Miksi ainoastaan vanhoillislestadiolaisten saarnaama evankeliumi on oikea?

Anonyymi

Vanhoillislestadiolaisuus ei ole Lars Levi Lestadiuksen keksimä usko, vaan Lestadiuksella tuli synnin hätä, niinkuin kenellä tahansa ihmisellä voi tulla kun huomaa, ettei oma usko olekaan täysin Raamatun mukainen. Jumala johdatti uskovaisen ihmisen Lestadiuksen luo ja hän sai uskoa tältä uskovaiselta kaikki syntinsä anteeksi. Hän tunsi rauhan sydämessään ja turvaa ja iloa siitä, että vielä löytyi maailmasta ihmisiä, jotka haluavat elää Jumalan sanan mukaisesti ja hänkin löysi oikean Raamatun mukaisen uskon.
Lestadius alkoi aktiivisesti julistaa tätä syntien anteeksiantoa kaikille muillekin ja avasi heille, miten Raamatussa on tämä syntien anteeksiantamisen lahja annettu uskovaiselle ihmiselle. Raamatussa ei sanota missään, että Jumala antaa synnit anteeksi kun rukoilee yksikseen Jumalan puoleen. Siellä ei myöskään sanota, että ehtoollista nautittaessa saa synnit anteeksi. Raamatussa ei myöskään sanota, että hurskaasti elämällä, hyviä tekoja tekemällä tai aneita maksamalla saa syntinsä anteeksi. Synnit saa uskoa anteeksi uskovaisen julistaman evankeliumin kautta ja kun Jumala antaa lahjaksi oikean uskon ja saa synnit anteeksi, sitä seuraa sydämen halu yrittää elää Jumalan tahdon mukaisesti.
Raamatun mukaan oikea usko ja evankeliumi kiertävät vuoronperään eri aikakausina eri puolilla maailmaa eri kansakuntien keskuudessa, jossa löytyy ihmisiä, jotka ovat valmiita vastaanottamaan Jumalan evankeliumin. Lestadiuksen tavoin myös Martti Luther ymmärsi, että kirkko on eksynyt osittain Raamatun opetuksista ja Jumala auttoi häntä löytämään evankeliumin. Martti Luther alkoi aikoinaan aktiivisesti levittää evankeliumia, koska hän halusi että mahdollisimman moni saisi parannuksen armon ja pelastuisi.
Luther selvensi että parannus vaatii synnin tuntoa, sen jälkeen uskoa evankeliumiin ja lopuksi elämän parannusta. Ei siis riitä se, että uskoo syntintä anteeksi, jos kuitenkin jatkaa elämäänsä siten, ettei Jumalan tahtoa edes yritä toteuttaa ja usko ei täten näy mitenkään ihmisen elämässä.

Raamatussa sanotaan että Jumalan sanaa ei voi saarnata monin eri tavoin. Eli ei ole monia erilaisia evankeliumeja, vaan on vain yksi oikea evankeliumi. Koska kaikki eivät usko oikeaa evankeliumia, niin kaikki eivät Raamatun mukaan myöskään pelastu:

MAT 7:21 Ei jokainen, joka sanoo minulle: 'Herra, Herra!', pääse taivasten valtakuntaan, vaan se, joka tekee minun taivaallisen Isäni tahdon.
MAT 12:50 Sillä jokainen, joka tekee minun taivaallisen Isäni tahdon, on minun veljeni ja sisareni ja äitini."
GAL 1:6 Olen hämmästynyt, kun te näin pian olette luopumassa hänestä, joka on armossaan kutsunut teidät, ja olette siirtymässä toisenlaiseen evankeliumiin.
GAL 1:7 Mitään toista evankeliumia ei kuitenkaan ole. Jotkut vain hämmentävät teidän ajatuksianne ja koettavat vääristää Kristuksen evankeliumia.
GAL 1:8 Julistipa kuka tahansa teille evankeliumia, joka on vastoin meidän julistamaamme – vaikkapa me itse tai vaikka taivaan enkeli – hän olkoon kirottu. 9Toistan sen, minkä olen ennenkin sanonut: jos joku julistaa teille evankeliumia, joka on vastoin sitä minkä olette saaneet, hän olkoon kirottu.
GAL 1:10 Yritänkö minä tässä vaikuttaa ihmisiin? Tai kukaties Jumalaan? Pyrinkö olemaan ihmisille mieliksi? Jos vielä pyrkisin miellyttämään ihmisiä, en olisi Kristuksen palvelija.

Raamatussa myös kerrotaan selvästi, että uskovainen ihminen voi antaa toiselle synnit anteeksi ja jos joku ei suostu syntielämää jättämään tai väittää Raamatun vastaisesti, että esim. avioliiton ulkopuolinen seksi tai homosuhteet eivät ole Jumalan tahdon vastaista, niin hänelle voidaan sanoa, että hänen uskonkäsityksensä ei ole Raamatun mukainen ja syntien anteeksiannolla ei ole vaikutusta. Siis Jumala ei ole avannut kyseisen henkilön uskonymmärrystä, jolloin hän ei halua uskoa täysin Raamatun opetusten mukaan vaan haluaa mieluummin noudattaa nyky-yhteiskunnassa laajasti hyväksyttyjä normeja.
JOH. 20:23 Joiden synnit te anteeksi annatte, niille ne ovat anteeksi annetut; joiden synnit te pidätätte, niille ne ovat pidätetyt."

Miksi saarnataan synnit anteeksi ”Jeesuksen nimessä ja veressä”?
APT 10:43 Hänestä kaikki profeetat todistavat, että jokainen, joka uskoo häneen, saa synnit anteeksi hänen nimensä kautta."
Apostolien teoissa mainitaan syntien anteeksi saaminen Jeesuksen nimen kautta ja haluamme myös korostaa, että Jeesus vuodatti verensä ristillä sovittaakseen syntimme, joten sen vuoksi syntien anteeksisaaminen on mahdollista. Ei tarvita enää uhrieläimiä tai muuta vastaavaa, joita Vanhan Testamentin uskovaiset tarvitsivat sovittaakseen syntinsä.

Moni on epäillyt, että voiko oikea usko olla nyt täällä pohjoisissa maissa? Jotkut ovat yrittäneet Raamatun avulla todistaa uskon vääräksi, siinä onnistumatta. Oikea usko on kiertänyt eri puolilla maailmaa ja viimeisellä tuomiolla näemme, kuinka eri kansakunnista löytyy niitä, jotka ovat aikoinaan uskoneet Raamatun mukaisesti. Myös kaikki lapset pelastuvat, huolimatta vanhempiensa uskosta.

75

150

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Eikö sitten kenenkä tahansa luterilaisen papin tai piispan (tai jopa katolilaisen paavin) julistama synninpäästö ole pätevä?

      Kuten yllä viitataan helluntain tapahtumiin, niin Jumala on antanut uskovaisille ihmisille Taivaan Valtakunnan avaimen:

      JOH. 20:23 Joiden synnit te anteeksi annatte, niille ne ovat anteeksi annetut; joiden synnit te pidätätte, niille ne ovat pidätetyt."

      Ajallinen virka tai korkea asema ei ratkaise, voiko saarnata synnit anteeksi vai ei. Se ratkaisee, onko Jumalan sanaa kunnioittava ihminen, joka itse omistaa oikean Jumalan sanan mukaisen uskon. Jos on esim. piispa, joka haluaa seurata enemmistön mielipiteitä ja poimii Raamatusta ainoastaan ne kohdat, jotka eivät aiheuta kovin suurta pahennusta ihmisten keskellä ja sosiaalisessa mediassa, mutta ei tuomitse Raamatun vastaisena esim. homosuhteita tai avioliiton ulkopuolisia suhteita, vaan vakuuttaa että kaikki pelastuu, vaikka juuri näitä Raamatun kohtia ei noudatakaan, niin hän ei puhu Pyhän Hengen äänellä.

      Pyhä Henki on yksi osa Jumalasta ja ei voi olla niin, että Pyhä Henki neuvoisi ihmisiä toisin kuin mitä Jumala on Raamatussa ilmoittanut tahdokseen.

      Siksi tämä Pyhän Hengen virka on pätevä ainoastaan, jos omistaa oikean uskon ja noudattaa Raamatun oppeja kokonaisuutena - eli ei poimien sieltä osia, jotka sattuvat sopimaan tämän ajan somekansalle. Oikean uskon omaavan henkilön kautta puhuu Jumala Pyhä Hengen kautta ja näin hän voi julistaa synninhädässä olevalle katuvalle synnit anteeksi.

      • Anonyymi

        Jos se evankeliumi ei ole Raamatun mukaista, niin...


      • Anonyymi

        On muistettava, että vl-liikkeessä nykyisin käytettävää "Jeesuksen nimessä ja veressä"-mantraa ei Lestadius käyttänyt, sen otti käyttöön Juhani Raattamaa ja Lars Leevi hyväksyi sen Raattamaan mantran jotenkin vastentahtoisesti, näin ainakin minä olen asian historiankirjoista ymmärtänyt.


    • Anonyymi

      Mutta miten voi olla niin että ainoastaan ne ihmiset, jotka uskovat sellaisen Raamatun tulkinnan mukaan, joka on vanhoillislestadiolaisilla, pelastuvat ja muunlaisella Raamatun tulkinnalla ei pelastu?

      Mat 7:14 "mutta se portti on ahdas ja tie kaita, joka vie elämään, ja harvat ovat ne, jotka sen löytävät."
      Mat 22:14 "Sillä monet ovat kutsutut, mutta harvat valitut."

      Raamatussa sanotaan että harvat löytävät oikean uskon ja Jumalan valtakunnan. Monia kyllä kutsutaan, mutta moni kieltäytyy uskomasta, koska "eihän enää 2010-luvulla voi uskoa näin vanhaa evankeliumia, jota vanhoillislestadiolaiset saarnaavat". Pelätään ehkä kavereiden ja lähipiirin reaktiota, jos yhtäkkiä ei hyväksyisikään esim. seksiä ennen avioliittoa. Kuitenkin usko on Raamatun mukaan henkilökohtainen ja kaverin tai veljen tai siskon tai vanhemman uskolla ei ole merkitystä viimeisellä tuomiolla sinun pelastumiseesi. Sinulla itsellä täytyy omistaa oikea usko kuolinhetkellä ja on turvallista siirtyä ajasta ikuisuuteen, kun on synnit anteeksi ja rauha Jumalan kanssa.

      Raamatussa on myös esimerkkejä, kuinka ainoastaan harvat ottavat oikean uskon vastaan. Ei ollut monikaan halukas kuulemaan esim. Noan varoituksia ja tulvan koittaessa arkissa ei ollut montaa ihmistä, Enin osa ihmisistä ei olleet uskoneet ja he hukkuivat. Näistä Raamatun esimerkeistä huolimatta ihmiset eivät suostu uskomaan, että vain harvat pelastuvat, vaan kailottavat kuinka usko kuin usko riittää. Että ei tarvitse välittää Raamatun opetuksista ja Jumalan sanan neuvoista, vaan riittää kun uskoo Jeesukseen ja näin ollen pelastuu. Tällaista ei Raamattu opeta, vaan siellä sanotaan niin Vanhassa Testamentissa kuin Uudessakin Testamentissa, kuinka Jumalan tahdon noudattaminen on tärkeää ja ainoastaan ne jotka täyttävät Jumalan tahdon, pelastuvat.

