Onhan Suomessa tapahtunut!

Pari viikkoa ennen reissuun lähtöäni tein avauksen ”Poliittisella rintamalla rauhallista”. Sen jälkeen alkoi postilakko, mutta muuten rauha jatkui. Kahden viikon matkani aikana on sitten tapahtunut! Postilakko on päättynyt, mikä on hyvä asia, ja pääministeri Rinne on eronnut, lieneekö hyvä vai huono asia. Onkohan siinä kepu ollut jotenkin osallisena? Vai onko Rinne todella kärähtänyt valehtelusta? Valehtelemista ei toki pidettäne pääministerille suotavana, vaikka se alemmilla poliitikoilla on lähes yhtä yleistä kuin eräillä tällä palstallakin, eli valehdellaan tekemisistään ja omasta persoonastaankin.

Sama hallitus kuitenkin jatkaa ja pääministerin paikka säilyy sdp:llä. Sanna Marin näkyy ensin olleen vahvin ehdokas uudeksi pääministeriksi, mutta nyt Antti Lindman on tainnut kiriä hänen kintereilleen. Kumpikaan ei paha. Mutta jos Sanna voittaisi, hänestä Suomi saisi historiansa kolmannen naispääministerin, varmaan pitkäaikaisemman kuin kaksi edeltäjäänsä, Jäätteenmäki ja Kiviniemi.

Matkoilla taas olin, Thaimaassa tällä kertaa, viikon Bangkokissa ja viikon Pattayalla. Matkallani Suomen tapahtumat eivät päätäni vaivanneet, en niistä tosin olisi saanut tietääkään, kun minulla ei ole ”läppäriä”, jolla olisin niistä tietoja saanut. Niin Bangkokin kuin Pattayankin hotellihuoneeni kymmenien tv-kanavien joukossa oli kyllä myös BBC ja CNN, mutta ei niiltä mitään uutisia Suomesta tullut. Vasta lähtöäni edeltävänä päivänä sain hotellimme altaalla niistä kuulla eräältä ”läppäriään” selaavalta matkatoverilta.

Tämä matkani oli jo 40. kaukomatkani 15 vuoden leskeyteni aikana. Edellisestä Thaimaan matkastani oli jo 12 vuotta. Muutosta on maassa on tapahtunut tuona aikana. Bangkokin 10 miljoonan asukkaan suurkaupunkiin on kohonnut valtavasti lisää 50-kerroksisia pilvenpiirtäjiä ja kaupungin liikenneruuhkat ovat tulleet yhä pahemmiksi. Onneksi ennallaan ovat hienot temppelialueet, joita taas kolusin, samoin kaupungin läpi virtaava upea Chao Phraya - joki, jolla tuli taas seilattua pari kertaa. Päiväreissu n. 70 km:n päässä olevaan muinaiseen pääkaupunkiin Ayutthayaan oli matkan kohokohtia.

Melko suuri kaupunki monine kymmenine hotelleineenkin on myös Pattaya, jossa vietin toisen lomaviikon, mutta enemmän kuitenkin rantalomakohde. On toki paljon muutakin. Rantakadun poikkikaduilla tytöt pyrkivät tarttumaan tällaisen vanhankin miehen käsipuoleen. Kuvaavia siellä ovat baarien nimetkin, joissa oli mm. sellainen kuin Little Hole. Eipä tullut siellä käydyksi.

Myöhään itsenäisyyspäivän aattoiltana Suomeen palasin ja 20 tunnin valvomisen jälkeen niin väsynyt olin, että vasta puolilta päivin eilen nousin vuoteesta laukkujani purkamaan. Sitten ehdin toki jo katsoa tv:sta linnan juhlia ja muutakin. Vein myös matkakuvani ”tietsikalleni” ja osan niistä facebookiinikin. Tänään olen keskittynyt lähinnä tv:n runsaaseen urheiluantiin, mutta nyt ehdin tulla jo tännekin. Ja nyt sauna päälle ja kohta saunaan, yli kahden viikon jälkeen!

Profiilikuvakseni laitoin kuvani viimeiseltä matkapäivältäni. Yritin laittaa tämän jatkoksi muutaman matkakuvani, mutta se ei nyt onnistu yksitäisinä kuvina. Joten laitan linkin talven Etelä-Afrikan matkani ja tämän Thaimaan matkani albumiin Thaimaan kuvieni osalta. Linkistä päässette ne katsomaan, sillä facebookini on julkinen. Olen niissä kuvissa monissa itsekin, mutta ranta- ja allaskuvia itsestäni ei niissä ole, jotten sellaisilla kiihottaisi ketään siten kuin joskus takavuosina muuatta yhdellä saunakuvallani;))

https://www.facebook.com/media/set/?set=ms.c.eJxlkksOA0AIQm~;UCH5G73~_xJl10AVvyhkERgX5LPGZfYfnBX4mdE~_XClNZX18JkhjCoVKYgSoUxQ1WeJizqX0XNnENh0jOfMbmm6OyFZz4nClqnQI3uZ9UHB2FIVdB1yujsnNJX1inOfXQ~;pCZkqzOfMWNTtDbI1Qa5ujGutQO7ljDGLyp~_7XwBta2bMA~-~-.bps.a.10157008363674182&type=1

40

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Nämä Ay-liikkeen toiminnot ei ole Toveri Kapi entisellään, nyt ammttiliitot taistelee keskenään jäsenistä, vaikka toiselta ollaan jäsenet viemässä. Siihen sekaantui toveri päämisterikin, kuin toveri omistajaministerikin. Eikä päässeet siitä irti -VALEHTELUISTAAN, ENNEN " OMATUNTOA" -keskustaa, joka otti heidät tilille puheistaan.
      Toki sanot että kepun vika, mutta nyt ei ollut.

