LCHF dieettinä

Anonyymi

Onko kukaan onnistunut tuolla dieetillä? Ja onko tieteellistä tutkimusta että onko terveellinen? Käykö jos on korkea kolesteroli?

39

67

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kaikilla dieeteillä joilla saa vähemmän energiaa kuin mitä kuluttaa niin laihtuu. Runsas lihan ja eläinrasvan saanti lisää merkittävästi kuolleisuutta. Kolesterolitasoja kannattaa seurata jos erehtyy tuolle dieetille.

      • Anonyymi

        Liha, _vähärasvainen_ liha, on tärkeä proteiinien lähde. Mitä tarkoitatkaan sanalla "runsas", niin laihduttajan(kin) on saatava oikea (siis tarvittava, ei liian vähän, ei liian paljon) erilaisia proteiineja ruuasta, niitä saadaan eläinkunnasta (karja, siipikarja, merenelävät) ja kasvikunnasta. Yksi arvio tarvittavasta proteiinien määrästä on noin 1,1 g proteiinia per kehon kg paino per vuorokausi, nautittuna kolmessa tai mielummin useammassa osassa. Elimistö ei kykene hyödyntämään kuin noin 20 g proteteiineja "yhdellä istumalla".

        Laihduttajan (yksi) suuri ongelma on saada oikea määrä proteiinia, eri lähteistä, siten ettei asetettu vuorokautinen energiaraja ylity. Elimistö/keho tarvitsee proteiineja lähes kaikkialla, ne korjaavat kehoa/elimistöä, jopa iho, hiukset ja kynnet kasvavat/eheytyvät ruokavalioproteiinien voimalla (ruokavalioproteiini tarkoittaa siis ruuasta saatavia proteiineja, ihon/hiusten/kynsien "hoito"tuotteissa olevat proteiinit ovat helppoheikkien erikoistoiminta-alaa).

        Varsin hyvä artikkeli eri proteiineista, niiden eri lähteistä, ja siitä mihin niitä tarvitaan: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3841988/ "Natural proteins: Sources, isolation, characterization and applications" eli: Luonnolliset proteiinit: Lähteet, eristäminen, karakterisointi ja sovellukset.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Liha, _vähärasvainen_ liha, on tärkeä proteiinien lähde. Mitä tarkoitatkaan sanalla "runsas", niin laihduttajan(kin) on saatava oikea (siis tarvittava, ei liian vähän, ei liian paljon) erilaisia proteiineja ruuasta, niitä saadaan eläinkunnasta (karja, siipikarja, merenelävät) ja kasvikunnasta. Yksi arvio tarvittavasta proteiinien määrästä on noin 1,1 g proteiinia per kehon kg paino per vuorokausi, nautittuna kolmessa tai mielummin useammassa osassa. Elimistö ei kykene hyödyntämään kuin noin 20 g proteteiineja "yhdellä istumalla".

        Laihduttajan (yksi) suuri ongelma on saada oikea määrä proteiinia, eri lähteistä, siten ettei asetettu vuorokautinen energiaraja ylity. Elimistö/keho tarvitsee proteiineja lähes kaikkialla, ne korjaavat kehoa/elimistöä, jopa iho, hiukset ja kynnet kasvavat/eheytyvät ruokavalioproteiinien voimalla (ruokavalioproteiini tarkoittaa siis ruuasta saatavia proteiineja, ihon/hiusten/kynsien "hoito"tuotteissa olevat proteiinit ovat helppoheikkien erikoistoiminta-alaa).

        Varsin hyvä artikkeli eri proteiineista, niiden eri lähteistä, ja siitä mihin niitä tarvitaan: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3841988/ "Natural proteins: Sources, isolation, characterization and applications" eli: Luonnolliset proteiinit: Lähteet, eristäminen, karakterisointi ja sovellukset.

        Kappaajista eniten lihaa ja eläinrasvaa syövän kymmenyksen kuolleisuus on yli 20% suurenpaa kuin keskivertokarppaajien ja yli 50% suurempaa kuin vähiten lihaa ja eläinrasvaa syövän kymmenyksen.

        Ihminen saa aivan riittävästi proteiinia ilman lihaakin. 1800 kcal ja vähärasvainen dieetti niin proteiinin osuus on noin 25E% eli 450 kcal eli yli 100 g.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Kappaajista eniten lihaa ja eläinrasvaa syövän kymmenyksen kuolleisuus on yli 20% suurenpaa kuin keskivertokarppaajien ja yli 50% suurempaa kuin vähiten lihaa ja eläinrasvaa syövän kymmenyksen.

        Ihminen saa aivan riittävästi proteiinia ilman lihaakin. 1800 kcal ja vähärasvainen dieetti niin proteiinin osuus on noin 25E% eli 450 kcal eli yli 100 g.

        Kaikkien kuolleisuus on 100%.

        Ihminen todellakin saa riittävästi proteiinia ruuasta. Ihmisen ruuaksi lukeutuu myös eläinkunnan tuotteet.

        Mitä kummaa ahdistusta koit kun päädyit postaamaan tuon yleisesti tiedossa olevan asian tähän keskustelusäikeeseen? Kukaan ei ole väittänyt mitään sellaista että ihminen ei saisi riittävästi proteiinia ruuastaan.

        Minä kirjoitin että: "Laihduttajan (yksi) suuri ongelma on saada oikea määrä proteiinia, eri lähteistä, siten ettei asetettu vuorokautinen energiaraja ylity".

        Lue uudelleen, siinä on sana "Laihduttajan".

        Laihduttajalla on energiarajoitettu dietti, ja proteiineja ei saa syötäväksi sellaisenaan, niiden mukana tulee aina paljon muutakin energiaa. Energiarajoitettuun laihduttajan diettiin on todella hankala saada oikea määrä proteiineja.

        Ilman eläinkunnasta saatavia elintarvikkeita ihminen ei saa proteiineja täydellisesti/tasapainoisesti. Tärkeäksi tiedettyä proteiineja on yhdeksää lajia, postaamassani linkissä on tästä tarkemmin.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kaikkien kuolleisuus on 100%.

        Ihminen todellakin saa riittävästi proteiinia ruuasta. Ihmisen ruuaksi lukeutuu myös eläinkunnan tuotteet.

        Mitä kummaa ahdistusta koit kun päädyit postaamaan tuon yleisesti tiedossa olevan asian tähän keskustelusäikeeseen? Kukaan ei ole väittänyt mitään sellaista että ihminen ei saisi riittävästi proteiinia ruuastaan.

        Minä kirjoitin että: "Laihduttajan (yksi) suuri ongelma on saada oikea määrä proteiinia, eri lähteistä, siten ettei asetettu vuorokautinen energiaraja ylity".

        Lue uudelleen, siinä on sana "Laihduttajan".

        Laihduttajalla on energiarajoitettu dietti, ja proteiineja ei saa syötäväksi sellaisenaan, niiden mukana tulee aina paljon muutakin energiaa. Energiarajoitettuun laihduttajan diettiin on todella hankala saada oikea määrä proteiineja.

        Ilman eläinkunnasta saatavia elintarvikkeita ihminen ei saa proteiineja täydellisesti/tasapainoisesti. Tärkeäksi tiedettyä proteiineja on yhdeksää lajia, postaamassani linkissä on tästä tarkemmin.

        Kyseessä on tietysti ikävakioitu kuolleisuus. Tarkoittaa siis sitä että LCHF-dieetillä olevat kuolevat huomattavasti nuorempina.

        LCHF ei ole energiarajoitettu. Kasvisruuasta saa kyllä kaikki tarvittavat aminohapot vaikka yksittäisinä proteiineina eivät olekaan täydellisiä seitanissa on noin 20% proteiinia ja 80% vettä. Kun proteiinin tarve on noin 1 g per normaalipainoisen painokilo niin tuo ikusi itselläni 75 g päivässä. 1800 kcal pastaa tuottaa jo 63 g proteiinia ja pastaa ei lasketa kovinkaan proteiinipitoiseksi.

