Kemijärven talous kuntoon

Lopettakaa valitus ja käärikää hihanne. Tänne ehdotuksia miten talous saadaan kuntoon.
Ilmoita


571 Vastausta

Ketjusta on poistettu 35 sääntöjenvastaista viestiä.


YT neuvottelut, turhien virkojen lopettaminen, lomautukset. Siinä aluksi.
1
Ilmoita
Kepulaiset pois jotta eivät enää sotke asioita.
1 VASTAUS:
Koulu- ja päiväkoti-investoinnit pariksi vuodeksi jäihin.
+Lisää kommentti
Nuoret ja kauniit tytöt kadulle töihin. Tuo kunnalle rahaa ja miehetkin ovat tyytyväisempiä(!).
Ilmoita
Pimeämpinä aikoina pidetään valot päällä vain joka toisessa pylväässä ja niitäkin kun vielä räpsytellään päälle parin minuutin välein niin säästöä syntyy.
1
Ilmoita
Opettajien lukumäärä vastaamaan todellista tarvetta.
1
Ilmoita
Palkatkaa täysaikainen kunnanhallituksen puheenjohtaja ja hyvällä palkalla. Samalla vähentäkää puolet kunnantalon porukasta. Kaupunkinjohtaja puolipäiväiseksi. Perikää Biorehville annetut rahat takasin pikapuolin. Näin aluksi.
1
Ilmoita
Ei tarvitse kokopäivätoimista hallituksen puheenjohtajaa, sotkee entisestään asiat. Opettakoon koululaisia. Kaupungilla tai sen yhtiöissä töissä olevat eivät kuulu kaupunginhallitukseen. HE pitävät vain omista työpaikoistaan kiinni. Yt-neuvottelut koskemaan koko henkilökuntaa ja hallinnosta kaksoismiehitys pois.
2 VASTAUSTA:
kaupunkinhallitus vaihtoon . Hallitukseen ne jokka ei oo kunnan töissä. Vois jotain tapahtua.
Maakuntamalli, Keskustan lempilapsi saatiin viimein läpi hallituksessa.. Tulee lisää hallintokuluja esim Maakuntavaltuusto johon valitaan edustajat maakuntavaaleilla. Kokouspalkkiot moninkertaistuu, kun ukot kiistelee mitättömistä asioista pikkutunneille asti.
+Lisää kommentti
Sote-menot järkevällä tasolle. Ei ole perusteita nykymenolle, kun verrataan vastaavan kokoisten ja olosuhteiltaan samankokoisia kuntiin.
Ilmoita
Turhien kulujen leikkaaminen ja verotuksen kiristäminen. Rahaa tuovien tapahtumien järjestäminen. Kepulaiset helvettiin.
Ilmoita
Kiinteistöjen käyttöastetta parannettava, myyntiin tai purettava. Teollisuus ja kauppakiinteistöjen myynti ei vain tahdo onnistua käypään hintaan. Henkilöstömäärä sopeutettava asukasluvun mukaan ennakoidusti. Nämä toimenpiteet olisi pitänyt aloittaa jo 2000 luvun alussa, mutta kun velkaa on otettu velan päälle ja nyt on sitten "hätä päällä" .
Ilmoita
Hei me rikastutaan, otetaan uusia ukkoja vaikka aluksi 300kpl. Varsitiellä asunnot vapaana. Maksajana on veronmaksajat se on sitä kierrätystä josta nykyiset päättäjät toitottaa j toitotti. Missä veronmaksajien rahat? Se voitto!
Ilmoita
Olikohan järkevä teko tuon sähköyhtiön omistajilta ulkoistaa verkkoliiketoiminnassa olevat ihmiset? Nyt mikään ei toimi? Hidasta? Pyrokraatista? Olisiko tuokin aivan P vai ceestä
1 VASTAUS:
Joko sähköyhtiön omistus on lahtipenkillä ? Muhii iso raha . Kaupunkin talousnerot kohta sen kimpussa ???
+Lisää kommentti
Lähtökohtaisesti, äänestäkää oikeita vastuunkantavia ihmisiä, viime vaaleissa taisivat loputkin heistä jäädä rannalle.
Ei se ihmeepää ole.
1 VASTAUS:
Kepulaiset ketkut eivät ole vastuunkantajia vaan pahimpia sählääjiä ja vääristelijöitä..
+Lisää kommentti
Koulukampuksen rakentamisesta pitää luopua. Aika tekee tehtävänsä ja koulukampusta ei tarvita. Odotetaan neljä viisi vuotta ja kaikki on ohi!
1 VASTAUS:
https://keskustelu.suomi24.fi/t/15706350/etta-viela-tama---
Talous kuntoon ja sitten talous on pidettävä oikeassa jamassa.
Ei mittään uutta kokopäiväistä työntekijää meille enää,
lopettakaa hulluus! Omituinen aloite.
+Lisää kommentti
Kuha saahan se tehas niin sitte alkaa taas lyyti kirjottaa ja junavuorot tihenee.
0 VASTAUS:
+Lisää kommentti
Utopitehtaan haikailu lopetettava ja aloitettava kustannusrakenteen purku.
1 VASTAUS:
Kaupunginjohtajan ja palvelualuepomojen palkasta voi höylätä reippaasti, turhat taloustyypit ulos ja laskutaitoiset tilalle. Konsulttien palkkaamiskielto ja typeryyksiin sijoittaminen seis. Kaupunginhallitus vaihtoon pomoa myöten. Kaupungin kiinteistöt myyntiin.
+Lisää kommentti
Kemijärven ongelmana on mm. Liiat, käytöstä poistuneet lattianeliöt. Silti Jyvälän päiväkotia laajennetaan miljoonilla. Ikään kuin neliöitä olisi liian vähän. Jyvälän vanha osakin on nyt remontin takia tyhjillään, niin siltikin kaikki lapset mahtuvat kunnan tilohin. Eli turhia neliöitä tulee taas lisää ja miljoonia lisää velkaa.
Ei kai tämäkin päätös ole tehty vain Sellutehtaan tulon vuoksi, kun väki alkaa lisääntymään.
Kyllä on tuo toteutumaton Sellu.unelma maksanut paljon ja velkaannuttanut kunta rievun. Sääli.
1
Ilmoita
Samainen Selluhuuma on ollut vallalla myös koulukampuksen rakentamispäätöksessä. Jo nyt mahtuisivat oppilaat kahteen kouluun ja muutaman vuoden päästä kaikki Hillatielle. Siltikin on kunnalla varaa velkaantua lisää useilla miljoonilla, jotta saataisiin lisää turhia neliöitä.
Kyllä kohta jonkun valtakunnan holhoojan on otettava ohjakset käsiin.
1 VASTAUS:
Niin mutta sellutehas maksaa kaiken ? 100 % lupaus tullu Heikiltä. Olkaa huoleti.
+Lisää kommentti
Ei se että Helppo Heikki lupaa ole se ongelma, vaan se ken näihin lupauksiin uskoo ja toimii sen mukaisesti.

Päätöksen tekijöitä kun kuuntelee Kemijärvellä, niin suorastaan vakaumuksen asteella on usko tehtaan tuloon. Ja sen nojalla on otettu velkaa miljoonia ja uskotaan, että kunta saa sen moninkertaisena takaisin.

Kun raha kirstuun kilahtaa, niin sielu....jne

Toivottavasti tehdyt Attendo kiinteistökaupat eivät nyt kohta köyhdytä,kuntaa kovin, kuten muutaman vuoden takaiset Redu kaupat yllättivät miljonatasolla lisää kuluja kunnalle. Amatöörien kaupankäynti on tullut aina kalliiksi kunta poloiselle.
3 VASTAUSTA:
Talousnerot teki Attendo kaupat....kuka pärjäs ?Koska nää kaupunkin kauppojen tekijät ja lainanantajat joutuvat vastuuseen ? Onks tomera emäntä pannu tuulemaan ?
Anonyymi kirjoitti:
Talousnerot teki Attendo kaupat....kuka pärjäs ?Koska nää kaupunkin kauppojen tekijät ja lainanantajat joutuvat vastuuseen ? Onks tomera emäntä pannu tuulemaan ?
Terveysfirmoilla on käytössä huipputason juristit, ja asiantuntijat niiden avulla juuri tullaan tekemään se tuleva tuotto.
Vähävaraisilla kunnilla on suuri houkutus myydä kiinteistönsä palveluntuottajalla joka vielä mahdollisesti rakentaakin uusia hoitotiloja. Näin saadaan ankkuroitua omat reviirit kuntoon koska ollaan monopoliasemassa eikä hoitoja voi kilpailuttaa.
Jos palveluntarjoja olisikin vuokralaisena silloin sitä pystyisi tarvittaessa vaihtamaan. Attendonkin nykyjään omistaa pääosin ruotsalaiset ja suomalaiset kuka omistaa vuosien kuluttua sitähän ei tiedä kukaan.
Anonyymi kirjoitti:
Talousnerot teki Attendo kaupat....kuka pärjäs ?Koska nää kaupunkin kauppojen tekijät ja lainanantajat joutuvat vastuuseen ? Onks tomera emäntä pannu tuulemaan ?
Kovin on hiljaa. Miten kävi sen jääviystutkinnan?
+Lisää kommentti
Kuntavero on nostettava sinne 50 %:n pintaaan niin alkaa tapahtua.
1 VASTAUS:
Niinpä. Kuolee koko homma.
Verot ovat jo tapissaan eikä niitä voi nostaa.
Muuten nousee kaikki muukin ja kansalainen on kuralla.
Ei ole muuta kun purkaa koneistoa kaikilta osiltaan ja yrittää saada kunta yritysmyönteiseksi, sillä yritykset , ne pienetkin, ovat ainoa työllistäjä ja toimeentulon tuottaja.
+Lisää kommentti
Ainoastaan lakisääteiset palvelut. Koulukampus jäihin. Luokkakoot isommaksi, nyt todella pienet. Vähennetään välitason johtajia. Ei tehdä heti lähetettä erikoissairaanhoitoon vaan hoidetaan omalla paikkakunnalla. Ei palkata konsulttia kertomaan säästökohteita jotka ovat jo tiedossa. Vähennetään ostopalveluja.
Ilmoita
Ostopalveluihin menee paljon sotepuolen rahaa. Suuri osa näistä ei ole edes lakisääteisiä. Ostetaan asumispalveluja, päihdehoitoa, puheterapiaa, toimintaterapiaa, psykologin palveluja. Hyvä, että ostetaan mutta muualla on juuri näistä palveluista säästetty. Onko Kemijärvellä varaa pitää näin hyvää tasoa ostopalveluissa? Pitäisikö kriteerejä tiukentaa? Kaikkeen ei ole varaa vaikka halutaan palvella kuntalaisia mahdollisimman hyvin. Muualla on jonot eikä kaikki pääse hoitoon/ kuntoutukseen kuten Kemijärvellä.
Ilmoita
Vihreät eivät ainakaan tarvitse tehasta, eivätkä paperia, ne kun keräävät kuivia
pörhistyneitä kuusenkäpyjä ja pyyhkivät niillä .
1
Ilmoita
Kunnanhallituksen puheenjohtaja vaihtoon. Siitä aletaan.
Ilmoita
Sotepuolen ostopalvelut ja erikoissairaanhoito pienten luokkakokojen lisäksi vie rahat. Kaikkia palveluita ei voida säilyttää ilman veronkorotuksia. Nyt nuoret lääkärit tekevät epävarmuuttaan lähetteitä erikoissairaanhoitoon, erilaisia terapiapalveluita ostetaan lähes kaikille jotka niitä osaavat vaatia. Hyvä että hoidetaan mutta onko siihen varaa? Muissa kunnissa ei palveluita saa näin helposti. Ja vaikka palveluita saa ei se ole ainakaan tuonut uusia asukkaita.
Ilmoita
1. Suomutunturin toiminta kehitetään keskus toiminnan perusteella (hiljaisuuden keskus ja myös yrittäjä Harjulan idea ym. keskushankkeet käyntiin viimein!)
2. Kalastusmatkailu ja kalastuselinkeino nousuun, pidetään haukiviikot jälleen ja kuuluisia puhujia, matkailun vetonaula kesällä, kalastajia Kemijärvelle
3. Houkutellaan uusia asukkaita kertomalla heille asioista
4. Pienyrittäjiä Kemijärvelle teollisuusalueelle, konepaja ja rakennustoiminta mm.
1
Ilmoita
miksi vatussa täällä sanotaan, että kaikki on jo ohi, ei se sitä tarkoita että sinä oot jo luovuttanu, mutta sitkeimmät meillä jatkaa, opiskelkaa tai marjastakaa yms. ei täällä kaikki oo ohi, pitää vain muuttua maailman mukana ja esim netti on meille syrjässä oleville lähes ilmainen markkinointikanava, ei enää oo niin merkitystä missä olet vaan mitä tarjoaa, minusta reilu diili.
Ilmoita
Liikaa kunnan palveluja suhteessa väkimäärään. Liikaa johtajia ja liian vähän muita työntekijöitä. Kaikkeen ei ole varaa, veroja pitäisi korottaa jos halutaan pitää nykyinen palvelutaso. Heikko-osaisuutta on paljon koska ne joilla on osaamista muuttavat muualle ja tänne jää ne jotka eivät muualla tule toimeen. Paljon siis sote palveluiden käyttäjiä ja tänne muuttajat usein niitä jotka käyttävät paljon sote palveluita. Täällä kun pääsee hyvin palveluiden piiriin.
Ilmoita
Parhaat osaajat äänestäneet jaloillaan ja loputkin suunnittelemassa lähtöä. Jälellä enää tunkio ja suhmurit sen päällä tappelemassa.
Ilmoita
Ilotalo paikkakunnalle niin alkaa hymyilyttämään. Vaimokin hyväksyy.
0 VASTAUS:
+Lisää kommentti
Päättäjät ajavat omaa ja sisäpiirin etua. Luokkakokoja ei voi suurentaa kun kaveri ei jaksa opettaa isompaa luokkaa. Ostopalveluja pitää lisätä kun kunnan työntekijä ei jaksa ottaa enenpää asiakkaita tai kaverin firma myy palveluja. Koulukampus pitää rakentaa, onhan se mukava tehdä töitä uudessa rakennuksessa. Säästää voi mutta joltain muulta kun itseltä tai lähipiiriltä.
2 VASTAUSTA:
Jos kerran palvelut ostetaan konsulteilta ja yksityisiltä niin mihin kaupunki tarvii oma henkilökuntaa ? Eiks kaupunkille riittäis pari-kolme pätevää ostajaa jokka osaa kilpailuttaa ostot ? Joutosakki sit pihalle..? Mut kuka päättäjistä uskaltaa tehä päätöksiä ? Näemmä ei kukaan. Konkkaa pukkaa...
Järjenkäyttö on ulkoistettu. Ei uskalleta olla aloitteellisia ja sitoutua mihinkään. Pitäisikö palkanmaksu keskeyttää päälliköiltä samalla perusteella?
+Lisää kommentti
Kaupungin työntekijä tulee halvemmaksi, tekee kokopäivän/viikon töitä pienellä palkalla. Ostopalveluihmiset ovat paikalla harvoin ja laskuttavat paljon. Lisäksi nostavat vuosittain hintoja.
0 VASTAUS:
+Lisää kommentti
Ostopalvelut maksaa moninkertaisesti kaupungin omaan työhön verrattuna.
2 VASTAUSTA:
Riippuu toimialoista. Yleensä ostopalvelut ovat edullisempia ja tehokkaampia.
Kaupungin työntekijät ovat liian sosialistisoituneita ja ei toimi mikään ja kaikki kestää loputtomasti.
Siksihän niitä ostopalveluita on alettu tekemään, jotta edes joku toimisi.
Kaupungin tulisi korjata tietenkin tilanne ja antaa lopputilejä oikein trumppimaiseen tapaan, niin että ovet vaan heiluvat ja toisesta ovesta sisään uusia ja asiallisia ihmisiä.
Maamme suurin ongelma on varmaan sosialismi. SItähän ihmiset tulevat hakemaan lähi-idästä ja afrikasta asti. Ei vaan riitä enää kotimaisille oloneuvoksille raha kohta.
Ostopalveluja ostetaan sote puolella kun ei omassa kunnassa ole näitä palveluja. Päihdepalveluiden, asumispalvelut, terapiapalvelut, lastensuojelun sijoitukset jne. Ja sitten ostetaan lisäksi jos ei ole tarpeeksi omia palveluita. Kaikki mitä ostetaan ei ole lakisääteisiä joten niistä voitaisiin säästää.
+Lisää kommentti
Lukekaa www sivuilta kuntalaisaloitteet Suomutunturin keskustoiminnan aloittamiseksi, ne on valtuuston pöytäkirjan liitteenä. Siinä on ehdotuksia! TOIMINTAA! Hop hop, liikkeelle! Työhön yrittäjyyden puolesta koko Kemijärvi!
Ilmoita
Vajaita ollaan? Talous kuralla ja silti kirjoitellaan vain p-lluperjantaista ja piereskelystä.
1 VASTAUS:

Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

Puhutaanhan myös pormestarista! Miksei kaupungin kirstun pohjalla kiliseviä kultakolikoita annettaisi jollekin vapaaehtoiselle työttömälle. Nythän ei yhtään tiedetä mihin ne rahat pitäisi laittaa. Pähkäillään ja pähkäillään. Palkataan konsultti pähkäilemään ja silti kilisee.
+Lisää kommentti
Mitä järkeä on jälleen maksaa konsultille? Jo tämän ketjun lukemalla löytyy säästökohteita. Samalla tulee todistetuksi, että tänne jäävät ne jotka eivät muualla pärjää. Ketjun perusteella ei liene epäselvää miksi psykiatrin palveluja tarvitaan.
1
Ilmoita
Lakisääteiset palvelut on pakko järjestää mutta miksi muista ei voi karsia? Politikot eivät uskalla ottaa vastuuta ja karsia koska pelkäävät etteivät tule jatkossa valituksi. Jos ollaan vellihousuja pitää nostaa veroprosenttia. Kaikkeen ei raha riitä. Kaiken maailman johtajista voisi alittaa säästökuurin.
2 VASTAUSTA:
Parasta olisi yhtyä Rovaniemeen. Lapset voi kouluttaa Kempassa mutta järkyttävän kalliit sotepalvelut pitää siirtää muualle. Sotesta velkataakka syvenee joka vuosi. Muut palvelut ovat kärpäsenkakan kokoinen summa siihen nähden.
Anonyymi kirjoitti:
Parasta olisi yhtyä Rovaniemeen. Lapset voi kouluttaa Kempassa mutta järkyttävän kalliit sotepalvelut pitää siirtää muualle. Sotesta velkataakka syvenee joka vuosi. Muut palvelut ovat kärpäsenkakan kokoinen summa siihen nähden.
Sotemenot pitää saada läpinäkyviksi, jotta voidaan arvioida onko ne hoidettu kustannustehokkaasti. Kemijärvi kuuluu siihen kriisikuntien pohjasakkaan, joissa sotemenot ovat yli kuusikymmentä prosenttia menoista. Se on syöksykierteen merkki, homma kaatuu ettu huju käy. Veronmaksajat lähteneet paikkakunnalta, ei kivirekeä voi muutama ihminen vetää kun vastineeksi saa vain paskamaun suuhunsa.
+Lisää kommentti
Sotemenot tulevat erikoissairaanhoidosta ja ostopalveluista. Helpompi lähettää muille hoidettavaksi kun hoitaa Kemijärvellä. Omaiset ja verkostot painostavat lähetteitä ja vaativat palveluita. Esimerkiksi päihdehuollon palvelut maksavat paljon ja ovat usein hyödyttömiä, päihteiden käyttö jatkuu hoidon jälkeen. Kunnan omat työntekijät vaativat lähetteitä muualle vaikka hoidon voisi järjestää paikkakunnalla. Omiin hoitomahdollisuuksiin ei uskota.
4 VASTAUSTA:
Kunnan omat työntekijät päihdehuollon asiakkaita? Sepä erikoinen tilanne. Selittää varmaan heikkoa laskutaitoa?
Naapuri pääsi hoitoon kun joku muu kun kaupungin työntekijä oli yhteydessä ja vaati hoitoon päästä.
Totta tämä, hoitoon on vaikea päästä. Hyvää apua saa A- killasta mutta jos tarvitsee muuta hoitoa ei onnistu. A- killan apu on hyvää ja täällä lähellä. Aina ei tarvi lähteä muualle hoitoon.
A- killan tukea ei Kemijärvellä arvosteta. Vaikka tukea voitaisiin antaa Kemijärvellä palvelun piirii ei ohjata. Ennemmin tehdään kallis lähete tai ohjataan toiseen palveluun. Virkamiehet tai omaiset eivät tunne A- killan monipuolista palvelua. Yhdessä paikkakunnalla tekeminen säästäisi kalliita erikoissairaanhoidon kuluja.
+Lisää kommentti
Kalanjalostushalli alkaa kuulemma tuottamaan rahallista tulosta mittavamminkin jo kuluvan kesän aikana, kun ammattikalstajat pääsevät viimeinkin hyödyntämään hallin toiminnot ja uskaltavat asettaa pyydykset koko kapasiteetiltaan runsasta kalakantaamme hyödyntämään.
Näin kunta pääsee nauttimaan kalajalosteiden tuottamista verotuloista ja saa näin Särkikankaan kohteeseen sijoittamansa rahat moninkertaisena takaisin.
Tämä voi yllättää talousihmiset kunnassa positiivisesti.
Rysän päältä kinni jääminen on joskus mukava asia.
1 VASTAUS:
Taas näitä kalavalejuttuja...
+Lisää kommentti
Ja kuinka paljon kalajalostamoon on mennyt rahaa? Tämä raha on muusta pois. Milloin alkaa tuottaa?
2 VASTAUSTA:
Ehkä ennen kuin sellutehas ?
Rahaa menny paljo,paljon vähemmän kuin ns.tulollaan olevaan sellutehtaaseen . Sekin raha on muusta pois vai ? Toisaalta kalastajat jo hommissa mut kuis on selluntekijöitten laita ? Sellu-uskossa haaveilevat ?
+Lisää kommentti
Tarvitaan teollisuutta jolla on suuri kysyntä mutta pieni tarjonta ja siksi ehdotan ilotaloa jossa pannaan hommia hikipäissään.
1 VASTAUS:
Vain säälittävät alimittaiset ja rumat joutuvat ostamaan ilotalojen palveluita. Mitä suuremmin täällä vouhkaat, sitä pienempi sinulla on. Tiedäthän, että sinut tunnetaan :D
+Lisää kommentti
Palvelujen karsiminen tai verojen korottaminen, näistä pitäisi valita. Verojen korottaminen ei tunnu päättäjille sopivan joten jäljelle jää palveluista karsiminen. Työntekijät ovat jo nyt minimissä johtajia ja opettajia lukuunottamatta, heistä voisi vähentää. Palveluiden karsiminen voidaan aloittaa luokkakokojen suurentamisella. Sellaiset ostopalvelut mitä voidaan tehdä oman työnä lopetetaan.
3 VASTAUSTA:
Vähentääkö opettaja opettajia ? tuskin...
Anonyymi kirjoitti:
Vähentääkö opettaja opettajia ? tuskin...
Lisää rusinapullia itelle mässyn mässyn ja palkankorotus.
Anonyymi kirjoitti:
Lisää rusinapullia itelle mässyn mässyn ja palkankorotus.
Kermaleivokset on parempia kuin lätyskäpullat.
+Lisää kommentti
Siinäpä se säästää pitäis mutta olisi parempi jos sen tekee joku toinen.
2 VASTAUSTA:
Kermaleivoksen lisäksi valtuutetuille 7 tonnin palkat, jo siinä olisi mukava kahvistella. Ja pörmestari tietenkin yli kymppitonnin palkalla. Kaikille patsas liikenneympyrään. Sitten vaan onnentunteesta nauttimaan.
Anonyymi kirjoitti:
Kermaleivoksen lisäksi valtuutetuille 7 tonnin palkat, jo siinä olisi mukava kahvistella. Ja pörmestari tietenkin yli kymppitonnin palkalla. Kaikille patsas liikenneympyrään. Sitten vaan onnentunteesta nauttimaan.
Seittemän tonnia kuussakaan riitä ees housun persauksen parsinlankoihin. Porsaan kyljyksiä ja lohivoileipiä tarjolle jo alkaa syntyä ajatusta kuka on seuraava konsultti.
+Lisää kommentti
Opettajia on liikaa päättäjissä, ei voi suurentaa luokkakokoja ja pitää rakentaa koulukampus.
1 VASTAUS:
Soteväkeä on liikaa päättäjissä. Sote syö Kempan jo aamupalaksi.
+Lisää kommentti
Kemijärven tulevaisuus näkymiä:

1. Matkailu, luontomatkailu erityisesti koska Kemijärven luonto on ainutlaatuinen
2. Suomulle vihdoinkin se monien ihmisten toivoma keskusrakennus + toiminnot
3. Kalastus, hauki ja särki palautettava kunniaan, ammattikalastajille puhdas vesi!
4. Luokka-Aavan asutusalueen matkailutoiminta pitää alkaa kehittää nyt
5. Entisille kyläkouluille toimintaa, esim. hiljaisia retriittejä
6. Paikallisten käsityöläisten taitojen markkinointi
7. Kelonveistoviikojen toiminta aktiivisemmaksi ja maailmalta taiteilijoita
8. Esitys pyramidin rakentamisesta nähtävyydeksi toteutettava keskustaan
9. Mökkikylä-toimintaa järvimaiseman ympärille, vuokrataan ja myydään
10. Pienteollisuutta kehitettävä mm. teollisuusalueelle uusia yrityksiä
Ilmoita
Kepu on syöpä joka tuhoaa hyvinvointia ja tasa-arvoa.
5 VASTAUSTA:
Kepulaiset johtavat virkamiehet?
Huh mikä tyyppi kirjoittaa! Kepu se on tänne kaiken tuonut ja meillä on hyvät palvelut, ollaan niistä kiitollisia, kuten uimahalli, liikuntahalli, jäähalli, rautatieverkosto, pyöräilytiet, palvelut kaupat jne ja vaikka mitä yhdistys toimintaa. Kemijärvi on ONNEN KAUPUNKI <3 IHANAA <3 IHANAA <3

Kukaan ei kaipaa NEGA kirjoituksia, joten voitte lopettaa tänne kirjoittamisen, jos ei ole myönteisyyttä yhtään.

ANTI-NEGA-17
Anonyymi kirjoitti:
Huh mikä tyyppi kirjoittaa! Kepu se on tänne kaiken tuonut ja meillä on hyvät palvelut, ollaan niistä kiitollisia, kuten uimahalli, liikuntahalli, jäähalli, rautatieverkosto, pyöräilytiet, palvelut kaupat jne ja vaikka mitä yhdistys toimintaa. Kemijärvi on ONNEN KAUPUNKI <3 IHANAA <3 IHANAA <3

Kukaan ei kaipaa NEGA kirjoituksia, joten voitte lopettaa tänne kirjoittamisen, jos ei ole myönteisyyttä yhtään.

ANTI-NEGA-17
Heitä pois jo nuo juopon horinat ja kerro, miten saadaan osaamattomista päättäjistä osaavampia.
ANTI-NEGA-17 ottaa vain kohtuudella!!! Voi nenä mikä tyyppi olet, toisia arvostelet juopoksi, oletko itse? Kielteisyyttä ei kukaan elämäänsä kaipaa. ANTI-NEGA-17 eli vuoisa kielteisyyden ympäristössä, kunnes pääsi eroon
Anonyymi kirjoitti:
ANTI-NEGA-17 ottaa vain kohtuudella!!! Voi nenä mikä tyyppi olet, toisia arvostelet juopoksi, oletko itse? Kielteisyyttä ei kukaan elämäänsä kaipaa. ANTI-NEGA-17 eli vuoisa kielteisyyden ympäristössä, kunnes pääsi eroon
Lähtikö emäntä kun olit kohtuudella aina pikku simassa...?
+Lisää kommentti
Onhan meillä vaikka mitä ja hyviä ideoita kehittää jatkossakin erilaisia palveluja. Pulmana on ettei ole rahaa. Kehittäminen on vaikeaa ilman investointeja, uimahallin korjaamiseen ei ole rahaa, ei ole varaa pitää pieniä luokkakokoja tai tarjota kaikille ostopalveluja. Kaikkea ei voi saada, pitää uskaltaa tehdä päätöksiä.
2 VASTAUSTA:
Eipähän se idea hyvä ole mikä ei rahaa poiji. Ei ole ollut hyviä ideoita, siitä todistaa se että on sänkätty kaikki rahat! Voi kiissuksen kirsut ja puupalikat! Uskaltaa ja uskaltaa... mitä ihmeen vispausta ja vatkausta siellä virkamiesjohdossa ja päättäjät on aivan lätyskäpullista pullistuneet, silmäluomet puolitangossa krooh pyyh ja hyvää yötä.
Kehittäminen on tosi tahkeaa, jos investointeja ei saa suhmuroita itelle enään. En ala enään päättämään mitään. Istun vaan ja suipistelen.
+Lisää kommentti
ilman uusia veronmaksajia ihan turha luulo
1 VASTAUS:
Noh uusia vielä kun vanhatki lähössä. Jälellä olijoille ei makseta palkkaa, niin ei kerry verojakaan--- hölmölän tilkkutäkin tekoa.
+Lisää kommentti
Attehan se esitti että otetaan 15 miljoonaa uutta lainaa, sillä pötkitään mukavasti eläkepäiville asti.
Kattellaan sitten asiaa uudelleen, ei hätiä mitiä.
0 VASTAUS:
+Lisää kommentti
Voiko tuo olla totta? Jos on ei taida kaupunginjohtaja ajatella kaupungin parasta. Ei kai kukaan edes antaisi Kemijärvelle tuollaista lainaa.
Ilmoita
Hyväveliverkosto ei kykene säästöihin, aina on joku sukulainen tai naapuri paikassa josta pitäisi säästää. Kun on vuosia käyty lehmänkauppoja on aina jollekin palveluksen velkaa. Silloin ei voi säästää ja tuloksena on varaton kaupunki.
1 VASTAUS:
Just näin, kepuverkosto. Oikeutta ei saa, samaan mafiaan jos et kuulu niin kiusataan hengiltä.
+Lisää kommentti
No kertokaapa onko kaupunginjohtajalle mitään väliä meneekö Kemijärvi perseelleen vai katoaako kartalta? Jos maksaa veronsa muualle ja käy vain säheltämässä täällä, niin mikä se sellainen johtaja on? En kyllä tunnista ja arvosta tälläistä henkilöä. Mitä lie näillä päättäjillä on päässään kun ovat tämmöisen valinnan tehneet! Kyllä Kemijärvestä on onnistuttu tekemään niin naurunalainen paikka...valtettavasti. Ohi ajettava kylä' kuin Pelekosenniemikin.
4 VASTAUSTA:
Oiskohan tovereilla ollu osuutta valintaan ? Haiskahtaa vähän siltä.
Anonyymi kirjoitti:
Oiskohan tovereilla ollu osuutta valintaan ? Haiskahtaa vähän siltä.
Kepun ketkut ja metkut.
Selvitäppä faktat ensin ennenkuin alat täällä horisemaan mitään. Kj asuu ja elää täällä ja maksaa veronsa tänne. mutta tämä historianopettaja + kemisti symbioosi on katastrofaalinen. Missä muussa kaupungissa kemisti häärää talouspuolella ?
Anonyymi kirjoitti:
Selvitäppä faktat ensin ennenkuin alat täällä horisemaan mitään. Kj asuu ja elää täällä ja maksaa veronsa tänne. mutta tämä historianopettaja + kemisti symbioosi on katastrofaalinen. Missä muussa kaupungissa kemisti häärää talouspuolella ?
Kuunteleppas omia neuvojasi ja tarkista missä on kirjoilla joten sinne maksaa verotkin.
+Lisää kommentti
Valtuustonjohtaja palkansaajaksi miksi?+???? omanedun tavoittelu hyvän palkanlisäksi vain lisääntyisi?Varmaan kokouspalkkioillakin päätöksiä pystyy tekemään ja lohileivillä????Tarvitaanko lisää menoja ???Säästää pitäisi?
4 VASTAUSTA:
Ei pysty jos pullat ei ole tarpeeksi kuohkeita ja mönjät kohillaan. Pullan takiahan sielä istutaan. Mieluummin palkkaakin pullan kyytipoijaksi.
Ei valtuuston puheenjohtaja palkolliseksi konttuuriin vaan hallituksen puheenjohtajaa kepulaiset yrittää päivähoitoon - kun se koulutyö on niin raskasta. Tarttis päästä levähtään konttuurin päydän taakse.
Anonyymi kirjoitti:
Ei valtuuston puheenjohtaja palkolliseksi konttuuriin vaan hallituksen puheenjohtajaa kepulaiset yrittää päivähoitoon - kun se koulutyö on niin raskasta. Tarttis päästä levähtään konttuurin päydän taakse.
Kyllähän se on monelle väsyttävää istua yhtäaikaisesti monien yhtiöitten hallituksissa ja koittaa pitää lukua omista euroistaan. Helpompi osa on sillä joka tekee tavallista työtä josta ei liikaa tule tuohta.
Anonyymi kirjoitti:
Kyllähän se on monelle väsyttävää istua yhtäaikaisesti monien yhtiöitten hallituksissa ja koittaa pitää lukua omista euroistaan. Helpompi osa on sillä joka tekee tavallista työtä josta ei liikaa tule tuohta.
Varsinkin jos on koko ajan lomalla niin on helpompaa.
+Lisää kommentti
Ei säästetä vaan laajennetaan ja kehitetään. Niin ja kepulaiset ensin vittuun tästä kylästä.
3 VASTAUSTA:
No eihän tänne jää sit paljonkan sakkia ja nekki jokka jää ovat sossuluukun kuluttajia. Ei se kehittäminen ainakaan siitä lähe.
Anonyymi kirjoitti:
No eihän tänne jää sit paljonkan sakkia ja nekki jokka jää ovat sossuluukun kuluttajia. Ei se kehittäminen ainakaan siitä lähe.
Kekkä istuu Kemijärven kehityksessä?
Anonyymi kirjoitti:
Kekkä istuu Kemijärven kehityksessä?
Missä hampit istuu?
+Lisää kommentti
Täällä saa hyvin palveluja, ei joudu jonottamaan kuukausia kuten muualla. Pääsee nopeasti korvaushoitoon eikä lastensuojelusta ole harmia. Pääsee tarvittaessa nopeasti päihdepuolen laitoshoitoon ja jaksaa taas juoda. Ei ole ihme että tänne muuttajat kuluttavat enemmän kun maksavat veroja.
Ilmoita
Kyllä tämä paikka on hamppien paratiisi!
2 VASTAUSTA:

Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

Hamppi hamppia äänesti!
Kyllä hamppi on hampille pukki.
+Lisää kommentti
Rahaa on riittänyt erikoisiin paikkoihin: taideteokseen liikenneympyrässä, konsultteihin, pieniin luokkakokoihin, kulttuuri- ja matkailuhankkeisiin jotka eivät ole tuottaneet mitään, kalliiden palvelujen ostoon koska on tehty sopimuksia näiden palvelujen ostosta jne. Rahaa on antaa kyläyhdistysten erilaisiin hankkeisiin vaikka nämä hankkeet eivät hyödytä kun muutamaa aktiivi-ihmistä eivätkä tuota mitään.
Rahaa on siis sisäpiirille tärkeisiin hankkeisiin.
1 VASTAUS:
Rahaa pannaan heittämällä sotepalveluihin! On vähän eri hintaluokkaa, katoppa montako nollaa on perässä...
+Lisää kommentti
Useat sotepalvelut ovat lakisääteisiä ja niitä on pakko järjestää. Säästää voi niistä joita ei ole pakko järjestää. Tässäkin ketjussa on mainittu niitä palveluja joita ei ole pakko järjestää. Säästää voidaan näistä muista palveluista joita on kirjoittajat aiemmin jo maininneet.
Ilmoita
Voi nenä mitä negaa, ei negaa tai päähän lekaa, sanoi pohjalainenkin. Suomun hieno ehdotus toimintaan ja Kemijärven hyvä henki hoitaa sieltä loput. Ei negaa lallati laa kun jo naurattaa.
ANTI-NEGA-17
1 VASTAUS:
Sä et oo oikea Antinega, vaan joku matkija. Mene Suomulle rauhoittumaan... En oo p-pää, mutta rakastan Suomua ja esitän, häiriintyneet menevät sinne!
+Lisää kommentti
Miksi kulttuuriin ja matkailuun on vuosien saatossa syydetty rahaa kun mitään ei ole tullut takaisin? Rahaa ei myöskään tuo kyläyhdistysten kunnostetut talot ja niiden remontoinnit. Rahaa ei ole ja talous menee miinukselle, ei ole ihme kun raha menee kaikkeen tuottamattoman huuhaatoimintaan.
Ilmoita
Säästämisen voisi aloittaa välijohdon irtisanomisilla tai heidän siirtämisellä suorittavaan työhön. Työntekijät ovat nykyisin aiempaa itseohjautuvampia, lisäksi nykyisin on kulunvalvontajärjestelmä ja asiat hoidetaan sähköisesti (lomat, ylityötunnit jne). Lähiesimiehiä ei enää tarvita samalla tavalla kun ennen. Aiemman organisaatiouudistuksen piti vähentää johtajia mutta niin ei ole tapahtunut. Vähennystä on tullut suorittavassatasossa ei esimiestasolla.
Ilmoita
Täällä piiri pieni pyörii. Johtajat ovat sukua keskenään, kavereita, kuuluvat samaan seurakuntaan tai metsästysseuraan, ovat kummeja tai lapset on kavereita tai keskenään naimisissa tms. Ollaan vuosien varrella tehty palvelus joka nyt pitää maksaa jne. Siis tyypillistä korruptiota. Käytännössä päättäjät eivät uskalla säästää ja tulos on se ettei ole rahaa vaikka korjata uimahallia. Nyt toivotaan tehtaasta pelastajaa, ei tarvitse tehdä ikäviä päätöksiä ja säästää vaan taas voidaan jatkaa entiseen tahtiin ja kaikki ovat onnellisia.
Ilmoita
Ei niitä kulunvalvonta laitteita käytetä, tulisi muuten vain puolet palkasta koko porukalle.
Ilmoita
Taitaa olla niin etteivät nämä johtajat käytä niitä kulunvalvontalaitteita, työntekijöille taitaa olla pakollinen. Työntekijälle käyttämättömyys on peruste irtisanomiselle.
1 VASTAUS:
Olis varmaan johtajallekin mutta kuka sitä valvoo?
+Lisää kommentti
Hyvä kun tulee sote, palvelut yhtenäistyy ja johto on Rovaniemellä.
1 VASTAUS:
Aivan . Rovaniemelle yksi johto. Täällä pikkupomot ja isommatkin pannaan oikeisiin hoitotöihin. Paperien kantelu ja päätteiden tuijotus vähenee minimiin. Potilaatki saa hoitoa.
+Lisää kommentti
Sote ratkaisee osan ongelmista, hyvä niin. Ihmetystä aiheuttaa miksi pitää taas tehdä seiniä. Koulukampus pitäisi rakentaa, uutta velkaa ottaa mutta ei ole varaa korjata uimahallia. Kyläyhdistyksille syydetään rahaa vaikkei kylissä ole kun muutama asukas. Kalajalostamoa on tehty kun Iisakin kirkkoa, voittoa ei liene tulossa kymmeniin vuosiin ellei kaupunki osta kaloja ylihintaan ja syötä vanhuksille ja koululaisille. Matkailua on yritetty vuosia elvyttää, tuloksetta. Missähän on vika? Osaamisessa vai missä? Rahaa on syydetty milloin matkailuun milloin kulttuuriin mutta tulosta ei ole tullut. Naapurikunnissa, vaikka Sallassa on matkailu paljon edellä vaikka on pienempi kunta.
2 VASTAUSTA:
Kemijärven päättäjien pitää pyytää Sallan kuntapomolta E.Parkkiselta neuvoja koska omat aivot eivät riitä muuhun kuin sellu-uskossa kieriskelyyn.
Sallassa rakennetaan uusia asuntoja koska vuokratalojen käyttöaste on jo tapissa. Kemijärvellä valtavasti tyhjiä asuntoja ja talojen purut uhkaa.Matkailu Sallassa senkun kasvaa . Kemijärvellä ei.
Anonyymi kirjoitti:
Kemijärven päättäjien pitää pyytää Sallan kuntapomolta E.Parkkiselta neuvoja koska omat aivot eivät riitä muuhun kuin sellu-uskossa kieriskelyyn.
Sallassa rakennetaan uusia asuntoja koska vuokratalojen käyttöaste on jo tapissa. Kemijärvellä valtavasti tyhjiä asuntoja ja talojen purut uhkaa.Matkailu Sallassa senkun kasvaa . Kemijärvellä ei.
Sallassa tosiaan löytyy toimivia ideoita! Kun yhistytään Sallaan, tarvitaan vain yksi hallinto.
+Lisää kommentti
Sallassa ymmärretään myös,että tuulivoimasta saadaan kuntaan yhteisöverotuloja. Ja näiden tulojen avulla voidaan investoida ja kehittää kunnan palveluja sekä matkailua.
Ilmoita
Ei Sallassa ole ollutkaan aikoihin oikeaa, ammattitaitoista kunnanjohtajaa, kuten nyt. Nykyinen johtaja ei hössötä idän pikajunaa, eikä ole ehostamassa rautatietä , jonka Stalin aikoinaan vaati meidän rakennettavaksi., talvisodan rauhanvaatimuksenaan. Edellinen kunnanjohtaja, sosiaalidemokraatti on vieläkin noissa rata ...unelmissa ja meinasi pilata Sallan mahdollisuudet, nauttiipa siitä jopa nykyäänkin palkkaakin, vaikka on eläkkeellä. Nylyinen kunnanjohtaja ei ole vasemman laidan kätyri, politiikan kartalla.
Talouden kannalta ei ole kunnassa ratkaisevaa se, onko sellutehdas vai ei, vaan se onko kunnalla hyvä johtaja!!! Hyvä Erkki.
4 VASTAUSTA:
Salla on monessa mielessä esimerkillinen. Hyvä Salla!
Anonyymi kirjoitti:
Salla on monessa mielessä esimerkillinen. Hyvä Salla!
Kemijärvi ennakoi teetti konsultti yhtiöllä yleiskaavan Suomulle ja Räisälään.Kaavoitus kesti yli 10 vuotta ja makso paljon,mitään tarvetta kaavalla ei ollut konsultti yhtiö kiittää ja kumartaa.
Kyllä Salla on tehnyt viisaat päätökset jo viimeisen kymmenen vuoden aikana, ei nykyiselle kunnanjohtajalle kaikkeaa kunniaa.
Toki kepulaiset ylistävät olipa hyvä tai huono. Kyllä Sallassakin on kirvestä isketty kiveen esim myymällä (lahjoittamalla) hyväkuntoinen vanhainkoti Attendolle joka kohta alkaa sillä tekemään kunnon tiliä.
Anonyymi kirjoitti:
Kyllä Salla on tehnyt viisaat päätökset jo viimeisen kymmenen vuoden aikana, ei nykyiselle kunnanjohtajalle kaikkeaa kunniaa.
Toki kepulaiset ylistävät olipa hyvä tai huono. Kyllä Sallassakin on kirvestä isketty kiveen esim myymällä (lahjoittamalla) hyväkuntoinen vanhainkoti Attendolle joka kohta alkaa sillä tekemään kunnon tiliä.
Kunnanjohtajahan vain esittelee hallitus ja valtuusto viimekädessä päättää. Virkamiehillä saa olla hyviäkin ajatuksia jos päättäjillä poliittinen tai oma etu ajaa edelle yhteisen edun silloin ollaan hukassa.

