Diabetes ja hypokoira

Anonyymi

Onko diabetes niin vakava sairaus, että sillä perusteella saa koiran viedä ruokakauppaan, kun kyseessä on ns. hypokoira?

Itse kun en halua syödä elintarvikkeita, joita koira on nuoleskellut. Aloitteleva hypokoira, joka vasta alalle kouluttautuu ei osaa vielä käyttäytyä ruokakaupassa. Mitäs tähän sanoo Suomen elintarvikelainsäädäntö?

6

197

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ongelma lienee juurikin tuossa että koiraa pitää kouluttaa autenttisessa ympäristössä ja se voi aiheuttaa allergia- ja hygieniaongelmia.
      Itsellänikin on diabetes, mutten tarvitse koiraa verensokerini tarkkailuun, kun siihen on olemassa laitteetkin. Luulisi myös, että kaupassa käynti ei olisi diabeetikolle suuri terveysriski, niin että koiraa ei tarvitsisi viedä elintarvikepuolelle. Eihän koiria saa viedä edes toriaikaan torille, miten sitten ahtaisiin ruokakauppoihin, jossa elintarvikkeita on hyvinkin alhaalle asetettuna.

    • Anonyymi

      Vain opaskoirat saavat asioida elintarvikekaupoissa - toki eivät hekään yksin.
      Muut koirat jäävät ulos.

      • Anonyymi

        Juuri näin facebook-jutun, jossa hypokoiraa koulutettiin ja kyllä se siellä ruokakaupassa oli sivuilla. Oli jonkun toimittajan tekemä juttu.

        Kaupan omistaja ei sitten ole kait tiennyt mitään elintarvikelainsäädännöstä, jos häiläävä, keskenkasvuinen koira sää hääräillä koulutusmielessä ruokakaupassa?

        Mielestäni juurikin hypokoira ei ole saman arvoinen kuin opaskoira ja väitän ettei siitä opaskoirastakaan ole hyötyä elintarvikekaupassa. Ennemmin siellä ottaa henkilökunnan avuksi.

        Kyllä näille koirille pitäisi olla koiraparkit, sillä juurikin opaskoirastakin on hyötyä esim. liikenteessä, muttei kaupassa. Samoin tällaisesta hypokoirasta on hyötyä enemmän kauppamatkoilla, etenkin jos liikkuu jalan ja matkaan kuluu aikaa.

        Summa summarun - ei minkäänlaisia koiria sinne, missä myydään elintarvikkeita, kiitos.


    • Anonyymi

      Ei pitäisi laskea mitään rakkeja mihinkään. Rakkien levittämät taudit leviää samaa tahtia kuin rakkien määrä ja paikat mihin niitä saa tuoda, kohta ei mitkään antibiootitkaan tehoa enää sairauksiin. Tovottavasti rakit kielletään mahdollisimman pian ilmastosyidenkin takia.

      • Anonyymi

        Koirat eivät ole kovin puhtaita eläimiä, koska syövät helposti ulosteita ja jotkut jopa haluavat piehtaroida toisten koirien ulosteissa. Tosin kyllä kaupassa käy hyvin likaisia ja pahanhajuisia ihmisiäkin. Tänään näin vanhan miehen, jolla oli hyvin likainen takki päällään, hihan suut aivan mustat. Kassalla jonossa oli nainen, joka oli epäsiisti ja haisi muullekin kuin vanhalle tupakalle.

        Joskus tuntuu naurettavalta että hajusteita ollaan kieltämässä julkisilla paikoilla, mutta paskalle s kyllä haista. :D

        Koiria on kyllä liikaa ja on paljon ihmisiä, jotka eivät ole osanneet kouluttaa koiriaan, eikä niitä sen vuoksi voi jättää kotiin yksin. Yksin olleessaan kouluttamattomat koirat haukkuvat taukomatta, tekevät tuhoa, syövät huonekalut, seinät, ovet ja patjat, jonka vuoksi niiden liikkumatila pitää rajata. Koiranomistajaa odottaa kotona myös virtsaa, oksennusta ja paskaa, jos kotiintuloaika yhtään venyy tai muutenkin satunnaisesti. Mutta silti, jos koiran on ottanut, pitää käsittää, ettei sitä voi ottaa mukaan joka paikkaan.

        Meillä töissä tehtiin päätös, että koiria ei saa tuoda päivähoitoon työpaikalle. Tuntuu kummalta, että työnantajan piti tämä kieltää. Koiranomistajilla ei itsellä äly riittänyt ymmärtämään, ettei koira kuulu toimistoon. :D


    • Anonyymi

      "Hypokoiran on vuodesta 2017 lähtien saanut ottaa mukaan myös kauppareissulle elintarvikekauppaan."

      Hypokoira on avustajakoiraan rinnastettava opas. Yleensä ehkä diabeetikko yleensä huomaa verensokerin vaihtelut mutta joillakin esimerkiksi matalat voivat iskeä todella yllättäin niin, ettei niihin itse edes huomaa reagoida. Etenkin pitkään sairastaneilla ja joilla on hyvä vs tasapaino (verensokerit siinä 5-8 välissä enimmäkseen) saattaa ns. "matalan tuntemukset" kadota melkein kokonaan, jolloin matala saattaa oikeasti tipauttaa ihan pienessä hetkessä varoittamatta millään tavalla.

      Sensorit ovat sellaisia, että niitä täytyy käyttää, ne eivät ole koko ajan jotenkin kropassa kiinni niin, että ne hälyttäisivät jos verensokeri on liian matala. Hypokoira sen sijaan väsymättä seuraa omistajansa verensokeria, oli kyseessä mikä tilanne tahansa. Hypokoira on koulutettu myös käyttäytymään sivistyneesti missä tahansa tilanteessa ja tekemään työtään, ei se yritä kiivetä mihinkään leikkelehyllylle viemään tavaroita - tai jos yrittää, on koulutus jäänyt kesken! :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1262
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1245
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1166
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1164
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1143
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1141
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1134
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1127
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1119
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1110
    Aihe