        Maailmassa on miljardeja käytännössa vegaaneja. Ei ole ongelmana saada täydellistä proteiinia. Kannattaa vilkausta soijaa ja kvinnoaa jos on kiinnostunut täydellisistä kasviproteiineista.

        Ihmiset eivät uskomuksista huolimatta eläneet kovinkaan runsaalla lihalla uskomuksista huolimatta. Nykyään lihansyönti onkin ihan tolkutonta.

        LCHF pohjautuu rasvaiseen lihaan, rasvaiseen kalaan, kananmuniin, kermaan, voihin ja rasvaisiin juustoihin. Hedelmät ja juurekset on kielletty.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Kyseessä on tietysti ikävakioitu kuolleisuus. Tarkoittaa siis sitä että LCHF-dieetillä olevat kuolevat huomattavasti nuorempina.

        LCHF ei ole energiarajoitettu. Kasvisruuasta saa kyllä kaikki tarvittavat aminohapot vaikka yksittäisinä proteiineina eivät olekaan täydellisiä seitanissa on noin 20% proteiinia ja 80% vettä. Kun proteiinin tarve on noin 1 g per normaalipainoisen painokilo niin tuo ikusi itselläni 75 g päivässä. 1800 kcal pastaa tuottaa jo 63 g proteiinia ja pastaa ei lasketa kovinkaan proteiinipitoiseksi.

        Maailmassa on miljardeja käytännössa vegaaneja. Ei ole ongelmana saada täydellistä proteiinia. Kannattaa vilkausta soijaa ja kvinnoaa jos on kiinnostunut täydellisistä kasviproteiineista.

        Ihmiset eivät uskomuksista huolimatta eläneet kovinkaan runsaalla lihalla uskomuksista huolimatta. Nykyään lihansyönti onkin ihan tolkutonta.

        LCHF pohjautuu rasvaiseen lihaan, rasvaiseen kalaan, kananmuniin, kermaan, voihin ja rasvaisiin juustoihin. Hedelmät ja juurekset on kielletty.

        Ei ole olemassakaan sellaista kuin: "ikävakioitu kuolleisuus".

        Esittämäsi "1800 kcal" vuorokaudessa ei ole laihduttajan dieetti. Ja kuten itse kerroit silläkään ei saavuta suositeltavaa proteiinien saantimäärää.

        Soijatuotteet eivät ole laihduttajalle järkevä valinta koska niissä proteiineja on kokonaisenergiaan nähden hyvin vähän. Soijaöljy eritoten ei sisällä lainkaan proteiinia, eikä kivennaineita, siinä on mitättömästi vitamiineja ja steroleitakin on vähemmän kuin monessa muussa rasvaassa/öljyssä, joten soijaöljy on kokolailla tyhjää energiaa, pelkkää rasvaa/öljyä 883 kcal/100g.

        Kvinno (quinoa) on riisin tapainen hiilihydraatttipitoinen täyteaine joka ei myöskään ole laihduttajalle mitenkään järkevä valinta: https://fdc.nal.usda.gov/fdc-app.html#/food-details/582497/nutrients pelkästään sitä pitäisi syödä 2066 kcal/vrk verran jotta siitä saisi 75 g/vrk proteiinia.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ei ole olemassakaan sellaista kuin: "ikävakioitu kuolleisuus".

        Esittämäsi "1800 kcal" vuorokaudessa ei ole laihduttajan dieetti. Ja kuten itse kerroit silläkään ei saavuta suositeltavaa proteiinien saantimäärää.

        Soijatuotteet eivät ole laihduttajalle järkevä valinta koska niissä proteiineja on kokonaisenergiaan nähden hyvin vähän. Soijaöljy eritoten ei sisällä lainkaan proteiinia, eikä kivennaineita, siinä on mitättömästi vitamiineja ja steroleitakin on vähemmän kuin monessa muussa rasvaassa/öljyssä, joten soijaöljy on kokolailla tyhjää energiaa, pelkkää rasvaa/öljyä 883 kcal/100g.

        Kvinno (quinoa) on riisin tapainen hiilihydraatttipitoinen täyteaine joka ei myöskään ole laihduttajalle mitenkään järkevä valinta: https://fdc.nal.usda.gov/fdc-app.html#/food-details/582497/nutrients pelkästään sitä pitäisi syödä 2066 kcal/vrk verran jotta siitä saisi 75 g/vrk proteiinia.

        Mitäs jos googlaisit vaikka 'Ikävakioitu kuolleisuusluku'.

        Minulle 1800 kcal on laihdutusdieetti ja saisin pelkästän siitä miltei riittävästi proteiinia pastasta. Soijarouheen energiasta tulee 60% proteiinista ja 75 g proteiinia tulee 150 g soijarouhetta. Energiaa tuossa annoksessa on 500 kcal. On minusta aivan erinomainen proteiinin lähde. Papuina annos taitaisi olla noin 300 g ja energiaa ehkä 1000 kcal.
        Vastaavasti porsaan ulkofileen energiasta 59% tulee proteiinista. Naudan ulkofileestä 72%. Loput lihan energiasta tulee eläinrasvasta joka on täysin puhdasta energiaa.


        Mikään öljy ei sisällä kivennäisiä mutta pavuissa niitä kyllä on paljon. Soijaöljyssä on paljon E- ja K-vitamiinia joskin rypsiöljy on tuossa suhteessa parempi.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Mitäs jos googlaisit vaikka 'Ikävakioitu kuolleisuusluku'.

        Minulle 1800 kcal on laihdutusdieetti ja saisin pelkästän siitä miltei riittävästi proteiinia pastasta. Soijarouheen energiasta tulee 60% proteiinista ja 75 g proteiinia tulee 150 g soijarouhetta. Energiaa tuossa annoksessa on 500 kcal. On minusta aivan erinomainen proteiinin lähde. Papuina annos taitaisi olla noin 300 g ja energiaa ehkä 1000 kcal.
        Vastaavasti porsaan ulkofileen energiasta 59% tulee proteiinista. Naudan ulkofileestä 72%. Loput lihan energiasta tulee eläinrasvasta joka on täysin puhdasta energiaa.


        Mikään öljy ei sisällä kivennäisiä mutta pavuissa niitä kyllä on paljon. Soijaöljyssä on paljon E- ja K-vitamiinia joskin rypsiöljy on tuossa suhteessa parempi.

        "Mitäs jos googlaisit vaikka 'Ikävakioitu kuolleisuusluku'."

        Tuo luku on olemassa, mutta sitä ei ilmaista prosentteina. Mutta kyseessä oli sinun keksimäsi käsite: "ikävakioitu kuolleisuus" jota siis ei ole olemassa. Sinulla tuntuu olevan suuria vaikeuksia pysyä käsiteltävässä asiassa.

        Ja nyt esität hädissäsi että syöt soijarouhetta, joka on kuivatuote, se on aika kovaa tavaraa. Miksi et syö herneproteiinijauhetta, jonka proteiinipitoisuus on paljon suurempi, peräti 83%. Ei tarvitse edes pureksia.

        Soijaöljyssä ei ole paljon E- ja K-vitamiineja vaikka kuinka inttäisit.
        Vit-E= 9.5 mg / 100 g
        Vit-K = 145 µg / 100 g

        Manteli: Vit-E = 26 mg / 100 g
        Lehtikaali: Vit-K = 618 µg / 100 g

        Ja jos ottaa huomioon energiatalouden niin soijaöljy on paljon huonompi kuin mitä nuo absoluuttiset arvot osoittavat.


      • Anonyymi kirjoitti:

        "Mitäs jos googlaisit vaikka 'Ikävakioitu kuolleisuusluku'."

        Tuo luku on olemassa, mutta sitä ei ilmaista prosentteina. Mutta kyseessä oli sinun keksimäsi käsite: "ikävakioitu kuolleisuus" jota siis ei ole olemassa. Sinulla tuntuu olevan suuria vaikeuksia pysyä käsiteltävässä asiassa.