      Heti kun lähdit alkoi tapahtua. Että muista vast`edes ettet lähde, ei demarit ilman sinua osaa toimia. Oli heillä monenlaita sähellystä jopa vastoin ministeri valan edellytyksiin, siksi molema demri iitse erosi ennenkuin erotettiin. Eikä siinä kaikki demari tuli lisääkin mm Riku Aalto tuli ja teki liittolleen (Teollisuusliito) sopimuksen PAU henkilöstöstä.
      https://www.talouselama.fi/uutiset/postin-kiistellyt-palkat-pysyvat-entisellaan-vuoteen-2022-teollisuusliiton-riku-aalto-moni-ei-ole-ollut-kiinnostunut-niista-ihmisista/5f0719d6-63d7-4eb5-ba10-732d6f1f9416

      Siitäkös PAU puheenjohtaja Heidi suuttui Rikulle
      https://www.uusisuomi.fi/uutiset/postin-junttura-paulta-kova-viesti-julki-tulleesta-paperista-teollisuusliitto-asettautui-tyonantajan-leiriin-jalkipyykki-tulee/b8636f56-272f-4b15-b575-108eccb0f51e

      https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/a3b4011d-b711-4a64-9d60-fad9b855ba94
      Riku tuli aiemmin mediaan ja kehui sopimustaan PAU pakettiopuolen kanssa.

      https://keskustelu.suomi24.fi/t/16131816/riku-kaappasi-pau-pakettipuolen

      • Noinko näet asian menneen? En toki sanonut, että tuohon tilanteeseen johtanut olisi ”kepun vika”, kyselin vain, että olisikohan kepu ollut jotenkin osallisena tapahtuneeseen. Ilmeisesti on ollut, päättelen niin sinun viestistäsi. En siitä kepua moiti, pikemmin päinvastoin - sellainen ”toveri” siis olen.

        Eipä tuohon viestiisi enempää, mutta kiitos kuitenkin siitä, sillä asiallisin se on avaukselleni toistaiseksi tulleista! Onhan noissa linkeissäsi lisätietoa siitäkin, mikä on jäänyt minulta ”pimentoon” matkani aikana, kun taas kuten aina kaikilla kaukomatkoillani elän aina vain sitä matkani tarjoamaa elämää.


    • Anonyymi

      Kyllä tuo savusaunakuvani on aiheuttanut eräissä kepulaisissa sellaisen trauman, että se ei voi syntyä terveessä päässä ainakaan sellaisella ihmisellä, joka on varma omasta seksuaalisesta identiteetistään!
      Ei todellakaan ole normaali ihminen, joka näki jotakin perverssiä siinä kuvassa, jonka lähetettä jälleen ties monennenko kerran tänne linkität.

      Tässä on se kuvanikin, tuijota sitä nyt silmäsi kipeiksi ja tiiraa oikein, onko niitä karvoja vai ei, ja kuvittele vaikka millaista melaa sinne häveliäästi ristissä pitämieni reisieni väliin ja kiihotu siitä niin, että pääset perille siinä hommassa, jota varten tuota kuvaa niin kiihkeästi jatkuvasti kaipaat.

      http://www.pinkypeckers.com/images2/jungboy3.jpg

      • Anonyymi

        Esititkö sinä "majuri" itsellesi kysymyksen?


      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        http://www.pinkypeckers.com/images2/jungboy3.jpg

        Majuriksiko näet Kapin kikkelin ? heh..Sano sille " herra majuri "

        Kikkeleitäkö sinä vaan jahtaatkin? No ei ole sateenkaarimajurin tittelikään sitten pudonnut yhtään liian kauaksi. Halonen ja Seta kun vaikuttavat juttuihisi todella paljon.


    • Anonyymi

      Pieni lisäys avaukseeni. Genitaalikarvoitukseni ei enää ole harmaa vaan musta. Värjäsin karvat lomareissullani, mutta harvat ne toki ovat.

      T.kapi

      • Anonyymi

        Olisi pitänyt kiharat otattaa, kun ei poninhännälle enää saa.
        Tai peruukki laittaa Kapin.


    • Avaukselleni on tullut sellainenkin vastine, johon vastasin. Nuo muut tulleet voinen kuitata toteamalla, että niissä on tullut esittämääni kiinnostavampaankin! Siis heidän kannaltaan. Mitäpä heille nuo esille ottamani hallitusasiat tai jokin Thaimaa olisi kiinnostavuudessaan sen rinnalla. Kun nyt katselin palstaa enemmän taaksepäinkin, niin ymmärrän asian hyvin: kovin minua on täällä kaivattu, jopa niin, että minut on nähty täällä monessa muussakin!

      Tietenkin avaukseni oli noiden mielestä tylsä, kun puhuin siinä vain tosiasiaa enkä antanut mielikuvitukselleni voimaa, jolta pohjalta noita lennokkaita vastineita on lähetetty. Hauskaahan tuollainen on toisaalta - mutta sittenkin: Voi, voi sitä ihmisen elämän tyhjyyttä, jolla sellaista yrittää noin täyttää!

      Eipä noihin enempää. Matkaväsymys taitaa vielä vaivata - tai olisinko vielä Thaimaan ajassa, jossa kello on nyt jo yli puoliyön. Sen verran ”nuutunut” olo kuitenkin nyt on, että taidan tästä painua ”pehkuihin”. Huomenna ehkä palaan tänne virkeämpänä, ja jos on tullut jotain asiallista, mielelläni siihen sitten tartun. Nyt vain Hyvää Yötä!