      Moni ihminen pahentuu tällaisesta saarnasta ja katsoo, että heidät suljetaan pelastuksen ulkopuolelle, mutta asia on täysin päinvastoin! Hekin voivat nimittäin pelastua, kun ottavat synninpäästön vastaan Jumalan lapselta, jolla on Pyhän Hengen lahja antaa syntejä anteeksi maan päällä Jeesuksen noustua taivaaseen.

      Kuten aloituksessa sanotaan, ei pitäisi olla toisenlaista evankeliumia, vaan on ainoastaan yksi oikea evankeliumi. Jos joku sanoo, että evankeliumin sisältö voi muuttua ja sitä voi muutella ja monesta uskon suuntauksesta pelastuu vaikka evankeliumi on erilainen, niin tämä ei ole Raamatun mukaan Jumalan sanan mukainen pelastuskäsitys.

      Jos joku on uskosta osaton tai kokee että minä en ole tällä hetkellä täysin Jumalan sanan mukaisesti uskomassa ja pelkää, että mitenkähän minun käy viimeisellä tuomiolla, voit ihan vapaasti jutella kenen tahansa vanhoillislestadiolaisen kanssa tai osallistua seuroihin, koska niihin saa kaikki halukkaat osallistua.

      • Anonyymi

        Oliko Luther epäuskoinen ja Jumalan valtakunnan ulkopuolella?

        Suhteellaan sakramentteihin esimerkiksi?

        Oliko Lestadius epäuskoinen ja Jumalan valtakunnan ulkopuolella? Suhteellaan lestadiolaisen liikkeen ulkopuoliseen uskoon?

        http://www.sti.fi/luennot/files/jt000223.html

        Miten viestikapula on voinut ketkematta kulkea ekumeenisen liikkeen kautta. Hernhutilaisuus esimerkiksi on ytimeltään ekumeeninen liike. Miksi Rukoilevaisuus. Miksi Lestadius, joka suhtatutui myötämielisesti jopa yksittäsiin baptisteihin, väkeen jonka kastekäsitys eroaa luterilaisesta.

        Vanhoillislestadiolaisuus on eriseura jos alkuperäisopetuksena pidetään Lestadiusta, Herhunttilaisia tai Lutheria tai Apostoleita tai Jeesusta.

        Kun saarnatoimilla ison miesporukan toimesta julistetaan oma kupla Jumalan valtakunnaksi, niin sanoma on totta niille jotka ovat elävät kuplan sisällä.

        Jos mietitään kuka ihan oikeasti ovat eriseuralaisia, niin täytyyhän se olla vanhoillislestadiolaiset. Kaikki muut kristityt tunnustavat kuuluvansa Kristuksen maailmanlaajuiseen kirkkoon, joka koostuu uskovaisista kaikista kristillisistä kirkkokunnista ja seurakunnista.

        Vanhoillislestadiolaiset ehdoin tahdoin julistautuvat olevansa tämän seurakunnan ulkopuolella.

        Vanhoillislestadiolaisten lisäksi eriseuralaisia ovat esimerkiksi Jehovan todistajat ja mormonit.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oliko Luther epäuskoinen ja Jumalan valtakunnan ulkopuolella?

        Suhteellaan sakramentteihin esimerkiksi?

        Oliko Lestadius epäuskoinen ja Jumalan valtakunnan ulkopuolella? Suhteellaan lestadiolaisen liikkeen ulkopuoliseen uskoon?

        http://www.sti.fi/luennot/files/jt000223.html

        Miten viestikapula on voinut ketkematta kulkea ekumeenisen liikkeen kautta. Hernhutilaisuus esimerkiksi on ytimeltään ekumeeninen liike. Miksi Rukoilevaisuus. Miksi Lestadius, joka suhtatutui myötämielisesti jopa yksittäsiin baptisteihin, väkeen jonka kastekäsitys eroaa luterilaisesta.

        Vanhoillislestadiolaisuus on eriseura jos alkuperäisopetuksena pidetään Lestadiusta, Herhunttilaisia tai Lutheria tai Apostoleita tai Jeesusta.

        Kun saarnatoimilla ison miesporukan toimesta julistetaan oma kupla Jumalan valtakunnaksi, niin sanoma on totta niille jotka ovat elävät kuplan sisällä.

        Jos mietitään kuka ihan oikeasti ovat eriseuralaisia, niin täytyyhän se olla vanhoillislestadiolaiset. Kaikki muut kristityt tunnustavat kuuluvansa Kristuksen maailmanlaajuiseen kirkkoon, joka koostuu uskovaisista kaikista kristillisistä kirkkokunnista ja seurakunnista.

        Vanhoillislestadiolaiset ehdoin tahdoin julistautuvat olevansa tämän seurakunnan ulkopuolella.

        Vanhoillislestadiolaisten lisäksi eriseuralaisia ovat esimerkiksi Jehovan todistajat ja mormonit.

        VL-puhuja tunnustaa olevansa ulkopuolella
        kuuntele 7min-10 min.
        https://www.youtube.com/watch?v=oUA2psI8NMo&t=1178s


      • Anonyymi

        Ilmestyskirjassa kuvataan kyllä ihan eri joukkoa kun Suomessa oleva vanhollislestadiolainen herätysliike:

        Ilm. 7:9 Sen jälkeen näin minä, ja katso, suuri joukko, jota ei yksikään lukea taitanut, kaikista pakanoista, ja sukukunnista, ja kansoista ja kielistä, seisovan istuimen edessä ja Karitsan edessä, valkeilla vaatteilla puetetut, ja palmut heidän käsissänsä.

        Jos ehdoin tahdoin julistetaan olevan tämän joukon ulkopuolella, niin silloin ollaan todella ulkopuolella.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oliko Luther epäuskoinen ja Jumalan valtakunnan ulkopuolella?

        Suhteellaan sakramentteihin esimerkiksi?

        Oliko Lestadius epäuskoinen ja Jumalan valtakunnan ulkopuolella? Suhteellaan lestadiolaisen liikkeen ulkopuoliseen uskoon?

        http://www.sti.fi/luennot/files/jt000223.html

        Miten viestikapula on voinut ketkematta kulkea ekumeenisen liikkeen kautta. Hernhutilaisuus esimerkiksi on ytimeltään ekumeeninen liike. Miksi Rukoilevaisuus. Miksi Lestadius, joka suhtatutui myötämielisesti jopa yksittäsiin baptisteihin, väkeen jonka kastekäsitys eroaa luterilaisesta.

        Vanhoillislestadiolaisuus on eriseura jos alkuperäisopetuksena pidetään Lestadiusta, Herhunttilaisia tai Lutheria tai Apostoleita tai Jeesusta.

        Kun saarnatoimilla ison miesporukan toimesta julistetaan oma kupla Jumalan valtakunnaksi, niin sanoma on totta niille jotka ovat elävät kuplan sisällä.

        Jos mietitään kuka ihan oikeasti ovat eriseuralaisia, niin täytyyhän se olla vanhoillislestadiolaiset. Kaikki muut kristityt tunnustavat kuuluvansa Kristuksen maailmanlaajuiseen kirkkoon, joka koostuu uskovaisista kaikista kristillisistä kirkkokunnista ja seurakunnista.

        Vanhoillislestadiolaiset ehdoin tahdoin julistautuvat olevansa tämän seurakunnan ulkopuolella.

        Vanhoillislestadiolaisten lisäksi eriseuralaisia ovat esimerkiksi Jehovan todistajat ja mormonit.

        Kristus ei tulisi koskaan takaisin jos vl-lähetystyö olisi oikeaa.

        Jumala synnytti herätyksen LLL:n kautta . SRK huru ukot ylpeydessään ja itsekorotuksessaan pilasivat liikkeen ja oppi on karannut ja Pyhä Henki jättänyt liikkeet kun tehdän jatkuvasti Majesteettirikoksia ja sieltä paljastuu hoitokokousjulmuuksia ja uskovista ajettiin ulos srk:n itse keksimiä henkiä ja Kristuksen silmäteriin, pieniin lapsiin kohdistuvia kauheuksia tehty srk:n salarippiopin suojissa ja ylin johto pimitellyt näitä kauheuksia.

        On selvää että Jumalanvaltunnassa ei tehdä tuollaista mutta ylpeydessään harhautuneessa srk-valtakunnassa kyllä.


      • Anonyymi

        Tuon Ilmestyskirjan kohdan tunnen itsekin ja siinähän nimenomaan viitataan siihen, että maailmassa oikea usko on kulkenut kansakunnasta ja maailmanosista toiseen, riippuen siitä, missä kulloinkin on vastaanottavaisia sydämiä. Nyt on pohjoisten maiden vuoro, mutta Raamatussa sanotaan myös että lopun aikoina usko alkaa levitä ympäri maapalloa eri kansakuntiin, kun Jumala kerää kaikki mahdolliset lapsensa, jotka ovat valmiita vastaanottamaan Jumalan evankeliumin.

        Nythän seuroja järjestetään jo yli 20 maassa ja yhä useammasta maasta löytyy parannuksen tekijöitä.

        Kun viimeisellä tuomiolla otetaan huomioon koko maapallon elinikä, niin silloin on kaikista kansoista ihmisiä edustettuina - myös niistä kansoista jotka luemme nykyisin pakanakansoiksi, koska heidän maassaan ei ole ollenkaan elävää uskoa edes tarjolla.

        Jumalan mahdollisuudet ovat ihmeelliset ja jos Hän näkee, että joku ihminen esim. islamilaisessa maassa etsii hädissään oikeaa uskoa, hän lähettää uskovaisen ihmisen kyseiseen maahan tai kyseinen ihminen päätyy maahan jossa on jo uskovaisia ja löytää Jumalan valtakunnan. Tätä on tapahtunutkin ja esim. Iranista, Irakista ja Syyriasta (jotka ovat muslimimaita) olevia ihmisiä on saanut parannuksen armon ja uskoneet synnit anteeksi Jeesuksen nimessä ja veressä.

        Oikein uskovilla on ollut kautta aikojen erilaisia nimityksiä ja nykyaikanakin pitää muistaa, että vanhoillislestadiolaisuus ja rauhanydistyksen jäsenyys eivät pelasta, vaan vanhoillislestadiolaisten uskovaisten julistama Raamatun mukainen usko, jossa yksittäinen ihminen ymmärtää syntisyytensä ja haluaa kilvoitella uskon tiellä uskoen syntejään anteeksi, joita jokainen ihminen tekee tahtomattaankin päivittäïn. Synti erottaa ihmistä Jumalasta, joten on tärkeää uskoa syntinsä anteeksi, jotta syntikuorma ei kasva liian isoksi, etäisyys Jumalaan kasvaa ja usko ei enää tunnukaan tärkeältä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ilmestyskirjassa kuvataan kyllä ihan eri joukkoa kun Suomessa oleva vanhollislestadiolainen herätysliike:

        Ilm. 7:9 Sen jälkeen näin minä, ja katso, suuri joukko, jota ei yksikään lukea taitanut, kaikista pakanoista, ja sukukunnista, ja kansoista ja kielistä, seisovan istuimen edessä ja Karitsan edessä, valkeilla vaatteilla puetetut, ja palmut heidän käsissänsä.

        Jos ehdoin tahdoin julistetaan olevan tämän joukon ulkopuolella, niin silloin ollaan todella ulkopuolella.

        Et näe metsää puilta,et hallitse Raamatun kokonaisuuksia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuon Ilmestyskirjan kohdan tunnen itsekin ja siinähän nimenomaan viitataan siihen, että maailmassa oikea usko on kulkenut kansakunnasta ja maailmanosista toiseen, riippuen siitä, missä kulloinkin on vastaanottavaisia sydämiä. Nyt on pohjoisten maiden vuoro, mutta Raamatussa sanotaan myös että lopun aikoina usko alkaa levitä ympäri maapalloa eri kansakuntiin, kun Jumala kerää kaikki mahdolliset lapsensa, jotka ovat valmiita vastaanottamaan Jumalan evankeliumin.

