot päällä vain joka toisessa pylväässä ja niitäkin kun vielä räpsytellään päälle parin minuutin välein niin säästöä syntyy.

    • Anonyymi

      Opettajien lukumäärä vastaamaan todellista tarvetta.

    • Anonyymi

      Palkatkaa täysaikainen kunnanhallituksen puheenjohtaja ja hyvällä palkalla. Samalla vähentäkää puolet kunnantalon porukasta. Kaupunkinjohtaja puolipäiväiseksi. Perikää Biorehville annetut rahat takasin pikapuolin. Näin aluksi.

    • Anonyymi

      Ei tarvitse kokopäivätoimista hallituksen puheenjohtajaa, sotkee entisestään asiat. Opettakoon koululaisia. Kaupungilla tai sen yhtiöissä töissä olevat eivät kuulu kaupunginhallitukseen. HE pitävät vain omista työpaikoistaan kiinni. Yt-neuvottelut koskemaan koko henkilökuntaa ja hallinnosta kaksoismiehitys pois.

      • Anonyymi

        kaupunkinhallitus vaihtoon . Hallitukseen ne jokka ei oo kunnan töissä. Vois jotain tapahtua.


      • Anonyymi

        Maakuntamalli, Keskustan lempilapsi saatiin viimein läpi hallituksessa.. Tulee lisää hallintokuluja esim Maakuntavaltuusto johon valitaan edustajat maakuntavaaleilla. Kokouspalkkiot moninkertaistuu, kun ukot kiistelee mitättömistä asioista pikkutunneille asti.


    • Anonyymi

      Sote-menot järkevällä tasolle. Ei ole perusteita nykymenolle, kun verrataan vastaavan kokoisten ja olosuhteiltaan samankokoisia kuntiin.

    • Anonyymi

      Turhien kulujen leikkaaminen ja verotuksen kiristäminen. Rahaa tuovien tapahtumien järjestäminen. Kepulaiset helvettiin.

    • Anonyymi

      Kiinteistöjen käyttöastetta parannettava, myyntiin tai purettava. Teollisuus ja kauppakiinteistöjen myynti ei vain tahdo onnistua käypään hintaan. Henkilöstömäärä sopeutettava asukasluvun mukaan ennakoidusti. Nämä toimenpiteet olisi pitänyt aloittaa jo 2000 luvun alussa, mutta kun velkaa on otettu velan päälle ja nyt on sitten "hätä päällä" .

    • Anonyymi

      Hei me rikastutaan, otetaan uusia ukkoja vaikka aluksi 300kpl. Varsitiellä asunnot vapaana. Maksajana on veronmaksajat se on sitä kierrätystä josta nykyiset päättäjät toitottaa j toitotti. Missä veronmaksajien rahat? Se voitto!

    • Anonyymi

      Olikohan järkevä teko tuon sähköyhtiön omistajilta ulkoistaa verkkoliiketoiminnassa olevat ihmiset? Nyt mikään ei toimi? Hidasta? Pyrokraatista? Olisiko tuokin aivan P vai ceestä

      • Anonyymi

        Joko sähköyhtiön omistus on lahtipenkillä ? Muhii iso raha . Kaupunkin talousnerot kohta sen kimpussa ???


    • Anonyymi

      Lähtökohtaisesti, äänestäkää oikeita vastuunkantavia ihmisiä, viime vaaleissa taisivat loputkin heistä jäädä rannalle.
      Ei se ihmeepää ole.

      • Anonyymi

        Kepulaiset ketkut eivät ole vastuunkantajia vaan pahimpia sählääjiä ja vääristelijöitä..


    • Anonyymi

      Koulukampuksen rakentamisesta pitää luopua. Aika tekee tehtävänsä ja koulukampusta ei tarvita. Odotetaan neljä viisi vuotta ja kaikki on ohi!

    • Anonyymi

      Kuha saahan se tehas niin sitte alkaa taas lyyti kirjottaa ja junavuorot tihenee.

    • Anonyymi

      Utopitehtaan haikailu lopetettava ja aloitettava kustannusrakenteen purku.

      • Anonyymi

        Kaupunginjohtajan ja palvelualuepomojen palkasta voi höylätä reippaasti, turhat taloustyypit ulos ja laskutaitoiset tilalle. Konsulttien palkkaamiskielto ja typeryyksiin sijoittaminen seis. Kaupunginhallitus vaihtoon pomoa myöten. Kaupungin kiinteistöt myyntiin.


    • Anonyymi

      Kemijärven ongelmana on mm. Liiat, käytöstä poistuneet lattianeliöt. Silti Jyvälän päiväkotia laajennetaan miljoonilla. Ikään kuin neliöitä olisi liian vähän. Jyvälän vanha osakin on nyt remontin takia tyhjillään, niin siltikin kaikki lapset mahtuvat kunnan tilohin. Eli turhia neliöitä tulee taas lisää ja miljoonia lisää velkaa.
      Ei kai tämäkin päätös ole tehty vain Sellutehtaan tulon vuoksi, kun väki alkaa lisääntymään.
      Kyllä on tuo toteutumaton Sellu.unelma maksanut paljon ja velkaannuttanut kunta rievun. Sääli.

    • Anonyymi

      Samainen Selluhuuma on ollut vallalla myös koulukampuksen rakentamispäätöksessä. Jo nyt mahtuisivat oppilaat kahteen kouluun ja muutaman vuoden päästä kaikki Hillatielle. Siltikin on kunnalla varaa velkaantua lisää useilla miljoonilla, jotta saataisiin lisää turhia neliöitä.
      Kyllä kohta jonkun valtakunnan holhoojan on otettava ohjakset käsiin.

      • Anonyymi

        Niin mutta sellutehas maksaa kaiken ? 100 % lupaus tullu Heikiltä. Olkaa huoleti.


    • Anonyymi

      Ei se että Helppo Heikki lupaa ole se ongelma, vaan se ken näihin lupauksiin uskoo ja toimii sen mukaisesti.

      Päätöksen tekijöitä kun kuuntelee Kemijärvellä, niin suorastaan vakaumuksen asteella on usko tehtaan tuloon. Ja sen nojalla on otettu velkaa miljoonia ja uskotaan, että kunta saa sen moninkertaisena takaisin.

      Kun raha kirstuun kilahtaa, niin sielu....jne

      Toivottavasti tehdyt Attendo kiinteistökaupat eivät nyt kohta köyhdytä,kuntaa kovin, kuten muutaman vuoden takaiset Redu kaupat yllättivät miljonatasolla lisää kuluja kunnalle. Amatöörien kaupankäynti on tullut aina kalliiksi kunta poloiselle.

      • Anonyymi

        Talousnerot teki Attendo kaupat....kuka pärjäs ?Koska nää kaupunkin kauppojen tekijät ja lainanantajat joutuvat vastuuseen ? Onks tomera emäntä pannu tuulemaan ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Talousnerot teki Attendo kaupat....kuka pärjäs ?Koska nää kaupunkin kauppojen tekijät ja lainanantajat joutuvat vastuuseen ? Onks tomera emäntä pannu tuulemaan ?

        Terveysfirmoilla on käytössä huipputason juristit, ja asiantuntijat niiden avulla juuri tullaan tekemään se tuleva tuotto.
        Vähävaraisilla kunnilla on suuri houkutus myydä kiinteistönsä palveluntuottajalla joka vielä mahdollisesti rakentaakin uusia hoitotiloja. Näin saadaan ankkuroitua omat reviirit kuntoon koska ollaan monopoliasemassa eikä hoitoja voi kilpailuttaa.
        Jos palveluntarjoja olisikin vuokralaisena silloin sitä pystyisi tarvittaessa vaihtamaan. Attendonkin nykyjään omistaa pääosin ruotsalaiset ja suomalaiset kuka omistaa vuosien kuluttua sitähän ei tiedä kukaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Talousnerot teki Attendo kaupat....kuka pärjäs ?Koska nää kaupunkin kauppojen tekijät ja lainanantajat joutuvat vastuuseen ? Onks tomera emäntä pannu tuulemaan ?

        Kovin on hiljaa. Miten kävi sen jääviystutkinnan?


    • Anonyymi

      Kuntavero on nostettava sinne 50 %:n pintaaan niin alkaa tapahtua.

      • Anonyymi

        Niinpä. Kuolee koko homma.
        Verot ovat jo tapissaan eikä niitä voi nostaa.
        Muuten nousee kaikki muukin ja kansalainen on kuralla.
        Ei ole muuta kun purkaa koneistoa kaikilta osiltaan ja yrittää saada kunta yritysmyönteiseksi, sillä yritykset , ne pienetkin, ovat ainoa työllistäjä ja toimeentulon tuottaja.


    • Anonyymi

      Ainoastaan lakisääteiset palvelut. Koulukampus jäihin. Luokkakoot isommaksi, nyt todella pienet. Vähennetään välitason johtajia. Ei tehdä heti lähetettä erikoissairaanhoitoon vaan hoidetaan omalla paikkakunnalla. Ei palkata konsulttia kertomaan säästökohteita jotka ovat jo tiedossa. Vähennetään ostopalveluja.

    • Anonyymi

      Ostopalveluihin menee paljon sotepuolen rahaa. Suuri osa näistä ei ole edes lakisääteisiä. Ostetaan asumispalveluja, päihdehoitoa, puheterapiaa, toimintaterapiaa, psykologin palveluja. Hyvä, että ostetaan mutta muualla on juuri näistä palveluista säästetty. Onko Kemijärvellä varaa pitää näin hyvää tasoa ostopalveluissa? Pitäisikö kriteerejä tiukentaa? Kaikkeen ei ole varaa vaikka halutaan palvella kuntalaisia mahdollisimman hyvin. Muualla on jonot eikä kaikki pääse hoitoon/ kuntoutukseen kuten Kemijärvellä.

    • Anonyymi

      Vihreät eivät ainakaan tarvitse tehasta, eivätkä paperia, ne kun keräävät kuivia
      pörhistyneitä kuusenkäpyjä ja pyyhkivät niillä .

    • Anonyymi

      Kunnanhallituksen puheenjohtaja vaihtoon. Siitä aletaan.

    • Anonyymi

      Sotepuolen ostopalvelut ja erikoissairaanhoito pienten luokkakokojen lisäksi vie rahat. Kaikkia palveluita ei voida säilyttää ilman veronkorotuksia. Nyt nuoret lääkärit tekevät epävarmuuttaan lähetteitä erikoissairaanhoitoon, erilaisia terapiapalveluita ostetaan lähes kaikille jotka niitä osaavat vaatia. Hyvä että hoidetaan mutta onko siihen varaa? Muissa kunnissa ei palveluita saa näin helposti. Ja vaikka palveluita saa ei se ole ainakaan tuonut uusia asukkaita.

      • Anonyymi

        Omaiset vaatii vaikka mitä kun laki velvoittaa. Sitten kun ei suostu niin on vaikka mihin tehty valituksia avia myöten. Sitten menee työaikaa kun pitää niihin vastailla. Kaksi piippuinen juttu.


      • Anonyymi

        Jos laki velvottaa palvelut pitää antaa. Lain tuntemus päätösten teossa on erittäin tärkeää. Jos suostuu palveluun kun pelkää valituksia ei ole oikeassa tehtävässä. Pitää uskaltaa myös evätä palvelu jos ei siihen ole oikeutettu.


      • Anonyymi

        Siihen ne rahat menee, kun annetaan kaikkea mitä joku keksii vaatia. Ei uskalleta evätä, kun pelätään valituksia. Päätöksien tekijän työhön kuuluu myös valituksiin vastaaminen, jos työ ei kiinnosta kannattaa vaihtaa alaa.


    • Anonyymi

      1. Suomutunturin toiminta kehitetään keskus toiminnan perusteella (hiljaisuuden keskus ja myös yrittäjä Harjulan idea ym. keskushankkeet käyntiin viimein!)
      2. Kalastusmatkailu ja kalastuselinkeino nousuun, pidetään haukiviikot jälleen ja kuuluisia puhujia, matkailun vetonaula kesällä, kalastajia Kemijärvelle
      3. Houkutellaan uusia asukkaita kertomalla heille asioista
      4. Pienyrittäjiä Kemijärvelle teollisuusalueelle, konepaja ja rakennustoiminta mm.

    • Anonyymi

      miksi vatussa täällä sanotaan, että kaikki on jo ohi, ei se sitä tarkoita että sinä oot jo luovuttanu, mutta sitkeimmät meillä jatkaa, opiskelkaa tai marjastakaa yms. ei täällä kaikki oo ohi, pitää vain muuttua maailman mukana ja esim netti on meille syrjässä oleville lähes ilmainen markkinointikanava, ei enää oo niin merkitystä missä olet vaan mitä tarjoaa, minusta reilu diili.

    • Anonyymi

      Liikaa kunnan palveluja suhteessa väkimäärään. Liikaa johtajia ja liian vähän muita työntekijöitä. Kaikkeen ei ole varaa, veroja pitäisi korottaa jos halutaan pitää nykyinen palvelutaso. Heikko-osaisuutta on paljon koska ne joilla on osaamista muuttavat muualle ja tänne jää ne jotka eivät muualla tule toimeen. Paljon siis sote palveluiden käyttäjiä ja tänne muuttajat usein niitä jotka käyttävät paljon sote palveluita. Täällä kun pääsee hyvin palveluiden piiriin.

    • Anonyymi

      Parhaat osaajat äänestäneet jaloillaan ja loputkin suunnittelemassa lähtöä. Jälellä enää tunkio ja suhmurit sen päällä tappelemassa.

    • Anonyymi

      Ilotalo paikkakunnalle niin alkaa hymyilyttämään. Vaimokin hyväksyy.

    • Anonyymi

      Päättäjät ajavat omaa ja sisäpiirin etua. Luokkakokoja ei voi suurentaa kun kaveri ei jaksa opettaa isompaa luokkaa. Ostopalveluja pitää lisätä kun kunnan työntekijä ei jaksa ottaa enenpää asiakkaita tai kaverin firma myy palveluja. Koulukampus pitää rakentaa, onhan se mukava tehdä töitä uudessa rakennuksessa. Säästää voi mutta joltain muulta kun itseltä tai lähipiiriltä.

      • Anonyymi

        Jos kerran palvelut ostetaan konsulteilta ja yksityisiltä niin mihin kaupunki tarvii oma henkilökuntaa ? Eiks kaupunkille riittäis pari-kolme pätevää ostajaa jokka osaa kilpailuttaa ostot ? Joutosakki sit pihalle..? Mut kuka päättäjistä uskaltaa tehä päätöksiä ? Näemmä ei kukaan. Konkkaa pukkaa...


      • Anonyymi

        Järjenkäyttö on ulkoistettu. Ei uskalleta olla aloitteellisia ja sitoutua mihinkään. Pitäisikö palkanmaksu keskeyttää päälliköiltä samalla perusteella?


    • Anonyymi

      Kaupungin työntekijä tulee halvemmaksi, tekee kokopäivän/viikon töitä pienellä palkalla. Ostopalveluihmiset ovat paikalla harvoin ja laskuttavat paljon. Lisäksi nostavat vuosittain hintoja.

    • Anonyymi

      Ostopalvelut maksaa moninkertaisesti kaupungin omaan työhön verrattuna.

      • Anonyymi

        Riippuu toimialoista. Yleensä ostopalvelut ovat edullisempia ja tehokkaampia.
        Kaupungin työntekijät ovat liian sosialistisoituneita ja ei toimi mikään ja kaikki kestää loputtomasti.
        Siksihän niitä ostopalveluita on alettu tekemään, jotta edes joku toimisi.
        Kaupungin tulisi korjata tietenkin tilanne ja antaa lopputilejä oikein trumppimaiseen tapaan, niin että ovet vaan heiluvat ja toisesta ovesta sisään uusia ja asiallisia ihmisiä.
        Maamme suurin ongelma on varmaan sosialismi. SItähän ihmiset tulevat hakemaan lähi-idästä ja afrikasta asti. Ei vaan riitä enää kotimaisille oloneuvoksille raha kohta.


      • Anonyymi

        Ostopalveluja ostetaan sote puolella kun ei omassa kunnassa ole näitä palveluja. Päihdepalveluiden, asumispalvelut, terapiapalvelut, lastensuojelun sijoitukset jne. Ja sitten ostetaan lisäksi jos ei ole tarpeeksi omia palveluita. Kaikki mitä ostetaan ei ole lakisääteisiä joten niistä voitaisiin säästää.


    • Anonyymi

      Lukekaa www sivuilta kuntalaisaloitteet Suomutunturin keskustoiminnan aloittamiseksi, ne on valtuuston pöytäkirjan liitteenä. Siinä on ehdotuksia! TOIMINTAA! Hop hop, liikkeelle! Työhön yrittäjyyden puolesta koko Kemijärvi!

    • Anonyymi

      Vajaita ollaan? Talous kuralla ja silti kirjoitellaan vain p-lluperjantaista ja piereskelystä.

      • Anonyymi

        Puhutaanhan myös pormestarista! Miksei kaupungin kirstun pohjalla kiliseviä kultakolikoita annettaisi jollekin vapaaehtoiselle työttömälle. Nythän ei yhtään tiedetä mihin ne rahat pitäisi laittaa. Pähkäillään ja pähkäillään. Palkataan konsultti pähkäilemään ja silti kilisee.


    • Anonyymi

      Mitä järkeä on jälleen maksaa konsultille? Jo tämän ketjun lukemalla löytyy säästökohteita. Samalla tulee todistetuksi, että tänne jäävät ne jotka eivät muualla pärjää. Ketjun perusteella ei liene epäselvää miksi psykiatrin palveluja tarvitaan.

    • Anonyymi

      Lakisääteiset palvelut on pakko järjestää mutta miksi muista ei voi karsia? Politikot eivät uskalla ottaa vastuuta ja karsia koska pelkäävät etteivät tule jatkossa valituksi. Jos ollaan vellihousuja pitää nostaa veroprosenttia. Kaikkeen ei raha riitä. Kaiken maailman johtajista voisi alittaa säästökuurin.

      • Anonyymi

        Parasta olisi yhtyä Rovaniemeen. Lapset voi kouluttaa Kempassa mutta järkyttävän kalliit sotepalvelut pitää siirtää muualle. Sotesta velkataakka syvenee joka vuosi. Muut palvelut ovat kärpäsenkakan kokoinen summa siihen nähden.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Parasta olisi yhtyä Rovaniemeen. Lapset voi kouluttaa Kempassa mutta järkyttävän kalliit sotepalvelut pitää siirtää muualle. Sotesta velkataakka syvenee joka vuosi. Muut palvelut ovat kärpäsenkakan kokoinen summa siihen nähden.

        Sotemenot pitää saada läpinäkyviksi, jotta voidaan arvioida onko ne hoidettu kustannustehokkaasti. Kemijärvi kuuluu siihen kriisikuntien pohjasakkaan, joissa sotemenot ovat yli kuusikymmentä prosenttia menoista. Se on syöksykierteen merkki, homma kaatuu ettu huju käy. Veronmaksajat lähteneet paikkakunnalta, ei kivirekeä voi muutama ihminen vetää kun vastineeksi saa vain paskamaun suuhunsa.


    • Anonyymi

      Sotemenot tulevat erikoissairaanhoidosta ja ostopalveluista. Helpompi lähettää muille hoidettavaksi kun hoitaa Kemijärvellä. Omaiset ja verkostot painostavat lähetteitä ja vaativat palveluita. Esimerkiksi päihdehuollon palvelut maksavat paljon ja ovat usein hyödyttömiä, päihteiden käyttö jatkuu hoidon jälkeen. Kunnan omat työntekijät vaativat lähetteitä muualle vaikka hoidon voisi järjestää paikkakunnalla. Omiin hoitomahdollisuuksiin ei uskota.

      • Anonyymi

        Kunnan omat työntekijät päihdehuollon asiakkaita? Sepä erikoinen tilanne. Selittää varmaan heikkoa laskutaitoa?


      • Anonyymi

        Naapuri pääsi hoitoon kun joku muu kun kaupungin työntekijä oli yhteydessä ja vaati hoitoon päästä.


      • Anonyymi

        Totta tämä, hoitoon on vaikea päästä. Hyvää apua saa A- killasta mutta jos tarvitsee muuta hoitoa ei onnistu. A- killan apu on hyvää ja täällä lähellä. Aina ei tarvi lähteä muualle hoitoon.


      • Anonyymi

        A- killan tukea ei Kemijärvellä arvosteta. Vaikka tukea voitaisiin antaa Kemijärvellä palvelun piirii ei ohjata. Ennemmin tehdään kallis lähete tai ohjataan toiseen palveluun. Virkamiehet tai omaiset eivät tunne A- killan monipuolista palvelua. Yhdessä paikkakunnalla tekeminen säästäisi kalliita erikoissairaanhoidon kuluja.


    • Anonyymi

      Kalanjalostushalli alkaa kuulemma tuottamaan rahallista tulosta mittavamminkin jo kuluvan kesän aikana, kun ammattikalstajat pääsevät viimeinkin hyödyntämään hallin toiminnot ja uskaltavat asettaa pyydykset koko kapasiteetiltaan runsasta kalakantaamme hyödyntämään.
      Näin kunta pääsee nauttimaan kalajalosteiden tuottamista verotuloista ja saa näin Särkikankaan kohteeseen sijoittamansa rahat moninkertaisena takaisin.
      Tämä voi yllättää talousihmiset kunnassa positiivisesti.
      Rysän päältä kinni jääminen on joskus mukava asia.

      • Anonyymi

        Taas näitä kalavalejuttuja...


    • Anonyymi

      Ja kuinka paljon kalajalostamoon on mennyt rahaa? Tämä raha on muusta pois. Milloin alkaa tuottaa?

      • Anonyymi

        Ehkä ennen kuin sellutehas ?


      • Anonyymi

        Rahaa menny paljo,paljon vähemmän kuin ns.tulollaan olevaan sellutehtaaseen . Sekin raha on muusta pois vai ? Toisaalta kalastajat jo hommissa mut kuis on selluntekijöitten laita ? Sellu-uskossa haaveilevat ?


    • Anonyymi

      Tarvitaan teollisuutta jolla on suuri kysyntä mutta pieni tarjonta ja siksi ehdotan ilotaloa jossa pannaan hommia hikipäissään.

      • Anonyymi

        Vain säälittävät alimittaiset ja rumat joutuvat ostamaan ilotalojen palveluita. Mitä suuremmin täällä vouhkaat, sitä pienempi sinulla on. Tiedäthän, että sinut tunnetaan :D


    • Anonyymi

      Palvelujen karsiminen tai verojen korottaminen, näistä pitäisi valita. Verojen korottaminen ei tunnu päättäjille sopivan joten jäljelle jää palveluista karsiminen. Työntekijät ovat jo nyt minimissä johtajia ja opettajia lukuunottamatta, heistä voisi vähentää. Palveluiden karsiminen voidaan aloittaa luokkakokojen suurentamisella. Sellaiset ostopalvelut mitä voidaan tehdä oman työnä lopetetaan.

      • Anonyymi

        Vähentääkö opettaja opettajia ? tuskin...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vähentääkö opettaja opettajia ? tuskin...

        Lisää rusinapullia itelle mässyn mässyn ja palkankorotus.


    • Anonyymi

      Siinäpä se säästää pitäis mutta olisi parempi jos sen tekee joku toinen.

      • Anonyymi

        Kermaleivoksen lisäksi valtuutetuille 7 tonnin palkat, jo siinä olisi mukava kahvistella. Ja pörmestari tietenkin yli kymppitonnin palkalla. Kaikille patsas liikenneympyrään. Sitten vaan onnentunteesta nauttimaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kermaleivoksen lisäksi valtuutetuille 7 tonnin palkat, jo siinä olisi mukava kahvistella. Ja pörmestari tietenkin yli kymppitonnin palkalla. Kaikille patsas liikenneympyrään. Sitten vaan onnentunteesta nauttimaan.

        Seittemän tonnia kuussakaan riitä ees housun persauksen parsinlankoihin. Porsaan kyljyksiä ja lohivoileipiä tarjolle jo alkaa syntyä ajatusta kuka on seuraava konsultti.


    • Anonyymi

      Opettajia on liikaa päättäjissä, ei voi suurentaa luokkakokoja ja pitää rakentaa koulukampus.

      • Anonyymi

        Soteväkeä on liikaa päättäjissä. Sote syö Kempan jo aamupalaksi.


    • Anonyymi

      Kemijärven tulevaisuus näkymiä:

      1. Matkailu, luontomatkailu erityisesti koska Kemijärven luonto on ainutlaatuinen
      2. Suomulle vihdoinkin se monien ihmisten toivoma keskusrakennus toiminnot
      3. Kalastus, hauki ja särki palautettava kunniaan, ammattikalastajille puhdas vesi!
      4. Luokka-Aavan asutusalueen matkailutoiminta pitää alkaa kehittää nyt
      5. Entisille kyläkouluille toimintaa, esim. hiljaisia retriittejä
      6. Paikallisten käsityöläisten taitojen markkinointi
      7. Kelonveistoviikojen toiminta aktiivisemmaksi ja maailmalta taiteilijoita
      8. Esitys pyramidin rakentamisesta nähtävyydeksi toteutettava keskustaan
      9. Mökkikylä-toimintaa järvimaiseman ympärille, vuokrataan ja myydään
      10. Pienteollisuutta kehitettävä mm. teollisuusalueelle uusia yrityksiä

    • Anonyymi

      Kepu on syöpä joka tuhoaa hyvinvointia ja tasa-arvoa.

      • Anonyymi

        Kepulaiset johtavat virkamiehet?


      • Anonyymi

        Huh mikä tyyppi kirjoittaa! Kepu se on tänne kaiken tuonut ja meillä on hyvät palvelut, ollaan niistä kiitollisia, kuten uimahalli, liikuntahalli, jäähalli, rautatieverkosto, pyöräilytiet, palvelut kaupat jne ja vaikka mitä yhdistys toimintaa. Kemijärvi on ONNEN KAUPUNKI <3 IHANAA <3 IHANAA <3

        Kukaan ei kaipaa NEGA kirjoituksia, joten voitte lopettaa tänne kirjoittamisen, jos ei ole myönteisyyttä yhtään.

        ANTI-NEGA-17


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Huh mikä tyyppi kirjoittaa! Kepu se on tänne kaiken tuonut ja meillä on hyvät palvelut, ollaan niistä kiitollisia, kuten uimahalli, liikuntahalli, jäähalli, rautatieverkosto, pyöräilytiet, palvelut kaupat jne ja vaikka mitä yhdistys toimintaa. Kemijärvi on ONNEN KAUPUNKI <3 IHANAA <3 IHANAA <3

        Kukaan ei kaipaa NEGA kirjoituksia, joten voitte lopettaa tänne kirjoittamisen, jos ei ole myönteisyyttä yhtään.

        ANTI-NEGA-17

        Heitä pois jo nuo juopon horinat ja kerro, miten saadaan osaamattomista päättäjistä osaavampia.


      • Anonyymi

        ANTI-NEGA-17 ottaa vain kohtuudella!!! Voi nenä mikä tyyppi olet, toisia arvostelet juopoksi, oletko itse? Kielteisyyttä ei kukaan elämäänsä kaipaa. ANTI-NEGA-17 eli vuoisa kielteisyyden ympäristössä, kunnes pääsi eroon


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ANTI-NEGA-17 ottaa vain kohtuudella!!! Voi nenä mikä tyyppi olet, toisia arvostelet juopoksi, oletko itse? Kielteisyyttä ei kukaan elämäänsä kaipaa. ANTI-NEGA-17 eli vuoisa kielteisyyden ympäristössä, kunnes pääsi eroon

        Lähtikö emäntä kun olit kohtuudella aina pikku simassa...?


    • Anonyymi

      Onhan meillä vaikka mitä ja hyviä ideoita kehittää jatkossakin erilaisia palveluja. Pulmana on ettei ole rahaa. Kehittäminen on vaikeaa ilman investointeja, uimahallin korjaamiseen ei ole rahaa, ei ole varaa pitää pieniä luokkakokoja tai tarjota kaikille ostopalveluja. Kaikkea ei voi saada, pitää uskaltaa tehdä päätöksiä.

      • Anonyymi

        Kehittäminen on tosi tahkeaa, jos investointeja ei saa suhmuroita itelle enään. En ala enään päättämään mitään. Istun vaan ja suipistelen.


    • Anonyymi

      ilman uusia veronmaksajia ihan turha luulo

      • Anonyymi

        Noh uusia vielä kun vanhatki lähössä. Jälellä olijoille ei makseta palkkaa, niin ei kerry verojakaan--- hölmölän tilkkutäkin tekoa.


    • Anonyymi

      Attehan se esitti että otetaan 15 miljoonaa uutta lainaa, sillä pötkitään mukavasti eläkepäiville asti.
      Kattellaan sitten asiaa uudelleen, ei hätiä mitiä.

    • Anonyymi

      Voiko tuo olla totta? Jos on ei taida kaupunginjohtaja ajatella kaupungin parasta. Ei kai kukaan edes antaisi Kemijärvelle tuollaista lainaa.

    • Anonyymi

      Hyväveliverkosto ei kykene säästöihin, aina on joku sukulainen tai naapuri paikassa josta pitäisi säästää. Kun on vuosia käyty lehmänkauppoja on aina jollekin palveluksen velkaa. Silloin ei voi säästää ja tuloksena on varaton kaupunki.

      • Anonyymi

        Just näin, kepuverkosto. Oikeutta ei saa, samaan mafiaan jos et kuulu niin kiusataan hengiltä.


    • Anonyymi

      No kertokaapa onko kaupunginjohtajalle mitään väliä meneekö Kemijärvi perseelleen vai katoaako kartalta? Jos maksaa veronsa muualle ja käy vain säheltämässä täällä, niin mikä se sellainen johtaja on? En kyllä tunnista ja arvosta tälläistä henkilöä. Mitä lie näillä päättäjillä on päässään kun ovat tämmöisen valinnan tehneet! Kyllä Kemijärvestä on onnistuttu tekemään niin naurunalainen paikka...valtettavasti. Ohi ajettava kylä' kuin Pelekosenniemikin.

      • Anonyymi

        Oiskohan tovereilla ollu osuutta valintaan ? Haiskahtaa vähän siltä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oiskohan tovereilla ollu osuutta valintaan ? Haiskahtaa vähän siltä.

        Kepun ketkut ja metkut.


      • Anonyymi

        Selvitäppä faktat ensin ennenkuin alat täällä horisemaan mitään. Kj asuu ja elää täällä ja maksaa veronsa tänne. mutta tämä historianopettaja kemisti symbioosi on katastrofaalinen. Missä muussa kaupungissa kemisti häärää talouspuolella ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Selvitäppä faktat ensin ennenkuin alat täällä horisemaan mitään. Kj asuu ja elää täällä ja maksaa veronsa tänne. mutta tämä historianopettaja kemisti symbioosi on katastrofaalinen. Missä muussa kaupungissa kemisti häärää talouspuolella ?

        Kuunteleppas omia neuvojasi ja tarkista missä on kirjoilla joten sinne maksaa verotkin.


