Avaruus on vihamielinen paikka kaltasisellemme elämälle

Anonyymi

Jatkuva säteily ja siltä suojautuminen. Avaruusaluksen tulisi olla iso ja omavarainen ja kyetä suojaamaan säteilyltä asukkaita.

Kulta on liian kallista suojaksi. mm apollo kuuhhässäkän floliseinät ei suojanneet mitään.

Vesi on havaittu suokaavaksi, paksu metallikeros, komposiitit ja mangneetikenttä.

Miten rakentaa säteilyltä suojaava alus?

18

<50

Vastaukset

 • Meillä on yksi aloittajan kuvauksen ehdot varsin hyvin täyttävä iso ja omavarainen alus. Sillä on magneettikenttä, vettä ja monen monta muuta melko mukavaa piirrettä. Se on suojannut joitakin elollisia jo merkeistä päätellen vähintäänkin miljoonat vuodet ja tekisi sitä oletettavasti rutiinilla vielä hyvinkin pitkään, elleivät sitä jotkut pösilöt estä tuota hommaa hoitamasta.

  Kokonaan sitä ei hevin saa tuhottua, se on triljoonien tonnien rautamötikkä joka on muinoin kestänyt aika helkutan moisia asteroidien sun muiden iskuja - mutta sillä olevan elämän saa luultavasti aika äkkiäkin karsittua suhteellisen vähiin. Ihan kauheaa huolta elämänkään tuhoutumisesta ei taida olla. Kilometrejä syvällä kallioissa elelee kuulemma joitakin mikrobeja, joten niihin ei ihan pienet pommitukset varmaan yllä. Tämän "järjelliseksi" kutsutun pinnallisen elämänmuodon lakkauttaminen sen sijaan voi osoittautua hyvinkin helpoksi hommaksi. Kaikki ihmiset ainakin ovat samanlaisia sopivan käsittelyn jälkeen, eli kuolleita.

  Eihän tämä alus tietenkään ole menossa varsinaisesti mihinkään kovin mielenkiintoiseen tai yleishyödylliseen suuntaan - mikä puolestaan voi olla oikein hyväkin juttu niin kauan kun ei edes ymmärretä mikä se mielenkiintoinen tai hyödyllinen suunta olisi.
  Ihan hyvää haipakkaa se kuitenkin painelee menemään kokoisekseen kapistukseksi, joten voisi ajatella että kannattaisi sitä vaan pikkasen nykyistä paremmin huoltaa ja pitää siistinä. Toisaalta moni eliö näyttää viihtyvän paskassakin, joten ei kai tuon niin väliä ole.

  • Niuvan ajatteli taas vauhdissa!


  • Anonyymi kirjoitti:

   Niuvan ajatteli taas vauhdissa!

   On vihamielinen..


 • Järjetöntä on rakentaa avaruusalus,heittää rahaa taivaan tuuliin ja riskeerata ihmishenkiä yhtään enempää. Ihmiskunta tietää jo universumista aivan tarpeeksi. Universumissa kaikki toimii sattuman ja syy-seuraussuhteiden kautta. Elämä maapallolla on todiste tästä, koska vastaavaa löytyy todennäköisyydellä 1 per tunnettu avaruus. Sattumalta olemme täällä ja muualta vastaavan löytymisen todennäköisyys on pieni. Maapallolla on tilaa kaikille ja hyvään suuntaan on ilmastokin kehittymässä.

 • Kuunatsit ovat ratkaisseet asian rakentamalla riittävän paksun kuukuoren asuinpaikkojensa ja teollisuuslaitostensa päälle. Samalla he voivat pysyä vihamielisten neukkujen ja amerikkalaisten näkymättömissä.

  • "Kuunatsit ovat ratkaisseet asian rakentamalla riittävän paksun kuukuoren asuinpaikkojensa ja teollisuuslaitostensa päälle. Samalla he voivat pysyä vihamielisten neukkujen ja amerikkalaisten näkymättömissä."