        Nythän seuroja järjestetään jo yli 20 maassa ja yhä useammasta maasta löytyy parannuksen tekijöitä.

        Kun viimeisellä tuomiolla otetaan huomioon koko maapallon elinikä, niin silloin on kaikista kansoista ihmisiä edustettuina - myös niistä kansoista jotka luemme nykyisin pakanakansoiksi, koska heidän maassaan ei ole ollenkaan elävää uskoa edes tarjolla.

        Jumalan mahdollisuudet ovat ihmeelliset ja jos Hän näkee, että joku ihminen esim. islamilaisessa maassa etsii hädissään oikeaa uskoa, hän lähettää uskovaisen ihmisen kyseiseen maahan tai kyseinen ihminen päätyy maahan jossa on jo uskovaisia ja löytää Jumalan valtakunnan. Tätä on tapahtunutkin ja esim. Iranista, Irakista ja Syyriasta (jotka ovat muslimimaita) olevia ihmisiä on saanut parannuksen armon ja uskoneet synnit anteeksi Jeesuksen nimessä ja veressä.

        Oikein uskovilla on ollut kautta aikojen erilaisia nimityksiä ja nykyaikanakin pitää muistaa, että vanhoillislestadiolaisuus ja rauhanydistyksen jäsenyys eivät pelasta, vaan vanhoillislestadiolaisten uskovaisten julistama Raamatun mukainen usko, jossa yksittäinen ihminen ymmärtää syntisyytensä ja haluaa kilvoitella uskon tiellä uskoen syntejään anteeksi, joita jokainen ihminen tekee tahtomattaankin päivittäïn. Synti erottaa ihmistä Jumalasta, joten on tärkeää uskoa syntinsä anteeksi, jotta syntikuorma ei kasva liian isoksi, etäisyys Jumalaan kasvaa ja usko ei enää tunnukaan tärkeältä.

        Vanhoillislestadiolaista uskoa ei ole ollut olemassa edes Lestadiuksen aikana.

        Miten "maailmassa oikea usko on kulkenut kansakunnasta ja maailmanosista toiseen", kun sitä ei ole ollut olemassa kuin vahoillislestadiolaisessa herätysliikkeesä, jonka oppeja ei ole ollut missään muualla? Ei edes Lars Levi Lestadius opettanut sitä.

        Oletko edes lukennut Laestadiuksen kirjoituksia?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kristus ei tulisi koskaan takaisin jos vl-lähetystyö olisi oikeaa.

        Jumala synnytti herätyksen LLL:n kautta . SRK huru ukot ylpeydessään ja itsekorotuksessaan pilasivat liikkeen ja oppi on karannut ja Pyhä Henki jättänyt liikkeet kun tehdän jatkuvasti Majesteettirikoksia ja sieltä paljastuu hoitokokousjulmuuksia ja uskovista ajettiin ulos srk:n itse keksimiä henkiä ja Kristuksen silmäteriin, pieniin lapsiin kohdistuvia kauheuksia tehty srk:n salarippiopin suojissa ja ylin johto pimitellyt näitä kauheuksia.

        On selvää että Jumalanvaltunnassa ei tehdä tuollaista mutta ylpeydessään harhautuneessa srk-valtakunnassa kyllä.

        Olen sen verran nuorempi vanhoillislestadiolainen, etten ole kokenut hoitokokousten aikoja. Tiedän että niissä on tapahtunut pahoja ylilyöntejä ja ainakin pahimmissa tapauksissa ei Pyhä Henki ole neuvonut, vaan lakihenkisyys on ottanut vallan ja on oltu enemmän kiinnostuneita muiden uskosta kuin omasta henkilökohtaisesta uskostaan.

        Olen kuullut että noihin aikoihin oli juuri tapahtanut pahoja hajaannuksia lestadiolaisuuden piirissä, eli osa halusi suvaitsevampaa suhtautumista synteihin (pikkuesikoiset) ja toiset taas vaativat jyrkempää suhtautumista ja kovaa lakihenkisyyttä (isoesikoiset). Tällaisina aikoina vanhoillislestadiolaiset tekivät varmasti myös vääriä ratkaisuja, koska oltiin peloissaan, että joukossa olevat erilailla uskovat voivat olla harhauttamassa oikean uskon ulkopuolelle.

        Joissakin rauhanyhdistyksen hoitokokouksissa on osittain katsottu vääriä asioita synniksi vaikka ne eivät ole syntejä (esim. TV:n katselu tai SMP puolueen jäsenyys) ja lakihenkisesti ajettu ihmisiä ihmisiä ulkopuolelle, vaikka he eivät olleet tehneet Raamatun mukaan syntiä.

        Kuten jo sanoin, että olen nuorempi enkä ole kokenut noita aikoja, enkä tiedä ketkä vanhoillislestadiolaiset ovat lakihenkisyyteen syyllistyneet. Se on kunkin henkilökohtaisella vastuulla sopia asiat, jos ja kun on tullut ylilyöntejä hoitokokousten aikana. Minun ei tarvitse sekaantua tapahtumiin joissa en ole ollut osallisena ja voin ainoastaan rukoilla Jumalaa, että he jotka ovat olleet mukana ja ovat syyllistyneet pahoihin ylilyönteihin, saisivat voimaa nöyrtyä ja ottaa yhteyttää kaltoinkohtelemiinsa ihmisiin ja yrittää sopia asiat. Sinänsä on turvallista, että Jumala suorittaa viimeisen tuomion ja hän näkee myös hoitokokouksiin osallistuneiden sydämentilan.

        Toisaalta voidaan kysyä, jos esim. TV on katsottu virheellisesti synniksi, että miten joillakin ihmisillä TV:n katselun tärkeys on mennyt uskomisen edelle ja on mieluummin luovuttu uskosta tai annettu erottaa Jumalan valtakunnasta kuin että olisi jatkettu. Raamatussa kuitenkin sanotaan, että usko tulee ensin ja vasta sitten kaikki muu, ja että uskovainen ei syö esim. lihaa toisen uskovaisen vieressä, jos se loukkaa toista ja vaikeuttaa hänen uskon taivaltaan.

        TV:n kieltäminen ja lukeminen synniksi on osittain aikaansa sidottu, kun säikähdettiin hajaannuksia ja sitä että osa lestadiolaisista erosi ja liittyi yhtäkkiä liberaalisti asioihin suhtautuviin pikkuesikoisiin (rauhansanalaiset). Pelättiin ehkä, että ehkä vähitelleen aletaan lipsua tärkeämmistä uskonkohdista ja siksi ei haluttu uskovaisten tekevän asioita jotka eivät ole uskoa tukemassa.

        TV:stä voidaan nykyään sanoa, että kyllä se on monen ei lestadiolaisen maailmankuvaa muokannut ja monet ovat Raamatun vastaisesti alkanut hyväksyä avioliiton ulkopuolisen seksin ja homosuhteet, koska ne esitetään TV:ssä nykyaikaan kuuluvina normaaleina asioina. Raamatun sana ei kuitenkaan muutu ajan muuttuessa, joten ei voidan sanoa, että joku asia oli syntiä vaikkapa vuoteen 2011 saakka, mutta ei enää sen jälkeen kun tultiin 2010-luvulle ja me saamme elää Jumalan sanasta piittaamatta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vanhoillislestadiolaista uskoa ei ole ollut olemassa edes Lestadiuksen aikana.

        Miten "maailmassa oikea usko on kulkenut kansakunnasta ja maailmanosista toiseen", kun sitä ei ole ollut olemassa kuin vahoillislestadiolaisessa herätysliikkeesä, jonka oppeja ei ole ollut missään muualla? Ei edes Lars Levi Lestadius opettanut sitä.

        Oletko edes lukennut Laestadiuksen kirjoituksia?

        Tarkennan ettei olekaan erillistä vanhoillislestadiolaista tai luterilaista uskoa, vaan on ainoastaan Raamatun mukainen usko, jota vanhoillislestadiolaiset toteuttavat. Se on samaa uskoa jota Paavali aikoinaan julisti ja jota myös Martti Luther aikoinaan julisti.

        Ei Luther tai Lestadius ole kirjoittaneet Raamattua uusiksi eivätkä siitä mitään muuttaneet, vaan he ovat tehneet tiettäväksi, että kirkko heidän aikoinaan tulkitsi Raamattua väärin ja ymmärsi esim. synnin anteeksi saamisen ja pelastuksen erilailla kuin se on Raamatussa selvästi sanottu.

        Aikoinaan Raamattua oikein tulkinneita uskovaisia alettiin kutsua luterilaisiksi ja kuten nykyisin on nähtävissä, luterilainen kirkko ei noudata Raamatun oppeja kokonaisuutena, vaan juoksee somekansan perässä ja muuttaa oppejaan, miten somekansa tahtoo.


      • Anonyymi

        Jos vanhoillislestadiolaiset toteuttavat vain raamatullista uskoa, miksi kukaan muu ei ole päätyneet samaan oppiin lukemalla Raamattua missään mailmassa?

        Lutherin ja Laestadiuksen opetuksia eroavat vanhoillislestadiolaisten. Silti pidät niitä uskovaisina.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kristus ei tulisi koskaan takaisin jos vl-lähetystyö olisi oikeaa.

        Jumala synnytti herätyksen LLL:n kautta . SRK huru ukot ylpeydessään ja itsekorotuksessaan pilasivat liikkeen ja oppi on karannut ja Pyhä Henki jättänyt liikkeet kun tehdän jatkuvasti Majesteettirikoksia ja sieltä paljastuu hoitokokousjulmuuksia ja uskovista ajettiin ulos srk:n itse keksimiä henkiä ja Kristuksen silmäteriin, pieniin lapsiin kohdistuvia kauheuksia tehty srk:n salarippiopin suojissa ja ylin johto pimitellyt näitä kauheuksia.

        On selvää että Jumalanvaltunnassa ei tehdä tuollaista mutta ylpeydessään harhautuneessa srk-valtakunnassa kyllä.

        Niin juuri. Yksikään Kristuksen seuraaja ei voi harrastaa seksiä lasten kanssa. Ei myös nousta muiden uskovien yläpuolelle.
        Olen muutaman kerran tänne laittanut viestiä näistä asioista. Jotenkin tuntuu kauhealta käsittää pienen porukan sisään kääntyminen pois armosta.

        Kun Jumalan Pyhä henki on herättänyt ihmisen, hän haluaa seurata Raamatun mukaista elämää ilman mitään pakkoa. Vapauteen Kristus meidät vapautti.
        Ei syntiä tekemään, vaan iloon ja rauhaan. Ellei itse tutki Raamattua, miten voi tietää Herran tahdon?! Eikä katsota henkilöön. Asema ei pelasta ketään, vaan usko Jeesukseen.
        Odotan Jeesuksen paluuta. Niin on tehty satoja vuosia. Ensin tulee suuri luopuminen ja se näkyy jo. Niin paljon kirkon paimenet ovat poikenneet pois Raamatun opeista. Tuskin ovat sitä kertaakaan läpi lukeneet. Jos olisivat, eivät myöntyisi ihmisten tahtoon.
        Ainoa tie oikeaan oppiin on Raamatun tutkiminen. Netistäkin löytää esimerkiksi Raamattu kannesta kanteen ohjelma. Opetus pysyy hyvin Raamatussa tutkien kieliopillisiakin seikkoja ja vertalua eri käännösten kesken, siis kreikkalaisen jne.