    • Anonyymi

      Valtuustonjohtaja palkansaajaksi miksi? ???? omanedun tavoittelu hyvän palkanlisäksi vain lisääntyisi?Varmaan kokouspalkkioillakin päätöksiä pystyy tekemään ja lohileivillä????Tarvitaanko lisää menoja ???Säästää pitäisi?

      • Anonyymi

        Ei pysty jos pullat ei ole tarpeeksi kuohkeita ja mönjät kohillaan. Pullan takiahan sielä istutaan. Mieluummin palkkaakin pullan kyytipoijaksi.


      • Anonyymi

        Ei valtuuston puheenjohtaja palkolliseksi konttuuriin vaan hallituksen puheenjohtajaa kepulaiset yrittää päivähoitoon - kun se koulutyö on niin raskasta. Tarttis päästä levähtään konttuurin päydän taakse.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei valtuuston puheenjohtaja palkolliseksi konttuuriin vaan hallituksen puheenjohtajaa kepulaiset yrittää päivähoitoon - kun se koulutyö on niin raskasta. Tarttis päästä levähtään konttuurin päydän taakse.

        Kyllähän se on monelle väsyttävää istua yhtäaikaisesti monien yhtiöitten hallituksissa ja koittaa pitää lukua omista euroistaan. Helpompi osa on sillä joka tekee tavallista työtä josta ei liikaa tule tuohta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllähän se on monelle väsyttävää istua yhtäaikaisesti monien yhtiöitten hallituksissa ja koittaa pitää lukua omista euroistaan. Helpompi osa on sillä joka tekee tavallista työtä josta ei liikaa tule tuohta.

        Varsinkin jos on koko ajan lomalla niin on helpompaa.


    • Anonyymi

      Ei säästetä vaan laajennetaan ja kehitetään. Niin ja kepulaiset ensin vittuun tästä kylästä.

      • Anonyymi

        No eihän tänne jää sit paljonkan sakkia ja nekki jokka jää ovat sossuluukun kuluttajia. Ei se kehittäminen ainakaan siitä lähe.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No eihän tänne jää sit paljonkan sakkia ja nekki jokka jää ovat sossuluukun kuluttajia. Ei se kehittäminen ainakaan siitä lähe.

        Kekkä istuu Kemijärven kehityksessä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kekkä istuu Kemijärven kehityksessä?

        Missä hampit istuu?


    • Anonyymi

      Täällä saa hyvin palveluja, ei joudu jonottamaan kuukausia kuten muualla. Pääsee nopeasti korvaushoitoon eikä lastensuojelusta ole harmia. Pääsee tarvittaessa nopeasti päihdepuolen laitoshoitoon ja jaksaa taas juoda. Ei ole ihme että tänne muuttajat kuluttavat enemmän kun maksavat veroja.

    • Anonyymi

      Kyllä tämä paikka on hamppien paratiisi!

      • Anonyymi

        Hamppi hamppia äänesti!


      • Anonyymi

        Kyllä hamppi on hampille pukki.


    • Anonyymi

      Rahaa on riittänyt erikoisiin paikkoihin: taideteokseen liikenneympyrässä, konsultteihin, pieniin luokkakokoihin, kulttuuri- ja matkailuhankkeisiin jotka eivät ole tuottaneet mitään, kalliiden palvelujen ostoon koska on tehty sopimuksia näiden palvelujen ostosta jne. Rahaa on antaa kyläyhdistysten erilaisiin hankkeisiin vaikka nämä hankkeet eivät hyödytä kun muutamaa aktiivi-ihmistä eivätkä tuota mitään.
      Rahaa on siis sisäpiirille tärkeisiin hankkeisiin.

      • Anonyymi

        Rahaa pannaan heittämällä sotepalveluihin! On vähän eri hintaluokkaa, katoppa montako nollaa on perässä...


    • Anonyymi

      Useat sotepalvelut ovat lakisääteisiä ja niitä on pakko järjestää. Säästää voi niistä joita ei ole pakko järjestää. Tässäkin ketjussa on mainittu niitä palveluja joita ei ole pakko järjestää. Säästää voidaan näistä muista palveluista joita on kirjoittajat aiemmin jo maininneet.

    • Anonyymi

      Voi nenä mitä negaa, ei negaa tai päähän lekaa, sanoi pohjalainenkin. Suomun hieno ehdotus toimintaan ja Kemijärven hyvä henki hoitaa sieltä loput. Ei negaa lallati laa kun jo naurattaa.
      ANTI-NEGA-17

      • Anonyymi

        Sä et oo oikea Antinega, vaan joku matkija. Mene Suomulle rauhoittumaan... En oo p-pää, mutta rakastan Suomua ja esitän, häiriintyneet menevät sinne!


    • Anonyymi

      Miksi kulttuuriin ja matkailuun on vuosien saatossa syydetty rahaa kun mitään ei ole tullut takaisin? Rahaa ei myöskään tuo kyläyhdistysten kunnostetut talot ja niiden remontoinnit. Rahaa ei ole ja talous menee miinukselle, ei ole ihme kun raha menee kaikkeen tuottamattoman huuhaatoimintaan.

    • Anonyymi

      Säästämisen voisi aloittaa välijohdon irtisanomisilla tai heidän siirtämisellä suorittavaan työhön. Työntekijät ovat nykyisin aiempaa itseohjautuvampia, lisäksi nykyisin on kulunvalvontajärjestelmä ja asiat hoidetaan sähköisesti (lomat, ylityötunnit jne). Lähiesimiehiä ei enää tarvita samalla tavalla kun ennen. Aiemman organisaatiouudistuksen piti vähentää johtajia mutta niin ei ole tapahtunut. Vähennystä on tullut suorittavassatasossa ei esimiestasolla.

    • Anonyymi

      Täällä piiri pieni pyörii. Johtajat ovat sukua keskenään, kavereita, kuuluvat samaan seurakuntaan tai metsästysseuraan, ovat kummeja tai lapset on kavereita tai keskenään naimisissa tms. Ollaan vuosien varrella tehty palvelus joka nyt pitää maksaa jne. Siis tyypillistä korruptiota. Käytännössä päättäjät eivät uskalla säästää ja tulos on se ettei ole rahaa vaikka korjata uimahallia. Nyt toivotaan tehtaasta pelastajaa, ei tarvitse tehdä ikäviä päätöksiä ja säästää vaan taas voidaan jatkaa entiseen tahtiin ja kaikki ovat onnellisia.

    • Anonyymi

      Ei niitä kulunvalvonta laitteita käytetä, tulisi muuten vain puolet palkasta koko porukalle.

    • Anonyymi

      Taitaa olla niin etteivät nämä johtajat käytä niitä kulunvalvontalaitteita, työntekijöille taitaa olla pakollinen. Työntekijälle käyttämättömyys on peruste irtisanomiselle.

      • Anonyymi

        Olis varmaan johtajallekin mutta kuka sitä valvoo?


    • Anonyymi

      Hyvä kun tulee sote, palvelut yhtenäistyy ja johto on Rovaniemellä.

      • Anonyymi

        Aivan . Rovaniemelle yksi johto. Täällä pikkupomot ja isommatkin pannaan oikeisiin hoitotöihin. Paperien kantelu ja päätteiden tuijotus vähenee minimiin. Potilaatki saa hoitoa.


    • Anonyymi

      Sote ratkaisee osan ongelmista, hyvä niin. Ihmetystä aiheuttaa miksi pitää taas tehdä seiniä. Koulukampus pitäisi rakentaa, uutta velkaa ottaa mutta ei ole varaa korjata uimahallia. Kyläyhdistyksille syydetään rahaa vaikkei kylissä ole kun muutama asukas. Kalajalostamoa on tehty kun Iisakin kirkkoa, voittoa ei liene tulossa kymmeniin vuosiin ellei kaupunki osta kaloja ylihintaan ja syötä vanhuksille ja koululaisille. Matkailua on yritetty vuosia elvyttää, tuloksetta. Missähän on vika? Osaamisessa vai missä? Rahaa on syydetty milloin matkailuun milloin kulttuuriin mutta tulosta ei ole tullut. Naapurikunnissa, vaikka Sallassa on matkailu paljon edellä vaikka on pienempi kunta.

      • Anonyymi

        Kemijärven päättäjien pitää pyytää Sallan kuntapomolta E.Parkkiselta neuvoja koska omat aivot eivät riitä muuhun kuin sellu-uskossa kieriskelyyn.
        Sallassa rakennetaan uusia asuntoja koska vuokratalojen käyttöaste on jo tapissa. Kemijärvellä valtavasti tyhjiä asuntoja ja talojen purut uhkaa.Matkailu Sallassa senkun kasvaa . Kemijärvellä ei.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kemijärven päättäjien pitää pyytää Sallan kuntapomolta E.Parkkiselta neuvoja koska omat aivot eivät riitä muuhun kuin sellu-uskossa kieriskelyyn.
        Sallassa rakennetaan uusia asuntoja koska vuokratalojen käyttöaste on jo tapissa. Kemijärvellä valtavasti tyhjiä asuntoja ja talojen purut uhkaa.Matkailu Sallassa senkun kasvaa . Kemijärvellä ei.

        Sallassa tosiaan löytyy toimivia ideoita! Kun yhistytään Sallaan, tarvitaan vain yksi hallinto.


    • Anonyymi

      Sallassa ymmärretään myös,että tuulivoimasta saadaan kuntaan yhteisöverotuloja. Ja näiden tulojen avulla voidaan investoida ja kehittää kunnan palveluja sekä matkailua.

    • Anonyymi

      Ei Sallassa ole ollutkaan aikoihin oikeaa, ammattitaitoista kunnanjohtajaa, kuten nyt. Nykyinen johtaja ei hössötä idän pikajunaa, eikä ole ehostamassa rautatietä , jonka Stalin aikoinaan vaati meidän rakennettavaksi., talvisodan rauhanvaatimuksenaan. Edellinen kunnanjohtaja, sosiaalidemokraatti on vieläkin noissa rata ...unelmissa ja meinasi pilata Sallan mahdollisuudet, nauttiipa siitä jopa nykyäänkin palkkaakin, vaikka on eläkkeellä. Nylyinen kunnanjohtaja ei ole vasemman laidan kätyri, politiikan kartalla.
      Talouden kannalta ei ole kunnassa ratkaisevaa se, onko sellutehdas vai ei, vaan se onko kunnalla hyvä johtaja!!! Hyvä Erkki.

      • Anonyymi

        Salla on monessa mielessä esimerkillinen. Hyvä Salla!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Salla on monessa mielessä esimerkillinen. Hyvä Salla!

        Kemijärvi ennakoi teetti konsultti yhtiöllä yleiskaavan Suomulle ja Räisälään.Kaavoitus kesti yli 10 vuotta ja makso paljon,mitään tarvetta kaavalla ei ollut konsultti yhtiö kiittää ja kumartaa.


      • Anonyymi

        Kyllä Salla on tehnyt viisaat päätökset jo viimeisen kymmenen vuoden aikana, ei nykyiselle kunnanjohtajalle kaikkeaa kunniaa.
        Toki kepulaiset ylistävät olipa hyvä tai huono. Kyllä Sallassakin on kirvestä isketty kiveen esim myymällä (lahjoittamalla) hyväkuntoinen vanhainkoti Attendolle joka kohta alkaa sillä tekemään kunnon tiliä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä Salla on tehnyt viisaat päätökset jo viimeisen kymmenen vuoden aikana, ei nykyiselle kunnanjohtajalle kaikkeaa kunniaa.
        Toki kepulaiset ylistävät olipa hyvä tai huono. Kyllä Sallassakin on kirvestä isketty kiveen esim myymällä (lahjoittamalla) hyväkuntoinen vanhainkoti Attendolle joka kohta alkaa sillä tekemään kunnon tiliä.

        Kunnanjohtajahan vain esittelee hallitus ja valtuusto viimekädessä päättää. Virkamiehillä saa olla hyviäkin ajatuksia jos päättäjillä poliittinen tai oma etu ajaa edelle yhteisen edun silloin ollaan hukassa.

        Siksipä onkin tärkeää kuka siellä valtuustossa, ja hallituksessa istuu se on meidän päätettävissä.


    • Anonyymi

      Kemijärven nykyinen kunnanjohtaja on kyllä varmaankin ihan hyvä, mutta väärässä kunnassa. Täällä kun kepupoliitikot viitoittavat kaiken. Tuskin kunnanjohtaja itsekään uskoo biotehtaaseen, mutta näin hänelle on kerrottu,,kepulaisten taholta.
      Siksi talous on rempallaan. Talouden kannalta ihan hyvä, kun yhä harvempi uskoo biotehtaasseen Kemijärvellä. Paitsi Taisto, vielä silloinkin kun Patovaara kasvaa Kemiläisille pitkäkuituusta sahattavaksi junan kyytiin.

      • Anonyymi

        Kepu on yhteiskunnan ja henkisyyden "syöpä". Asiat pitää hoitaa sydämen ja järjen äänellä.


    • Anonyymi

      Kemijärven talous saadaan kuntoon näin!

      1. Henkilöstömäärän mitoitus oikein, ennakoidusti tulevan asukasmäärän mukaisesti.
      2. Kaikista tyhjistä tiloista mahdollisimman nopeasti erilleen.
      3. Kilpailutus kaikissa hankinoissa.
      4. Osallistuminen aktiivisesti sellutehtaan rakennushankkeeseen.
      5. Osallistuminen Nuolivaaran tuulipuisto hankkeeseen.
      6. Selvittää mahdollisesti kaivoksen uudelleen avaamista.
      7. Panostamalla Suomun matkailualuueseen.

      Kaupungilla on erittäin tärkeä saada erinlaisia verotuloja, jotta pystytään tuottamaan palveluja!

    • Anonyymi

      Henkilöstömäärän mitoitus niin, että ylimääräiset johtajat ja esimiehet minimiin ja suorittavan työn tekijöiden mitoitus kohdilleen. Nyt on vähennetty suorittavia työntekijöitä ja esimiehet ovat lisääntyneet. Siitä seuraa, että jäljelle jääneet tekevät usean työntekijän työt yhden työntekijän palkalla. Tällöin jää pakosta osa tehtävistä tekemättä ja se näkyy työsuorituksissa.

      • Anonyymi

        Koulupuolella pomoja on vähennetty, hallinnossa ja sotessa ei.


    • Anonyymi

      Koulupuolella pistetään raha seiniin ja pieniin luokkakokoihin. Ja nyt koulukampukseen.

      • Anonyymi

        Lapset vähenee . Muu ei. Ei ihme et talous kuralla.


    • Anonyymi

      Mielenkiinnolla luin kirjoituksia ja täytyy "sanoa" olipa niin maisterimaista, asioista tietävää tekstiä.

      • Anonyymi

        Maisteri valtuustossa ja hallituksessa. Piiri pieni pyörii, kepu siinä hyörii.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Maisteri valtuustossa ja hallituksessa. Piiri pieni pyörii, kepu siinä hyörii.

        Tämän maisterin tunnistan...ei ole kepu, eikä valtuustossa.


    • Anonyymi

      Pitäisi olla kun ajatukset ovat järkeviä. Miten saadaan nämä järkevät maisterit hoitamaan meidän asioitamme. Nykyiset päättäjät kun eivät saa mitään aikaan.

    • Anonyymi

      En usko, että yksi maisteri on yksinään ketjua kirjoittanut. Kommentoijia on useita mutta jos kaikki järkevät kommentit on yhden kirjoittajan olisi mukava tietää kuka hän on. Hänelle voisi tarjota vastuullista tehtävää kaupungin organisaatiossa jos hän ei vielä sellaisessa asemassa ole.

      • Anonyymi

        Olisiko kuitenkin lähes tohtoritason ’asiantuntevia’ kommentteja.


      • Anonyymi

        Samaa mieltä, kyllähän tämä ”tohtoritason” kommentoija yrittää saada omat kirjoituksensa näyttämään jonkun toisen kirjoittamilta. Tuliko pupu pöksyyn ja kirjoittelu alkoi kadutaan? Pelkäätkö, että sinut on tunnistettu?


      • Anonyymi

        Vai yritätkö tarkoituksella saada kirjoitukset näyttämään jonkun toisen kirjoittamilta? Taitava kiusaaja pystyy myös siihen.


    • Anonyymi

      Kuinka paljon Kemijärvi on vuosien varrella maksanut eri konsulttiyhtiöille? Onko summia koskaan laskettu yhteen? Onko näiden yhtiöiden töistä ollut mitään hyötyä?

      • Anonyymi

        Haiskahtaa kepun hyväveli verkostolle. Asiakytkökset pitää tutkia perusteellisestI!


    • Anonyymi

      Onko näiden konsulttien kalliita selvityksiä noudatettu? Vai pyydetäänkö niitä kun ei uskalleta itse tehdä päätöksiä? Kilpailutetaanko konsultit? Kuka näitä asioita alkaisi selvittämään?

    • Anonyymi

      Joskus oli kunnalle joku sakkomaksu jonka joutui maksamaan jos ei pitkäaikaistyöttömiä työllistetty tai järjestetty kuntouttavaa työtoimintaa. Kemijärvi joutui maksamaan näitä maksuja. Eli mieluummin maksettiin tyhjästä kun järjestettiin työtä. Vieläkö tuollainen järjestelmä on käytössä?

    • Anonyymi

      No eikös Kemppaan palkattu johtaja ollut yritysmailmassa ansioitunut kaveri? Ei vain mitenkään näy....

    • Anonyymi

      Kuntalaisaloite Suomutunturin alueen kehittämisestä ja Kemijärven työllisyyden ja kunnan talouden parantamiseksi:
      http://paatokset.kemijarvi.fi/kokous/20171737-17-2.PDF

      Lukekaa aloite! Aloite lähetettiin yrittäjille, mutta kun yhdistys ei käsitellyt asiaa (ei hylännytkään), niin on tehty uusi täydennysaloite kaupunginvaltuustolle. Asian käsittely viivästyi vuosilla.

      Asiasta on tehty yrittäjä Harjulan toimesta myös täydennysaloite:
      http://paatokset.kemijarvi.fi/kokous/20171737-17-1.PDF

      Kaupunginvaltuuston uudempi päätös asiasta:
      http://paatokset.kemijarvi.fi/kokous/20171737-17.PDF

      Kokonaisuuden ymmärtäminen edellyttää, että molemmat aloitteet luetaan ja niitä tarkastellaan kokonaisuutena. Sekä prosessia, tapahtumien ketjua, mikä on tässä asiassa. Sitten vasta kannattaa teidän jotain lausua, kun on asiasta esitetty selkeä mielipide. Kiitos kiitos.

    • Anonyymi

      Aikoinaan palkattiin Kemijärvelle elinkeinojohtaja, jolla ei ollut kokemusta yritysmaailmasta, kun vain oman käsityksensä ja valitsijoiden (kepun) mukaan.
      Määräaikaisen sopimuksen päätyttyä hänet valittiin uudellen ja vedottiin hänen vankkaan kokemukseensa yritysmaailmasta. Hyvävelijärjestelmä toimi Kemijärveläisessä kunnallispolitiikassa huippuunsa viritettynä.
      Kuntien ulkoistettuja yhtiöitä pidetään joissakin piireissä jopa yrityksinä, joista ponnahdetaan sitten kunnanjohtajaksi suoraan "yritysmaailmasta",
      Hyvävelikaitselmusjärjestelmä tukahduttaa näissä tapauksissa sittemmin helposti KUNNANJOHTAJAN uudistusinnon pienissä kunnissa jopa niin, että uskotaan kaikkien kuullen BIOSELLUTEHTAASEEN. JA TOIMITAAN SEN MUKAISESTI
      AINOKAISIA VEROEUROJA POLTTAEN. Ja velkaannutetaan kunta siniseen sippiin.
      Sellutehtaan haave on loitontanut ajatukset muista elinkeinoista Kemijärvellä pitkäksi aikaa, kunnan ylintä johtoa myöten.
      Eipä silti; MITÄPÄ TÄÄLLÄ EI OLISI JO MATKAN VARRELLA KOKEILTU.???? PAITSI LIIKETALOUSELLISESTI KANNATTAVAA MATKAILUBISNESTÄ.

    • Anonyymi

      Kaupungin omia työntekijöitä on määrätty palkattomille vapaille että saadaan konsulttien laskut maksettua. Ei ihme että moni kytkin nousee. Hyvät työntekijät joutuvat maksamaan laiskojen ja osaamattomien aiheuttamat konsulttukulut.

      • Anonyymi

        Ketä on muka määrätty palkattomalle vapaalle. Suurin osa työntekijöistä ei saa edes lomiaan pidettyä kun ei ole sijaisia. Onko työntekijä tarpeellinen jos määrätään palkattomalle? Kuka tekee hänen työt? Vai eikö hänen poissaolojen edes huomaa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ketä on muka määrätty palkattomalle vapaalle. Suurin osa työntekijöistä ei saa edes lomiaan pidettyä kun ei ole sijaisia. Onko työntekijä tarpeellinen jos määrätään palkattomalle? Kuka tekee hänen työt? Vai eikö hänen poissaolojen edes huomaa?

        Kaikki kaupungin työntekijät käskettiin palkattomille vapaille ”vapaaehtoisesti” uhkana oli ettei sitten tarvitse pakkolomauttaa. Ilmeisesti sinä olet luopio joka ei pitänyt palkatonta vapaata.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ketä on muka määrätty palkattomalle vapaalle. Suurin osa työntekijöistä ei saa edes lomiaan pidettyä kun ei ole sijaisia. Onko työntekijä tarpeellinen jos määrätään palkattomalle? Kuka tekee hänen työt? Vai eikö hänen poissaolojen edes huomaa?

        Kaikki kaupungin työntekijät käskettiin pitämään ”vapaaehtoisesti” palkattomia vapaita uhkana se ettei sitten tarvitse lomauttaa. Ilmeisesti sinä pelasit omaan pussiin etkä pitänyt palkatonta vapaata.


      • Anonyymi

        Kerrohan montako hoitajaa on ollut palkattomalla vapaalla? Ei ole vuosiin saanut edes vaihtaa lomarahaa vapaaksi. Johtajilla on eri säännöt kun työntekijöillä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kerrohan montako hoitajaa on ollut palkattomalla vapaalla? Ei ole vuosiin saanut edes vaihtaa lomarahaa vapaaksi. Johtajilla on eri säännöt kun työntekijöillä.

        Kaikkihan löytyy pöytäkirjoista ja hallintosäännöstä...


      • Anonyymi

        Miten sieltä kenenkään palkattomat lomat löytyvät? Kyllä minä tiedän olenko ollut palkattomalla tai saanut vaihdettua lomarahat vapaaksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miten sieltä kenenkään palkattomat lomat löytyvät? Kyllä minä tiedän olenko ollut palkattomalla tai saanut vaihdettua lomarahat vapaaksi.

        Ohjeet ja määräykset löytyvät, ja sääntöjen noudattamisesta ovat olleet vastuussa esimiehet.


      • Anonyymi

        Sittenhän on helppo selvittää kuka esimiehistä on toiminut sääntöjen mukaan. Voisiko ne esimiehet pistää vastuuseen jos eivät ole huolehtineet, että alaiset pitävät palkattomia lomia?


    • Anonyymi

      Konsultti palkataan kunnan luottamusmiesten toimesta. Ovatkohan myös kunnassa työskentelevät luottamusmiehet olleet konsultin palkkaamisen kannalla? Vai eikö heitä ole velvoitettu palkattomalle lomalle konsultin palkkakustannusten kattamiseksi?

      • Anonyymi

        Ainakin yksi kunnassa työskentelevä luottamushenkilö nosteli kesän ajalta palkat pois kesken vuorotteluvapaan, kouluissa kun ei silloin ole ketään pulpeteissa, niin hyvä oli palkkaa nostaa. Samaan aikaan käskytettiin muita tekemään ilmaista työtä ja haalittiin kalliita konsultteja. Oi sitä onnentunnetta.


      • Anonyymi

        Oisko aika palkata se pääoiminen ja kovapalkkainen hallituksen puheenjohtaja ? Muutoinhan kaupunki on tuuliajolla ? Tehtaan tuloki takkuaa jos ei oo päätoimista ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oisko aika palkata se pääoiminen ja kovapalkkainen hallituksen puheenjohtaja ? Muutoinhan kaupunki on tuuliajolla ? Tehtaan tuloki takkuaa jos ei oo päätoimista ?

        Ei auta yhtään poliittisen henkilön vakinainen pesti, pahentaa vain. Hallitushan näitä konsultteja haalii ja valtuusto hyväksyy. Parasta on palkata uudet pätevät virkamiehet taloutta hoitamaan niin ei tarvita enää tilapäisiä konsultteja. Valtuutetut luulevat, että vaihtuvat konsultit ratkaisevat asian, mutta nämähän aloittavat aina puhtaalta pöydältä ja keräävät yli puoli vuotta pelkkää perustietoa ennen kuin edes alkavat suunnitella mitään. Ja sama rumba uudestaan seuraavana vuonna uusien konsulttien kanssa. Turhasta on maksettu ja turhasta maksetaan. Kyllä sille nauretaan jo muualla.


    • Anonyymi

      Valtuuston ymmärrys asioista ei ole kovin korkeaa tasoa. Kuvittelevat tietävänsä mutta ei edes kokoustekniikka ole hallussa. Suurin osa valtuutetuista ei tutustu lainsäädäntöön minkä pohjalta päätöksiä pitäisi tehdä. Tästä seuraa valituksia ja asiat viivästyvät. Tehdään lainvastaisia päätöksiä, eikä edes ymmärretä asiaa. Nämä asioihin perehtymättömät luottamusihmisen kuulevat mitä haluavat kuulla. Heille voidaan perustella lähes mitä vaan ja se menee heille läpi.

    • Anonyymi

      Kemijärven valtuutetut ajavat omia tai sukulaisten/tuttavien etua. Kemijärven talous ei kiinnosta, kun on oma etu kyseessä. Säästökohteet etsitään niin etteivät ne vaikeuta omaa tai sukulaisten arkea. Yhdessä tekeminen on täysin vieras asia. Selkään puukottamista, asioiden vääristelyä ja kertomatta jättämistä.

    • Anonyymi

      Kemijärveläiset ne on nuo valtuutettunsa valinneet, joten ihan peilistä katsomalla löytyy syy, miksi on tomppelit laitettu valtuustoon. Vai onko niin, että kylältä ei tuon parempia enää löydy. Yleensä muuttotappiokunnista lähtee fiksuimmat ensiksi ja näin seutukunta menettää sen osan joka pystyisi jotain asioiden eteen tekemäänkin.

      Voi siis olla, että Kemijärvellä ollaan ylitetty se raja, jolloin asiat alkaa luisumaan kuin itsestään väärään suuntaan, eikä korjausliikkeet enää auta.
      Oikein yksinkertaisen ei muuta kuin odota "kaiken pelastavaa tehdasta" joka ei ikinä tule. On vähän kuin uskovaisten odottelu Jessen uudesta tulemisesta.
      Nyt kaikki loputkin, pakatkaa laukkunne ja lähtekää sieltä.

      • Anonyymi

        Kyllä näin on käynyt . Kemijärviläiset ovat pissineet omaan nilkkaansa. Valtuustoon ja kunnallisiin elimiin on valittu kepulaiset ja suuremmat suvut vielä omat edunvalvojansa.
        Yleensä valitaan vielä viranhaltijoiksikin sukulaisia ja hyviä tuttuja , jotka varmasti ajavat valitsijoitensa etua. Tarviiko enään muuta? Eikös tässä ole jo soppa valmis?Tästä suosta tuskin on mahdollista nousta. Valtio ei auta loputtomiin...


    • Anonyymi

      Kunnan pitää laittaa KAIKKI TYHJILLÄÄN OLEVAT RAKENNUKSET heti kylmilleen!! Monessa kunnan kerrostalossa on asukkaita vain malliksi. Asukkaat keskitettävä niihin muutamaan taloon, joissa talo kunto on vielä asumiskelpoinen.
      Samin entinen vanhainkoti, jne, jne.
      Kuka viheltää ja milloin tehtaan rakennusvalmistelut poikki?????
      Tuo kaikki turha lämmitys Kun liittyy myös pääosin surkulapselliseen tehtaan rakentamiseen. Voi kunta riepua, kun palkattu johtokaan ei uskalla pysyä realistisesti todellisuudessa, vaan virallisesti uskoo tehtaan tuloon. Tätä kunnallispoliitikot toki häneltä edellyttävät. Muuten tulisi äkkilähtö. Näytettäisiin ulko.ovea.
      Tällainen touhu maksaa aivan kohtuuttomasti ja kunta kuihtuu etuajassa.
      Särkikankaan kalahalli on kohta ainut tuottava laitos Kemijärven rannalla, kun vasemmistokunnallispoliitikko järjesti Stora Enson jätealtaan tyhennyksen vauhdittaen järvemme puhdistumista. Suurin maansiirtotyömaa koko kylässä. Siitä suurkiitos aktivisti Johan Pakkariselle,,kun on saanut valittamalla aikaan jotain suurta ja näkyvää

    • Anonyymi

      Sellaisella paikkakunnalla ei ole tulevaisuutta jossa kaikkea vastustetaan esim tehtaankin tuloa. Valitettiin ympärittöluvista, Isonkylänkin kyläyhdistys joka on sama kuin Keskustapuolue . Ammattikalastajat. onko Kemijärvellä yhtään ammattikalastajaa? Empä ole tavannut kaupoissa Kemijärvestä pyydettyä kalaa.
      Jos on kalastajan ammatti tarkoittaa se että siitä saadaan elanto.
      Kemijärveä voi hyvin verrata Venäjään jossa odotetaan vain yhteiskunnan apuja.

      • Anonyymi

        Se johtuu siitä että kemppalaiset vastustaa Kemppaa. Helpompi ratkasu on muuttaa pois.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Se johtuu siitä että kemppalaiset vastustaa Kemppaa. Helpompi ratkasu on muuttaa pois.

        Uusia tyhjiä taloja tulee sekuntivauhdilla kun väki muuttaa pois. Vaikka joka koululaiselle ja vuodepotilaalle oma huone.


      • Anonyymi

        Voi hyvänen aika "vastustetaan tehtaan tuloa"
        Kun se tehdas on tulossa vain päiväunissa, ei oikeassa elämässä. Jos tultaisiin sieltä arki todellisuuteen ja sen mukaisesti tehtäisiin ratkaisuja, niin asiatkin voisi olla paremmin. Ollaan juututtu johonkin tehtaaseen, niin kuin sellainen pelastaisi paikkakunnan. Surkeinta asiassa on nimenomaan se, että mikään ei puolla sen tuloa, vaan se on joillakin sellainen haavekuva, paluu menneisyyteen, jolloin Kemijärvellä oli sellutehdas. Silloinkin elettiin muuttotappiossa ja kaiken lisäksi pahassa hajussa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voi hyvänen aika "vastustetaan tehtaan tuloa"
        Kun se tehdas on tulossa vain päiväunissa, ei oikeassa elämässä. Jos tultaisiin sieltä arki todellisuuteen ja sen mukaisesti tehtäisiin ratkaisuja, niin asiatkin voisi olla paremmin. Ollaan juututtu johonkin tehtaaseen, niin kuin sellainen pelastaisi paikkakunnan. Surkeinta asiassa on nimenomaan se, että mikään ei puolla sen tuloa, vaan se on joillakin sellainen haavekuva, paluu menneisyyteen, jolloin Kemijärvellä oli sellutehdas. Silloinkin elettiin muuttotappiossa ja kaiken lisäksi pahassa hajussa.