Siksipä onkin tärkeää kuka siellä valtuustossa, ja hallituksessa istuu se on meidän päätettävissä.
+Lisää kommentti
Kemijärven nykyinen kunnanjohtaja on kyllä varmaankin ihan hyvä, mutta väärässä kunnassa. Täällä kun kepupoliitikot viitoittavat kaiken. Tuskin kunnanjohtaja itsekään uskoo biotehtaaseen, mutta näin hänelle on kerrottu,,kepulaisten taholta.
Siksi talous on rempallaan. Talouden kannalta ihan hyvä, kun yhä harvempi uskoo biotehtaasseen Kemijärvellä. Paitsi Taisto, vielä silloinkin kun Patovaara kasvaa Kemiläisille pitkäkuituusta sahattavaksi junan kyytiin.
1 VASTAUS:
Kepu on yhteiskunnan ja henkisyyden "syöpä". Asiat pitää hoitaa sydämen ja järjen äänellä.
+Lisää kommentti
Kemijärven talous saadaan kuntoon näin!

1. Henkilöstömäärän mitoitus oikein, ennakoidusti tulevan asukasmäärän mukaisesti.
2. Kaikista tyhjistä tiloista mahdollisimman nopeasti erilleen.
3. Kilpailutus kaikissa hankinoissa.
4. Osallistuminen aktiivisesti sellutehtaan rakennushankkeeseen.
5. Osallistuminen Nuolivaaran tuulipuisto hankkeeseen.
6. Selvittää mahdollisesti kaivoksen uudelleen avaamista.
7. Panostamalla Suomun matkailualuueseen.

Kaupungilla on erittäin tärkeä saada erinlaisia verotuloja, jotta pystytään tuottamaan palveluja!
Ilmoita
Henkilöstömäärän mitoitus niin, että ylimääräiset johtajat ja esimiehet minimiin ja suorittavan työn tekijöiden mitoitus kohdilleen. Nyt on vähennetty suorittavia työntekijöitä ja esimiehet ovat lisääntyneet. Siitä seuraa, että jäljelle jääneet tekevät usean työntekijän työt yhden työntekijän palkalla. Tällöin jää pakosta osa tehtävistä tekemättä ja se näkyy työsuorituksissa.
1 VASTAUS:
Koulupuolella pomoja on vähennetty, hallinnossa ja sotessa ei.
+Lisää kommentti
Koulupuolella pistetään raha seiniin ja pieniin luokkakokoihin. Ja nyt koulukampukseen.
1 VASTAUS:
Lapset vähenee . Muu ei. Ei ihme et talous kuralla.
+Lisää kommentti
Mielenkiinnolla luin kirjoituksia ja täytyy "sanoa" olipa niin maisterimaista, asioista tietävää tekstiä.
2 VASTAUSTA:
Maisteri valtuustossa ja hallituksessa. Piiri pieni pyörii, kepu siinä hyörii.
Anonyymi kirjoitti:
Maisteri valtuustossa ja hallituksessa. Piiri pieni pyörii, kepu siinä hyörii.
Tämän maisterin tunnistan...ei ole kepu, eikä valtuustossa.
+Lisää kommentti
Pitäisi olla kun ajatukset ovat järkeviä. Miten saadaan nämä järkevät maisterit hoitamaan meidän asioitamme. Nykyiset päättäjät kun eivät saa mitään aikaan.
Ilmoita
En usko, että yksi maisteri on yksinään ketjua kirjoittanut. Kommentoijia on useita mutta jos kaikki järkevät kommentit on yhden kirjoittajan olisi mukava tietää kuka hän on. Hänelle voisi tarjota vastuullista tehtävää kaupungin organisaatiossa jos hän ei vielä sellaisessa asemassa ole.
3 VASTAUSTA:
Olisiko kuitenkin lähes tohtoritason ’asiantuntevia’ kommentteja.
Samaa mieltä, kyllähän tämä ”tohtoritason” kommentoija yrittää saada omat kirjoituksensa näyttämään jonkun toisen kirjoittamilta. Tuliko pupu pöksyyn ja kirjoittelu alkoi kadutaan? Pelkäätkö, että sinut on tunnistettu?
Vai yritätkö tarkoituksella saada kirjoitukset näyttämään jonkun toisen kirjoittamilta? Taitava kiusaaja pystyy myös siihen.
+Lisää kommentti
Kuinka paljon Kemijärvi on vuosien varrella maksanut eri konsulttiyhtiöille? Onko summia koskaan laskettu yhteen? Onko näiden yhtiöiden töistä ollut mitään hyötyä?
1 VASTAUS:
Haiskahtaa kepun hyväveli verkostolle. Asiakytkökset pitää tutkia perusteellisestI!
+Lisää kommentti
Onko näiden konsulttien kalliita selvityksiä noudatettu? Vai pyydetäänkö niitä kun ei uskalleta itse tehdä päätöksiä? Kilpailutetaanko konsultit? Kuka näitä asioita alkaisi selvittämään?
0 VASTAUS:
+Lisää kommentti
Joskus oli kunnalle joku sakkomaksu jonka joutui maksamaan jos ei pitkäaikaistyöttömiä työllistetty tai järjestetty kuntouttavaa työtoimintaa. Kemijärvi joutui maksamaan näitä maksuja. Eli mieluummin maksettiin tyhjästä kun järjestettiin työtä. Vieläkö tuollainen järjestelmä on käytössä?
Ilmoita
No eikös Kemppaan palkattu johtaja ollut yritysmailmassa ansioitunut kaveri? Ei vain mitenkään näy....
Ilmoita
Kuntalaisaloite Suomutunturin alueen kehittämisestä ja Kemijärven työllisyyden ja kunnan talouden parantamiseksi:
http://paatokset.kemijarvi.fi/kokous/20171737-17-2.PDF

Lukekaa aloite! Aloite lähetettiin yrittäjille, mutta kun yhdistys ei käsitellyt asiaa (ei hylännytkään), niin on tehty uusi täydennysaloite kaupunginvaltuustolle. Asian käsittely viivästyi vuosilla.

Asiasta on tehty yrittäjä Harjulan toimesta myös täydennysaloite:
http://paatokset.kemijarvi.fi/kokous/20171737-17-1.PDF

Kaupunginvaltuuston uudempi päätös asiasta:
http://paatokset.kemijarvi.fi/kokous/20171737-17.PDF

Kokonaisuuden ymmärtäminen edellyttää, että molemmat aloitteet luetaan ja niitä tarkastellaan kokonaisuutena. Sekä prosessia, tapahtumien ketjua, mikä on tässä asiassa. Sitten vasta kannattaa teidän jotain lausua, kun on asiasta esitetty selkeä mielipide. Kiitos kiitos.
Ilmoita
Aikoinaan palkattiin Kemijärvelle elinkeinojohtaja, jolla ei ollut kokemusta yritysmaailmasta, kun vain oman käsityksensä ja valitsijoiden (kepun) mukaan.
Määräaikaisen sopimuksen päätyttyä hänet valittiin uudellen ja vedottiin hänen vankkaan kokemukseensa yritysmaailmasta. Hyvävelijärjestelmä toimi Kemijärveläisessä kunnallispolitiikassa huippuunsa viritettynä.
Kuntien ulkoistettuja yhtiöitä pidetään joissakin piireissä jopa yrityksinä, joista ponnahdetaan sitten kunnanjohtajaksi suoraan "yritysmaailmasta",
Hyvävelikaitselmusjärjestelmä tukahduttaa näissä tapauksissa sittemmin helposti KUNNANJOHTAJAN uudistusinnon pienissä kunnissa jopa niin, että uskotaan kaikkien kuullen BIOSELLUTEHTAASEEN. JA TOIMITAAN SEN MUKAISESTI
AINOKAISIA VEROEUROJA POLTTAEN. Ja velkaannutetaan kunta siniseen sippiin.
Sellutehtaan haave on loitontanut ajatukset muista elinkeinoista Kemijärvellä pitkäksi aikaa, kunnan ylintä johtoa myöten.
Eipä silti; MITÄPÄ TÄÄLLÄ EI OLISI JO MATKAN VARRELLA KOKEILTU.???? PAITSI LIIKETALOUSELLISESTI KANNATTAVAA MATKAILUBISNESTÄ.
Ilmoita
Kaupungin omia työntekijöitä on määrätty palkattomille vapaille että saadaan konsulttien laskut maksettua. Ei ihme että moni kytkin nousee. Hyvät työntekijät joutuvat maksamaan laiskojen ja osaamattomien aiheuttamat konsulttukulut.
8 VASTAUSTA:
Ketä on muka määrätty palkattomalle vapaalle. Suurin osa työntekijöistä ei saa edes lomiaan pidettyä kun ei ole sijaisia. Onko työntekijä tarpeellinen jos määrätään palkattomalle? Kuka tekee hänen työt? Vai eikö hänen poissaolojen edes huomaa?
Anonyymi kirjoitti:
Ketä on muka määrätty palkattomalle vapaalle. Suurin osa työntekijöistä ei saa edes lomiaan pidettyä kun ei ole sijaisia. Onko työntekijä tarpeellinen jos määrätään palkattomalle? Kuka tekee hänen työt? Vai eikö hänen poissaolojen edes huomaa?
Kaikki kaupungin työntekijät käskettiin palkattomille vapaille ”vapaaehtoisesti” uhkana oli ettei sitten tarvitse pakkolomauttaa. Ilmeisesti sinä olet luopio joka ei pitänyt palkatonta vapaata.
Anonyymi kirjoitti:
Ketä on muka määrätty palkattomalle vapaalle. Suurin osa työntekijöistä ei saa edes lomiaan pidettyä kun ei ole sijaisia. Onko työntekijä tarpeellinen jos määrätään palkattomalle? Kuka tekee hänen työt? Vai eikö hänen poissaolojen edes huomaa?
Kaikki kaupungin työntekijät käskettiin pitämään ”vapaaehtoisesti” palkattomia vapaita uhkana se ettei sitten tarvitse lomauttaa. Ilmeisesti sinä pelasit omaan pussiin etkä pitänyt palkatonta vapaata.
Kerrohan montako hoitajaa on ollut palkattomalla vapaalla? Ei ole vuosiin saanut edes vaihtaa lomarahaa vapaaksi. Johtajilla on eri säännöt kun työntekijöillä.
Anonyymi kirjoitti:
Kerrohan montako hoitajaa on ollut palkattomalla vapaalla? Ei ole vuosiin saanut edes vaihtaa lomarahaa vapaaksi. Johtajilla on eri säännöt kun työntekijöillä.
Kaikkihan löytyy pöytäkirjoista ja hallintosäännöstä...
Miten sieltä kenenkään palkattomat lomat löytyvät? Kyllä minä tiedän olenko ollut palkattomalla tai saanut vaihdettua lomarahat vapaaksi.
Anonyymi kirjoitti:
Miten sieltä kenenkään palkattomat lomat löytyvät? Kyllä minä tiedän olenko ollut palkattomalla tai saanut vaihdettua lomarahat vapaaksi.
Ohjeet ja määräykset löytyvät, ja sääntöjen noudattamisesta ovat olleet vastuussa esimiehet.
Sittenhän on helppo selvittää kuka esimiehistä on toiminut sääntöjen mukaan. Voisiko ne esimiehet pistää vastuuseen jos eivät ole huolehtineet, että alaiset pitävät palkattomia lomia?
+Lisää kommentti
Konsultti palkataan kunnan luottamusmiesten toimesta. Ovatkohan myös kunnassa työskentelevät luottamusmiehet olleet konsultin palkkaamisen kannalla? Vai eikö heitä ole velvoitettu palkattomalle lomalle konsultin palkkakustannusten kattamiseksi?
3 VASTAUSTA:
Ainakin yksi kunnassa työskentelevä luottamushenkilö nosteli kesän ajalta palkat pois kesken vuorotteluvapaan, kouluissa kun ei silloin ole ketään pulpeteissa, niin hyvä oli palkkaa nostaa. Samaan aikaan käskytettiin muita tekemään ilmaista työtä ja haalittiin kalliita konsultteja. Oi sitä onnentunnetta.
Oisko aika palkata se pääoiminen ja kovapalkkainen hallituksen puheenjohtaja ? Muutoinhan kaupunki on tuuliajolla ? Tehtaan tuloki takkuaa jos ei oo päätoimista ?
Anonyymi kirjoitti:
Oisko aika palkata se pääoiminen ja kovapalkkainen hallituksen puheenjohtaja ? Muutoinhan kaupunki on tuuliajolla ? Tehtaan tuloki takkuaa jos ei oo päätoimista ?
Ei auta yhtään poliittisen henkilön vakinainen pesti, pahentaa vain. Hallitushan näitä konsultteja haalii ja valtuusto hyväksyy. Parasta on palkata uudet pätevät virkamiehet taloutta hoitamaan niin ei tarvita enää tilapäisiä konsultteja. Valtuutetut luulevat, että vaihtuvat konsultit ratkaisevat asian, mutta nämähän aloittavat aina puhtaalta pöydältä ja keräävät yli puoli vuotta pelkkää perustietoa ennen kuin edes alkavat suunnitella mitään. Ja sama rumba uudestaan seuraavana vuonna uusien konsulttien kanssa. Turhasta on maksettu ja turhasta maksetaan. Kyllä sille nauretaan jo muualla.
+Lisää kommentti
Valtuuston ymmärrys asioista ei ole kovin korkeaa tasoa. Kuvittelevat tietävänsä mutta ei edes kokoustekniikka ole hallussa. Suurin osa valtuutetuista ei tutustu lainsäädäntöön minkä pohjalta päätöksiä pitäisi tehdä. Tästä seuraa valituksia ja asiat viivästyvät. Tehdään lainvastaisia päätöksiä, eikä edes ymmärretä asiaa. Nämä asioihin perehtymättömät luottamusihmisen kuulevat mitä haluavat kuulla. Heille voidaan perustella lähes mitä vaan ja se menee heille läpi.
Ilmoita
Kemijärven valtuutetut ajavat omia tai sukulaisten/tuttavien etua. Kemijärven talous ei kiinnosta, kun on oma etu kyseessä. Säästökohteet etsitään niin etteivät ne vaikeuta omaa tai sukulaisten arkea. Yhdessä tekeminen on täysin vieras asia. Selkään puukottamista, asioiden vääristelyä ja kertomatta jättämistä.
Ilmoita
Kemijärveläiset ne on nuo valtuutettunsa valinneet, joten ihan peilistä katsomalla löytyy syy, miksi on tomppelit laitettu valtuustoon. Vai onko niin, että kylältä ei tuon parempia enää löydy. Yleensä muuttotappiokunnista lähtee fiksuimmat ensiksi ja näin seutukunta menettää sen osan joka pystyisi jotain asioiden eteen tekemäänkin.

Voi siis olla, että Kemijärvellä ollaan ylitetty se raja, jolloin asiat alkaa luisumaan kuin itsestään väärään suuntaan, eikä korjausliikkeet enää auta.
Oikein yksinkertaisen ei muuta kuin odota "kaiken pelastavaa tehdasta" joka ei ikinä tule. On vähän kuin uskovaisten odottelu Jessen uudesta tulemisesta.
Nyt kaikki loputkin, pakatkaa laukkunne ja lähtekää sieltä.
1 VASTAUS:
Kyllä näin on käynyt . Kemijärviläiset ovat pissineet omaan nilkkaansa. Valtuustoon ja kunnallisiin elimiin on valittu kepulaiset ja suuremmat suvut vielä omat edunvalvojansa.
Yleensä valitaan vielä viranhaltijoiksikin sukulaisia ja hyviä tuttuja , jotka varmasti ajavat valitsijoitensa etua. Tarviiko enään muuta? Eikös tässä ole jo soppa valmis?Tästä suosta tuskin on mahdollista nousta. Valtio ei auta loputtomiin...
+Lisää kommentti
Kunnan pitää laittaa KAIKKI TYHJILLÄÄN OLEVAT RAKENNUKSET heti kylmilleen!! Monessa kunnan kerrostalossa on asukkaita vain malliksi. Asukkaat keskitettävä niihin muutamaan taloon, joissa talo kunto on vielä asumiskelpoinen.
Samin entinen vanhainkoti, jne, jne.
Kuka viheltää ja milloin tehtaan rakennusvalmistelut poikki?????
Tuo kaikki turha lämmitys Kun liittyy myös pääosin surkulapselliseen tehtaan rakentamiseen. Voi kunta riepua, kun palkattu johtokaan ei uskalla pysyä realistisesti todellisuudessa, vaan virallisesti uskoo tehtaan tuloon. Tätä kunnallispoliitikot toki häneltä edellyttävät. Muuten tulisi äkkilähtö. Näytettäisiin ulko.ovea.
Tällainen touhu maksaa aivan kohtuuttomasti ja kunta kuihtuu etuajassa.
Särkikankaan kalahalli on kohta ainut tuottava laitos Kemijärven rannalla, kun vasemmistokunnallispoliitikko järjesti Stora Enson jätealtaan tyhennyksen vauhdittaen järvemme puhdistumista. Suurin maansiirtotyömaa koko kylässä. Siitä suurkiitos aktivisti Johan Pakkariselle,,kun on saanut valittamalla aikaan jotain suurta ja näkyvää
Ilmoita
Sellaisella paikkakunnalla ei ole tulevaisuutta jossa kaikkea vastustetaan esim tehtaankin tuloa. Valitettiin ympärittöluvista, Isonkylänkin kyläyhdistys joka on sama kuin Keskustapuolue . Ammattikalastajat. onko Kemijärvellä yhtään ammattikalastajaa? Empä ole tavannut kaupoissa Kemijärvestä pyydettyä kalaa.
Jos on kalastajan ammatti tarkoittaa se että siitä saadaan elanto.
Kemijärveä voi hyvin verrata Venäjään jossa odotetaan vain yhteiskunnan apuja.
6 VASTAUSTA:
Se johtuu siitä että kemppalaiset vastustaa Kemppaa. Helpompi ratkasu on muuttaa pois.
Anonyymi kirjoitti:
Se johtuu siitä että kemppalaiset vastustaa Kemppaa. Helpompi ratkasu on muuttaa pois.
Uusia tyhjiä taloja tulee sekuntivauhdilla kun väki muuttaa pois. Vaikka joka koululaiselle ja vuodepotilaalle oma huone.
Voi hyvänen aika "vastustetaan tehtaan tuloa"
Kun se tehdas on tulossa vain päiväunissa, ei oikeassa elämässä. Jos tultaisiin sieltä arki todellisuuteen ja sen mukaisesti tehtäisiin ratkaisuja, niin asiatkin voisi olla paremmin. Ollaan juututtu johonkin tehtaaseen, niin kuin sellainen pelastaisi paikkakunnan. Surkeinta asiassa on nimenomaan se, että mikään ei puolla sen tuloa, vaan se on joillakin sellainen haavekuva, paluu menneisyyteen, jolloin Kemijärvellä oli sellutehdas. Silloinkin elettiin muuttotappiossa ja kaiken lisäksi pahassa hajussa.
Anonyymi kirjoitti:
Voi hyvänen aika "vastustetaan tehtaan tuloa"
Kun se tehdas on tulossa vain päiväunissa, ei oikeassa elämässä. Jos tultaisiin sieltä arki todellisuuteen ja sen mukaisesti tehtäisiin ratkaisuja, niin asiatkin voisi olla paremmin. Ollaan juututtu johonkin tehtaaseen, niin kuin sellainen pelastaisi paikkakunnan. Surkeinta asiassa on nimenomaan se, että mikään ei puolla sen tuloa, vaan se on joillakin sellainen haavekuva, paluu menneisyyteen, jolloin Kemijärvellä oli sellutehdas. Silloinkin elettiin muuttotappiossa ja kaiken lisäksi pahassa hajussa.
Pitkä oli lista jotka valittivat ympäristöluvasta. Mikkä muulla paikkakunta pelastettaisiin kuin työllä ja se vaatii muuta kuin suuauki odottamista jospa se pelastus tulisi vaikka taivaasta.
Tehdas olisi iso työnantaja aluksi joka toisi muutakin yrittelijäisyyttä.
Lehdet kirjoittelee miten Sallassa menee hyvin on reilusti ylijäämäinen talous ja Kemijärvellä on vain velkaa.

Eteläpohjanmaalla on työvoimapula siellä osataan yrittää eikä valittaa. Kemijärvelläkin olisi hyvät edellytykset olleet vaikka Sallaankin verrattuna. On sähköistetty rata on Suomen kauniimpia paikkakuntia, mutta ei. Jossakin on sössitty ja pahasti, sitä ei kaikki ymmärrä missä vika. Kun tutustuu näihin kirjoituksiin alkaa selvitä miksi ollaan ajauduttu tähän tilanteeseen.
Anonyymi kirjoitti:
Pitkä oli lista jotka valittivat ympäristöluvasta. Mikkä muulla paikkakunta pelastettaisiin kuin työllä ja se vaatii muuta kuin suuauki odottamista jospa se pelastus tulisi vaikka taivaasta.
Tehdas olisi iso työnantaja aluksi joka toisi muutakin yrittelijäisyyttä.
Lehdet kirjoittelee miten Sallassa menee hyvin on reilusti ylijäämäinen talous ja Kemijärvellä on vain velkaa.