      • Anonyymi

        Luterilaisena olen miettinyt että kaikki ei löydy Raamatusta. Esimerkiksi jumalanpalvelukset ja konfirmaatiosta ei mainita sanaakaan. Silti nämä ovat tärkeitä asioita uskossa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Luterilaisena olen miettinyt että kaikki ei löydy Raamatusta. Esimerkiksi jumalanpalvelukset ja konfirmaatiosta ei mainita sanaakaan. Silti nämä ovat tärkeitä asioita uskossa.

        kuka niin on sanonut, jätä nyt lutteri pois kosk a s e on ihan sama mitä tämä paavin uskovia vihaava munkki on sanonut, siis kuka?


      • Anonyymi

    • Eiköhän se ole niin, että ne pelastuvat ketkä elävät ja uskovat niin kuin Pyhä Raamattu opettaa, eikä siihen ole kenelläkään porukalla yksityisoikeutta.

    • Anonyymi

      Älä nyt aloittaj aenempää satuile ja yksinpuhele noit ajostain koppsattuja juttujasi, kyllä se nyt riittää jo.

    • Totuuden vastaista tietoa täällä!! 😜

      Vanhoillislestadiolaisuus ei ole Lars Levi Lestadiuksen perustama, vaan 1800/1900 lukujen taitteessa syntyneen hajaannuksen seurauksena syntynyt itseriittoinen ja omahyväinen liike.

      Lestadius kuoli jo vuonna 1861 Sen jälkeen kategeetta Johan Raattamaa on muokannut alkuperäistä vuoteen 1898 asti toiminutta lestadiolaista liikettä jo 40 vuoden ajan. Raattamaan kuoltua v. 1899 syntyivät mainitut hajaannukset. Joonas Purnu uskoi olevansa yhteisen lestadiolaisuuden johtaja jatkossa, tätä eivät kaikki hyväksyneet. Joonaskin kuoli paria vuotta myöhemmin.

      Alkuperäistä lestadiolaisuutta ei ole ollut enään 1850 luvun alun jälkeen. Jo silloin oli ristiriitoja opillisissa käsityksissä. Joka muuta väittää on valehtelija.

    • Ja Laestadius ei julistanut synninpäästöä muuten kuin yksityisessä ripissä ja silloinkin se oli tiukassa. Laestadiuksen saarnoja lukeneena voin kertoa, että yhtään synninpäästöä niissä ei ole ja saarnat on muutenkin aivan eri tasoa kuin vl-liikkeessä.

      Laestadius julisti eri evankeliumia, kuin vl-liike tänään. Hän ei julistanut Jumalan valtakunta ( =vanhoillislestadiolaisuus) -oppia, vaan yksinkertaista kääntymystä ja uskoa Jeesukseen Kristukseen. Hänelle ei myöskään ollut väliä, oliko uskoontulo tapahtunut yksinäisyydessä tai ei. Tästä on todisteena hänen omat sanansa esimerkiksi Pekka Raattamaalle, samoin siitä, että useita alkulestadiolaisuuden puhujia tuli elävään uskoon yksinöisyydessä. Näiden puhujien omia uskoontulotodistuksia meille on säilynyt vielä tähänkin päivään.

      Laestadiuksen saarnoja voit lukea laestadiustexter.se suomeksi. Sieltä löytyy kaikki saarnat.

    • Ja edelleen aloittavalle kysymys:

      Jos Jumala lupaa Raamatussa, että kuka tahansa, joka etsii Jumalaa, löytää Hänet ja pelastuu, miksi sitten vain vanhoillislestadiolaisuudessa voisi pelastua? Väitätkö todella, ettei kukaan maailman muista kristityistä vilpittömästi etsi Jumalaa? Esimerkiksi muslimimaissa olevat ex-muslimit, jotka henkensä uhalla ovat kääntyneet kristityiksi ja joista monet ovat saaneet ilmestyksen itseltään Herralta Jeesukselta, joka on kehoittanut uskomaan Häneen tai seuraamaan Häntä?

      Joko lestadiolaiset eivät opeta täysin Raamatunmukaisesti, tai sitten Jumala on valehtelija. Jälkimmäiseen en usko, koska Raamattu myös sanoo, että Jumala ei voi valehdella.

      • Anonyymi

        Evankeliumi leviää tänä päivänä vauhdilla, sillä esim Kiinassa on kymmeniä miljoonia uskovia, jotka kokoontuvat salaa kodeissa.
        Vl-läiset joutuvat seuraamaan Jumalan toimia sivusta.


    • Lestadiolaisuudessa sinänsä voi kyllä pelastua, mutta oikeaan Raamatunmukaiseen uskoon, tai Jumalan valtakuntaan tai synninpäästöön uskomalla ei pelastu, vaan uskomalla Jeesukseen. Näin Jeesus itse opettaa. Synninpäästöllä on oma roolinsa, mutta se ei ole evankeliumi, vaan niinkuin sanottu: synninpäästö. Apostolien teoista voidaan lukea, ettei yksikään apostoli julistanut synninpäästöä. Lisäksi Paavali ja Ananias -kertomusta, jota käytetään prooftekstinä yleensä, ei voi käyttää vl-opin tukemiseen, koska niissä kohdissa, joissa Paavali tästä kertoo, ei ole synninpäästön, vaan kaste ja Herran puoleen huutaminen ( = rukoilu) , johon Ananias Paavalia kehottaa, jotta tämä saisi syntinsä anteeksi. Tämänkin voi jokainen itse tarkistaa.

    • Lisäksi: tiedän useita henkilöitä, jotka ovat rukoilleet Jumalaa, että pelastuisivat, joiden luokse Jumala on lähettänyt uskovaisen ihmisen. Mutta se on voinut olla Baptisti, luterilainen tai metodisti siinä missä lestadiolainenkin. Kaikki edellisethän julistavat oikeaa evankeliumia Jeesuksesta Kristuksesta.

      • Anonyymi

        Täh"
        "maailmassa oikea usko on kulkenut kansakunnasta ja maailmanosista toiseen, riippuen siitä, missä kulloinkin on vastaanottavaisia sydämiä. "

        Tarkoitako tuolla sitä, että nuo "oikean uskon löytäneet" ovat kaikki luopuneet uskostaan, kun oikeita vl-läisiä ei ole kun pieni joukko Pohjanmaalla?

        Raamatun mukaanhan taivaaseen nousevien joukko koostuu kaikista kansoista


    • Anonyymi

      Ei se ole, jos Raamattua lukee. Kyllä muutkin pääsee taivaaseen kuin vl-ihmiset. Myös muiden saarnaama syntien anteeksiantamus on ihan pätevä. Menee vaikka ihan tavan jumalanpalveluksee luterilaiseen kirkkoon ja kuuntelee sieltä syntien anteeksiantamuksen.

      Miten voi olla myös mahdollista, että Maria olisi antanut vain Lestadiukselle synnit anteeksi ja ei kenellekkään muulle. Tai jos on antanut, niin kaikkien muiden uskot on kuolleet? Mistä Maria ne synnit on saanut anteeksi? Ei ole mitenkään mahdollista se, että vain vl-ihmisten keskuudessa on ainut oikea syntien anteeksiantamuksen saarna. Sitä voi yrittää selitellä vaikka millä tavalla, mutta onko se Raamatullista?

      Jokainen joka väittää, että vain vl-ihmisen saarnaama syntien anteeksiantamus on oikea, niin voi lukea Raamattua. Kyseenalaistaa, niinkuin Raamatussa kehotetaan tekemään. Vain kyseenalaistamalla löytää oikean uskon. Oikea usko kestää kyseenalaistamisen, väärä ei. Jos ei kyseenalaista, ei voi koskaa tietää onko itsellä oikeaa uskoa vai ei. Vl-identtiteetti tai kuuluminen vl-yhteisöön ei ole pääsy taivaaseen. Myös vl:n keskuudessa on ihmisiä, jotka on väräällä polulla, mutta on myös oikealla polulla olevia. Kun me ei nähdä toistemme sydämiin, niin emme voi sanoa, että sinä pääset taivaaseen ja sinä et. Sinä et ainenkaan pääse taivaaseen, koska et ole koskaan kuullutkaan vanhoilislestadiolaisuudesta tai et ole koskaan törmännyt vanhoilislestadiolaiseen.

      • Anonyymi

        Niin ja itse olen vl ja moni muu vl uskoo tismalleen samallalailla, mitä minä. Vl-piireissä tämä leiri on jakautunut kahteen. Osa uskoo vain vl-ihmisten pääsevän taivaaseen ja osa ei.


      • Anonyymi

        "Miten voi olla myös mahdollista, että Maria olisi antanut vain Lestadiukselle synnit anteeksi ja ei kenellekkään muulle. Tai jos on antanut, niin kaikkien muiden uskot on kuolleet? Mistä Maria ne synnit on saanut anteeksi?"

        Juurit tuo todistaa että vanhoillislestadiolaisten eksklusiivinen seurakuntaoppi on, en viitsi sanoa mistä.

        Ei löydy kristinuskon historiasta sellaisia joka ovat opettaneet samoin kuten vanhoillislestadiolaiset. Jos kriteerinä otetaan että pitää opettaa samalla tavalla kuten vanhoillislestadiolainen oppi, kristinusko on syntynyt tyhjästä kun SRK vanhoillislestadiolaisuus syntyi.


      • Ehkä surkuhupaisinta tässä onkin se, että Maria tuli itse uskoon käydessään Per Brandellin luona, joka oli ekumeeninen ja teki yhteistyötä esimerkiksi metodistien kanssa vihkimällä heidän kirkkonsa käyttöön Tukholmassa. Tässä samassa kirkossa myös kuuluisa herätyssaarnaaja Rosenius myöhemmin julisti metodistipastori Scottin kanssa.


    • Anonyymi

      voi kuinka pieni teidän mailmanne on !

      oikeastaan se on vain sen asuntovaunun kokoinen joka kiitää kohti suviseuroja syntisellä pensalla syntistä pikitietä pitkin.

      • Anonyymi

        Sopi ihmetellä.


      • Anonyymi

        Maallistuneimmat veeällät kulukee suviseuramatkat autolla, jonka tankki on täynnä etanolia. Jumala ei alkohoolin kanssa läträämistä kato hyvällä.


    • Anonyymi

      Eikö ole kuin muutama vuosikymmen kun eräs lestalainen kyläpäällikkö nauroi minulle kun selitin innoissani uskoontuloani !

      NAUROI !!

      ja sanoi ..ei sillä ol e mitään merkitystä kun kukaan heistä ei ole päästänyt synneistä!

      miettikää, kakstuhatluvulla, 100% lukutaidon maassa, joka savussa vapaasti Raamattu jopa monta, aikuinen ihminen.

      • Anonyymi

        Sitä sokeuden määrä!


    • Anonyymi

      Tällä palstalla on ihan turha yrittää todistaa Raamatun avulla vanhoillislestadiolaisuuden Raamantuntulkintaa oikeaksi, koska täällä on niin monella ihmisellä käsitys, että Raamatun lause "On vain yksi usko" tarkoittaa 100% sitä, että "On yllättävänkin monta uskoa".

      Eli heidän mielestään uskovaiset voivat tulkita Raamattua monella tavalla. Kukin sillä tavoin kuin itse haluaa, jotta oma tahto on aina Jumalan tahdon edellä. Minä haluan elää näin ja minä tahdon tehdä tätä ja tuota Raamatun sanasta viis, koska minä, minä, minä, minä, minä, minä....!!!

