Näkökulmaa ilmastonmuutostyön keinovalikoimista

Anonyymi

New York Post jukaisi 13.10.2019 tutkijan, kirjailijan ja Kööpenhaminan konsensuskeskuksen (Copenhagen Consensus Center) johtajan Tohtori Bjørn Lomborgin 12.10.2019 päivätyn kirjoituksen:

"Ilmastoaktivistit keskittyvät kokonaan vääriin ratkaisuhin

Koska on käynyt selväksi, että poliittiset vastaukset ilmaston lämpenemiseen, kuten Pariisin sopimus, eivät toimi, ympäristönsuojelijat kehottavat meitä pohtimaan henkilökohtaisten toimiemme ilmastovaikutuksia. Älä syö lihaa, älä aja bensiinikäyttöistä autoa ja älä lennä, he sanovat. Mutta nämä yksittäiset toimet eivät tee oleellista eroa planeetallemme, ja tällaiset vaatimukset vievät huomion pois tarvittavista ratkaisuista.
Vaikka kaikki tämän vuoden 4,5 miljardia lentoa lopetettaisiin ja sama tapahtuisi vuosittain vuoteen 2100 saakka, lämpötilat laskisivat vain 0,054 astetta valtavirran ilmastomallien mukaan - mikä vastaa ilmastonmuutoksen viivästymistä alle vuodella vuoteen 2100 mennessä.
Emme myöskään ratkaise ilmaston lämpenemistä luopumalla lihansyönnistä. Kasvissyöjäksi siirtyminen on vaikeaa - yksi Yhdysvalloissa tehty tutkimus osoittaa, että 84 prosenttia epäonnistuu siinä, useimmat alle vuodessa. Onnistujatkin vähentävät henkilökohtaisia ​​päästöjään vain noin 2 prosenttia.
Sähköautotkaan eivät ole vastaus. Maailmanlaajuisesti liikenteessä on vain 5 miljoonaa täysin sähköautoa. Vaikka määrä lisääntyisi voimakkaasti 130 miljoonaan 11 vuodessa, Kansainvälinen energiajärjestö (International Energy Agency) toteaa, että hiilidioksidiekvivalenttipäästöt vähenevät maailmanlaajuisesti vain 0,4 prosenttia.

Yksinkertaisesti sanottuna: Ratkaisua ilmastonmuutokseen ei löydy henkilökohtaisista muutoksista rikkaiden maiden keskiluokan kodeissa.
[Maailman ilmatieteen järjestön WMO:n pääsihteeri Petteri Taalas on samoilla linjoilla 6.9.2019 Talouselämän haastattelussa: ”On ollut sellaista haahuilun meininkiä. Suomelle järkeviä keinoja on syytä harkita tarkkaan.” kirj.huom]

Pariisin sopimus ei voi tehdä paljon - aivan kuten Rion ja Kioton sopimukset epäonnistuivat ennen sitä -, koska tämä lähestymistapa vaatii rikkaita maita lupaamaan tulevaisuuden taloudellisia vaikeuksia saavuttaakseen vain vähän hyötyä.
Todellinen syy tähän: Suurin osa2000-luvun päästöistä ei ole peräisin rikkailta länsimailta. Itse asiassa, jos jokainen rikas maa lopettaa kaikki hiilidioksidipäästöt tänään vuosisadan loppuun asti - ilman lentokoneita, ilman lihankulutusta, bensiinikäyttöisiä autoja, ilman lämmitystä tai jäähdytystä fossiilisilla polttoaineilla, ei keinotekoista lannoitetta - ero olisi vain 0,72 ° F vuosisadan lopulla.
Ilmastonmuutoksen ratkaiseminen edellyttää itse asiassa Kiinan, Intian ja kaikkien muiden kehitysmaiden saamista mukaan päästöjen vähentämiseen. Mutta tietysti heidän tavoitteena on nostaa väestönsä köyhyydestä halvalla ja luotettavalla energialla. Miten tämä yhtälö saadaan toimimaan?
Hiilivero voi näytellä rajallista, mutta tärkeää roolia ilmastomuutoksen kustannusten sisällyttämisessä fossiilisten polttoaineiden käyttöön. Nobelilla palkittu ilmastoekonomisti William Nordhaus on osoittanut, että pienen, mutta nousevan globaalin hiiliverokannan toteuttaminen vähentää realistisesti joitain vahingollisimmista ilmastovaikutuksista melko alhaisin kustannuksin.
Tämä ei kuitenkaan ratkaise suurinta osaa ilmastohaasteista. Meidän on tarkasteltava kuinka ratkaisimme aiemmat suuret haasteet - innovaatioiden avulla. Kehitysmaiden nälänhädän katastrofeja1960-luvuta 80-luvulle ei korjattu pyytämällä ihmisiä kuluttamaan vähemmän ruokaa, vaan vihreän vallankumouksen kautta, jossa innovaatio kehitti korkeamman sadon lajikkeita, jotka tuottivat runsaammin ruokaa.

