Onpa kätevä niksi, täytyy testata heti ensi kerralla.
https://www.is.fi/ruokala/ajankohtaista/art-2000006314593.html
Helpottaa varmaan ohutkuorisissakin, vaikka ei noin helposti lähtisikään.
Perunan kuorinta helpoksi
6
137
Vastaukset
- Anonyymi
Jos ei viitsi katsoa, niin videolla tekee perunan ympäri viillon ennen keittämistä, keitettynä sitten kuori lähtee helposti. Sama taitaa toimia tomaatin kuorinnassa.
- Anonyymi
Isot perunat voi vaan halkaista, mutta menee varmaan hiukan ravinteita keitinveteen, vaikka ei kai perunassa paljon olekaan. Olen nykyään niin laiska kuorimaan että syön usein kuorineen ellei ole kovin paksut.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Isot perunat voi vaan halkaista, mutta menee varmaan hiukan ravinteita keitinveteen, vaikka ei kai perunassa paljon olekaan. Olen nykyään niin laiska kuorimaan että syön usein kuorineen ellei ole kovin paksut.
Viillostakin menee ravintoaineita keitinveteen. Itse syön myös kuorineen, suorastaan pidän perunan kuoren mausta, napsin vain huonot kohdat pois jos niitä on. Söin eilen keitetyn punajuuren kuorineen rosollissa, en huomannut maussa mitään eroa kuorittuun. Myös porkkanan raastan kuorineen, pesen kyllä hyvin harjalla. Lanttua, jota käytän myös raasteena, en ole vielä kuorineen syönyt.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Viillostakin menee ravintoaineita keitinveteen. Itse syön myös kuorineen, suorastaan pidän perunan kuoren mausta, napsin vain huonot kohdat pois jos niitä on. Söin eilen keitetyn punajuuren kuorineen rosollissa, en huomannut maussa mitään eroa kuorittuun. Myös porkkanan raastan kuorineen, pesen kyllä hyvin harjalla. Lanttua, jota käytän myös raasteena, en ole vielä kuorineen syönyt.
Solaniinia on mukamas kuorissa aina vaikka ei olisi vihreä peruna, mutta tuskin kovinkaan haitallisia määriä. Ohut kuoriset perunat olen itsekin laiskuuttani syönyt kuorineen, mutta kyllä sen maun erottaa enkä oikein tykkää. Joskus olen syönyt porkkanalaatikkoa kuorineen tehdyistä porkkanoista ja aika hirveää oli. Raakana syön kyllä porkkanoita kuorineen, mutta paremman makuista olisi ilman.
Punajuuressa ainakin isommissa on niin paksut kuoret että tuskinpa on hyvää. Punajuuren lehdissä on nitraattia joten luultavasti myös kuorissa, mutta keittäessä vähenee.
https://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/402925/Vaarallinen villitys ravintoloissa ala syo punajuurien naatteja
Pienenä ja tuoreena melkein mikä vaan menee kuorineen, mutta ainakin lanttuihin tulee isoina puumaiset kuoret. Banaaninkuoristakin tekevät ruokaa, mutta niissä on paljon myrkkyjä.
Toinen ääripää on kokeilla tuhlata kuorimalla älyttömän paksusti.
- Anonyymi
Onko tuo se vessaharja akkuporakoneeseen niksi?
- Anonyymi
Tarkoitettu uusille perunoille, joista kuori irtoaa helposti.
https://www.mtvuutiset.fi/makuja/artikkeli/kuori-perunat-sekunneissa-tiesitko-naita-pottufaktoja/4388582
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Alle 15 oli
Arvasi että lapsi asialla hallin palossa. Surullista. Mutta jos osaa/kykenee käyttää tulentekovehkeitä niin pitää osata1203268Heh, persut = vassarit = 10,0 %
Minja tuli nyt jo Riikan rinnalle, sitten alkaa tekemään kaulaa. Molemmilta kympin arvoinen suoritus! https://www.hs.f2522063Paula Koivuniemi täyttää tänään 78 vuotta! Sydämelliset onnittelut!
Paula Koivuniemi, tuo suomalaisen iskelmän ikoninen artisti, täyttää tänään 78 vuotta. Muutaman vuoden estradeilta pois641999- 1361879
Olen miettinyt pitkään miksi hän ei uskalla
Hän kyllä yrittää tiedän sen ja olen yrittänyt olla helposti lähestyttävä ystävällinen lempeä jne. mutta silti hän yhä v641382- 971297
Juhannusterveiset kaivatulle
Onko teillä yhteisiä juhannuksia vietettynä ja millaista juhannusta viettäisit kaivattusi kanssa juhannuksena 2025? 🌻931257- 611215
- 591187
- 701083