    • Anonyymi

      Eikö täällä muka ole oma palsta matkakertokuksille?

      • Olisit siis halunnut täydellisemmän matkakertomukseni. En nyt viitsinyt sellaista tehdä, kun Thaimaa on varsin tuttu maa monille suomalaisille, varmaan tällä palstallakin on monia siellä reissannutta. Kerroin nyt matkastani tuon verran nimenomaan tällä palstalla siksi, kun halusin kertoa poissaoloni syyn noille, jotka matkani aikana ovat minua kovasti täällä kaipailleet.

        Eksoottisemmilta matkoiltani olen kyllä usein tehnyt täydellisemmän matkakertomuksen asianomaiselle matkailun palstalle. Niin tein myös tammikuiselta Etelä-Afrikan matkaltani. Näkyy se kertomukseni edelleen pysyneen sillä palstalla, sinne pääset tästä:

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/15542036/hieno-matka-etela-afrikassa

        Kertomuksellani on myös runsas kuvagalleria, joka ei kyllä taida enää avautua.


      • Anonyymi
        kapi_ kirjoitti:

        Olisit siis halunnut täydellisemmän matkakertomukseni. En nyt viitsinyt sellaista tehdä, kun Thaimaa on varsin tuttu maa monille suomalaisille, varmaan tällä palstallakin on monia siellä reissannutta. Kerroin nyt matkastani tuon verran nimenomaan tällä palstalla siksi, kun halusin kertoa poissaoloni syyn noille, jotka matkani aikana ovat minua kovasti täällä kaipailleet.

        Eksoottisemmilta matkoiltani olen kyllä usein tehnyt täydellisemmän matkakertomuksen asianomaiselle matkailun palstalle. Niin tein myös tammikuiselta Etelä-Afrikan matkaltani. Näkyy se kertomukseni edelleen pysyneen sillä palstalla, sinne pääset tästä:

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/15542036/hieno-matka-etela-afrikassa

        Kertomuksellani on myös runsas kuvagalleria, joka ei kyllä taida enää avautua.

        Ketäpä luulet mitättömän evp aliupseerin reissut kiinnostavan?


      • Anonyymi
        kapi_ kirjoitti:

        Olisit siis halunnut täydellisemmän matkakertomukseni. En nyt viitsinyt sellaista tehdä, kun Thaimaa on varsin tuttu maa monille suomalaisille, varmaan tällä palstallakin on monia siellä reissannutta. Kerroin nyt matkastani tuon verran nimenomaan tällä palstalla siksi, kun halusin kertoa poissaoloni syyn noille, jotka matkani aikana ovat minua kovasti täällä kaipailleet.

        Eksoottisemmilta matkoiltani olen kyllä usein tehnyt täydellisemmän matkakertomuksen asianomaiselle matkailun palstalle. Niin tein myös tammikuiselta Etelä-Afrikan matkaltani. Näkyy se kertomukseni edelleen pysyneen sillä palstalla, sinne pääset tästä:

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/15542036/hieno-matka-etela-afrikassa

        Kertomuksellani on myös runsas kuvagalleria, joka ei kyllä taida enää avautua.

        Oot kyllä haahu hanu jos kuvittelet jonkun olevan kiinnostunut eläkeläisen turistimatkoista.
        Herää nyt maalainen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ketäpä luulet mitättömän evp aliupseerin reissut kiinnostavan?

        Vain kateellinen lausuu tuollaisen kommentin.


    • Anonyymi
    • Sanna Marinista tulee siis pääministeri. Suomi saa kolmannen naispääministerin, varmaankin pitempiaikaisen kuin kaksi aikaisempaa naispääministeriä, kepun Jäätteenmäki ja Kiviniemi.

      Sanna 34-vuotiaana on nyt samalla maailman nuorin pääministeri. Minä 34-vuotiaana, 50 vuotta sitten olin vielä ylivääpeli, siis aliupseeri. No, olenhan aliupseeri vieläkin tällä palstalla, joten Sanna varmaan vielä 50 vuoden kuluttuakin on maailman nuorin pääministeri!

      Melkoisia muitakin ministerikierrätyksiä tapahtuu, mutta ei nyt niistä, kuulette ne uutisista. Pääministerin postinsa menettävä Rinne varmaan kokee melkoisen palkanalennuksen, asemastaan puhumattakaan. No, jos hänestä tulee eduskunnan toinen varapuheenjohtaja, onhan hänen asemansa sitten tavallista kansanedustajaa korkeampi.

      Tämä avaukseni tuskin antaa minulle enää aihetta enempään.

      • Täytyipä vielä käydä toteamassa, että Suomi on saavuttanut maailmanlaajuista kuuluisuutta siksi, että meillä on nyt maailman nuorin pääministeri.

        Suurta kuuluisuutta saamme nyt myös siksi, että meillä on nainen useimman puolueemme johdossa: vasureilla Li Andersson, vihreillä Maria Ohisalo, keskustalla Katri Kulmuni, rkp:llä Anna-Maja Henriksson ja kristillisillä Sari Essayah. Ensi kesän puoluekokouksessa varmaan Sanna Marin nousee demarien johtoon, jonka jälkeen jokaista hallituspuoluettamme johtaa nainen. Hienoa - sanon tämän ehkä lievästi feministinä! ;))


      • Anonyymi
        kapi_ kirjoitti:

        Täytyipä vielä käydä toteamassa, että Suomi on saavuttanut maailmanlaajuista kuuluisuutta siksi, että meillä on nyt maailman nuorin pääministeri.

