Helteille ei loppua näkyvissä

Anonyymi

Näin toitottaa iltapäivälehtien sääotsikot ja mm. mtv:n Pekka Pouta. Mutta, kun kunnon hellettä on kestänyt vasta viikon. Nyt jo sen kerrotaankin päättyvän alkuviikosta ja nyt palataankin heinäkuun alun koleisiin säihin. Aika lyhyt näyttää siis olevan, tämä säänennustajien loppu. Eivät kovin pitkälle katso. Viikon kestävästä helteestä todetaan, ettei loppua näy. Jotenkin ärsyttävää tälläinen sääuutisointi.

10

<50

  Vastaukset

  • "kunnon helteet" Mikä se sellainen oikein on ? Onko kunnollinen vasta kun kuumuus on oikein käristävä, vai mikä se kriteeri mahtaa olla, mikä tekee helteestä "kunnollisen" ?

   Kurjaa on sateiden puute. Normaali ihminen voi hyvin, kun lämpötila pysyy siinä 20-24 haarukassa. Se on todettu ihmiselle aika mukavaksi lämpötilaksi.
   Mikä se saa ihmisen haluamaan niitä äärilämpöjä ?
   Taitaa olla täällä Suomessa vain niin, että joku hassu kaipailee kauheaa kuumuutta, liekkö kuitenkaan nauttii jos sellainen tukahduttava sää jää lillumaan päälle viikkokausiksi.
   Jo nähdään Euroopasta turistien tuloa tänne "ihanaan viileyteen" eikä mikään ihme, kun sellainen "kunnon helle" yli 40 astetta käristää ihmisiä kaupungeissa.
   Saisi näidenkin helteiden väliin tulla kunnon sadetta, jotta maa ei taas kuivuisi ihan kokonaan.

   • Minä olen sitten vissiin epänormaali kun ihan oikeesti tykkään näistä helteistä. En vaan ymmärrä miksi se joitain tuntuu kovin ärsyttävän jos sanoo pitävänsä siitä. Ei kai se kenenkään,joka ei pidä helteestä,oloa pahenna jos toinen tykkää. Säätilalle emme mitään voi,mutta antakaa nyt hyvät ihmiset heidän nauttia jotka lämmöstä pitävät. Kyllä teille viileästä pitäville tässä maassa riittää sitten taas nautittavaa kun kesä on ohi.


  • Tämänpäiväinen iltapäivälehti tietää että ensi sunnuntaina palataan normaaliin päiväjärjestykseen. Toivottavasti ei mene kovin paljon pakkasen puolelle,

  • Eiköhän tuo lämpötila mainittu siinä jutussa jäävän sinne +15 tienoille eteläisessä osassa maata. Eli aika soppeli keli puuhailla ulkohommia sitten.

  • Hyvä jos saadaan muutos nykyiseen säähän. Niin kuin tuossa ylempänä mainitsin, sateiden vähyys alkaa jo häiritsemään. Kauden sienisato kun jää heikoksi, jos sateita ei ala kuulua. Viimevuosi oli kurja, kun tukahduttava helle oli kesän mittainen. Sellainen alkaa jo vaikuttaa meidän luontoon. Pohjoinen kasvusto kun ei ole mitään Päiväntasaajan kasvustoa.

  • Nyt joku sääntiedottaja vouhottaa, että sään viilenemiselle ei näy loppua, ainakaan 10 päivään. Eli, loputon aika tuntuu olevan tämä aika näille säästä uutisoiville. Lopettaisivat jo tuon tavan sanoa, ettei näy loppua. Kun kyse on usein, vain viikosta, tai kahdesta kun säätyyppi muuttuu.

  • Nyt pitää koittaa kestää nämä 4 päivää. Olen vielä suht hyväkuntoinen mutta huolestuttaa miten minua huonokuntoisemmat selviävät ja entä vanhukset? Rukoilen heidän puolestaan.

   Kaikkea ylimääräistä hommaa pitää nyt välttää. Ei raskasta liikuntaa, pihahommia, suursiivousta jos sisällä kuuma, ei raskaita aterioita jne.

   Nyt +28 C, huomenna +30 C, ylihuomenna +32 C ja sunnuntaina +33 C. Ehkä, päivä kerrallaan katsotaan. voivat nuo luvut laskeakin.

  • Nämä meidän meteorologit puhuvat trooppisesta yöstä. Ei se mikään trooppinen yö ole. Heti Pohjois-Saksasta etelään ollaan kesäisin yli 20 asteen lämpötiloissa öisin ja siellä tropiikissa ollaan koko ajan. Olisi hyvä tietää, kuka uuno on tämänkin ilmauksen meille tuonut.

  • joo naurettavaa toitotusta,&hehkutusta siinä näkee ammattitason...arvasin heti että viikkoo pitemmälle ei kestä ja niinhän siinä kävi, koko kesänä ei ole siperian tuulia ollut kuten viime heinäkuussa eli ei kestä ei. lämpötilat pomppii sinne sun tänne paikkakuntakohtasissa ennusteissa jo 5pv päähjänkin

  • Joku muu voisi sanoa että ei ole normaalia tykätä 27 asteen pakkasista mutta suomalainenhan niistä tykkää kun paremmasta ei tiedä. Tämä jankuttaminen siitä että on ihanaa kun on viileetä on vaan sitä että ei halua tuntea pahaa mieltä siitä että Suomessa on ärsyttävä ilmasto. Pakko esittää että on ihanaa viileässä olla. Kas kummaa kun ihmiset kuitenkin Suomessa ovat aina paremmalla tuulella kun on hellettä!

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kauanko Maisan avioliitto kestää?

   Vuosi vaiko kaksi, mitä veikkaat? Ensi vuonna ero, tämä on veikkaukseni.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   293
   6199
  2. Mikko Rinkinen on Suomen turhin äijä

   Vai onko Thermannin Stepu vielä turhempi?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   7
   532