      Tälläkin palstalla on muun muassa seuraavanlaisia ihmisiä:

      1. Niitä, joiden mukaan kaikki ihmiset pelastuvat, koska ei Jumala voi olla niin paha, että laittaa ihmisiä kadotukseen. Näin uskotaan, vaikka Raamatun sana on täysin selvä, että ainoastaan ne pelastuvat, jotka täyttävät Jumalan tahdon. Raamatussa ilmoitetaan Jumalan tahto. Tämä tulkinta sopii ihmiselle, jolle oma tahto on kaikkein tärkein ja Jumalan tahdolla ei ole väliä, koska pelastuu kuitenkin

      2. Niitä, joiden mukaan kaikki ihmiset eivät pelastu, mutta kaikki ne ihmiset pelastuvat, jotka uskovat Jeesukseen, koska armo yksin pelastaa. Tämäkin tulkinta sopii hyvin ihmiselle, jolle oma tahto on kaikkein tärkein ja Jumalan tahdolla ei ole niinkään väliä, koska usko Jeesukseen ja armo pelastavat joka tapauksessa. Saa elää miten huvittaa, koska Jeesukseen uskovalle riittää Jumalan armo pelastukseen

      3. Vanhoillislestadiolaisia, joiden mukaan kaikki ihmiset eivät pelastu, vaan ainoastaan he jotka uskovat Taivaalliseen Isään, Jeesukseen, anteeksiantamukseen, Jumalan armoon ja jotka haluavat parhaansa mukaan toteuttaa elämässää Raamatussa ilmoitettua Jumalan tahtoa, koska Raamatussa selvästi sanotaan, että ainoastaan he pelastuvat, jotka täyttävät Jumalan tahdon. Samalla Raamatussa kuitenkin kerrotaan, että ihmiset ovat syntiin taipuvaisia ja siihen tarvitaan anteeksiantoa Pyhän Hengen kautta eli Jumala armostaan antaa katuvalle syntiselle synnit anteeksi uskovaisen ihmisen välityksellä, siis Pyhä Henki puhuu uskovaisen ihmisen välityksellä.

      Itse uskovaisena vanhoillislestadiolaisena totean, että minä en halua tuomita ketään kadotukseen (eikä onneksi tarvikaan, kun Jumala tietää viimeisellä tuomiolla, mikä on ollut ihmisen sieluntila kuolinhetkellä), mutta Raamattu on aika karu tuolta osin. Jumala ei ole tarkoittanut Raamattua tuomitsemaan ihmisiä ja tekemään heitä vihaiseksi, vaan Hän on tarkoittanut Raamatun turvalliseksi sanomaksi, että jos haluat Raamatussa ilmoitettua Jumalan tahtoa noudattaa, niin pelastut. Kyseessä on ilosanoma pelastuksesta, joten en ymmärrä miksi ihmiset suuttuvat Raamatun sanasta? Monet pahentuvat ja tulkitsevat Raamatun sanoman tuomitsemiseksi, kun he eivät saakaan elää täysin oman tahtonsa mukaan vaan pelastuakseen heidän tulisi hyväksyä Jumalan tahto pitäisi heidän oman tahtonsa yläpuolelle.

      • Anonyymi

        Miksikähän oikein haluat vääristellä täällä ihmisten kirjoituksia. Kuka täällä oikein on väittänyt, että kun vain uskoo Jeesukseen, niin armo riittää ja voi elää miten huvittaa. Ei kukaan ole niin kirjoittanut. Jos ihminen oikeasti uskoo Jeesukseen, niin silloin Pyhä Henki vaikuttaa uskovassa ihmisessäniin että hän haluaa todellakin elää niinkuin Jeesus on meitä opettanut ja elää myöskin Jumalan tahdon mukaista elämää. Mutta kukaan ei pysty täysin synnitöntä elämää elämään ja silloin armo ja syntien sovitus saadaan uskossa vastaan ottaa. Jeesus itse sanoo , se joka minun luokseni tulee, sitä minä en heitä pois.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksikähän oikein haluat vääristellä täällä ihmisten kirjoituksia. Kuka täällä oikein on väittänyt, että kun vain uskoo Jeesukseen, niin armo riittää ja voi elää miten huvittaa. Ei kukaan ole niin kirjoittanut. Jos ihminen oikeasti uskoo Jeesukseen, niin silloin Pyhä Henki vaikuttaa uskovassa ihmisessäniin että hän haluaa todellakin elää niinkuin Jeesus on meitä opettanut ja elää myöskin Jumalan tahdon mukaista elämää. Mutta kukaan ei pysty täysin synnitöntä elämää elämään ja silloin armo ja syntien sovitus saadaan uskossa vastaan ottaa. Jeesus itse sanoo , se joka minun luokseni tulee, sitä minä en heitä pois.

        Tuollaisia väärinkäsityksiä syntyy kun ei ole koskaan tutustunut siiihen miten muut kristityt uskovat ja ainoastaan kuunnellut vain-me saarnoja.


      • Anonyymi

        Enin osa raamatun ohjeista oli ajankohtaisia 2000 vuotta sitten, koska silloin ihmiset eivät osanneet käyttäytyä. Nykyisin on sivistystä ja koulutusta saatavana.

        Olen kristitty ja tiedän kyllä mikä on oikein ja mikä väärin, enkä tarvitse mitään raamatun lakipykäliä olevani hieno kristitty. Kenelläkään ei tarvitse tulla saarnaamaan minulle, että tuo ja tuo on syntiä ja jumalan sanan / raamatun vastaista, koska tunnen itsekin ne raamatun kohdat.

        Sitä paitsi jumalan tahdon noudattaminen on kristitylle vapaaehtoista, koska jumala on antanut ihmisille vapauden päättää omasta elämästään ja myös siitä, uskooko jumalaan ollenkaan vai ei . Olen varma että ihmisestä tulee parempi kristitty, kun ei tarvi koko ajan elää raamatun tiukkojen ohjenuorien mukaan ja on siten kaikkinensa vapaampi ihminen joka osaa nauttia elämästä ja välillä irroitella. Mitä järkeä on elämässä, jos kristityllä pitäisi koko ajan miettiä, että tämä ei ole raamatun mukaan sallittua jne, kun niitä ei pysty kuitenkaan noudattamaan?


      • Anonyymi

        Mielenkiintoinen keskustelu. Miksi raamatussa on niin tiukat kriteerit, ettei niitä kukaan enää 2010-luvulla edes pysty noudattamaan niitä? En ole uskonnollinen, mutta olen lukenut raamatun muutamaan kertaan, koska se on kulttuurihistoriallisesti tärkeä kirja. Siellä kielletään ehkäisy, seksi ennen avioliittoa ja irtosuhteet/pettäminen, ei saisi juopua viinistä, homosuhteet ei sallittuja, mutta nämähän ovat ihan normia toimintaa tässä ajassa. Jos noita raamatun kriteerejä pitäisi noudattaa, niin ei kukaan pelastuisi, jos siis on edes olemassa mitään kuoleman jälkeen...

        Ehkä uudesta testamentista pitäisi poistaa ainakin Paavalin kirjeet tiukkoine ohjeistuksineen, jotta raamattu soveltuu paremmin tälle vuosituhannelle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Enin osa raamatun ohjeista oli ajankohtaisia 2000 vuotta sitten, koska silloin ihmiset eivät osanneet käyttäytyä. Nykyisin on sivistystä ja koulutusta saatavana.

        Olen kristitty ja tiedän kyllä mikä on oikein ja mikä väärin, enkä tarvitse mitään raamatun lakipykäliä olevani hieno kristitty. Kenelläkään ei tarvitse tulla saarnaamaan minulle, että tuo ja tuo on syntiä ja jumalan sanan / raamatun vastaista, koska tunnen itsekin ne raamatun kohdat.

        Sitä paitsi jumalan tahdon noudattaminen on kristitylle vapaaehtoista, koska jumala on antanut ihmisille vapauden päättää omasta elämästään ja myös siitä, uskooko jumalaan ollenkaan vai ei . Olen varma että ihmisestä tulee parempi kristitty, kun ei tarvi koko ajan elää raamatun tiukkojen ohjenuorien mukaan ja on siten kaikkinensa vapaampi ihminen joka osaa nauttia elämästä ja välillä irroitella. Mitä järkeä on elämässä, jos kristityllä pitäisi koko ajan miettiä, että tämä ei ole raamatun mukaan sallittua jne, kun niitä ei pysty kuitenkaan noudattamaan?

        Valitettavasti joudun toteamaan että vaikuttaa siltä että et ole kristitty. Jos et noudatat Raamattua, et ole myöskään kristitty.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Enin osa raamatun ohjeista oli ajankohtaisia 2000 vuotta sitten, koska silloin ihmiset eivät osanneet käyttäytyä. Nykyisin on sivistystä ja koulutusta saatavana.

        Olen kristitty ja tiedän kyllä mikä on oikein ja mikä väärin, enkä tarvitse mitään raamatun lakipykäliä olevani hieno kristitty. Kenelläkään ei tarvitse tulla saarnaamaan minulle, että tuo ja tuo on syntiä ja jumalan sanan / raamatun vastaista, koska tunnen itsekin ne raamatun kohdat.

        Sitä paitsi jumalan tahdon noudattaminen on kristitylle vapaaehtoista, koska jumala on antanut ihmisille vapauden päättää omasta elämästään ja myös siitä, uskooko jumalaan ollenkaan vai ei . Olen varma että ihmisestä tulee parempi kristitty, kun ei tarvi koko ajan elää raamatun tiukkojen ohjenuorien mukaan ja on siten kaikkinensa vapaampi ihminen joka osaa nauttia elämästä ja välillä irroitella. Mitä järkeä on elämässä, jos kristityllä pitäisi koko ajan miettiä, että tämä ei ole raamatun mukaan sallittua jne, kun niitä ei pysty kuitenkaan noudattamaan?

        Eli sinun tulkintasi mukaan on parempi kristitty, kun Raamattu ei ole elämän ylin ohje, vaan toimii omien halujensa mukaan, vaikka se olisi Raamatussa ilmoitetun Jumalan sanan vastaista? Jos tämä on totta, niin emme tarvitse koko Raamattua, koska ihminen omilla päätöksillään ja omien mielihalujen mukaan elämällä tulee paremmaksi kristityksi.

        Minäkin olen kristitty, mutta näen Raamatun merkityksen aivan toisin kuin sinä. Eikö Raamattu ole sitä varten, että siinä Jumala ilmoittaa ihmiskunnalle tahtonsa? Raamattua ei pidä katsoa ankarana lakina, vaan niin, että Jumala on rakkaudessaan ilmaissut tahtonsa, miten kuuluisi elää, jotta ihminen voisi elää turvallisen ja onnellisen elämän. Vanhoillislestadiolaisena kristittynä elän onnellista ja turvallista elämää, koska usko tuo niin suurta iloa ja rauhaa elämään.

        Saan minäkin päättää omasta elämästäni ja en koe jääväni mistään paitsi, vaikka en haluakaan tehdä sellaisia valintoja elämässä, jotka rikkovat Jumalan tahtoa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eli sinun tulkintasi mukaan on parempi kristitty, kun Raamattu ei ole elämän ylin ohje, vaan toimii omien halujensa mukaan, vaikka se olisi Raamatussa ilmoitetun Jumalan sanan vastaista? Jos tämä on totta, niin emme tarvitse koko Raamattua, koska ihminen omilla päätöksillään ja omien mielihalujen mukaan elämällä tulee paremmaksi kristityksi.