        Ja nyt esität hädissäsi että syöt soijarouhetta, joka on kuivatuote, se on aika kovaa tavaraa. Miksi et syö herneproteiinijauhetta, jonka proteiinipitoisuus on paljon suurempi, peräti 83%. Ei tarvitse edes pureksia.

        Soijaöljyssä ei ole paljon E- ja K-vitamiineja vaikka kuinka inttäisit.
        Vit-E= 9.5 mg / 100 g
        Vit-K = 145 µg / 100 g

        Manteli: Vit-E = 26 mg / 100 g
        Lehtikaali: Vit-K = 618 µg / 100 g

        Ja jos ottaa huomioon energiatalouden niin soijaöljy on paljon huonompi kuin mitä nuo absoluuttiset arvot osoittavat.

        Ikävakioitu kuolleisuus ilmoitetaan kuolleisuus per 100 000 ihmistä per vuosi. Jos esimerkiksi maassa a ikävakioitu sydäntautikuolleisuus on 200 ja maassa b 240 niin maassa b on 20% suurempi sydäntautikuolleisuus.

        Käytän satunnaisesti heraproteiinijauhetta smoothiessa.

        Soijaöljyssä on paljon E- ja K-vitamiinia. Sitä ei muuta se että jossain muussa elintarvikkeessa on niitä enemmän. Soijaöljyä ei tietystikään kannata käyttää ruokaöljynä koska rypsiöljyn käyttöominaisuudet ovat paremnat mutta soija on ok.

        Se soijarouhe muuten turvotetaan ensiksi vedessä.

        300 g mustapapuja ja 200 g riisiä tuottaa jo 80 g proteiinia ja 1700 kcal. Ihan hyvin käy laihduttamiseen. Soijapapuihin (150 g) ja bulguuriin (200 g) vaihto tuottaa myös 80 g proteiinia ja vain 1200 kcal eli minulle jää vielä 600 kcal käytettäväksi muuhun.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Ikävakioitu kuolleisuus ilmoitetaan kuolleisuus per 100 000 ihmistä per vuosi. Jos esimerkiksi maassa a ikävakioitu sydäntautikuolleisuus on 200 ja maassa b 240 niin maassa b on 20% suurempi sydäntautikuolleisuus.

        Käytän satunnaisesti heraproteiinijauhetta smoothiessa.

        Soijaöljyssä on paljon E- ja K-vitamiinia. Sitä ei muuta se että jossain muussa elintarvikkeessa on niitä enemmän. Soijaöljyä ei tietystikään kannata käyttää ruokaöljynä koska rypsiöljyn käyttöominaisuudet ovat paremnat mutta soija on ok.

        Se soijarouhe muuten turvotetaan ensiksi vedessä.

        300 g mustapapuja ja 200 g riisiä tuottaa jo 80 g proteiinia ja 1700 kcal. Ihan hyvin käy laihduttamiseen. Soijapapuihin (150 g) ja bulguuriin (200 g) vaihto tuottaa myös 80 g proteiinia ja vain 1200 kcal eli minulle jää vielä 600 kcal käytettäväksi muuhun.

        Väittesi: "Ikävakioitu kuolleisuus ilmoitetaan kuolleisuus per 100 000 ihmistä per vuosi. Jos esimerkiksi maassa a ikävakioitu sydäntautikuolleisuus on 200 ja maassa b 240 niin maassa b on 20% suurempi sydäntautikuolleisuus." on täydellisesti virheellinen. Mutta ei suuresti liity panonhallintaan.

        "Se soijarouhe muuten turvotetaan ensiksi vedessä."

        Aiemmin selostit että: "Soijarouheen energiasta tulee 60% proteiinista". Mutta vedessä turvotetun soijarouheen energiasta ei tule 60% proteiinista. Aivan yhtä hölmöä olsi selitellä maitojauheen ja maitojuoman energia prosentteja samassa yhteydessä, kuiva-aineet eivät ole yhdenvertaisia kuivaamattomien elintarvikkeiden kanssa.

        "Soijaöljyssä on paljon E- ja K-vitamiinia. Sitä ei muuta se että jossain muussa elintarvikkeessa on niitä enemmän."

        Kerro oi suuri tietäjä, mihin käyttämäsi suuruusluokka "paljon" on verrattavissa, jos ei muiden elintarvikkeiden paljous-pitoisuuksiin? Paljoutta voisi tietämätön tietenkin verrata saantisuosituksiin, mutta juurikaan mikään elintarvike, järkevässä määrissä käytettynä niitä ei täytä. Soijaöljyä pitäisi juoda noin 1.5 dl /vrk jos haluaa E-vitamiinit siitä (vähän vajaa 1 ld riittää K-vitamiineille).


      • Anonyymi kirjoitti:

        Väittesi: "Ikävakioitu kuolleisuus ilmoitetaan kuolleisuus per 100 000 ihmistä per vuosi. Jos esimerkiksi maassa a ikävakioitu sydäntautikuolleisuus on 200 ja maassa b 240 niin maassa b on 20% suurempi sydäntautikuolleisuus." on täydellisesti virheellinen. Mutta ei suuresti liity panonhallintaan.

        "Se soijarouhe muuten turvotetaan ensiksi vedessä."

        Aiemmin selostit että: "Soijarouheen energiasta tulee 60% proteiinista". Mutta vedessä turvotetun soijarouheen energiasta ei tule 60% proteiinista. Aivan yhtä hölmöä olsi selitellä maitojauheen ja maitojuoman energia prosentteja samassa yhteydessä, kuiva-aineet eivät ole yhdenvertaisia kuivaamattomien elintarvikkeiden kanssa.

        "Soijaöljyssä on paljon E- ja K-vitamiinia. Sitä ei muuta se että jossain muussa elintarvikkeessa on niitä enemmän."

        Kerro oi suuri tietäjä, mihin käyttämäsi suuruusluokka "paljon" on verrattavissa, jos ei muiden elintarvikkeiden paljous-pitoisuuksiin? Paljoutta voisi tietämätön tietenkin verrata saantisuosituksiin, mutta juurikaan mikään elintarvike, järkevässä määrissä käytettynä niitä ei täytä. Soijaöljyä pitäisi juoda noin 1.5 dl /vrk jos haluaa E-vitamiinit siitä (vähän vajaa 1 ld riittää K-vitamiineille).

        Kun soijarouheeseen lisätän vettä niin sen energiajajauma ei muutu lainkaan koska vedessä ei ole laisinkaan energiaa.

        Vai että ikävakioidun kuolleisuuden vertaaminen toisiinsa on huuhaata? Tuota käytetään erittäin paljon ravitsemustieteessä. Onko tämä LCHF:ää koskeva tutkimus huuhaata ja mitä mieltä olet sen tutkijoiden ammattitaidosta? 'Low-carbohydrate diets and all-cause and cause-specific mortality: two cohort studies.' ovat siis käsitelleet asiaa juuri esittämälläni tavalla.

        Otetaan vaikka soijaöljy, jossa on finelin mukaan 79. eniten E-vitamiinia ja K-vitamiinia 29. eniten. Elintarvikkeita tuossa listassa on 4200. Eihän sitä kaikkea tarvitse soijaöljystä ottaa mutta paljon niitä siinä on. Vähärasvaisen lihan energiasta tulee sitten 30% eläinrasvasta ja laardissa on 1.1 mg E-vitamiinia ja talissa 1.3 mg E-vitamiinia ja 25 mg K-vitamiinia.

        Taidat vaan haluta riidellä.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Kun soijarouheeseen lisätän vettä niin sen energiajajauma ei muutu lainkaan koska vedessä ei ole laisinkaan energiaa.

        Vai että ikävakioidun kuolleisuuden vertaaminen toisiinsa on huuhaata? Tuota käytetään erittäin paljon ravitsemustieteessä. Onko tämä LCHF:ää koskeva tutkimus huuhaata ja mitä mieltä olet sen tutkijoiden ammattitaidosta? 'Low-carbohydrate diets and all-cause and cause-specific mortality: two cohort studies.' ovat siis käsitelleet asiaa juuri esittämälläni tavalla.

