Ilmastonmuutos on peruttu

Anonyymi

Kylmä sää jatkuu.

12

<50

Vastaukset

 • Kannattaisi sinun tutustua ilmastonmuutokseen hieman syvemmin, kun ymmärryksesi siitä näkyy olevan aika kevyellä tasolla.

 • Tänä kesänä oli hellepäiviä aika vähän, asunto kun on puiden varjossa niin en hellepäivistä tiedä mitään.

  • Vai että oli hellepäiviä sinun mielestä vähän kun asunto on puiden varjossa..Jos järjen juoksu on tätä luokkaa kannattaa varmaan pitää ajatukset itsellä. Ja rohkenen epäillä että useimmat eivät ole samaa mieltä kanssasi, hellepäiviä ei näkynyt..senkin olmi.


 • Noita vielä löytyy jotka sotkee ilmastonmuutoksen ja päivän sään keskenään.

  • Niinpä on. Joskus kesällä on viileää, joskus taas lämmintä Joskus kesällä on kuivaa, joskus taas sateisempaa. Talvella taas joskus on lauhat ilmat, mutta joskus on paukkupakkaset. On myös talvia että lunta vähän, mutta myös joskus vastaavasti talvia että lunta on paljon. Näin se on mennyt vuosisatoja, on ollut historian mukaan jos voi historiaan voi luottaa jääkausikin.

   Mutta se on kaikista höperintä löpinää että ihminen jotenkin voisi vaikuttaa ilmastomuutoksiin, ne tulee ja menee jos on tullakseen. Jos tuo jääkausi pitää paikkansa niin olisi kiva tietää miten maapallolla silloin oleilleet sai sen aikaan omalla toiminnallaan. Toki ei sekään ole fiksua ihmisten ja luonnon kannalta kun jostain viedoilta näkee kun kuorma-auto kippaa jokeen samanlaisen lastin mitä täällä muutama vuosikymmen sitten kaatopaikoille. Mutta tuollaiset asiat on Suomessa nykyään ihan hyvässä hoidossa ja niistä kuten ilmastomuutoksesta vouhotus on ihan turhaa Suomessa.


  • On se kumma kun tuo lentäminen, joka on 2,5% CO2 päästöistä, on niin paha.....
   Puolet tuostakin tulee sotilaskoneista + rahdista.

   -Matkailu on pahasta , mutta lapin turistit ovat hieno juttu
   -Samalla CO2 päästöllä käyn 2 kertaa lentäen keskieuroopassa , kuin jos käyttäisin 3h / vrk suoratoistopalveluja ( joka on hienoa ja modernia , ei koskaan tylsää hetkeä)
   -Älykodit on hieno juttu ja kotitalouksien sähkönkulutus sen kuin kasvaa
   -Hehkulamppuni on huono , mutta sähköautoni on mainio
   -Kaasuauto on oiva , mutta maakaasun käyttö voimaloissa on pahasta (vaikka hyötysuhde olisi 90%)
   -Enpä tee itekkää asialle yhtään mittää, mutta toivon että päättäjät ottaisivat viimeinkin vastuun.....


 • Ilmasto on määritelmänsä kukaan säätilastoista laskettu 30 vuoden keskiarvo. Edes monivuotiset vaihtelut säässä eivät näy ilmastotilastoissa vaan keskiarvoistuvat pois.

 • Kylmät oli yöt tänä kesänä.

 • Näin se menee.
  Viime kesän helteet olivat ilmastonmuutoksen aiheuttamia ja tämän kesän kylmyys vain sään vaihtelua.

  • Heinäkuu oli globaalisti lämpimin, mitä ikinä on mitattu. Yksittäisen alueen säätilasta ei kannata paljoa johtopäätöksiä vetää.


  • agnoskepo kirjoitti:

   Heinäkuu oli globaalisti lämpimin, mitä ikinä on mitattu. Yksittäisen alueen säätilasta ei kannata paljoa johtopäätöksiä vetää.

   Tyypillisesti keskusteluissa yritetään sekoittaa keskenään paikalliset sään vaihtelut ja globaali ilmasto. Näin mikä tahansa sääilmiö mukamas muuttuu ilmastokeskustelun kannalta todistusvoimaiseksi.

   Globaali ilmasto on 30 vuoden keskiarvo koko maapallon säätilastoista.

   Paikallinen ilmasto on samainen 30 vuoden keskiarvo paikallisen sään tilastoista

   Globaali ilmasto ja paikallinen ilmasto voivat muuttua eri lailla ja jopa eri suuntiin. Eurooppa lämpenee, Suomi saa Siperian kylmät tuulet.

   Paikasta riippuen sää voi vaihdella vuositasolla hyvin voimakkaasti, josta syystä johtuen pidemmän ajan muutokset ilmastossa saadaan esille vasta vuosikymmenien ajalta laskettuja keskiarvoja tarkastelemalla.


  • Jos on yksi kuukausi lämmintä, niin kyllä se välittömästi todistaa ihmisen aiheuttaman ilmastonmuutoksen. Yksi viileä kuukausi näkyy vasta joskus kolmenkymmenen vuoden kuluttua.


suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.