Perunan kuorinta helpoksi

Anonyymi

6

<50

Vastaukset

  • Jos ei viitsi katsoa, niin videolla tekee perunan ympäri viillon ennen keittämistä, keitettynä sitten kuori lähtee helposti. Sama taitaa toimia tomaatin kuorinnassa.

    • Isot perunat voi vaan halkaista, mutta menee varmaan hiukan ravinteita keitinveteen, vaikka ei kai perunassa paljon olekaan. Olen nykyään niin laiska kuorimaan että syön usein kuorineen ellei ole kovin paksut.


    • Anonyymi kirjoitti:

      Isot perunat voi vaan halkaista, mutta menee varmaan hiukan ravinteita keitinveteen, vaikka ei kai perunassa paljon olekaan. Olen nykyään niin laiska kuorimaan että syön usein kuorineen ellei ole kovin paksut.

      Viillostakin menee ravintoaineita keitinveteen. Itse syön myös kuorineen, suorastaan pidän perunan kuoren mausta, napsin vain huonot kohdat pois jos niitä on. Söin eilen keitetyn punajuuren kuorineen rosollissa, en huomannut maussa mitään eroa kuorittuun. Myös porkkanan raastan kuorineen, pesen kyllä hyvin harjalla. Lanttua, jota käytän myös raasteena, en ole vielä kuorineen syönyt.


    • Anonyymi kirjoitti:

      Viillostakin menee ravintoaineita keitinveteen. Itse syön myös kuorineen, suorastaan pidän perunan kuoren mausta, napsin vain huonot kohdat pois jos niitä on. Söin eilen keitetyn punajuuren kuorineen rosollissa, en huomannut maussa mitään eroa kuorittuun. Myös porkkanan raastan kuorineen, pesen kyllä hyvin harjalla. Lanttua, jota käytän myös raasteena, en ole vielä kuorineen syönyt.

      Solaniinia on mukamas kuorissa aina vaikka ei olisi vihreä peruna, mutta tuskin kovinkaan haitallisia määriä. Ohut kuoriset perunat olen itsekin laiskuuttani syönyt kuorineen, mutta kyllä sen maun erottaa enkä oikein tykkää. Joskus olen syönyt porkkanalaatikkoa kuorineen tehdyistä porkkanoista ja aika hirveää oli. Raakana syön kyllä porkkanoita kuorineen, mutta paremman makuista olisi ilman.

      Punajuuressa ainakin isommissa on niin paksut kuoret että tuskinpa on hyvää. Punajuuren lehdissä on nitraattia joten luultavasti myös kuorissa, mutta keittäessä vähenee.
      https://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/402925/Vaarallinen+villitys+ravintoloissa++ala+syo+punajuurien+naatteja

      Pienenä ja tuoreena melkein mikä vaan menee kuorineen, mutta ainakin lanttuihin tulee isoina puumaiset kuoret. Banaaninkuoristakin tekevät ruokaa, mutta niissä on paljon myrkkyjä.

      Toinen ääripää on kokeilla tuhlata kuorimalla älyttömän paksusti.


  • Onko tuo se vessaharja akkuporakoneeseen niksi?

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

  1. Hengityssuoja, viruksia vastaan. Ihan pelleilyäkö?

    Kuulemma hengityssuojaimet ovat loppuneet niin apteekeista kuin tukkureiltakin, kertoo Hesari. "Hengityssuojaimet loppuivat tukkureilta ja monista ap
    Maailman menoa
    64
    2886
  2. Mä välitän susta

    edelleen paljon, sitä ei mikään koskaan muuta, enkä halua sulle mitään pahaa. Toivon että olet onnellinen. Itse tyydyn osaani ja yritän pärjätä näillä
    Ikävä
    55
    718
  3. Tiedät nainen itekin

    jos me ruvettas niin haluaisin; että oltais vain toisia varten. Sinusta en kyllä ole yhtään varma. :(
    Ikävä
    31
    517