        Otetaan vaikka soijaöljy, jossa on finelin mukaan 79. eniten E-vitamiinia ja K-vitamiinia 29. eniten. Elintarvikkeita tuossa listassa on 4200. Eihän sitä kaikkea tarvitse soijaöljystä ottaa mutta paljon niitä siinä on. Vähärasvaisen lihan energiasta tulee sitten 30% eläinrasvasta ja laardissa on 1.1 mg E-vitamiinia ja talissa 1.3 mg E-vitamiinia ja 25 mg K-vitamiinia.

        Taidat vaan haluta riidellä.

        "Kun soijarouheeseen lisätän vettä niin sen energiajajauma ei muutu lainkaan koska vedessä ei ole laisinkaan energiaa."

        Aivan, prosentit eivät tietenkään muutu. Tein juuri sen ajatusvirheen jonka takia elintarvikkeiden osaenergiamäärät ilmoitetaan g/100g muodossa. Siis:

        Aines (per 100g):
        Soijarouhe/ Soijarouhe keitetty
        energia (kCal): 334.6 / 127.5
        hiilihydraatti imeytyvä (g): 20.9 / 8
        rasva (g): 2.4 / 0.9
        proteiini (g): 49.2 / 18.7

        Eli, vettyneessä soijarouheessa on 18,7g/100g proteiiniä, joka on yhtä kuin 18,7% proteiinia vettyneestä soijarouheesta. Tietenkin tuo proteiini edustaa 60% niin kuivan kuin syömäkelpoisen soijarouheen energiasta. Osatekijoiden energiaprosentit ovat hankalia koska niitä tarkastellessa ei tule kokonaisenergiamäärä huomioitua ja toki on paljon informatiivisempaa kun tietää saavansa 18,7 g proteiinia, kuin jos tietää saavansa 60% proteiinia.

        Soijassa ei ole merkittävää määrää E eikä K vitamiineja kun ottaa huomioon soijan erittäin suuren energi/paino -suhteen, joka aina pitää ottaa huomioon kun koostaa ruokaa. Yhtälailla kuivatussa basilikassa ei ole merkittävää määrää K-vitamiinia vaikka FIneli sanoo että siinä on sitä niinkin valtavasti kuin 1715 µg/100g, koska ruokaa koostaessa pitä aina huomioida sekin, onko raaka-aine sellaisenaan syötävää vaiko kuiva-ainetta ja kuinka mukavaa tai järkevää ko ainesta on syödä mikäkin määrä.

        Aikuisen miehen pitäisi syödä noin 14 g/vrk kuivattua basilikaa saadakseeen K vitamiinisuosituksensa yksin siitä, energiaa se toisi ainastaan 34 kCal/vrk mutta aterioden maku ei olisi kohdallaan. Soijaöljyä saman henkilön pitäsi juoda 0,8 dl saadakseen saman vuorokautisen K vitamiiinimäärän, mutta energiaa tulisi massiiviset 731 kCal/vrk. Tästä huomataan että, energian saanti vakioituna, basilikassa on todella paljon, peräti 731/34 = 21,5 kertaisesti, K vitamiinia kuin soijaöljyssä.

        Finelin listassa on siinä 4200 elintarviketta, se on yksi harvoista sinun kirjoittamista tosiasioista mutta käytät sitäkin väärin. Noista noin 4200 kpl tietueista on ruuanvalmistuksen raaka-aineita vain noin 550 kpl. Ei ole mitää järkeä verrata/suhtauttaa jotakin ruuanvalmistuksen raaka-ainetta elintarvikelistaan jossa on vain noin 13% vastaavankaltaista ruuanvalmistuksen raaka-aineita ja kaikki muu on valmisruokia, pikaruokia, salaatteja, osavalmisteita, seoksia, säilykkeitä, yms.


      • Anonyymi kirjoitti:

        "Kun soijarouheeseen lisätän vettä niin sen energiajajauma ei muutu lainkaan koska vedessä ei ole laisinkaan energiaa."

        Aivan, prosentit eivät tietenkään muutu. Tein juuri sen ajatusvirheen jonka takia elintarvikkeiden osaenergiamäärät ilmoitetaan g/100g muodossa. Siis:

        Aines (per 100g):
        Soijarouhe/ Soijarouhe keitetty
        energia (kCal): 334.6 / 127.5
        hiilihydraatti imeytyvä (g): 20.9 / 8
        rasva (g): 2.4 / 0.9
        proteiini (g): 49.2 / 18.7

        Eli, vettyneessä soijarouheessa on 18,7g/100g proteiiniä, joka on yhtä kuin 18,7% proteiinia vettyneestä soijarouheesta. Tietenkin tuo proteiini edustaa 60% niin kuivan kuin syömäkelpoisen soijarouheen energiasta. Osatekijoiden energiaprosentit ovat hankalia koska niitä tarkastellessa ei tule kokonaisenergiamäärä huomioitua ja toki on paljon informatiivisempaa kun tietää saavansa 18,7 g proteiinia, kuin jos tietää saavansa 60% proteiinia.

        Soijassa ei ole merkittävää määrää E eikä K vitamiineja kun ottaa huomioon soijan erittäin suuren energi/paino -suhteen, joka aina pitää ottaa huomioon kun koostaa ruokaa. Yhtälailla kuivatussa basilikassa ei ole merkittävää määrää K-vitamiinia vaikka FIneli sanoo että siinä on sitä niinkin valtavasti kuin 1715 µg/100g, koska ruokaa koostaessa pitä aina huomioida sekin, onko raaka-aine sellaisenaan syötävää vaiko kuiva-ainetta ja kuinka mukavaa tai järkevää ko ainesta on syödä mikäkin määrä.

        Aikuisen miehen pitäisi syödä noin 14 g/vrk kuivattua basilikaa saadakseeen K vitamiinisuosituksensa yksin siitä, energiaa se toisi ainastaan 34 kCal/vrk mutta aterioden maku ei olisi kohdallaan. Soijaöljyä saman henkilön pitäsi juoda 0,8 dl saadakseen saman vuorokautisen K vitamiiinimäärän, mutta energiaa tulisi massiiviset 731 kCal/vrk. Tästä huomataan että, energian saanti vakioituna, basilikassa on todella paljon, peräti 731/34 = 21,5 kertaisesti, K vitamiinia kuin soijaöljyssä.

        Finelin listassa on siinä 4200 elintarviketta, se on yksi harvoista sinun kirjoittamista tosiasioista mutta käytät sitäkin väärin. Noista noin 4200 kpl tietueista on ruuanvalmistuksen raaka-aineita vain noin 550 kpl. Ei ole mitää järkeä verrata/suhtauttaa jotakin ruuanvalmistuksen raaka-ainetta elintarvikelistaan jossa on vain noin 13% vastaavankaltaista ruuanvalmistuksen raaka-aineita ja kaikki muu on valmisruokia, pikaruokia, salaatteja, osavalmisteita, seoksia, säilykkeitä, yms.

        Ihminen tarvitsee myös hiilihydraattia ja välttämättömiä rasvahappoja joten tuo ylimääräinen energia ei ole haitaksi. Jos haluaa välttää soijaöljyä niin voi käyttää teksturoitua soijaproteiinia tai soijarouhetta.

        Itse saisin tarvittavan proteiinin 200 g soijapapuja (tai 100 g soijapapuja ja viljaa). Tuossa on 750 kcal, 80 g proteiinia, 5 g ALA, 14 g LA, 1.6 ug E-vitamiinia ja 100 ug K-vitamiinia. En pitäisi kovinkaan huonona varsinkin kun syö lisäksi kasviksia ja täysjyväviljaa.


        Vähärasvaisessakin lihassa on eläinrasvaa jossa ei ole juurikaan muuta kuin energiaa.