        Minäkin olen kristitty, mutta näen Raamatun merkityksen aivan toisin kuin sinä. Eikö Raamattu ole sitä varten, että siinä Jumala ilmoittaa ihmiskunnalle tahtonsa? Raamattua ei pidä katsoa ankarana lakina, vaan niin, että Jumala on rakkaudessaan ilmaissut tahtonsa, miten kuuluisi elää, jotta ihminen voisi elää turvallisen ja onnellisen elämän. Vanhoillislestadiolaisena kristittynä elän onnellista ja turvallista elämää, koska usko tuo niin suurta iloa ja rauhaa elämään.

        Saan minäkin päättää omasta elämästäni ja en koe jääväni mistään paitsi, vaikka en haluakaan tehdä sellaisia valintoja elämässä, jotka rikkovat Jumalan tahtoa.

        Kyllä raamatun pitää olla kristityn ylin ohje, mutta siitä saisi leikata yli puolet liian ankarana pois, koska ei noita ohjeita enää kukaan muu enää edes yritä seurata ja noudattaa kuin vl-uskovaiset. Jos kristityn tulee noudattaa raamattua, niin ohjeidenkin pitäisi olla sellaisia että niitä voi edes jollakin tavalla noudattaa.

        Lisäksi sinne pitäisi lisätä selkeästi luterilaisen kirkon tulkinnat jotta asiasta enää turhaan väitellä, että ehtoollisella saa synnit anteeksi ja synnit saa myös yksikseen rukoilemalla anteeksi. Armoa voisi vielä korostaa eli raamattuun voisi myös lisätä jakeen että kaikki maailman ihmiset pelastuvat, niin loppuisi turha riitely aiheesta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä raamatun pitää olla kristityn ylin ohje, mutta siitä saisi leikata yli puolet liian ankarana pois, koska ei noita ohjeita enää kukaan muu enää edes yritä seurata ja noudattaa kuin vl-uskovaiset. Jos kristityn tulee noudattaa raamattua, niin ohjeidenkin pitäisi olla sellaisia että niitä voi edes jollakin tavalla noudattaa.

        Lisäksi sinne pitäisi lisätä selkeästi luterilaisen kirkon tulkinnat jotta asiasta enää turhaan väitellä, että ehtoollisella saa synnit anteeksi ja synnit saa myös yksikseen rukoilemalla anteeksi. Armoa voisi vielä korostaa eli raamattuun voisi myös lisätä jakeen että kaikki maailman ihmiset pelastuvat, niin loppuisi turha riitely aiheesta.

        Lopeta valehteleminen VL trolli. Miksi teeskentelet olevasi jotakin muuta kun olet?


      • Anonyymi

        On kyllä hurjaa tekstiä täällä! Kyse ei ole ihmisen omasta tahdosta vaan siitä, että kaikki jakeet Uudessa Testamentissa eivät ole niin tärkeitä, että niiden kieltämiä asioita tulisi tulkita synniksi. Minä ainakin haluan säilyttää edes jonkinlaisen vapauden ja itsemääräämisoikeuden! Jos ottaisin huomioon kaikki jakeet liian kirjaimellisesti, niin nykyinen avoliittonikin olisi raamatun vastainen ja minun pitäisi mennä pikimmiten vihille, mutta eihän se tee ihmisestä huonoa, jos ei ole käynyt alttarilla. Uskoisin että avioliittoa koskevat jakeet eivät enää edes päde kun aika on modernimpi kuin ennen.


    • Anonyymi

      Lapsellista.
      Näistä samoista asioista väännätte kättä vuodesta toiseen,VL-usko pysyy samana ja maailman opetus samana.Eikä se muuksi muutu.

      • Anonyymi

        Kyllä vl usko muuttuu. Hitaasti mutta varmasti. Tätä voi moni todistaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä vl usko muuttuu. Hitaasti mutta varmasti. Tätä voi moni todistaa.

        Jos VL-uskon ydin muuttuu ja hajoaa ennen aikojaan ni sehän se ihme olisi?Mutta se ei muutu mihinkään.


    • Anonyymi

      Olen jo monta päivää käynyt läpi vanhoillislestadiolaisten raamattukäsitystä, koska raivostuin tuosta otsikosta. Olen yllättynyt, että raamattu näyttää tukevan heidän uskonkäsityksiään kaikessa. En pysty raamatun avulla todistamaan heidän uskoaan vääräksi ja se on alkanut pelottamaan.

      Vaikuttaa siltä ettei monet uskonsuuntaukset huomioi raamattua kokonaisuutena, vaan osa asioista jätetään huomiotta "järjenvastaisina". Itsekin kuulun vapaaseen suuntaukseen joka on sallivampi, mutta nyt mietityttää, mikä on oikeasti Jumalan tahto? Miksi mun seurakunta sallii asioita, jotka on kuitenkin kielletty raamatussa? Vanhoillislestadiolainen uskonkäsitys on ainakin lähempänä raamatun mukaista käsitystä, kuin nykyisen seurakuntani uskonkäsitys.

      • Anonyymi

        Olet vanhoillislestadiolainen trolli joka kirjoitat vastauksia itsellesi tuossa ylempänä. Mistä tiedämme?

        Koska kukaan ei ole noin tyhmä, ja koska tuossa ylempänä kirjoitat että ehkäisy olisi synti Raamatun mukaan. Sellaista syntiä ei löydy Raamatusta. Vain VL opissa.

        Tee parannus ja lopeta valehteleminen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olet vanhoillislestadiolainen trolli joka kirjoitat vastauksia itsellesi tuossa ylempänä. Mistä tiedämme?

        Koska kukaan ei ole noin tyhmä, ja koska tuossa ylempänä kirjoitat että ehkäisy olisi synti Raamatun mukaan. Sellaista syntiä ei löydy Raamatusta. Vain VL opissa.

        Tee parannus ja lopeta valehteleminen.

        Minäkin haluaisin vastauksen tuohon trollin esittämään kysymykseen eli kielletäänkö raamatussa syntyvyyden säännöstely? Missä kohtaa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minäkin haluaisin vastauksen tuohon trollin esittämään kysymykseen eli kielletäänkö raamatussa syntyvyyden säännöstely? Missä kohtaa?

        Raamattu ei puhu sanaakaan sellaisista asioista.

        sellaiset puheet on keksitty ties mistä tarpeista lähtien enimmäkseen pelotteluun ja lauman kasassa pysmiseen.


    • Anonyymi

      Uskonnot eivät enää ketään kiinnosta. Luultavasti kaikki suomi24 uskontoaiheiset keskustelut kirjoittaa joku trollaaja, jotta ihmiset luulisivat uskontojen kiinnostavan yhä edelleen

    • Anonyymi

      Mulle on selitetty että kun veressä on tarpeeks viinaa ni hyttyset ei iholle tartu,Mutta tää selitys ei pidä paikkaansa,Tässä olaan vedetty viinaa usiampi tunti ja kämppässä kaikki luukut auki sitä varten että vähän jäähtyis huoneet ni hyttyset tarttuu iholle vaikka veressä varmaan viinaa enempi kuin verta.

      • Anonyymi

        jaa no mihin tarkoitukseen sitä viinaa niinku vedetään?

        mikä asia sillä paranee, kerro esmerkkejä!


      • Anonyymi

        Moni juttu paranee. Ei tarvi käydä suviseuroissa saatikka opistoseuroissa hengellistä hurmiota heruttelemassa. Voi elää omaa elämäänsä rauhassa näköjää vaikka testata pistääkö itikät kännissä... taitaa ne valitettavasti kupata mutta ei muista eikä silloin tunnu niin pahalta


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        jaa no mihin tarkoitukseen sitä viinaa niinku vedetään?

        mikä asia sillä paranee, kerro esmerkkejä!

        Viina on vaan niin hyvää ni sen takii sitä juon.
        Tupakasta en välitä yhtään ni jää neki rahat viinaan.


    • Anonyymi

      En ymmärrä, miten ihmiset ottavat Raamatun sanan ja jakeet hyvin kevyesti? Raamattua ei lueta kokonaisuutena, vaan oletetaan että pelkkä "usko Jeesuksen ja Jumalan armo pelastaa! Halleluja ja Raamatulla päähän!"

      Kyse ole mistään maallisesta vaan Jumalan tahdosta, jonka Hän ilmoittaa Raamatussa. Siitä ei pidä ottaa yhtään jaetta pois tai siihen ei pidä yhtään jaetta lisätä, kuten Raamatussa selvästi sanotaan. Tämäkin vahvistaa sen, että Raamattu on kokonaisuus ja siksi ei voi ottaa huomioon pelkästään paria jaetta, jossa kerrotaan että usko Jeesukseen ja armo pelastaa. Jos nämä olisivat ainoa Jumalan tahto uskovaisille, niin Raamatussahan ei olisi muuta kun kyseiset pari jaetta eli se olisi huomattavan ohut opus.

      Monelle kristityksi itseään kutsuvalle Raamattu näyttäytyy käskyjen ja kieltojen opuksena, jolloin helpointa on ohittaa kaikki kohdat Raamatussa ja kertoa, kuinka Jumalan armo riittää. Raamatussa on käskyjä ja kieltoja, koska Jumala tietää, kuinka ihminen voisi elää onnellisinta ja turvallisinta elämää maan päällä. Kun on oikea usko sydämessä ja synnit anteeksi Jeesuksen nimessä ja veressä, Raamattu ei tunnukaan lakikirjalta, vaan se on oppaana ajallisessa elämässä, jotta voimme lopulta päästä iankaikkiseen elämään. Usko antaa myös halun elää Jumalan tahdon mukaisesti.

      Roomalaiskirje
      2:12 Sillä kaikki, jotka ilman lakia ovat syntiä tehneet, ne myös ilman lakia hukkuvat, ja kaikki, jotka lain alaisina ovat syntiä tehneet, ne lain mukaan tuomitaan;

      Kuten Roomalaiskirjeessä sanotaan, moni kristitty ei ota Raamatun lakeja huomioon vaan elävät ilman Jumalan lakeja ja tekevät syntiä, koska he luulevat, että Jumalan lait eivät ole pelastuksen ehto.

      Toisaalta myös moni kristitty ymmärtää elävänsä Jumalan lain alla, mutta sydämen tahto ei ole näitä lakeja noudattaa. Myös vanhoillislestadiolaisten keskuudessa elää monia nimellisesti uskovaisiksi itseään kutsuvia, mutta heidän sydämensä on Jumalan valtakunnan ulkopuolella. He tekevät tietoisesti syntiä, mutta se ei ole Jumalan silmissä oikein. Ei auta, jos päivittäin tieten tahtoen tekee syntiä ja olettaa saavansa kaiken anteeksi, koska Jumala näkee jokaisen sydämen tilan ja näkee, että ihminen juoksee mieluummin oman tahtonsa perässä, kuin tahtoisi noudattaa Hänen tahtoaan. Syntien anteeksisaamisen armoevankeliumia käytetään väärin. Oikein uskovan elämässä usko näkyy siten, että haluaa noudattaa Jumalan tahtoa, eikä tieten tahtoen sitä aina uudelleen ja uudelleen riko.

