pizzan syönti

Anonyymi

monet ei syö pizzan reunuksia ajattelevan sen olevan tyhmää ja rahvaan omaista
heiltä puuttuu itse tuntoa ja selkärankaa

19

511

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Reunathan on sitä parasta täytteiden lisäksi - rapeaa ja makua.

      Monet finskit ovat unohtaneet esim. lettujen tai paistettujen kananmunien rapeat, pitsiset reunat ja kuinka hyvää ne ovatkaan. Kunnon leivässäkin parasta on rapea kuori.

      • Anonyymi

        Jep. Olen täysin samaa mieltä. Ja mulla on ainenkin niin kova nälkä että syön kuoret kans. 🙂 Perhepitsasta menee helposti 3/4. 😃


    • Anonyymi

      Jos haluan leipää, syön leipää. En pizzaa.

    • Anonyymi

      Jätän reunat syömättä siksi, etten jaksa syödä kokonaista pizzaa ja toiseksi, reunoissa on joskus tosi kitkerää tomaattipyrettä.
      Kun teen kotona pizzaa, syön tietysti reunatkin, koska laitan juustoa myös reunoihin ja sitten reunat ovat tosi hyvää.

    • Anonyymi

      Nykyään maailmalla pizzerioissa annetaan automaattisesti dippi, johon reunapalat voi dipata. On ihan järkevää myös ruokahävikkiä ajatellen. Ehkä joskus Suomessakin saavutetaan tämä sivistyksen taso.

      • Anonyymi

        Mutta jollei jaksa syödä kokonaista pizzaa on järkevää jättää reunat syömättä. Nehän on vain vehnää, ei edes oikeaa ravintoa vaan höttöhiilaria. Jätän aina reunat syömättä, paitsi kotona tehdystä pizzasta, mikä nyt muutenkin on ihan parasta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mutta jollei jaksa syödä kokonaista pizzaa on järkevää jättää reunat syömättä. Nehän on vain vehnää, ei edes oikeaa ravintoa vaan höttöhiilaria. Jätän aina reunat syömättä, paitsi kotona tehdystä pizzasta, mikä nyt muutenkin on ihan parasta.

        Pitsasta voi syödä useamman kerran, pakkoko sitä on ähistää kaikkea kerralla.
        Vinkiksi: pienemmät pitsapalat mahtuvat paistinpannulle, siinä kun kuumentaa, niin pohjan rakenne säilyy hyvänä ja pitsa lämpiää suht nopeasti. Toinen lämmitystapa on tietysti mikroaaltouuni jos nopeasti pitää pitsanjämät lämmittää.
        Reunojen syömättä jättäminen on tarpeetonta HAASKAUSTA. Kaikki ruoka on tarkoitettu syötäväksi. Vain KERMAPERSEET haaskaavat ruokaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pitsasta voi syödä useamman kerran, pakkoko sitä on ähistää kaikkea kerralla.
        Vinkiksi: pienemmät pitsapalat mahtuvat paistinpannulle, siinä kun kuumentaa, niin pohjan rakenne säilyy hyvänä ja pitsa lämpiää suht nopeasti. Toinen lämmitystapa on tietysti mikroaaltouuni jos nopeasti pitää pitsanjämät lämmittää.
        Reunojen syömättä jättäminen on tarpeetonta HAASKAUSTA. Kaikki ruoka on tarkoitettu syötäväksi. Vain KERMAPERSEET haaskaavat ruokaa.

        Juuri näin. Koko pizza tulee syötyä en jätä reunoja ellei sitten ole täysin palaneet, jota harvemmin näkee tosin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pitsasta voi syödä useamman kerran, pakkoko sitä on ähistää kaikkea kerralla.
        Vinkiksi: pienemmät pitsapalat mahtuvat paistinpannulle, siinä kun kuumentaa, niin pohjan rakenne säilyy hyvänä ja pitsa lämpiää suht nopeasti. Toinen lämmitystapa on tietysti mikroaaltouuni jos nopeasti pitää pitsanjämät lämmittää.
        Reunojen syömättä jättäminen on tarpeetonta HAASKAUSTA. Kaikki ruoka on tarkoitettu syötäväksi. Vain KERMAPERSEET haaskaavat ruokaa.

        Juuri näin!


    • Anonyymi

      Älä skagaa,skruudaa gutaa lättyy!!

    • Anonyymi

      Tekisi nyt mieli mennä keskustaan syömään orpoja pizzan reunoja joita ihmiset ovat jättäneet orvoiksi.
      Tälläiset jämät maistuisivat.

      • Anonyymi

        Onneksi minulla on sentään nyt keksimistä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onneksi minulla on sentään nyt keksimistä.

        Kaurakeksimistä.


    • Anonyymi

      Eikö ne olekaan sitä varten että voi pitää niistä kiinni kun syö käsin? Itse olen ravintolassa heittänyt lihavimpien lautasille kun kuolaavat toisten lautasia.