        Aika outoa väittää että soijaöljyssä ei ole merkittävästi E- ja K-vitamiinia kun se sijaitsee parhaassa 5% raaka-aineita. Laardissa ja talissa on murto-osa sen vitamiineista ja välttämättömistä rasvahapoista.


    • Anonyymi

      Suosittelen VLCD-kuuria kuukaudeksi.

      Juuri tuli BBC:n dokumentti asiasta ja tuotteet ovat menneet isoin harppauksin eteen päin.

      PÄÄSEE

      Diabeteksestä tai sen esiasteesta eroon.

      Rasvamaksasta eroon.

      Verenpaineesta eroon.

      Painonpudotus 5 - 10 kiloa kuukaudessa.

      Kaikki laihtuminen, jossa lihakset pyritään säilyttämään ja rasvasta pääsemään eroon, on hyvästä.

      • Anonyymi

        No LCHF-dieetillä ei pääse eroon diabeteksestä eikä verenpaineesta jollei laihdu mutta kolesteroliarvot huononevat monella.

        Lihaskato on ihan mitatusti suurempaa sillä kuin vähärasvaisella dieetillä johtuen siitä että elimistö metaboloi oroteiineja glukoosiksi. Tuosta on mielenkiintiinen karppaajien maksama tutkimus: 'Energy expenditure and body composition changes after an isocaloric ketogenic diet in overweight and obese men'. Lihasmassan kasvatuksen ammattilaiset eli bodarit elävät hyvin vähärasvaisella dieetillä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No LCHF-dieetillä ei pääse eroon diabeteksestä eikä verenpaineesta jollei laihdu mutta kolesteroliarvot huononevat monella.

        Lihaskato on ihan mitatusti suurempaa sillä kuin vähärasvaisella dieetillä johtuen siitä että elimistö metaboloi oroteiineja glukoosiksi. Tuosta on mielenkiintiinen karppaajien maksama tutkimus: 'Energy expenditure and body composition changes after an isocaloric ketogenic diet in overweight and obese men'. Lihasmassan kasvatuksen ammattilaiset eli bodarit elävät hyvin vähärasvaisella dieetillä.

        Tottahan tuossakin on. Pudotin täysin hiilarivapaalla dieetillä nopeasti 16kg.
        Ennen aloittamista olin suunnitellut jatkon syömiseni ja liikkumiseni joten tuon rysäyksen jälkeen ei tullut takaiskua vaan tilanne vakiintui.
        Kolestroli kipusi 4,8 > 8,0:aan mutta tasaantui ainakin muutaman kuukauden mittausvälin aikana. HDL oli koko ajan 2:n tietämissä ja trigly alle 1:n.
        Kuurin aikana "hihat" olivat tyhjät ja lihasta katosi. Onneksi oli mistä luopua.


      • Anonyymi

        Jos luvataan että yksi keino parantaa kaikki vaivat niin älä usko!


      • Anonyymi kirjoitti:

        Tottahan tuossakin on. Pudotin täysin hiilarivapaalla dieetillä nopeasti 16kg.
        Ennen aloittamista olin suunnitellut jatkon syömiseni ja liikkumiseni joten tuon rysäyksen jälkeen ei tullut takaiskua vaan tilanne vakiintui.
        Kolestroli kipusi 4,8 > 8,0:aan mutta tasaantui ainakin muutaman kuukauden mittausvälin aikana. HDL oli koko ajan 2:n tietämissä ja trigly alle 1:n.
        Kuurin aikana "hihat" olivat tyhjät ja lihasta katosi. Onneksi oli mistä luopua.

        Näinpä. Kuurina ok mutta elämäntapana ei.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No LCHF-dieetillä ei pääse eroon diabeteksestä eikä verenpaineesta jollei laihdu mutta kolesteroliarvot huononevat monella.

        Lihaskato on ihan mitatusti suurempaa sillä kuin vähärasvaisella dieetillä johtuen siitä että elimistö metaboloi oroteiineja glukoosiksi. Tuosta on mielenkiintiinen karppaajien maksama tutkimus: 'Energy expenditure and body composition changes after an isocaloric ketogenic diet in overweight and obese men'. Lihasmassan kasvatuksen ammattilaiset eli bodarit elävät hyvin vähärasvaisella dieetillä.

        "Lihaskato" on pelottelutermi jolla helppoheikit pyrkivät hankkimaan asiakkaita.

        https://en.wikipedia.org/wiki/Muscle_atrophy Ravitsemukseen liittyen: "Aliravitsemus aiheuttaa ensin rasvan menetyksen, mutta voi edetä lihasten surkastumiseen pitkään jatkuneen nälkiintymisen tilanteessa."

        Lihaskatoa aiheuttaa erilaiset sairaudet ja ikääntyminen.

        laidutettaessa lihakset voivat _vaikuttaa_ kutistuneelta kun rasvaa poistuu. Jotkut laihduttajat pyrkivät vaarallisesti kuivattamaan itseään jotta vaakalukema alenee, joten lihasnestettäkin on liian vähän ja sekin tietenkin näyttää kutistavan lihaksia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos luvataan että yksi keino parantaa kaikki vaivat niin älä usko!

        Kannattaa katsoa se BBC:n dokumentti, niin et tarvitse huudella turhuuksia väliin.

        Yksi asia, jota VLCD ei paranna, on tyhmyys. Mutta se voi parantaa rasvamaksan, diabeteksen tai sen esiasteen, verenpainetaudin ja vähentää merkittävästi ylipainosta johtuvia muita vaivoja. Erityisesti nivelvaivoja.

        Kuurina 1 - 10 viikkoa. VLCD ei voi mitenkään olla elämäntapa: ahmiminen ja ylensyönti sen sijaan voi olla, sillä 70 % suomalaisista on läskejä


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kannattaa katsoa se BBC:n dokumentti, niin et tarvitse huudella turhuuksia väliin.

        Yksi asia, jota VLCD ei paranna, on tyhmyys. Mutta se voi parantaa rasvamaksan, diabeteksen tai sen esiasteen, verenpainetaudin ja vähentää merkittävästi ylipainosta johtuvia muita vaivoja. Erityisesti nivelvaivoja.

        Kuurina 1 - 10 viikkoa. VLCD ei voi mitenkään olla elämäntapa: ahmiminen ja ylensyönti sen sijaan voi olla, sillä 70 % suomalaisista on läskejä

        Taisi olla kuitenkin LCHF eikä VLCD. Molemmilla dieeteillä on kylläkin samat terveysvaikutukset ja ne johtuvat laihtumisesta.


      • Anonyymi kirjoitti:

        "Lihaskato" on pelottelutermi jolla helppoheikit pyrkivät hankkimaan asiakkaita.

        https://en.wikipedia.org/wiki/Muscle_atrophy Ravitsemukseen liittyen: "Aliravitsemus aiheuttaa ensin rasvan menetyksen, mutta voi edetä lihasten surkastumiseen pitkään jatkuneen nälkiintymisen tilanteessa."

        Lihaskatoa aiheuttaa erilaiset sairaudet ja ikääntyminen.

        laidutettaessa lihakset voivat _vaikuttaa_ kutistuneelta kun rasvaa poistuu. Jotkut laihduttajat pyrkivät vaarallisesti kuivattamaan itseään jotta vaakalukema alenee, joten lihasnestettäkin on liian vähän ja sekin tietenkin näyttää kutistavan lihaksia.

        Voisit ottaa yhteyttä Pietiläiseen kun hän väittää ihan muuta. 'Lihaskato laihdutuksen aikana' jopa 37% lihaskato.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Voisit ottaa yhteyttä Pietiläiseen kun hän väittää ihan muuta. 'Lihaskato laihdutuksen aikana' jopa 37% lihaskato.

        Lihaskatoa voi kuka vain (laihduttaja, painonhallitsija, mattimeikäläinen) aiheuttaa, kunhan järjestää ruokavalionsa niin että saa liiian vähäisen määrän ja/tai liian kapeakirjoisesti proteiineja.

