Nuori tyttö vegaaniksi

Anonyymi

Olen 11v tyttö (pliis ei valitusta että: -Ei noin nuoret kuulu tänne yms. yms.) ja haluaisin olla vegaani. Olen entuudestaan allerginen kananmunalle joten yksi askel done :D. Oon kasviksille aikas nirso. En oikeasti haluaisi, silti olen. Rakastan liharuokia ja lihaa. Surettaa vain suuret päästöt sekä ettisyys (tai sen puuttuminen). Maitotuotteetkin ovat aika lähellä sydäntä... tai siis suklaa D:. Vanhemmat vähän vitsailevat että: -Kyllä se meidän *mun nimi* on sellainen karnivore että ei siitä mitään vegaania/kasvissyöjää tule. Mietin jos jättäisin maitotuotteet. Isäni harrastaa metsästystä (sorsastusta) ja jos se nyt joskus jotain saalista tuo niin kai voisin sitä maistaa. Meillä kotona on muutenkin tuo kasvispuoli on ruokavaliossa aika päin mäntyjä. Koulussamme on mielestäni mahdollisuus vegaaniruokavalioon. Olen myös kiinnostunut superfoodeista. Olen lukenut sekä vegaaniruokavaliosta ja superfoodeista kohtuulla. Mites ihmeessä mä tämänkin toisin esille? -Hei, te ootte pelleilly tol vegaanijutul mut haluaisin olla vegaani ::D... Olen aikas varma että ne ei ottais sitä tosissaan. Mites muut nuoret ovat kertoneet vanhemmilleen vegaaniaikeista?

9

<50

Vastaukset

 • Turvaa proteiinien saanti ehdottomasti useista eri lähteistä. Pähkinät, pavut, herneet, siemenet jne. Yksittäisestä kasvista otettu proteiinikoostumus ei ole tasapainoinen, vaan jotain voi olla liian vähän. Monipuolisuus takaa sen, ettei tule puutoksia.

  Täysjyväviljoja. Niissä on b-ryhmän vitamiineja ja kivennäisiä. Valkoista vehnää, valkoista riisiä ja sokeria ei kannata suuhunsa panna. Niistä saa vaan ison mahan.

  Oliiviöljy on hyvä rasva. Avokado on maukasta leivän päällä. Siitä saa hyviä rasvoja ja e-vitamiinia (hyvä iholle). Mm. saksanpähkinöistä saa omega3:a,
  pekaaneista kasvissteroleja. Taulukoita löytyy fineli.fi.

  B12 pitää ehdottomasti ottaa purkista

  Vihanneksia juureksia ja hedelmiä paljon, erilaisia, jotta kasvavana saat tarpeeksi vitamiineja. Sienistä saa D-vitamiinia.

  Jos et opi syömään erilaisia vihanneksia ja palkokasveja, et pärjää kasvisruokavaliolla.

  Kaakaopavussa on muuten hyvin rautaa ja Magnesiumia.

  Syö välillä vaikka sitä riistaa tai lihaa, jos niistä tykkäät. Eihän sitä ole pakko olla ehdoton, varsinkaan alkuun. Äkkinäiset muutokset voivat olla haitallisia, jos ei osaa ottaa kaikkia asioita huomioon.

  Itse aloitin laktovege-ruokavalion 35 vuotta sitten ravintotaulukkokirjan kanssa, josta tarkistin asioita päivittäin. Olen siirtynyt matkan varrella vegaanisen ruuan suuntaan. Juustoa käytän vielä satunnaisesti.

  • Noh tuo ei vastannut miten asiasta kerron, mutta kiitos. Jos nyt tämä homma edistyy niin kyllä tosiaan pikkuhiljaa käyn välivaiheen kohti kasvisruokavaliota ja siten vegaaniutta.

   Ap


  • " Sienistä saa D-vitamiinia."

   Sienet eivät ole kasveja. Että riippuu vähän vegaaniuden määritelmästä voiko niitä syödä vai ei.


 • Taas yksi syömishäriöinen kehittymässä. Ilmeisesti ette tiedosta, että sairaus on vakava ja yksi suurimmista kuolinsyistä nuorilla tytöille. Ei kannattaisi kannustaa alaikäisiä sairaan kultin opetuslapsiksi.

  • Älä ylitreagoi. Teini sanoi, että välivaiheen kautta vegaaniuteen. Se on hyvä asenne, jos mikä.


  • näin muuten saatta olla,,,esim B12 löytyy tosi paljon,,ja absorboi paras naudan
   , maksassa,,sta,,, siitä päte raudan,,/hemoglobi/ kanan,maksassakin,,,,
   Monipuolista valint,,onparas,,,kallistuko enemm,,lacto,,,vegan ,,viljan,,lihan,,tai frukt,,
   tai muut,,mallit,, jokainen on oman päätyksen tehtävä,,,rippujen ja
   lkivaikutuks,,syömis,,jalkeen,,,,
   yks päivä nälkiintymis,viikossa,,,pienen määrän ruoan jok syömis kerran,,,mielummin
   vihannes,,hedelmä,,kalan,,riisin ,,ja vähän muutakin,,ja positiv,,,iloinen plaseb,,,
   hyvä mieli,,nyvän tolvomuks,,kaikkien kohdalla,,silloin KAIKKIVALTIASKOSKETUKSEN
   EI VIIPYY KAUAN,,,KAIKKI MUUT ON HARHA JA EPÄYOIVO ,,ELÄMÄ ON ARVAAMATON,,JA ENNAKOITTAVAAMATON,,, SIIS,,,,ESIM,,,
   TÄNÄÄN LASKETAN OSAKKEIDEN,ARVO---HUOMENNA MEITÄ LASKETAAN MULTAAN,,
   ELÄMÄ ON ILOT JA SURUT,,


  • Anonyymi kirjoitti:

   Älä ylitreagoi. Teini sanoi, että välivaiheen kautta vegaaniuteen. Se on hyvä asenne, jos mikä.

   Vegaanius on huono tavoite, koska siihen sisältyy uskonnollistyyppinen oppirakenne. Mikä estää tavoitella kasvissyöjän uraa, ilman että on fanaatikko?


 • En näe siinä mitään pahaa ettei halua käyttää eläinperäisiä tuotteita mm. ruokailunsa ohella. Tiedän että syömishäiriöt ovat vakavia, mutta tätä en aloita laihtumisen yms takia vaan eettisistä syistä.

  Ap

  • Itse en voi ryhtyä vegaaniksi, koska haluan syödä terveellisesti. Kaikki superfood on ok, kunhan se on kotimaista. Eettistä on syödä lähiruokaa, joten panosta siihen. Se maistuukin paremmalta, joten nirsoilusikin vähenee.

   Olen tyytyväinen sekasyöjän ruokavaliooni. En nirsoile mitään mikä on terveellistä ja vältän henkeen ja vereen soijaa, maissia, palmuöljyä ja kaikkia niiden johdannaisia. En myöskään syö prosessoituja, lisäaineilla höystettyjä elintarvikkeita. Tämän vuoksi en syö nyhtökauraa, härkistä enkä muita lihankorvikkeita.


suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Iranilainen kansanedustaja lupaa 3 miljoonan dollarin palkkion

  Trumpin tappajalle. https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/cfa37fd0-332c-4304-8dc6-3f7024244907
  Maailman menoa
  95
  3751
 2. Luisteluvalmentaja Mirjami Penttinen

  Valmentaa nuoria kannustavasti ja tasa-arvoisesti.
  15
  1779
 3. MURHA hämeenlinnassa

  Keskustassa, maanantain ja tiistain välisenä yönä??!! Kertokaa heti lisää........
  Hämeenlinna
  65
  1524