Eteläpohjanmaalla on työvoimapula siellä osataan yrittää eikä valittaa. Kemijärvelläkin olisi hyvät edellytykset olleet vaikka Sallaankin verrattuna. On sähköistetty rata on Suomen kauniimpia paikkakuntia, mutta ei. Jossakin on sössitty ja pahasti, sitä ei kaikki ymmärrä missä vika. Kun tutustuu näihin kirjoituksiin alkaa selvitä miksi ollaan ajauduttu tähän tilanteeseen.
Etelä-Pohjanmaalla ei ole sellutehtaita! Siellä on käsitetty, että oman yrityksen voi perustaa hyvän idean ympärillä muutenkin.
Anonyymi kirjoitti:
Pitkä oli lista jotka valittivat ympäristöluvasta. Mikkä muulla paikkakunta pelastettaisiin kuin työllä ja se vaatii muuta kuin suuauki odottamista jospa se pelastus tulisi vaikka taivaasta.
Tehdas olisi iso työnantaja aluksi joka toisi muutakin yrittelijäisyyttä.
Lehdet kirjoittelee miten Sallassa menee hyvin on reilusti ylijäämäinen talous ja Kemijärvellä on vain velkaa.

Eteläpohjanmaalla on työvoimapula siellä osataan yrittää eikä valittaa. Kemijärvelläkin olisi hyvät edellytykset olleet vaikka Sallaankin verrattuna. On sähköistetty rata on Suomen kauniimpia paikkakuntia, mutta ei. Jossakin on sössitty ja pahasti, sitä ei kaikki ymmärrä missä vika. Kun tutustuu näihin kirjoituksiin alkaa selvitä miksi ollaan ajauduttu tähän tilanteeseen.
Se että odotetaan tumput suorassa jotain epärealistisen tehtaan tuloa, on juurikin sitä, mitä Sallassa tai Eteläpohjanmaalla ei tehdä. Ne yrittää ihan itse, ei missään tehtaan varjossa.
Kyllä jäi kemijärveläisille iso trauma menneestä tehtaasta, jos mitään ei voi tehdä, ennen kuin uusi tulisi tilalle. Turha on vastustajille syytä vierittää, jos kaiken tekemisen esteenä on tehtaan puute. Ei ole Sallassa tehdasta ja paremmin siellä menee ilmankin.
+Lisää kommentti
Saisi sitä vapaasti yrittää Suomessa muukki kuin selluköpit. Vaan ei viititä. Ei ole ideoita. Ei jakseta. Ollaan patalaiskoja. Ollaan tyhmiä. Raavitaan persausta. Kuvitellaan että kauppaa voi käydä vain Kuumaniemen torilla. Turha siinä on sitten valittaa. Ei tätä paikkaa mikään muu nosta ylös kuin yritykset, mutta yrittäjähenki puuttuu aivan totaalisesti. Yritteliäät piristää tunnelmaa liikaa. On kivempaa makoilla ja raapia persausta.
Ilmoita
Kova väite se, että vastustajat ovat estäneet biotehtaan rakentamisen.Kemijärvelle.
Tietenkin on ollut odotettavissa osoittelua valittajien(vastustajien) suuntaan,,kun rahaa ei ala kuulumaan.
Olisi mielenkiintoista nähdä vuoden päästä, millä selityksellä tehtaan rakentaminen silloin siirtyy taas tuonnemmaksi. Valittajat ovat lopulta yksin syyllisiä siihen, ettei Heikin kehittämä biokonsepti pääse eloon Kemijärvellä.
2 VASTAUSTA:
Totta kai ympäristöasiat ovat niitä keskeisimpiä kun tehdasta perustetaan, että ovat kohdillaan. Väki on riitaista ja saamatonta, toisia vain syytellään.
Anonyymi kirjoitti:
Totta kai ympäristöasiat ovat niitä keskeisimpiä kun tehdasta perustetaan, että ovat kohdillaan. Väki on riitaista ja saamatonta, toisia vain syytellään.
Tuossa aiemmin joku sanoikin, että valtuutettuja kiinnostaa vain oma ja oman suvun tai tuttavan etu. Ahneet tekevät lehmäkauppaa. Se taas ei ole kaikkien yhteisen edun mukaista. Se on pahin este kehitykselle, siitä Kemijärvi on surullinen esimerkki. Paikkakunnan ilmapiiri on riitainen ja huono. Vetovoimaa ei ole.
+Lisää kommentti
Olisiko pelastus jos kunnallinen päätöksenteko siirrettäisiin ihan ulkopuolisille, esimerkiksi jollekin talousalan konsulttiyritykselle? Samalla virkamieskoneistoa uusittaisiin aivan sivullisille henkilöille. Pitäisi päästä eroon sukulaissuhteista ja kaikista muistakin mahdollisista kytköksistä.
Ilmoita
Kemijärvellähän jos tulee virkoja hakuun, niin suhteella pääse paremmin virkaan vaikka ei olisi edes riittävää koulutusta taustalla.... kemijärven tuho tulee olemaan hyvä veli järjestelmä , joka on jo näyttävästi onnistunut tuhoamaan kemijärven imagoa ja koulutettujen ihmisten hakeutumisen muille paikkakunnille. Hyvin valitettavaa mutta täysin totta.
1 VASTAUS:
Ja kaiken lisäksi perustetaan virkoja ja toimia jos jonkun jälkikasvu haluaa palata Kemijärvelle.
+Lisää kommentti
Onhan se Suomun keskus mahdollisuus myös Kemijärven taloudelle, jos Suomusta tulee kansainvälinen huippu matkailu keskus ja miksei tulisi, jos me sitä halutaan? En tarkoita nyt mitään höpö höpö idunsyönti ja hiljaista metsässä istumis juttua, vaan oikea luontomatkailu ja kansainvälisten huippu konferenssien pitopaikkaa.
3 VASTAUSTA:
Suomusta on turha höpsiä. Suomu on jo yksityisessä omistuksessa joten yrityksen kohtalo on hänen käsissään.
Toivotaan Suomun nousevan jonkinlaista toimintaahan siellä näyttää olevan rakenteita ei vielä ole noussut.
Lapin keskukset ovat muiden kuin yhteiskunnan ylläpitämiä joten kaupunkia ei siihen kannata sotkea.
No Kemijärven kaupunki on kuitenkin käsitellyt Suomu-asiaa mm. kaupunginvaltuuston kokouksessa, esim. yrittäjä Harjulan tekemän kansalaisaloitteen pohjalta.
Anonyymi kirjoitti:
No Kemijärven kaupunki on kuitenkin käsitellyt Suomu-asiaa mm. kaupunginvaltuuston kokouksessa, esim. yrittäjä Harjulan tekemän kansalaisaloitteen pohjalta.
Semmoisilla jutuilla nyt ei ole mitään tekoa paikkakunnan kehityksen kannalta. Eikä ole realistista puhua kansainvälisten konferenssien pitopaikasta, kun kulkuyhteydet on mitä on. Kaukana kaikesta on Suomun tämän päivän ongelma.
Nykyisin pitää olla infra kunnossa, lentokenttä vieressä, ei muuten sinne kukaan ala mitään suunnittelemaan.
Kaikenlaisia voi aina unelmoida, mutta todellisuudessa pitää myöntää se, että Kemijärvi tulee kuihtumaan väestön vanhenemisen myötä. Väkiluku voi säilyä paluumuuton takia jotenkin nykyisellään vielä hetken aikaa, mutta paluumuuttajat on eläkeläisiä, ei niistä ole kuin luppokodin täytteeksi.
+Lisää kommentti
Kemijärven yrittäjät pitävät hinnat niin korkealla, että on halvempaa hakea tavarat Rovaniemeltä.
Ilmoita
Miten nämä sellu-uskovaiset ajattelevat tehtaan tuovan tänne asukkaita. Suurin osa rakentajista on keikkatyöntekijöitä jotka maksavat veronsa omaan kotikuntaansa. Ei heidän perheet muuta rakentamisen ajaksi Kemijärvelle. Heitä varten ei kannata rakentaa kouluja tai päiväkoteja. Keikkatyöntekijät tekevät pitkää päivää ja lähtevät kotipaikkakunnalle vapaapäivinä. Samalla tavoin kun Kemijärveläiset käyvät keikkatyössä pitkin Suomea. Kotipaikkaa ei kannata vaihtaa sillä päivärahat ovat iso osa palkkaa.
3 VASTAUSTA:
Tehdas tuo ympärillensä pienempiä yrityksiä metalli, sähkö ym. Silloin kun paikkakunnalla alkaa raha kiertämään se tuo yrityksiä monelta alalta.

Nuorempi kansa osaa laittaa rahan kiertämään käy ravintoloissa ostaa valmisruokaa käyttää palveluita se tuo työpaikkoja.

Kemijärvellä on ongelmana vanhusväestö joita on enemmistö, jotka eivät käytä palveluita vaikka rahaakin olisi, valittaa he kyllä osaavat. Tällähetkellä yrittäjät kaikkoavat ja se näkyy tyhjistä liikehuoneistoista.
Eiköhän pienetkin yritykset kilpailuteta pääurakoitsijoiden toimesta. Todennäköisesti ne yritykset jotka olivat Äänekoskella rakennustöissä valitaan. Keikkamiehet hakevat ruoat Lidlistä joten siellä liikevaihto kasvaa ja ehkäpä Pubissa myös. Vaan eipä tuosta vielä tiedetä tuleeko koko tehdasta vai ei.
Anonyymi kirjoitti:
Eiköhän pienetkin yritykset kilpailuteta pääurakoitsijoiden toimesta. Todennäköisesti ne yritykset jotka olivat Äänekoskella rakennustöissä valitaan. Keikkamiehet hakevat ruoat Lidlistä joten siellä liikevaihto kasvaa ja ehkäpä Pubissa myös. Vaan eipä tuosta vielä tiedetä tuleeko koko tehdasta vai ei.
Näitä pienempiä yrityksiä tarvitaan koko tehtaan toiminnan ajan, niin ainakin muualla. Jos nuoremmilla ihmisillä on ostovoimaa he osaavat laittaa rahan kiertämään, eivätkä jemmaa sitä sukanvarteen se tuo juuri niitä pienempiä yrityksiä.
Jos tehdas työllistää 200 henkilöä kerrannaisvaikutukset ovat moninkertaiset.
+Lisää kommentti
Naiset töihin niin eivät ehdi tuhlaamaan ja samalla talous tulee kuntoon.
Ilmoita
Eikös yksityinen kulutus ole juuri tärkeä osa talouden tasapainoa? Kuluttamalla saadaan tuloja, sekä yrittäjille että tuloja kulutusveroista.
Ilmoita
Tämä ketju on tehnyt konsultin työn helpoksi. Lukee vaan ehdotukset ja kirjaa ylös. Sitten iso lasku kaupungille. Mielenkiintoista nähdä montako samaa ehdotusta tulee esittämään.
1 VASTAUS:
Helppo lääke. Kemijärven talous paranee kunhan vain sinne saadaan rahan kiertoa. Jos raha liikkuu se käy pyydyksiin mikä kasvattaa kansantaloutta.

Jos ihmisillä ei ole ostovoimaa silloin elämä kuihtuu. Kemijärvellä ikärakenne on pielessä ijäkkäät ihmiset säästää pahanpäivänvaralle eivätkä kuluta. Kun aika jättää silloin valtio tulee ja ottaa omansa ja sukulaiset tappelevat lopuista.
+Lisää kommentti
Kemijärven palvelut on suunniteltu isommalle asukaspohjalle, niitä on pakko karsia. Ei riitä, että raha kiertää. Kestää kauan ennen kun se näkyy kunnan taloudessa. Jos yrittäjät saavat voittoa he tekevät kaikkensa ettei siitä tarvitse maksaa veroja. Ja vain näiden verotulojen ansiosta saadaan Kemijärvelle tuloja.
1 VASTAUS:
Ilotalo tekisi poikaa ja raha kiertäisi ripeästi.
+Lisää kommentti
Ja entäs kun tehdasta ei tule, silloinko ei mitään ole tehtävissä ?
Sehän näkyy noissa tehdas-uskovaisten kirjoituksissa.
Kummallista miten Sallassa voidaan pärjätä paremmin kuin Kemijärvellä, vaikka siellä ei ikinä ole ollut tehdasta.
2 VASTAUSTA:
Eihän sitä tehdasta vielä ole Kemijärvelläkään. Totta ihmeessä tehdas tai jokin muu iso työnantaja piristäisi taloutta. Jos verotuloja ei tule tarpeeksi ja palveluita ollaan vailla silloin sitä eletään velaksi ja maksatetetaan toisilla eläminen.

Jos työtä ja tehdasta ei haluta silloin pitää rohkeasti lakkauttaa palveluita ja siirtyä ajassa 60 luvun tasolle. Ei eteläsuomi ala rahoittamaan Lapin väestöä joka haluaa nauttia luonnosta ja puhtaista vesistä.

Nauttia saa ja luonnosta ja vapaudesta pitää nauttia mutta sitä ei saa maksattaa muilla.
Anonyymi kirjoitti:
Eihän sitä tehdasta vielä ole Kemijärvelläkään. Totta ihmeessä tehdas tai jokin muu iso työnantaja piristäisi taloutta. Jos verotuloja ei tule tarpeeksi ja palveluita ollaan vailla silloin sitä eletään velaksi ja maksatetetaan toisilla eläminen.

Jos työtä ja tehdasta ei haluta silloin pitää rohkeasti lakkauttaa palveluita ja siirtyä ajassa 60 luvun tasolle. Ei eteläsuomi ala rahoittamaan Lapin väestöä joka haluaa nauttia luonnosta ja puhtaista vesistä.

Nauttia saa ja luonnosta ja vapaudesta pitää nauttia mutta sitä ei saa maksattaa muilla.
Ei kyse ole kenenkään haluamisesta, mutta tuo tehdas projekti on sellaisissa kantimissa, että sen varaan on turha laskea yhtään mitään. Se on kuin joulupukilta toivoisi ilman äitiä ja iskää.
Mikäli taloutta kuntoon yritettäisiin, niin toimet pitäisi perustua totuudelliseen tilanteeseen. Lähtökohtaisesti siis siihen, että mitään tehdasta ei ole tulossa.
Jos tehdas joskus sitten tulisi, se olisi vain plussaa.
+Lisää kommentti
mistä hyvästä palvelualuejohtajat ja kaupunginjohtaja saavat palkkaa, eikö heidän pitäisi tehdä esitykset ja suunnitelmat talouden korjaamiseksi eikä konsulttien!
1 VASTAUS:
Kaupungit käyttävät paljonkin konsultteja onhan heillä viimeisimmät tiedot hallinnassa. Konsulttien käytössä ei mitään vikaa onhan he ammattilaisia.

Toinen asia onkin miksi kunnat pitävät niin vahvaa miehitystä kun töitä ulkoistetaan konsulteille. Siirretään siinä myös vastuuta virkamiehiltä konsulttifirmpolle, jos kaikki ei mene putkeen syyllinenhän löytyy sieltä.

Kemijärven tilanteesta ei tietoa mutta yleisesti näin mennään.
+Lisää kommentti
Kemijärvellä on käytetty useita konsultteja saman asian selvittelyyn. Konsultin käyttö on hyväksyttävää mutta jos sitä käytetään saman asian selvittelyyn ei käytäntö tunnu hyvältä vaan rahastukselta. Tilaaja ei ole saanut konsultilta toivomaansa tulosta niin pitää palkata toinen.
Ilmoita
Kun kunnan nokkamies tietääkin, miten taloutta tulisi hoitaa, niin on vieläkin merkittävämpi taho (kyläpoliitikko) joka sanoo sen viimeisen sanan, minne rahat(velka) sijoitetaan.
Siksi aivan yht,äkkiä voi ponnahtaa päiväkodin tarve ja koulukampus heti perään, jotta vielä,härskimmin velkaannuttaisiin. Ja aivan turhaan.
Siksi Tohmon hoiva on kaiken kaupan käynnin jälkeen kohta taas kunnan riesana.
Jne.
Siksi tarvitsemme konsulttia, vaikka meillä,onkin hyvät yksittäiset johtajat.
Jo lautakunnissa nämä hyvät latistetaan...
1 VASTAUS:
Ja höpön höpö tarvita aina uusia konsultteja. Onhan mielen köyhyyttä värvätä joka vuosi uudet jotka aloittavat kartoituksen aina ihan alusta. Hullujako olette? Ei missaan muualla moneen kertaan samaa asiaa. Kaupungin omia hyviäkin työntekijöitä uhataan eropasseilla ja sen sijaan syydetään rahat näille pellehermanneille joilla on perusasiatkin täysin hakusassa.
+Lisää kommentti
Mutta kun aiemmat konsultit ovat valtuutettujen mielestä tulleet vääriin johtopäätöksiin ja ovat esittäneet vääriä säästökohteita. Silloin päätetään, että tilataan uusi ja toivotaan parempia säästöehdotuksia. Mieluummin sellaisia jotka eivät koske itseä tai kavereita.
5 VASTAUSTA:
Sinäpä sen sanoit. Suhmurointia pahimmasta päästä. Turha se on säästää missään kun tiedetään ennalta että säästöt törsätään hupiukkoihin. Pannaanpa haisemaan vaan ja jokainen pelatkoon omaan pussiin.
Kaupunkiin on valittu virkamiehet joiden pitäisi periaatteessa hallita oma alansa johon heidät on valittu. Kuitenkaan kyvyt eivät riitä siksi haetaan apua konsulttifirmalta. Siksipä pitääkin miettiä eikös vähemmällä mietyksellä pärjätä kun suunnitellmat ja ohjeet haetaan ostopalveluina.

Ymmärrettävää on jos kaupungin virkamiehen tiedot, ja pätevyys työnsä hallintaan ei vastaa nykypäivää silloin tarvitaan konsultin apua . Miksi näitä viranhaltioita tarvitaan?
Eivät kaupungin virkamiehet päätä konsulttien tarpeesta, sen päätöksen tekevät poliittiset päättäjät.
Poliittiset päättäjät eli hyväveliseura on värvännyt myös osaamattomat virkamiehet. Sellaiset sopivat narussa talutettavat. Kukaan ei älähdä tai käy kuten Kittilässä. Oman pussin suu ärvöttää ammollaan.
Anonyymi kirjoitti:
Poliittiset päättäjät eli hyväveliseura on värvännyt myös osaamattomat virkamiehet. Sellaiset sopivat narussa talutettavat. Kukaan ei älähdä tai käy kuten Kittilässä. Oman pussin suu ärvöttää ammollaan.
Eipä siis ihme jos johtaja lähtee. Ei ole vaihtoehtoa, kun paikalliset sukukalleudet heijaa laidasta ja vuodesta toiseen valtuustossa.
+Lisää kommentti
Ei kukaan täyspäinen esim. Pidä,Isokylän koulua toiminnassa, jos oppilaat mahtuvat jo kahteen muuhun kouluun, mutta kyläpoliitikot määräävät vielä mitä tehdään.
Nyt Isokylän koululla tehdään vielä sisäilmaremonttia!!!!
Pieni esimerkki siitä,,miten vähän kunnanjohtajakaan saa käyttää järkeä,raha.asioissa, Kun valtuutetut määräävät tunteella.
Siksi on pakko käyttää konsultteja ja tuhkatiheään, kun kunta on sipissä tyhmien päätösten vuoksi.
Puunjalostusasiat alkavat varmaan maistumaan puulta yhä enemmän Kemijärvellä, kun usko alkaa hiipua. Juna meni jo, eikä tuonut rahoja tullessaan.
5 VASTAUSTA:
Kykenemättömiä ihmisiä tekemässä päätöksiä ja vaihtamalla paranee!
Anonyymi kirjoitti:
Kykenemättömiä ihmisiä tekemässä päätöksiä ja vaihtamalla paranee!
Esittelijällä on valtaa kun esittelee vakuuttavasti.
Niin valtuutetut eivät viitsi itse ottaa asioista selvää. He uskovat ketä tahansa kuka osaa puhua ja osa viranhaltijoista osaa puhua mustan valkoiseksi niin uskottavasti että kuulija uskoo kaiken. Sitä voi esittää uskottavasti asiantuntijaa ja kertoa vaan ne asiat jotka tukevat omia tarkoitusperiä.
Koskee myös tehdasuskovaisia jotka kyllä sujuvasti kertovat tehtaan hyvistä puolista.
Anonyymi kirjoitti:
Koskee myös tehdasuskovaisia jotka kyllä sujuvasti kertovat tehtaan hyvistä puolista.
Näitä tehdasuskovaisia olisi saanut olla enemmänkin. Vielä kerran tutustukaa miten eteläpohjammaa ja yleensä etelämpi Suomi on mennyt eteenpäin.

Ei varmasti sillä että yritetään kampita, pilkata ja haukkua henkilöitä jotka edes jotakin tohtivat yrittää. Kemijärvikin on tottunut sisäruokintaan odotetaan yhteiskunnan tuovan palvelut ja leivän pöytään.

Kemijärvellekkin olisi terveellistä jos katkaistasiin napanuora ja opettelisitte tulemaan omillanne toimeen.
+Lisää kommentti
Tähän perustuu lobbaus, omien itselle tärkeiden asioiden viemistä eteenpäin. Siksi on tärkeää kuulla useita mielipiteitä ja muodostaa oma näkemys kun tietoa on tarpeeksi. Jos uskoo vain yhtä asiantuntijaa tulee helposti vedätetyksi. Kemijärvellä on perinteisesti ollut yksi totuus ja näin osa ihmisistä on saanut vietyä itselle tärkeitä asioita eteenpäin välittämättä onko se hyväksi koko yhteisölle.
Ilmoita
Kyllä esittelijä voi puhua siihen malliin lautakunnille, kaupunginhallitukseen jne, kuin pahimmillaan keskeinen kepun poliitikko on esitellyt esittelijälle esitysmallin.