   Tiedät luonnollisesti nuo seikat paikan päällä käyneenä ja siellä nuo asiat itse todenneena? Lienet myös neukkujen ja amerikkalaisten hyvä ystävä tai noiden kansojen erinomainen tuntija, kun intiimisti tiedät heidän vihamielisyytensä?
   Ettet vain olisi levittämässä täällä toisen käden tietoa, sen mahdollisuuden voinet helposti evätä esittämällä pitävät todisteet kokemuksistasi. Muuten sinua ei ikävä kyllä kukaan usko ja olet täysin turhaan täälläkin mölissyt.


 • Tuo on vihapuhetta ja rasismia. Syyttää nyt avaruutta vihamieliseksi. Mene apina jo hoitoon ottamaan jotain lääkettä. Lepositeetkin olisi varmaan paikallaan.

  • Ja sulla on arvatenkin kokemusta noista kaikista! Hieno homma.


  • Itsestäänselvää.


 • Ainakin siellä pitäisi olla kohtuullinen painovoima. Ei ihminen kestä ilman sellaista kovin pitkään.

  • Oletko kuullut keinopainovoimasta?


  • Anonyymi kirjoitti:

   Oletko kuullut keinopainovoimasta?

   Olen, ja sellaisen aikaansaaminen ei ole aivan yksinkertaista.


  • kekek-kekek kirjoitti:

   Olen, ja sellaisen aikaansaaminen ei ole aivan yksinkertaista.

   Oikean painovoiman aikaansaaminen keinotekoisesti on mahdotonta. Painovoiman vaikutusta voi jäljitellä vain keskipakovoimalla joka on näennäisvoima. Maapallon painovoiman vaikutusta myös kumotaan samalla näennäisvoimalla lennettäessä "painottomuudessa" Maan kiertoradalla, se vaatii aina liikettä.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Oletko kuullut keinopainovoimasta?

   Keinopainovoima on keksitty muutama eri tapakin toteutaa se.


 • Käyttötarkoitus ts. tarve antaa ideoiden arvioinnille rajaehdot ja voi määrittää järkevyyden. Esimerkiksi asteroidin käyttäminen 'avaruusaluksena' voisi olla hyvä idea yhteen tarkoitukseen, ja johonkin toiseen huono. Ja muut tarkoitukset ja tarpeet tietenkin ohjaavat lisää.
  --planeetta

 • säteilyarvot voivat toisissa paikoissa olla liian isoja pienen kappaleen suojalle

  joten kun navigoi kosmoksessa kannattaa välttää tukalat paikat

  scifissä, youtubessa ufojen avaruusalaus olisi sukellut aurinkoon, maan veteen jään läpi

  onko savinaamio suojaava?
  kelliä mudassa

  musta väri on missä vähän energiaa
  ja heijastavia materiaaleja, jossa liikaa

  kuka keksii sen, että avaruus alus on valoa ja metallikaltainen
  sitähän keksittiin jo ennen varsinaista tiedettä arvailuna
  mistä arvailu syntyy
  onko se osaa tiedettä
  henkilö vain tietää jotakin, eikä tiedä syytä tiedolleen

 • Aikanaan John Mauldin käsitteli tuota säteilysuojauksen ongelmaa tähtienvälisessä matkustamisessa lähes valon nopeudella.

  https://keskustelu.suomi24.fi/t/15836575/ilmakeha-kuuhun#comment-98650771

  Siitä sitten salaliittoteoreetikot väänsivät virheelliset kuvitelmansa paksuista lyijyseinistä. Jos kiinnostaa tietää mistä se väite 6 metrin (alun perin 6 jalan eli alle 2 metrin) paksuisista säteilysuojista on peräisin niin tuossa yllämainitussa viestissä asia käsitellään. Se siis liittyi useiden vuosikymmenien pituiseen tähtienväliseen matkustamiseen relativistisella nopeudella.

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Koronavirus saapunut Suomeen

  Se on Lapissa tuli kiinalaisten turistien mukana. Miten käy joulupukki turismin? Onko lappi eristettävä?
  Maailman menoa
  239
  3686
 2. Tunsiko joku HA n ja missä oli töissä

  Myllymäen kaupunginosa liittyi surulliseen kaupunginosien joukkoon missä on tapahtunut kantasuomalaisten murha laittoman maahanmuuttajan toimesta. Pää
  Hämeenlinna
  38
  433