        Pitkä oli lista jotka valittivat ympäristöluvasta. Mikkä muulla paikkakunta pelastettaisiin kuin työllä ja se vaatii muuta kuin suuauki odottamista jospa se pelastus tulisi vaikka taivaasta.
        Tehdas olisi iso työnantaja aluksi joka toisi muutakin yrittelijäisyyttä.
        Lehdet kirjoittelee miten Sallassa menee hyvin on reilusti ylijäämäinen talous ja Kemijärvellä on vain velkaa.

        Eteläpohjanmaalla on työvoimapula siellä osataan yrittää eikä valittaa. Kemijärvelläkin olisi hyvät edellytykset olleet vaikka Sallaankin verrattuna. On sähköistetty rata on Suomen kauniimpia paikkakuntia, mutta ei. Jossakin on sössitty ja pahasti, sitä ei kaikki ymmärrä missä vika. Kun tutustuu näihin kirjoituksiin alkaa selvitä miksi ollaan ajauduttu tähän tilanteeseen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pitkä oli lista jotka valittivat ympäristöluvasta. Mikkä muulla paikkakunta pelastettaisiin kuin työllä ja se vaatii muuta kuin suuauki odottamista jospa se pelastus tulisi vaikka taivaasta.
        Tehdas olisi iso työnantaja aluksi joka toisi muutakin yrittelijäisyyttä.
        Lehdet kirjoittelee miten Sallassa menee hyvin on reilusti ylijäämäinen talous ja Kemijärvellä on vain velkaa.

        Eteläpohjanmaalla on työvoimapula siellä osataan yrittää eikä valittaa. Kemijärvelläkin olisi hyvät edellytykset olleet vaikka Sallaankin verrattuna. On sähköistetty rata on Suomen kauniimpia paikkakuntia, mutta ei. Jossakin on sössitty ja pahasti, sitä ei kaikki ymmärrä missä vika. Kun tutustuu näihin kirjoituksiin alkaa selvitä miksi ollaan ajauduttu tähän tilanteeseen.

        Etelä-Pohjanmaalla ei ole sellutehtaita! Siellä on käsitetty, että oman yrityksen voi perustaa hyvän idean ympärillä muutenkin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pitkä oli lista jotka valittivat ympäristöluvasta. Mikkä muulla paikkakunta pelastettaisiin kuin työllä ja se vaatii muuta kuin suuauki odottamista jospa se pelastus tulisi vaikka taivaasta.
        Tehdas olisi iso työnantaja aluksi joka toisi muutakin yrittelijäisyyttä.
        Lehdet kirjoittelee miten Sallassa menee hyvin on reilusti ylijäämäinen talous ja Kemijärvellä on vain velkaa.

        Eteläpohjanmaalla on työvoimapula siellä osataan yrittää eikä valittaa. Kemijärvelläkin olisi hyvät edellytykset olleet vaikka Sallaankin verrattuna. On sähköistetty rata on Suomen kauniimpia paikkakuntia, mutta ei. Jossakin on sössitty ja pahasti, sitä ei kaikki ymmärrä missä vika. Kun tutustuu näihin kirjoituksiin alkaa selvitä miksi ollaan ajauduttu tähän tilanteeseen.

        Se että odotetaan tumput suorassa jotain epärealistisen tehtaan tuloa, on juurikin sitä, mitä Sallassa tai Eteläpohjanmaalla ei tehdä. Ne yrittää ihan itse, ei missään tehtaan varjossa.
        Kyllä jäi kemijärveläisille iso trauma menneestä tehtaasta, jos mitään ei voi tehdä, ennen kuin uusi tulisi tilalle. Turha on vastustajille syytä vierittää, jos kaiken tekemisen esteenä on tehtaan puute. Ei ole Sallassa tehdasta ja paremmin siellä menee ilmankin.


    • Anonyymi

      Saisi sitä vapaasti yrittää Suomessa muukki kuin selluköpit. Vaan ei viititä. Ei ole ideoita. Ei jakseta. Ollaan patalaiskoja. Ollaan tyhmiä. Raavitaan persausta. Kuvitellaan että kauppaa voi käydä vain Kuumaniemen torilla. Turha siinä on sitten valittaa. Ei tätä paikkaa mikään muu nosta ylös kuin yritykset, mutta yrittäjähenki puuttuu aivan totaalisesti. Yritteliäät piristää tunnelmaa liikaa. On kivempaa makoilla ja raapia persausta.

    • Anonyymi

      Kova väite se, että vastustajat ovat estäneet biotehtaan rakentamisen.Kemijärvelle.
      Tietenkin on ollut odotettavissa osoittelua valittajien(vastustajien) suuntaan,,kun rahaa ei ala kuulumaan.
      Olisi mielenkiintoista nähdä vuoden päästä, millä selityksellä tehtaan rakentaminen silloin siirtyy taas tuonnemmaksi. Valittajat ovat lopulta yksin syyllisiä siihen, ettei Heikin kehittämä biokonsepti pääse eloon Kemijärvellä.

      • Anonyymi

        Totta kai ympäristöasiat ovat niitä keskeisimpiä kun tehdasta perustetaan, että ovat kohdillaan. Väki on riitaista ja saamatonta, toisia vain syytellään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Totta kai ympäristöasiat ovat niitä keskeisimpiä kun tehdasta perustetaan, että ovat kohdillaan. Väki on riitaista ja saamatonta, toisia vain syytellään.

        Tuossa aiemmin joku sanoikin, että valtuutettuja kiinnostaa vain oma ja oman suvun tai tuttavan etu. Ahneet tekevät lehmäkauppaa. Se taas ei ole kaikkien yhteisen edun mukaista. Se on pahin este kehitykselle, siitä Kemijärvi on surullinen esimerkki. Paikkakunnan ilmapiiri on riitainen ja huono. Vetovoimaa ei ole.


    • Anonyymi

      Olisiko pelastus jos kunnallinen päätöksenteko siirrettäisiin ihan ulkopuolisille, esimerkiksi jollekin talousalan konsulttiyritykselle? Samalla virkamieskoneistoa uusittaisiin aivan sivullisille henkilöille. Pitäisi päästä eroon sukulaissuhteista ja kaikista muistakin mahdollisista kytköksistä.

    • Anonyymi

      Kemijärvellähän jos tulee virkoja hakuun, niin suhteella pääse paremmin virkaan vaikka ei olisi edes riittävää koulutusta taustalla.... kemijärven tuho tulee olemaan hyvä veli järjestelmä , joka on jo näyttävästi onnistunut tuhoamaan kemijärven imagoa ja koulutettujen ihmisten hakeutumisen muille paikkakunnille. Hyvin valitettavaa mutta täysin totta.

      • Anonyymi

        Ja kaiken lisäksi perustetaan virkoja ja toimia jos jonkun jälkikasvu haluaa palata Kemijärvelle.


    • Anonyymi

      Onhan se Suomun keskus mahdollisuus myös Kemijärven taloudelle, jos Suomusta tulee kansainvälinen huippu matkailu keskus ja miksei tulisi, jos me sitä halutaan? En tarkoita nyt mitään höpö höpö idunsyönti ja hiljaista metsässä istumis juttua, vaan oikea luontomatkailu ja kansainvälisten huippu konferenssien pitopaikkaa.

      • Anonyymi

        Suomusta on turha höpsiä. Suomu on jo yksityisessä omistuksessa joten yrityksen kohtalo on hänen käsissään.
        Toivotaan Suomun nousevan jonkinlaista toimintaahan siellä näyttää olevan rakenteita ei vielä ole noussut.
        Lapin keskukset ovat muiden kuin yhteiskunnan ylläpitämiä joten kaupunkia ei siihen kannata sotkea.


      • Anonyymi

        No Kemijärven kaupunki on kuitenkin käsitellyt Suomu-asiaa mm. kaupunginvaltuuston kokouksessa, esim. yrittäjä Harjulan tekemän kansalaisaloitteen pohjalta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No Kemijärven kaupunki on kuitenkin käsitellyt Suomu-asiaa mm. kaupunginvaltuuston kokouksessa, esim. yrittäjä Harjulan tekemän kansalaisaloitteen pohjalta.

        Semmoisilla jutuilla nyt ei ole mitään tekoa paikkakunnan kehityksen kannalta. Eikä ole realistista puhua kansainvälisten konferenssien pitopaikasta, kun kulkuyhteydet on mitä on. Kaukana kaikesta on Suomun tämän päivän ongelma.
        Nykyisin pitää olla infra kunnossa, lentokenttä vieressä, ei muuten sinne kukaan ala mitään suunnittelemaan.
        Kaikenlaisia voi aina unelmoida, mutta todellisuudessa pitää myöntää se, että Kemijärvi tulee kuihtumaan väestön vanhenemisen myötä. Väkiluku voi säilyä paluumuuton takia jotenkin nykyisellään vielä hetken aikaa, mutta paluumuuttajat on eläkeläisiä, ei niistä ole kuin luppokodin täytteeksi.


    • Anonyymi

      Kemijärven yrittäjät pitävät hinnat niin korkealla, että on halvempaa hakea tavarat Rovaniemeltä.

    • Anonyymi

      Miten nämä sellu-uskovaiset ajattelevat tehtaan tuovan tänne asukkaita. Suurin osa rakentajista on keikkatyöntekijöitä jotka maksavat veronsa omaan kotikuntaansa. Ei heidän perheet muuta rakentamisen ajaksi Kemijärvelle. Heitä varten ei kannata rakentaa kouluja tai päiväkoteja. Keikkatyöntekijät tekevät pitkää päivää ja lähtevät kotipaikkakunnalle vapaapäivinä. Samalla tavoin kun Kemijärveläiset käyvät keikkatyössä pitkin Suomea. Kotipaikkaa ei kannata vaihtaa sillä päivärahat ovat iso osa palkkaa.

      • Anonyymi

        Tehdas tuo ympärillensä pienempiä yrityksiä metalli, sähkö ym. Silloin kun paikkakunnalla alkaa raha kiertämään se tuo yrityksiä monelta alalta.

        Nuorempi kansa osaa laittaa rahan kiertämään käy ravintoloissa ostaa valmisruokaa käyttää palveluita se tuo työpaikkoja.

        Kemijärvellä on ongelmana vanhusväestö joita on enemmistö, jotka eivät käytä palveluita vaikka rahaakin olisi, valittaa he kyllä osaavat. Tällähetkellä yrittäjät kaikkoavat ja se näkyy tyhjistä liikehuoneistoista.


      • Anonyymi

        Eiköhän pienetkin yritykset kilpailuteta pääurakoitsijoiden toimesta. Todennäköisesti ne yritykset jotka olivat Äänekoskella rakennustöissä valitaan. Keikkamiehet hakevat ruoat Lidlistä joten siellä liikevaihto kasvaa ja ehkäpä Pubissa myös. Vaan eipä tuosta vielä tiedetä tuleeko koko tehdasta vai ei.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eiköhän pienetkin yritykset kilpailuteta pääurakoitsijoiden toimesta. Todennäköisesti ne yritykset jotka olivat Äänekoskella rakennustöissä valitaan. Keikkamiehet hakevat ruoat Lidlistä joten siellä liikevaihto kasvaa ja ehkäpä Pubissa myös. Vaan eipä tuosta vielä tiedetä tuleeko koko tehdasta vai ei.

        Näitä pienempiä yrityksiä tarvitaan koko tehtaan toiminnan ajan, niin ainakin muualla. Jos nuoremmilla ihmisillä on ostovoimaa he osaavat laittaa rahan kiertämään, eivätkä jemmaa sitä sukanvarteen se tuo juuri niitä pienempiä yrityksiä.
        Jos tehdas työllistää 200 henkilöä kerrannaisvaikutukset ovat moninkertaiset.


    • Anonyymi

      Naiset töihin niin eivät ehdi tuhlaamaan ja samalla talous tulee kuntoon.

    • Anonyymi

      Eikös yksityinen kulutus ole juuri tärkeä osa talouden tasapainoa? Kuluttamalla saadaan tuloja, sekä yrittäjille että tuloja kulutusveroista.

    • Anonyymi

      Tämä ketju on tehnyt konsultin työn helpoksi. Lukee vaan ehdotukset ja kirjaa ylös. Sitten iso lasku kaupungille. Mielenkiintoista nähdä montako samaa ehdotusta tulee esittämään.

      • Anonyymi

        Helppo lääke. Kemijärven talous paranee kunhan vain sinne saadaan rahan kiertoa. Jos raha liikkuu se käy pyydyksiin mikä kasvattaa kansantaloutta.

        Jos ihmisillä ei ole ostovoimaa silloin elämä kuihtuu. Kemijärvellä ikärakenne on pielessä ijäkkäät ihmiset säästää pahanpäivänvaralle eivätkä kuluta. Kun aika jättää silloin valtio tulee ja ottaa omansa ja sukulaiset tappelevat lopuista.


    • Anonyymi

      Kemijärven palvelut on suunniteltu isommalle asukaspohjalle, niitä on pakko karsia. Ei riitä, että raha kiertää. Kestää kauan ennen kun se näkyy kunnan taloudessa. Jos yrittäjät saavat voittoa he tekevät kaikkensa ettei siitä tarvitse maksaa veroja. Ja vain näiden verotulojen ansiosta saadaan Kemijärvelle tuloja.

      • Anonyymi

        Ilotalo tekisi poikaa ja raha kiertäisi ripeästi.


    • Anonyymi

      Ja entäs kun tehdasta ei tule, silloinko ei mitään ole tehtävissä ?
      Sehän näkyy noissa tehdas-uskovaisten kirjoituksissa.
      Kummallista miten Sallassa voidaan pärjätä paremmin kuin Kemijärvellä, vaikka siellä ei ikinä ole ollut tehdasta.

      • Anonyymi

        Eihän sitä tehdasta vielä ole Kemijärvelläkään. Totta ihmeessä tehdas tai jokin muu iso työnantaja piristäisi taloutta. Jos verotuloja ei tule tarpeeksi ja palveluita ollaan vailla silloin sitä eletään velaksi ja maksatetetaan toisilla eläminen.

        Jos työtä ja tehdasta ei haluta silloin pitää rohkeasti lakkauttaa palveluita ja siirtyä ajassa 60 luvun tasolle. Ei eteläsuomi ala rahoittamaan Lapin väestöä joka haluaa nauttia luonnosta ja puhtaista vesistä.

        Nauttia saa ja luonnosta ja vapaudesta pitää nauttia mutta sitä ei saa maksattaa muilla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eihän sitä tehdasta vielä ole Kemijärvelläkään. Totta ihmeessä tehdas tai jokin muu iso työnantaja piristäisi taloutta. Jos verotuloja ei tule tarpeeksi ja palveluita ollaan vailla silloin sitä eletään velaksi ja maksatetetaan toisilla eläminen.

        Jos työtä ja tehdasta ei haluta silloin pitää rohkeasti lakkauttaa palveluita ja siirtyä ajassa 60 luvun tasolle. Ei eteläsuomi ala rahoittamaan Lapin väestöä joka haluaa nauttia luonnosta ja puhtaista vesistä.

        Nauttia saa ja luonnosta ja vapaudesta pitää nauttia mutta sitä ei saa maksattaa muilla.

        Ei kyse ole kenenkään haluamisesta, mutta tuo tehdas projekti on sellaisissa kantimissa, että sen varaan on turha laskea yhtään mitään. Se on kuin joulupukilta toivoisi ilman äitiä ja iskää.
        Mikäli taloutta kuntoon yritettäisiin, niin toimet pitäisi perustua totuudelliseen tilanteeseen. Lähtökohtaisesti siis siihen, että mitään tehdasta ei ole tulossa.
        Jos tehdas joskus sitten tulisi, se olisi vain plussaa.


    • Anonyymi

      mistä hyvästä palvelualuejohtajat ja kaupunginjohtaja saavat palkkaa, eikö heidän pitäisi tehdä esitykset ja suunnitelmat talouden korjaamiseksi eikä konsulttien!

      • Anonyymi

        Kaupungit käyttävät paljonkin konsultteja onhan heillä viimeisimmät tiedot hallinnassa. Konsulttien käytössä ei mitään vikaa onhan he ammattilaisia.

        Toinen asia onkin miksi kunnat pitävät niin vahvaa miehitystä kun töitä ulkoistetaan konsulteille. Siirretään siinä myös vastuuta virkamiehiltä konsulttifirmpolle, jos kaikki ei mene putkeen syyllinenhän löytyy sieltä.

        Kemijärven tilanteesta ei tietoa mutta yleisesti näin mennään.


    • Anonyymi

      Kemijärvellä on käytetty useita konsultteja saman asian selvittelyyn. Konsultin käyttö on hyväksyttävää mutta jos sitä käytetään saman asian selvittelyyn ei käytäntö tunnu hyvältä vaan rahastukselta. Tilaaja ei ole saanut konsultilta toivomaansa tulosta niin pitää palkata toinen.

    • Anonyymi

      Kun kunnan nokkamies tietääkin, miten taloutta tulisi hoitaa, niin on vieläkin merkittävämpi taho (kyläpoliitikko) joka sanoo sen viimeisen sanan, minne rahat(velka) sijoitetaan.
      Siksi aivan yht,äkkiä voi ponnahtaa päiväkodin tarve ja koulukampus heti perään, jotta vielä,härskimmin velkaannuttaisiin. Ja aivan turhaan.
      Siksi Tohmon hoiva on kaiken kaupan käynnin jälkeen kohta taas kunnan riesana.
      Jne.
      Siksi tarvitsemme konsulttia, vaikka meillä,onkin hyvät yksittäiset johtajat.
      Jo lautakunnissa nämä hyvät latistetaan...

      • Anonyymi

        Ja höpön höpö tarvita aina uusia konsultteja. Onhan mielen köyhyyttä värvätä joka vuosi uudet jotka aloittavat kartoituksen aina ihan alusta. Hullujako olette? Ei missaan muualla moneen kertaan samaa asiaa. Kaupungin omia hyviäkin työntekijöitä uhataan eropasseilla ja sen sijaan syydetään rahat näille pellehermanneille joilla on perusasiatkin täysin hakusassa.


    • Anonyymi

      Mutta kun aiemmat konsultit ovat valtuutettujen mielestä tulleet vääriin johtopäätöksiin ja ovat esittäneet vääriä säästökohteita. Silloin päätetään, että tilataan uusi ja toivotaan parempia säästöehdotuksia. Mieluummin sellaisia jotka eivät koske itseä tai kavereita.

      • Anonyymi

        Sinäpä sen sanoit. Suhmurointia pahimmasta päästä. Turha se on säästää missään kun tiedetään ennalta että säästöt törsätään hupiukkoihin. Pannaanpa haisemaan vaan ja jokainen pelatkoon omaan pussiin.


      • Anonyymi

        Kaupunkiin on valittu virkamiehet joiden pitäisi periaatteessa hallita oma alansa johon heidät on valittu. Kuitenkaan kyvyt eivät riitä siksi haetaan apua konsulttifirmalta. Siksipä pitääkin miettiä eikös vähemmällä mietyksellä pärjätä kun suunnitellmat ja ohjeet haetaan ostopalveluina.

        Ymmärrettävää on jos kaupungin virkamiehen tiedot, ja pätevyys työnsä hallintaan ei vastaa nykypäivää silloin tarvitaan konsultin apua . Miksi näitä viranhaltioita tarvitaan?


      • Anonyymi

        Eivät kaupungin virkamiehet päätä konsulttien tarpeesta, sen päätöksen tekevät poliittiset päättäjät.


      • Anonyymi

        Poliittiset päättäjät eli hyväveliseura on värvännyt myös osaamattomat virkamiehet. Sellaiset sopivat narussa talutettavat. Kukaan ei älähdä tai käy kuten Kittilässä. Oman pussin suu ärvöttää ammollaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Poliittiset päättäjät eli hyväveliseura on värvännyt myös osaamattomat virkamiehet. Sellaiset sopivat narussa talutettavat. Kukaan ei älähdä tai käy kuten Kittilässä. Oman pussin suu ärvöttää ammollaan.

        Eipä siis ihme jos johtaja lähtee. Ei ole vaihtoehtoa, kun paikalliset sukukalleudet heijaa laidasta ja vuodesta toiseen valtuustossa.


    • Anonyymi

      Ei kukaan täyspäinen esim. Pidä,Isokylän koulua toiminnassa, jos oppilaat mahtuvat jo kahteen muuhun kouluun, mutta kyläpoliitikot määräävät vielä mitä tehdään.
      Nyt Isokylän koululla tehdään vielä sisäilmaremonttia!!!!
      Pieni esimerkki siitä,,miten vähän kunnanjohtajakaan saa käyttää järkeä,raha.asioissa, Kun valtuutetut määräävät tunteella.
      Siksi on pakko käyttää konsultteja ja tuhkatiheään, kun kunta on sipissä tyhmien päätösten vuoksi.
      Puunjalostusasiat alkavat varmaan maistumaan puulta yhä enemmän Kemijärvellä, kun usko alkaa hiipua. Juna meni jo, eikä tuonut rahoja tullessaan.

      • Anonyymi

        Kykenemättömiä ihmisiä tekemässä päätöksiä ja vaihtamalla paranee!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kykenemättömiä ihmisiä tekemässä päätöksiä ja vaihtamalla paranee!

        Esittelijällä on valtaa kun esittelee vakuuttavasti.


      • Anonyymi

        Niin valtuutetut eivät viitsi itse ottaa asioista selvää. He uskovat ketä tahansa kuka osaa puhua ja osa viranhaltijoista osaa puhua mustan valkoiseksi niin uskottavasti että kuulija uskoo kaiken. Sitä voi esittää uskottavasti asiantuntijaa ja kertoa vaan ne asiat jotka tukevat omia tarkoitusperiä.


      • Anonyymi

        Koskee myös tehdasuskovaisia jotka kyllä sujuvasti kertovat tehtaan hyvistä puolista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Koskee myös tehdasuskovaisia jotka kyllä sujuvasti kertovat tehtaan hyvistä puolista.

        Näitä tehdasuskovaisia olisi saanut olla enemmänkin. Vielä kerran tutustukaa miten eteläpohjammaa ja yleensä etelämpi Suomi on mennyt eteenpäin.

        Ei varmasti sillä että yritetään kampita, pilkata ja haukkua henkilöitä jotka edes jotakin tohtivat yrittää. Kemijärvikin on tottunut sisäruokintaan odotetaan yhteiskunnan tuovan palvelut ja leivän pöytään.

        Kemijärvellekkin olisi terveellistä jos katkaistasiin napanuora ja opettelisitte tulemaan omillanne toimeen.


    • Anonyymi

      Tähän perustuu lobbaus, omien itselle tärkeiden asioiden viemistä eteenpäin. Siksi on tärkeää kuulla useita mielipiteitä ja muodostaa oma näkemys kun tietoa on tarpeeksi. Jos uskoo vain yhtä asiantuntijaa tulee helposti vedätetyksi. Kemijärvellä on perinteisesti ollut yksi totuus ja näin osa ihmisistä on saanut vietyä itselle tärkeitä asioita eteenpäin välittämättä onko se hyväksi koko yhteisölle.

    • Anonyymi

      Kyllä esittelijä voi puhua siihen malliin lautakunnille, kaupunginhallitukseen jne, kuin pahimmillaan keskeinen kepun poliitikko on esitellyt esittelijälle esitysmallin.

      Attendolle myytävä tontin pala hyvänä esimerkkinä, kuinka valtuuston puheenjohtaja vedätteli, ettei sitä palaa olisi myyty, mutta onneksi hyvä kunnanjohtajamme käytti oleellisisesti valistavan puheenvuoron, ennen valtuuston äänestystä. Näin arvontatulos oli päätöstasolla riittävän hyvä. Kuntakin sai rahaa. Myöhemmin siitä ei olisi kukaan maksanut mitään.

      • Anonyymi

        Mikähän tuonkin Attendo-seikkailun tulevaisuus on? Maksaja on kyllä tiedossa.


    • Anonyymi

      Kun lobbataan pitää kertoa reilusti kenen etuja ajaa. Näin ei toimita Kemijärvellä. Täällä yritetään naamioida omaneduntavoittelu jonkun muka hyväksytyn toiminnan taakse. Täällä ei toimita yhteisen hyvän eteen vaan ajatellaan hyvin itsekkäästi. Täällä yritetään huijata ja pistää omaan taskuun. Täällä eri suvut ovat poteroissaan ja tekevät kaikkensa ettei vihamiesten toiminta kannata. Läpeensä kateellista ja itsekästä väkeä. Kaupunki nousee vaan yhdessä tekemällä mutta se ei näytä olevan mahdollista.

      • Anonyymi

        Katkuruuttako? Eihän kaikille kanalaisille riitä omia edunvalvojia politiikoissa ja viranhaltioissa, jollekkihan jää aina luu käteen muussakin elämässä.

        Jos jollakin menee paremmin kuin toisella se ei kadehtimalla parane. Jokaisella on oikeus asettua politiikassa ehdolle, ja hommata äänestäjät jolla mennään päätöksentekoon.


      • Anonyymi

        Kemijärvellä saat ääniä jos kuulut tiettyyn verkostoon tai sukuun. Täällä ei ratkaise osaaminen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kemijärvellä saat ääniä jos kuulut tiettyyn verkostoon tai sukuun. Täällä ei ratkaise osaaminen.

        Hyh hyh kun haisee!


    • Anonyymi

      Vaalikevät aiheutti eniten huolta ja pelkoa, kun opposition SDP halusi kovasti mustamaalata hoidon yksityistämisen. Moneen mallin todisteltiin, kuinka huonoja Esperi ja Attendo ovat. Laiminlyöntejä.
      Kautta aikain kuntien omat hoitohommat ovat olleet kovin kalliita ja laiminlyöntejä on rahapulan ja huonon työmoraalin vuoksi ollut yllinkyllin. Nyt moititaan näitä yhtiöitä, vaikka nyt on kaikki hoitoalalla paremmin, kuin koskaan.
      Ei saa esineelistää., mutta tiet, kiinteistöt, hoidetaan nyt edullisemmin ja paremmin aidon kilpailutuksen myötä. Valvonta laadusta vaatii kuitenkin ammattitaitoa kuntien edustajilta. Niin se on aina ollut ja on myös huomenna.

      • Anonyymi

        En nyt kovinkaan hurraata huutaisi ja käsiä taputtaisi Attendo endon puolesta vasta tänään määrättiin 200000€ uhkasakko jos hoidon laatu ei parane.

        Kemijärvelläkin on ennenaikaista sanoa puoleen tai toiseen mitä hoito on vuosien kuluttua ja onko edes Attendo silloin enään omistajanakaan. Viime kevään paljastukset olivat kauheita joten niitä ei vähätteleminen. On aivan oikeun jos SDP kiinnitti siihen huomiota vaikka Kepu katselikin läpisormien.

        https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006185715.html


    • Anonyymi

      Miten pikkupaikkakunnalla voi olla aitoa kilpailutusta? Yksityisiä tekijöitä on muutama, joskus vaan yksi. Tämä yksi voi sitten määritellä hinnat miten haluaa. Alussa hinta on kohtuullinen mutta nousee hetkessä kun ei ole todellista kilpailua. Kaiken lisäksi tämä yritys kuuluu todennäköisesti jollekin ostopalveluja vaativan virkamiehen tai poliittisen päättäjän tutulle.

      • Anonyymi

        Onkohan se kaupungin kehitysyhtiö oivaltanut tehtävänsä, kun on ryhtynyt gryndäämään luhtitaloja. Toimenkuvaan luulisi kuuluvan enemmänkin paikallisten yritysten toiminnan tukeminen sekä uuden yritystoiminnan houkutteleminen paikkakunnalle. Ylikalliin talon myyminen köyhille ja tyhmille maalaisille ei oikein sovi rooliin.


      • Anonyymi

        Jos paikallisten ammattitaito ei riitä? Miksi pitää tukea paikallista jos heillä ei ole ammattitaitoa? Uusien yritysten houkutteleminen on jo mahdottomuus.


      • Anonyymi

        Sen verran voisi olla varovainen, ettei rakentajayhtiön omistajalla olisi sama sukunimi kuin tilaajalla. Silloin on vaara joutua syytetyksi nepotismista.


      • Anonyymi

        Ei kai kukaan ole niin hölmö, että hommaisi kaupungin rakennusurakoita omalle sukulaiselleen. Ei sellaista ole sattunut sitten viime näkemän.


    • Anonyymi

      En kyllä yhtään ihmettelisi, olisi tyypillistä toimintaa Kemijärvellä. Näinhän täällä toimitaan oli asia mikä tahansa,

    • Anonyymi

      Näitä kommentteja lukiessa vahvistuu ajatus siitä, että itse ovat Kemijärveläiset asiansa sössineet. Ei ole ihme, että suurin osa pätevistä työntekijöistä sanoo itsensä irti ja lähtee muualle. Tänne jäävät ne, jotka jotenkin hyötyvät nykyisestä toimintakulttuurissa ja ne jotka eivät jostain syystä pysty lähtemään, vaan joutuvat jäämään paikkakunnalle. Uusia pysyviä asukkaita on turha odottaa, paitsi niistä joille järjestetään/perustetaan virka, kun kuuluvat tai heidän sukulaiset/kaverit kuuluvat verkoston.

      • Anonyymi

        Kempassa työpaikat ovat jatkuvasti lopettamisuhan alla ja hyväveljet mädättää ilmapiirin.


      • Anonyymi

        Kemijärveltä on lähtenyt koulutettu aines muualle, koska omassa kunnassa ei ole ollut mahdollisuutta edetä. Vakituisiin kunnallisiin virkoihin on menty suhteilla johon on ollut tietyt vaatimukset johon ei pätevyydellä ole ollut merkitystä.

        Tämän nykyisen sopan ainekset löytyvät kunnallispolitiikasta johon on liiaksi sotkettu politiikka tämä ei yksin ole Kemijärven ongelma Kittilässä myös lyö laineet korkealla.


    • Anonyymi

      Miksi Kemijärvellä annetaan kähminnän ja omanedun tavoittelun jatkua? Miksi kukaan ei uskalla tehdä toimintaa näkyväksi, vaatia oikeudenmukaisuutta? Vai onko niin ettei Kemijärvi ole sen arvoinen, että kukaan haluaisi edes lakiteitse tai median kautta yrittää muuttaa mädännyttä systeemiä? On paljon helpompi lähteä pois ja unohtaa koko kaupunki.

      • Anonyymi

        Hyväveljiä nöyristellään kiusaamisen pelossa. Kaikkihan tietävät miten kiusaaminen tapahtuu.


      • Anonyymi

        Eiköhän kemijärviläiset ihan itse ole edustajansa valinneet, siitä ainakaan ei voi syyttää muita.
        Ne jotka haluvat edustajansa valtuustoon käyvät äänestämässä, niinhän sinne mennään.
        Ne jotka nyt valittavat moni heistä ei ole viitsinyt vaivautua vaaliuurnille, silloin pitää tyytyä kohtaloonsa eikä valitella.