        Aivan samoin voi kuka vain aiheuttaa itselleen keripukin, kunhan järjestää ruokavalionsa niin että saa liiian vähän C-vitamiinia.

        Laihdutus siis ei aiheuta lihaskatoa, vaan huonosti laadittu ruokavalio. Tämä myös voi nähdä jokainen omilla silmillän, laihduttaneiden ihmisten lihakset eivät näytä WWII keskitysleireiltä elossa vapautettujen ihmisten lihasten kaltaisilta.

        Laihdutuksella ja lihaskadolla on se yhteys jonka olen maininnut monesti, laihduttajalla on selvästi hankaluuksia saada laajakirjoinen sekä riittävä määrä proteiineja energiarajoitettuun ruokavalioonsa. Mutta sen takia ei tarvitse ostaa/käyttää mitään möhniä joiden väitetään tekeävän ihmeitä eikä tarvitse yrittää hankkia "apua" helppoheikkien kirjoista/kursseista, ne auttavat vain keventämään kukkaroa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lihaskatoa voi kuka vain (laihduttaja, painonhallitsija, mattimeikäläinen) aiheuttaa, kunhan järjestää ruokavalionsa niin että saa liiian vähäisen määrän ja/tai liian kapeakirjoisesti proteiineja.

        Aivan samoin voi kuka vain aiheuttaa itselleen keripukin, kunhan järjestää ruokavalionsa niin että saa liiian vähän C-vitamiinia.

        Laihdutus siis ei aiheuta lihaskatoa, vaan huonosti laadittu ruokavalio. Tämä myös voi nähdä jokainen omilla silmillän, laihduttaneiden ihmisten lihakset eivät näytä WWII keskitysleireiltä elossa vapautettujen ihmisten lihasten kaltaisilta.

        Laihdutuksella ja lihaskadolla on se yhteys jonka olen maininnut monesti, laihduttajalla on selvästi hankaluuksia saada laajakirjoinen sekä riittävä määrä proteiineja energiarajoitettuun ruokavalioonsa. Mutta sen takia ei tarvitse ostaa/käyttää mitään möhniä joiden väitetään tekeävän ihmeitä eikä tarvitse yrittää hankkia "apua" helppoheikkien kirjoista/kursseista, ne auttavat vain keventämään kukkaroa.

        No jos olisit yhteydessä pietiläiseen kun tuossa katsauksessa kaikilla dieeteillä tuli lihaskatoa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        No jos olisit yhteydessä pietiläiseen kun tuossa katsauksessa kaikilla dieeteillä tuli lihaskatoa.

        Ote tuosta katsauksesta 'Konservatiivisissa laihdutustutkimuksissa, joissa ei ollut liikuntaa, lihaskato oli 4.3–37.4 %. Aerobista liikuntaa harjoittavien laihduttajien lihaskato oli 8.7–17.5 % ja voimaharjoittelijoilla 13.0–20.6 %.'


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No jos olisit yhteydessä pietiläiseen kun tuossa katsauksessa kaikilla dieeteillä tuli lihaskatoa.

        "Lihaskato" on helppoheikeille erittäin hyvä pelotelutermi asiakashankintaa ja myynnninedistämistä varten, koska sitä todellakin tapahtuu useiden sairauksien sekä ikääntymisen takia: https://www.kaypahoito.fi/nix01182 "Lihasmassa pienenee 50 ikävuoden jälkeen noin 1 %:lla vuodessa.".

        "Lihaskatoa" aiheuttaa myös se jos lihasten rasitusaste vähenee. Näin saattaa käydä laihdutettaessa (koska on jatkuva energiavaje). Mutta tämäkään ei ole suora syy-seuraus suhde, ihminen päättää siitä vähentääkö aktiivisuuttaan vai ei. Muutaman prosenttiyksikön suuruinen "lihaskato" ei ole mikään ongelma kun toisessa vaakakupissa on ylipainon muuttuminen normaaliksi. Eli lihas minnekään katoa, vaan lihasmassa vain vaihtelee.

        "Lihaskato" on siis hassu termi, todellisuudessa kyseessä on lihasmassan muutokset. Lihasten massa muuttuilee normaalinkin elämän aikana, ilman mitään laihdutusta, pienemmän ja suuremman välillä, riippuen proteiinien saannista ja siitä kuinka lihaksia rasitetaan.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Ote tuosta katsauksesta 'Konservatiivisissa laihdutustutkimuksissa, joissa ei ollut liikuntaa, lihaskato oli 4.3–37.4 %. Aerobista liikuntaa harjoittavien laihduttajien lihaskato oli 8.7–17.5 % ja voimaharjoittelijoilla 13.0–20.6 %.'

        Voimaharjoittelijoiden aerobista tekeviin verrattuna suurempaan lihaskatoon syynä lienee se, että heillä on enemmän lihasta mistä menettää.

        Voimaharjoittelun jälkeen siirtyminen pelkkään aerobiseen treeniin saattaa aiheuttaa dramaattisen lihasmassa menetyksen.
        Eräässä tapauksessa siirtyminen punttitreeneistä pitkiin hiihtolenkkeihin aiheutti reisissä lihashävikkiä 1,5kg/reisi.
        Viskeraalirasva laski 50:een. Upea asia!

        Ikääntyminen vähentää väistämättä lihasmassaa treeneistä huolimatta.
        10 vuotta, hävikki 5,4kg josta "kuivalihan" osuus 1,8kg. Kuivaliha? Pelkkä proteiinimassa. Nesteet ja rasvat vähennettynä.
        Tiedän tasan tarkkaan miten treenaan ja mitä syön.
        76v.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Ote tuosta katsauksesta 'Konservatiivisissa laihdutustutkimuksissa, joissa ei ollut liikuntaa, lihaskato oli 4.3–37.4 %. Aerobista liikuntaa harjoittavien laihduttajien lihaskato oli 8.7–17.5 % ja voimaharjoittelijoilla 13.0–20.6 %.'

        Tuon "katsauksen" alkuperäinen, vuonna 2006 laadittu, tutkimusyhteenveto on täällä: https://www.nature.com/articles/0803483 Yhteenveto on koottu tutkimusaineistosta joka on kertynyt aikavälillä 1966 - 2006, ainakin nuo desimaalit vaikuttavat humoristisilta noinkin vanhan aineiston ollessa kyseessä.

        Tämä doku on myös pubmed:ssä https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17075583 joten sillä on en verran painoarvoa (pitää kuitenkin muistaa että sinnekin on päässyt livahtamaan helppoheikkien myynniedistämisteesejä). Erityisesti, kaksi yhteeenvedon kolmesta tutkijoista ovat selvästi dokutehtailijoita, joka viittaa tietynlaisen liiketoimintaan tällä uskosmusalalla.

        On todella leväperäistä, tai tahallista harhaanjohtamista, mainita vain min/max rajat kuten esimerkiski 4.3–37.4 % ja jättää mediaani tai keskiarvo mainitsematta. Helppoheikki ja ymmärtämätön tietenkin kiinnittää huomion tuohon "37.4 %" arvoon, mutta se saattaa olla yksi ainoa tulos, ja saattaa johtua ko yksilön sairaudesta tms.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Tuon "katsauksen" alkuperäinen, vuonna 2006 laadittu, tutkimusyhteenveto on täällä: https://www.nature.com/articles/0803483 Yhteenveto on koottu tutkimusaineistosta joka on kertynyt aikavälillä 1966 - 2006, ainakin nuo desimaalit vaikuttavat humoristisilta noinkin vanhan aineiston ollessa kyseessä.

        Tämä doku on myös pubmed:ssä https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17075583 joten sillä on en verran painoarvoa (pitää kuitenkin muistaa että sinnekin on päässyt livahtamaan helppoheikkien myynniedistämisteesejä). Erityisesti, kaksi yhteeenvedon kolmesta tutkijoista ovat selvästi dokutehtailijoita, joka viittaa tietynlaisen liiketoimintaan tällä uskosmusalalla.