Samoin ilmastohaaste ei ratkea pyytämällä ihmisiä käyttämään vähemmän (ja kalliimpaa) vihreää energiaa. Sen sijaan meidän pitäisi dramaattisesti kasvattaa vihreän energian tutkimus- ja kehitystyöhön käytettäviä varoja.
Kööpenhaminan konsensuskeskus pyysi 27 maailman huipputason ilmastotalouden tutkijaa tutkimaan poliittisia vaihtoehtoja ilmastomuutokseen vastaamiseksi. Tämä analyysi osoitti, että paras investointi on vihreän energian tutkimukseen ja kehitykseen. Jokaisella käytetyllä dollarilla vältetään 11 ​​dollarin ilmastovahingot.
Tämä toisi lähemmäs päivän, jolloin vihreän energian vaihtoehdot ovat halvempia ja houkuttelevampia kuin fossiiliset polttoaineet, ei vain eliitin vaan koko maailman kannalta.
Tällä hetkellä, huolimatta kaikesta maapallon lämpenemisen tärkeyttä koskevasta retoriikasta, emme lisää näitä menoja. Vuoden 2015 Pariisin ilmastokokouksen ohessa yli 20 maailman johtajaa lupasi kaksinkertaistaa vihreän energian tutkimuksen ja kehityksen vuoteen 2020 mennessä. Menot ovat kuitenkin kasvaneet vain vuoden 2015 16 miljardista dollarista 17 miljardiin dollariin 2018. Tämä on rikottu lupaus jolla on merkitystä.
Ajettuamme 30 vuotta väärää ratkaisua ilmastonmuutokseen, meidän on muutettava käsikirjoitusta."

https://nypost.com/2019/10/12/climate-change-activists-are-focused-on-all-the-wrong-solutions/

7

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Uskonnolliset julistukset uskontopalstalle.

    • Aloitus on täyttä asiaa. Ilmastotoimissa on keskityttävä suurimpiin saastuttajiin, joita ovat teollisuus ja energiantuotanto.

      • Anonyymi

        Jos ei ole teollisuutta eikä energiantuotantoa varmalla pohjalla, tulee aika kurjat ajat.


      • Anonyymi

        Energiatuotanto on lähes sama kuin sähkötuotanto ja vihreät haluavat sähköautoja ja Suomessa on nytkin n 25% vajausta sähköntuotannossa. Sähköautot kun tulevat niin syntyy lisää vajetta joka paikataan kalliilla ulkomaiden tuonnilla. Sähkön hinta nousee...
        Hiilivoimaloista kun luovutaan niin alkaa kallis mahdoton rekkaralli Helsingin alueelle ja muille isoille kaupungeille. Rekat savuttavat ja hidastavat liikennettä.
        Muutenkin epävarmassa maailmassa öljy ja eriytynyt yksityinen varastointi onnistuu mutta kun sähköt katkeaa niin kaikki pysähtyy.


    • Suomen suurin yksittäinen saastuttaja on ruotsalaisen SSAB:n pyörittämä terästehdas Raahessa.

      SSAB on uutisoinut uudistuksista teräksen tuotannossa. Vaikutusten hiilidioksidipäästöihin on luvattu olevan huomattavat.

      • Anonyymi

        Mitä väliä noilla hiilidioksidipäästöillä on.


      • Anonyymi

        Pilailetko ?
        Eihän hiilidioksidi ole mikään saaste !


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1846
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1628
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1564
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1507
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe