pizzan syönti

Anonyymi

monet ei syö pizzan reunuksia ajattelevan sen olevan tyhmää ja rahvaan omaista
heiltä puuttuu itse tuntoa ja selkärankaa

19

462

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Reunathan on sitä parasta täytteiden lisäksi - rapeaa ja makua.

      Monet finskit ovat unohtaneet esim. lettujen tai paistettujen kananmunien rapeat, pitsiset reunat ja kuinka hyvää ne ovatkaan. Kunnon leivässäkin parasta on rapea kuori.

      • Anonyymi

        Jep. Olen täysin samaa mieltä. Ja mulla on ainenkin niin kova nälkä että syön kuoret kans. 🙂 Perhepitsasta menee helposti 3/4. 😃


    • Anonyymi

      Jos haluan leipää, syön leipää. En pizzaa.

    • Anonyymi

      Jätän reunat syömättä siksi, etten jaksa syödä kokonaista pizzaa ja toiseksi, reunoissa on joskus tosi kitkerää tomaattipyrettä.
      Kun teen kotona pizzaa, syön tietysti reunatkin, koska laitan juustoa myös reunoihin ja sitten reunat ovat tosi hyvää.

    • Anonyymi

      Nykyään maailmalla pizzerioissa annetaan automaattisesti dippi, johon reunapalat voi dipata. On ihan järkevää myös ruokahävikkiä ajatellen. Ehkä joskus Suomessakin saavutetaan tämä sivistyksen taso.

      • Anonyymi

        Mutta jollei jaksa syödä kokonaista pizzaa on järkevää jättää reunat syömättä. Nehän on vain vehnää, ei edes oikeaa ravintoa vaan höttöhiilaria. Jätän aina reunat syömättä, paitsi kotona tehdystä pizzasta, mikä nyt muutenkin on ihan parasta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mutta jollei jaksa syödä kokonaista pizzaa on järkevää jättää reunat syömättä. Nehän on vain vehnää, ei edes oikeaa ravintoa vaan höttöhiilaria. Jätän aina reunat syömättä, paitsi kotona tehdystä pizzasta, mikä nyt muutenkin on ihan parasta.

        Pitsasta voi syödä useamman kerran, pakkoko sitä on ähistää kaikkea kerralla.
        Vinkiksi: pienemmät pitsapalat mahtuvat paistinpannulle, siinä kun kuumentaa, niin pohjan rakenne säilyy hyvänä ja pitsa lämpiää suht nopeasti. Toinen lämmitystapa on tietysti mikroaaltouuni jos nopeasti pitää pitsanjämät lämmittää.
        Reunojen syömättä jättäminen on tarpeetonta HAASKAUSTA. Kaikki ruoka on tarkoitettu syötäväksi. Vain KERMAPERSEET haaskaavat ruokaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pitsasta voi syödä useamman kerran, pakkoko sitä on ähistää kaikkea kerralla.
        Vinkiksi: pienemmät pitsapalat mahtuvat paistinpannulle, siinä kun kuumentaa, niin pohjan rakenne säilyy hyvänä ja pitsa lämpiää suht nopeasti. Toinen lämmitystapa on tietysti mikroaaltouuni jos nopeasti pitää pitsanjämät lämmittää.
        Reunojen syömättä jättäminen on tarpeetonta HAASKAUSTA. Kaikki ruoka on tarkoitettu syötäväksi. Vain KERMAPERSEET haaskaavat ruokaa.

        Juuri näin. Koko pizza tulee syötyä en jätä reunoja ellei sitten ole täysin palaneet, jota harvemmin näkee tosin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pitsasta voi syödä useamman kerran, pakkoko sitä on ähistää kaikkea kerralla.
        Vinkiksi: pienemmät pitsapalat mahtuvat paistinpannulle, siinä kun kuumentaa, niin pohjan rakenne säilyy hyvänä ja pitsa lämpiää suht nopeasti. Toinen lämmitystapa on tietysti mikroaaltouuni jos nopeasti pitää pitsanjämät lämmittää.
        Reunojen syömättä jättäminen on tarpeetonta HAASKAUSTA. Kaikki ruoka on tarkoitettu syötäväksi. Vain KERMAPERSEET haaskaavat ruokaa.

        Juuri näin!


    • Anonyymi

      Älä skagaa,skruudaa gutaa lättyy!!

    • Anonyymi

      Tekisi nyt mieli mennä keskustaan syömään orpoja pizzan reunoja joita ihmiset ovat jättäneet orvoiksi.
      Tälläiset jämät maistuisivat.

      • Anonyymi

        Onneksi minulla on sentään nyt keksimistä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onneksi minulla on sentään nyt keksimistä.

        Kaurakeksimistä.


    • Anonyymi

      Eikö ne olekaan sitä varten että voi pitää niistä kiinni kun syö käsin? Itse olen ravintolassa heittänyt lihavimpien lautasille kun kuolaavat toisten lautasia.

