Ostin kaupasta pullollisen suomalaista kylmäpuristettua rypsiöljyä ajatuksenani käyttää sitä oliiviöljyn tapaan salaatinkastikkeisiin. Se kuitenkin maistui PAHALTA! Olisin vaan tiedustellut, että minkälaisia makuelämyksiä ootte siitä saaneet? Odotin että se olisi ollut mietoa kuten tavallinen rypsiöljy, mutta oli voimakasta, eltaantuneen pähkinän makuista... Olikohan pilaantunut?
kylmäpuristettu rypsiöljy
5
1032
Vastaukset
- Janus
Tässä on aivan samaa juttua. Makuasia, tuskin on pilaantunutta.
http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=2000000000000005&conference=616&posting=22000000006782182- Öljyinsinööri
Kylmäpuristetussa öljyssä on valmistusmenetelmästä johtuen aina tuntuvasti voimakkaampi maku kuin "tavallisessa" öljyssä, lajista riippumatta. Pitää vain valita, haluaako mietoa vai voimakasta. Laadultaan ja ominaisuuksisltaan kylmäpuristetut ovat parempia, mikä näkyy hinnassa.
- Ylikokki
Öljyinsinööri kirjoitti:
Kylmäpuristetussa öljyssä on valmistusmenetelmästä johtuen aina tuntuvasti voimakkaampi maku kuin "tavallisessa" öljyssä, lajista riippumatta. Pitää vain valita, haluaako mietoa vai voimakasta. Laadultaan ja ominaisuuksisltaan kylmäpuristetut ovat parempia, mikä näkyy hinnassa.
Kyllä makukokemus on myös yksi laatukriteeri. Ei tuo mitään erityisen hyvän makuista kyllä ole. Siispä se on omalla asteikollani käyttökelvotonta, lähinnä huonoon turkkilaiseen pomace-oliiviöljyyn verrattavaa. Parasta öljyä ovat mauttomat ja hajuttomat auringonkukka- tai maissiöljyt jotka eivät anna ruokaan mitään ylimääräistä makua.
- makuasia
Itse aikoinani pähkäilin oliiviöljyn kanssa, kun sain ohjeeksi ottaa sitä päivittäin pari teelusikallista. Öljy näet on mielestäni niin pahanmakuista, ettei sitä voi itkemättä ottaa. Löysin kotimaisen kylmäpuristetun rypsiöljyn ja nytpä nauttimisen kanssa ei ole mitään ongelmaa. Ihastuin nimenomaan sen pähkinäiseen makuun ja kelvannut se on muillekin, samaan tarkoitukseen. Siis varmaankin makuasioita, joista ei voi kiistellä. Pellavansiemenöljy on muuten aika karsean makuista, mutta kun se on niiiiiin terveellistä, niin siitä vaan.
- Anonyymi
Kylmäpuristus ei sovi rypsille hyvin, koska polyfenoleita ei saada sillä menetelmällä hyvin talteen. Oliiviöljy on eri asia. Rypsiöljylle paras metodi olisi maltillinen kuumennus niin kuin Neito-rypsiöljyissä on käytetty.
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 212268
- 871403
- 1161198
- 751110
Mira Luoti ja Julkkisselviytyjät 2017 - Ketä kuumottaa juuri nyt?
HS: Tässä ohjelmassa Mira Luoti kertoi kokeneensa seksuaalista väkivaltaa "PMMP-yhtyeen Mira Luoti kertoo Ylen uudessa18889Julkisuuden henkilön päiväin päätös
Sitä vaan, että kyllä nyt kaikki tietävät kuka oli Eemeli Peltola (kansanedustaja, joka päätti päivänsä eduskuntatalossa249831- 52812
MESTARI SIVALTAA JÄLLEEN
https://www.is.fi/politiikka/art-2000011436243.html Suomen ainoa Mestari lausuu tosiasiat Sannasta , Tuomiojasta ja hil202799Törkeä eläinsuojelurikos Sonkajärvellä
Pohjois-Savossa Sonkajärvellä noin 40 kissaa ja reilut 10 koiraa on jouduttu lopettamaan kaltoinkohtelun vuoksi, kertoo16785- 34755