Diabetes ja hypokoira

Anonyymi

Onko diabetes niin vakava sairaus, että sillä perusteella saa koiran viedä ruokakauppaan, kun kyseessä on ns. hypokoira?

Itse kun en halua syödä elintarvikkeita, joita koira on nuoleskellut. Aloitteleva hypokoira, joka vasta alalle kouluttautuu ei osaa vielä käyttäytyä ruokakaupassa. Mitäs tähän sanoo Suomen elintarvikelainsäädäntö?

5

<50

Vastaukset

 • Ongelma lienee juurikin tuossa että koiraa pitää kouluttaa autenttisessa ympäristössä ja se voi aiheuttaa allergia- ja hygieniaongelmia.
  Itsellänikin on diabetes, mutten tarvitse koiraa verensokerini tarkkailuun, kun siihen on olemassa laitteetkin. Luulisi myös, että kaupassa käynti ei olisi diabeetikolle suuri terveysriski, niin että koiraa ei tarvitsisi viedä elintarvikepuolelle. Eihän koiria saa viedä edes toriaikaan torille, miten sitten ahtaisiin ruokakauppoihin, jossa elintarvikkeita on hyvinkin alhaalle asetettuna.

 • Vain opaskoirat saavat asioida elintarvikekaupoissa - toki eivät hekään yksin.
  Muut koirat jäävät ulos.

  • Juuri näin facebook-jutun, jossa hypokoiraa koulutettiin ja kyllä se siellä ruokakaupassa oli sivuilla. Oli jonkun toimittajan tekemä juttu.

   Kaupan omistaja ei sitten ole kait tiennyt mitään elintarvikelainsäädännöstä, jos häiläävä, keskenkasvuinen koira sää hääräillä koulutusmielessä ruokakaupassa?

   Mielestäni juurikin hypokoira ei ole saman arvoinen kuin opaskoira ja väitän ettei siitä opaskoirastakaan ole hyötyä elintarvikekaupassa. Ennemmin siellä ottaa henkilökunnan avuksi.

   Kyllä näille koirille pitäisi olla koiraparkit, sillä juurikin opaskoirastakin on hyötyä esim. liikenteessä, muttei kaupassa. Samoin tällaisesta hypokoirasta on hyötyä enemmän kauppamatkoilla, etenkin jos liikkuu jalan ja matkaan kuluu aikaa.

   Summa summarun - ei minkäänlaisia koiria sinne, missä myydään elintarvikkeita, kiitos.


 • Ei pitäisi laskea mitään rakkeja mihinkään. Rakkien levittämät taudit leviää samaa tahtia kuin rakkien määrä ja paikat mihin niitä saa tuoda, kohta ei mitkään antibiootitkaan tehoa enää sairauksiin. Tovottavasti rakit kielletään mahdollisimman pian ilmastosyidenkin takia.

  • Koirat eivät ole kovin puhtaita eläimiä, koska syövät helposti ulosteita ja jotkut jopa haluavat piehtaroida toisten koirien ulosteissa. Tosin kyllä kaupassa käy hyvin likaisia ja pahanhajuisia ihmisiäkin. Tänään näin vanhan miehen, jolla oli hyvin likainen takki päällään, hihan suut aivan mustat. Kassalla jonossa oli nainen, joka oli epäsiisti ja haisi muullekin kuin vanhalle tupakalle.

   Joskus tuntuu naurettavalta että hajusteita ollaan kieltämässä julkisilla paikoilla, mutta paskalle s kyllä haista. :D

   Koiria on kyllä liikaa ja on paljon ihmisiä, jotka eivät ole osanneet kouluttaa koiriaan, eikä niitä sen vuoksi voi jättää kotiin yksin. Yksin olleessaan kouluttamattomat koirat haukkuvat taukomatta, tekevät tuhoa, syövät huonekalut, seinät, ovet ja patjat, jonka vuoksi niiden liikkumatila pitää rajata. Koiranomistajaa odottaa kotona myös virtsaa, oksennusta ja paskaa, jos kotiintuloaika yhtään venyy tai muutenkin satunnaisesti. Mutta silti, jos koiran on ottanut, pitää käsittää, ettei sitä voi ottaa mukaan joka paikkaan.

   Meillä töissä tehtiin päätös, että koiria ei saa tuoda päivähoitoon työpaikalle. Tuntuu kummalta, että työnantajan piti tämä kieltää. Koiranomistajilla ei itsellä äly riittänyt ymmärtämään, ettei koira kuulu toimistoon. :D


suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. En ymmärrä holokaustin kieltäjiä?

  Aivan sama kuin kieltäisi ettei 2 maailmansotaa ole ollutkaan. Onko heillä pimeä alue tuolta osin vai onko se tahallista kieltämistä. Jos myöntäisi se
  Maailman menoa
  351
  3061