Attendolle myytävä tontin pala hyvänä esimerkkinä, kuinka valtuuston puheenjohtaja vedätteli, ettei sitä palaa olisi myyty, mutta onneksi hyvä kunnanjohtajamme käytti oleellisisesti valistavan puheenvuoron, ennen valtuuston äänestystä. Näin arvontatulos oli päätöstasolla riittävän hyvä. Kuntakin sai rahaa. Myöhemmin siitä ei olisi kukaan maksanut mitään.
1 VASTAUS:
Mikähän tuonkin Attendo-seikkailun tulevaisuus on? Maksaja on kyllä tiedossa.
+Lisää kommentti
Kun lobbataan pitää kertoa reilusti kenen etuja ajaa. Näin ei toimita Kemijärvellä. Täällä yritetään naamioida omaneduntavoittelu jonkun muka hyväksytyn toiminnan taakse. Täällä ei toimita yhteisen hyvän eteen vaan ajatellaan hyvin itsekkäästi. Täällä yritetään huijata ja pistää omaan taskuun. Täällä eri suvut ovat poteroissaan ja tekevät kaikkensa ettei vihamiesten toiminta kannata. Läpeensä kateellista ja itsekästä väkeä. Kaupunki nousee vaan yhdessä tekemällä mutta se ei näytä olevan mahdollista.
3 VASTAUSTA:
Katkuruuttako? Eihän kaikille kanalaisille riitä omia edunvalvojia politiikoissa ja viranhaltioissa, jollekkihan jää aina luu käteen muussakin elämässä.

Jos jollakin menee paremmin kuin toisella se ei kadehtimalla parane. Jokaisella on oikeus asettua politiikassa ehdolle, ja hommata äänestäjät jolla mennään päätöksentekoon.
Kemijärvellä saat ääniä jos kuulut tiettyyn verkostoon tai sukuun. Täällä ei ratkaise osaaminen.
Anonyymi kirjoitti:
Kemijärvellä saat ääniä jos kuulut tiettyyn verkostoon tai sukuun. Täällä ei ratkaise osaaminen.
Hyh hyh kun haisee!
+Lisää kommentti
Vaalikevät aiheutti eniten huolta ja pelkoa, kun opposition SDP halusi kovasti mustamaalata hoidon yksityistämisen. Moneen mallin todisteltiin, kuinka huonoja Esperi ja Attendo ovat. Laiminlyöntejä.
Kautta aikain kuntien omat hoitohommat ovat olleet kovin kalliita ja laiminlyöntejä on rahapulan ja huonon työmoraalin vuoksi ollut yllinkyllin. Nyt moititaan näitä yhtiöitä, vaikka nyt on kaikki hoitoalalla paremmin, kuin koskaan.
Ei saa esineelistää., mutta tiet, kiinteistöt, hoidetaan nyt edullisemmin ja paremmin aidon kilpailutuksen myötä. Valvonta laadusta vaatii kuitenkin ammattitaitoa kuntien edustajilta. Niin se on aina ollut ja on myös huomenna.
1 VASTAUS:
En nyt kovinkaan hurraata huutaisi ja käsiä taputtaisi Attendo endon puolesta vasta tänään määrättiin 200000€ uhkasakko jos hoidon laatu ei parane.

Kemijärvelläkin on ennenaikaista sanoa puoleen tai toiseen mitä hoito on vuosien kuluttua ja onko edes Attendo silloin enään omistajanakaan. Viime kevään paljastukset olivat kauheita joten niitä ei vähätteleminen. On aivan oikeun jos SDP kiinnitti siihen huomiota vaikka Kepu katselikin läpisormien.

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006185715.html
+Lisää kommentti
Miten pikkupaikkakunnalla voi olla aitoa kilpailutusta? Yksityisiä tekijöitä on muutama, joskus vaan yksi. Tämä yksi voi sitten määritellä hinnat miten haluaa. Alussa hinta on kohtuullinen mutta nousee hetkessä kun ei ole todellista kilpailua. Kaiken lisäksi tämä yritys kuuluu todennäköisesti jollekin ostopalveluja vaativan virkamiehen tai poliittisen päättäjän tutulle.
4 VASTAUSTA:
Onkohan se kaupungin kehitysyhtiö oivaltanut tehtävänsä, kun on ryhtynyt gryndäämään luhtitaloja. Toimenkuvaan luulisi kuuluvan enemmänkin paikallisten yritysten toiminnan tukeminen sekä uuden yritystoiminnan houkutteleminen paikkakunnalle. Ylikalliin talon myyminen köyhille ja tyhmille maalaisille ei oikein sovi rooliin.
Jos paikallisten ammattitaito ei riitä? Miksi pitää tukea paikallista jos heillä ei ole ammattitaitoa? Uusien yritysten houkutteleminen on jo mahdottomuus.
Sen verran voisi olla varovainen, ettei rakentajayhtiön omistajalla olisi sama sukunimi kuin tilaajalla. Silloin on vaara joutua syytetyksi nepotismista.
Ei kai kukaan ole niin hölmö, että hommaisi kaupungin rakennusurakoita omalle sukulaiselleen. Ei sellaista ole sattunut sitten viime näkemän.
+Lisää kommentti
En kyllä yhtään ihmettelisi, olisi tyypillistä toimintaa Kemijärvellä. Näinhän täällä toimitaan oli asia mikä tahansa,
Ilmoita
Näitä kommentteja lukiessa vahvistuu ajatus siitä, että itse ovat Kemijärveläiset asiansa sössineet. Ei ole ihme, että suurin osa pätevistä työntekijöistä sanoo itsensä irti ja lähtee muualle. Tänne jäävät ne, jotka jotenkin hyötyvät nykyisestä toimintakulttuurissa ja ne jotka eivät jostain syystä pysty lähtemään, vaan joutuvat jäämään paikkakunnalle. Uusia pysyviä asukkaita on turha odottaa, paitsi niistä joille järjestetään/perustetaan virka, kun kuuluvat tai heidän sukulaiset/kaverit kuuluvat verkoston.
2 VASTAUSTA:
Kempassa työpaikat ovat jatkuvasti lopettamisuhan alla ja hyväveljet mädättää ilmapiirin.
Kemijärveltä on lähtenyt koulutettu aines muualle, koska omassa kunnassa ei ole ollut mahdollisuutta edetä. Vakituisiin kunnallisiin virkoihin on menty suhteilla johon on ollut tietyt vaatimukset johon ei pätevyydellä ole ollut merkitystä.

Tämän nykyisen sopan ainekset löytyvät kunnallispolitiikasta johon on liiaksi sotkettu politiikka tämä ei yksin ole Kemijärven ongelma Kittilässä myös lyö laineet korkealla.
+Lisää kommentti
Miksi Kemijärvellä annetaan kähminnän ja omanedun tavoittelun jatkua? Miksi kukaan ei uskalla tehdä toimintaa näkyväksi, vaatia oikeudenmukaisuutta? Vai onko niin ettei Kemijärvi ole sen arvoinen, että kukaan haluaisi edes lakiteitse tai median kautta yrittää muuttaa mädännyttä systeemiä? On paljon helpompi lähteä pois ja unohtaa koko kaupunki.
2 VASTAUSTA:
Hyväveljiä nöyristellään kiusaamisen pelossa. Kaikkihan tietävät miten kiusaaminen tapahtuu.
Eiköhän kemijärviläiset ihan itse ole edustajansa valinneet, siitä ainakaan ei voi syyttää muita.
Ne jotka haluvat edustajansa valtuustoon käyvät äänestämässä, niinhän sinne mennään.
Ne jotka nyt valittavat moni heistä ei ole viitsinyt vaivautua vaaliuurnille, silloin pitää tyytyä kohtaloonsa eikä valitella.
+Lisää kommentti
Tänne jääneet ovat suureksi osaksi niitä joille nykyinen toiminta on vaan hyödyksi. Tietysti ne äänestävät niitä jotka jatkavat nykyistä mallia. Ei tarvitse ihmetellä miksi mikään ei muutu ja miksi kyvykkäät ihmiset muuttavat muualle.
0 VASTAUS:
+Lisää kommentti
Väen vähentyessä ollaan siinä pisteessä, että jäljelle ovat jääneet ainoastaan ne jotka ajattelevat omaa hyötyään. Jäljelle jääneet eivät ole tottuneet tekemään yhdessä töitä yhteisen edun hyväksi. Kun nyt pitäisi säästää ei omasta edusta osata luopua yhteisen hyödyn takia. Odotetaan pelastajaa tehtaasta, näin voitaisiin jatkaa samalla tavalla kun aiemmin. Saadaan kaupunki entistä velkaisemmaksi rakentamalla päiväkoti ja koulukampus. Vanhat kiinteistöt rapistuvat, onko ihme kun ei ole ollut kiinnostusta pitää niitä kunnossa. Mikään rakennus ei pysy kunnossa jos ei huolehdita kiinteistön huollosta.
Ilmoita
Näinhän se on. Pitää rakentaa uutta kun ei olla vanhoja kiinteistöjä pidetty kunnossa. Säästetty kiinteistöjen kunnossapidosta ja tuloksena on purkukuntoiset kiinteistöt. Tyypillistä Kemijärveläistä taloudenhoitoa.
Ilmoita
Näin myös uimahallin kohdalla. Ollaan säästetty ja annettu rapistua. Seurauksena purkukuntoinen uimahalli. Se vasta tulee maksamaan kun oppilaat viedään Rovaniemelle tai Sallaan uimaan.
1 VASTAUS:
Jos järjellä ajatellaan uimahallihan tulisi sulkea. Pärjättiin ennen pelkällä kylmällä kaivovedellä ja uimassa käytiin kesällä järvessä.
Nyt kuitenkin useimmalla on sisäsaunat ja lämpimät suihkut pitäisi tulla toimeen vaikka uimahalli suljettaisiin.
Kaikkihan on mukavaa toki minäkin tykkään läsiä mutta jos on PA silloin ylellisyyksistä pitäisi tinkiä-
+Lisää kommentti
Taitaa uimaopetus kuulua peruskoulun liikunnan pakolliseen suorittamiseen. Eli oppilaat on pakko kuljettaa lähimpään uimahalliin.
5 VASTAUSTA:
Ei ole hallia kaikissa Lapin kunnissa, eikä ollut ennenkään ja osataan uida . Kemijärvelläkin on hieno järvi jossa on kesäisin hyvä opetella tarvittavat uimataidot.
Kun vain lapset oppisivat edes lukemaan ja käyttäytymään asiallisesti silloin oltaisi jo pitkällä.
Koulu on ensimmäisenä tärkeysjärjestyksessä sinne pitäisi saada olosuhteet jossa olisi mielekästä opiskella eikä lapset joutuisi kiusatuiksi.
Anonyymi kirjoitti:
Ei ole hallia kaikissa Lapin kunnissa, eikä ollut ennenkään ja osataan uida . Kemijärvelläkin on hieno järvi jossa on kesäisin hyvä opetella tarvittavat uimataidot.
Kun vain lapset oppisivat edes lukemaan ja käyttäytymään asiallisesti silloin oltaisi jo pitkällä.
Koulu on ensimmäisenä tärkeysjärjestyksessä sinne pitäisi saada olosuhteet jossa olisi mielekästä opiskella eikä lapset joutuisi kiusatuiksi.
Niissä kunnissa joissa ei hallia ole oppilaat matkustavat toiseen kuntaan uimapäivänä. Opetussuunnitelmaa pitää noudattaa ja uimataito kuuluu oppia koulussa. Ei ole yhdenvertaisuudesta tietoa jos tavoitteena on vain välttävä lukutaito. Kyllä kannattaisi lukea ops sehän on verkossa. Ei pelkällä lukutaidolla päästä opiskelemaan ammattia.
Anonyymi kirjoitti:
Niissä kunnissa joissa ei hallia ole oppilaat matkustavat toiseen kuntaan uimapäivänä. Opetussuunnitelmaa pitää noudattaa ja uimataito kuuluu oppia koulussa. Ei ole yhdenvertaisuudesta tietoa jos tavoitteena on vain välttävä lukutaito. Kyllä kannattaisi lukea ops sehän on verkossa. Ei pelkällä lukutaidolla päästä opiskelemaan ammattia.
Sinulle vastaisin. Kyllä ilman uimataitoakin ammattiin voi kouluttautua, mutta ei lukutaitoa. Hyvässä ammatissa olen elämäni ollut ja vain käsipohjaa olen osannut uida.
Ennen riitti kiertokulku ja käsipohja. Nyt on lailla määrätty mitä pitää koulussa opettaa. Jos kaikki eivät opi se ei poista velvoitetta. Kemijärvelläkin pitää noudattaa lakia joten oppilaat on kuljetettava naapurikunnan uimahalliin. Kesällä ei ole koulua eikä avannossa voi uida määrättyä metrimäärää. Edellisen kirjoittajan kommentti kuvaa täydellisesti päättäjienkin ajattelua. Ei oteta selvää mitä palveluja on lain mukaan järjestettävä ja mitä ei. Sitten ihmetellään tulevia kustannuksia joita tulee kun lakisääteiset palvelut on jotenkin järjestettävä.
Anonyymi kirjoitti:
Sinulle vastaisin. Kyllä ilman uimataitoakin ammattiin voi kouluttautua, mutta ei lukutaitoa. Hyvässä ammatissa olen elämäni ollut ja vain käsipohjaa olen osannut uida.
Kaikki on suhteellista, niin myös kuka mitäkin hyvänä ammattina pitää. Mitähän ne sinulla on olleet.
+Lisää kommentti
Uimahalli, liikuntahalli,,jäähalli, kulttuuritalo, sekä musiikkiopisto, 2 isoa tehdaskiinteistöä, joista toinen tyhjillään, liikerakennus naapurikunnassa jne...7000 n. Asukkaan kunnassa on harvoin näitä kaikkia. Noita kaikkia ilmankin kunta pärjää.
Kunnossapidon ja korjausrakentamisen tarve pienenisi kummasti.
Kuka nuo ostaisi ja maksaisi vielä,kunnon hinnan?? Ei kukaan. Tässä sitä yhä enempi sipissä ollaan.
1 VASTAUS:
Eikun telalla nurin vaan koko käpykylä. Ei kukaan tällaiseen reikeliin muuta jossa ei ole kohta muuta kuin vuodeosasto...
+Lisää kommentti
Se vasta on huonoa taloudenhoitoa, että ensin rakennetaan kalliilla rahalla ja sitten ei rakennuksia huolleta. Täällä on aiemmin verrattu Sallaan jossa on vähemmän asukkaita ja jossa talous on paremmassa kunnossa. Sallassa on keilahalli, kylpylä, toimiva laskettelukeskus, liikuntahalli jne. Kaikki toimivat pienemmällä asukasmäärältään. Kiinteistöistä on nähtävästi pidetty huolta, siellä ei pureta vaan suunnitellaan uutta ja matkailukin vetää hyvin. Pitäisikö Kemijärven päättäjien mennä tutustumismatkalla naapurikuntaan?
1 VASTAUS:
Kuinka monta tehdasrakennusta tyhjillään esim. SALLASSA ON. Kuinka monta teollista työpaikkaa yleensäkään on, tai edes joskus on ollut. Kemijärvi on menettänyt tuhat.tolkulla näitä työpaikkoja viimeisen reilun kymmenen vuoden aikana.
Vuokrakerrostalojen määrä nykyiseen asukaslukuun nähden on Kemijärvellä moninkertainen, kun vertaa Sallaan, vaikka taloja on purettukin mm. Kallaanvaarassa.
Kemijärvi on menettänyt asukkaita reilun kymmenen vuoden aikana Sallan nykyisen asukasmäärän n. 3500 henkeä.
Voi olle että Kemijärveläisillä ei ole opin ottamista juurikaan Sallasta.
+Lisää kommentti
Sallassa on rakennuskanta on uutta, johtuen hyvästä talouden hoidosta.
Nuo liikunta ja kylpylätilatkin ovat suhteessa pienempiä jopa Kemijärveen nykytilaan nähden. Sallassa ei ole tapahtunut sellaista teollisuuden hiipumisilmiötä.kuin Kemijärvellä. Eikä Sallalaisilla ole lähellekään sellaisia rakennuskuutioita tyhjillään.

Tunturikeskus Pyhällä on pitkälti Kemijärveläisten rahoittama, rakentama. Siellä menee hyvin. Pelkosenniemi nauttii verotuloja. Kemijärvellä on kerrottu, että se on saanut satsauksensa moninkerroin takaisin. Moni kysyy...miten muka???

Vuokrataloja pitää nyt Sallaan rakentaa jopa lisää, kun Kemijärvellä vanha Kerrostaloasuntokanta olisi pitänyt purkaa viimeisen parinkymmenen vuoden aikana. Niitä,sitä.vastoin remontoitiin raskaalla rahalla ja sitten myytiin yksityisille "kakkosasunnoiksi", jotka ovat nyttemmin imeneet potentiaaliset vuokralaiset kunnan jäljelle jääneistä vuokrataloista. Vuokratalojen käyttöaste on siksi hävettävän alhainen. Purku pitäisi alkaa heti. Eikä lämmittää tyhjiä kämppiä, rahat taivaan tuuliin tyyliin.

Uimahalli on liki 50 vuotta, eikä alkuperäisellä osalla ole remontoitu vieläkään pääallasta. Taitaa olla Suomen ennätys Kemijärveläisillä hallussa .
Sairaala on valmistunut 53 vuotta sitten.
Ent. Salcomp tehdas reilusti viidettäkymmentä,vuotta sitten.
Ent. Orionin tehdas yli 40 vee.
Suomu on ollut Kaupungille varsinainen kankkulan kaivo. Siis joka toinen tunturisatsaus on Kemijärvellä onnistunut.
Jne.
Ei varmaan aivan yks, yhteen voi Kemijärveä ja Sallaa verrata talouden hoidossa.
2 VASTAUSTA:
Sallahan on järjestänyt uimahallinsa yhteiseksi matkailuyrityksen kanssa näin molemmat hyötyy taloushan pitää hoitaa viisaasti.
http://loma.salla.fi/fi/tuotekortit/kylpyla_holiday_club_salla/
Sinäpä sen sanoit : Sallassa on osattu talous hoitaa hyvin. Kemijärvellä päin seiniä. Kun on kyse osaamattomuudesta, se on suuri häpeä.
+Lisää kommentti
Ja miksi niitä asuntoja remontoitiin? Odotettiin tehtaan työntekijöiden tulevan paikkakunnalle... kaikki on yhden kortin varassa ja se kortti ei ole pakassa. Elinkeinorakenteen ohuutta on taivasteltu vuosikaudet mutta yritystä ei ole kuten Sallassa.
Ilmoita
Sote syö Kemijärven välipalaksi. Tarttis tehrä jotain.
Ilmoita
Hyvä, että Sote tulee. Johtajat vähenee ja päätökset tehdään Rovaniemellä. Vähenee hyväveliverkoston valta.
2 VASTAUSTA:
Sen takia sotepuolella ei ole säästetty koska odotetaan tumput suorina soteuudistusta. Ja aikaa on palanut!
Hyvät veljet eivät ole päässeet sopimukseen mistä voitaisiin säästää. Yritetään viimeiseen asti lypsää Kemijärven rahoja ja hyötyä.
+Lisää kommentti
Kemijärvellä on kieltämättä tapahtunut reilun 15 vuoden aikana paljon, kun Orion, Salcomp, Sellu, Elisakin jne. Lopettivat.
Toisaalta on ollut 15 vuotta aikaa sopeutua näihin lopetuksiin ja Väestöliiton asukasennusteeseen muutenkin, mutta siinä Kemijärvi on laahannut 10 vuotta jäljessä.
Esimerkkinä reilun 10 vuoden takaa, kun Hillatietä oltiin remontoimassa pelkäksi lukioksi. Eikä valtuustossa uskottu väestöennusteisiin millään ja sitten suotta riideltiin. Onneksi taistellen lopulta järki hiuksen hienosti voitti.
Olisi pitänyt enemmän osata sopeutua ja tunnustaa Kemijärven tilanne. Eikä esim. Sinnillä.pitää Isokylän koulua vieläkin käytössä.
Kalliiksi tulee uppiniskaisuus ja liika optimismi (kun se tehdas tulee) pösilöt.
1 VASTAUS:
Nyt puhut osin paskaa.

Hillatietä ei remontoitu pelkäksi lukioksi vaan lukio ja yläkoulu yhdistelmäksi. Kaikki aineenopetus olisi pitänyt siirtää samaan rakennukseen, niin aineenopettajia ei olisi tarvittu niin paljoa. Selvää säästöä siis.

Ammattiopiston myyminen Rovaniemen Redulle on ollut ainoa oikea ratkaisu. Se vain olisi pitänyt tehdä 10 vuotta aiemmin.

Alakoulut olisi voinut yhdistää jonnekin muualle.

No nyt kaiken sähläämisen ja päätäntäkyvyttömyyden seurauksena tulee yksi yhtenäisperuskoulu- ja lukiokampus, johon mahtuvat kaikki ilman mitään uudisrakennuksia.
+Lisää kommentti
Sallassa on ollut aina hyvä kehitysyhtiön johto.
Kemijärvi on saanut sellaisen paljon myöhemmin, kun yhtiön hallituksen puheenjohtajana toimii nyt kansaivälisestä yrityksestään irtaantunut bisneskonkari, tehtyään sitä ennen rajua, kadehdittavaa tulosta yrityksessään. Nyt Kemijärvelläkin on jonkinlaiset mahdollisuudet.
Kateus pitää aina ansaita, kuten Sallan kunnan menestys Kemijärveltä katsottuna.
1 VASTAUS:
Siis höylähirsikonkariko nyt pelastaa????
+Lisää kommentti
Salla on myös osannut markkinoida lukiotaan, kesälukiossakin oli paljon opiskelijoita ympäri maailmaa.
2 VASTAUSTA:
Löytyykö Sallasta sallaisia ”enoja”?
Sallassa on jo vuosikymmenen ajan lukiossa opiskellut ulkomaalaisia opiskelijoita hyvällä menestyksellä, näin paikkakunnalla on saatu säilytettyä lukio toiminnassa ja kustannuksia on jakamassa isompi joukko.