        Suurta kuuluisuutta saamme nyt myös siksi, että meillä on nainen useimman puolueemme johdossa: vasureilla Li Andersson, vihreillä Maria Ohisalo, keskustalla Katri Kulmuni, rkp:llä Anna-Maja Henriksson ja kristillisillä Sari Essayah. Ensi kesän puoluekokouksessa varmaan Sanna Marin nousee demarien johtoon, jonka jälkeen jokaista hallituspuoluettamme johtaa nainen. Hienoa - sanon tämän ehkä lievästi feministinä! ;))

        Sinullako on alkanut nöpöttämään??


      • kapi_ kirjoitti:

        Täytyipä vielä käydä toteamassa, että Suomi on saavuttanut maailmanlaajuista kuuluisuutta siksi, että meillä on nyt maailman nuorin pääministeri.

        Suurta kuuluisuutta saamme nyt myös siksi, että meillä on nainen useimman puolueemme johdossa: vasureilla Li Andersson, vihreillä Maria Ohisalo, keskustalla Katri Kulmuni, rkp:llä Anna-Maja Henriksson ja kristillisillä Sari Essayah. Ensi kesän puoluekokouksessa varmaan Sanna Marin nousee demarien johtoon, jonka jälkeen jokaista hallituspuoluettamme johtaa nainen. Hienoa - sanon tämän ehkä lievästi feministinä! ;))

        Niin ja mikä parasta, Li, Maria, Katri ja Sanna ovat nuoria ja vähintään kolmelle heistä ennustan pitkää ja ansiokasta uraa politiikan saralla.


      • Anonyymi

        Homo Pekka joutuu lähtemään, se jo melkoisen varmaa.
        Kuka vihreistä siihen tilalle ? Joko vihreät tämän ennakoi ministeri valinnoissaan tänään.
        Keskusta myös vaihtoi parin ministerin paikkaa.

        Yksi paha vain " maan asiat " osaako tyttö trio niitä kun kokomaa on kenttänä. Siinä pian mennään omaan osaamialueeseen kuten Ohisalo alkoi vaatimaan huumeita vapaiksi, tehdä nuorista sen orjia laillisesti.


      • Anonyymi
        Environment kirjoitti:

        Niin ja mikä parasta, Li, Maria, Katri ja Sanna ovat nuoria ja vähintään kolmelle heistä ennustan pitkää ja ansiokasta uraa politiikan saralla.

        SDP 9 %.
        Siinä sitten äänet muuttuu kellokkailla.


      • Anonyymi

        Etkö tosiaan ymmärrä, ettei Marinin elämänkokemus ole lähellekään sitä mikä pääministerillä tulisi olla?
        Ei asia viestejä poistamalla muuksi muutu.

        HUIPPUSOTILAS


      • Environment kirjoitti:

        Niin ja mikä parasta, Li, Maria, Katri ja Sanna ovat nuoria ja vähintään kolmelle heistä ennustan pitkää ja ansiokasta uraa politiikan saralla.

        Taitaa olla niin, etteivät nykyiset nuoret poliitikot tähtää pitkään poliittiseen uraan. Ennen sellainen tarvittiin päästäkseen maaherraksi. Enää maaherroja ei ole, mutta EU-jäsenyyden ansiosta tilalle on tullut monia kansainvälisiä tehtäviä. Ne houkuttelevat, koska politikon uran arvostus on laskenut paitsi äänestäjien, myös poliitikkojen itsensä keskuudessa. Moni luopuu vapaaehtoisesti jo nuorena kansanedustajan paikastaan, vaikka valtiolla ei olisikaan tarjota palkkiovirkoja. Yksityinen talouselämä houkuttelee myös.


      • Pystyyn_kuollut kirjoitti:

        Taitaa olla niin, etteivät nykyiset nuoret poliitikot tähtää pitkään poliittiseen uraan. Ennen sellainen tarvittiin päästäkseen maaherraksi. Enää maaherroja ei ole, mutta EU-jäsenyyden ansiosta tilalle on tullut monia kansainvälisiä tehtäviä. Ne houkuttelevat, koska politikon uran arvostus on laskenut paitsi äänestäjien, myös poliitikkojen itsensä keskuudessa. Moni luopuu vapaaehtoisesti jo nuorena kansanedustajan paikastaan, vaikka valtiolla ei olisikaan tarjota palkkiovirkoja. Yksityinen talouselämä houkuttelee myös.

        Niinpä... kait sitten.


      • Anonyymi
        Pystyyn_kuollut kirjoitti:

        Taitaa olla niin, etteivät nykyiset nuoret poliitikot tähtää pitkään poliittiseen uraan. Ennen sellainen tarvittiin päästäkseen maaherraksi. Enää maaherroja ei ole, mutta EU-jäsenyyden ansiosta tilalle on tullut monia kansainvälisiä tehtäviä. Ne houkuttelevat, koska politikon uran arvostus on laskenut paitsi äänestäjien, myös poliitikkojen itsensä keskuudessa. Moni luopuu vapaaehtoisesti jo nuorena kansanedustajan paikastaan, vaikka valtiolla ei olisikaan tarjota palkkiovirkoja. Yksityinen talouselämä houkuttelee myös.

        Näille nuorille poliitikoille järjestyy nykyisin poliittisen uran jälkeen suojatyöpaikkoja EU:n byrokratiasta ja muista kansainvälisistä huuhaa-tehtävistä (esimerkkinä vaikkapa Katainen ja Urpilainen).

        EU parlamenttihan on jo pitkään miehitetty kotimaan politiikan heittopusseilla, Jäättenmäestä Heinäluomaan ja Hakkaraiseen. Ja ainahan jokunen kotomaan virkakin on tarjolla, vaikkapa Helsingin pormestareiden (esim. Vapaavuori, Sinnemäki jne) tyhjäpäisessä poppoossa. Rinteen hallituksen menoa jatkaa sitten tämä Marinin kabinetti mielettömän avustajamäärän pitämisellä, juurikin niistä entisistä politiikan broilereista.

        Yksityinen talouselämä ei puoluepukareita kaipaa, jos sinne joku on päässyt (Esko Aho), niin korkeintaan varmistamaan valtion tukirahojen saamista ko firmalle. Mikään yritys ei ole niin typerä, että esim. Antti Rinnettä tai edes Sanna Marinia palkkaisi. OIkeastaan päivääkään oikeaa työtä eivät ole tehneet, joten mitä annettavaa sellaisilla olisi siellä, missä tehdään tuottavaa työtä.


    • Anonyymi

      Faitterikaverisi aito-arska vielä hiljattain vakuutteli täällä, että hyvä tästä tulee. Siis Rinteen hallituksesta.
      Miksi ei vakuuttele nyt? Eikös hän ole Tampereelta? Parempihan hallitus nyt saatiin kun pääministeri on sieltä Tampereelta.

      • Anonyymi

        Sallittakoon arskalle pieni virhe syystä, että kepulaisten edesottamukset eivät ole ennustettavissa, koska kepu pettää aina. Uusi Marinin hallitushan on lähestulkoon jatke Rinteen edelliselle.


    • aito-arska

      Hienoa, että jaksat vielä tehdä kaukomatkoja. Taidat olla todellinen teräsvaari.

      Minulle riittää nykyään eteläinen Eurooppa ja varsinkin eräs siihen alueeseen kuuluva maa jonka passikin minulla nykyään on.

      Itse ajattelen nykymenosta omalla avauksellani https://keskustelu.suomi24.fi/t/16156906/keskusta-ja-hallitusyhteistyo

      Voi hyvin faitteriveljeni.

      • Joo, tulipahan vielä ainakin yksi kaukomatka tehdyksi, mutta saattoi olla jo viimeisiäni noin kauas. Varsinkin paluumatka oli rasittava, kun lähtö hotelliltamme oli neljältä aamulla ja Pattayasta oli kolmen tunnin matka pikkubussilla Bangkokin lentokentälle, jossa meni taas kolme tuntia ja sitten oli runsaan 10 tunnin lentomatka tänne. Viimeisellä lomaviikolla sairastin niin pahan ripulinkin, että vuorokauden olin ihan vuodepotilaana. Lääkärissä en käynyt, kun läheisestä farmasiasta saamani lääkkeet tehosivat. Niin hyvin vatsa tyhjentyi, että seuraavan kerran tarvitsi ulostaa vasta neljän päivän kuluttua täällä kotona!

        Kesän aikana minulle tuli jotain vikaa vasempaan lonkkaan, ja sekin paheni reissussa, jossa paljon kävelin mm. Bangkokin temppelialueita kolutessani. Hieman klenkaten vieläkin liikun, täytynee mennä lääkäriin, joka ohjannee kuvaukseen. Mihinkään leikkauksiin en enää mielelläni suostu.

        Tammikuussa olin vielä oikein hyvässä kunnossa, paljon pitemmät matkat koneenvaihtoineen Etelä-Afrikkaan ja takaisin menivät ihan leikiten. Hienosti meni myös kolmen vuorokauden safari matkan alussa. Mutta nyt kai on sitten tullut vanhuus. Jos tästä vielä matkoille tokenen, tyytynen matkailemaan vain Välimeren maissa ja talvella ehkä Kanarian saarilla. sillä noihin kaikkiin on varsin lyhyet suorat lennot.

        Luin nuo kirjoituksesi avaukseltasi. Samaa mieltä kanssasi olen kaikesta hallituksen vaihtumiseen liittyvästä sanomastasi. Rinteen eropäätös oli oikea ratkaisu - syistä, joita mainitset - ja onneksi Rinteen pelisilmä oli terävä ja hänellä oli miehekkyyttä toimia niin kuin piti toimia.

        Kaikkea hyvää Sinullekin, faitteriveli, sinne talvimaisemiisi, jotka varmaan ovat sopivan lämpimiä, ei onneksi niin tukalan kuumia kuin tuo Thaimaa vielä oli!


      • Anonyymi
        kapi_ kirjoitti:

        Joo, tulipahan vielä ainakin yksi kaukomatka tehdyksi, mutta saattoi olla jo viimeisiäni noin kauas. Varsinkin paluumatka oli rasittava, kun lähtö hotelliltamme oli neljältä aamulla ja Pattayasta oli kolmen tunnin matka pikkubussilla Bangkokin lentokentälle, jossa meni taas kolme tuntia ja sitten oli runsaan 10 tunnin lentomatka tänne. Viimeisellä lomaviikolla sairastin niin pahan ripulinkin, että vuorokauden olin ihan vuodepotilaana. Lääkärissä en käynyt, kun läheisestä farmasiasta saamani lääkkeet tehosivat. Niin hyvin vatsa tyhjentyi, että seuraavan kerran tarvitsi ulostaa vasta neljän päivän kuluttua täällä kotona!

        Kesän aikana minulle tuli jotain vikaa vasempaan lonkkaan, ja sekin paheni reissussa, jossa paljon kävelin mm. Bangkokin temppelialueita kolutessani. Hieman klenkaten vieläkin liikun, täytynee mennä lääkäriin, joka ohjannee kuvaukseen. Mihinkään leikkauksiin en enää mielelläni suostu.

        Tammikuussa olin vielä oikein hyvässä kunnossa, paljon pitemmät matkat koneenvaihtoineen Etelä-Afrikkaan ja takaisin menivät ihan leikiten. Hienosti meni myös kolmen vuorokauden safari matkan alussa. Mutta nyt kai on sitten tullut vanhuus. Jos tästä vielä matkoille tokenen, tyytynen matkailemaan vain Välimeren maissa ja talvella ehkä Kanarian saarilla. sillä noihin kaikkiin on varsin lyhyet suorat lennot.

        Luin nuo kirjoituksesi avaukseltasi. Samaa mieltä kanssasi olen kaikesta hallituksen vaihtumiseen liittyvästä sanomastasi. Rinteen eropäätös oli oikea ratkaisu - syistä, joita mainitset - ja onneksi Rinteen pelisilmä oli terävä ja hänellä oli miehekkyyttä toimia niin kuin piti toimia.

        Kaikkea hyvää Sinullekin, faitteriveli, sinne talvimaisemiisi, jotka varmaan ovat sopivan lämpimiä, ei onneksi niin tukalan kuumia kuin tuo Thaimaa vielä oli!

        Tämä täältä vielä puuttuikin - Kapin ulostuspäiväkirja.... Nyt sekin puute korjattu.


    • Maassa hallitus ja kaikki hyvin! Hyvin esiintyi uusi, maailman nuorin pääministeri Tasavallan Presidentille puhuessaan. Tyynellä varmuudella, ei jännityksen häivääkään.

      Sellainen varmuus voi olla vain 34-vuotiaalla. Muistan sen nuoren varmuuden kokemuksestani, kun samanikäisenä olin ensimmäistä kauttani kerhomme - Santahaminan Aliupseerikerhon - puheenjohtaja ja kun eri tilaisuuksissa esiinnyin kuudesta eri joukosta koostuvalle yli 120-päiselle jäsenkunnalle. Kuulijakunnassa oli paljon minua vanhempia ja korkeampiarvoisia ammattitovereita - olin tuolloin vasta ylivääpeli - tietyissä tilaisuuksissa myös korkeitakin upseereja, mutta ei minua koskaan jännittänyt hiukkaakaan.

      Nyt minua jännittää kovasti. Siis tuo vasemman lonkkani tilanne. Huomenna menen terveyskeskuksemme lääkärille - aika on varattu - ja varmaan hän laittaa minut Oulunkylän labraan kuvauksiin ja mitä sitten… Toivottavasti ei sairaalaan eikä ainakaan leikkaukseen. Tulipa mitä tulee, vastaan se on otettava.

      Reissusta paluuni jälkeen olen täällä vain pari kertaa päivässä pistäytynyt jonkin viestin heittämässä, mutta niillä olen sanonut sanottavani niin, että enempään ei ole nyt aihetta. Näin ollen lopetan puoleltani tämän avaukseni, jolle on tullut viestejä melkoisesti, vaikka palstan valvonta on ollut valppaana, kun 10 viestiä on näköjään poistettukin. Tuskinpa olen menettänyt siinä mitään, kun ne viestit ovat jääneet minulta näkemättä.

      Niin, kun maassa on nyt hyvä hallitus ja kaikki hyvin, niin omista terveysongelmistani huolimatta hyvillä mielen voin nyt toivotella vain näkemiin - toivottavasti - vielä joskus myöhemmin!

      • Anonyymi

        Sanna Marinin esiintymisvarmuudessa ei ihmeteltävää. Hyvin lahjakas ja määrätietoinen ihminen hän on. Kokemustakin jo kyllin. Oli Tampereen kaupunginvaltuuston puheenjohtajana jo 2013 alkaen, siis 28-vuotiaana. Hänestä saattaa tulla vielä toinen naispresidentti Suomeen.


      • Anonyymi

        Eivät viestit edelleenkään poistu, ellet tee aloitetta.
        Pöntömpikin tajuaa, ettei resursseja ole käytettävissä kaikkien saitille tulevien viestien lukemiseen.

        HUIPPUSOTILAS


      • Anonyymi

        Kiva että sulla on harrastuneisuutta...
        Tämä palsta onkin juuri sopivan haastava hajanaisille kyvyillesi.


      • Anonyymi

        Laitan esille maailmalta johtajia, en niitä kritisoi mitenkään. Ikä sikäli että se korjaantuu vuosin saatossa.
        Lonkkaniveliä kirurgit laittaa jatkuvalla syötöllä, myös naapurilleni taka vuosina sanoi että pian se siitä korjaantuu kulkeminen; pariviikkoa niin voi jo ihan liikuskella, keppien kanssa alkuun. Polvinivel itselläni risoo, sekin vaatisi uusinnan, mutta katsotaan nyt vielä. ikä > 70v
        Asun paikkakunnalla jossa näitä tehdään, parikilometriä aluesairaalaan.
        Vointeja !


        10 nuorinta valtionjohtajaa (vuodesta 1945)
        Vielä palvelevat johtajat on korostettu kursivoituina lihavoituina .

        arvo Nimi asento Ikä (kun he astuivat virkaan)
        1 Fuad II Egyptin kuningas 192 päivää
        2 Gyanendralle Nepalin kuningas 3 vuotta, 123 päivää
        3 Faisal II Irakin kuningas 3 vuotta, 337 päivää
        4 Hussein Jordanian kuningas 16 vuotta, 271 päivää
        5 Jigme Singye Wangchuck Kuningas of Bhutan 16 vuotta, 256 päivää
        6 Mswati III [8] Eswatinin kuningas 18 vuotta, 6 päivää
        7 Bhumibol Adulyadej Thaimaan kuningas 18 vuotta, 186 päivää
        8 Ntare V Burundin kuningas 18 vuotta, 218 päivää
        9 Jean-Claude Duvalier Haitin presidentti 19 vuotta, 293 päivää
        10 Baudouin Belgian kuningas 20 vuotta, 313 päivää