      Luukkaan evankeliumi:
      13:23 Ja joku kysyi häneltä: "Herra, onko niitä vähän, jotka pelastuvat?" Niin hän sanoi heille:
      13:24 "Kilvoitelkaa päästäksenne sisälle ahtaasta ovesta, sillä monet, sanon minä teille, koettavat päästä sisälle, mutta eivät voi.
      13:25 Sen jälkeen kuin perheenisäntä on noussut ja sulkenut oven ja te rupeatte seisomaan ulkona ja kolkuttamaan ovea sanoen: 'Herra, avaa meille', vastaa hän ja sanoo teille: 'En minä tunne teitä enkä tiedä, mistä te olette.'
      13:26 Silloin te rupeatte sanomaan: 'Mehän söimme ja joimme sinun seurassasi, ja meidän kaduillamme sinä opetit.'
      13:27 Mutta hän on lausuva: 'Minä sanon teille: en tiedä, mistä te olette. Menkää pois minun tyköäni, kaikki te vääryyden tekijät.'

      Luukkaan evankeliumissa kerrotaan, että pelastuksen portti on ahdas. Tämä kuvaa sitä, että on todella vaikeaa löytää oikea usko ja päästä sisälle Jumalan valtakuntaan, koska Jumalan tahto ei sovellu ajallisen elämän näkökulmasta ihmisen ohjenuoraksi ollenkaan. On hyvin inhimillistä toivoa, että kaikki kristityksi itseään kutsuvat pelastuvat ja että myös muiden uskontokuntien edustajat pelastuisivat, jos ovat eläneet hyvää elämää. Myös me vanhoillislestadiolaiset toivomme sitä, mutta koska Raamatussa rajataan pelastus ainoastaan niille, jotka täyttävät Jumalan tahdon elämässään, niin vanhoillislestadiolaiset rukoilevat, että Jumala avaisi ihmisten ymmärrystä ja heille tulisi synnin hätä ja hätä oman sielunsa tilasta. Jumala on johdattanut ihmisiä hyvin erilaisista kulttuureista ja uskonnoista ja esim. muslimeja ja Aasian uskontojen edustajia on löytänyt Jumalan valtakunnan ja saaneet uskoa syntinsä anteeksi Jeesuksen nimessä ja veressä.

    • Anonyymi

      LUUK 13:24 "Kilvoitelkaa päästäksenne sisälle ahtaasta ovesta, sillä monet, sanon minä teille, koettavat päästä sisälle, mutta eivät voi. "

      Työkaverini, joka luki ahkerasti Raamattua, sanoi minulle kerran, että hän Raamattua lukeneena tietää, että jos jotkin kristityt pelastuvat, niin vanhoillislestadiolaiset ainakin pelastuvat. Hän ei kuitenkaan ollut vielä halukas vastaanottamaan armoevankeliumia vastaan ja uskoa syntejään anteeksi, koska uskovaisena eläminen tuntuisi vaikealta. Hän kyllä haluaa ennen kuolemaan tehdä parannuksen, mutta ei voi tietää, onko hänellä enää etsikkoaikaa vanhana. Silloin kun Jumala kutsuu puoleensa, silloin kannattaisi uskoa, koska sydän voi paatua maailmallisen elämän aikana ja silloin vanhana parannuksen teko ei enää tunnukaan tärkeältä.

      Ja kuten yllä olevassa Raamatun kohdassa todetaan, voi olla, että ihminen myöhemmässä vaiheessa jopa haluaisi päästä sisään Jumalan valtakuntaan, mutta kun hän on aiemmin etsikkoaikanaan pitänyt muita asioita tärkeämpinä, Jumala ei enää annakaan mahdollisuutta toista kertaa parannuksen tekoon. Tämä on pelottavaa sanaa, mutta tarkoittaa sitä, että oikean uskon ymmärtäminen on Jumalan lahja ja Jumalan teko, jota ihminen ei voi itse säätää. Muutenhan me uskovaisetkin voisimme elää synnissä ja päättää, että teemme parannuksen ja uskomme synnit anteeksi vasta kuolinvuoteellamme, koska uskovaisena eläminen tässä ajassa tuntuu liian raskaalta ja vaivalloiselta.

      Myös lopun ajasta Ilmestyskirjassa todetaan, että silloin ihmiset lopulta ymmärtävät, miten ovat eläneet ja minne ovat menossa ja he juoksevat ympäri maita ja meriä etsien Jumalan valtakuntaa, mutta sitä ei enää löydy. Ajallaan pitää uskoa, vielä kun Jumalan suoma armon aika ja on mahdollisuus saada synnit anteeksi.

    • Anonyymi

      LUUK 13:25 Sen jälkeen kuin perheenisäntä on noussut ja sulkenut oven ja te rupeatte seisomaan ulkona ja kolkuttamaan ovea sanoen: 'Herra, avaa meille', vastaa hän ja sanoo teille: 'En minä tunne teitä enkä tiedä, mistä te olette.'
      13:26 Silloin te rupeatte sanomaan: 'Mehän söimme ja joimme sinun seurassasi, ja meidän kaduillamme sinä opetit.'
      13:27 Mutta hän on lausuva: 'Minä sanon teille: en tiedä, mistä te olette. Menkää pois minun tyköäni, kaikki te vääryyden tekijät.'

      Ja tässä kerrotaan kuinka krisittyinä eläneet pyytävät Herraa avaamaan, mutta Herra ei tunnekaan heitä.

      He ihmettelevät, miten se on mahdollista, vaikka he ovat Jeesukseen uskoneet ja nauttineet ehtoollista ja he ovat vieneet Jeesuksen opetuksia eteenpäin omissa kirkoissaan ja rukoushuoneissaan eli "'Mehän söimme ja joimme sinun seurassasi, ja meidän kaduillamme sinä opetit.'

      Mutta Herra lähettää heidät pois, eikä tunne heitä omikseen, koska he ovat tulkinneet Raamattua väärin ja myös vieneet eteenpäin virheellistä tulkintaa Jumalan tahdosta. On väärin väittää, että kaikki kristityt pelastuvat, koska Raamattu ei tue tällaista tulkintaa ja samalla tulee levittäneeksi tulkintaa, joka ei ole Jumalan sanan mukainen.

      Jos on synnin hätä ja pelko omasta sieluntilasta, voi kääntyä rukouksella Jumalan puoleen, että hän johdattaisi oikeaan uskoon ja Jumalan lasten keskelle. Jumala kuulee hätääntyneen rukoukset ja hän on luvannut johdattaa oikeaan sanansa mukaiseen uskoon ja Jumalan valtakuntaan, kun näkee ihmisen sydämeen ja näkee että hän on valmis vastaanottamaan evankeliumin eli uskomaan synnit anteeksi Jeesuksen nimessä ja veressä - rauhaan, vapauteen ja iloon asti.

      • Anonyymi

        "Mutta Herra lähettää heidät pois, eikä tunne heitä omikseen, koska he ovat tulkinneet Raamattua väärin ja myös vieneet eteenpäin virheellistä tulkintaa Jumalan tahdosta."

        Tuo sopii hyvin vanhoillislestadiolaisiin. Raamattu ei anna missään lupa omia pelastus pelkästään pienelle herätysliikkeelle Suomessa.

        On olemassa yksi ylimaailmallinen seurakunta, johon kuuluvat kaikki uudestisyntyneet elävässä uskossa olevat ihmiset kaikkialla maailmassa.
        Tuon seurakunnan, jonka päänä ja johtajana on Jeesus Kristus, jäsenyys ei katso seurakuntaa/herätysliikettä, ei sukupuolta, ei ihonväriä tai rotua, ei maata tai maanosaa...

        Tämän lisäksi opetatte että ehkäisy sekä moni muu asia joka ei löydy Raamatusta ovat syntejä.

        Olette vieneet eteenpäin virheellistä tulkintaa Jumalan tahdosta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Mutta Herra lähettää heidät pois, eikä tunne heitä omikseen, koska he ovat tulkinneet Raamattua väärin ja myös vieneet eteenpäin virheellistä tulkintaa Jumalan tahdosta."

        Tuo sopii hyvin vanhoillislestadiolaisiin. Raamattu ei anna missään lupa omia pelastus pelkästään pienelle herätysliikkeelle Suomessa.

        On olemassa yksi ylimaailmallinen seurakunta, johon kuuluvat kaikki uudestisyntyneet elävässä uskossa olevat ihmiset kaikkialla maailmassa.
        Tuon seurakunnan, jonka päänä ja johtajana on Jeesus Kristus, jäsenyys ei katso seurakuntaa/herätysliikettä, ei sukupuolta, ei ihonväriä tai rotua, ei maata tai maanosaa...

        Tämän lisäksi opetatte että ehkäisy sekä moni muu asia joka ei löydy Raamatusta ovat syntejä.

        Olette vieneet eteenpäin virheellistä tulkintaa Jumalan tahdosta.

        Vanhoillislestadiolaiset luottavat perhesuunnittelussa Jumalaan eli Jumala antaa niin monta lasta kuin parhaaksi näkee. Ehkäisy ainoastaan tekee houkuttelevammaksi tehdä syntiä, koska on ihmiselle turvallisempaa harrastaa seksiä ennen avioliittoa ja riski raskaudesta on pieni. Ehkäisy myös lisää avioliiton ulkopuolisia suhteita samasta syystä. Jos ei olisi ehkäisymenetelmiä, niin ihmiset ehkä miettisivät monta kertaa enemmään, kannattaako seksiä harrastaa avioliiton ulkopuolella, koska riski raskaudesta olisi merkittävästi suurempi.

        Oma perhesuunnittelu ja syntyvyyden säännöstely ehkäisyn keinoin todistaa sen, ettei luoteta Jumalan perhesuunnitteluun ja siihen, että Jumala kyllä siunaa perhettä ja antaa voimia arkeen, vaikka lapsia tulisikin perheeseen enemmän kuin yksi.

        Jumala osaisi kyllä säännöstellä ihmisten määrää maailmassa, kuten on eri sairauksien ja epidemioiden avulla tehnytkin. Nykyajan kristitty ei enää luota Jumalaan vaan uskoo, että Hän liikakansoittaa maailman. Jumala on luonut maailman, joten hän päättääköön, kuinka paljon täällä on ihmisiä milläkin aikakaudella.


      • Anonyymi

        Kuten kirjoitin. "Olette vieneet eteenpäin virheellistä tulkintaa Jumalan tahdosta."

        Mitään siitä mitä tuossa kirjoitit ei löydy Raamatusta. Se on vain teidän keksintöjä.


    • Anonyymi

      Ihmiset voisivat ensin tutkia Lutherin kirjoituksia ja perehtyä hänen Raamatun tulkintaansa. Samalla he voisivat myös verrata vanhoillilestadiolaisten kristittyjen Raamatun tulkintaa Lutherin tulkintaan. Monelle voisi olla aikamoinen yllätys, että vanhoillislestadiolainen tulkinta on puhdasta Lutherin tulkintaa.

      Voisi vastaavasti myös kysyä Genevessä sijaitsevalta Luterilaiselta Maailmanliitolta nykyisiä luterilaisen kirkon näkökantoja ja Raamatun tulkintaa. Niistä voi helposti nähdä, ettei luterilaisen kirkon tulkinta enää pohjaudu Lutherin mukaiseen Raamatun tulkintaan, vaan on vapaiden suuntauksien (Vapaakirkko jne) mukaista.

      Monet kumoavat yläpuolella olevat väitteet sanomalla, että usko muuttuu ajan mukana, mutta Raamatussa sanotaan , että Jumalan sana pysyy samana eilen, tänään ja iankaikkisesti.

      Raamatussa EI siis sanota, että Jumalan sana muuttuu erilaiseksi eilen, tänään ja iankaikkisesti.

      Ei Jumalan sana ja oikea usko voi muuttua ajan mukana, koska muutenhan ei voisi enää tietää, mikä on oikeaa Jumalan tahtoa ja mikä ei, kun kaikki suuntaukset voisivat muokata Raamatusta mieleisensä teoksen.