      • Anonyymi

        Joo pizzan reunoista pidetään kiinni, kun syödään käsin. Ei niitä ole tarkoitettukaan syötäviksi. Harvassa pizzeriassa pohjataikina on edes niin hyvää, että reunoja ihan ilokseen söisi. Mulla on hyvä pizzapohjaohje, niin että mun pizzasta ei jää hukkapaloja.


    • Anonyymi

      Keskustassa on kaikki herkku täyte nam nam!

    • "Markkina" pyrkii tekemään suomalaisistakin paitsi lihavia, niin myös ruuan tuhlaajia ja pois heittäjiä.

      Mikäs sen tuottavampaa?

    • Jääkaappiin oli jäänyt pari taikinapalloa, joiden kohoamisaika oli 96h. Tein niistä kaksi 30 cm napolilaistyylistä kantarellipizzaa. Pohjalle 3 rkl tomaattikastiketta, sen päälle 5 ohutta siivua mozzarellapallosta, niiden päälle kaksi kourallista tuoreita kantarelleja ja lopuksi ripaus parmesaaniraastetta. Pizzojen paistoaika noin 2 minuuttia, reunat kohosivat loistavasti ja ottivat hyvin leopardipilkkuja kuumasta tulesta. Viimeistely basilikanlehdillä ja pestolla terästetyllä hyvällä oliiviöljyllä.

      En ole koskaan syönyt niin hyvää pizzaa. Kantarellit toivat oman herkän ja aromikkaan maun, jonka täydensi pehmeä ja erittäin aromikas pohja, joka oli varmaankin kehittänyt makua pitkästä kohottamisesta. Olisi ollut synti jättää syömättä herkulliset reunat. Jos ne ei mahdu vatsaan niin pitää tehdä pienempiä pizzoja ja jos pelkää vehnäjauhopohjaa niin pitää siirtyä muhennosruokiin, jossa on pelkkiä pizzatäytteitä.

      Sen mitä olen huippupizzakokkeja vähän seuraillut (Dokumenteista, esim. Netflixin Chef's Table: Pizza) niin taikinan ja pohjan teon opettelu on ensiarvoisen tärkeää ja on ottanut monilta vuosia viimeistellä taidot. Ilman kunnollista pohjaa ei voi tehdä huippupizzaa. Huippukokkien pizzoista kannattaa syödä maukkaat reunatkin. Toki sitten on eri asia kaikenmaailman Kotipizzat ja RAX:t, joiden kuivat, kovat ja mauttomat reunat voi jättää syömättä.

    • Anonyymi

      Käsittämätöntä että reunat jätetään syömättä mutta silti sitä samaa pohjaa/taikinaa vedetään naamaan silti, kaapikaa ne täytteet myös siitä pohjan päältä lautaselle ja jättäkää se pohja syömättä.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Laitetaas nyt kirjaimet tänne

      kuka kaipaa ja ketä ?
      Ikävä
      93
      7528
    2. Pieni häivähdys sinusta

      Olet niin totinen
      Ikävä
      40
      3622
    3. Lähetä terveisesi kaipaamallesi henkilölle

      Vauva-palstalta tuttua kaipaamista uudessa ympäristössä. Kaipuu jatkukoon 💘
      Ikävä
      102
      1846
    4. Missä olet ollut tänään kaivattuni?

      Ikävä sai yliotteen ❤️ En nähnyt sua tänään söpö mies
      Ikävä
      24
      1050
    5. Taas ryssittiin oikein kunnolla

      r….ä hyökkäsi Viroon sikaili taas ajattelematta yhtään mitään https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000011347289.html
      NATO
      32
      933
    6. Valtimon Haapajärvellä paatti mäni nurin

      Ikävä onnettomuus Haapajärvellä. Vene hörpppi vettä matkalla saaren. Veneessä ol 5 henkilöä, kolme uiskenteli rantaan,
      Nurmes
      27
      901
    7. Rakastuminenhan on psykoosi

      Ei ihme että olen täysin vailla järkeä sen asian suhteen. Eipä olis aikoinaan arvannut, että tossa se tyyppi menee, jonk
      Ikävä
      53
      807
    8. Olisinko mä voinut käsittää sut väärin

      Nyt mä kelaan päässäni kaikkea meidän välillä tapahtunutta. Jos mä sit kuitenkin tulkitsin sut väärin? Se, miten sä käyt
      Ikävä
      31
      732
    9. Tähän vaivaan ei auta kuin kaksi asiaa

      1. Tapaaminen uudestaan tai 2. Dementia Anteeksi kun olen olemassa🙄
      Ikävä
      60
      729
    10. Känniläiset veneessä?

      Siinä taas päästiin näyttämään miten tyhmiä känniläiset on. Heh heh "Kaikki osalliset ovat täysi-ikäisiä ja alkoholin v
      Nurmes
      26
      652
    Aihe