        10 nuorinta palvelevaa valtionjohtajaa

        Sanna Marin, tällä hetkellä nuorin valtion johtaja
        arvo Nimi asento syntymä Ikä
        1 Sanna Marin Suomen pääministeri (vuodesta 2019) 16. marraskuuta 1985 34 vuotta, 24 päivää
        2 Oleksiy Honcharuk Ukrainan pääministeri (vuodesta 2019) 7. heinäkuuta 1984 35 vuotta, 156 päivää
        3 Kim Jong-un Pohjois-Korean korkein johtaja (vuodesta 2011) 8. tammikuuta 1983 36 vuotta, 336 päivää
        4 Nayib Bukele El Salvadorin presidentti (vuodesta 2019) 24. heinäkuuta 1981 38 vuotta, 139 päivää
        5 Jacinda Ardern Uuden-Seelannin pääministeri (vuodesta 2017) 26. heinäkuuta 1980 39 vuotta, 137 päivää
        6 Fritz-William Michel Haitin pääministeri (vuodesta 2019) 23. heinäkuuta 1980 39 vuotta, 140 päivää
        7 Tamim bin Hamad Al Thani Qatarin emiri (vuodesta 2013) 3. kesäkuuta 1980 39 vuotta, 190 päivää
        8 Jigme Khesar Namgyel Wangchuck Kuningas of Bhutan (vuodesta 2006) 21. helmikuuta 1980 39 vuotta, 292 päivää
        9 Carlos Alvarado Quesada Costa Rican presidentti (vuodesta 2018) 14. tammikuuta 1980 39 vuotta, 330 päivää
        10 Xavier Espot Zamora Andorran hallituksen päällikkö (vuodesta 2019) 30. lokakuuta 1979 40 vuotta, 41 päivää


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Laitan esille maailmalta johtajia, en niitä kritisoi mitenkään. Ikä sikäli että se korjaantuu vuosin saatossa.
        Lonkkaniveliä kirurgit laittaa jatkuvalla syötöllä, myös naapurilleni taka vuosina sanoi että pian se siitä korjaantuu kulkeminen; pariviikkoa niin voi jo ihan liikuskella, keppien kanssa alkuun. Polvinivel itselläni risoo, sekin vaatisi uusinnan, mutta katsotaan nyt vielä. ikä > 70v
        Asun paikkakunnalla jossa näitä tehdään, parikilometriä aluesairaalaan.
        Vointeja !


        10 nuorinta valtionjohtajaa (vuodesta 1945)
        Vielä palvelevat johtajat on korostettu kursivoituina lihavoituina .

        arvo Nimi asento Ikä (kun he astuivat virkaan)
        1 Fuad II Egyptin kuningas 192 päivää
        2 Gyanendralle Nepalin kuningas 3 vuotta, 123 päivää
        3 Faisal II Irakin kuningas 3 vuotta, 337 päivää
        4 Hussein Jordanian kuningas 16 vuotta, 271 päivää
        5 Jigme Singye Wangchuck Kuningas of Bhutan 16 vuotta, 256 päivää
        6 Mswati III [8] Eswatinin kuningas 18 vuotta, 6 päivää
        7 Bhumibol Adulyadej Thaimaan kuningas 18 vuotta, 186 päivää
        8 Ntare V Burundin kuningas 18 vuotta, 218 päivää
        9 Jean-Claude Duvalier Haitin presidentti 19 vuotta, 293 päivää
        10 Baudouin Belgian kuningas 20 vuotta, 313 päivää

        10 nuorinta palvelevaa valtionjohtajaa

        Sanna Marin, tällä hetkellä nuorin valtion johtaja
        arvo Nimi asento syntymä Ikä
        1 Sanna Marin Suomen pääministeri (vuodesta 2019) 16. marraskuuta 1985 34 vuotta, 24 päivää
        2 Oleksiy Honcharuk Ukrainan pääministeri (vuodesta 2019) 7. heinäkuuta 1984 35 vuotta, 156 päivää
        3 Kim Jong-un Pohjois-Korean korkein johtaja (vuodesta 2011) 8. tammikuuta 1983 36 vuotta, 336 päivää
        4 Nayib Bukele El Salvadorin presidentti (vuodesta 2019) 24. heinäkuuta 1981 38 vuotta, 139 päivää
        5 Jacinda Ardern Uuden-Seelannin pääministeri (vuodesta 2017) 26. heinäkuuta 1980 39 vuotta, 137 päivää
        6 Fritz-William Michel Haitin pääministeri (vuodesta 2019) 23. heinäkuuta 1980 39 vuotta, 140 päivää
        7 Tamim bin Hamad Al Thani Qatarin emiri (vuodesta 2013) 3. kesäkuuta 1980 39 vuotta, 190 päivää
        8 Jigme Khesar Namgyel Wangchuck Kuningas of Bhutan (vuodesta 2006) 21. helmikuuta 1980 39 vuotta, 292 päivää
        9 Carlos Alvarado Quesada Costa Rican presidentti (vuodesta 2018) 14. tammikuuta 1980 39 vuotta, 330 päivää
        10 Xavier Espot Zamora Andorran hallituksen päällikkö (vuodesta 2019) 30. lokakuuta 1979 40 vuotta, 41 päivää

        Marin ei muuten ole mikään valtion johtaja vaan pääministeri.

