Lihan pinnan paistaminen "kiinni"?

Anonyymi

Kertokaapas tyhmälle insinöörille, miten te paistatte lihan pinnan kiinni, että nesteet pysyy sisällä?
Jos lihan paistolämpötila nousee vaikkapa 120 asteeseen, painetta on kuitenkin senverran lihan sisässä, että pitäisi olla aika tiivis pinta, ettei neste tulisi läpi. Olisitte rakentaneet paineastian lihastanne.
Minun veikkaukseni on, että korkea lämpö on haihduttanut lihan pintakerroksessa olevan nesteen pois ja sisempänä oleva lihasneste, joka on nyt alhaisemmassa lämmössä kypsennysvaiheessa, ei pyrikään tulemaan ulos lihasta, vaan kiehuu hissukseen siellä lihan syitten välissä, koska lämpöä pudotettu ja tottakai seurauksena on myös lihasnesteen paineen aleneminen.
Korjatkaa ajatustani, jos olen aivan hakoteillä!!

7

2194

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Lisäksi mitään lihaa ei voi kypsentää 120 asteiseksi sellaisella tavalla, että se olisi vielä syömäkelpoista. Noin 80 astetta on maksimi ja sekin koskee vain possunlihaa, sillekin toki riittää runsaat 70 astetta.

      • Anonyymi

        ”Noin 80 astetta on maksimi ja sekin koskee vain possunlihaa...”

        Sitkeä liha pitää kypsentää paljon tuon yli. Naudan rinnan eli brisketin sisälämpö pitää olla 90 astetta, jotta sen kollageenit ehtivät hajota gelatiiniksi. Näin sitkeästä lihasta saadaan mehukasta ja mureaa.


    • Anonyymi

      Suosittelen, että insinööri tilaa pihvinsä ravintolassa .
      Vastaajan kannattaa kokeilla kerran pihvin paistamista.

      • Anonyymi

        ”Vastaajan kannattaa kokeilla kerran pihvin paistamista.”

        Testeissä ”pinnat kiinni paistetun” lihan painohäviö nesteenä on suurempi kuin ilman ”pintojen kiinni paistoa”. Pintojen ruskistaminen kannattaa kuitenkin tehdä Maillardin reaktion vuoksi. Se tuo makua lihaan.


    • Anonyymi

      Jos uunin lämpötila on esim. 180 astetta. Pysähtyykö se lämpö just siihen lihan pintaan, eikä tunkeudu lihan sisään yhtään? Eikö lihan sisälämpötila käy yli 100 asteen, koska kysymyksessä ei ole paineastia?

      • Anonyymi

        "Eikö lihan sisälämpötila käy yli 100 asteen, koska kysymyksessä ei ole paineastia?"

        Ei todellakaan käy yli 100 asteen. Lämpötila nousee suhteellisen nopeasti siihen saakka, kunnes lihan sisältämä vesi alkaa höyrystymään. Höyrystyminen vaatii paljon lämpöenergiaa, joten lämpötilan nousu jopa pysähtyy, jos paistolämpötila on matala. Tässä on naudan brisketin lämpötilakäyrä BBQ -grillissä (pitkä paistoaika, matala lämpötila), josta nähdään lämpötilan nousun pysähtyminen viideksi tunniksi 150 fahrenheittiin.

        https://genuineideas.com/ArticlesIndex/stallbbq.html


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Et siis vieläkään

      Et ilmeisesti ole vieläkään päässyt loppuun asti mun kirjoituksissa täällä. Kerro ihmeessä sit, kun valmista 😁 tuskin k
      Ikävä
      51
      2284
    2. Hyvä että lähdit siitä

      Ties mitä oisin keksinyt jos oisit jäänyt siihen, näit varmaan miten katoin sua.... 😘🤭😎💖
      Ikävä
      27
      1204
    3. Aavistatko että moni tietää

      Vai ollaanko hyvin vedätetty pokerinaamalla. No kun vähiten odotat niin yllätämme sinut
      Ikävä
      85
      1042
    4. Koronarokotus sattui oudon paljon nyt sairaanhoitaja Tanja 46 istuu pyörätuolissa

      Pitkä piina piikistä Kun Tanja Vatka käy suihkussa, tuntuu kuin ihoa revittäisiin raastinraudalla irti. Hän on kärsinyt
      Maailman menoa
      55
      962
    5. Yritin saada

      Vastauksia mutta et voinut olla rehellinen ja kaiken kannoin yksin. Halusin kovasti ymmärtää mutta en voi enää ymmärtää.
      Ikävä
      11
      924
    6. Onko vielä

      mahdollista nähdä?
      Rakkaus ja rakastaminen
      68
      893
    7. Olisitko mies valmis?

      Maksamaan naisellesi/vaimollesi/tyttöystävällesi elämisestä syntyvät kulut, ruokailun, vuokran ja muut välttämättömät me
      Ikävä
      128
      888
    8. vieläkin sanoa voin...

      💖💛💖💛💖💛💖💛💖 💛 Beijjjbeh 💛 Kaks vuotta tänään täällä. Miten hitossa jotkut on jaksaneet kymmeniä vuos
      Ikävä
      22
      803
    9. Kronikat..

      Mikä hele… on tää yks kronikat mikä suoltaa facessa kaikkea julkaisua ja AINA samoista firmoista imatralla??? Eikö ne mu
      Imatra
      10
      793
    10. Täällä istun ja mietin

      Miten paljon haluaisin katsoa sinua juuri niin kuin haluaisin katsoa sinua. Rakastavin silmin. Näkisit vihdoin senkin pu
      Ikävä
      49
      769
    Aihe