    • Anonyymi

      Tänne jääneet ovat suureksi osaksi niitä joille nykyinen toiminta on vaan hyödyksi. Tietysti ne äänestävät niitä jotka jatkavat nykyistä mallia. Ei tarvitse ihmetellä miksi mikään ei muutu ja miksi kyvykkäät ihmiset muuttavat muualle.

    • Anonyymi

      Väen vähentyessä ollaan siinä pisteessä, että jäljelle ovat jääneet ainoastaan ne jotka ajattelevat omaa hyötyään. Jäljelle jääneet eivät ole tottuneet tekemään yhdessä töitä yhteisen edun hyväksi. Kun nyt pitäisi säästää ei omasta edusta osata luopua yhteisen hyödyn takia. Odotetaan pelastajaa tehtaasta, näin voitaisiin jatkaa samalla tavalla kun aiemmin. Saadaan kaupunki entistä velkaisemmaksi rakentamalla päiväkoti ja koulukampus. Vanhat kiinteistöt rapistuvat, onko ihme kun ei ole ollut kiinnostusta pitää niitä kunnossa. Mikään rakennus ei pysy kunnossa jos ei huolehdita kiinteistön huollosta.

    • Anonyymi

      Näinhän se on. Pitää rakentaa uutta kun ei olla vanhoja kiinteistöjä pidetty kunnossa. Säästetty kiinteistöjen kunnossapidosta ja tuloksena on purkukuntoiset kiinteistöt. Tyypillistä Kemijärveläistä taloudenhoitoa.

    • Anonyymi

      Näin myös uimahallin kohdalla. Ollaan säästetty ja annettu rapistua. Seurauksena purkukuntoinen uimahalli. Se vasta tulee maksamaan kun oppilaat viedään Rovaniemelle tai Sallaan uimaan.

      • Anonyymi

        Jos järjellä ajatellaan uimahallihan tulisi sulkea. Pärjättiin ennen pelkällä kylmällä kaivovedellä ja uimassa käytiin kesällä järvessä.
        Nyt kuitenkin useimmalla on sisäsaunat ja lämpimät suihkut pitäisi tulla toimeen vaikka uimahalli suljettaisiin.
        Kaikkihan on mukavaa toki minäkin tykkään läsiä mutta jos on PA silloin ylellisyyksistä pitäisi tinkiä-


    • Anonyymi

      Taitaa uimaopetus kuulua peruskoulun liikunnan pakolliseen suorittamiseen. Eli oppilaat on pakko kuljettaa lähimpään uimahalliin.

      • Anonyymi

        Ei ole hallia kaikissa Lapin kunnissa, eikä ollut ennenkään ja osataan uida . Kemijärvelläkin on hieno järvi jossa on kesäisin hyvä opetella tarvittavat uimataidot.
        Kun vain lapset oppisivat edes lukemaan ja käyttäytymään asiallisesti silloin oltaisi jo pitkällä.
        Koulu on ensimmäisenä tärkeysjärjestyksessä sinne pitäisi saada olosuhteet jossa olisi mielekästä opiskella eikä lapset joutuisi kiusatuiksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei ole hallia kaikissa Lapin kunnissa, eikä ollut ennenkään ja osataan uida . Kemijärvelläkin on hieno järvi jossa on kesäisin hyvä opetella tarvittavat uimataidot.
        Kun vain lapset oppisivat edes lukemaan ja käyttäytymään asiallisesti silloin oltaisi jo pitkällä.
        Koulu on ensimmäisenä tärkeysjärjestyksessä sinne pitäisi saada olosuhteet jossa olisi mielekästä opiskella eikä lapset joutuisi kiusatuiksi.

        Niissä kunnissa joissa ei hallia ole oppilaat matkustavat toiseen kuntaan uimapäivänä. Opetussuunnitelmaa pitää noudattaa ja uimataito kuuluu oppia koulussa. Ei ole yhdenvertaisuudesta tietoa jos tavoitteena on vain välttävä lukutaito. Kyllä kannattaisi lukea ops sehän on verkossa. Ei pelkällä lukutaidolla päästä opiskelemaan ammattia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niissä kunnissa joissa ei hallia ole oppilaat matkustavat toiseen kuntaan uimapäivänä. Opetussuunnitelmaa pitää noudattaa ja uimataito kuuluu oppia koulussa. Ei ole yhdenvertaisuudesta tietoa jos tavoitteena on vain välttävä lukutaito. Kyllä kannattaisi lukea ops sehän on verkossa. Ei pelkällä lukutaidolla päästä opiskelemaan ammattia.

        Sinulle vastaisin. Kyllä ilman uimataitoakin ammattiin voi kouluttautua, mutta ei lukutaitoa. Hyvässä ammatissa olen elämäni ollut ja vain käsipohjaa olen osannut uida.


      • Anonyymi

        Ennen riitti kiertokulku ja käsipohja. Nyt on lailla määrätty mitä pitää koulussa opettaa. Jos kaikki eivät opi se ei poista velvoitetta. Kemijärvelläkin pitää noudattaa lakia joten oppilaat on kuljetettava naapurikunnan uimahalliin. Kesällä ei ole koulua eikä avannossa voi uida määrättyä metrimäärää. Edellisen kirjoittajan kommentti kuvaa täydellisesti päättäjienkin ajattelua. Ei oteta selvää mitä palveluja on lain mukaan järjestettävä ja mitä ei. Sitten ihmetellään tulevia kustannuksia joita tulee kun lakisääteiset palvelut on jotenkin järjestettävä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sinulle vastaisin. Kyllä ilman uimataitoakin ammattiin voi kouluttautua, mutta ei lukutaitoa. Hyvässä ammatissa olen elämäni ollut ja vain käsipohjaa olen osannut uida.

        Kaikki on suhteellista, niin myös kuka mitäkin hyvänä ammattina pitää. Mitähän ne sinulla on olleet.


    • Anonyymi

      Uimahalli, liikuntahalli,,jäähalli, kulttuuritalo, sekä musiikkiopisto, 2 isoa tehdaskiinteistöä, joista toinen tyhjillään, liikerakennus naapurikunnassa jne...7000 n. Asukkaan kunnassa on harvoin näitä kaikkia. Noita kaikkia ilmankin kunta pärjää.
      Kunnossapidon ja korjausrakentamisen tarve pienenisi kummasti.
      Kuka nuo ostaisi ja maksaisi vielä,kunnon hinnan?? Ei kukaan. Tässä sitä yhä enempi sipissä ollaan.

      • Anonyymi

        Eikun telalla nurin vaan koko käpykylä. Ei kukaan tällaiseen reikeliin muuta jossa ei ole kohta muuta kuin vuodeosasto...


    • Anonyymi

      Se vasta on huonoa taloudenhoitoa, että ensin rakennetaan kalliilla rahalla ja sitten ei rakennuksia huolleta. Täällä on aiemmin verrattu Sallaan jossa on vähemmän asukkaita ja jossa talous on paremmassa kunnossa. Sallassa on keilahalli, kylpylä, toimiva laskettelukeskus, liikuntahalli jne. Kaikki toimivat pienemmällä asukasmäärältään. Kiinteistöistä on nähtävästi pidetty huolta, siellä ei pureta vaan suunnitellaan uutta ja matkailukin vetää hyvin. Pitäisikö Kemijärven päättäjien mennä tutustumismatkalla naapurikuntaan?

      • Anonyymi

        Kuinka monta tehdasrakennusta tyhjillään esim. SALLASSA ON. Kuinka monta teollista työpaikkaa yleensäkään on, tai edes joskus on ollut. Kemijärvi on menettänyt tuhat.tolkulla näitä työpaikkoja viimeisen reilun kymmenen vuoden aikana.
        Vuokrakerrostalojen määrä nykyiseen asukaslukuun nähden on Kemijärvellä moninkertainen, kun vertaa Sallaan, vaikka taloja on purettukin mm. Kallaanvaarassa.
        Kemijärvi on menettänyt asukkaita reilun kymmenen vuoden aikana Sallan nykyisen asukasmäärän n. 3500 henkeä.
        Voi olle että Kemijärveläisillä ei ole opin ottamista juurikaan Sallasta.


    • Anonyymi

      Sallassa on rakennuskanta on uutta, johtuen hyvästä talouden hoidosta.
      Nuo liikunta ja kylpylätilatkin ovat suhteessa pienempiä jopa Kemijärveen nykytilaan nähden. Sallassa ei ole tapahtunut sellaista teollisuuden hiipumisilmiötä.kuin Kemijärvellä. Eikä Sallalaisilla ole lähellekään sellaisia rakennuskuutioita tyhjillään.

      Tunturikeskus Pyhällä on pitkälti Kemijärveläisten rahoittama, rakentama. Siellä menee hyvin. Pelkosenniemi nauttii verotuloja. Kemijärvellä on kerrottu, että se on saanut satsauksensa moninkerroin takaisin. Moni kysyy...miten muka???

      Vuokrataloja pitää nyt Sallaan rakentaa jopa lisää, kun Kemijärvellä vanha Kerrostaloasuntokanta olisi pitänyt purkaa viimeisen parinkymmenen vuoden aikana. Niitä,sitä.vastoin remontoitiin raskaalla rahalla ja sitten myytiin yksityisille "kakkosasunnoiksi", jotka ovat nyttemmin imeneet potentiaaliset vuokralaiset kunnan jäljelle jääneistä vuokrataloista. Vuokratalojen käyttöaste on siksi hävettävän alhainen. Purku pitäisi alkaa heti. Eikä lämmittää tyhjiä kämppiä, rahat taivaan tuuliin tyyliin.

      Uimahalli on liki 50 vuotta, eikä alkuperäisellä osalla ole remontoitu vieläkään pääallasta. Taitaa olla Suomen ennätys Kemijärveläisillä hallussa .
      Sairaala on valmistunut 53 vuotta sitten.
      Ent. Salcomp tehdas reilusti viidettäkymmentä,vuotta sitten.
      Ent. Orionin tehdas yli 40 vee.
      Suomu on ollut Kaupungille varsinainen kankkulan kaivo. Siis joka toinen tunturisatsaus on Kemijärvellä onnistunut.
      Jne.
      Ei varmaan aivan yks, yhteen voi Kemijärveä ja Sallaa verrata talouden hoidossa.

      • Anonyymi

      • Anonyymi

        Sinäpä sen sanoit : Sallassa on osattu talous hoitaa hyvin. Kemijärvellä päin seiniä. Kun on kyse osaamattomuudesta, se on suuri häpeä.


    • Anonyymi

      Ja miksi niitä asuntoja remontoitiin? Odotettiin tehtaan työntekijöiden tulevan paikkakunnalle... kaikki on yhden kortin varassa ja se kortti ei ole pakassa. Elinkeinorakenteen ohuutta on taivasteltu vuosikaudet mutta yritystä ei ole kuten Sallassa.

    • Anonyymi

      Sote syö Kemijärven välipalaksi. Tarttis tehrä jotain.

    • Anonyymi

      Hyvä, että Sote tulee. Johtajat vähenee ja päätökset tehdään Rovaniemellä. Vähenee hyväveliverkoston valta.

      • Anonyymi

        Sen takia sotepuolella ei ole säästetty koska odotetaan tumput suorina soteuudistusta. Ja aikaa on palanut!


      • Anonyymi

        Hyvät veljet eivät ole päässeet sopimukseen mistä voitaisiin säästää. Yritetään viimeiseen asti lypsää Kemijärven rahoja ja hyötyä.


    • Anonyymi

      Kemijärvellä on kieltämättä tapahtunut reilun 15 vuoden aikana paljon, kun Orion, Salcomp, Sellu, Elisakin jne. Lopettivat.
      Toisaalta on ollut 15 vuotta aikaa sopeutua näihin lopetuksiin ja Väestöliiton asukasennusteeseen muutenkin, mutta siinä Kemijärvi on laahannut 10 vuotta jäljessä.
      Esimerkkinä reilun 10 vuoden takaa, kun Hillatietä oltiin remontoimassa pelkäksi lukioksi. Eikä valtuustossa uskottu väestöennusteisiin millään ja sitten suotta riideltiin. Onneksi taistellen lopulta järki hiuksen hienosti voitti.
      Olisi pitänyt enemmän osata sopeutua ja tunnustaa Kemijärven tilanne. Eikä esim. Sinnillä.pitää Isokylän koulua vieläkin käytössä.
      Kalliiksi tulee uppiniskaisuus ja liika optimismi (kun se tehdas tulee) pösilöt.

      • Anonyymi

        Nyt puhut osin paskaa.

        Hillatietä ei remontoitu pelkäksi lukioksi vaan lukio ja yläkoulu yhdistelmäksi. Kaikki aineenopetus olisi pitänyt siirtää samaan rakennukseen, niin aineenopettajia ei olisi tarvittu niin paljoa. Selvää säästöä siis.

        Ammattiopiston myyminen Rovaniemen Redulle on ollut ainoa oikea ratkaisu. Se vain olisi pitänyt tehdä 10 vuotta aiemmin.

        Alakoulut olisi voinut yhdistää jonnekin muualle.

        No nyt kaiken sähläämisen ja päätäntäkyvyttömyyden seurauksena tulee yksi yhtenäisperuskoulu- ja lukiokampus, johon mahtuvat kaikki ilman mitään uudisrakennuksia.


    • Anonyymi

      Sallassa on ollut aina hyvä kehitysyhtiön johto.
      Kemijärvi on saanut sellaisen paljon myöhemmin, kun yhtiön hallituksen puheenjohtajana toimii nyt kansaivälisestä yrityksestään irtaantunut bisneskonkari, tehtyään sitä ennen rajua, kadehdittavaa tulosta yrityksessään. Nyt Kemijärvelläkin on jonkinlaiset mahdollisuudet.
      Kateus pitää aina ansaita, kuten Sallan kunnan menestys Kemijärveltä katsottuna.

      • Anonyymi

        Siis höylähirsikonkariko nyt pelastaa????


    • Anonyymi

      Salla on myös osannut markkinoida lukiotaan, kesälukiossakin oli paljon opiskelijoita ympäri maailmaa.

      • Anonyymi

        Löytyykö Sallasta sallaisia ”enoja”?


      • Anonyymi

        Sallassa on jo vuosikymmenen ajan lukiossa opiskellut ulkomaalaisia opiskelijoita hyvällä menestyksellä, näin paikkakunnalla on saatu säilytettyä lukio toiminnassa ja kustannuksia on jakamassa isompi joukko.

        Sallan myönteinen kehitys on pitkänajan tulos jota nyt jatketaan.


    • Anonyymi

      Oliko järkeä säästää ja myydä ammattiopisto Redulle? Suuri osa Kemijärveläisistä lähtee opiskelemaan vähintään Rovaniemelle ja yleensä jäävät sille tielle. Linjavaihtoehdot vähenee ja kohta koko Kemijärven toimipiste lakkautetaan. Ei siinäkään päätöksessä ajateltu yhtään Kemijrveläisten etua. Mitä säästöä kaupungille saatiin?

    • Anonyymi

      Jos asukasluku on laskenut koko Kemijärven ammattioppilaitoksen alueella niin, ettei oppilasmäärät riitä, niin siihen pitää reagoida ja lyödä kissa pöytään.
      Redulle myyminen oli oikein. Kaupan ehdot olivat vain Kemijärvelle järkyttävän huonot, kun käytännössä ostaja sai rahaa miljoona tolkulla ja vuosia.
      Tämä Kemijärven talouden hoidossa ongelma onkin. Ei osata tehdä,kauppoja ammattitaidolla. Talouden hoito Sallassa on esim. Asiansa osaavan KUNNANJOHTAJAN ansiota, jota valtuutetut komppaa.

      • Anonyymi

        Oppilasmäärän laskiessa ammattiopiston myyminen oli siis oikein mutta uuden koulukampuksen rakentaminen on järkevää?


    • Anonyymi

      Hyviä kauppoja on vaikea tehdä jos kaupan kohdetta ei ole pidetty kunnossa. Tämän tietää jokainen, jos olet pitänyt autosi tai talosi kunnossa ja huolehtinut niistä saat paremman hinnan kun romusta. Kemijärvellä toimitaan kun entisessä Neuvostoliitossa, annetaan kaiken rapistua ja kuvitellaan, että romusta maksetaan hyvä hinta.

      • Anonyymi

        Sepä se. Kemijärven kaupunki rakensi Aikkariin uuden vesikaton ja remontoi vanhemman osan ilmastoinnin juuri ennen redukauppaa. Samoin entisellä Turkiskoululla, redukaupan alle valmistui tosi kallis sisäilmaremontti, jonka myös Kemijärven kaupunki maksoi raskaalla velkarahalla.
        Redukaupoissa tuli vain taitamattomien kapantekijöiden vuoksi vielä lisää kuluja
        Kemijärvelle vuosiksi ja paljon. Tämä kaikki löytyy pöytäkirjoista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sepä se. Kemijärven kaupunki rakensi Aikkariin uuden vesikaton ja remontoi vanhemman osan ilmastoinnin juuri ennen redukauppaa. Samoin entisellä Turkiskoululla, redukaupan alle valmistui tosi kallis sisäilmaremontti, jonka myös Kemijärven kaupunki maksoi raskaalla velkarahalla.
        Redukaupoissa tuli vain taitamattomien kapantekijöiden vuoksi vielä lisää kuluja
        Kemijärvelle vuosiksi ja paljon. Tämä kaikki löytyy pöytäkirjoista.

        Lyhytnäköistä päätöksentekoa siis. Valtuustossa käydään pullakahin ääressä esittelemässä oman suvun ”hienoutta” ja varmistelemassa oma etu kaikissa kaupoissa ja siihen jää.


      • Anonyymi

        Mielenkiinnolla odotetaan Kittilän oikeusprosessin tulosta. Jos myös valtuutetut saadaan vastuuseen päätöksistään saataisiin Kemijärven talous kuntoon. Entiset ja nykyiset valtuutetut korvaamaan kunnalle tekemänsä vahingot.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sepä se. Kemijärven kaupunki rakensi Aikkariin uuden vesikaton ja remontoi vanhemman osan ilmastoinnin juuri ennen redukauppaa. Samoin entisellä Turkiskoululla, redukaupan alle valmistui tosi kallis sisäilmaremontti, jonka myös Kemijärven kaupunki maksoi raskaalla velkarahalla.
        Redukaupoissa tuli vain taitamattomien kapantekijöiden vuoksi vielä lisää kuluja
        Kemijärvelle vuosiksi ja paljon. Tämä kaikki löytyy pöytäkirjoista.

        Kiinteistöjä ei ole myyty Redulle. Ne ovat edelleen Kemijärven kaupungin, joten on hyvä, että ne on pidetty ja edelleen pidetään hyvässä kunnossa.


      • Anonyymi

        Oliko niin ettei Redu huolinut kiinteistöjä? Saako kaupunki siis Redulta niistä vuokratuloja? Rahahan pitäisi käyttää kiinteistöjen kunnostukseen, onko näin tehty? Muuten on kohta taas purkukuntoisia kiinteistöjä kunnan haittana, kun Redu lopettaa toimipisteen Kemijärvellä.


    • Anonyymi

      Kuntalaiset ovat tottuneet ylimitoitettuina palveluihin. Jos joutuu odottamaan aikaa lääkäriin siitä nousee heti haloo. Kaikki pitää saada heti mutta ei saa lisätä kuluja. Henkilökunta pitäisi lomauttaa ja vähentää. Mutta jos itse sattuu tarvitsemaan jotain palvelua se on saatava heti ja mieluummin erikoissairaanhoidon palvelu. Jos palveluiden tasoa vähennetään, vähennetään henkilökuntaa tai lomautetaan se ikävä kyllä tarkoittaa sitä, että palveluihin joutuu jonottamaan eikä kaikkia palveluita edes saa.

      • Anonyymi

        Jos aletaan säästämään tarkoittaa se tosiaan palveluiden heikentämistä, silloin terveyspalveluihin jonotetaan pidempään.

        Tarkoittaa se myös sitä silloin jos palveluita ei ole saatavilla on pakko turvautua yksityisiin palveluihin.
        Myös kaupungeissa on hankala päästä yhteiskunnan järjestämiin hoitoihin silloin mennään yksityisen lääkäriaseman palveluiden asiakkaiksi.

        Suuremmissa kaupungeissa on tarjolla riittämiin yksityisiä palveluita myös sairaalapalveluita Osuuspankillakin on monta isoa sairaalaa,


    • Anonyymi

      Täällä vaan ei ole niitä yksityisiä palveluja ja vaikka olisi ei löydy maksavia asiakkaita. Kun kaupungin palveluja joudutaan karsimaan se vaikuttaa eniten pienituloisten asemaan. Samoin ikäihmisten joilla ei ole autoa, että pääsisi Rovaniemelle yksityisten palvelujen käyttäjiksi.

    • Anonyymi

      Esimerkiksi Orionin halli osto kuljetusliikkeeltä. Nyt tämä on ilmeisesti tyhjillään ja kiinteistökulut juoksee.. Aikanaan kauppaa vastustaneet valtuutetut olivat täysin oikeassa. Koska kiinteistö olisi voinut vuokrata? Kyllä pitää osata tulkita maailman menoa, koska tietoa on saativilla..

      • Anonyymi

        Kiinteistöt ovat sitä varten että poikivat rahaa, tai myydään pois. Tyhjillään seisottaminen on hölmöläisten hommia, pelkkiä kuluja koituu kun ei kylmilleenkään voi jättää.


    • Anonyymi

      LK uutisoi, että Lapissa on työvoimapula. Näitä ketjuja kun lukee niin on helppo käsittää miksei tänne kukaan eksy työtä hakemaan... kouluavustajat hoitaa opettajan tehtäviä ja taloushallintoa hoitaa kukkelikuu ryhmä.

    • Anonyymi

      Ja ne jotka tulevat työpaikan perässä paikkakunnalle käyvät täällä vain töissä. Verot maksetaan kotikuntaan, joka usein on Rovaniemi. Ja heti kun saavat kotikunnasta töitä sanovat itsensä irti.

      • Anonyymi

        Se on ilkeyden hinta.


    • Anonyymi

      Tosiasia kuitenkin on ettei rahat riitä. Jos paikallisesti ei löydetä säästökohteita pääsemme kriisikunniksi ja muut alkavat miettiä mitä tehdä. Sote tulee ja vie näiden asioiden päätäntävallan Rovaniemelle. Eikös päiväkoti kuulu Sote puolelle? Rakennetaanko nyt maakunnalle uutta päiväkotia?

      • Anonyymi

        Totta, mitä järkeä on rakentaa päiväkoti kun se Soten myötä siirtyy maakunnan toiminnaksi? Kuvitteleeko päättäjät saavansa vuokrataloilla uuden rakennuksen maksettua?


    • Anonyymi

      Kemijärvellä valtaa pitävät on nuijineet urakalla 3.sektorin toimijoita, mm.Tunturilan nuoret, työttömien yhdistys, 4h yhdistys ja nyt hampaissa on ollut a-kilta. Kaikki kaupungin tukemaa toimintaa, mutta rahoitusta on tullut muualtakin ja itse toiminta on rahoittanut itsensä. Tällä luultavasti koitettu tehdä työpaikkoja kaupungin nuorisotoimeen ja päihdetyöhön ja työllisyysyksikön toimintaa perusteltu. Kun toimijoita ei ole niin kunnan täytyy itse hoitaa ei lakisääteisiäkin asioita. Tässä hommassa on kadonnut 3.sektorin työpaikkoja ja kaupungille tehty työpaikkoja. Toimintaan on revitty rahat jostain.. olis hienoa jos joku kenellä kiinnostaa ja on valtaa siihen niin tutkis mistä. Yhteistyön tuhoaminen 3.sektorin kanssa on ollut järjestelmällistä vuosien ajan. Mutta onhan vältetty yt neuvottelut. Uusia hankkeita haetaan ja kehitetään ja kehitetään, koska kehittämistyöstä saadaan kuntalaisten rahoja säästäviä toimia aikaan?Välillä tuntuu, että kaupunki toimii itse itseä varten, eikä kaupunkilaisten mielipiteet kuuntelevana ja huomioonottavana. Yhteistyöllä säästöjä tehdään. Toinen kuluerä on sairaslomatilastot, jostakin sekin kertoo, jos jokainen kaupungin työntekijä on vuodessa tilastollisesti kk sairaslomalla. Onko näin että ennakoiviin työhyvinvointiin liittyviin asioihin ja työnantajaimagoon tulisi kiinnittää huomiota.. se ei maksa mitään ja tuottaa tulosta.. Kun perälauta ei enää vuoda voi keskittyä hyvillä mielin työhön, eikä vuotavan veneen paikkaamiseen

      • Anonyymi

        Työhyvinvointi ja työnantajakuva on viimeinen asia joka kiinnostaa nimenomaan ylintä johtoa, vaikka ohjeet siihen on laadittu. Kehityskeskusteluissa työntekijän esille ottamia asioita ei kirjata eikä allekirjoiteta kuten pitäisi tehdä, joten työntekijälle ei jää mitään sopimusta käteen.


    • Anonyymi

      Nyt on päättäjillä koulutusta on tietotekniikkaa sosiaalista mediaa jotka helpottaisi päätöksentekoa.
      Silloin kun Suomi nostettiin jaloilleen tuhkasta eivät kaikki päätöksentekijät osanneet edes sujuvasti lukea. Heillä kuitenkin oli maalaisjärki eivät syöneet enempää kuin tienasivat.
      Silloin oli viisaus jos rahaa ei ollut elettiin niukemmin, ymmärrettiin ettei se raha tipu taivaasta, eikä se kasva pankkiautomaateissa.

      Nykyisen meillä on kansanedustajijakin jotka ajavat meidän yhteisiä asioita ja irse ovat ulosoton asiakkaina.

    • Anonyymi

      Eikös kaupungin rahat ole osaksi mennyt siihen, kun on tuettu näitä kolmannen sektorin työpaikkoja? On tehty laskelmia, että kunnan omana palveluna se tulee edullisemmaksi ja näin on tehty. Lisäksi näiden kolmannen sektorin toimijoiden ammattitaito ja koulutus eivät ole aina vastanneet lain vaatimusta.

    • Anonyymi

      Lukekaa Kemijärven kaupungin sivuilla oleva esitys kaupungin talouden parantamiseksi tällä Suomi 24 palstallakin jatkuvasti keskustelussa olevan Suomun kehityksen kautta. Sivuilla on yrittäjä Harjulan hanke-esitys keskustoiminnasta. Lisäksi on keskusteltu toisesta keskuksen, eli niin kutsuttu "hiljaisuuden keskus".

    • Anonyymi

      Suomun hotellin omistaa yksityinen henkilö joten sen kehittäminen ei kuulu kaupungille. Yritykset joihin kaupunki on rahaa sijoittanut eivät ole aiemminkaan kannattaneet ja siinä osasyy tämänhetkiseen taloustilanteeseen. Jos hanke on kannattava siihen on varmasti helppo saada yksityinen rahoitus.

      • Anonyymi

        Suomulla on ihan tarpeeksi hiljaista ilman keskustakin. Eikös tätä höpötystä voisi jo unohtaa, kuluu samaan sarjaan ufojen kanssa.


      • Anonyymi

        Ei kuulu. Kyse ei ole Suomun hotellista, vaan keskustoiminnasta, jota ei vielä ole ja jota ei nykyiset alueen yrittäjät hoida. Siis he saavat kehittää omaa toimintaa ja annetaan myös muiden kehittää muuta. Älkää estäkö, jos jollakin on hyvä aloite, niin viemästä sitä eteenpäin ja hankkimasta rahoitusta.


      • Anonyymi

        Jos hanke on hyvä se saa rahoitusta muualtakin kun kaupungilta. Siitä vaan etsimään rahoitusta vaihtoehtojahan on riittämiin. Jos rahoitusta ei saa kertoo se lähinnä siitä ettei idea ole ollut toteutuskelpoinen.


    • Anonyymi

      3.sektorihan tarkoittaa kansalaisjärjestötoimintaa, yleishyödyllisiä yhdistyksiä joissa tehdään todella paljon vapaa-ehtoistoimintaa ja mikä parempaa osaamista js asiantuntijuutta kuin kokemusperäinen. Rahoitettuihin toimintoihin on olemassa hakemuksissa määritellyt ja rahoittajan puolelta hyväksytyt ammattitaitovaatimukset tätä ei määrittele laki.
      Kuntalaiset/kaupunkilaiset ovat itse sitoutuneena tekemään oman ja muidenkin hyvinvoinnin eteen jotain missä itse kokee olevansa hyödyksi. 3.sektorilla on paljon eri alojen ammattilaisia toimijoina. Ja yhteistyöllä sekä eteenpäin vievällä toiminnalla saadaan positiivistä resurssia hoitamaan yhteisiä asioita. Miten nyt on toimittu? Passivoidaan aktiiviset ihmiset sekä ne jotka mahdollisesti aktivoituisivat kerho ja harrastetoiminnan innoittamana

    • Anonyymi

      Niin, toimintaa ei määrittele laki. Kaupungin pitää tarjota lakisääteiset palvelut niihin pitää riittää rahat. Kun rahaa ei ole jostain pitää säästää. Hankkeet voivat hakea rahoitusta monesta muusta paikasta, jos hanke on hyvä rahoitusta varmasti löytyy. Kaupungin rahat eivät enää riitä kaikkeen ilman veronkorotuksia.

    • Anonyymi

      Kemijärven kaupungin konsernivelka on saatu hallintaan, kun Kehitys Oy.n johtoporras osittain uusiutui. Vaikka kyllä edellinenkin henkilöasetelma oli hyvä.

      • Anonyymi

        Huh huh ja voihan nenä mitä puheita!


    • Anonyymi

      Tarkoitatko, että nyt on jälleen rahaa mitä jakaa vaikka kolmannelle sektorille tai Suomun kehittämiseen? Lisäksi pitäisi löytyä koulukampukseen, uimahallin ja muiden rakennusten remonttiin jne. en nyt muista kaikkea mistä ketjussa on ollut mainintoja. Rahanreikiä löytyy, mutta ketjun tarkoitus oli löytää säästökohteita. Säästää voidaan, kunhan sen tekee joku muu ja minulle on siitä mahdollisimman vähän haittaa.

    • Anonyymi

      Miten OAJ ilmoitti uutisissa tavoittelevansa tilannetta, että yhdellä opettajalla on 19 oppilasta. Montako luokkaa Kemijärvellä on jossa on 19 tai yli oppilasta? Tämä siis oli kunnianhimoinen tavoite. Ja sitten täällä ihmetellään miksi ei ole rahaa.

      • Anonyymi

        Eläkeläiset syö koululaisilta leivän.


      • Anonyymi

        Kemijärven opettajilta pitäisi laskea palkkaa jos on liian vähän oppilaita.


      • Anonyymi

        Kemijärveltä kyllä pätevät opettajat lähtevät vaikka palkkaa ei laskettaisikaan.
        Opettajakoulutukseen hakeneiden määrä on jo puolittunut ja supistuu edelleen.

        Muutaman vuoden kuluttua opettajista alkaa olla pulaa, niinkuin on nyt lastentarhaopettajista. Opettajapula iskee ensimmäisenä syrjäseuduille. Voipa nytkin olla vaikeata saada päteviä opettajia, kukapa lähtee haukuttavaksi kun vielä tietää oppilasaineksen olevan poikkeuksellisen haastavaa. Onhan Kemijärvellä suomenennätys koulukiusaamisissa.