      • Anonyymi

        Joo pizzan reunoista pidetään kiinni, kun syödään käsin. Ei niitä ole tarkoitettukaan syötäviksi. Harvassa pizzeriassa pohjataikina on edes niin hyvää, että reunoja ihan ilokseen söisi. Mulla on hyvä pizzapohjaohje, niin että mun pizzasta ei jää hukkapaloja.


    • Anonyymi

      Keskustassa on kaikki herkku täyte nam nam!

    • "Markkina" pyrkii tekemään suomalaisistakin paitsi lihavia, niin myös ruuan tuhlaajia ja pois heittäjiä.

      Mikäs sen tuottavampaa?

    • Jääkaappiin oli jäänyt pari taikinapalloa, joiden kohoamisaika oli 96h. Tein niistä kaksi 30 cm napolilaistyylistä kantarellipizzaa. Pohjalle 3 rkl tomaattikastiketta, sen päälle 5 ohutta siivua mozzarellapallosta, niiden päälle kaksi kourallista tuoreita kantarelleja ja lopuksi ripaus parmesaaniraastetta. Pizzojen paistoaika noin 2 minuuttia, reunat kohosivat loistavasti ja ottivat hyvin leopardipilkkuja kuumasta tulesta. Viimeistely basilikanlehdillä ja pestolla terästetyllä hyvällä oliiviöljyllä.

      En ole koskaan syönyt niin hyvää pizzaa. Kantarellit toivat oman herkän ja aromikkaan maun, jonka täydensi pehmeä ja erittäin aromikas pohja, joka oli varmaankin kehittänyt makua pitkästä kohottamisesta. Olisi ollut synti jättää syömättä herkulliset reunat. Jos ne ei mahdu vatsaan niin pitää tehdä pienempiä pizzoja ja jos pelkää vehnäjauhopohjaa niin pitää siirtyä muhennosruokiin, jossa on pelkkiä pizzatäytteitä.

      Sen mitä olen huippupizzakokkeja vähän seuraillut (Dokumenteista, esim. Netflixin Chef's Table: Pizza) niin taikinan ja pohjan teon opettelu on ensiarvoisen tärkeää ja on ottanut monilta vuosia viimeistellä taidot. Ilman kunnollista pohjaa ei voi tehdä huippupizzaa. Huippukokkien pizzoista kannattaa syödä maukkaat reunatkin. Toki sitten on eri asia kaikenmaailman Kotipizzat ja RAX:t, joiden kuivat, kovat ja mauttomat reunat voi jättää syömättä.

    • Anonyymi

      Käsittämätöntä että reunat jätetään syömättä mutta silti sitä samaa pohjaa/taikinaa vedetään naamaan silti, kaapikaa ne täytteet myös siitä pohjan päältä lautaselle ja jättäkää se pohja syömättä.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Yritykset verolle ja yritystuet 10 mrd. eur/v pois

      Kiristämistapauksissa yrityksille sanotaan hei hei. Suomi ei tarvitse yhteiskunnan rahoilla "yrittämistä". Yhteiskunta v
      Maailman menoa
      194
      2665
    2. Riikan perintö: ennätysvelka, ennätystyöttömyys ja ennätysverotus

      Tavallisen keskituloisen suomalaisen verotus on kireintä vuosikymmeniin, ja ensi vuonna palkansaajien käteen jää vieläki
      Maailman menoa
      52
      2628
    3. Mikä on sinun ja kaivattusi ikä

      💕💕💕💕
      Ikävä
      181
      2573
    4. Sannalta jälleen fiksu lausunto johtamisesta

      "I used to think the best argument would win – but real leadership means listening, understanding where people come from
      Maailman menoa
      70
      2252
    5. Sanna Antikainen (ps) : Vornasen pyssy suututti demarit

      https://www.suomenuutiset.fi/sanna-antikaisen-kolumni-vornasen-pyssy-suututti-demarit-mutta-kuka-puhuu-totta/ Vornasen
      Maailman menoa
      41
      2115
    6. Riikka se runnoo työttömyyttä lisää

      Menkää töihin! "15–74-vuotiaiden työttömyysasteen trendiluku oli lokakuussa 10,3 prosenttia. Työttömiä oli yhteensä 276
      Maailman menoa
      71
      2115
    7. Riikka Purra on ihana, jämpti

      Hän yrittää saada Suomen taas kuntoon. Sanoo asiat suoraan, eikä piiloudu kapulakielen taakse. Riikan kaltaisia päättä
      Maailman menoa
      2
      1985
    8. Hallinto-oikeus totesi Sysmän kunnanjohtajan potkut laittomiksi (YLE Lahti 24.11.2025)

      Että näin sitten: Hallinto-oikeus totesi Sysmän kunnanjohtajan potkut laittomiksi – valtuuston päätös nurin ja 50 000 la
      Sysmä
      73
      1596
    9. Onko sulla jotain

      Suunnitelmia?
      Ikävä
      146
      1467
    10. Sorsa: kuvaputki - Lipponen: kaasuputki - Marin: ryppyputki

      Nuo kolme demaria ovat poikkeuksia Suomen poliittisessa historiassa. Ovat ainoita, jotka ovat kyenneet nostamaan puolue
      1
      1350
    Aihe