        On todella leväperäistä, tai tahallista harhaanjohtamista, mainita vain min/max rajat kuten esimerkiski 4.3–37.4 % ja jättää mediaani tai keskiarvo mainitsematta. Helppoheikki ja ymmärtämätön tietenkin kiinnittää huomion tuohon "37.4 %" arvoon, mutta se saattaa olla yksi ainoa tulos, ja saattaa johtua ko yksilön sairaudesta tms.

        Kuinka paljon olet laihduttanut ilman lihaskatoa ja kuinka olet varmistanut että lihaskatoa ei ole syntynyt?

        Patric Borg kertoo tässä artikkelissa lihaskadosta 'Laihduta rasvaa, älä lihasta – asiantuntija neuvoo, miten'. Lihaskadon välttäminen on siis poikkeuksellista.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Voimaharjoittelijoiden aerobista tekeviin verrattuna suurempaan lihaskatoon syynä lienee se, että heillä on enemmän lihasta mistä menettää.

        Voimaharjoittelun jälkeen siirtyminen pelkkään aerobiseen treeniin saattaa aiheuttaa dramaattisen lihasmassa menetyksen.
        Eräässä tapauksessa siirtyminen punttitreeneistä pitkiin hiihtolenkkeihin aiheutti reisissä lihashävikkiä 1,5kg/reisi.
        Viskeraalirasva laski 50:een. Upea asia!

        Ikääntyminen vähentää väistämättä lihasmassaa treeneistä huolimatta.
        10 vuotta, hävikki 5,4kg josta "kuivalihan" osuus 1,8kg. Kuivaliha? Pelkkä proteiinimassa. Nesteet ja rasvat vähennettynä.
        Tiedän tasan tarkkaan miten treenaan ja mitä syön.
        76v.

        Joo. Raskas liikunta ja laihduttaminen ei ole hyvä yhdistelmä koska molemmat lisäävät kataboliaa. Erityisesti raskas aerobinen liikunta syö lihaksia tuossa tapauksessa.

        Bodarit menettävät aika massiivisesti lihasta kilpailukaudella mutta kun rasvaprosentti on massakaudella tuollaiset 15 ja kilpailukaudella 7 niin rasvaa ei tarvitse vähentää kuin 7 kg. Lihasta lähtee ehkä 5 kg. Ravinto koostuu liki pelkästään proteiinista ja hiihydraatista.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Kuinka paljon olet laihduttanut ilman lihaskatoa ja kuinka olet varmistanut että lihaskatoa ei ole syntynyt?

        Patric Borg kertoo tässä artikkelissa lihaskadosta 'Laihduta rasvaa, älä lihasta – asiantuntija neuvoo, miten'. Lihaskadon välttäminen on siis poikkeuksellista.

        Laihduin noin 12 kk aikana noin 36 kg, ilmanlisättyä liikunta.

        Lääkäri sanoi minulle että kaikki veriarvoni ovat priimaa, eli ravinto on ollut oikein ladittua ja että minulla ei ole mitään sairautta joka aiheuttaisi lihaskatoa eli sarkopeniaa. Sarkopenian auheuttajia ovat mm geneettiset ja hormonaaliset sairaudet, ohjelmoitunut solukuolema sekä lihasten vähentynyt käyttö. Seuraavissa dokumenteissa on paljon tietoa sarkopenian aiheuttajista: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5069191/ ja https://www.medicalnewstoday.com/articles/325439.php

        Sinä olet ymmärtänyt täysin väärin mitä Patrik Borg kertoo. Hän kertoo, että peljästykää mörköä nimeltä "lihaskato" ja kiiruhtakaa ostamaan minun kirjojani ja ostakaa myös pääsylippuja kaikille luennoilleni.

        Laihdutus, eli vajaa energiansaanti, ei aiheuta sarkopeniaa paitsi jos vajaa energiansaanti kestää niin kauan että aivan kaikki varastoitunut rasva on kulutettu. Ehtoina tietenkin on että 1) diettista saa tarvittavan/oikean määrän poteiineja laajakirjoisesti ja että 2) ei vähennä fyysisiä aktivitettejaan.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Laihduin noin 12 kk aikana noin 36 kg, ilmanlisättyä liikunta.

        Lääkäri sanoi minulle että kaikki veriarvoni ovat priimaa, eli ravinto on ollut oikein ladittua ja että minulla ei ole mitään sairautta joka aiheuttaisi lihaskatoa eli sarkopeniaa. Sarkopenian auheuttajia ovat mm geneettiset ja hormonaaliset sairaudet, ohjelmoitunut solukuolema sekä lihasten vähentynyt käyttö. Seuraavissa dokumenteissa on paljon tietoa sarkopenian aiheuttajista: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5069191/ ja https://www.medicalnewstoday.com/articles/325439.php

        Sinä olet ymmärtänyt täysin väärin mitä Patrik Borg kertoo. Hän kertoo, että peljästykää mörköä nimeltä "lihaskato" ja kiiruhtakaa ostamaan minun kirjojani ja ostakaa myös pääsylippuja kaikille luennoilleni.

        Laihdutus, eli vajaa energiansaanti, ei aiheuta sarkopeniaa paitsi jos vajaa energiansaanti kestää niin kauan että aivan kaikki varastoitunut rasva on kulutettu. Ehtoina tietenkin on että 1) diettista saa tarvittavan/oikean määrän poteiineja laajakirjoisesti ja että 2) ei vähennä fyysisiä aktivitettejaan.

        Kun ihminen kuolee nälkään niin lihakset ja jopa sisäelimet käytetään glukoosin tuotantoon mutta elimistöön jääkyllä rasvaa.

        Et siis mitannut mitenkään lihaksen määrää laihdutuksen aikana.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Kun ihminen kuolee nälkään niin lihakset ja jopa sisäelimet käytetään glukoosin tuotantoon mutta elimistöön jääkyllä rasvaa.

        Et siis mitannut mitenkään lihaksen määrää laihdutuksen aikana.

        "Et siis mitannut mitenkään lihaksen määrää laihdutuksen aikana."

        Tuo täytyy olla kehonkoostumuksen ennustushärveli -mainos (bioimpedanssi-härveli) koska se on ainoa jota kukaan voi itse käyttää. Lihasten massan voi mittauttaa, mutta sellaiset tutkimukset tehdään sairaaloissa enkä edes ole viitsinyt kysyä mitä ne maksaisivat, mutta tonnista ylöspäin joka tapauksessa.

        En myöskään mitannut esimerkiksi pituuttani, silmieni etäisyyttä toisistaan tai ihonväriäni koska niihinkään laihduttaminen ei vaikuta.

        Tämä väiteesi ei ole totta: "Kun ihminen kuolee nälkään niin lihakset ja jopa sisäelimet käytetään glukoosin tuotantoon mutta elimistöön jääkyllä rasvaa." Kaikesta jää jotain roipetta jäljelle.


      • Anonyymi kirjoitti:

        "Et siis mitannut mitenkään lihaksen määrää laihdutuksen aikana."

        Tuo täytyy olla kehonkoostumuksen ennustushärveli -mainos (bioimpedanssi-härveli) koska se on ainoa jota kukaan voi itse käyttää. Lihasten massan voi mittauttaa, mutta sellaiset tutkimukset tehdään sairaaloissa enkä edes ole viitsinyt kysyä mitä ne maksaisivat, mutta tonnista ylöspäin joka tapauksessa.

        En myöskään mitannut esimerkiksi pituuttani, silmieni etäisyyttä toisistaan tai ihonväriäni koska niihinkään laihduttaminen ei vaikuta.

        Tämä väiteesi ei ole totta: "Kun ihminen kuolee nälkään niin lihakset ja jopa sisäelimet käytetään glukoosin tuotantoon mutta elimistöön jääkyllä rasvaa." Kaikesta jää jotain roipetta jäljelle.

        Jos nyt lukisit vaikka tämän nälkäkuolemasta 'Jollei energiaa ja muita ravintoaineita tule ruoasta, ne otetaan omista kudoksista.'