    • Anonyymi

      Miten nämä Kemijärven opettajat saavat pitää pieniä luokkia ja vielä valittavat, että on haastavaa. Kyllä isoissa kaupungeissa on varmasti vielä haastavampia oppilaita ja luokkakoot ovat kaksinkertaisia. OAJ:n puheenjohtaja sanoi uutisissa ettei opettaja pula ole pitkään aikaan odotettavissa.

      • Anonyymi

        Opettajista ei vielä pulaa muutaman vuoden kuluttua on, koska opettajan ammatti ei enään kiinnosta.
        Ensimmäisenä pula tuntuu syrjäseuduilla jossa ei ole harrastusmahdollisuuksia. Lapin laskettelu paikkakunnat Ruka, Levi, Ylläs, ja Sallakin vetää lääkäreitä, ja muita virkamiehiä.
        Nythän jo Kemijärvellekkin houkutellaan rahalla lastentarhanopettajia ja kohta houkutellaan luokanopettajia jos sitä rahaa enään on.


    • Anonyymi

      Kemijärvellä ollaan totuttu siihen, että luokkakoot ovat pienet, palveluihin pääsee helposti, kolmannelle sektorille annetaan rahaa, kyläyhdistyksille annetaan rahaa, lähetetään helposti erikoissairaanhoitoon, käytetään ostopalveluita, tuetaan taiteilijoita ja kulttuuria jne. Joistain kiinteistöistä huolehditaan mutta vasta kun kaivataan remonttia. Nyt odotetaan tehdasta, että kaikki voisi jatkua. Ei olla valmiita säästämään mistään vapaaehtoisesti yhteisen hyvän tähden. Taitaa käydä niin että uutta voi tulla vasta kun ollaan menetetty kaikki, eli konkurssia odotellessa voi ottaa rennosti.

    • Anonyymi

      Pitäisi miettiä mistä minä tai työyhteisöni voisi säästää. Ketjussa esitetyt säästökohteet on aina jonkun toisen toteutettavia. On helppoa esittää toiselle säästökohteita mutta kun pitäisi miettiä mistä itse voi luopua se onkin hankalaa. Ja se, että esitetään muille säästökohteita saa heidät vaan puolustautumaan ja etsimään perusteita miksi kohteesta ei voida säästää.

      • Anonyymi

        Siinäpä se juju juuri piileekin. Ainahan on hyvä jakaa toisten rahoja kunhan vain ei omat edut kärsi.
        Tämä vitsaus pesii aivan ylimmissäkin päättävissä elimissä hyvä esimerkki kansanedustajat.
        Tämä yhteiskunta olisikin erilainen jos poliittiset päättäjätkin ajattelisi kansakunnan etua eikä omaa ja poliittisen yhteisönsä etua.
        Jospa politiikka olisikin erilaista jossa eri puolueet tekisivät yhteistyötä eikä niinkuin nyt.
        Hyvissäkin asioissa pitää toisen olla välttämättä erimieltä vaikka sisimmässä tiedetään toisen olevan oikeassa.
        Kuka vielä ihmettelee miksi asiat menee "vituralleen"


      • Anonyymi

        Kepulaisuus on perisynti.


    • Anonyymi

      Miksi Hillan kampuksella on noin kiire??? Eikö voisi odottaa esim. seuraavat 3 vuotta ja todeta sitten uuden koulun tarve, kuin että eletään optimistisilla ennusteilla ja ihan suosiolla mennään yhä syempään velkaan.???
      Koulurakennuksia on ihan liian kanssa jo nyt!!!

      • Anonyymi

        Tuon päätöksen takana on kohtalaisen suuresti opettajapitoinen kunnanvaltuusto, jolla on vankka tieto biotehtaan tulosta Kemijärvelle.


    • Anonyymi

      Kun Hillatielle rakennetaan sitä suurta kampusta, niin miksi se työntää joitakin oppilaita koko ajan Isokylälle ja Särkelään? Eikö se uskalla ottaa vastuuta kaikista oppilaista? Näin olen kuullut puhuttavan! Lähikoulu kai kaikilla pitää olla kouluna!

    • Anonyymi

      OAJ:n mielestä lakiin tarvitaan opettajamitoitus. Se määrittelisi opettajien määrän oppilasta kohden suhdeluvun avulla. Esimerkiksi alkuopetuksessa suhdeluku olisi 1:18 ja kolmannelta luokalta lähtien 1:20.

      Kemijärvellähän tämä tavoite toteutuu ja on toteutunut vuosia ja vuosia! Voi kysyä, tarvitaanko kaikkiin luokkiin vielä avustajia!

      Kemijärvellä on aina ollut pieniä luokkia!

      Hah.........haa.......

      • Anonyymi

        Taisit jättää huomioimatta sen asian ,jonka mukaan haastavilla oppilailla tulisi olla eri kerroin . Nykyluokkiinhan sijoitetaan myös erityisoppilaat. Kun lukee tätä palstaa, tulee mieleen että Kemijärvellä tarvittaisiin myös hankalien vanhempien kerroin. Sen verran katkeransävytteistä tämä kirjoittelu näyttää olevan.
        Sehän on lasten etu, jos luokassa on vähän oppilaita. Näin yleensä maailmalla ajatellaan. Vanhemmat ovat onnellisia, jos luokkakoot ovat pieniä ....Peruskemijärveläinen ajattelee tämän asian niin heti, että opettaja pääsee vähällä!!!!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Taisit jättää huomioimatta sen asian ,jonka mukaan haastavilla oppilailla tulisi olla eri kerroin . Nykyluokkiinhan sijoitetaan myös erityisoppilaat. Kun lukee tätä palstaa, tulee mieleen että Kemijärvellä tarvittaisiin myös hankalien vanhempien kerroin. Sen verran katkeransävytteistä tämä kirjoittelu näyttää olevan.
        Sehän on lasten etu, jos luokassa on vähän oppilaita. Näin yleensä maailmalla ajatellaan. Vanhemmat ovat onnellisia, jos luokkakoot ovat pieniä ....Peruskemijärveläinen ajattelee tämän asian niin heti, että opettaja pääsee vähällä!!!!

        Peruskemijärviläinenhän on tunnetusti kateellinen ja ilkeä. Eivätkä täällä kirjoittelevat ajattele lasten etua vaan omaa etua. Lue: eläkeläisten etua.


      • Anonyymi

        Kun ei ole oikeita perusteluita omalle asialle väitetään, toisen olevan kateellinen. Ei kai oikeesti kukaan ole kateellinen opettajille? Ja lapsen edulla ratsastaminen kertoo jo aika paljon kyseisestä ammattikunnasta.


    • Anonyymi

      Ei muuta kuin kolme koulua Kemijärvelle, siis Hillatielle, Isokylälle ja Särkelään. Tilaa pitää olla, koulumatkat niin lyhyet kuin mahdollista ja luokat puolittaa, olisiko tavoitteena enintään 9 oppilasta luokkaa kohden. Rahaa meillä on. Unohdetaan vanhukset! Satsataan vain lapsiin. Näistä varmaan tulee suuria, isoja herroja! Unohdetaan se, että etelän isoista luokista tulee fiksuja kansalaisia, että he pääsevät elämässä pidemmälle kuin nämä meidän kemijärveläislapset. Emmekö me huomaa hyvää? Syytämmekö toisia kateellisiksi, kun he puhuvat järkeä? Onko meillä ollut lapsena liian tiukka pipo päässä? Pitääkö siis väljentää? Hullu hullua tukee, pöljä kaikkea kateudeksi laskee, korppi kyllä toisen korpin tuntee.

      • Anonyymi

        Hyvin sanottu, tosi hyvin!

        Nyt on alettu Kemijärvellä eläkeläisiä syyllistää kaikesta, ikään kuin he eivät ansaitsisi mitään!

        Hävetkää!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hyvin sanottu, tosi hyvin!

        Nyt on alettu Kemijärvellä eläkeläisiä syyllistää kaikesta, ikään kuin he eivät ansaitsisi mitään!

        Hävetkää!

        Kepu on paholaisen peräreikä.


    • Anonyymi

      Kemijärveläisille! Täältä Rovaniemeltä.
      Kasvattakaa lapsenne pumpulissa, kaatakaa heidän päähänsä valmiiksi pureskeltua tietoa, älkää vaatiko heiltä mitään, kylvettäkää heitä rahassa, puolustakaa heitä pahuuteenkin syyllistyneinä, pitäkää heidät pienissä luokissa, paremminkin ryhmissä, palvelkaa heitä, sanalla sanoen eläkää heidän elämäänsä - niin tästä se vasta hyvä tulee! Ja vithut!

    • Anonyymi

      On se niin vaikea ymmärtää ettei ole varaa pitää pieniä luokkia ja useita kouluja. Ei olisi varaa uuteen koulukampukseen. Jos näin jatkuu on pakko säästää jostain muusta ja mistähän opettajat olisivat valmiita säästämään? Ja onhan se tosi, että opettajalla on helpompaa 10 oppilaan kun 20 oppilaan luokassa. Ei se ole kateutta, vaikka opettajakunta haluaa kateuskorttia vilauttaa. Tai jos ei 10 oppilaan opettaminen ole helpompaa eikö silloin olisi aivan sama pitää vaikka 30 oppilaan luokkia.

    • Anonyymi

      Aiemmin mainittu 3.sektori on tukenut kaupungin toimintaa. Ollut lisäresurssi. Esim. 4h työllistänyt nuoria ja ovat siivonneet ikäihmisille ja lapsien kaitsijoita kouluttaneet ym. Samoin kouluttanut muilla kursseilla kaiken ikäisiä. Näitä palveluita tuottaa nyt kaupunkikonserniin kuuluva saura ja kansalaisopisto. Eikä nuorille löydy työpaikkoja kunnalta kun säästetään. 3.sektori pystyy tukemaan kaupungin taloutta, ja on lyhytnäköistä ajatella että se on vain kuluerä. Usein kyse on vain toimitiloista.

      • Anonyymi

        Lyhytnäköistä on myös tuhlata rahat nyt ja odotella tulevaa tehdasta maksamaan nyt otettu velka. Nuoret onneksi pääsevät muuttamaan ja luomaan tulevaisuutensa muualla mutta vanhempi ikäpolvi jää tänne arvottomine taloineen vailla palveluja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lyhytnäköistä on myös tuhlata rahat nyt ja odotella tulevaa tehdasta maksamaan nyt otettu velka. Nuoret onneksi pääsevät muuttamaan ja luomaan tulevaisuutensa muualla mutta vanhempi ikäpolvi jää tänne arvottomine taloineen vailla palveluja.

        Suurin osa palveluitten käyttäjistä on eläkeläisiä. Sentään saavat eläkettä.
        Nuoremmat taas eivät voi olla tulevasta eläkkeestään lainkaan varmoja vaikka maksavat veroja pefletti ruvella, ja vaikka kepuhallitus korotti työntekijän eläkemaksua ja kevensi työnantajan vastuita vastaavasti. Hävetkää kepulaiset vanhat jäärät.


    • Anonyymi

      Saura on yksi suuri menoerä joka rahastaa kaupungilta. Sen tukeminen ja sinne rahan pumppaamisen lopettaminen säästäisi. Säätiö nostaa hintoja jotka ovat käsittämättömät kun miettii työn tasoa. Hinnat ovat samaa luokkaa kun ammattityömiemillä ja kaupunki maksaa.

      • Anonyymi

        Muutot ovat kalliita suhteessa siihen, että suuri osa muuttomiehistä vaan seisoskelee. Tarvitsevat perään katsojan koko ajan. Miksi kaupunki käyttää näitä palveluja? Onko pakko kun rahoittavat Säätiötä? Ei taas mitään järkeä ja hinnat kohoavat koko ajan. Ja veronmaksajat maksaa tämänkin. Tulisi halvemmaksi pitää kaupungin palveluksessa muutama ammattimies ja hommat hoituisivat ammattitaidolla ja halvemmalla.


    • Anonyymi

      Vanhemmat tykkäävät pienistä luokista. Mistähän minä tykkään? Pienestä veroprosentista, hyvästä palkasta ja vaikka mistä. Saanko minä näitä, vaikka pitäisin kuinka? Kuka tai ketkä nämä minulle antavat? Pittäkö vanhempien saada se, mitä haluavat? Heillä ei ole huolta kaupungin taloudesta, ovat itsekeskeisiä. Huolehtisivat edes siitä, että jälkikasvu käyttäytyisi koulussa asiallisesti, niin että ryhmät voisivat olla kohtuukokoisia. Heilläkö on oikeus vaatia yhteisten varojen käyttöä niin, että muut joutuvat kärsimään? Kyllä meidän pitää käyttää varoja niin, että siitä hyötyvät kaikki, niin että vanhusten hoito on asiallista ja tietyt kriteerit täyttäviä. Ja sekin on varmaa, että vaikka kuinka satsattaisiin joihinkin lapsiin, niin ei siitä tulla hullua hurskaammaksi. Anteeksi vain, mutta näin on asia. Toivoisin järkikeskustelua näillekin sivuille.

    • Anonyymi

      Koulukampusta ei tarvita tässä tilanteessa. Muutama vuosi kun mennään eteenpäin, niin koko koulukamuksen haalimisongelma on poistunut. Hullua ottaa tässä tilanteessa velkaa: aika hoitaa tehtävänsä / nykyisissä koulurakennuksissa pystytään toimimaan muutama vuosi onglemitta / velkaa ei ole syytä ottaa kun velkaa on niin, että se tulee ulos ovista ja ikkunoista / uimahallin korjaaminen tulee asettaa koulukampuksen rakentamisen edelle / nykyisissä koulurakennuksissa koulutoiminnan jatkuminen on halvempaa kuin uuden rakentaminen ja siinä koulutyön käynnistäminen

      viisastukaa! käyttäkää älyä! Herra teitä siunatkoon!

    • Anonyymi

      Kun opettajat nostavat kytkintä, ei tarvi jappasta. Ennemmin tai myöhemmin kersat löytävät kortistoon ja vierotukseen.

      • Anonyymi

        Eipä niitä opettajia tarvita kun väki vähenee. Kohta riittää yksi opettaja vuosiluokka kohti koko kuntaan. Ainakin jos pidetään luokkakoko 20 oppilaansa suositusten mukaisesti,


    • Anonyymi

      Kuka Kemijärvellä maksaa velan jota otetaan koulukampukseen? Väki vähenee koko ajan, vanhukset lisääntyvät, ei ole veronmaksajia. Ei varmasti houkuttele uusia lapsiperheitä tulevat veroprosentit.

      • Anonyymi

        Vanhukset lisääntyvät? Luulisi että synnytystalkoot ovat nuorempien puuhaa. Kemijärvi on outo paikka..


      • Anonyymi

        SInä se jaksat, luuletko että jotakuta naurattaa?


      • Anonyymi

        Jotekin tuntuu kaikki tyhmältä,
        velkaa on ja vieläkö sitä otettaisiin lisää,
        totta se olemassa oleva velka pitäisi maksaa ensin pois ja sitten vasta uutta! Ja kun ei takeita siitäkään, kuka maksaa velan pois ja milla tavalla velka maksetaan pois?! Veronmaksajia ei ole nimeksikään ja isoilla maksuilla vielä loppuväkikin ajetaan pois.
        Mitään muuta ei toivoisi kuin että järki pelaisi!
        Ei siis kampusta! Nykyisillä rahoilla pystytään nämä koulut pitämään hyvin pystyssä, isoilla veloilla vain näännytetään koko kaupunki!


    • Anonyymi

      Olipa ketjussa paljon asioita, osa hyvistä kysymyksistä jäi vaille vastauksia. On selvästi paljon asioita, joihin kuntalaiset kaipaisivat vastauksia. Jos päätöksiä tehdään pienissä piireissä, tuodaan valmiina ja vielä ilman perusteluja käy helposti niin, kun on nyt käynyt, riitaa ja eripuraa. Toivottavasti sekä virkamiehet että valtuutetut lisäävät avoimuutta, perusteluja ja yhdessä tekemistä, jotta Kemijärvi saataisiin nousuun,

      • Anonyymi

        Ennen kaikkea tarvitaan ilotalo jossa nuoret tytöt voivat tehdä töitä hiki pillussa.


      • Anonyymi

        "Toivottavasti sekä virkamiehet että valtuutetut lisäävät avoimuutta, perusteluja ja yhdessä tekemistä". Tuskin tapahtuu, jos ylimmästä johdosta puhutaan. Suhmuroinnilla on yhtä pitkät perinteet Kemijärvellä kuin paikkakunnan kepusuvuilla. Avoimuus on aina näennäistä, päätökset tehdään todella pienessä piirissä.


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      meillä kemijärvellä vielä epäpätevät opettajat ovat aina tunteneet itsensä päteviä pätevämmäksi!

      hahh...hah...haaa

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Päteväthän täältä kiusataan perheineen muuttamaan pakoon..tai maanrakoon.
      Kummallista sekin, että kaupunkiin palkataan väkeä töihin eri vakansseihin vaikkei paikkoja ole julkisesti ollut auki.. kaupungin palvelusivuja ei päivitetä. Eikä kaikkia työntekijöitä sieltä löydy yhteystietoineen.. ja veronmaksajien rahoja tuhlataan. Kun palvelut mihin on ihmiset palkattu ei ole tehokäytössä kun niistä ei edes tiedä. Kaupunki pyörii itseään varten ei meitä kuntalaisia varten.. siellä jossain piilotellaan ja päätetään yhteisistä asioista pienessä porukassa.. mutta loputtomiin ei voi piilotella.

      • Anonyymi

        Täällä on ihmetelty, miksi kouluavustajat hoitavat opettajan tehtäviä. Epäpäteviä on värvätty viimeiset kymmenen vuotta koska sellaiset tulevat halvemmiksi kun ei tarvitse maksaa pätevän palkkaa, paikkoja ei panna auki julkisesti, niitä vain kierrätetään sisäisesti. Eikähän pätevät enää paikkakunnalle tulekaan tai lähtevät pois samantien kun selviää mikä on meno.


      • Anonyymi

        Ja samat epäpätevät jatkavat vuodesta toiseen, tehtävänimikkeet vain vaihtuvat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja samat epäpätevät jatkavat vuodesta toiseen, tehtävänimikkeet vain vaihtuvat.

        Palvelualuejohtajan tyypillistä toimintaa. Sivistyspuoli hoidetaan tolkuttoman huonolla tavalla koska raha menee soten pohjattomaan kaivoon.


    • Anonyymi

      Näilläkin sivuilla on kaivattu Kemijärvelle uusia asukkaita. Tänne muuttavat ovat vaan yleensä taakka paikkakunnalle. Muuttajat ovat niitä jotka tulevat halpojen asuntojen perässä, eli heillä ei ole rahaa asua muualla. He tulevat sote palvelujen takia, täällä pääsee helposti avun piiriin. Toisaalta ei viranomaiset piinaa vaan annetaan olla rauhassaan. Eli he eivät tuo paikkakunnalle rahaa vaan vievät sitä. Näitäkö uusia elättejä me kaipaamme?

    • Anonyymi
      • Anonyymi

        vieläkö se Isokylä jatkaa?
        https://keskustelu.suomi24.fi/t/15667273/isokylan-koulu
        onko meillä varaa suojatyöpaikkoihin? tavattoman pieniin ryhmiin? kyläkouluun (muut kyläkoulut lakkautettu)?
        vieläkö tyhmät istuu veneessä vaikka näkee että vene on uppoamassa? nouskaa ja antakaa veneen (koulun) mennä!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        vieläkö se Isokylä jatkaa?
        https://keskustelu.suomi24.fi/t/15667273/isokylan-koulu
        onko meillä varaa suojatyöpaikkoihin? tavattoman pieniin ryhmiin? kyläkouluun (muut kyläkoulut lakkautettu)?
        vieläkö tyhmät istuu veneessä vaikka näkee että vene on uppoamassa? nouskaa ja antakaa veneen (koulun) mennä!

        Koulupuolta painetaan alas vaikka budjettiylitykset johtuvat sotemenoista, joita on kyllä vara karsia! Tutustukaa lukuihin! Vaikka pärjättäisiinkin yhdellä koulurakennuksella, niin homekoulussa ei lapsetkaan voi olla vai haluatteko tosiaan että lapset sairastuu.


      • Anonyymi

        Sotemenoista suuri osa on niitä lakisääteisiä menoja. Koulukiusaaminen on yksi suuri syy mikä aiheuttaa näitä menoja. Vasta julkaistiin tutkimus missä suuri osa psykiatrian puolen vaikeuksista liittyy vahvasti koulukiusaamiseen. Myös lastensuojelun puuttumiset liittyvät usein kouluvaikeuksiin. Kun Sotepuolen menot ovat nousseet ei ainakaan voida sanoa pienien luokkakokojen auttavan edellä mainittuihin asioihin. Myös opettajien sairauslomat ja erilaiset tutkimukset erikoissairaanhoidosta nostavat myös Sote menoja. Eli koulupuoli omalta osaltaan kasvattaa näitä Sotemenoja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sotemenoista suuri osa on niitä lakisääteisiä menoja. Koulukiusaaminen on yksi suuri syy mikä aiheuttaa näitä menoja. Vasta julkaistiin tutkimus missä suuri osa psykiatrian puolen vaikeuksista liittyy vahvasti koulukiusaamiseen. Myös lastensuojelun puuttumiset liittyvät usein kouluvaikeuksiin. Kun Sotepuolen menot ovat nousseet ei ainakaan voida sanoa pienien luokkakokojen auttavan edellä mainittuihin asioihin. Myös opettajien sairauslomat ja erilaiset tutkimukset erikoissairaanhoidosta nostavat myös Sote menoja. Eli koulupuoli omalta osaltaan kasvattaa näitä Sotemenoja.

        Heh heh, sairaalalla on monivuotinen työpaikkakiusaamisongelma ja tosiaan siitä voi mennä nuppi sekaisin.


      • Anonyymi

        Sotepuoli hoitaa omat sotkunsa eikä työnnä niitä toisen hallintokunnan hoidettavaksi. Samaa ei voi sanoa sivistyspuolelta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sotepuoli hoitaa omat sotkunsa eikä työnnä niitä toisen hallintokunnan hoidettavaksi. Samaa ei voi sanoa sivistyspuolelta.

        Se on yksi ja ainoa hyvinvointipalvelualue, jossa sivistys- ja sotepuoli ovat molemmat saman jantterin eli N. Arkilahden peukalon alla. Sivistyspuolella on koko ajan säästetty lisää ja lisää, koska sote on joka vuosi ylittänyt oman budettinsa sadoilla tuhansilla. Sivistyspuolen budjetti on muutenkin pieni verrattuna soten kuluhin. Niin että äläpä höpöttele tyhjää.


      • Anonyymi

        Onko niin, että sivistyspuolella on varaa säästää. Ja olisi vielä edelleen. Sote puolella on ne lakisääteiset menot jotka on pakko maksaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onko niin, että sivistyspuolella on varaa säästää. Ja olisi vielä edelleen. Sote puolella on ne lakisääteiset menot jotka on pakko maksaa.

        Kaikki sotepuolen kulut EIVÄT ole lakisääteisiä. Säästäkää!


      • Anonyymi

        Mitkä ovat niitä Sotepuolen menoja mitkä eivät ole lakisääteisiä?


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Asuuko Kempassa muita kuin zombeja? Aiheellinen kysymys kun lukee näitä ketjuja.

    • Anonyymi

      Miten sivistystoimi perustelee pieniä luokkakokoja, lapsen edulla. Kuitenkin samaan aikaa kuulee, että lapset ja nuoret voivat huonosti. Huudetaan apua milloin erikoissairaanhoidosta milloin lastensuojelusta. Tai kaikki on vanhempien syytä. Näin ainakin aiemmissa kouluun liittyvissä viestiketjussa on mainittu. Miten on Kemijärven lapsissa ja nuorissa näkynyt se, että täällä on pienet luokkakoot? Ei ainakaan hyvinvoinnin kasvuna jos jatkuvasti on huolta heidän hyvinvoinnistaan.

      • Anonyymi

        Lainaus: Miten sivistystoimi perustelee pieniä luokkakokoja, lapsen edulla. Kuitenkin samaan aikaa kuulee, että lapset ja nuoret voivat huonosti. Huudetaan apua milloin erikoissairaanhoidosta milloin lastensuojelusta. ... Lue yltä jatko...

        Onpa hyvin sanottu ja ennen kaikkea hyvin huomattu! Monelta ja taas monelta asia on jäänyt huomaamatta. Onko siis pienistä lukokkakoosta ollut mitään hyötyä? Ei ole. Pikemminkin lapset ovat päässeet rellastamaan kun muulta, pieneltä ryhmältä siis, ei ole tullut tukea järjestyksen ylläpysymiseen. Rahat on heitetty sanalla sanoen kankkulan kaivoon. Ja kampuksesta puhutaan ja sitä haalitaan! Nyt jo Hillatielle pitäisi kerätä ongelmaoppilaat eikä työntää niitä muualle. Jos siellä aiotaan jatkossa pärjätä, niin pitää jo nyt näyttää, että pärjätään. Jossakin mättää? Eikä vähän mätäkään!


    • Anonyymi

      Lisää tapahtumia Kemijärvelle ja ennen kaikkea kauniita,nuoria ja lisääntymiskykyisiä naisia.

    • Anonyymi

      Olisi todella mielenkiintoista kuulla sivistystoimen perustelut pienille luokille. Siis joku muu peruste kun se lapsen etu.

    • Anonyymi

      Opettajien markkinoima lapsen etu ei ole myöskään näkynyt esim. lukiovertailussa. Ei ole pienet luokat nostaneet oppimistuloksiakaan. Missä on näiden pienten luokkien hyöty? Muissa kunnissa on suuremmat luokat ja paremmat oppimistulokset.

      • Anonyymi

        Jos luliovertailussa Kemijärvellä ei pärjätä syitä varmasti on monia, ei yksin opettajat ja koululuokat.
        Oppilasaineksella on suurin merkitys mikä on taso mistä lähdetään liikkeelle.

        Esim pääkaupunkiseudun huippulukijoihin vaadittiin reilusti yli 9 keskiarvoa.


      • Anonyymi

        Ja siellä näihin tuloksiin ei ole tarvittu pieniä luokkia. Voisiko kyse olla opettajien kyvyttömyydestä opettaa? Helppo on taas vedota oppilasainekseen kun ei saada tuloksia aikaan. Heikko oppilasaines ja oppilaan etu ovat opettajien lempiperusteluja. Opettajissa tai heidän kyvyssään opettaa ei voi olla mitään vikaa.


    • Anonyymi

      Kemijärvellä oppilaat ovat siis tyhmiä, ei auta vaikka on pienet ryhmät. Eikös siinä juuri punnita opettajan ammattitaito, jos hän saa tyhmemmänkin oppimaan. Viisaat oppii huononkin opettajan opissa tai siitä huolimatta.

      • Anonyymi

        Motivaation puute jos ei opi. Teinipersepanoilla pidot paranee ja kantapään kautta oppii.


      • Anonyymi

        Tietenkin viisaimmista vanhemmista saadaan viisaampia lapsia. Kaikkihan pohjautuu geeniperimään. Muusikkovanhemmilta jälkeläisistäkin usein tulee muusikoita samoin kuin urheilu perityy, miksipä ei älykin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Motivaation puute jos ei opi. Teinipersepanoilla pidot paranee ja kantapään kautta oppii.

        Pedofiilit pois palstalta!


    • Anonyymi

      Miksi perustettiin uusi liikelaitos? Mitä säästöä siitä tuli?

    • Anonyymi

      Poliittinen johto on usein vaatinut kunnan työntekijöiden säästötalkoita. Olisiko tasapuolisuuden nimissä heidän aika luopua kokouspalkkioista ja kestityksistä. Samoin voisi kaikenmaailman edustusmatkat ja tyhjänpäiväiset seminaarit lopettaa.

      • Anonyymi

        Kuulehan nyt. Ne jotka joskus on jotakin etusuuksia saaneet viimeisempänä luopuvat siitä. Muistetaampa kun Sipilä aloitti pääministerinä hän puhui talkoista jossa kaikissa portaissa luovutaan eduista. Niin vain kävi tämä ylempi johtajaporras ei luopunut mistään. päinvastoin.

        Jos jotakin tapahtuu muutama siivooja voidaan irtisanoa.


    • Anonyymi

      Eikä virkamiesjohtokaan luovu mistään. Viimeksi organisaatiouudistuksessa johtoa piti vähentää, sitäkään ei ole tapahtunut. Ja yhä mietitään miksi ei rahat riitä.

    • Anonyymi

      Pitäs lailla kieltää kunnan palkatun henkilöstön ja viroista eläkkeelle jääneiden mahdollisuus poliittiseen vaikuttamiseen, lautakunnissa, valtuustossa ja hallituksessa..

      • Anonyymi

        Jos niin tehään nin valtuusto koostuu työttömistä. Eipä hassumpi idea, eihän tyhmemmäksi päätöksenteko voi tästä enää muuttua. Mitenkään halveeraamatta koko päättäjäkunnan älyä, mutta moraalia ja riitaisuutta senkin edestä moittien. Päätöksenteon hölmöläismäiset lopputulemat kun johtuvat siitä, että valtuusto on korruptoitunut ja riitainen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos niin tehään nin valtuusto koostuu työttömistä. Eipä hassumpi idea, eihän tyhmemmäksi päätöksenteko voi tästä enää muuttua. Mitenkään halveeraamatta koko päättäjäkunnan älyä, mutta moraalia ja riitaisuutta senkin edestä moittien. Päätöksenteon hölmöläismäiset lopputulemat kun johtuvat siitä, että valtuusto on korruptoitunut ja riitainen.

        Ei tilanne tule muttumaan ennenkuin ollaan kriisikuntana ja valtio ottaa ohjat käsiin kuten Kittilässäkin.

        Samat naamat äänestetään valtuustoon jokainen haluaa oman ja kylänsä edunvalvojan sinne. Näillä kyläpolitikoilla on saada päätöksiin oma kädenjälki millä varmistetaan äänet seuraavissa vaaleissa. Näin ostetaan yhteiskunnan varoilla ääniä ja tehdään päätöksiä jotka eivät palvele yhteistä etua.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei tilanne tule muttumaan ennenkuin ollaan kriisikuntana ja valtio ottaa ohjat käsiin kuten Kittilässäkin.

        Samat naamat äänestetään valtuustoon jokainen haluaa oman ja kylänsä edunvalvojan sinne. Näillä kyläpolitikoilla on saada päätöksiin oma kädenjälki millä varmistetaan äänet seuraavissa vaaleissa. Näin ostetaan yhteiskunnan varoilla ääniä ja tehdään päätöksiä jotka eivät palvele yhteistä etua.

        Milloin Kemijärvellä aletaan ymmärtää, että riitainen ja korruptoitunut imago ei houkuttele uusia yrityksiä, asiakkaita eikä varsinkaan asukkaita, ja että työvoimaa pitää kohdella hyvin, jotta se viihtyy paikkakunnalla?

        Ei milloinkaan.