Sallan myönteinen kehitys on pitkänajan tulos jota nyt jatketaan.
+Lisää kommentti
Oliko järkeä säästää ja myydä ammattiopisto Redulle? Suuri osa Kemijärveläisistä lähtee opiskelemaan vähintään Rovaniemelle ja yleensä jäävät sille tielle. Linjavaihtoehdot vähenee ja kohta koko Kemijärven toimipiste lakkautetaan. Ei siinäkään päätöksessä ajateltu yhtään Kemijrveläisten etua. Mitä säästöä kaupungille saatiin?
Ilmoita
Jos asukasluku on laskenut koko Kemijärven ammattioppilaitoksen alueella niin, ettei oppilasmäärät riitä, niin siihen pitää reagoida ja lyödä kissa pöytään.
Redulle myyminen oli oikein. Kaupan ehdot olivat vain Kemijärvelle järkyttävän huonot, kun käytännössä ostaja sai rahaa miljoona tolkulla ja vuosia.
Tämä Kemijärven talouden hoidossa ongelma onkin. Ei osata tehdä,kauppoja ammattitaidolla. Talouden hoito Sallassa on esim. Asiansa osaavan KUNNANJOHTAJAN ansiota, jota valtuutetut komppaa.
1 VASTAUS:
Oppilasmäärän laskiessa ammattiopiston myyminen oli siis oikein mutta uuden koulukampuksen rakentaminen on järkevää?
+Lisää kommentti
Hyviä kauppoja on vaikea tehdä jos kaupan kohdetta ei ole pidetty kunnossa. Tämän tietää jokainen, jos olet pitänyt autosi tai talosi kunnossa ja huolehtinut niistä saat paremman hinnan kun romusta. Kemijärvellä toimitaan kun entisessä Neuvostoliitossa, annetaan kaiken rapistua ja kuvitellaan, että romusta maksetaan hyvä hinta.
5 VASTAUSTA:
Sepä se. Kemijärven kaupunki rakensi Aikkariin uuden vesikaton ja remontoi vanhemman osan ilmastoinnin juuri ennen redukauppaa. Samoin entisellä Turkiskoululla, redukaupan alle valmistui tosi kallis sisäilmaremontti, jonka myös Kemijärven kaupunki maksoi raskaalla velkarahalla.
Redukaupoissa tuli vain taitamattomien kapantekijöiden vuoksi vielä lisää kuluja
Kemijärvelle vuosiksi ja paljon. Tämä kaikki löytyy pöytäkirjoista.
Anonyymi kirjoitti:
Sepä se. Kemijärven kaupunki rakensi Aikkariin uuden vesikaton ja remontoi vanhemman osan ilmastoinnin juuri ennen redukauppaa. Samoin entisellä Turkiskoululla, redukaupan alle valmistui tosi kallis sisäilmaremontti, jonka myös Kemijärven kaupunki maksoi raskaalla velkarahalla.
Redukaupoissa tuli vain taitamattomien kapantekijöiden vuoksi vielä lisää kuluja
Kemijärvelle vuosiksi ja paljon. Tämä kaikki löytyy pöytäkirjoista.
Lyhytnäköistä päätöksentekoa siis. Valtuustossa käydään pullakahin ääressä esittelemässä oman suvun ”hienoutta” ja varmistelemassa oma etu kaikissa kaupoissa ja siihen jää.
Mielenkiinnolla odotetaan Kittilän oikeusprosessin tulosta. Jos myös valtuutetut saadaan vastuuseen päätöksistään saataisiin Kemijärven talous kuntoon. Entiset ja nykyiset valtuutetut korvaamaan kunnalle tekemänsä vahingot.
Anonyymi kirjoitti:
Sepä se. Kemijärven kaupunki rakensi Aikkariin uuden vesikaton ja remontoi vanhemman osan ilmastoinnin juuri ennen redukauppaa. Samoin entisellä Turkiskoululla, redukaupan alle valmistui tosi kallis sisäilmaremontti, jonka myös Kemijärven kaupunki maksoi raskaalla velkarahalla.
Redukaupoissa tuli vain taitamattomien kapantekijöiden vuoksi vielä lisää kuluja
Kemijärvelle vuosiksi ja paljon. Tämä kaikki löytyy pöytäkirjoista.
Kiinteistöjä ei ole myyty Redulle. Ne ovat edelleen Kemijärven kaupungin, joten on hyvä, että ne on pidetty ja edelleen pidetään hyvässä kunnossa.
Oliko niin ettei Redu huolinut kiinteistöjä? Saako kaupunki siis Redulta niistä vuokratuloja? Rahahan pitäisi käyttää kiinteistöjen kunnostukseen, onko näin tehty? Muuten on kohta taas purkukuntoisia kiinteistöjä kunnan haittana, kun Redu lopettaa toimipisteen Kemijärvellä.
+Lisää kommentti
Kuntalaiset ovat tottuneet ylimitoitettuina palveluihin. Jos joutuu odottamaan aikaa lääkäriin siitä nousee heti haloo. Kaikki pitää saada heti mutta ei saa lisätä kuluja. Henkilökunta pitäisi lomauttaa ja vähentää. Mutta jos itse sattuu tarvitsemaan jotain palvelua se on saatava heti ja mieluummin erikoissairaanhoidon palvelu. Jos palveluiden tasoa vähennetään, vähennetään henkilökuntaa tai lomautetaan se ikävä kyllä tarkoittaa sitä, että palveluihin joutuu jonottamaan eikä kaikkia palveluita edes saa.
1 VASTAUS:
Jos aletaan säästämään tarkoittaa se tosiaan palveluiden heikentämistä, silloin terveyspalveluihin jonotetaan pidempään.

Tarkoittaa se myös sitä silloin jos palveluita ei ole saatavilla on pakko turvautua yksityisiin palveluihin.
Myös kaupungeissa on hankala päästä yhteiskunnan järjestämiin hoitoihin silloin mennään yksityisen lääkäriaseman palveluiden asiakkaiksi.

Suuremmissa kaupungeissa on tarjolla riittämiin yksityisiä palveluita myös sairaalapalveluita Osuuspankillakin on monta isoa sairaalaa,
+Lisää kommentti
Täällä vaan ei ole niitä yksityisiä palveluja ja vaikka olisi ei löydy maksavia asiakkaita. Kun kaupungin palveluja joudutaan karsimaan se vaikuttaa eniten pienituloisten asemaan. Samoin ikäihmisten joilla ei ole autoa, että pääsisi Rovaniemelle yksityisten palvelujen käyttäjiksi.
Ilmoita
Esimerkiksi Orionin halli osto kuljetusliikkeeltä. Nyt tämä on ilmeisesti tyhjillään ja kiinteistökulut juoksee.. Aikanaan kauppaa vastustaneet valtuutetut olivat täysin oikeassa. Koska kiinteistö olisi voinut vuokrata? Kyllä pitää osata tulkita maailman menoa, koska tietoa on saativilla..
1 VASTAUS:
Kiinteistöt ovat sitä varten että poikivat rahaa, tai myydään pois. Tyhjillään seisottaminen on hölmöläisten hommia, pelkkiä kuluja koituu kun ei kylmilleenkään voi jättää.
+Lisää kommentti
LK uutisoi, että Lapissa on työvoimapula. Näitä ketjuja kun lukee niin on helppo käsittää miksei tänne kukaan eksy työtä hakemaan... kouluavustajat hoitaa opettajan tehtäviä ja taloushallintoa hoitaa kukkelikuu ryhmä.
Ilmoita
Ja ne jotka tulevat työpaikan perässä paikkakunnalle käyvät täällä vain töissä. Verot maksetaan kotikuntaan, joka usein on Rovaniemi. Ja heti kun saavat kotikunnasta töitä sanovat itsensä irti.
1 VASTAUS:
Se on ilkeyden hinta.
+Lisää kommentti
Tosiasia kuitenkin on ettei rahat riitä. Jos paikallisesti ei löydetä säästökohteita pääsemme kriisikunniksi ja muut alkavat miettiä mitä tehdä. Sote tulee ja vie näiden asioiden päätäntävallan Rovaniemelle. Eikös päiväkoti kuulu Sote puolelle? Rakennetaanko nyt maakunnalle uutta päiväkotia?
1 VASTAUS:
Totta, mitä järkeä on rakentaa päiväkoti kun se Soten myötä siirtyy maakunnan toiminnaksi? Kuvitteleeko päättäjät saavansa vuokrataloilla uuden rakennuksen maksettua?
+Lisää kommentti
Kemijärvellä valtaa pitävät on nuijineet urakalla 3.sektorin toimijoita, mm.Tunturilan nuoret, työttömien yhdistys, 4h yhdistys ja nyt hampaissa on ollut a-kilta. Kaikki kaupungin tukemaa toimintaa, mutta rahoitusta on tullut muualtakin ja itse toiminta on rahoittanut itsensä. Tällä luultavasti koitettu tehdä työpaikkoja kaupungin nuorisotoimeen ja päihdetyöhön ja työllisyysyksikön toimintaa perusteltu. Kun toimijoita ei ole niin kunnan täytyy itse hoitaa ei lakisääteisiäkin asioita. Tässä hommassa on kadonnut 3.sektorin työpaikkoja ja kaupungille tehty työpaikkoja. Toimintaan on revitty rahat jostain.. olis hienoa jos joku kenellä kiinnostaa ja on valtaa siihen niin tutkis mistä. Yhteistyön tuhoaminen 3.sektorin kanssa on ollut järjestelmällistä vuosien ajan. Mutta onhan vältetty yt neuvottelut. Uusia hankkeita haetaan ja kehitetään ja kehitetään, koska kehittämistyöstä saadaan kuntalaisten rahoja säästäviä toimia aikaan?Välillä tuntuu, että kaupunki toimii itse itseä varten, eikä kaupunkilaisten mielipiteet kuuntelevana ja huomioonottavana. Yhteistyöllä säästöjä tehdään. Toinen kuluerä on sairaslomatilastot, jostakin sekin kertoo, jos jokainen kaupungin työntekijä on vuodessa tilastollisesti kk sairaslomalla. Onko näin että ennakoiviin työhyvinvointiin liittyviin asioihin ja työnantajaimagoon tulisi kiinnittää huomiota.. se ei maksa mitään ja tuottaa tulosta.. Kun perälauta ei enää vuoda voi keskittyä hyvillä mielin työhön, eikä vuotavan veneen paikkaamiseen
1 VASTAUS:
Työhyvinvointi ja työnantajakuva on viimeinen asia joka kiinnostaa nimenomaan ylintä johtoa, vaikka ohjeet siihen on laadittu. Kehityskeskusteluissa työntekijän esille ottamia asioita ei kirjata eikä allekirjoiteta kuten pitäisi tehdä, joten työntekijälle ei jää mitään sopimusta käteen.
+Lisää kommentti
Nyt on päättäjillä koulutusta on tietotekniikkaa sosiaalista mediaa jotka helpottaisi päätöksentekoa.
Silloin kun Suomi nostettiin jaloilleen tuhkasta eivät kaikki päätöksentekijät osanneet edes sujuvasti lukea. Heillä kuitenkin oli maalaisjärki eivät syöneet enempää kuin tienasivat.
Silloin oli viisaus jos rahaa ei ollut elettiin niukemmin, ymmärrettiin ettei se raha tipu taivaasta, eikä se kasva pankkiautomaateissa.

Nykyisen meillä on kansanedustajijakin jotka ajavat meidän yhteisiä asioita ja irse ovat ulosoton asiakkaina.
Ilmoita
Eikös kaupungin rahat ole osaksi mennyt siihen, kun on tuettu näitä kolmannen sektorin työpaikkoja? On tehty laskelmia, että kunnan omana palveluna se tulee edullisemmaksi ja näin on tehty. Lisäksi näiden kolmannen sektorin toimijoiden ammattitaito ja koulutus eivät ole aina vastanneet lain vaatimusta.
Ilmoita
Lukekaa Kemijärven kaupungin sivuilla oleva esitys kaupungin talouden parantamiseksi tällä Suomi 24 palstallakin jatkuvasti keskustelussa olevan Suomun kehityksen kautta. Sivuilla on yrittäjä Harjulan hanke-esitys keskustoiminnasta. Lisäksi on keskusteltu toisesta keskuksen, eli niin kutsuttu "hiljaisuuden keskus".
Ilmoita
Suomun hotellin omistaa yksityinen henkilö joten sen kehittäminen ei kuulu kaupungille. Yritykset joihin kaupunki on rahaa sijoittanut eivät ole aiemminkaan kannattaneet ja siinä osasyy tämänhetkiseen taloustilanteeseen. Jos hanke on kannattava siihen on varmasti helppo saada yksityinen rahoitus.
3 VASTAUSTA:
Suomulla on ihan tarpeeksi hiljaista ilman keskustakin. Eikös tätä höpötystä voisi jo unohtaa, kuluu samaan sarjaan ufojen kanssa.
Ei kuulu. Kyse ei ole Suomun hotellista, vaan keskustoiminnasta, jota ei vielä ole ja jota ei nykyiset alueen yrittäjät hoida. Siis he saavat kehittää omaa toimintaa ja annetaan myös muiden kehittää muuta. Älkää estäkö, jos jollakin on hyvä aloite, niin viemästä sitä eteenpäin ja hankkimasta rahoitusta.
Jos hanke on hyvä se saa rahoitusta muualtakin kun kaupungilta. Siitä vaan etsimään rahoitusta vaihtoehtojahan on riittämiin. Jos rahoitusta ei saa kertoo se lähinnä siitä ettei idea ole ollut toteutuskelpoinen.
+Lisää kommentti
3.sektorihan tarkoittaa kansalaisjärjestötoimintaa, yleishyödyllisiä yhdistyksiä joissa tehdään todella paljon vapaa-ehtoistoimintaa ja mikä parempaa osaamista js asiantuntijuutta kuin kokemusperäinen. Rahoitettuihin toimintoihin on olemassa hakemuksissa määritellyt ja rahoittajan puolelta hyväksytyt ammattitaitovaatimukset tätä ei määrittele laki.
Kuntalaiset/kaupunkilaiset ovat itse sitoutuneena tekemään oman ja muidenkin hyvinvoinnin eteen jotain missä itse kokee olevansa hyödyksi. 3.sektorilla on paljon eri alojen ammattilaisia toimijoina. Ja yhteistyöllä sekä eteenpäin vievällä toiminnalla saadaan positiivistä resurssia hoitamaan yhteisiä asioita. Miten nyt on toimittu? Passivoidaan aktiiviset ihmiset sekä ne jotka mahdollisesti aktivoituisivat kerho ja harrastetoiminnan innoittamana
Ilmoita
Niin, toimintaa ei määrittele laki. Kaupungin pitää tarjota lakisääteiset palvelut niihin pitää riittää rahat. Kun rahaa ei ole jostain pitää säästää. Hankkeet voivat hakea rahoitusta monesta muusta paikasta, jos hanke on hyvä rahoitusta varmasti löytyy. Kaupungin rahat eivät enää riitä kaikkeen ilman veronkorotuksia.
Ilmoita
Kemijärven kaupungin konsernivelka on saatu hallintaan, kun Kehitys Oy.n johtoporras osittain uusiutui. Vaikka kyllä edellinenkin henkilöasetelma oli hyvä.
1 VASTAUS:
Huh huh ja voihan nenä mitä puheita!
+Lisää kommentti
Tarkoitatko, että nyt on jälleen rahaa mitä jakaa vaikka kolmannelle sektorille tai Suomun kehittämiseen? Lisäksi pitäisi löytyä koulukampukseen, uimahallin ja muiden rakennusten remonttiin jne. en nyt muista kaikkea mistä ketjussa on ollut mainintoja. Rahanreikiä löytyy, mutta ketjun tarkoitus oli löytää säästökohteita. Säästää voidaan, kunhan sen tekee joku muu ja minulle on siitä mahdollisimman vähän haittaa.
Ilmoita
Miten OAJ ilmoitti uutisissa tavoittelevansa tilannetta, että yhdellä opettajalla on 19 oppilasta. Montako luokkaa Kemijärvellä on jossa on 19 tai yli oppilasta? Tämä siis oli kunnianhimoinen tavoite. Ja sitten täällä ihmetellään miksi ei ole rahaa.
3 VASTAUSTA:
Eläkeläiset syö koululaisilta leivän.
Kemijärven opettajilta pitäisi laskea palkkaa jos on liian vähän oppilaita.
Kemijärveltä kyllä pätevät opettajat lähtevät vaikka palkkaa ei laskettaisikaan.
Opettajakoulutukseen hakeneiden määrä on jo puolittunut ja supistuu edelleen.

Muutaman vuoden kuluttua opettajista alkaa olla pulaa, niinkuin on nyt lastentarhaopettajista. Opettajapula iskee ensimmäisenä syrjäseuduille. Voipa nytkin olla vaikeata saada päteviä opettajia, kukapa lähtee haukuttavaksi kun vielä tietää oppilasaineksen olevan poikkeuksellisen haastavaa. Onhan Kemijärvellä suomenennätys koulukiusaamisissa.
+Lisää kommentti
Miten nämä Kemijärven opettajat saavat pitää pieniä luokkia ja vielä valittavat, että on haastavaa. Kyllä isoissa kaupungeissa on varmasti vielä haastavampia oppilaita ja luokkakoot ovat kaksinkertaisia. OAJ:n puheenjohtaja sanoi uutisissa ettei opettaja pula ole pitkään aikaan odotettavissa.
1 VASTAUS:
Opettajista ei vielä pulaa muutaman vuoden kuluttua on, koska opettajan ammatti ei enään kiinnosta.
Ensimmäisenä pula tuntuu syrjäseuduilla jossa ei ole harrastusmahdollisuuksia. Lapin laskettelu paikkakunnat Ruka, Levi, Ylläs, ja Sallakin vetää lääkäreitä, ja muita virkamiehiä.
Nythän jo Kemijärvellekkin houkutellaan rahalla lastentarhanopettajia ja kohta houkutellaan luokanopettajia jos sitä rahaa enään on.
+Lisää kommentti
Kemijärvellä ollaan totuttu siihen, että luokkakoot ovat pienet, palveluihin pääsee helposti, kolmannelle sektorille annetaan rahaa, kyläyhdistyksille annetaan rahaa, lähetetään helposti erikoissairaanhoitoon, käytetään ostopalveluita, tuetaan taiteilijoita ja kulttuuria jne. Joistain kiinteistöistä huolehditaan mutta vasta kun kaivataan remonttia. Nyt odotetaan tehdasta, että kaikki voisi jatkua. Ei olla valmiita säästämään mistään vapaaehtoisesti yhteisen hyvän tähden. Taitaa käydä niin että uutta voi tulla vasta kun ollaan menetetty kaikki, eli konkurssia odotellessa voi ottaa rennosti.
Ilmoita
Pitäisi miettiä mistä minä tai työyhteisöni voisi säästää. Ketjussa esitetyt säästökohteet on aina jonkun toisen toteutettavia. On helppoa esittää toiselle säästökohteita mutta kun pitäisi miettiä mistä itse voi luopua se onkin hankalaa. Ja se, että esitetään muille säästökohteita saa heidät vaan puolustautumaan ja etsimään perusteita miksi kohteesta ei voida säästää.
2 VASTAUSTA:
Siinäpä se juju juuri piileekin. Ainahan on hyvä jakaa toisten rahoja kunhan vain ei omat edut kärsi.
Tämä vitsaus pesii aivan ylimmissäkin päättävissä elimissä hyvä esimerkki kansanedustajat.
Tämä yhteiskunta olisikin erilainen jos poliittiset päättäjätkin ajattelisi kansakunnan etua eikä omaa ja poliittisen yhteisönsä etua.
Jospa politiikka olisikin erilaista jossa eri puolueet tekisivät yhteistyötä eikä niinkuin nyt.
Hyvissäkin asioissa pitää toisen olla välttämättä erimieltä vaikka sisimmässä tiedetään toisen olevan oikeassa.
Kuka vielä ihmettelee miksi asiat menee "vituralleen"
Kepulaisuus on perisynti.
+Lisää kommentti
Miksi Hillan kampuksella on noin kiire??? Eikö voisi odottaa esim. seuraavat 3 vuotta ja todeta sitten uuden koulun tarve, kuin että eletään optimistisilla ennusteilla ja ihan suosiolla mennään yhä syempään velkaan.???
Koulurakennuksia on ihan liian kanssa jo nyt!!!
1 VASTAUS:
Tuon päätöksen takana on kohtalaisen suuresti opettajapitoinen kunnanvaltuusto, jolla on vankka tieto biotehtaan tulosta Kemijärvelle.
+Lisää kommentti
Kun Hillatielle rakennetaan sitä suurta kampusta, niin miksi se työntää joitakin oppilaita koko ajan Isokylälle ja Särkelään? Eikö se uskalla ottaa vastuuta kaikista oppilaista? Näin olen kuullut puhuttavan! Lähikoulu kai kaikilla pitää olla kouluna!
Ilmoita
OAJ:n mielestä lakiin tarvitaan opettajamitoitus. Se määrittelisi opettajien määrän oppilasta kohden suhdeluvun avulla. Esimerkiksi alkuopetuksessa suhdeluku olisi 1:18 ja kolmannelta luokalta lähtien 1:20.

Kemijärvellähän tämä tavoite toteutuu ja on toteutunut vuosia ja vuosia! Voi kysyä, tarvitaanko kaikkiin luokkiin vielä avustajia!