      • Anonyymi

        Harvoin saa lukea noin valheellista tekstiä. Lutherin opetukset ovat kaukana vanhoillislestadiolaisuudesta. Hän esimerkiksi opetti eri tavalla niin keskeisissä asioissa kuin kasteesta ja ehtoollisesta.

        Luther ei kertaakaan julistanut synnit anteeksi Jeesuksen nimessä ja veressä.


    • Anonyymi

      Vanhoillislestadiolaisten saarnaama evankeliumi on oikea, koska se on Raamatun mukainen tulkinta evankeliumista. Se ei ole ketään poissulkevaa, vaan jokainen ihminen voi päästä osalliseksi ja päästä taivaaseen, jos uskoo syntinsä anteeksi.

      Vanhoillislestadiolainen Raamatun tulkinta voi tuntua poissulkevalta ja ahdistavalta niistä, jotka haluavat päästä osalliseksi ainoastaan armoevankeliumista eli syntien anteeksiantamisesta, mutta eivät ole valmiita noudattamaan Jumalan käskyjä ja Jumalan lakia, jotka ilmoitetaan Raamatussa.

      Kuitenkin oikeaa uskoa seuraa Lutherin mukaan myös elämän parannus, kuten Luther opettaa eli syntinsä anteeksi saanut ihminen haluaa noudattaa Raamatun ohjeita, koska ne varjelevat ihmistä syntielämältä.

      Synti on Lutherin mukaan sydämen luopumista Jumalasta, joten miksi uskovainen ihminen edes haluaisi tehdä asioita, jotka Jumalan sana tuomitsee Raamatussa? Jos elää välittämättä Jumalan tahdosta ja tekee surutta syntiä, niin sydän on luopunut Jumalasta ja ihminen etääntyy yhä kauemmaksi Jumalasta. Sitähän oikein uskova kristitty ei tahdo tehdä. Kuitenkin myös Jumalan valtakunnassa elävä kristitty on syntinen ihminen ja tekee päivittäin syntiä, vaikka ei tahtoisikaan, mutta Jumala varjelee lapsiaan valtakunnassaan ja antaa voimia aina uudestaan pyytää evankeliumia ja saada synnit anteeksi.

      Kun saa synnit anteeksi, ne lähtevät pois omalta tunnolta ja ihmisen sydän lähentyy Jumalaa ja hän on turvassa.

      • Anonyymi

        Etkö olekkin jo riittävästi korottanut itseäsi ja srk:si ainoan oikean opin omaavaksi ja ainoiksi jotka pelastuvat. Oikein pahaa tekee lukea kirjoituksiasi. Ymmärrätkö oikeasti mitään Pyhän hengen toiminnasta, jos olisit uudesti syntynyt ihminen, et koskaan kirjottaisi tuolla tavalla. Tämäkin Raamatun kohta todistaa sinun väitteesi vääriksi. Joh.:6.40. Sillä minun Isäni tahto on se, että jokaisella, joka näkee Pojan ja uskoo Häneen, on iankaikkinen elämä; ja minä herätän hänet viimeisenä päivänä.


    • Anonyymi

      On aika ihmeellistä, että vanhoillislestadiolaisia syytetään omanlaisesta Raamatun tulkinnastaan, kun samalla omanlaisia Raamatun tulkintoja on myös helluntailaisilla, vapaakirkolla, adventisteilla, eri lestadiolaissuuntauksilla, körttiläisillä jne, puhumattakaan muissa maissa olevista uskonsuuntauksista. On myös suuria eroavaisuuksia luterilaisen kirkon tulkinnoissa maittain, esim. Venäjän luterilainen kirkko (Inkerin kirkko) ja Ruotsin ev.lut kirkko.

      Jos Raamatussa sanotaan, että on yksi usko ja yksi Jumalan seurakunta ja esim. helluntailaisten mukaan pelkästään heidän joukostaan ei pelastu vaan muitakin seurakuntia ja esim. luterilaiset kirkkouskovaiset pelastuvat, miksi he sitten ovat oma porukkansa omine erilaisine opetuksineen? Jos kerran pelastuu muuallakin, niin eihän silloin tarvita omia nurkkakuntia vaan kaikki voivat olla yhdessä samaa seurakuntaa? Vai onko helluntailaisilla jokin niin tärkeä opinkohta, ettei voi olla kirkkouskovainen, vaan täytyy nimenomaan olla helluntailainen, jotta varmasti pelastuu?

      Mikä järki on joillakin uskonsuuntauksilla vaatia aikuiskastetta, jos he kuitenkin ovat suvaitsevaisia ja kertovat auliisti, että myös lapsikasteen saaneet kirkkouskovaiset pelastuvat, eikä tarvi kuulua heidän seurakuntaansa?

      Jos kaikki kristityt pelastuvat, eikö silloin voi elää Raamatun mukaan yhdellä uskolla eli kaikki nämä herätysliikkeet ja vapaat suuntaukset voisivat yhdistyä ja omat erilaiset Raamatun tulkinnat voisi unohtaa turhana hömpötyksenä?

      Tähän ei tietenkään suostuta, koska "muut uskovat tuosta ja tuosta asiasta erilailla kuin me itse uskomme, joten uskonkäsityksemme ei ole sama ja yhdistyminen ei tule kuuloonkaan".

      Eli salaa ajatellaan, että vain oman suuntauksen usko on oikea ja sen kautta pelastuu, mutta ei haluta pahoittaa muiden mieltä, joten valehdellaan heille, että kyllä tekin pelastutte.

      Törkeää kaksinaamaisuutta eri uskonsuuntauksilla ja herätysliikkeillä!

      • Anonyymi

        Sekö ei sitten ole törkeää kun vl:ät sanovat että minä pelastun mutta sinä joudut helvettiin. Se nimittäin vasta valetta onkin.


      • Anonyymi

        Olisiko se sitten parempi, että sanoisi ääneen kaikille, että tekin pelastutte, mutta ajattelisi hiljaa mielessään toisin, kuten useimmat uskonsuuntaukset tekevät?

        On todella tekopyhää helluntailaisilta ja muilta kertoa kaikille, että pelastutte myös teidän uskollanne ja teidän seurakunnassanne, mutta kuitenkin ajattelevat hiljaa mielessään, että toisten uskonkäsityksensä ei ole kuitenkin täysin oikea ja sen takia he itse haluavat kuulua helluntaiseurakuntaan eivätkä ole esim. adventisteja tai lestadiolaisia. Mihin sitten tarvitaan helluntaiseurakuntaa tai muita erillisiä uskonsuuntauksia, kun yhtä hyvin voisi olla vaikkapa adventisti, kirkkouskovainen tai körttiläinen ? Lopputuloshan on sama, koska olipa missä joukossa tahansa, niin pelastuu kuitenkin. Ei siis tarvita erillisiä seurakuntia, joita kuitenkin näyttää ympäri maailmaa virheellisesti olevan. Jos adventistit ajattelevat, että helluntailaiset pelastuvat ja päinvastoin, on turha pitää erillisiä nurkkakuntia, vaan samassa pelastusjoukossahan sitä ollaan ja kokoontumiset kuuluisi olla yhteiset.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olisiko se sitten parempi, että sanoisi ääneen kaikille, että tekin pelastutte, mutta ajattelisi hiljaa mielessään toisin, kuten useimmat uskonsuuntaukset tekevät?

        On todella tekopyhää helluntailaisilta ja muilta kertoa kaikille, että pelastutte myös teidän uskollanne ja teidän seurakunnassanne, mutta kuitenkin ajattelevat hiljaa mielessään, että toisten uskonkäsityksensä ei ole kuitenkin täysin oikea ja sen takia he itse haluavat kuulua helluntaiseurakuntaan eivätkä ole esim. adventisteja tai lestadiolaisia. Mihin sitten tarvitaan helluntaiseurakuntaa tai muita erillisiä uskonsuuntauksia, kun yhtä hyvin voisi olla vaikkapa adventisti, kirkkouskovainen tai körttiläinen ? Lopputuloshan on sama, koska olipa missä joukossa tahansa, niin pelastuu kuitenkin. Ei siis tarvita erillisiä seurakuntia, joita kuitenkin näyttää ympäri maailmaa virheellisesti olevan. Jos adventistit ajattelevat, että helluntailaiset pelastuvat ja päinvastoin, on turha pitää erillisiä nurkkakuntia, vaan samassa pelastusjoukossahan sitä ollaan ja kokoontumiset kuuluisi olla yhteiset.

        Ei edes Daavid luullut olevansa oikeassa, vaan hän rukoili jatkuvasti, että Jumala opettaisi ja johdattaisi totuuteen. Tämä on kristityn oikea rukous ja asenne. Pyrkimys totuuteen, mutta ei mikään ylpeys siitä, kuinka oikeassa minä olen, tai että minä olen oikeassa ja siksi pelastun, kun taas nuo muut eivät siksi pelastu. Se on totta, että ihminen voi olla niin väärässä, ettei pelastu, mutta aina ei ole näin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olisiko se sitten parempi, että sanoisi ääneen kaikille, että tekin pelastutte, mutta ajattelisi hiljaa mielessään toisin, kuten useimmat uskonsuuntaukset tekevät?

        On todella tekopyhää helluntailaisilta ja muilta kertoa kaikille, että pelastutte myös teidän uskollanne ja teidän seurakunnassanne, mutta kuitenkin ajattelevat hiljaa mielessään, että toisten uskonkäsityksensä ei ole kuitenkin täysin oikea ja sen takia he itse haluavat kuulua helluntaiseurakuntaan eivätkä ole esim. adventisteja tai lestadiolaisia. Mihin sitten tarvitaan helluntaiseurakuntaa tai muita erillisiä uskonsuuntauksia, kun yhtä hyvin voisi olla vaikkapa adventisti, kirkkouskovainen tai körttiläinen ? Lopputuloshan on sama, koska olipa missä joukossa tahansa, niin pelastuu kuitenkin. Ei siis tarvita erillisiä seurakuntia, joita kuitenkin näyttää ympäri maailmaa virheellisesti olevan. Jos adventistit ajattelevat, että helluntailaiset pelastuvat ja päinvastoin, on turha pitää erillisiä nurkkakuntia, vaan samassa pelastusjoukossahan sitä ollaan ja kokoontumiset kuuluisi olla yhteiset.

        En todellakaan kuluta aikaani miettimällä, kuka pelastuu ja kuka ei. Enkä myöskään halua jaotella eri uskovaisia eri kuppikuntiin ja karsinoihin. Minulla ei myöskään ole minkaanlaista tarvetta koko ajan kuuluttaa ihmisile, kuka mielestäni pelastuu ja kuka ei. Nämä asiat kuuluu Jumalalle. Hän kyllä tietää ja näkee ihmisen sydämmeen. Nämä ikuisuus asiat ovat yksin meidän Taivaallisen Isän käsissä. Amen.


    • Anonyymi

      Varmaan siksi,ku saarnaa synnit anteeksi,mitä kirkosta ei kuulu. Mietin täällä baarissa syntyj
      ä syviä.

    • Anonyymi

      Yle Puheelta kuulin eräänä yönä, että Luther halusi saarnata "kuivaa Jumalan sanaa", koska Raamatun Ilmestyskirja oli hänelle jotain.. Muistaakseni Matti Myllykoski oli silloin äänessä radiossa. T. Kuiva henki.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      69
      6826
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4430
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      272
      2863
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      27
      2111
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1673
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      99
      1465
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1161
    8. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1144
    9. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      306
      1143
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1101
    Aihe