        Lähteköön pois kuka pääsee!


    • Anonyymi

      Kemijärven Kehitys Oy on investoinut metsä / bio- ja matkailusektoreihin. Yhtiön kaksi viimeistä tilinpäätöstä tappiollisia, vuonna 2017 -65000 euroa ja vuonna 2018 -30000 euroa. Kaupungin velkaantuneisuusaste on ylittänyt sata prosenttia.

      • Anonyymi

        Ilotalo paikkakunnalle ja kassakone laulaa.


      • Anonyymi

        Kiinteistö Oy Kemijärven Vuokratalot takoo tappiota ja niin myös Kiinteistö Oy Kemijärven Töveli, jonka piti kompensoida muuttotappioita, samoin tappiolla Kiinteistö Oy Kemijärven Kaarlonkeskus. Itä-Lapin Energia Oy tekee nollatulosta. Kemijärven lämpö ja vesi Oy:n liikevoitto puolittui vuodessa, miksi? Kemijärven Jäähalli Oy teki miinusta vain 5 tonnia, pienin tappio tässä kohtaa, joten hassua mitä meteliä pikku asiasta on pidetty, kun muut tytäryhtiöt tekevät moninkertaista tappiota. Keski-Lapin Voima Oy tekee tappiota.

        Asiakkaat katoavat kohta myös Koillis-Lapin Sähkö Oy:lta, joka veloittaa MONINKERTAISIA siirtomaksuja verrattuna muuhun Suomeen, kohta alkaa aurinkosähkön aika... Se kaupungin tytäryhtiöiden taloudenhoidosta. Plussalla siis vain sähköyhtiö ja kaksi pikkuruista tytäryhtiötä. Tuloja ei käytännössä ole, joten otetaan velkaa. Ollaan kuulkaa lirissä, velan määrä on järjetön.


      • Anonyymi

        Roikka Oy tekee hyvää tulosta, kun pystyy paikkaamaan kaupungin muiden
        Yhtiöiden tappiot. Näin bioselluun sijoitetut Kehitys oy.n rahatkin hälvenevät tappiona olemattomiin. Tai näin ainakin tilinpäätös kertoo.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Roikka Oy tekee hyvää tulosta, kun pystyy paikkaamaan kaupungin muiden
        Yhtiöiden tappiot. Näin bioselluun sijoitetut Kehitys oy.n rahatkin hälvenevät tappiona olemattomiin. Tai näin ainakin tilinpäätös kertoo.

        Laitappa kyynärpäät ristiin, voi tulla sillekin yhtiölle yllättäviä käänteitä... Ylihinnoittelulla kustaan omille kintuille.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiinteistö Oy Kemijärven Vuokratalot takoo tappiota ja niin myös Kiinteistö Oy Kemijärven Töveli, jonka piti kompensoida muuttotappioita, samoin tappiolla Kiinteistö Oy Kemijärven Kaarlonkeskus. Itä-Lapin Energia Oy tekee nollatulosta. Kemijärven lämpö ja vesi Oy:n liikevoitto puolittui vuodessa, miksi? Kemijärven Jäähalli Oy teki miinusta vain 5 tonnia, pienin tappio tässä kohtaa, joten hassua mitä meteliä pikku asiasta on pidetty, kun muut tytäryhtiöt tekevät moninkertaista tappiota. Keski-Lapin Voima Oy tekee tappiota.

        Asiakkaat katoavat kohta myös Koillis-Lapin Sähkö Oy:lta, joka veloittaa MONINKERTAISIA siirtomaksuja verrattuna muuhun Suomeen, kohta alkaa aurinkosähkön aika... Se kaupungin tytäryhtiöiden taloudenhoidosta. Plussalla siis vain sähköyhtiö ja kaksi pikkuruista tytäryhtiötä. Tuloja ei käytännössä ole, joten otetaan velkaa. Ollaan kuulkaa lirissä, velan määrä on järjetön.

        Kemijärven Jäähalli Oy:n liikevaihto keskimäärin 25000 euroa/ vuosi viimeisen viiden vuoden ajalta.. Paljonko kaupunki antanut avustuksia?


    • Anonyymi

      Palkataan sotepuolelle hoitoapulaiset tekemään ylempien hommat. Avustajathan opettaa lapsia koulussakin.

    • Anonyymi

      Jos tehdasta ei tule, saako kaupunki sijoittamansa rahat takaisin? Entä kuka maksaa jo tehdyt työt?

      • Anonyymi

        Jos? Jos? Ihanko oikeasti?


      • Anonyymi

        Osaatko vastata kysyjälle, kuka maksaa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Osaatko vastata kysyjälle, kuka maksaa?

        Kyllä se yhteiskunta joka tulee maksamaan kemijärviläisten muunkin velan. Jos naapuriketjun kirjoituksiin uskominen eläkeläiset sitä ei ainakaan maksa, jos he muutoinkin itse maksavat yhteiskunnalle kymmeniä tuhansia vuodessa, pitääköhän paikkaansa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä se yhteiskunta joka tulee maksamaan kemijärviläisten muunkin velan. Jos naapuriketjun kirjoituksiin uskominen eläkeläiset sitä ei ainakaan maksa, jos he muutoinkin itse maksavat yhteiskunnalle kymmeniä tuhansia vuodessa, pitääköhän paikkaansa?

        Hyi olkoon, yhteiskunnan loisenako vielä... Yök!. PK-yrityksiä pystyyn vaan, luonnonvara-alan tuotteita ja perinnetöitä uusiksi muokattuna markkinoille. Turisteja Lapissa piisaa ja nettikauppaa on helppo tehdä, kun laatii sivut eri kielillä. Mitä tuotteita aasialaiset turistit haluaisivat ostaa, suorastaan veisivät käsistä? Miettikääs vähän ! Ei voi olla niin vaikeaa!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hyi olkoon, yhteiskunnan loisenako vielä... Yök!. PK-yrityksiä pystyyn vaan, luonnonvara-alan tuotteita ja perinnetöitä uusiksi muokattuna markkinoille. Turisteja Lapissa piisaa ja nettikauppaa on helppo tehdä, kun laatii sivut eri kielillä. Mitä tuotteita aasialaiset turistit haluaisivat ostaa, suorastaan veisivät käsistä? Miettikääs vähän ! Ei voi olla niin vaikeaa!

        Ainakaan se ei ole luonnonrauha, koska täällä kuuluu ikuinen älämölö. Saisko sitä kuuluisaa onnentunnetta paksun nivaskan?


    • Anonyymi

      ...jos niin tehdään koostuu valtuusto työttömistä.. onhan kaupungissa muitakin työnantajia ja yrittäjiä jotka työllistää kuin kaupunki.. tosin noin 2000 työtätekevästä kemijärveläisestä on yli 500 kaupungin palkkalistoilla.. samoin pitäisi lailla kieltää se että edustetaan useassa hallituksessa. Tytäryhtiöiden, säätiöitten ja lautakuntien jne..

      • Anonyymi

        Olen suhmuri jo kolmannessa polvessa ja ylpeä sellainen!


    • Anonyymi

      Kemijärvellä kuvitellaan, että luonto täällä on jollain tavalla erityisen kaunis ja houkuttelisi turisteja. Samanlaisia kuntia on Suomi täynnä ja kaikki kuvittelevat oman paikan olevan vertaansa vailla. Vettä ja järviä löytyy ympäriinsä, ja oikeita järviä ei keinotekoisesti tehtyjä. Jos täällä olisi jotain erikoista olisi turistit tänne jo löytäneet. Samoin, jos olisi idearikkaita kauppiaita olisi asiakkaat löytyneet. Keskinenkin perusti kaupan pellolle ja turistit löytää ilman junayhteyttäkin pienemmilläkin paikkakunnille.

      • Anonyymi

        Kemijärven vesistö on pilattu säännöstelyllä ja metsäojituksilla. Vesistö kirkastuu hiljalleen kun ojitus maatuu ja suot palaavat entiseen tilaansa.

        Eteläsuomessa on paremmat vesistöt vaikka toisin luullaan. Päijänteestä ottaa juomavetensä lähes miljoona ihmistä.


    • Anonyymi

      Ministeri on luvannut rahaa luokkakokojen pienentämiseen, sitäkään rahaa ei Kemijärvi saa, kun on jo valmiina maan kaupunkien pienimmät luokkakoot.

      • Anonyymi

        Ei me tarvita, meillä on rahaa. Ainakin, pitää pienet luokat ja rakentaa koulukampus. Meillä on valtuusto täynnä opettajia joiden sukulaiset äänestää heidät jatkossakin edunvalvojakseen. Säästetään vaikka vanhuksien vaipoista tai aurauksesta eikä korjata uimahallia.


    • Anonyymi

      Ei täällä kohta mitään kouluja tarvita, ainoastaan vanhainkoteja.

      • Anonyymi

        On peiliinkatsomisen paikka Kemijärven keskustalaisilla päättäjillä jos on vain tarvetta vanhainkodeilla ja yrittäjistä tiliä tekee vain hautaus alan yrittäjät.

        Keskusta on kuitenkin ollut vallassa kymmeniä vuosia ja velkaa on kurjuuden lisäksi tullut merkittävä määrä.
        Siinä sivussa on pilkattu vasemmistoa himoverottajaksi ja toisten taskuille menemistä, eikä huomata miten omalla porukalla on ollut kädet olleet kyynärpäitä toisten liitingeissä.
        Iso velka on vielä joskus maksettava maksaako se tämä porukka joka tarvitsee vanhainkoteja?


      • Anonyymi

        Laitamme lapset suoraan vanhainkotiin vanhusten sekaan. Sielä käy sitten joku avustaja hoitamassa koko remmin kirkonmenojen jälkeen.


    • Anonyymi

      Kemijärven tarina itsenäisenä kuntana on loppusuoralla. Jos ei tule Itä-Lappiin yhteistä kuntaa Rovaniemi nielaisee tämän velkaisen kylän. Soten myötä se käy näppärästi ja huomaamatta. Ja oikeastaan hyvä niin, menemme sitten vanhainkotiin Rovaniemelle palveluiden lähelle.

    • Anonyymi

      Kemijärven pääongelmat johtuvat kateudesta ja kepulaisuudesta. Näistä kahdesta kun päästäisiin eroon niin tilanne alkaisi tervehtymään.

    • Anonyymi

      Kepulaisuutta on kaikissa maalaiskunnissa ja kateutta luultavasti myös. Kemijärven ongelma on sisäsiittoisuus, suuri osa on sukua keskenään. Seurauksena on hyväveliverkosto, lehmänkaupat ja toisaalta sukuriidat. Junantuomat pärjää jos sopeutuu toimintakulttuuriin. Jos yrittää muuttaa systeemiä savustetaan ulos.

      • Anonyymi

        Meinaatko että täälläkin muhii Kittilän tauti. Kittilässä on oikeustoimet kesken hovioikeus antaa oman tuomionsa ehkä korkein vasta määrittelee rajat mitä kunnallispolitiikassa on luvallista.

        Lapin mallihan näyttäisi olevan talutusnuora käytäntö. Politiikot ottavat valitsemansa virkamiehen talutusnuoraan ja sanelevat hänelle selvät askelmerkit joita pitkin kuljet, tai muuten joudut hirttosilmukkaan.


      • Anonyymi

        Kittilässä malli on tuonut vaurautta Kemijärvellä malli on toiminut päin vastoin. Odotetaan mielenkiinnolla hovioikeuden päätöstä,


      • Anonyymi

        Kemijärvellä osataan hiillostaa ja savustaa, ihmisiä. Sen varaan pitäisi imagokin rakentaa. Ei mitään nössöilevää onnen teeskentelyä vaan halstaria ja hammasten kiristystä!


    • Anonyymi

      Lyhyttä matematiikkaa Rovaniemi asukasluku n.63000hlöä ja tuhannet opiskelijat päälle. Työntekijöitä n.3300 eli noin 5,5%väkilukuun suhteutettuna, yt käynnistetty..
      Kemijärvi väkiluku 7400 eikä liiemmin ulkopaikkakuntalaisia opiskelijoita... työntekijöitä 660 hlöä kaupungilla..suhteutettuna väkilukuun noin 9% .
      Eikä yhteistoimintamenettelystä tietoakaan..

      • Anonyymi

        Oottappa ko nää opettajapäättäjät oppivat laskemaan niin eiköhän siivoojia vähennetä ?


    • Anonyymi

      Lapin Kansan mukaan Kemijärven kirjastossa on yhden rivityöntekijän paikka täyttämättä? Siksikö kun lehden mukaan kirjaston hallintoa hoitaa kaksi henkilöä eli kansalaisopiston rehtori Heidi Laukkanen ja johtava kirjastonhoitaja Marja-Leena Vaarala? Eikö yksi hallitsija riitä noin pienessä kirjastossa? Ja nyt vielä aiotaan myydä kirjastoauto, joten "hallittava" vähenee edelleen? Eikö siis hallitsijoita kun tulisi vähentää toinen pois?

    • Anonyymi

      Liikaa pomoja ja opettajia. Yritetään vähentää muita työntekijöitä mutta se ei onnistu. Kun on vähennetty muita on huomattu ettei työt suju ja on ollut pakko palkata joku tekemään työt. Päättäjät eivät halua yt neuvotteluja kun selviää, että opettajia ja esimiehiä pitäisi vähentää. Muista työntekijöistä ei enää voida vähentää.

    • Anonyymi

      Järkeviä ajatuksia nämä kaksi viimeistä näin ulkopuolisin silmin. Lisään tähän vielä yhden tärkeän asian. Yksi koulukeskus riittää,vai riittääkö? Laittakaa näkyviin tänne kaikki koulukeskukset oppilasmäärineen ja työntekijät niistä ,siis lukumäärät eriteltyinä,esim. Isokylä: luokat 1-6 jne.., rehtori 1?, opettajien määrä,muu henkilökunta jne Sama myös muista kouluista. Ei kannata jankuttaa täällä opettajien määrästä, koska toiminnassa oleva koulu vaatii henkilökunnan. Perussyy on se, että joku(jotkut; ketkä?) vaativat vanhojen seinien pystyssäpysymistä rajattomiin,vaikka oppilaita ei ole eikä mistään tule.

      • Anonyymi

        Vastustusta on aiheuttanut uuden koulukampuksen rakentaminen velkarahalla. Ei se, että kaikki oppilaat olisivat samassa rakennuksessa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vastustusta on aiheuttanut uuden koulukampuksen rakentaminen velkarahalla. Ei se, että kaikki oppilaat olisivat samassa rakennuksessa.

        Laitamma talkoilla koulun pystyyn. On sitä ennenkin niin tehty. Kaikki kuntalaiset lankkua kantamaan.


    • Anonyymi

      Sekin käy ilmi henkilöstö kertomuksesta että hallinnossa on ollut v. 2013 20hlöä töissä kun v.2018 oli 50hlöä.
      Ja eläkkeelle on jäämässä 19-23 vuosina henkilöstöä, kuin myös että pulaa koulutetuista lähihoitajista. Samaan aikaan kuitenkin ulkoistetaan..

      • Anonyymi

        Hallinto-osasto on paisunut samaa tahtia kuin pullat lätistyneet. Värvättiin uudet mutta entisetkin saivat jäädä. Ja uusien palkat korkeammat kuin vanhojen.


      • Anonyymi

        Liekkö tuo niin koulutusta vaativa homma, lähihoitajuus. Avustajat opettaa kouluissakin ja vollotus kuuluu, jos oikeat opettajat opettaa.


      • Anonyymi

        Olisiko niin että laki määrää kuka saa tehdä lähihoitajan työtä millainen koulutus pitää olla. Opettajilla ei tällaista ole, opettaa osaa kuka vaan. Kemijärvelläkin on ollut opettajana milloin minkälaista opettajaa. Täällä riittää kun tunnet oikeat ihmiset.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olisiko niin että laki määrää kuka saa tehdä lähihoitajan työtä millainen koulutus pitää olla. Opettajilla ei tällaista ole, opettaa osaa kuka vaan. Kemijärvelläkin on ollut opettajana milloin minkälaista opettajaa. Täällä riittää kun tunnet oikeat ihmiset.

        Kun on ollut joku kuskin apuri itsellä opettajana, syntyy tällaista ajattelua, ettei kouluihin liittyviä lakeja ole olemassakaan. Niitä on kuitenkin vino pino. ja netistä löytyy. Epäpätevien järjestelmällinen palkkaus on lainvastaista. Kelpoisuudet on laissa säädetty.


    • Anonyymi

      Pomoja on liikaa ja suorittavaa työtä tekeviä liian vähän. Esimiehet ja kaiken maailman johtajat pitävät kynsin hampain omasta asemastaan kiinni. He käyvät lautakuntien kuultavina ja kertovat omaa totuuttaan tilanteesta. Tämä totuus on usein aivan erilainen kun suorittavaa työtä tekevien totuus.

      • Anonyymi

        Eräät esimiestehtävät ovat lakisääteisiä. Mitä ovat "kaiken maaliman johtajat"? Avaisitko tätä vähän. Mitkä johtajan tehtävät ovat mielestäsi turhia ja ei-lakisääteisiä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eräät esimiestehtävät ovat lakisääteisiä. Mitä ovat "kaiken maaliman johtajat"? Avaisitko tätä vähän. Mitkä johtajan tehtävät ovat mielestäsi turhia ja ei-lakisääteisiä?

        Sotepuolelta kun arvostelee pomojen määrää.Ylin pomo ei uskalla karsia.


      • Anonyymi

        Heti otti johtaja nokkiinsa kun uskallettiin arvostella. Se koira älähtää jne. On se kumma kun johtajien hommia ei voi yhdistellä kun työntekijöiden voidaan.


    • Anonyymi

      Eiköhän ne lakisääteiset tehtävät ole sellaisia joita tekee ne työntekijät jotka kohtaa potilaita. Jos johtaja/esimies tekee paperitöitä ei kai missään laissa ole johtajamitoitusta kuinka monta johtajaa tarvitaan?

      • Anonyymi

        Onko sulla rievulla tyssänny polku johtotehtäviin?


      • Anonyymi

        Luulisi ettei johtajat käy lukemassa palstaa tai kommentoimassa muiden kirjoituksia. Etkö ole vieläkään oppinut?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Luulisi ettei johtajat käy lukemassa palstaa tai kommentoimassa muiden kirjoituksia. Etkö ole vieläkään oppinut?

        Jospa se on pomon kaveri ja sinä otat vielä opiksesi.


      • Anonyymi

        Niin sitä on helppoa vierittää epäilys toisen päälle .......


      • Anonyymi

        Täällä on helppoa kirjoittaa mielipiteitä ”toisen nimissä”. Enhän se minä ollut vaan johtajan kaveri. No, valistunut lukija havaitsee trollit ja mustamaalauksen, ne kyllä kääntyvät kirjoittajaa itseään vastaan.


    • Anonyymi

      Jos tulee yt:t ja lomautukset miten se vaikuttaa talouteen? Nyt jo kunnan työntekijöiden ostovoima on laskenut. Taitaa Kemijärven asukkaat vähentyä entisestään kun ne jotka pystyvät lähtevät ja tänne jää vaan lisää työttömiä.

    • Anonyymi

      Kaupunkia johdetaan jo nyt kuin yritystä. Yritysmaailma vähät välittää työntekijöiden ja toimihenkilöiden ostovoimasta. Tulos on tärkein..Nyt vain pelataan yhteisillä rahoilla. Välittikö orion, sellu,salcomp, torstai, työntekijöiden ostovoimasta.. kaupungin päättäjien pitää olla huolissaan kaikkien kaupungissa asuvien ostovoimasta ja tulevaisuudesta. Poliittiset päätökset määrää sen mihin ne meidän eurot menee.. jos valituista päättäjistä enemmistö päättää että koulukampus tulee ja velkaa tehään niin sehän tulee silloin.

      • Anonyymi

        No mutta höpö höpö höpö!
        Kuntapäättäjät tekevät aina sellaisia päätöksiä joilla he varmistavat uudelleenvalintansa johtotehtäviin.
        Siis paskat talouskurista ja tulevaisuudesta kunhan jatkopaikka irtoaa. Se on pääasia!


      • Anonyymi

        Kemijärvi näyttäisi elävän niinkuin se olisi maksukykyinen kunta jos todellisuuteen katsii, eihän velalle maksajia löydy.

        Jos se tehdas tulisi asia olisi toinen, kuitenkin kansan syvät rivit vastustaa sitä.
        Kukaan järkevä ihminen ei varmasti ymmärrä tämän kansan ( mielellään sanoisin sairasta ) sielunelämää, silläpä päättäjienkin kannattaisi panna pillit pussiin viimeinen sammutakoon valot.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kemijärvi näyttäisi elävän niinkuin se olisi maksukykyinen kunta jos todellisuuteen katsii, eihän velalle maksajia löydy.

        Jos se tehdas tulisi asia olisi toinen, kuitenkin kansan syvät rivit vastustaa sitä.
        Kukaan järkevä ihminen ei varmasti ymmärrä tämän kansan ( mielellään sanoisin sairasta ) sielunelämää, silläpä päättäjienkin kannattaisi panna pillit pussiin viimeinen sammutakoon valot.

        Aika riemukasta kemppateatteria nuo valtuuston äänitteet. Ihan kuin olisi peilin edessä harjoiteltu puhumaan mahdollisimman tekopyhällä äänellä.


    • Anonyymi

      Nuijimalla 3.sektorin toimijoita, menetetään myös verotuloja. Jokainen yksityinen työpaikka on näillä lakeuksilla lottovoitto. Kaikki raha mikä tulee kaupunkiin ulkopuolelta vaikuttaa talouteen positiivisesti. 4-5 yksityisen sektorin työntekijää -maksaa yhden kaupungin työntekijän palkan...maksaessaan kunnallisveronsa kemijärvelle...3.sektori voi hakea eri tukityöllistämiseuroja, toimintatukia ja toimia mikroyrityksinä työllistäen kaupunkilaisia.. tämä seikka on taidettu unohtaa.. vähättelemällä 3.sektorin roolia, ainoastaan kulueränä, hankaloitetaan myös positiivistä työllistämisvirettä kaupungissa

    • Anonyymi

      Jos kolmassektori rahoittaisi toimintansa noilla erilaisilla tuilla sen toiminta olisi kaupunkia tukevaa. Jo se, että sillä on mahdollista saada erilaisia tukia kertoo ettei se ole taloudellisesti kannattavaa toimintaa. Tässä taloudellisessa tilanteessa ei voida antaa rahaa kaikille tahoille vaikka toiminta olisi hyvääkin.

    • Anonyymi

      Saahan kaupunkikin taloudellista tukea mm. Valtiolta, eri hankkeista jne.. kuin myös yrittäjät voivat palkata esim. Palkkatuella, oppisopimuksella jne. Ja työllistää.. kuin myös yritystukea ja perustamisvaiheessa toimeentuloa turvaamaan tukieuroja TE stä...työpaikkojen tekemistä yksityiselle- ja kolmannelle sektorille täällä tarvitaan, saadaan veroeuroja kassaan...kaupungin pitää tukea eri toimijoita tasapuolisesti, ovathan kaikki kuitenkin kemijärveläisiä..Tämä tasapuolisuus on unohdettu..

      • Anonyymi

        Kaupungin rahat tulevat verotuloista ja valtiolta silloin kun lait niin määräävät. Samoin yrittäjät saavat tukia valtiolta. Nyt vaan raha ei riitä kaikkeen. Ketjussa on jo useaan otteeseen mainittu lain säätämät velvoitteet jotka on tarjottava. Jos kaupungin varat eivät riitä edes näihin pakollisiin menoihin miten luulet, että ne riittävät vielä tukemaan 3 sektoria?


    • Anonyymi

      Miksi kaupungin työntekijät eivät tee töitään vaan ne teetetään konsulteilla ja ulkopuolisilla?!?

      Kepu haisee todella pahalle!

      • Anonyymi

        Työn tulos ei ole tyydyttänyt poliittista johtoa, ei ole ollut heidän mieleisiä ehdotuksia. Yritetään saada omat ajatukset läpi konsultin kautta. Konsultti kun vaan kyselee ja tekee omat johtopäätökset. Sen mielipide on vahvoilla joka osaa puhua ja perustella vaikka se olisi kaupungin kannalta katastrofi.


    • Anonyymi

      Kaupunginjohtajakin siis teki oman ratkaisunsa ja hakee muualle töihin. Näin kaikki jotka vaan muualle pääsevät lähtevät. Tänne jäävät ne jotka eivät muualta saa töitä.

      • Anonyymi

        Kepukultti häviää....


      • Anonyymi

        Eikös se vaan vahvistu? Tännehän jäävät ne jotka hyötyvät nykyisestä tavasta toimia. Kaikki jatkuu ja vahvistuu, ahdinko syvenee.......


      • Anonyymi

        Onkohan savustettu ulos vai jättääkö vaan uppoavan laivan?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onkohan savustettu ulos vai jättääkö vaan uppoavan laivan?

        Kepu se on joka hiillostaa ja tekopyhien tiimi.


    • Anonyymi

      Koska alkaa ”kaupunginjohtaja peli”? Mielenkiinnolla odotetaan ketä hyväveliverkostosta esitetään ja palkka nousee. Silloin ei säästöistä puhuta.

      • Anonyymi

        Hyvinvointialueen pomoa ei ainakaan. Soten budjettivajeet upottaa koko laivan.


      • Anonyymi

        Eikös hän ollut viimeksi ehdokkaana? Todennäköisesti hakee nytkin. Soten tultua hyvinvointijohtajan pesti kuivuu kasaan kun jää vaan sivistyspuoli.


    • Anonyymi

      Soten tultua kaupungin työntekijöiden määrä laskee minimiin. Sote työntekijät otetaan vanhoina työntekijöinä maakuntaan. Nyt jos vähennetään näitä työntekijöitä maakunnan ei tarvitse työllistää näitä poispotkittuja. Jatkossa maakunta maksaa palkan ja Kemijärvi saa verotulot.

    • Anonyymi

      Onko päättäjillä tiedossa mitä ovat ne ketjussa usein mainitut lakisääteiset palvelut ja mitä palveluja kunnassa tarjotaan vaikka ne eivät ole lakisääteisiä? Kaupungissa oli joskus lakimies jolta asian olisi voinut tarkistaa. Nykyisin lain tuntemus tuntuu olevan huonoa sekä poliittisella johdolla että johtavilla virkamiehillä.

    • Anonyymi

      Kemijärven opettajille on ollut tärkeintä pieni luokkakoko. Meille vanhemmille on yleensä tärkeää, että opettaja osaa opettaa ja on saanut siihen koulutuksen. Kemijärvellä on vuosia ollut epäpäteviä opettajia, onkohan se syynä huonoihin oppimistuloksiin ja motivaatioon? Jos pätevistä opettajista on pulaa olisi reilua, että kaikki oppilaat saavat hyvää opetusta. Nyt osa oppilaista joutuu opiskelemaan epäpätevien opettajien luokassa. Eikö olisi parempi hiukan isompi luokkakoko ja pätevä opettaja?

    • Anonyymi

      Mieluummin pätevä opettaja kun epäpätevä kepulaisten hännystelijä.

      • Anonyymi

        Hyvä näkökulma. Jos luokat olisivat suurempia ja opettaja olisi pätevä tulisi säästöjä. Myös lapsen etu olisi huomioitu kun saisi hyvää opetusta. Varmaan koulutettu ihminen saa luokkaan järjestyksen ja innostaa oppimaan paremmin kun joku kouluttamaton. Miksi muuten koulutetaan opettajia jos kuka vain pystyy homman hoitamaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hyvä näkökulma. Jos luokat olisivat suurempia ja opettaja olisi pätevä tulisi säästöjä. Myös lapsen etu olisi huomioitu kun saisi hyvää opetusta. Varmaan koulutettu ihminen saa luokkaan järjestyksen ja innostaa oppimaan paremmin kun joku kouluttamaton. Miksi muuten koulutetaan opettajia jos kuka vain pystyy homman hoitamaan.

        Alaasteen opettajalla on yliopisto koulutus joka kestää keskimäärin viisi vuotta vuotta. Kaipa silloin on eroa onko koulutettu vai kouluttamaton henkilö kyseessä.
        Jospa ei ole enään päteviä saatavissa jos kyse on siitä pahalta näyttää tulevaisuus kun opet muutoinkin on jäämässä muihin töihin.


      • Anonyymi

        Pätevät opettajat riittäisi hyvin, jos luokkakoot olisivat isompia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pätevät opettajat riittäisi hyvin, jos luokkakoot olisivat isompia.

        Pätevät lähtemässä sankoin joukoin pois. Opettakoon vaikka nokikolarin pyykkärin kyytipoika. Saadaan siten ainakin palvelualuejohtajien megapalkat maksuun.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pätevät lähtemässä sankoin joukoin pois. Opettakoon vaikka nokikolarin pyykkärin kyytipoika. Saadaan siten ainakin palvelualuejohtajien megapalkat maksuun.

        Parhaat nimenomaan lähtee ! Saavat muualta paremman palkan ja työnantajan.


    • Anonyymi

      Attekin löi hanskat tiskiin. Ei löydy säästökohteita, ainakaan sellaisia joista päästäisiin sopimukseen.

      • Anonyymi

        Kepu on suomineidon syöpä.


      • Anonyymi

        Jos ei tule valituksi Tampereelle ja joutuu jatkamaan täällä ei taloudenhoito ainakaan helpotu. Miten kukaan uskoo, että ajattelee Kemijärven parasta kun on lähdössä pois, jos vaan johonkin huolitaan.


    • Anonyymi

      Kaupungin päihdekuntoutujien päivätoiminnassa hoitajamitoitus on ainaki kohillaan.. jokaista päiväkävijää kohti on yks hoitaja/ohjaaja. Lisäksi yksilöohjausta sauralla...Päiväkotiryhmätkin on isoja ja tosiaankin luokkakoot..missä pitäis tehdä just se ennaltaehkäisevä työ...nyt keskitytään korjaavaan työhön..ja jos ei ennaltaehkäistä niin sillonhan sammutetaan tulipaloja loputtomiin...

      • Anonyymi

        Onko tämä päihdekuntoutujien päivätoiminta sellaista mitä kunnan on pakko järjestää? Onko siinä hoitajamitoitus? Päiväkotiryhmien kokoa säätelee lainsäädäntö. Luokkakoot eivät ole isoja kun verrataan muihin kaupunkeihin. Jos luokkakoot mittaavat ennaltaehkäisevyyttä Kemijärven lapset ja nuoret voivat hyvin.


      • Anonyymi

        Onko tämä päihdekuntoutujien toiminta A-killan toimintaa mitä ketjun alkupäässä kehuttiin? Vai onko jotain päällekkäistä toimintaa? Jos on eri toimintaa, miten kannattaa pitää kahta samanlaista toimintaa yllä? Ainakin kuulostaa olevan runsaat resurssit, mistä tulee rahat?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onko tämä päihdekuntoutujien toiminta A-killan toimintaa mitä ketjun alkupäässä kehuttiin? Vai onko jotain päällekkäistä toimintaa? Jos on eri toimintaa, miten kannattaa pitää kahta samanlaista toimintaa yllä? Ainakin kuulostaa olevan runsaat resurssit, mistä tulee rahat?

