syksy missä olet?

Anonyymi

Ovatko muut huomanneet saman,syksystä ei tietoakaan ja ihmeen kuumana aurinko möllöttää edelleen,sateita ei tule vaikka muka pitäisi sataa joka päivä..Mitä täällä tapahtuu,suomen ilmasto mennyt täysin uusiksi muutamassa vuodessa?

4

<50

Vastaukset

  • Kyllä itelle tällainen lämmin syksyn alku kelpaa. Tälle viikolle näyttää olevan jonkun verran sateita tiedossa. Viikonloppu on ennusteen mukaan epävakainen, mutta ei haittaa itseä yhtään. Oon iltavuorossa töissä. Vapaat, kun alkaa, niin näyttäisi taas olevan suht ok keliä, +20 lämmintä. Näillä keleillä on kiva pyöräillä, ei ole liian kuumaa.

  • Suursäätila muuttuu hitaammin kuin aiempina vuosina. Sää "jää päälle" kun polaaripyörre on hidastunut eikä puhallakaan säätiloja ylitsemme yhtä nopeasti kuten ennen. Tämä toimii niin helteille, pakkasille kuin matalapaineillekin.

    Mikä on aiheuttanut polaaripyörteen hajoamisen/hidastumisen? Onko siitä jo jotakin tiedelehdissä julkaistua tutkimustietoa olemassa?

  • Turun seudulla on satanut jo päiväkausia, ihan normaali syksy täällä.
    Vuosia olikin niin kuivaa että tottui jo siihen, että sateenvarjoa ei tarvinnut.

  • Ilmastonmuutos on totta ja se on nyt täällä. Mutta miellyttävään suuntaanhan tuo sää on muuttunut. Nytkin terminen kesä vain jatkuu. Talvea on nykyään noin 4 kuukautta, samoin kesää. Sateet ovat tulleet rankemmiksi, ja ukkosia on vielä näinkin myöhään. Mutta puutarhakasvit kukoistavat, ja uusiakin lajeja voi pian ryhtyä viljelemään, kuten aprikooseja ja persikoita. Maissiahan jo näkee monin paikoin.
    Toisaalta, uusia tuhohyönteisiä ja kasvitauteja tulee myös.

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.