Minkä verran makeaa on liikaa?

Anonyymi

Minkä verran suklaata, karkkia ja leivonnaisia aikuiset ihmiset vetää?
Olen yli 30-vuotias mies, pitkä mutta todella laiha, ja syön välillä vaikka litran jäätelöä tai 200 g suklaata kerralla, vaikka parinakin peräkkäisenä päivänä.

6

<50

Vastaukset

 • Kiinnitin viestissäsi huomiota sanaan "välillä". Silloin tällöin voi syödä ihan mitä vain, vaikka kuinka epäterveellistä, kun päivittäinen arkiruokavalio on kunnossa. Jos sen sijaan elät enimmäkseen herkuilla, voi olla, ettet saa tarpeeksi välttämättömiä ravintoaineita. Ei paino ole terveyden mittari, voit olla laiha juuri siksi, ettet syö tarpeeksi oikeaa ruokaa.

  Usein ihmisillä tulee iltapäivällä hirveä makeanhimo, eivätkä he huomaa, että kyse on ihan vanhanaikaisesta nälästä. Makeanhimo kielii usein alhaisesta verensokerista, ja verensokeri putoaa alas silloin kun edellisestä oikeasta ateriasta on liian pitkä aika.

  • Oon tän kirjoittajan kans samaa mieltä.

   Iltapäivällä voi tulla kauhee nälkä mutta älä korvaa sitä herkuilla


 • Älkää tuhotko terveytänne syömällä liikaa makeaa sokeripitoista ruokaa koska sulaakseen se kuluttaa paljon haiman erittämää insuliinia ja saatte lopulta diabeteksen myöhemmin. Liika hiilihydraatti määrä on aina haitaksi.
  Ottakaa selville tietyt perusasiat. Eläinperäinen proteiini on tärkeää samoin riittävå määrä rasvaa koska ne tuovat kylläisyyden tunteen eikä tee mieli makeata ja olo on hyvä. Kenenkään ei pitäisi syödä margariiinia,rasbvatonta maito litkuja ja kevyt tuotteita koska ne eivät tyydytä nälkää mutta lisäävät huonoa oloa ja makean nälkää.
  Jos ru8kavaloi on oikea niin ei tule mielihaluja syödä liikaa ja paino pysyy kurissa.

 • WHO:n suositus sokerin osuudeksi ravinnossa on korkeintaan 5 % energiasta.

  Suosittelisivat alhaisempaa sokerin osuutta, jos sellaisia tutkimuksia olisi riittävästi.

  Esim engl hammaslääkäriryhmä on tutkimuksissaan päätynyt siihen, jo 2,5 % sokerin osuus olisi merkittävä "punaisella liikennevalolla".

  WHO toteaa myös, että ihminen ei tarvitse lisättyä sokeria lainkaan.

  • Niinpä. Koska elimistö saa sokereita kaikista hiilihydraateista kuten peruna , pasta, leipä ......

   Ylimääräinen sokeri muuttuu rasvaksi ja varastoituu mutta jos elimistö tottuu käyttämään energian lähteenä vain sokereita niin se varastorasva ei kulu eikä sitä käytetä energiaksi.

   Jos taas aloittaa liian äkisti sokerin vähentämisen niin pitää h uomioida että elimistö on ehkä pitkän ajan kuluessa tottunut käyttämään vain sitä energianlähteenä ja sokerin vajaus veressä voi käydä vaaralliseksi. Tästä syystä esim se joku ulkomaalainen poika kuoli kun hänen äiti laittoi hänet äkisti sokeripaastolle.

   Eli jos haluaa muuttaa aineenvaihduntaansa terveellisemmäksi niin vähentää vähitellen sokereita ja totuttaa elimistön käyttämään rasvoja. Siis lisää rasvojen osuutta ruuassa : täysmaito, voi, kerma, kananmunat, eli se perinteinen ruokavalio rasvattomien sijaan.


suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Aamun kolari ja tienhoito

  Aamulla tapahtui kuolonkolari hiljaisten risteyksen kohdalla. Ajettiin juuri ennen kolaria Kuusamo-Suomusalmi väliä. Ehdittiin Suomussalmelle kun alk
  Suomussalmi
  49
  1345
 2. Oliko autokolarissa ollut...

  ... lapsia? Tämän aamusessa.
  Suomussalmi
  1
  673
 3. Sun katseessa on jotain mikä ei sovi sinne

  Sellaista surumielisyyttä. Vaikka muuten vaikutat olevan iloinen ja puhelias. Kerran aiemmin ajattelin, että se on voisi olla halveksuntaa mua kohtaan
  Ikävä
  31
  563
 4. Työssäkäyvien köyhyys

  oli uutisissa. Jopa 200 000 ihmistä saattaa ajoittain tarvita sosiaaliapua "pärjätäkseen palkallaan". Silppu- ja osa-aikatyöt eivät lyö leiville.
  Maailman menoa
  92
  499