        Nytkö vasta käsitätte, että sote se on joka syö Kemijärven. Kyllä siellä on varaa säästää. Mutta mitä tekee palvelualuejohtaja? Nostaa isoa palkkaa vaikka talous on kuralla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nytkö vasta käsitätte, että sote se on joka syö Kemijärven. Kyllä siellä on varaa säästää. Mutta mitä tekee palvelualuejohtaja? Nostaa isoa palkkaa vaikka talous on kuralla.

        Koillis-lapin A-kilta ry työ-ja päivätoiminta/Toimintapäivät pyörii itsenäisenä toimijana Jänkätie 2:ssa. Toiminta saa ulkopuolista rahoitusta (Stea)päivätoiminnan pyörittämiseen sekä toimii lahjoitusten sekä runsaan ja aktiivisen vapaaehtoistyön turvin. A-kilta toiminta on päihteetöntä,yhteisöllistä, toiminnallista, vertaistuellista sekä vapaa ehtoista toimintaa, tavoitteena ehkäistä päihdehaittoja. Toiminta on suunnattu toipujille itselleen sekä heidän läheisille. Myös toiminnasta muuten kiinnostuneita ja vapaa-ehtoistyötä tekeviä on toiminnassa. Viikonloppu-ja iltatoimintaa on valtakunnallisesti ja paikallisesti. A-kilta toimintaa on Suomessa laajasti ja toiminnasta ja vaikuttavuudesta on tutkittua tietoa mm.(MiPa) . Toimintaa on ollut Kemijärvellä v.1998 lähtien. Yhdistys toimii itsenäisenä paikallisyhdistyksenä.


      • Anonyymi

        Mitenkä se päihdekuntoutujien päivätoiminta eroaa tästä toiminnasta?


      • Anonyymi

        Kuka vastaa tästä päivätoiminnassa? Päällekkäistä toimintaa ja rahan tuhlausta. Ei edes saattohoidossa ole yhtä työntekijää potilasta kohden. Miten Kemijärvellä voi olla rahaa tällaiseen toimintaan?


      • Anonyymi

        Kaupunki päätti perustaa uuden päivätoimintakeskuksen seminaarinkatu 10. Siellä on 2 hanketyöntekijää, hankkeen omarahoituksen maksaa kaupunki. Lisäksi siellä on 3 työntekijää kaupungin palkkalistoilla. Toimintatorppa on ollut vuoden alusta auki. Lisäksi siellä käy useita kaupungin työntekijöitä mm. Mt puolen sairaanhoitajat.
        Asiakkaita käy 2-10.


      • Anonyymi

        Sinnehän ne rahat menee. Ei ole varmaankaan lakisääteistä toimintaa. Kaupunginjohtajan mukaan jatkossa keskitytään ainoastaan lakisääteisiin palveluihin joten tämän toiminnan pitäisi loppua.


    • Anonyymi

      Sotepuoli lähtee maakuntaan, kiinteistötoimesta tulee liikelaitos. Jääkö ainoastaan sivistyspuoli kaupungille. Kaupungin työntekijät vähenee lähes olemattomiin. Sen jälkeen ei tarvita suurta valtuustoa ja lautakunnat vähenee muutamaan. Säästöä tulee, kun ei tarvitse maksaa kokouspalkkioita, matkoja seminaareihin jne.......

      • Anonyymi

        Sivistyspuolella pakataan laukkuja. Verotulot kohta nolla ja kriisi syvenee. Kaupunginjohtajakin jo lähössä, kaipa tehnyt loppulaskelmat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sivistyspuolella pakataan laukkuja. Verotulot kohta nolla ja kriisi syvenee. Kaupunginjohtajakin jo lähössä, kaipa tehnyt loppulaskelmat.

        Ja met ojasta allikkoon jos lähtee.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja met ojasta allikkoon jos lähtee.

        Jos ei ole saanut mitään aikaiseksi niin ei varmasti hävitä mitään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos ei ole saanut mitään aikaiseksi niin ei varmasti hävitä mitään.

        Ja sinäkö saat ja kieli pitkällä sitä odotat? Isolla palkalla?


    • Anonyymi

      velkaa on paljon kuten saatiin lapinkansasta lukea tänään ja joka päivä tulee lisää,kaupunki joutuu ottaa pankista lainaa jotta pystyy maksaan työtekijöiden palkat,siinä ei paljon ymmärrystä vaadita et sen tajuu et pitkälle ei tälläinen onnistu.
      koska kemijärvi täyttää pian kriisikunnan ehdot niin valtionvarainminesteriön virkamiehet ottavat kaupungin talouden hallintaan,jonka jälkeen saneeraus kovalla kädellä ja kaupungin omaisuuden myynti et saadaan velat hoidettua.
      kaupungilla vielä koillislapin-sähkön omistusta ja kaukolämpö,ne helppo myydä ja muuttaa rahaksi ,se aika koittaa.

      • Anonyymi

        Se tietää yksityisille hannuhanhille hyviä kauppoja: montako niitä on valtuustossa?


    • Anonyymi

      Kepulaiset ovat aiheuttaneet koko sopan. Heidän valitsemat henkilöt ovat kaikin puolin epäammattimaisia. Vaihtamalla paranee!

      Milloin ihmiset viisastuvat?

      • Anonyymi

        ei löydy sellaista henkilöä joka tämän ratkaisee oli kepu eli ei,,kun ei asukkaita ole niin ei ole tulojakaan.
        ei työpaikkoja ei ihmisiä,kaupunki täynnä tyhjiä liikehuoneistoja ja niitä tulee lisää,monta liikkeenharjoittaa on eläkeiän kynnyksellä eikä jatkajaa kemijärvelle löydy.
        kaupungin verotulot ja asukasluku laskee koko ajan,osa muuttaa pois ja paljon ihmisiä kuolee juuri sen takia et jäljelle jäänyt ikäryhmät 65V, tulee luontaista poistumaa mut ei uusia tilalle.
        ei vaan kassa riitä,kemijärven väkiluku laskee koko ajan,ainoa yhtä huonolla taloudellisella tilalalla lapinläänissä on pello.
        naapurikunta salla ja pelkosenniemikin taloudellisesti paremmassa asemassa,heillä kassassa ylijäämää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ei löydy sellaista henkilöä joka tämän ratkaisee oli kepu eli ei,,kun ei asukkaita ole niin ei ole tulojakaan.
        ei työpaikkoja ei ihmisiä,kaupunki täynnä tyhjiä liikehuoneistoja ja niitä tulee lisää,monta liikkeenharjoittaa on eläkeiän kynnyksellä eikä jatkajaa kemijärvelle löydy.
        kaupungin verotulot ja asukasluku laskee koko ajan,osa muuttaa pois ja paljon ihmisiä kuolee juuri sen takia et jäljelle jäänyt ikäryhmät 65V, tulee luontaista poistumaa mut ei uusia tilalle.
        ei vaan kassa riitä,kemijärven väkiluku laskee koko ajan,ainoa yhtä huonolla taloudellisella tilalalla lapinläänissä on pello.
        naapurikunta salla ja pelkosenniemikin taloudellisesti paremmassa asemassa,heillä kassassa ylijäämää.

        Huono työnantaja! Työntekijä äänestää jaloillaan! Aataminaikuinen johtamiskulttuuri ylimmässä johdossa, oikeudenmukaisuudesta ei hajuakaan. Henkilöstö on tärkein voimavara, pölkkypäät eivät tätä käsitä.


    • Anonyymi

      Jaa että tämmöstä täällä...

      "Koulu- ja päiväkoti-investoinnit pariksi vuodeksi jäihin."

      "Opettajien lukumäärä vastaamaan todellista tarvetta."

      "Sote-menot järkevällä tasolle. Ei ole perusteita nykymenolle..."

      "Kaupungin kiinteistöt myyntiin..."

      "Liikaa kunnan palveluja suhteessa väkimäärään..."

      "Palveluiden karsiminen voidaan aloittaa luokkakokojen suurentamisella..."

      Nykyään yleisesti tiedostettuja valtakunnallisia ongelmia ovat esim. seuraavat asiat:
      - Koulujen lakkauttamiset
      - Opettajilla liian suuret luokkakoot
      - Huonot sote-palvelut
      - Kaupungin kiinteistöjen myötä myös tonttien menetys

      Joten ootte te Kemijärviläiset tyhmiä, sahata nyt omaa nilkkaansa poikki...

      • Anonyymi

        Kemijärvellä
        - liian pienet luokkakoot
        - liian hyvät sote- palvelut
        -tontteja on vaikka kuinka paljon


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kemijärvellä
        - liian pienet luokkakoot
        - liian hyvät sote- palvelut
        -tontteja on vaikka kuinka paljon

        Monta oppilasta on keskimäärin luokassa?

        Tonttien menetys tietää tonttivuokran menetyksiä

        Voiko sote-palvelut olla myös liian hyviä, ja miten tämä "ongelma" ilmenee?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kemijärvellä
        - liian pienet luokkakoot
        - liian hyvät sote- palvelut
        -tontteja on vaikka kuinka paljon

        Tontteja on, mutta millaisia? EI kukaan halua pöpelikköön tai tylsään keskustaan. Omarantaiset tontit ovat aina kysyttyjä.


      • Anonyymi

        Tehtaan tullessa rantatontteja on yllin kyllin, eivät kelpaa kellekään.


    • Anonyymi

      Sote palvelut ovat liian hyviä jos tässä taloustilanteessa voidaan tarjota palveluja jotka eivät ole lakisääteisiä. Jos voidaan tarjota ostopalveluja joita laki ei velvoita. Jos ei joudu jonottamaan vaan pääsee heti palveluiden piiriin. Jos pääsee heti erikoissairaanhoitoon, ilman että on paikallisesti hoidettu.

      Luokkakoot saattavat olla 10, kun tavoite on 19-20.

      Tyhjiä tontteja on runsaasti,samoin tyhjiä liikehuoneistoja ja tehdashalleja.

      Täällä on kaikki mihin muualla pyritään, raha ja asukkaat puuttuvat.

      • Anonyymi

        Täällä on tosiaan kaikki ja olleet vuosikymmeniä, mihin muut kunnat vasta pyrkivät rahkeittensa puitteissa. Siis tolkuttomasti ylimitoitetut palvelut. Sotepuolella esim hammashoito räikeästi pielessä, koska väki vähentynyt huomattavasti sitten kulta-aikojen. Superlyhyet hoitoonpääsyajat mm. Kertovat tästä. Toinen esimerkki: Lapponiassa on vastaanottotoimintaan kouluttautunut sairaanhoitajia (ainaki 2), mutta laitos ei osaa hyödyntää heidän ammattitaitoaan. Heidän työpanoksensahn vähentää lääkärien työpainetta, mutta miten on joko tilanne ja onko lääkäreiden määrää tarkistettu. Ohessa vain jäävuorenhuippu ylimitoitetusta toiminnasta ja vammaispalvelut ovat myös tähtitieteellisen kalliit. Vastuuhenkilö on kuulemma todennut, että minkä sille voi, kun omaiset vaativat vaikka kuun taivaalta. Koulupuolen ryhmäkoot ovat niin ikään luksusta, johon vain Kemijärvellä on varaa. Kuka uskaltaisi kääriä hihat ja alkaa töihin. Ei pidä odottaa sote-uudistuksen mahdollista tulla, jos ollenkaan ja parhaimmassa lykyssäkin vasta monen monen vuoden jälkeen.


      • Anonyymi

        Täällä tosiaan pääsee hyvin hammashoitoon. Lisäksi oikomishoitoa saa ilman sen suurempia kriteerejä, varmaan ei missään ole yhtä hyvät hammashoidon palvelut.


      • Anonyymi

        "Luokkakoot saattavat olla 10, kun tavoite on 19-20"

        Saattavat olla vai ovat?

        Tosin eipä tuo 10 oppilastakaan ole mitenkään erityisen vähän.
        Kun vuonna -84 aloitin koulunkäyntini ala-asteella, niin luokkia oli vain kaksi: ala-luokka jossa oli 1-3 luokkalaiset, ja ylä-luokka jossa oli 4-6 luokkalaiset.
        Oppilaita oli luokassa reippaasti alle 10, ala-luokassa oli 5-oppilasta ja ylä-luokassa 6-oppilasta.
        Opettajia oli yksi kummassakin.

        Hyvin pärjättiin ja opettajillakin oli aikaa tulla opettamaan jokaista oppilasta henkilökohtaisesti vaikka rautalangasta vääntäen, näin yksikään ei taatusti jäänyt jostain asiasta jälkeen, toisin kuin nykyään kun opettajalla ei ole aikaa muuhun kuin opettaa taulun edessä ne pakolliset asiat, ja jos ei jotain ymmärtänyt niin siinäpä sitten olet...
        Syksyisin käytiin poimimassa marjat koulun keittäjäjälle joka sitten teki siitä marjapuuroa, ja pieni luokka kun oli niin kaikki muutkin reissut onnistuivat kätevästi ja joustavasti, vaan eipä onnistuisi nykyään sekään, isot luokat niin vahtijoitakin pitäisi olla järkyttävä määrä että saisi edes jonkinlaista kuria näihin nykyajan apinalaumoihin.


    • Anonyymi

      Suomulle paljon tuulimyllyjä ja rahaa ropisee. Samalla muut höpinät suomusta voidaan lopettaa.

    • Anonyymi

      Miten on mahdollista, että Sallan ja Pelkosenniemen talous on parempi kuin Kemijärven? Kummassakaan ei ole teollisuutta, palvelut pelaa ja uusia kuntalaisia muuttaa kuntaan. Sallassa näyttää olevan työpaikkoja auki, kunnassakin. Ehkäpä työpaikat eivät mene sukulaisille vaan päteviä työntekijöitä haetaan lehti-ilmoituksilla. Kummankaan kunnan yllä ei leiju negatiivista pilveä, kuntalaiset puhaltavat yhteen hiileen.

      • Anonyymi

        Nythän Parkkinen voisi tulla laittamaan Kemijärvenkin asiat kuntoon.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nythän Parkkinen voisi tulla laittamaan Kemijärvenkin asiat kuntoon.

        Sallalaiset pysyy kaukana kemppalaisista. Aina on kemppalainen nälvimässä naapureitaan. Mites nyt suu pannaan? Vieläkö naurattaa Narsua?


      • Anonyymi

        Kemijärvi on kuin feenix kissa joka nousee järven pohjasta ja valloittaa koko kosmoksen!


    • Anonyymi

      Turistit ostaisivat tai vuokraisivat hiekkapohjaisia rantatontteja ja/tai rantamökkejä Kemijärveltä. Vaan eipä niitä ole! Vähintäänkin tiet ja sähköt pitäisi olla vedettynä tontin laitaan. Tarvitaan lomaosakemökkejä niille, jotka kaipaavat vaihtelua lomiinsa. Ei Kemijärvellä muuta kaunista katseltavaa ole kuin puhdas järvi, jolla veneillä ja kalastella ja uida, nauttia mökkeilystä kesällä ja pitää talviurheilutukikohtana talvella. Sellutehdas tietenkin alentaa tonttien arvoa, kukaan ei halua kökköä rantaansa. Nyt järvellä seilaa vain paikallinen väki.

    • Anonyymi

      Turistit kaipaavat oikeita järviä, ei entisiä pellon pohjia jotka näkyvät kesälläkin. Talvella ei vettä sitten olekaan. Mikä järvi sellainen on missä on keskellä järveä niin matalaa että veneenpohja ottaa kiinni. Turistit kaipaavat oikeita järviä ja menevät Inariin, Saimaalle tai meren rantaan. Kemijärven puhtaudesta oli jo aiemmin kommentti, eikä tehdashanke todellakaan lisää järven puhtautta.

      • Anonyymi

        Kylläpä on huonoa mainosta. Sehän tiedetään että ihmiset ovat ilkeitä ja epärehellisiä Kemijärvellä. Mutta vielä järvikin matala rapakko...?


      • Anonyymi

        Tottahan se on, järvi on padottu pelloille ja matalikolta on paljon. Onko totuus ilkeyttä?


      • Anonyymi

        Eikä pidä unohtaa et tehtaan tullessa järveen pumpataan satatonnia jätettä joka päivä, ja vieläpä kaikista parhaimmille ja kauneimmille rantamaisemille.


      • Anonyymi

        Tehdään järvestä isompi, nostetaan pintaa ja upotetaan pari peltoa ja taloa lisää. Saadaan lisää rantatontteja tai jäteallasta miten nyt halutaan asiaa katsoa.


      • Anonyymi

        Eiköhän paikkakunta vajoa itsekseen kun on niin kepulaisten mädättämä.


    • Anonyymi

      Kemijärvellä jokainen haluaa päättää. Näin yhteiseen hyvään emme pääse. Yksi säästäisi jostakin, toinen jostakin muusta, kolmannellakin on säästökeinoista omat näkemyksensä ja niin edelleen. Kukaan ei oikein ymmärrä, millaisen velkaläjän päällä me makoilemme!

      Selvääkin selvempi pitäisi olla, ettei mitään uutta lainaa ja uusia rakennuksia laiteta ennen kuin ollaan kuivilla. Hullu vain ottaa lainaa lainan päälle.

      Isokylän koulu on lakkautettava ja oppilaat sijoitettava Särkelään ja Hillatielle. Särkelän rakennuksella mennään muutama vuosi ja ehkä ei mitään laajennus- tai uutta rakennusta tarvitakaan. Aika voi tehdä tehtävänsä. Hyvä on huomata, että nykyaikana saadaan kyllä leejennus heti tehtyä, jos yllättävä tarve tulee. Mitään pakottavaa syytä ei ole kiirehtiä.

      Uimahalli tarvitaan. Jotakin ylpeyden aihetta meillä pitää olla, jotakin sellaista mistä matkailijat pitävät. Uuden uimahallin rakentaminen on sijoittamista tulevaisuuteen. Eläkeläisillekin täytyy olla jotain - he ovat niitä parhaimpia uimahallin vesissä nautiskelevia.

      Tehdasta ei tule. Uskokaa! Hullu unelmilla elää ja taivaanrannanmaalarit ovat oma lukunsa.

      • Anonyymi

        Uimahallia kaipaavat myös lapsiperheet. Jos toivotaan uusia asukkaita uimahalli palvelisi kaikenikäisiä asukkaita. Samoin osa turisteista kaipaa uimahallin palveluja. Jos pitää valita uuden koulukampuksen ja uimahallin välillä suurella osalla kuntalaisista valinta kohdistuu uimahalliin.


      • Anonyymi

        Mutta valtuustossa on paljon opettajajäseniä samoin verkostossa. Ei tätä asiaa kysytä asukkailta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Uimahallia kaipaavat myös lapsiperheet. Jos toivotaan uusia asukkaita uimahalli palvelisi kaikenikäisiä asukkaita. Samoin osa turisteista kaipaa uimahallin palveluja. Jos pitää valita uuden koulukampuksen ja uimahallin välillä suurella osalla kuntalaisista valinta kohdistuu uimahalliin.

        Tietenkin uimahallia kannatetaan koska eläkeläiset eivät tarvitse enään koulua.

        Lapsissa kuitenkin on tulevaisuus koulutuksen ja koulun pitäisi aina olla ykköstavoite.
        Nykyisin uidaan järvessäkin ympäri vuoden ja Kemijärvellä on puhdas järvi jos tehdastakaan ei tule ,siellä voi ihan hyvin helistimiä liotella vaikka aamusta iltaan.


      • Anonyymi

        Oletko käynyt uimahallissa? Kyllä siellä käyvät lapset ja nuoret. Lisäksi meillä on uimaseura jossa on paljon harrastajia. Nämä Kaijun uimarit eivät ole eläkeläisiä. Kemijärvellä on lapsille ja nuorille rajallisesti harrastusmahdollisuuksia. Jos nyt lopetetaan uimahallikin ei se ainakaan lisää kaupungin vetovoimaa.


      • Anonyymi

        Kemijärven eläkeikäisten keski-ikä on sitä luokkaa, että harva heistä käy uimahallissa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kemijärven eläkeikäisten keski-ikä on sitä luokkaa, että harva heistä käy uimahallissa.

        Roissa on uimahalli, sole muutako moottori käynthin.


      • Anonyymi

        Totta muuttoautot kohti Rovaniemeä, niinhän siinä tulee käymään kun kaikki palvelut karsitaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Totta muuttoautot kohti Rovaniemeä, niinhän siinä tulee käymään kun kaikki palvelut karsitaan.

        Rovaniemelle tai Ouluun on suunnistettava, manttaalimiehet sitten sammuttakoot valot.


    • Anonyymi

      Voisiko myydä Pyhätunturin Kemijärven osat Pelkosenniemelle siitä saisi rahaa. Tai Suomun Sallalaisille niin voisivat rakentaa sinne tuulivoimaa. Tai tulisiko Vuotoksen altaasta verotuloja.

      • Anonyymi

        Positiivinen hulluus on paikallinen vara jolla päästään pinnalle ja menestykseen. Mitään ei kannata myödä sillä se on vain kepulaisten ketkujen metkuja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Positiivinen hulluus on paikallinen vara jolla päästään pinnalle ja menestykseen. Mitään ei kannata myödä sillä se on vain kepulaisten ketkujen metkuja.

        Kepulainen myy vaikka äitensä ja toinen kepulainen sen ostaa...


    • Anonyymi

      Kemijärvi ja Pelkosenniemi yhteen ja keskusta Pyhälle. Siellä on uima-allas, jota voi laajentaa.

      • Anonyymi

        Ei taida Pelkosenniemi huolia Kemijärveä kumppanikseen, ennen ottaisi Sodankylän.


    • Anonyymi

      Joko se hallituksen päätoiminen puheenjohtja aloittaa työt ? Kiire tulee etttei konkka ehi.

      • Anonyymi

        No eihän sitä tule, se on jo päätetty, lue pöytäkirjat. Hourulaan tuollaisten ehdottajat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No eihän sitä tule, se on jo päätetty, lue pöytäkirjat. Hourulaan tuollaisten ehdottajat.

        No kuka tai ketkä näitä höpöehotuksia sit tekee ? Vielä ne tällaseen käpykylään uusia johtajia luottamusmeihistä haalaavat ?


    • Anonyymi

      On se kumma ettei niitä ylimitoitettuja palveluja saada purettua. Kun eivät paikalliset siihen kykene on hyvä, että konsultti on palkattu. Kun nyt sitten vaan toimivat konsultin ehdotusten mukaan. Toivotaan myös, että konsultti on perehtynyt lainsäädäntöön ja tietää mitä palveluja kunnan on järjestettävä.

      • Anonyymi

        Tarvitaan vain kunnan omistama ilotalo ja kirstu kolisee. Moosestelijat ja kepulaiset ovat kehityksen jarru!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tarvitaan vain kunnan omistama ilotalo ja kirstu kolisee. Moosestelijat ja kepulaiset ovat kehityksen jarru!

        Vai pitäisi ilotalotkin olla kunnan järjestämiä, Venäjälläkin joka on kommunismin kehto ne ovat yksityisiä.
        Pitäisiköhän vielä varmuusvälineetkin kunnan ostaa? Tämmöiseen ajattelumalliin ihminen tottuu jos on liian kauan sisäruokinnalla.


      • Anonyymi

        Laillistettu ja valtion omistama ilotalo bisness ratkaisisi monta ongelmaa ja kasvattaisi työttömienkin motivaatiota sillä muuten joutuisivat sinne töihin (pipareita ja torttuja myymään).


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tarvitaan vain kunnan omistama ilotalo ja kirstu kolisee. Moosestelijat ja kepulaiset ovat kehityksen jarru!

        Eipä täälä taija kolista muuta ko luut ruumiskirstussa. Ja seki mitä pikemmin sen parempi. Hyvää loppuelämää...


    • Anonyymi

      Jospa lopetettaisiin sivukylien tukeminen. Nyt menee turhaa rahaa kun pitää huolehtia aurauksista ja koululaisten kyydityksestä.

      • Anonyymi

        Pitäs varmaan palkata uusia johtajia ? Nykyinen katras ei taida ihan riittää kun katsoo talouslukuja `?Elikkä lisätä etenkin laskutaitoisia....


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pitäs varmaan palkata uusia johtajia ? Nykyinen katras ei taida ihan riittää kun katsoo talouslukuja `?Elikkä lisätä etenkin laskutaitoisia....

        Lisää ei tarvita. Vaihtoon laskutaidottomat hallinto-osastolta ja pätevät joilla on tutkinto tilalle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lisää ei tarvita. Vaihtoon laskutaidottomat hallinto-osastolta ja pätevät joilla on tutkinto tilalle.

        Kuka onnellinen, kuka onneton? Kuka oikeassa, kuka väärässä?

        Se ainakin selvää, että muuttamalla muualle ei pahenna tilannetta.


      • Anonyymi

        Onnellinen on se,
        joka saa asuntonsa täältä myytyä.
        Onnellinen on se,
        joka saa töitä muualta.
        Onnellisia ovat ne jotka voivat jättää Kemijärven taakseen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onnellinen on se,
        joka saa asuntonsa täältä myytyä.
        Onnellinen on se,
        joka saa töitä muualta.
        Onnellisia ovat ne jotka voivat jättää Kemijärven taakseen.

        Juuri niin.

        Muualta tulijat eivät silkkaa järkevyyttään muuta paikkakunnalle eivätkä varsinkaan osta asuntoa. Fiksu ottaa ennalta selvää millaiseen paikkaan ja työpaikkaan on menossa. Kemijärvi-palsta tursuaa s24-historiansa ajalta paikallista törkyä ja ilkeämielisyyttä toisin kuin monen muun kunnan palsta.


      • Anonyymi

        Fiksut tajuavat Kemijärven upean potentiaalin. Asuntoja kannattaa nyt ostaa koska niitä saa edullisesti. Toisen häviö on toisen voitto.


      • Anonyymi

        Saa todella edullisesti kun täällä ei ole enää elämisen mahdollisuutta. Kuka haluaa ostaa talon josta ei saa koskaan rahojaan pois? Talot lahoaa käsiin ja tänne jää ne joilla ei ole taloudellisesti mahdollista lähteä. Köyhyys ja huono-osaisuus on Kemijärven tulevaisuus.


    • Anonyymi

      Mitä järkeä konsultin on haastatella johtavia viranhaltijoita. He puolustelevat omaa toimintaansa ja käyttävät tilaisuuden omien etujen ajamiseen. Miksi ei haastatella rivityöntekijöitä ja mieluummin ilman esimiestä niin uskaltavat kertoa totuuden. Ei myöskään ole hyötyä kysyä nettikysymyksin. Suuri osa työntekijöistä pelkää seuraamuksia jos uskaltaa avata suunsa. Parempi olla hiljaa ettei joudu kärsimään. Tästä tietysti seuraa se, että johtavat viranhaltijat ja poliitikot saavat kertoa oman totuutensa joka on eri kun asukkaan tai työntekijän.

      • Anonyymi

        Kepun ketkujen metkut.


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Onko päätös koulukampuksen rakentamisesta jo tehty vai onko se vaan suunnitelma? Entä uimahalli onko päätös tehty vai ei? Ovatko molemmat asiat vielä auki vai ei?

      • Anonyymi

        Kyllä on tehty. Tulee uusi iso koulu jonka katolle rakennetaan uusi uimahalli. Vanhat rakennukset puretaan ja niiden tilalle tulee ilotaloja.


      • Anonyymi

        Toivottavasti säästö ei koske psykiatrin palveluja sillä niille näyttäisi olevan todella tarvetta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Toivottavasti säästö ei koske psykiatrin palveluja sillä niille näyttäisi olevan todella tarvetta.

        PsychoTheRapist viihtyy ilotalossa


    • Anonyymi

      Iltalehdessä oli matkailuväen kirjoitus, antoi positiivisen kuvan Kemijärvestä.

      • Anonyymi

        Onko persemestan piereskelijä päässyt jo Iltalehteenkin?


    • Anonyymi

      Kovasti eräät kirjoittajat yrittävät lopettaa tätäkin ketjua yksipuolisella kommenteillaan. On ollut toimiva tapa lopettaa kirjoittelu kun suuri osa kirjoittajista kyllästyy imbesillimäisiin kommentointiin.

    • Anonyymi

      Oli aamuinen Lapin Kansa karua luettavaa. Miten voidaan tässä tilanteessa edes harkita uuden velan ottamista?

      • Anonyymi

      • Anonyymi

        Ei näihin suunnitelmiin riitä ainakaan kaupungin rahat. Jos suunnitelmat ovat toteuttamiskelpoisia rahoitus löytyy mutta ei verorahoista.


    • Anonyymi

      Lapin Kansan mukaan Kemijärvi on velkaantuneenpi kuin suomalaiset kunnat keskimäärin. Rahat eivät ole riittäneet poistojen kattamiseen eli talous on epäterve. Velkaa on asukasta kohti 4437 euroa. Pelkosenniemellä on 2072 euroa ja Savukoskella 1702 euroa.

      • Anonyymi

        Mitä olette päästäneet kepulaiset ketkut päättämään asioista. Sitä saa mitä tilaa.


      • Anonyymi

        Kemijärviläisillä ei ole enää vara pilkata naapurikuntia. Omaan nilkkaan osuu. Miten nyt suu pannaan.


    • Anonyymi

      Näin ulkopaikkakuntalaisena näkisin, että puhdas, koskematon ja kaunis luonto on ehdottomasti teidän Lapin ihmisten suurin rikkaus, ja sitä kannattaa varjella kaikin keinoin.
      Vaikka sanotaan että Suomen luonto on puhdas, mutta ei se enää kovin puhdasta ole täällä etelässä, puhumattakaan ulkomaista...

      Turismi ja sen kestävä kehitys on yksi parhaimpia elinkeinoja siellä, mutta sen täytyy ehdottomasti olla kestävällä pohjalla, muuten se tuhoaa sen suurimman rikkautenne.

      Kunta voisi väsätä vaikka jonkinlaiset nettisivut johon jokainen saa ilmoittaa esim. vuokramökistä/huoneistosta, vuokrattavasta veneestä, autosta, kelkasta, mönkijästä, kalastusvälineistä, jne jne...
      Säännöt tietysti pitää olla vehkeiden käyttämiseen ja siihen missä ja miten niillä ajaa. Varmasti olisi kiinnostuneita tulijoita.

    • Anonyymi

      no miltäs näytti lapinkansassa kirjoitus kaupungin taloustilanteessa,,ei hyvältä näytä
      sellaisia lukuja et konkurssitulee,

      • Anonyymi

        ketä kiinnostaa? kun on pillua ja rahaa niin hui hai


      • Anonyymi

        Siitä puhe mistä puute kuvaa varmasti sinua parhaiten.


      • Anonyymi

        Laiskat ja osaamattomat kepulaiset vievät turmioon. Pitäisikö asialle tehdä jotain? Kunnan tilanne ei muuten lähde tervehtymään.


      • Anonyymi

        No nythän ne kyselevät yhtäkkiä kuntalaisilta että pitäisikö tehdä jotain. Kuntakonsultti Laesterä sanoi jo vuosia sitten, mitä pitää tehdä; ei tehty. Nyt sama konsultti on taas palkattu sanomaan samaa. Ei silti tehdä nytkään. Mitä sitten??