Kemijärvellä on aina ollut pieniä luokkia!

Hah.........haa.......
3 VASTAUSTA:
Taisit jättää huomioimatta sen asian ,jonka mukaan haastavilla oppilailla tulisi olla eri kerroin . Nykyluokkiinhan sijoitetaan myös erityisoppilaat. Kun lukee tätä palstaa, tulee mieleen että Kemijärvellä tarvittaisiin myös hankalien vanhempien kerroin. Sen verran katkeransävytteistä tämä kirjoittelu näyttää olevan.
Sehän on lasten etu, jos luokassa on vähän oppilaita. Näin yleensä maailmalla ajatellaan. Vanhemmat ovat onnellisia, jos luokkakoot ovat pieniä ....Peruskemijärveläinen ajattelee tämän asian niin heti, että opettaja pääsee vähällä!!!!
Anonyymi kirjoitti:
Taisit jättää huomioimatta sen asian ,jonka mukaan haastavilla oppilailla tulisi olla eri kerroin . Nykyluokkiinhan sijoitetaan myös erityisoppilaat. Kun lukee tätä palstaa, tulee mieleen että Kemijärvellä tarvittaisiin myös hankalien vanhempien kerroin. Sen verran katkeransävytteistä tämä kirjoittelu näyttää olevan.
Sehän on lasten etu, jos luokassa on vähän oppilaita. Näin yleensä maailmalla ajatellaan. Vanhemmat ovat onnellisia, jos luokkakoot ovat pieniä ....Peruskemijärveläinen ajattelee tämän asian niin heti, että opettaja pääsee vähällä!!!!
Peruskemijärviläinenhän on tunnetusti kateellinen ja ilkeä. Eivätkä täällä kirjoittelevat ajattele lasten etua vaan omaa etua. Lue: eläkeläisten etua.
Kun ei ole oikeita perusteluita omalle asialle väitetään, toisen olevan kateellinen. Ei kai oikeesti kukaan ole kateellinen opettajille? Ja lapsen edulla ratsastaminen kertoo jo aika paljon kyseisestä ammattikunnasta.
+Lisää kommentti
Ei muuta kuin kolme koulua Kemijärvelle, siis Hillatielle, Isokylälle ja Särkelään. Tilaa pitää olla, koulumatkat niin lyhyet kuin mahdollista ja luokat puolittaa, olisiko tavoitteena enintään 9 oppilasta luokkaa kohden. Rahaa meillä on. Unohdetaan vanhukset! Satsataan vain lapsiin. Näistä varmaan tulee suuria, isoja herroja! Unohdetaan se, että etelän isoista luokista tulee fiksuja kansalaisia, että he pääsevät elämässä pidemmälle kuin nämä meidän kemijärveläislapset. Emmekö me huomaa hyvää? Syytämmekö toisia kateellisiksi, kun he puhuvat järkeä? Onko meillä ollut lapsena liian tiukka pipo päässä? Pitääkö siis väljentää? Hullu hullua tukee, pöljä kaikkea kateudeksi laskee, korppi kyllä toisen korpin tuntee.
2 VASTAUSTA:
Hyvin sanottu, tosi hyvin!

Nyt on alettu Kemijärvellä eläkeläisiä syyllistää kaikesta, ikään kuin he eivät ansaitsisi mitään!

Hävetkää!
Anonyymi kirjoitti:
Hyvin sanottu, tosi hyvin!

Nyt on alettu Kemijärvellä eläkeläisiä syyllistää kaikesta, ikään kuin he eivät ansaitsisi mitään!

Hävetkää!
Kepu on paholaisen peräreikä.
+Lisää kommentti
Kemijärveläisille! Täältä Rovaniemeltä.
Kasvattakaa lapsenne pumpulissa, kaatakaa heidän päähänsä valmiiksi pureskeltua tietoa, älkää vaatiko heiltä mitään, kylvettäkää heitä rahassa, puolustakaa heitä pahuuteenkin syyllistyneinä, pitäkää heidät pienissä luokissa, paremminkin ryhmissä, palvelkaa heitä, sanalla sanoen eläkää heidän elämäänsä - niin tästä se vasta hyvä tulee! Ja vithut!
Ilmoita
On se niin vaikea ymmärtää ettei ole varaa pitää pieniä luokkia ja useita kouluja. Ei olisi varaa uuteen koulukampukseen. Jos näin jatkuu on pakko säästää jostain muusta ja mistähän opettajat olisivat valmiita säästämään? Ja onhan se tosi, että opettajalla on helpompaa 10 oppilaan kun 20 oppilaan luokassa. Ei se ole kateutta, vaikka opettajakunta haluaa kateuskorttia vilauttaa. Tai jos ei 10 oppilaan opettaminen ole helpompaa eikö silloin olisi aivan sama pitää vaikka 30 oppilaan luokkia.
Ilmoita
Aiemmin mainittu 3.sektori on tukenut kaupungin toimintaa. Ollut lisäresurssi. Esim. 4h työllistänyt nuoria ja ovat siivonneet ikäihmisille ja lapsien kaitsijoita kouluttaneet ym. Samoin kouluttanut muilla kursseilla kaiken ikäisiä. Näitä palveluita tuottaa nyt kaupunkikonserniin kuuluva saura ja kansalaisopisto. Eikä nuorille löydy työpaikkoja kunnalta kun säästetään. 3.sektori pystyy tukemaan kaupungin taloutta, ja on lyhytnäköistä ajatella että se on vain kuluerä. Usein kyse on vain toimitiloista.
2 VASTAUSTA:
Lyhytnäköistä on myös tuhlata rahat nyt ja odotella tulevaa tehdasta maksamaan nyt otettu velka. Nuoret onneksi pääsevät muuttamaan ja luomaan tulevaisuutensa muualla mutta vanhempi ikäpolvi jää tänne arvottomine taloineen vailla palveluja.
Anonyymi kirjoitti:
Lyhytnäköistä on myös tuhlata rahat nyt ja odotella tulevaa tehdasta maksamaan nyt otettu velka. Nuoret onneksi pääsevät muuttamaan ja luomaan tulevaisuutensa muualla mutta vanhempi ikäpolvi jää tänne arvottomine taloineen vailla palveluja.
Suurin osa palveluitten käyttäjistä on eläkeläisiä. Sentään saavat eläkettä.
Nuoremmat taas eivät voi olla tulevasta eläkkeestään lainkaan varmoja vaikka maksavat veroja pefletti ruvella, ja vaikka kepuhallitus korotti työntekijän eläkemaksua ja kevensi työnantajan vastuita vastaavasti. Hävetkää kepulaiset vanhat jäärät.
+Lisää kommentti
Saura on yksi suuri menoerä joka rahastaa kaupungilta. Sen tukeminen ja sinne rahan pumppaamisen lopettaminen säästäisi. Säätiö nostaa hintoja jotka ovat käsittämättömät kun miettii työn tasoa. Hinnat ovat samaa luokkaa kun ammattityömiemillä ja kaupunki maksaa.
1 VASTAUS:
Muutot ovat kalliita suhteessa siihen, että suuri osa muuttomiehistä vaan seisoskelee. Tarvitsevat perään katsojan koko ajan. Miksi kaupunki käyttää näitä palveluja? Onko pakko kun rahoittavat Säätiötä? Ei taas mitään järkeä ja hinnat kohoavat koko ajan. Ja veronmaksajat maksaa tämänkin. Tulisi halvemmaksi pitää kaupungin palveluksessa muutama ammattimies ja hommat hoituisivat ammattitaidolla ja halvemmalla.
+Lisää kommentti
Vanhemmat tykkäävät pienistä luokista. Mistähän minä tykkään? Pienestä veroprosentista, hyvästä palkasta ja vaikka mistä. Saanko minä näitä, vaikka pitäisin kuinka? Kuka tai ketkä nämä minulle antavat? Pittäkö vanhempien saada se, mitä haluavat? Heillä ei ole huolta kaupungin taloudesta, ovat itsekeskeisiä. Huolehtisivat edes siitä, että jälkikasvu käyttäytyisi koulussa asiallisesti, niin että ryhmät voisivat olla kohtuukokoisia. Heilläkö on oikeus vaatia yhteisten varojen käyttöä niin, että muut joutuvat kärsimään? Kyllä meidän pitää käyttää varoja niin, että siitä hyötyvät kaikki, niin että vanhusten hoito on asiallista ja tietyt kriteerit täyttäviä. Ja sekin on varmaa, että vaikka kuinka satsattaisiin joihinkin lapsiin, niin ei siitä tulla hullua hurskaammaksi. Anteeksi vain, mutta näin on asia. Toivoisin järkikeskustelua näillekin sivuille.
Ilmoita
Koulukampusta ei tarvita tässä tilanteessa. Muutama vuosi kun mennään eteenpäin, niin koko koulukamuksen haalimisongelma on poistunut. Hullua ottaa tässä tilanteessa velkaa: aika hoitaa tehtävänsä / nykyisissä koulurakennuksissa pystytään toimimaan muutama vuosi onglemitta / velkaa ei ole syytä ottaa kun velkaa on niin, että se tulee ulos ovista ja ikkunoista / uimahallin korjaaminen tulee asettaa koulukampuksen rakentamisen edelle / nykyisissä koulurakennuksissa koulutoiminnan jatkuminen on halvempaa kuin uuden rakentaminen ja siinä koulutyön käynnistäminen

viisastukaa! käyttäkää älyä! Herra teitä siunatkoon!
1 VASTAUS:
juuri noin, malttia koulukampusinvestointisuunnitelmiin
https://keskustelu.suomi24.fi/t/15311662/muutan-pois-kemijarvelta
+Lisää kommentti
Kun opettajat nostavat kytkintä, ei tarvi jappasta. Ennemmin tai myöhemmin kersat löytävät kortistoon ja vierotukseen.
1 VASTAUS:
Eipä niitä opettajia tarvita kun väki vähenee. Kohta riittää yksi opettaja vuosiluokka kohti koko kuntaan. Ainakin jos pidetään luokkakoko 20 oppilaansa suositusten mukaisesti,
+Lisää kommentti
Kuka Kemijärvellä maksaa velan jota otetaan koulukampukseen? Väki vähenee koko ajan, vanhukset lisääntyvät, ei ole veronmaksajia. Ei varmasti houkuttele uusia lapsiperheitä tulevat veroprosentit.
3 VASTAUSTA:
Vanhukset lisääntyvät? Luulisi että synnytystalkoot ovat nuorempien puuhaa. Kemijärvi on outo paikka..
SInä se jaksat, luuletko että jotakuta naurattaa?
Jotekin tuntuu kaikki tyhmältä,
velkaa on ja vieläkö sitä otettaisiin lisää,
totta se olemassa oleva velka pitäisi maksaa ensin pois ja sitten vasta uutta! Ja kun ei takeita siitäkään, kuka maksaa velan pois ja milla tavalla velka maksetaan pois?! Veronmaksajia ei ole nimeksikään ja isoilla maksuilla vielä loppuväkikin ajetaan pois.
Mitään muuta ei toivoisi kuin että järki pelaisi!
Ei siis kampusta! Nykyisillä rahoilla pystytään nämä koulut pitämään hyvin pystyssä, isoilla veloilla vain näännytetään koko kaupunki!
+Lisää kommentti
Olipa ketjussa paljon asioita, osa hyvistä kysymyksistä jäi vaille vastauksia. On selvästi paljon asioita, joihin kuntalaiset kaipaisivat vastauksia. Jos päätöksiä tehdään pienissä piireissä, tuodaan valmiina ja vielä ilman perusteluja käy helposti niin, kun on nyt käynyt, riitaa ja eripuraa. Toivottavasti sekä virkamiehet että valtuutetut lisäävät avoimuutta, perusteluja ja yhdessä tekemistä, jotta Kemijärvi saataisiin nousuun,
2 VASTAUSTA:
Ennen kaikkea tarvitaan ilotalo jossa nuoret tytöt voivat tehdä töitä hiki pillussa.
"Toivottavasti sekä virkamiehet että valtuutetut lisäävät avoimuutta, perusteluja ja yhdessä tekemistä". Tuskin tapahtuu, jos ylimmästä johdosta puhutaan. Suhmuroinnilla on yhtä pitkät perinteet Kemijärvellä kuin paikkakunnan kepusuvuilla. Avoimuus on aina näennäistä, päätökset tehdään todella pienessä piirissä.
+Lisää kommentti
Olen suunnitellut muuttoa pois Kemijärveltä koulukampuksen tieltä. Jospa tätä ei tulisikaan, niin vois ijäädä tänne. Väki alkaa olla koulukampuksen rakentamista vastaan! https://keskustelu.suomi24.fi/t/15311662/muutan-pois-kemijarvelta
Ilmoita
meillä kemijärvellä vielä epäpätevät opettajat ovat aina tunteneet itsensä päteviä pätevämmäksi!

hahh...hah...haaa
Ilmoita
ei ihme millään muotoa että on kyllästytty koko kemijärveen, joku huutaa näillä sivuilla https://keskustelu.suomi24.fi/t/15620848/kemijarvi-on-persemesta ja ehkä se on totta enemmän kuin uskommekaan!
Ilmoita
Päteväthän täältä kiusataan perheineen muuttamaan pakoon..tai maanrakoon.
Kummallista sekin, että kaupunkiin palkataan väkeä töihin eri vakansseihin vaikkei paikkoja ole julkisesti ollut auki.. kaupungin palvelusivuja ei päivitetä. Eikä kaikkia työntekijöitä sieltä löydy yhteystietoineen.. ja veronmaksajien rahoja tuhlataan. Kun palvelut mihin on ihmiset palkattu ei ole tehokäytössä kun niistä ei edes tiedä. Kaupunki pyörii itseään varten ei meitä kuntalaisia varten.. siellä jossain piilotellaan ja päätetään yhteisistä asioista pienessä porukassa.. mutta loputtomiin ei voi piilotella.
3 VASTAUSTA:
Täällä on ihmetelty, miksi kouluavustajat hoitavat opettajan tehtäviä. Epäpäteviä on värvätty viimeiset kymmenen vuotta koska sellaiset tulevat halvemmiksi kun ei tarvitse maksaa pätevän palkkaa, paikkoja ei panna auki julkisesti, niitä vain kierrätetään sisäisesti. Eikähän pätevät enää paikkakunnalle tulekaan tai lähtevät pois samantien kun selviää mikä on meno.
Ja samat epäpätevät jatkavat vuodesta toiseen, tehtävänimikkeet vain vaihtuvat.
Anonyymi kirjoitti:
Ja samat epäpätevät jatkavat vuodesta toiseen, tehtävänimikkeet vain vaihtuvat.
Palvelualuejohtajan tyypillistä toimintaa. Sivistyspuoli hoidetaan tolkuttoman huonolla tavalla koska raha menee soten pohjattomaan kaivoon.
+Lisää kommentti
Näilläkin sivuilla on kaivattu Kemijärvelle uusia asukkaita. Tänne muuttavat ovat vaan yleensä taakka paikkakunnalle. Muuttajat ovat niitä jotka tulevat halpojen asuntojen perässä, eli heillä ei ole rahaa asua muualla. He tulevat sote palvelujen takia, täällä pääsee helposti avun piiriin. Toisaalta ei viranomaiset piinaa vaan annetaan olla rauhassaan. Eli he eivät tuo paikkakunnalle rahaa vaan vievät sitä. Näitäkö uusia elättejä me kaipaamme?
Ilmoita
Kyllä olisi saanut lakkauttaa Isokylän koulu,
ajatelkaa nyt tätäkin kirjoittajaa,
mitä mieltä hän on
https://keskustelu.suomi24.fi/t/15667273/isokylan-koulu
9 VASTAUSTA:
vieläkö se Isokylä jatkaa?
https://keskustelu.suomi24.fi/t/15667273/isokylan-koulu
onko meillä varaa suojatyöpaikkoihin? tavattoman pieniin ryhmiin? kyläkouluun (muut kyläkoulut lakkautettu)?
vieläkö tyhmät istuu veneessä vaikka näkee että vene on uppoamassa? nouskaa ja antakaa veneen (koulun) mennä!
Anonyymi kirjoitti:
vieläkö se Isokylä jatkaa?
https://keskustelu.suomi24.fi/t/15667273/isokylan-koulu
onko meillä varaa suojatyöpaikkoihin? tavattoman pieniin ryhmiin? kyläkouluun (muut kyläkoulut lakkautettu)?
vieläkö tyhmät istuu veneessä vaikka näkee että vene on uppoamassa? nouskaa ja antakaa veneen (koulun) mennä!
Koulupuolta painetaan alas vaikka budjettiylitykset johtuvat sotemenoista, joita on kyllä vara karsia! Tutustukaa lukuihin! Vaikka pärjättäisiinkin yhdellä koulurakennuksella, niin homekoulussa ei lapsetkaan voi olla vai haluatteko tosiaan että lapset sairastuu.
Sotemenoista suuri osa on niitä lakisääteisiä menoja. Koulukiusaaminen on yksi suuri syy mikä aiheuttaa näitä menoja. Vasta julkaistiin tutkimus missä suuri osa psykiatrian puolen vaikeuksista liittyy vahvasti koulukiusaamiseen. Myös lastensuojelun puuttumiset liittyvät usein kouluvaikeuksiin. Kun Sotepuolen menot ovat nousseet ei ainakaan voida sanoa pienien luokkakokojen auttavan edellä mainittuihin asioihin. Myös opettajien sairauslomat ja erilaiset tutkimukset erikoissairaanhoidosta nostavat myös Sote menoja. Eli koulupuoli omalta osaltaan kasvattaa näitä Sotemenoja.
Anonyymi kirjoitti:
Sotemenoista suuri osa on niitä lakisääteisiä menoja. Koulukiusaaminen on yksi suuri syy mikä aiheuttaa näitä menoja. Vasta julkaistiin tutkimus missä suuri osa psykiatrian puolen vaikeuksista liittyy vahvasti koulukiusaamiseen. Myös lastensuojelun puuttumiset liittyvät usein kouluvaikeuksiin. Kun Sotepuolen menot ovat nousseet ei ainakaan voida sanoa pienien luokkakokojen auttavan edellä mainittuihin asioihin. Myös opettajien sairauslomat ja erilaiset tutkimukset erikoissairaanhoidosta nostavat myös Sote menoja. Eli koulupuoli omalta osaltaan kasvattaa näitä Sotemenoja.
Heh heh, sairaalalla on monivuotinen työpaikkakiusaamisongelma ja tosiaan siitä voi mennä nuppi sekaisin.
Sotepuoli hoitaa omat sotkunsa eikä työnnä niitä toisen hallintokunnan hoidettavaksi. Samaa ei voi sanoa sivistyspuolelta.
Anonyymi kirjoitti:
Sotepuoli hoitaa omat sotkunsa eikä työnnä niitä toisen hallintokunnan hoidettavaksi. Samaa ei voi sanoa sivistyspuolelta.
Se on yksi ja ainoa hyvinvointipalvelualue, jossa sivistys- ja sotepuoli ovat molemmat saman jantterin eli N. Arkilahden peukalon alla. Sivistyspuolella on koko ajan säästetty lisää ja lisää, koska sote on joka vuosi ylittänyt oman budettinsa sadoilla tuhansilla. Sivistyspuolen budjetti on muutenkin pieni verrattuna soten kuluhin. Niin että äläpä höpöttele tyhjää.
Onko niin, että sivistyspuolella on varaa säästää. Ja olisi vielä edelleen. Sote puolella on ne lakisääteiset menot jotka on pakko maksaa.
Anonyymi kirjoitti:
Onko niin, että sivistyspuolella on varaa säästää. Ja olisi vielä edelleen. Sote puolella on ne lakisääteiset menot jotka on pakko maksaa.
Kaikki sotepuolen kulut EIVÄT ole lakisääteisiä. Säästäkää!
Mitkä ovat niitä Sotepuolen menoja mitkä eivät ole lakisääteisiä?
+Lisää kommentti
nostakaa se veroprosentti jo kattoon, kun nyt on miltä ottaa,
kun täältä muutetaan pois
https://keskustelu.suomi24.fi/t/15311662/muutan-pois-kemijarvelta ,
niin keltä ne sitten rahat saadaan/otetaan?

järkeä aina kaikkeen sen käyttöä vaadimme
Ilmoita
Asuuko Kempassa muita kuin zombeja? Aiheellinen kysymys kun lukee näitä ketjuja.
Ilmoita
Miten sivistystoimi perustelee pieniä luokkakokoja, lapsen edulla. Kuitenkin samaan aikaa kuulee, että lapset ja nuoret voivat huonosti. Huudetaan apua milloin erikoissairaanhoidosta milloin lastensuojelusta. Tai kaikki on vanhempien syytä. Näin ainakin aiemmissa kouluun liittyvissä viestiketjussa on mainittu. Miten on Kemijärven lapsissa ja nuorissa näkynyt se, että täällä on pienet luokkakoot? Ei ainakaan hyvinvoinnin kasvuna jos jatkuvasti on huolta heidän hyvinvoinnistaan.
1 VASTAUS:
Lainaus: Miten sivistystoimi perustelee pieniä luokkakokoja, lapsen edulla. Kuitenkin samaan aikaa kuulee, että lapset ja nuoret voivat huonosti. Huudetaan apua milloin erikoissairaanhoidosta milloin lastensuojelusta. ... Lue yltä jatko...