        Jos laihdut 3 kg per kuukausi niin lihaskato on ollut merkittävää. Tuotahan on helppo seurata esimerkiksi mittanauhalla kun mittaa lihaksia.

        Tässä Juha Hulmin mietteitä lihaskadosta laihdutuksen aikana' Rasvan lähtö ja lihasmassan säästäminen dieetillä: säästöliekki ja proteiinin merkitys – Hulmi ja Laakso'. Hulmi on liikuntatieteen tohtori mutta varmaan taas mielestäsi helppoheikki.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Jos nyt lukisit vaikka tämän nälkäkuolemasta 'Jollei energiaa ja muita ravintoaineita tule ruoasta, ne otetaan omista kudoksista.'

        Jos laihdut 3 kg per kuukausi niin lihaskato on ollut merkittävää. Tuotahan on helppo seurata esimerkiksi mittanauhalla kun mittaa lihaksia.

        Tässä Juha Hulmin mietteitä lihaskadosta laihdutuksen aikana' Rasvan lähtö ja lihasmassan säästäminen dieetillä: säästöliekki ja proteiinin merkitys – Hulmi ja Laakso'. Hulmi on liikuntatieteen tohtori mutta varmaan taas mielestäsi helppoheikki.

        "lihaskato on ollut merkittävää. Tuotahan on helppo seurata esimerkiksi mittanauhalla kun mittaa lihaksia."

        Täällä https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5771660/ "Current body composition measurement techniques" eli: 'Nykyiset kehonkoostumuksen mittaustekniikat" selvitetään mittausmenetelmiä. Mittanauhaa ei siinä mainita ja kehonkoostumuksen ennustushärveli (bioimpedanssi-härveli) dissataan aivan liian epätarkkana.

        Väitteesi että lihasmassan (kg) määrää/muutosta voisi mitata mittanauhalla (m) on vähintäänkin lapsellinen. Laihdutettaessa tapahtuu rasvakatoa kaikkialta, ei lihaskatoa, mittanauhalla saatu tulos kyllä osoittaa eteneeko rasvakato vai ei.

        Rasvakadosta muuten kärsin laihdutusprosessin aikana (joka oli noin 12 kk) rasbvaa katosi vyötäröltä noin viisi tuumaa ja sen jälkeen on esiintynyt rasvakatoa vielä noin yksi tuuma (noin 4 kk aikana). Mitattu vyön avulla (jossa pienin yksikkö on likimain yksi tuuma), kyseessä on siis vyön kohdalla oleva kehonympärys, ei rasvakerroksen paksuus, ja samat housut sekä sama vyö.


      • Anonyymi kirjoitti:

        "lihaskato on ollut merkittävää. Tuotahan on helppo seurata esimerkiksi mittanauhalla kun mittaa lihaksia."

        Täällä https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5771660/ "Current body composition measurement techniques" eli: 'Nykyiset kehonkoostumuksen mittaustekniikat" selvitetään mittausmenetelmiä. Mittanauhaa ei siinä mainita ja kehonkoostumuksen ennustushärveli (bioimpedanssi-härveli) dissataan aivan liian epätarkkana.

        Väitteesi että lihasmassan (kg) määrää/muutosta voisi mitata mittanauhalla (m) on vähintäänkin lapsellinen. Laihdutettaessa tapahtuu rasvakatoa kaikkialta, ei lihaskatoa, mittanauhalla saatu tulos kyllä osoittaa eteneeko rasvakato vai ei.

        Rasvakadosta muuten kärsin laihdutusprosessin aikana (joka oli noin 12 kk) rasbvaa katosi vyötäröltä noin viisi tuumaa ja sen jälkeen on esiintynyt rasvakatoa vielä noin yksi tuuma (noin 4 kk aikana). Mitattu vyön avulla (jossa pienin yksikkö on likimain yksi tuuma), kyseessä on siis vyön kohdalla oleva kehonympärys, ei rasvakerroksen paksuus, ja samat housut sekä sama vyö.

        Eli kun professorit ja tohtorit väittävät että laihduttaessa lihaskatoa tulee ja sitä enemmän mitä nopeammin laihdut niin sitä enemmän etkä pysty edes itsesi kohdalla todistamaan niin sinua pitäisi uskoa eikä asiantuntijoita?


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Eli kun professorit ja tohtorit väittävät että laihduttaessa lihaskatoa tulee ja sitä enemmän mitä nopeammin laihdut niin sitä enemmän etkä pysty edes itsesi kohdalla todistamaan niin sinua pitäisi uskoa eikä asiantuntijoita?

        Tätä "keskustelua" seuraavien kannattaa katsoa seuraava google-haku: https://www.google.com/search?q=lihaskato ja sitten kun asiaan kuuluvien linkkien sivuja on naksutellut riittävän monta eteenpäin, vasta sitten sieltä alkaa tulemaan helppoheikkien väitteitä ja mainoksia.

        Lihaskato eli sarkopenia on sairaus, lopun alku, tilanne jota ei voi muuttaa/korjata. Lihaskatoa ei voi tapahtua laihdutuksen takia. Professorit ja tohtorit jotka ovat valinneet tämän uskomusalan tienistiensä lähteeksi varmaankin käyttävät sanaa "lihaskato", sehän kuullostaakin niin pelottavalta, ja on sitä. Mutta laihdutus ei lihaskatoa aiheuta.

        Lihasmassa muuttuu eli vaihtelee, siis pienenee tai lisääntyy, riippuen proteiinien saamattomudesta/saannista sekä lihasvoiman käytönpuuttesta/käytöstä. Siksi laihdutus voi epäsuorasti johtaa lihasmassan muutokseen.


    • Anonyymi

      >>> "Lihaskato" on helppoheikeille erittäin hyvä pelotelutermi asiakashankintaa ja myynnninedistämistä varten...

      Viimeksi väitit että Euroopan Yhteisön lainlaatijat ovat helppoheikkejä. Sinua on sen jälkeen enää kovin vaikeaa uskoa.

      • Juu ja lihavuustutkijat ovat helppoheikkejä. Taitavat olla kaikki muutkin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ammuskelu Härmän häjyissä

      Onko jollain enempää tietoa?
      Seinäjoki
      433
      13500
    2. Onneksi olkoon sait mut vittuuntumaan

      Sapettanu koko helvetin päivän.
      Ikävä
      61
      2654
    3. Romaanien ammuskelu

      Romaanit vähän ammuskeli härmän häjy,osu sivullisiin,ja nyt nää romanit ihmettelee miksi heitä ei päästetä ravintoloihin
      Seinäjoki
      158
      2653
    4. Siis oikeasti S... En ymmärrä...

      Oletko se sinä joka täällä kaipailee? Kaikki täsmää.
      Ikävä
      83
      2612
    5. Onko jotain sanottavaa vielä, nyt voi kertoa

      Poistun kohta täältä ja unohdan ajatuksen naimisiin menosta. Mieheltä
      Ikävä
      37
      2097
    6. Oho! Varmistusta odotellaan.

      Pitäneekö paikkansa? "🇺🇦Ukrainian drones hit a 🇷🇺Russian Tu-22M3 bomber at the Olenya airfield,"
      NATO
      171
      2068
    7. Keksin sinulle tänään uuden lempinimen

      Olet kisu-muija. Mitäs tykkäät älynväläyxestäni?
      Ikävä
      81
      1967
    8. Mitä sitten ikinä teetkin

      Mun on aika mennä J mies. Olen ollut niin tyhmä. Kaikkea mukavaa elämääsi edelleen toivotan ja ihanaa elämän jatkoa. Mei
      Ikävä
      42
      1545
    9. Saanko selityksen?

      Mikä minus oli vialla? Ulkonäkö, teinkö jotain väärin, sanoinko jotain..? Haluisin vaa tietää :(
      Ikävä
      64
      1507
    10. Mies mistä oikein suutuit?

      Yhtäkkiä vaan häippäsit täältä... 😢
      Ikävä
      22
      1480
    Aihe