Kotimaisten tomaattien laatu

Anonyymi

Suosin mielellään kotimaista, mutta miksi tuottajat ei lainkaan ajattele kuluttajaa? Kyllä ne suomalaiset tomaatit ovat olleet päältä todella kauniita ja väriltään lähes tummanpunaisia. Mutta se niiden kuori on kovaa ja sitkasta, että saa tehdä hampaillaan työtä oikein kunnolla, kun niitä hienontaa. Myös siitä tummanpunaisesta pinnasta huolimatta, on siinä alla usein valkea kovahko kerros.
Näitä tomaatteja saa lähes rouskia suussaan, kuten jotain raakaa perunaa konsanaan. Lisäksi maku on liian väkevä ja karvas.
Olenkin sitä mieltä, että tomaatin tuottajat ovat valinneet jotain sellaisia lajikkeita, jotka tulevat kauniin punaiseksi jo raakana. Tällöinhän ne tietysti ovat kestäviä käsitellä ja varmaan säilyvätkin pitempään. Mutta kun niitä ei mielellään syö. Kasvattajat voisivat hieman ajatella meitä kuluttajiakin.
Niistä ei tehdä ruokaakaan. Eukko niitä on kiroillut pitkään. Kun tehdään uunivuokaa kesäkurpitsasta, tomaatista, broilerista yms:sta. Niin näistä tomaateista se kuori kipristyy irti ja jää siihen sellaiseksi sitkaaksi, johon ei hampaatkaan pysty, eikä aikakaan riitä sen jyrsimiseen. Tätä ongelmaa ei eräillä ulkolaisilla tomaateilla ole.
Ja tomaatteja olemme ostaneet Tampereelta keskustan Lidleistä ja Sokokselta. Että molemmissa on ollut niitä kelvottomia kotimaisia.
Mutta ettei asia olisi niin selvä ja mustavalkoinen, niin saimme kyllä keväällä hyviäkin kotimaisia. Olivat vielä tarjouksessakin, tuossa pienessä lähikaupassamme ja sillä sinne tuli mentyäkin. Sieltä on pyritty hakemaan, mistä kulloinkin edullisimmin saa.

13

<50

Vastaukset

 • Ihan alkuun, on isänmaallista syödä suomalaista. On kaikille edullista että tomaatit kerätään raakoina, säilyvät pitkään kaupassa. Kaikki tietävät että ulkomaiset tomaatit ovat kamalia! Eikun vaan herkuttelemaan! Kyllä suomalainen kauppa tietää mikä maistuu. Kesäkurpitsakin, suomalainen, saa kasvaa halon kokoiseksi.

  • Enpä ole koskaan nähnyt halon kokoista kesäkurpitsaa, vaikka niitä jo 70 vuotta olen katsellut.


 • Joo,olen samaa mieltä, todella sitkaita. Tästäkin syystä hollantilaiset ohittaa kotimaisen!

  • Emme osta edes hollantilaisia omenoitakaan.


 • Kotimaiset tomaatit ovat luokattomia pääosin. Tärkein syy noihin laatupuutteisiin on se, että kotimaiset tomaatit myydään umpiraakoina, mutta punaisina. Kokemus on tosiaankin kuin perunaa järsisi. Ja täytyyhän niiden raakoja olla, kun katsoo miten ne kaupassa ladotaan metrin korkuisiksi röykkiöiksi. Jos olisivat kypsiä, olisivat pohjimmaiset siinä keossa soseena.

  Meillä ostetaan vain kesäaikana kotimaisia tomaatteja, jos niitä saa lähiviljelijän tuottamina. Suuret teolliset tomaattikasvattamot tuottavat samanlaista kuraa ympäri vuoden.

  Hollantilaiset tai espanjalaiset tomaatit sensijaan ovat usein kypsempiä ja paremman makuisia. Sen lisäksi yleensä vielä halvempiakin kuin kotimaiset.

  • Pakkohan niiden on olla halvempia, kun niitä poimivat Afrikasta tuodut orjatyöläiset.


 • Suomalaiset tomaatit ovat erittäin vetisiä ja happamia tai mauttomia. Jossain kerrottiin syy, olikohan se lajikkeista johtuva, eikö ne paremman makuiset menesty Suomessa, ei varmaan ainakaan kasvihuoneissa. Kesällä saa joskus harvoin paremman makuisia. Kirsikkatomaatit yleensäkin paremman makuisia.

  • Et ole isänmaallinen. Kaikki tietävät että ulkolaiset tomaatit ovat kamalia. Niin sanoi kerran myös radiotoimittajakin. Ennen syötiin vellejä mutta saa marinoituja lihaherkkuja kaikkialta. Oma suosikki oon se missä on sellainen vaalean oranssi kastike.


 • Ensinäkin, älkää säilyttäkö tomaatteja jääkaapissa toiseksi antakaa tomaattien siis Suomalaisen olla pöydällä huoneenlämmössä vähintään viikon, kypsyy hyvin syötäväksi ja maukkaaksi.

  • Ennen säilytinkin, mutta nykyään tulee aina banaanikärpäsiä jos mitä tahansa hedelmiä pöydällä. Biojätteetkin pakko olla parvekkeella kannellisessa astiassa ja silti kesällä ehtivät välillä munimaan, toukkia älyttömästi kannessa. Kaupoissa välillä pörrää melkoisesti.


 • En syö kotimaisia tomaatteja ne on mauttomia, yäks!

 • Laitoin itsellemme ansarin kyllästyttyämme niin huonoihin tomaatteihin mitä kaupasta saa. odotan innolla kesää ja omia makeita tomaatteja.

  • Keinovalossa voi kasvattaa kaikenlaisia iloa tuovia kasveja.


suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Työssäkäyvien köyhyys

  oli uutisissa. Jopa 200 000 ihmistä saattaa ajoittain tarvita sosiaaliapua "pärjätäkseen palkallaan". Silppu- ja osa-aikatyöt eivät lyö leiville.
  Maailman menoa
  127
  1924
 2. Aamun kolari ja tienhoito

  Aamulla tapahtui kuolonkolari hiljaisten risteyksen kohdalla. Ajettiin juuri ennen kolaria Kuusamo-Suomusalmi väliä. Ehdittiin Suomussalmelle kun alk
  Suomussalmi
  57
  1459
 3. Oliko autokolarissa ollut...

  ... lapsia? Tämän aamusessa.
  Suomussalmi
  1
  714
 4. Sun katseessa on jotain mikä ei sovi sinne

  Sellaista surumielisyyttä. Vaikka muuten vaikutat olevan iloinen ja puhelias. Kerran aiemmin ajattelin, että se on voisi olla halveksuntaa mua kohtaan
  Ikävä
  39
  650