      • Anonyymi

        Saisiko virkamiesjohdon ja poliittiset päättäjät vastuuseen? Helppoa on näköjään ottaa velkaa kuntalaisten nimissä mutta ei ole kuntalaisilta kysytty haluavatko he velkaa. Nyt kysellään ja pistetään oma pää pensaaseen, toimitaan kun Pilatus ja pestään kädet. Eivät kuntalaiset uskalla omalla nimellään ehdotella asioita, pelkäävät kostoa ja työpaikan menettämistä.


      • Anonyymi

        Kummallista suhmurointia ja saamattomuutta ollut siis pitkän aikaa. Mistä johtuu ja kenen syy? Pitäisikö vanha häpeäpaalu ottaa takaisin käyttöön?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Saisiko virkamiesjohdon ja poliittiset päättäjät vastuuseen? Helppoa on näköjään ottaa velkaa kuntalaisten nimissä mutta ei ole kuntalaisilta kysytty haluavatko he velkaa. Nyt kysellään ja pistetään oma pää pensaaseen, toimitaan kun Pilatus ja pestään kädet. Eivät kuntalaiset uskalla omalla nimellään ehdotella asioita, pelkäävät kostoa ja työpaikan menettämistä.

        Kuntalaisilta kysellään ja vastauskin tiedetään, sen voit lukea täältä. Mistä oltaisiin sitten valmiita luopumaan? Kun seuraat palstaa mistään ihmiset ei haluaisi luopua.
        Aurataanko teitä syrjäkylillä? Suljetaanko uimahalli? Suljetaanko kouluja? Karsitaanko terveydenhoitoa? Osallistuisivatko varakkaimmat vanhukset omiin hoitokustannuksiin?
        Velkahan on otettu näiden palveluiden kattamiseksi ja päättäjäthän tietää nämähän tulevat toisten maksettaviksi, eihän eläkeläiset näitä pysty maksamaan.


    • Anonyymi

      Kemijärven taloutta ei saa enää millään kuntoon. Kyllä tämä on autiokylä jossa vaan pahat henget ja paha haju leijuu. Turistit kiertää kaukaa ankian kylän myrkkyhuurut.

    • Anonyymi

      Säästämisessä on aina sama ongelma. Muilta voitaisiin säästää, mutta minulta ei. On helppoa huomata muiden säästökohteet ja vaatia säästöjä, mutta omista eduista pidetään kynsin hampain kiinni. Kemijärvellä ei ole ollut sellaista virkamies/poliittista johtoa, joka olisi uskaltanut säästää ja tuloksena on velan kasvu. Nyt vaan on niin, ettei kaikkeen ole varaa vaikka haluttaisiin. Paljon puhutut lakisääteiset palvelut on pakko järjestää, muihin ei ole varaa. Velan otolla tilanne ei ratkea. Asukkaat vähenevät ja velka asukasta kohti nousee entisestään. Vaikka kohta on kunnallisvaalit on politikkojen ymmärrettävä ettei rahaa voi luvata jos sitä ei ole.

    • Anonyymi

      Kemijärven talous ei ole ollut aikohin pätevien ammattilaisten käsissä.
      Kunnallispoliitikot ratkaisevat taloudellisesti merkittävät asiat, vaikka kunnan palkatut vastuuhenkilöt kuinka perustelisivat esim. Koulukampuksen järjettömäksi. Tai uuden ison päiväkodin rakentaminen , tai tyhjien talojen lämmittämisen
      Jne...jne. vuosien saatossa tuolla tyylillä velka kuntalaista kohti on nyt hävettävän suuri.
      On haikeaa nyt miettiä säästöjä. KUN SE BIOTEHAS TULEE, niin sitten...

    • Anonyymi

      Kylä telalla nurin ja kymmenen metriä maata päälle. Raikastuu maisema.

    • Anonyymi

      Koska paikallisesti ei saada säästökohteita sovittua ja velan määrä vaan kasvaa on pitkällä tähtäimellä hyvä, että kunta menee nyt konkurssiin. Nyt tarvitaan ulkopuolisia pistämään talous kuntoon. Omin keinoin se ei onnistu. Siksi voikin olla vaan hyväksi, että rakennetaan koulukampus ja otetaan lisää velkaa. Käytetään rahaa sote palveluihin ja korjataan uimahalli. Pidetään syrjäkylien tiet kunnossa ja pienet luokkakoot. Mitä enemmän käytetään palveluihin rahaa sitä nopeammin saadaan ulkopuolinen järjestämään talous kuntoon. Parempi saada talous kuntoon mahdollisimman nopeasti ja sen jälkeen voidaan aloittaa puhtaalta pöydältä ja alkaa kehitetään uutta.

      • Anonyymi

        Sinulta puuttuu enemmän muttereita kuin on tallella.


      • Anonyymi

        Enpä tiedä, onko parempi nopea kuolema vai hidas kituminen. Lopputulos on sama.


    • Anonyymi

      Veroja pitää korottaa ja kuluja laskea sekä edistää yritysten tuloa ja matkailua.

      • Anonyymi

        Tarkoittaako yritysten tulon edistäminen ja matkailun edistäminen sitä, että näille tahoille pitäisi antaa rahaa? Rahaa nyt vaan ei ole jaettavaksi. Yritystoiminta tai matkailu ovat yleensä yksityistä toimintaa joka perustuu kannattavaan yritystoimintaan. Jos yritys on kannattava se rahoittaa itsensä. Ei ole tässä taloudellisessa tilanteessa kunnan tehtävä rahoittaa yrityksiä ja matkailua.


      • Anonyymi

        Yritykset ja matkailu luo uusia työpaikkoja ja tuo uutta elinvoimaa. Ilman niitä paikkakunta näivettyy.


      • Anonyymi

        Totta mutta jos ei ole rahaa lakisääteisiin palveluihin ilman, että otetaan lainaa ei ehkä ole oikein ottaa lisää lainaa yrityksille ja matkailuun. Yritykset ja matkailu voisivat yrittää muualta rahoitusta.


      • Anonyymi

        Se on valinta halutaanko verorahoilla tukea yksityistä liiketoimintaa. Kaupungin työntekijöiden näkökulmasta on ehkä vaikea ymmärtää miksi heidän on täytynyt luopua osasta lomarahoista ja tehdä kahden työt, kun ei uusia työntekijöitä palkata eläkkeelle lähtevien tilalle. Miksi kaupunki tukisi vielä enemmän yksityisiä yrityksiä ja matkailua kun raha tähän joudutaan lainaamaan. Olisiko kuitenkin järkevä toteuttaa kunnalle kuuluvat tehtävät ja vasta kun talous on kunnossa tukea yrittäjiä ja matkailua?


    • Anonyymi

      Kaupunki julkisena toimijana on kääntynyt sisäänpäin. Päätöksiä tehdään viranhaltijapäätöksinä. Ohittaen kuntalaisten mielipiteet.. nyt yritetään "avoimella nettikyselyllä" luoda tilanne, että on annettu mahdollisuus vaikuttaa poliittiseen päätöksentekoon. Nyt pitää ihmisten laittaa niitä kysymyksiä sinne ja omalla nimellä.. aidosti osallistua!! ja kaikki kuntalaiset nyt liikkeelle ja tekemään ehdotuksia. On annettu lupaus, että kaikkiin omalla nimellä tehtyihin kysymyksiin viranhaltija antaa julkisen vastauksen.

      • Anonyymi

        Eipä taida tulla paljoa kysymyksiä. Jos kysyy jotain esimiehelle kiusallista saa varmasti kärsiä.


      • Anonyymi

        Tämä on niin totta. Kukaan ei halua saada hankalan ihmisen mainetta. Jos haluaa, että koko perhe joutuu kiusatuksi tekee kysymyksiä mitä virkamies/ poliittinen johto ei halua kuulla.


      • Anonyymi

        On niitä kyselyitä nähty. Jos suunsa avaa se kostautuu,Iänikuista samaa rumbaa joka jaksa kiinnostaa enää pätkän vertaa.


      • Anonyymi

        Kukaan kunnan työntekijä ei uskalla suutaan avata. Näistä kyselyistä ei ole mitään hyötyä. Voidaan taas sanoa, että on kyselty mielipidettä, ja perustella huonoja päätöksiä.


      • Anonyymi

    • Anonyymi

      No onhan tämä jo mahdotonta.. ei uskalla puhua! Kentällähän se tieto ja osaaminen kiteytyy. Tiedetään palveluiden tarve, tunnetaan kuntalaiset jne..

      • Anonyymi

        Pitäisi tulla haastattelemaan kunnan työntekijöitä, ilman esimiehiä niin uskaltavat puhua. Tietoa on mutta myös kokemus, jos avaa suunsa joutuu kärsimään. Parempi olla hiljaa.


    • Anonyymi

      Olisiko aika tilata konsultti eri firmasta? Haiskahtaa kepulaiselle hyväveli palvelukselle.

    • Anonyymi

      Ei kerro hyvää työilmapiiristä tai esimiehistä jos työntekijät eivät uskalla kertoa epäkohdista.

      • Anonyymi

        Työntekijät pitää sitten turvat kiinni, onko selvä!!!

        nm. esimies esi-isä


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Työntekijät pitää sitten turvat kiinni, onko selvä!!!

        nm. esimies esi-isä

        Esimiesten esimiehet esiintyvät kuin toopelivisiossa konsanaan.


    • Anonyymi

      Jos vähennetään 100 virkamiestä ja konsultit hoitamaan asioita niin eiköhän se talous oikene ? Nyt on konsulteilla jo harjooteltu tarpeeksi.

    • Anonyymi

      James Potkukelkka heti palvelualuejohtoon ja asiat alkaa rulaa.

      • Anonyymi

        Kannatetaan lämpimästi! Oikein sopiva hyvinvointipalveluiden johtajaksi.


    • Anonyymi

      Vähennetään työntekijöiden tunnit kuuteen tuntiin ja palkka samalta ajalta. Tuottavuus paranee ja Kemijärvi lähtee nousukiitoon.

      • Anonyymi

        James Potkukelkka teettää palkatta työt ja vetää vessin veskistä alas.


    • Anonyymi

      USKOKAA et ilotlobisness voi nostaa kunnan pois suosta. Kun oikein tosissaan uskoo niin se myös toteutuu.

      • Anonyymi

        Tosissaankin! Työttömät möhömaha ukot töihin vaan! Kyllä Kempan täti-ihmiset tulee vaikka huomenna asiakkaiksi, sen verran surkeaa on syntyperäinen aviomiesaines.


    • Anonyymi

      Kaupungin työntekijät pitää lomauttaa tai vähentää on monen vastaus säästötoimiin. Samaan aikaan valitetaan kuinka päivystyksessä saa jonottaa, lääkärille ei pääse, ei saa sitä tai tätä palvelua, katuja ei aurata, omaishoitajat eivät saa tarpeeksi vapaata, päiväkodissa ei ole tarpeeksi hoitajia, kouluihin lisää avustajia jne. Miten palvelut paranevat jos niistä vähennetään ihmisiä? Kunta on täynnä näitä pienipalkkaisia työntekijöitä joita lomauttamalla ei paljoa säästetä. Säästöä tulee kun vähennetään hallintoa siihen 7000 asukkaan tarpeisiin.

      • Anonyymi

        Oikea neronleimaus. Jokainen tuottaa itse tarvitsemansa palvelut. Siittä vaan toiseen kuntaan lääkäriin ja kouluun ja omasta pussista maksettua kotihoitoa vanhuksille. Pyyhitään lailla takapuolta samaan tyyliin kun on pyyhitty virkaehtosopimuksilla.


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Tuo ketjuhan kertookin kaiken olennaisen tästä lävestä.


    • Anonyymi

      Kaupungin työntekijöiden työterveyshuollosta voisi säästää. Useimmilla työnantajilla on ainoastaan pakolliset palvelut, kaupungin työntekijät maksattaa hoitonsa kaupungilla. Ja rahat menee Terveystalolle.

      • Anonyymi

        Ja saavat olla omalla ilmoituksella 5 päivää pois. Ei ihme, että sairaslomat vaan lisääntyy.


      • Anonyymi

        Työterveyslääkärille ei pääse koskaan. Hoitsu käskee mennä kotiin potemaan vielä viikoksi, vaikka olisit keuhkokuumeessa. Omalla ilmoituksella saa olla poissa korkeintaan 3 päivää. Työterveyspuoli ei kerta kaikkiaan toimi, joten tervetuloa töihin Suomen surkeimpaan kuntaan. Onko vapaaehtoisia? Ai ei. No ei tietenkään.


      • Anonyymi

        Suurella osalla ei ole edes työterveyshuoltoa, pitää jonottaa päivystyksessä.


    • Anonyymi

      Kaupunki laittaa rahaa työhyvinvointiin. Työntekijät saavat 50 euroa käyttöönsä, syksyllä ja keväällä. Tämä on sitä paikkakunnan yritysten tukemista. Tosin yritykset joissa e- passi kelpaa on ennalta sovittu. Kuuluvatko yritykset verkostoon?

    • Anonyymi

      Kuvitellaanpa tilanne jossa kaikki olisi ilmaista ja kukaan ei saisi palkkaa. Tällöin ei olisi talousongelmia eikä muutakaan rahasta johtuvia huolia ja murheita.

      Nm. Illumination

      • Anonyymi

        Vaihdantataloudessa olisi oikein mukavaa käydä kauppaa nuorten tyttöjen kanssa mutta vanhojen kurppien kanssa se olisi aivan hirveää ja ihan kauheen kauheeta!


    • Anonyymi

      Muutama vuosi sitten tehtiin organisaatiouudistus jonka piti vähentää hallintoa. Miten on käynyt? Onko yhtään pomoa vähennetty?

      • Anonyymi

        Turvat tukkoon! Kepukultti hallitsee.


      • Anonyymi

        Onko lisäksi hyväveli? Vai onko samaa joukkoa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onko lisäksi hyväveli? Vai onko samaa joukkoa?

        Totta mooses virapelit sai jäädä sotkemaan joillakin vielä lompsakin läskistyi hyvävelisumplinkina.


    • Anonyymi

      Jos ei osata päättää mitä palveluja pitää olla tai mistä säästää voisi katsoa mitä palveluita on muissa 7000 asukkaan kunnassa. Sitten vaan vertaamaan mitä täällä on liikaa. Aika yksinkertaista.

      • Anonyymi

        Hallinto-osastolla ollaan tumput suorina ja kakkukahveja tilataan verorahoilla. Kakkupisnes ainakin käy vilkkaana.


      • Anonyymi

        Oulainen , Kokemäki, Haapajärvi siitä vaan hakemaan kuntien kotisivuja ja katsomaan mitä palveluja kunnissa on.


      • Anonyymi

        Kepulaiset metkut tiedetään. Pitäisikö heitä kutsua ennemmin mafia kultiksi?

        Jokohan Nuorisosäätiön kadoksissa olevien miljoonien jäljille on päästy? Mitä tekee ässädeepee?


    • Anonyymi

      Niin kauan ko hallituksessa ja valtuustossa istuvat kunnan työmihet ja naiset niin mitään säästöjä ei tuu. Oma oksa turvataan ja siinä sivussa kaverinki ?

      • Anonyymi

        Johtoportaan kulujen leikkaukset ja talous tulee kerralla kuntoon.


    • Anonyymi

      Kunnan asukkaiden vuokraaminen. Nuorille ja kauniille tytöille olisi kysyntää.

    • Anonyymi

      Miten hankinnat, kilpailutus, sijaisten palkkaaminen, ostopalvelut. Valvooko näitä kukaan? Kuka valvoo matkakulut ja työajan? Ylityöt ja vapaapäivät, koulutukset ja kokoukset. Siis esimiesten tekemisten valvominen ei taida kuulua kenellekään. Näistä voisi säästämisen aloittaa.

      • Anonyymi

        Hyväveli ei käräytä toista. Valvonta koskee tavallista duunaria.


      • Anonyymi

        Rahaa palaa eikä kukaan valvo. Ylemmät esimiehet hyväksyvät kaiken kysymättä. Ei ihme, että talous on kuralla.


      • Anonyymi

        Tämä on totta, lisäksi esimiehen suosikit saavat myös näitä oikeuksia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tämä on totta, lisäksi esimiehen suosikit saavat myös näitä oikeuksia.

        Alemmat esimiehetkö valvovat duunareita eli tekevät työnsä ?


      • Anonyymi

        Mitä alemmaksi komentoketjussa mennään sitä enemmän valvotaan ja vaaditaan, että työt oikeasti tehdään.


    • Anonyymi

      Kemijärvellä voitaisiin kokeilla 6h työpäiviä. Jos tätä on aikaisemmin kokeiltu ja todettu toimivaksi niin kepun ketkutko sitä vastustaa?

      • Anonyymi

        Jos jo nyt työntekijät uupuvat, kun ei eläkkeelle jääneiden tilalle oteta uusia. Ja yrittävät tehdä kahden työt. Miten ihmeessä ehtivät tehdä työt kuudessa tunnissa?


      • Anonyymi

        Sehän on tutkittu juttu! Tuottavuus paranee 30-50% kun työpäivää lyhentää.


    • Anonyymi

      Pitäisikö ehdottaa naapurikunnille kuntaliitoksia? Kemijärven neuvottelutilanne ei ole paras mahdollinen ja voi olla etteivät naapurit huoli velkaista kuntaa taakakseen.

    • Anonyymi

      Tyhjän päiväinen keskustelu, joutilaitten ylläpitämää.

    • Anonyymi

      Pitäisihän aiheen kirjoittajalla olla itsellään ideoita,kun laittaa asian pöydälle,summa summarium,mitenhän se talous saataisiin kuntoon, ei taida olla oikotietä onneen vaan ottaa se järki ns.käteen, se on nähty että täällä ei menesty mikään teollisuus, ollaan liian kaukana ja liian kallista pitää yllä mitään tuottavaa teollista toimintaa,ainoastaan nykyinen puunjalostustoiminta ja paikalliset sahat kannattavia näillä leveyksillä,on myös kylmälaitteita valmistava yritys jolle täytyy hattua nostaa että pystyy täällä toimimaan (vielä) mutta eihän siellä palkat olekkaan kuin kolmasosan esim. menneen puunjalostustehtaan (sellu) palkoista. Mitä täällä on enää jäljellä kuin tyhjiä maatiloja ja autioita liikekiinteistöjä,väestö vanhenee,nuoret lähtee muualle,miksi? Yleisesti kun melkein kaikki on automotisoitu ja tietokoneellisestittu niin mitä jää jäljelle, tyhjä pyytäjän käteen. Ei työpaikkoja taivaasta tipahtele kun kaikki toiminta loppuu,eikä uutta tule tilalle,kyllä se on pitkälle mietitty että kaikki toiminta ja työ olisi eteläsuomessa ja Lappi olisi vain lomanviettopaikkana. Aikanaan kun suunniteltiin lapin vaihtoa karjalaan ehkä olisi kannattanut tarttua tilaisuuteen niin asia olisi jo ratkaistu.Eikä mielestäni jokin uusi sellutehdas tee kuin hallaa paikkakunnalle,välillisesti tuo työtä mutta tuoko edes paikkakuntalaisille,jatkossa voitot käärii joku muu.Suunnitteilla oleva pienkerrostalo tuskin saa niin paljon varauksia että hanketta pannaan käyntiin,eikä niillä hinnoilla täällä asuntoja ostella kuten. esim. Rovaniemellä jossa sijoitajat ostavat asuntoja sijoitusmielessä, täällä tuskin asuntoja saa vuokralle uudesta asunnosta hintatasoon nähden. Katsokaappa vain niin kohta meillä nostetaan kaikkia veroja rutkasti,kunnallis,kiinteistö,ym. ym. veroa,varmaan tulee taas koira ja vielä kissavero päälle. Kemijärven päättäjät vaihtoon ja uutta näkemystä tilalle,unohtakaa puoluokantanne ja niistä kinuaminen, se on aivan sama mitä kantaa edustaa, tekee vaan hallaa kun puolueitten välillä riidellään. Ollaan esimerkki kunta ja ollaan puolueeton kaikilta osin niin asiat alkaa rullaamaan, maatilat takaisin toimiviksi ja järven hyötykäyttö suuremmaksi,saataisiin lähiruokaa ja työtä ja tänne ei tarvitsisi rahdata esim.kallista norjankalaa,oma iso leipomo ja meijeri sekä kalanjalostamo toimimaan, voisi verrata jollaintavoin naapurin kolhoositoimintamalliin,mutta siitä poiketen työ olisi palkallista.Siis omavaraisuus mallilla tultaisiin toimeen kun kaikki käyttäisi ja ostaisi paikallista,lidl,abc, ym.sen kaltaiset yritykset pois paikkakunnalta ja tilalle omat liikkeet.Valmius on liiketilojen ym. kiinteistöjen osalta mutta jonkun tahon täytyisi toimia että saataisiin asia alulle. Muistakaa seuraavassa kunnallisäänestyksessä mitä äänestätte,ei ketä,turha sinne valita näitä samoja riitapukareita ja aikaansaamattomia henkilöitä,muutos tulee vielä kun toimitaan oikein.

      • Anonyymi

        Täällä kauppiaat pitävät niin korkeita hintoja, että tulee halvemmaksi käydä Rovaniemellä ostoksilla tai tilata netistä.


      • Anonyymi

        Iloisia tyttöjä joutuu tilaamaan netistä kun paikallinen tarjonta on aivan kauheaa ja ihan hirveää.


    • Anonyymi

      Ihan sama mikä alue ryssälle olisi annettu takapajula olisi joka tapauksessa. Mene sinne itärajan taakse sieltä niitä ilotyttöjä löytyy parilla kopeekalla. Voisit vaikka sinne jäädä pierun ja toosan pariin vaikka loppuelämäksi.

    • Anonyymi

      Kannatan matalaa profiilia. Pieniä tekoja, yhden-kahden hengen yrityksiä. Paikallisuus kehittää uudelle tasolle, voimavaraksi Kemijärveläisille. Toimintaedellytykset pienyrityksille ja mikroyrityksille. Kaikki työllistäminen plussaa, että raha liikkuu. Kaupunki-kunnaksi..hallinto minimiin. Järjestötoimijat työllistämään ja hakemaan rahoituksia vajaatyökykyisten työllistämiseen. Järjestöt myös luomaan työpaikkoja Kemijärvelle ja tukemaan kunnan tuottamia lakisääteisiä palveluita, tuomalla kokemusasiantuntijuus-työparius ammattilaisten tueksi ja palveluiden käyttäjien avuksi ja lisäarvoksi. Kaikki lähtee siitä että joku ottaa sen Johtajan roolin positiivisessa muutoksessa..Mutta kuka siihen pystyy?? Kellä riittää rohkeus??

      • Anonyymi

        Tyrkyllä on kepulaisia suhmureita ja narisevia persuja. Ei pystyviä.


    • Anonyymi

      Näyttää olevan jollakin roikkua täällä aamusta iltaan. Tälläiset ketjut(keskustelut) täysin vailla pohjaa..

      Toivottavasti tälläiset keskustelut poistetaan!

      • Anonyymi

        Kepulaiset ketkut haluavat pimittää totuuden.


    • Anonyymi

      Ei totuus voi pimittyä ellei sulje tieten tahtoen silmiään. Samoista asioista ollut puhe kaksi vuosikymmentä, samat tomppelit äänestetään sisään. Samat tyypit ostavat vuodesta toiseen samat konsultit. Jo haisee.

      • Anonyymi

        Jos silmiltä kätketään totuus niin ei ole väliä onko ne auki vai kiinni.


      • Anonyymi

        Sehän on kuin tietäisi että housuissa pyörii herkullinen pimppi mutta sitä ei voi nähdä, ei vaikka pääsisi hommiin kun on niin pimeää. Sen vain tietää ja tuntee.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sehän on kuin tietäisi että housuissa pyörii herkullinen pimppi mutta sitä ei voi nähdä, ei vaikka pääsisi hommiin kun on niin pimeää. Sen vain tietää ja tuntee.

        Vedä persu kinttaaseen täällä on puhe kaupungin taloudesta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vedä persu kinttaaseen täällä on puhe kaupungin taloudesta.

        Kepulaiset ovat pilanneet kunnan talouden.


    • Anonyymi

      Myykää koko kunta ja muuttakaa muualle? Elämä on valintoja täynnä ja viisas pääsee vähemmällä.

    • Anonyymi

      Miksi raha sanelee kaiken kun raha on lopulta vain illuusio jota maailman keskuspankki pitää yllä. Se voi halutessaan luoda lisää rahaa tyhjästä. Kuka tätä maailmaa oikein ohjaa ja miksi ihmiset ovat niin tyhmiä ja välinpitämättömiä?

      • Anonyymi

        Sinä kuulut myös siihen ihmisryhmään joka luulee rahan tulevan pankkiautomaatista. Luulet ongelmien ratkeavan kun rahantekokoneet pyörisivät kolmessa vuorossa. Selvitäppä itsellesi mitä tarkoittaa valuuttavaranto.
        Kemijärveltä on valuutta lopussa kun ei ole työtä eikä tule verotuloja. Kemijärven kansa on köyhtynyt huonon talouden pidon vuoksi.

        Nyt pitäisi ottaa vastuuta niiden joilla on omaisuutta ja jotka käyttävät kunnan lähes ilmasia palveluita. Kemijärviläisillä on isot metsävarat joista ei makseta veroja. Yhteismetsällä on valtava omaisuus johon pitäisi verottajan iskeä kyntensä . Kemijärven talous kun nousisi jos veroja kerättäisiin muiltakin kuin duunareilta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sinä kuulut myös siihen ihmisryhmään joka luulee rahan tulevan pankkiautomaatista. Luulet ongelmien ratkeavan kun rahantekokoneet pyörisivät kolmessa vuorossa. Selvitäppä itsellesi mitä tarkoittaa valuuttavaranto.
        Kemijärveltä on valuutta lopussa kun ei ole työtä eikä tule verotuloja. Kemijärven kansa on köyhtynyt huonon talouden pidon vuoksi.

        Nyt pitäisi ottaa vastuuta niiden joilla on omaisuutta ja jotka käyttävät kunnan lähes ilmasia palveluita. Kemijärviläisillä on isot metsävarat joista ei makseta veroja. Yhteismetsällä on valtava omaisuus johon pitäisi verottajan iskeä kyntensä . Kemijärven talous kun nousisi jos veroja kerättäisiin muiltakin kuin duunareilta.

        Sinä kuulut siihen ihmisryhmään joka uskoo olemattomaan ja palvoo paholaista.


    • Anonyymi

      Avaruusneidot tulevat nänninpäät kovina jos apuja tarvitaan. Sitä varten kannattaa ostaa tynnyrillinen viagraa ja viiniä.

    • Anonyymi

      666 täynnä! Peto on vallassa Kemijärvellä. Vaviskaa suhmurit.

      • Anonyymi

        Kepukultin manausrummut soivat. Uusi paholainen valitaan turmelemaan viattomia sieluja.


    • Anonyymi

      Asiattomia juttuja. Kun värkätään niillä itsellä, niin syntyvyys nousee.

      Hahhhhhhhh...............
      Säästämällä saadaan talous kuntoon.
      Hahhhhhhhh...............

    • Anonyymi

      Milloin suuri ja mahtava feenix kissa nousee tuhkasta ja pelastaa maailman? Suomun metsissä lepäilevä henki ei pääse heräämään kun on aivan liian hiljaista.

      • Anonyymi

        No justiinsa valittiin kepun johtoon ja persuille tuli paha mieli.


      • Anonyymi

        Älä sotke kepua hyviin asioihin tai ne menee pilalle!


    • Anonyymi

      Isokylän alakoulun oppilaat siirretään ensi syksynä Särkelään. Yläkoulun oppilaat Hillaan. Seuraavana syksynä kaikki Hillaan. Näin on vanhemmille kerrottu. Päätös on nähtävästi jo tehty. Onko rahat uuteen kouluun jo kasassa? Tietää veroprosentin nostoa. Nyt kannattaa muuttaa. Jos on työpaikka Kemijärvellä kannattaa muuttaa naapurikuntaan. Saa verotukseen matkakulut tai vuokrat jos on kirjat muualla.

      • Anonyymi

        Hyvä ehdotus. En jatka veronmaksua kuntaan missä päätöksenteko on omanedun tavoittelijoiden käsissä.


    • Anonyymi

      Jos ei nykymeno kelpaa niin pitäkää tunkkinne ja muuttakaa muualle! Muutoin rasvatkaa peräreikänne ja kumartukaa suurelle kepukultille.

    • Anonyymi

      Paskamaisia kommentteja! Roskainen sivu!

      • Anonyymi

        Paljon totuuksia mitä kaikki eivät halua kuulla.


      • Anonyymi

        Kemijärvellä on liian moni asia pepusta.


    • Anonyymi

      Ranualla suljetaan kunnantalo kokonaan. Se pitäisi tehdä Kemijärvelläkin.

      • Anonyymi

        Suljetaan samantien koko Kemijärvi ja näytetään kepulaisille keskisormea.


    • Anonyymi

      Kemppalaisista asukkaista suurin osa on uusia hankkeita vastustavia eläkeläisiä ja työtäpelkääviä lusmuilijoita.
      Ei se tällä tavalla nouse ikinä.

      • Anonyymi

        Avaruusnaaraat tulevat kiimaisina hieromaan kauppoja ja varmasti nousee.


      • Anonyymi

        Koska alkaa Leväranna ja Kostamon välisen sillan rakentaminen ?


      • Anonyymi

        Milloin iloiset tytöt tulevat ja saavat paikkakunnan happamat ja murjottavat käppyrät iloisen positiivisiksi?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Milloin iloiset tytöt tulevat ja saavat paikkakunnan happamat ja murjottavat käppyrät iloisen positiivisiksi?

        Koska tehdas valmistuu ja salskeat, komeat työmiehet saapuvat paikkakunnalle niin ettei tarvi katella paikallisia läskimaha öykkäreitä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Koska tehdas valmistuu ja salskeat, komeat työmiehet saapuvat paikkakunnalle niin ettei tarvi katella paikallisia läskimaha öykkäreitä?

        Tehdasta ei ole tulossa, joten jää haaveeksi myös ne salskeat duunaritkin. Tosin sellaisia ei juuri oikeasti ole edes olemassa, ainakaan minä en ole salskeita duunareita nähnyt, tavallisia duunareita kylläkin.


    • Anonyymi

      Kepulaiset pois jotta tilanne tervehtyy.

      • Anonyymi

        Kun voitamme vaalit laitamma viikatteen heilumaan. Kaupungilla on turhaa väkeä ainakin puolet liikaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kun voitamme vaalit laitamma viikatteen heilumaan. Kaupungilla on turhaa väkeä ainakin puolet liikaa.

        Kepulaiset lähtee ensimmäisinä. Päälliköt alennetetaan roskahommiin.


      • Anonyymi

        Joo vassut ja sossut valtaan ! Siitä se lähtee. Verot ylös ja velkaa lisää !


    • Anonyymi

      Orionin halli vieläkin tyhjänä, kulut jatkuu..

    Ketjusta on poistettu 40 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      134
      5345
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3327
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1867
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1830
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1685
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      72
      1542
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1435
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1326
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1317
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      20
      1288
    Aihe