Onpa hyvin sanottu ja ennen kaikkea hyvin huomattu! Monelta ja taas monelta asia on jäänyt huomaamatta. Onko siis pienistä lukokkakoosta ollut mitään hyötyä? Ei ole. Pikemminkin lapset ovat päässeet rellastamaan kun muulta, pieneltä ryhmältä siis, ei ole tullut tukea järjestyksen ylläpysymiseen. Rahat on heitetty sanalla sanoen kankkulan kaivoon. Ja kampuksesta puhutaan ja sitä haalitaan! Nyt jo Hillatielle pitäisi kerätä ongelmaoppilaat eikä työntää niitä muualle. Jos siellä aiotaan jatkossa pärjätä, niin pitää jo nyt näyttää, että pärjätään. Jossakin mättää? Eikä vähän mätäkään!
+Lisää kommentti
Lisää tapahtumia Kemijärvelle ja ennen kaikkea kauniita,nuoria ja lisääntymiskykyisiä naisia.
Ilmoita
Olisi todella mielenkiintoista kuulla sivistystoimen perustelut pienille luokille. Siis joku muu peruste kun se lapsen etu.
Ilmoita
Opettajien markkinoima lapsen etu ei ole myöskään näkynyt esim. lukiovertailussa. Ei ole pienet luokat nostaneet oppimistuloksiakaan. Missä on näiden pienten luokkien hyöty? Muissa kunnissa on suuremmat luokat ja paremmat oppimistulokset.
2 VASTAUSTA:
Jos luliovertailussa Kemijärvellä ei pärjätä syitä varmasti on monia, ei yksin opettajat ja koululuokat.
Oppilasaineksella on suurin merkitys mikä on taso mistä lähdetään liikkeelle.

Esim pääkaupunkiseudun huippulukijoihin vaadittiin reilusti yli 9 keskiarvoa.
Ja siellä näihin tuloksiin ei ole tarvittu pieniä luokkia. Voisiko kyse olla opettajien kyvyttömyydestä opettaa? Helppo on taas vedota oppilasainekseen kun ei saada tuloksia aikaan. Heikko oppilasaines ja oppilaan etu ovat opettajien lempiperusteluja. Opettajissa tai heidän kyvyssään opettaa ei voi olla mitään vikaa.
+Lisää kommentti
Kemijärvellä oppilaat ovat siis tyhmiä, ei auta vaikka on pienet ryhmät. Eikös siinä juuri punnita opettajan ammattitaito, jos hän saa tyhmemmänkin oppimaan. Viisaat oppii huononkin opettajan opissa tai siitä huolimatta.
3 VASTAUSTA:
Motivaation puute jos ei opi. Teinipersepanoilla pidot paranee ja kantapään kautta oppii.
Tietenkin viisaimmista vanhemmista saadaan viisaampia lapsia. Kaikkihan pohjautuu geeniperimään. Muusikkovanhemmilta jälkeläisistäkin usein tulee muusikoita samoin kuin urheilu perityy, miksipä ei älykin.
Anonyymi kirjoitti:
Motivaation puute jos ei opi. Teinipersepanoilla pidot paranee ja kantapään kautta oppii.
Pedofiilit pois palstalta!
+Lisää kommentti
Miksi perustettiin uusi liikelaitos? Mitä säästöä siitä tuli?
Ilmoita
Poliittinen johto on usein vaatinut kunnan työntekijöiden säästötalkoita. Olisiko tasapuolisuuden nimissä heidän aika luopua kokouspalkkioista ja kestityksistä. Samoin voisi kaikenmaailman edustusmatkat ja tyhjänpäiväiset seminaarit lopettaa.
2 VASTAUSTA:
Kuulehan nyt. Ne jotka joskus on jotakin etusuuksia saaneet viimeisempänä luopuvat siitä. Muistetaampa kun Sipilä aloitti pääministerinä hän puhui talkoista jossa kaikissa portaissa luovutaan eduista. Niin vain kävi tämä ylempi johtajaporras ei luopunut mistään. päinvastoin.

Jos jotakin tapahtuu muutama siivooja voidaan irtisanoa.
Kunnan työntekijöitä on kupattu säästötalkoilla ja lisäämällä työn määrää samalla palkalla.Tähän valtion kikytykset päälle. Palkanlisien kanssa hellurei niin ja näin. Turha odottaa oikeita palkkoja. Hoitoalan palkkoja maksettiin vuosikausia alakanttiin väärin ja sitten jouduttiin kerralla maksamaan lailliset lisät. Siitä koitui miljoonan lasku. Kyllä nyt on syytä säästää kokouspalkkioissa ja ylimmän johdon palkoissa, jotka nostettiin pilviin organisaatiouudistuksen jälkeen. Lätyskäpullia ei enää panna esille kokouksissa, kun asiaa ei näköjään päättäjät muuten ymmärrä. Siellä vain varmistelemassa omia etujaan ja suhmuroimassa.
+Lisää kommentti
Eikä virkamiesjohtokaan luovu mistään. Viimeksi organisaatiouudistuksessa johtoa piti vähentää, sitäkään ei ole tapahtunut. Ja yhä mietitään miksi ei rahat riitä.
Ilmoita
Pitäs lailla kieltää kunnan palkatun henkilöstön ja viroista eläkkeelle jääneiden mahdollisuus poliittiseen vaikuttamiseen, lautakunnissa, valtuustossa ja hallituksessa..
3 VASTAUSTA:
Jos niin tehään nin valtuusto koostuu työttömistä. Eipä hassumpi idea, eihän tyhmemmäksi päätöksenteko voi tästä enää muuttua. Mitenkään halveeraamatta koko päättäjäkunnan älyä, mutta moraalia ja riitaisuutta senkin edestä moittien. Päätöksenteon hölmöläismäiset lopputulemat kun johtuvat siitä, että valtuusto on korruptoitunut ja riitainen.
Anonyymi kirjoitti:
Jos niin tehään nin valtuusto koostuu työttömistä. Eipä hassumpi idea, eihän tyhmemmäksi päätöksenteko voi tästä enää muuttua. Mitenkään halveeraamatta koko päättäjäkunnan älyä, mutta moraalia ja riitaisuutta senkin edestä moittien. Päätöksenteon hölmöläismäiset lopputulemat kun johtuvat siitä, että valtuusto on korruptoitunut ja riitainen.
Ei tilanne tule muttumaan ennenkuin ollaan kriisikuntana ja valtio ottaa ohjat käsiin kuten Kittilässäkin.

Samat naamat äänestetään valtuustoon jokainen haluaa oman ja kylänsä edunvalvojan sinne. Näillä kyläpolitikoilla on saada päätöksiin oma kädenjälki millä varmistetaan äänet seuraavissa vaaleissa. Näin ostetaan yhteiskunnan varoilla ääniä ja tehdään päätöksiä jotka eivät palvele yhteistä etua.
Anonyymi kirjoitti:
Ei tilanne tule muttumaan ennenkuin ollaan kriisikuntana ja valtio ottaa ohjat käsiin kuten Kittilässäkin.

Samat naamat äänestetään valtuustoon jokainen haluaa oman ja kylänsä edunvalvojan sinne. Näillä kyläpolitikoilla on saada päätöksiin oma kädenjälki millä varmistetaan äänet seuraavissa vaaleissa. Näin ostetaan yhteiskunnan varoilla ääniä ja tehdään päätöksiä jotka eivät palvele yhteistä etua.
Milloin Kemijärvellä aletaan ymmärtää, että riitainen ja korruptoitunut imago ei houkuttele uusia yrityksiä, asiakkaita eikä varsinkaan asukkaita, ja että työvoimaa pitää kohdella hyvin, jotta se viihtyy paikkakunnalla?

Ei milloinkaan.

Lähteköön pois kuka pääsee!
+Lisää kommentti
Kemijärven Kehitys Oy on investoinut metsä / bio- ja matkailusektoreihin. Yhtiön kaksi viimeistä tilinpäätöstä tappiollisia, vuonna 2017 -65000 euroa ja vuonna 2018 -30000 euroa. Kaupungin velkaantuneisuusaste on ylittänyt sata prosenttia.
5 VASTAUSTA:
Ilotalo paikkakunnalle ja kassakone laulaa.
Kiinteistö Oy Kemijärven Vuokratalot takoo tappiota ja niin myös Kiinteistö Oy Kemijärven Töveli, jonka piti kompensoida muuttotappioita, samoin tappiolla Kiinteistö Oy Kemijärven Kaarlonkeskus. Itä-Lapin Energia Oy tekee nollatulosta. Kemijärven lämpö ja vesi Oy:n liikevoitto puolittui vuodessa, miksi? Kemijärven Jäähalli Oy teki miinusta vain 5 tonnia, pienin tappio tässä kohtaa, joten hassua mitä meteliä pikku asiasta on pidetty, kun muut tytäryhtiöt tekevät moninkertaista tappiota. Keski-Lapin Voima Oy tekee tappiota.

Asiakkaat katoavat kohta myös Koillis-Lapin Sähkö Oy:lta, joka veloittaa MONINKERTAISIA siirtomaksuja verrattuna muuhun Suomeen, kohta alkaa aurinkosähkön aika... Se kaupungin tytäryhtiöiden taloudenhoidosta. Plussalla siis vain sähköyhtiö ja kaksi pikkuruista tytäryhtiötä. Tuloja ei käytännössä ole, joten otetaan velkaa. Ollaan kuulkaa lirissä, velan määrä on järjetön.
Roikka Oy tekee hyvää tulosta, kun pystyy paikkaamaan kaupungin muiden
Yhtiöiden tappiot. Näin bioselluun sijoitetut Kehitys oy.n rahatkin hälvenevät tappiona olemattomiin. Tai näin ainakin tilinpäätös kertoo.
Anonyymi kirjoitti:
Roikka Oy tekee hyvää tulosta, kun pystyy paikkaamaan kaupungin muiden
Yhtiöiden tappiot. Näin bioselluun sijoitetut Kehitys oy.n rahatkin hälvenevät tappiona olemattomiin. Tai näin ainakin tilinpäätös kertoo.
Laitappa kyynärpäät ristiin, voi tulla sillekin yhtiölle yllättäviä käänteitä... Ylihinnoittelulla kustaan omille kintuille.
Anonyymi kirjoitti:
Kiinteistö Oy Kemijärven Vuokratalot takoo tappiota ja niin myös Kiinteistö Oy Kemijärven Töveli, jonka piti kompensoida muuttotappioita, samoin tappiolla Kiinteistö Oy Kemijärven Kaarlonkeskus. Itä-Lapin Energia Oy tekee nollatulosta. Kemijärven lämpö ja vesi Oy:n liikevoitto puolittui vuodessa, miksi? Kemijärven Jäähalli Oy teki miinusta vain 5 tonnia, pienin tappio tässä kohtaa, joten hassua mitä meteliä pikku asiasta on pidetty, kun muut tytäryhtiöt tekevät moninkertaista tappiota. Keski-Lapin Voima Oy tekee tappiota.

Asiakkaat katoavat kohta myös Koillis-Lapin Sähkö Oy:lta, joka veloittaa MONINKERTAISIA siirtomaksuja verrattuna muuhun Suomeen, kohta alkaa aurinkosähkön aika... Se kaupungin tytäryhtiöiden taloudenhoidosta. Plussalla siis vain sähköyhtiö ja kaksi pikkuruista tytäryhtiötä. Tuloja ei käytännössä ole, joten otetaan velkaa. Ollaan kuulkaa lirissä, velan määrä on järjetön.
Kemijärven Jäähalli Oy:n liikevaihto keskimäärin 25000 euroa/ vuosi viimeisen viiden vuoden ajalta.. Paljonko kaupunki antanut avustuksia?
+Lisää kommentti
Palkataan sotepuolelle hoitoapulaiset tekemään ylempien hommat. Avustajathan opettaa lapsia koulussakin.
Ilmoita
Jos tehdasta ei tule, saako kaupunki sijoittamansa rahat takaisin? Entä kuka maksaa jo tehdyt työt?
5 VASTAUSTA:
Jos? Jos? Ihanko oikeasti?
Osaatko vastata kysyjälle, kuka maksaa?
Anonyymi kirjoitti:
Osaatko vastata kysyjälle, kuka maksaa?
Kyllä se yhteiskunta joka tulee maksamaan kemijärviläisten muunkin velan. Jos naapuriketjun kirjoituksiin uskominen eläkeläiset sitä ei ainakaan maksa, jos he muutoinkin itse maksavat yhteiskunnalle kymmeniä tuhansia vuodessa, pitääköhän paikkaansa?
Anonyymi kirjoitti:
Kyllä se yhteiskunta joka tulee maksamaan kemijärviläisten muunkin velan. Jos naapuriketjun kirjoituksiin uskominen eläkeläiset sitä ei ainakaan maksa, jos he muutoinkin itse maksavat yhteiskunnalle kymmeniä tuhansia vuodessa, pitääköhän paikkaansa?
Hyi olkoon, yhteiskunnan loisenako vielä... Yök!. PK-yrityksiä pystyyn vaan, luonnonvara-alan tuotteita ja perinnetöitä uusiksi muokattuna markkinoille. Turisteja Lapissa piisaa ja nettikauppaa on helppo tehdä, kun laatii sivut eri kielillä. Mitä tuotteita aasialaiset turistit haluaisivat ostaa, suorastaan veisivät käsistä? Miettikääs vähän ! Ei voi olla niin vaikeaa!
Anonyymi kirjoitti:
Hyi olkoon, yhteiskunnan loisenako vielä... Yök!. PK-yrityksiä pystyyn vaan, luonnonvara-alan tuotteita ja perinnetöitä uusiksi muokattuna markkinoille. Turisteja Lapissa piisaa ja nettikauppaa on helppo tehdä, kun laatii sivut eri kielillä. Mitä tuotteita aasialaiset turistit haluaisivat ostaa, suorastaan veisivät käsistä? Miettikääs vähän ! Ei voi olla niin vaikeaa!
Ainakaan se ei ole luonnonrauha, koska täällä kuuluu ikuinen älämölö. Saisko sitä kuuluisaa onnentunnetta paksun nivaskan?
+Lisää kommentti
...jos niin tehdään koostuu valtuusto työttömistä.. onhan kaupungissa muitakin työnantajia ja yrittäjiä jotka työllistää kuin kaupunki.. tosin noin 2000 työtätekevästä kemijärveläisestä on yli 500 kaupungin palkkalistoilla.. samoin pitäisi lailla kieltää se että edustetaan useassa hallituksessa. Tytäryhtiöiden, säätiöitten ja lautakuntien jne..
1 VASTAUS:
Olen suhmuri jo kolmannessa polvessa ja ylpeä sellainen!
+Lisää kommentti
Kemijärvellä kuvitellaan, että luonto täällä on jollain tavalla erityisen kaunis ja houkuttelisi turisteja. Samanlaisia kuntia on Suomi täynnä ja kaikki kuvittelevat oman paikan olevan vertaansa vailla. Vettä ja järviä löytyy ympäriinsä, ja oikeita järviä ei keinotekoisesti tehtyjä. Jos täällä olisi jotain erikoista olisi turistit tänne jo löytäneet. Samoin, jos olisi idearikkaita kauppiaita olisi asiakkaat löytyneet. Keskinenkin perusti kaupan pellolle ja turistit löytää ilman junayhteyttäkin pienemmilläkin paikkakunnille.
1 VASTAUS:
Kemijärven vesistö on pilattu säännöstelyllä ja metsäojituksilla. Vesistö kirkastuu hiljalleen kun ojitus maatuu ja suot palaavat entiseen tilaansa.

Eteläsuomessa on paremmat vesistöt vaikka toisin luullaan. Päijänteestä ottaa juomavetensä lähes miljoona ihmistä.
+Lisää kommentti
Ministeri on luvannut rahaa luokkakokojen pienentämiseen, sitäkään rahaa ei Kemijärvi saa, kun on jo valmiina maan kaupunkien pienimmät luokkakoot.
1 VASTAUS:
Ei me tarvita, meillä on rahaa. Ainakin, pitää pienet luokat ja rakentaa koulukampus. Meillä on valtuusto täynnä opettajia joiden sukulaiset äänestää heidät jatkossakin edunvalvojakseen. Säästetään vaikka vanhuksien vaipoista tai aurauksesta eikä korjata uimahallia.
+Lisää kommentti
Ei täällä kohta mitään kouluja tarvita, ainoastaan vanhainkoteja.
2 VASTAUSTA:
On peiliinkatsomisen paikka Kemijärven keskustalaisilla päättäjillä jos on vain tarvetta vanhainkodeilla ja yrittäjistä tiliä tekee vain hautaus alan yrittäjät.

Keskusta on kuitenkin ollut vallassa kymmeniä vuosia ja velkaa on kurjuuden lisäksi tullut merkittävä määrä.
Siinä sivussa on pilkattu vasemmistoa himoverottajaksi ja toisten taskuille menemistä, eikä huomata miten omalla porukalla on ollut kädet olleet kyynärpäitä toisten liitingeissä.
Iso velka on vielä joskus maksettava maksaako se tämä porukka joka tarvitsee vanhainkoteja?
Laitamme lapset suoraan vanhainkotiin vanhusten sekaan. Sielä käy sitten joku avustaja hoitamassa koko remmin kirkonmenojen jälkeen.
+Lisää kommentti
Kemijärven tarina itsenäisenä kuntana on loppusuoralla. Jos ei tule Itä-Lappiin yhteistä kuntaa Rovaniemi nielaisee tämän velkaisen kylän. Soten myötä se käy näppärästi ja huomaamatta. Ja oikeastaan hyvä niin, menemme sitten vanhainkotiin Rovaniemelle palveluiden lähelle.
Ilmoita
Kemijärven pääongelmat johtuvat kateudesta ja kepulaisuudesta. Näistä kahdesta kun päästäisiin eroon niin tilanne alkaisi tervehtymään.
Ilmoita
Kepulaisuutta on kaikissa maalaiskunnissa ja kateutta luultavasti myös. Kemijärven ongelma on sisäsiittoisuus, suuri osa on sukua keskenään. Seurauksena on hyväveliverkosto, lehmänkaupat ja toisaalta sukuriidat. Junantuomat pärjää jos sopeutuu toimintakulttuuriin. Jos yrittää muuttaa systeemiä savustetaan ulos.
3 VASTAUSTA:
Meinaatko että täälläkin muhii Kittilän tauti. Kittilässä on oikeustoimet kesken hovioikeus antaa oman tuomionsa ehkä korkein vasta määrittelee rajat mitä kunnallispolitiikassa on luvallista.

Lapin mallihan näyttäisi olevan talutusnuora käytäntö. Politiikot ottavat valitsemansa virkamiehen talutusnuoraan ja sanelevat hänelle selvät askelmerkit joita pitkin kuljet, tai muuten joudut hirttosilmukkaan.
Kittilässä malli on tuonut vaurautta Kemijärvellä malli on toiminut päin vastoin. Odotetaan mielenkiinnolla hovioikeuden päätöstä,
Kemijärvellä osataan hiillostaa ja savustaa, ihmisiä. Sen varaan pitäisi imagokin rakentaa. Ei mitään nössöilevää onnen teeskentelyä vaan halstaria ja hammasten kiristystä!
+Lisää kommentti
Lyhyttä matematiikkaa Rovaniemi asukasluku n.63000hlöä ja tuhannet opiskelijat päälle. Työntekijöitä n.3300 eli noin 5,5%väkilukuun suhteutettuna, yt käynnistetty..
Kemijärvi väkiluku 7400 eikä liiemmin ulkopaikkakuntalaisia opiskelijoita... työntekijöitä 660 hlöä kaupungilla..suhteutettuna väkilukuun noin 9% .
Eikä yhteistoimintamenettelystä tietoakaan..
1 VASTAUS:
Oottappa ko nää opettajapäättäjät oppivat laskemaan niin eiköhän siivoojia vähennetä ?
+Lisää kommentti
Lapin Kansan mukaan Kemijärven kirjastossa on yhden rivityöntekijän paikka täyttämättä? Siksikö kun lehden mukaan kirjaston hallintoa hoitaa kaksi henkilöä eli kansalaisopiston rehtori Heidi Laukkanen ja johtava kirjastonhoitaja Marja-Leena Vaarala? Eikö yksi hallitsija riitä noin pienessä kirjastossa? Ja nyt vielä aiotaan myydä kirjastoauto, joten "hallittava" vähenee edelleen? Eikö siis hallitsijoita kun tulisi vähentää toinen pois?
Ilmoita
Liikaa pomoja ja opettajia. Yritetään vähentää muita työntekijöitä mutta se ei onnistu. Kun on vähennetty muita on huomattu ettei työt suju ja on ollut pakko palkata joku tekemään työt. Päättäjät eivät halua yt neuvotteluja kun selviää, että opettajia ja esimiehiä pitäisi vähentää. Muista työntekijöistä ei enää voida vähentää.
Ilmoita
Järkeviä ajatuksia nämä kaksi viimeistä näin ulkopuolisin silmin. Lisään tähän vielä yhden tärkeän asian. Yksi koulukeskus riittää,vai riittääkö? Laittakaa näkyviin tänne kaikki koulukeskukset oppilasmäärineen ja työntekijät niistä ,siis lukumäärät eriteltyinä,esim. Isokylä: luokat 1-6 jne.., rehtori 1?, opettajien määrä,muu henkilökunta jne Sama myös muista kouluista. Ei kannata jankuttaa täällä opettajien määrästä, koska toiminnassa oleva koulu vaatii henkilökunnan. Perussyy on se, että joku(jotkut; ketkä?) vaativat vanhojen seinien pystyssäpysymistä rajattomiin,vaikka oppilaita ei ole eikä mistään tule.
2 VASTAUSTA:
Vastustusta on aiheuttanut uuden koulukampuksen rakentaminen velkarahalla. Ei se, että kaikki oppilaat olisivat samassa rakennuksessa.
Anonyymi kirjoitti:
Vastustusta on aiheuttanut uuden koulukampuksen rakentaminen velkarahalla. Ei se, että kaikki oppilaat olisivat samassa rakennuksessa.
Laitamma talkoilla koulun pystyyn. On sitä ennenkin niin tehty. Kaikki kuntalaiset lankkua kantamaan.