        HUIPPUSOTILAS


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Laitan esille maailmalta johtajia, en niitä kritisoi mitenkään. Ikä sikäli että se korjaantuu vuosin saatossa.
        Lonkkaniveliä kirurgit laittaa jatkuvalla syötöllä, myös naapurilleni taka vuosina sanoi että pian se siitä korjaantuu kulkeminen; pariviikkoa niin voi jo ihan liikuskella, keppien kanssa alkuun. Polvinivel itselläni risoo, sekin vaatisi uusinnan, mutta katsotaan nyt vielä. ikä > 70v
        Asun paikkakunnalla jossa näitä tehdään, parikilometriä aluesairaalaan.
        Vointeja !


        10 nuorinta valtionjohtajaa (vuodesta 1945)
        Vielä palvelevat johtajat on korostettu kursivoituina lihavoituina .

        arvo Nimi asento Ikä (kun he astuivat virkaan)
        1 Fuad II Egyptin kuningas 192 päivää
        2 Gyanendralle Nepalin kuningas 3 vuotta, 123 päivää
        3 Faisal II Irakin kuningas 3 vuotta, 337 päivää
        4 Hussein Jordanian kuningas 16 vuotta, 271 päivää
        5 Jigme Singye Wangchuck Kuningas of Bhutan 16 vuotta, 256 päivää
        6 Mswati III [8] Eswatinin kuningas 18 vuotta, 6 päivää
        7 Bhumibol Adulyadej Thaimaan kuningas 18 vuotta, 186 päivää
        8 Ntare V Burundin kuningas 18 vuotta, 218 päivää
        9 Jean-Claude Duvalier Haitin presidentti 19 vuotta, 293 päivää
        10 Baudouin Belgian kuningas 20 vuotta, 313 päivää

        10 nuorinta palvelevaa valtionjohtajaa

        Sanna Marin, tällä hetkellä nuorin valtion johtaja
        arvo Nimi asento syntymä Ikä
        1 Sanna Marin Suomen pääministeri (vuodesta 2019) 16. marraskuuta 1985 34 vuotta, 24 päivää
        2 Oleksiy Honcharuk Ukrainan pääministeri (vuodesta 2019) 7. heinäkuuta 1984 35 vuotta, 156 päivää
        3 Kim Jong-un Pohjois-Korean korkein johtaja (vuodesta 2011) 8. tammikuuta 1983 36 vuotta, 336 päivää
        4 Nayib Bukele El Salvadorin presidentti (vuodesta 2019) 24. heinäkuuta 1981 38 vuotta, 139 päivää
        5 Jacinda Ardern Uuden-Seelannin pääministeri (vuodesta 2017) 26. heinäkuuta 1980 39 vuotta, 137 päivää
        6 Fritz-William Michel Haitin pääministeri (vuodesta 2019) 23. heinäkuuta 1980 39 vuotta, 140 päivää
        7 Tamim bin Hamad Al Thani Qatarin emiri (vuodesta 2013) 3. kesäkuuta 1980 39 vuotta, 190 päivää
        8 Jigme Khesar Namgyel Wangchuck Kuningas of Bhutan (vuodesta 2006) 21. helmikuuta 1980 39 vuotta, 292 päivää
        9 Carlos Alvarado Quesada Costa Rican presidentti (vuodesta 2018) 14. tammikuuta 1980 39 vuotta, 330 päivää
        10 Xavier Espot Zamora Andorran hallituksen päällikkö (vuodesta 2019) 30. lokakuuta 1979 40 vuotta, 41 päivää

        Lista on väärä ja typerä
        Kuninkaita on ollut kruunattuina lähes vastasyntyneinä
        Ainakinparkuivat koko kruunauksen ajan

        Lisäksi diktatuureissa johtsja voi olla mikä tahansa


      • Anonyymi kirjoitti:

        Sanna Marinin esiintymisvarmuudessa ei ihmeteltävää. Hyvin lahjakas ja määrätietoinen ihminen hän on. Kokemustakin jo kyllin. Oli Tampereen kaupunginvaltuuston puheenjohtajana jo 2013 alkaen, siis 28-vuotiaana. Hänestä saattaa tulla vielä toinen naispresidentti Suomeen.

        Samaa mieltä vaikken useimpia hänen poliittisia mielipiteitä allekirjoittakaan.
        Tuossa 35 vuoden iässä ihminen on monessa suhteessa parhaimmillaan.
        Ero Kulmuniin on valtava ja luulen että Marinista on tarvittaessa myös sekalaisen sakin kurinpitäjäksi.


    • Anonyymi

      Hallituksessa Isis-varjossa Haavisto jatkaa vaarallisia operaatioitaan venäläisten kanssa salassa
      Halla-aho kuvailee tilannetta

      https://m.facebook.com/jussi.hallaaho/posts/2672968942823283

      Keskusta on aina valmis kekkoslovakian operaatioihin se aika oli kepulle niin tuottoisa, kesustan Putin-sopimus
      https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000850363.html


    Ketjusta on poistettu 21 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      61
      1407
    2. Rakkauden riemuvoitto

      Valta voidaan voittaa tiedolla. Mutta tieto on huonompi kuin kauneus, hellyys ja rakkaus. Siksi kauneus on vallan ja tie
      Hindulaisuus
      349
      1131
    3. 37
      812
    4. SINÄ nainen hyvin läheltä

      Pidän sinusta. Mutta mene ensin juttelemaan lääkärin luokse, ja hoida itsesi kuntoon. Sit kun sä olet kunnossa, niin mä
      Ikävä
      70
      796
    5. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      157
      765
    6. Siis ei ole edes mahdollista

      että ei törmätä, ei sit millään vaikka päällä hyppisi
      Ikävä
      42
      752
    7. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      48
      722
    8. Martina kauniina lehtihaastattelussa

      Martina antoi hyväntuulisen haastattelun lehteen. Tyylikkäitä kuvia ja kivoja vaatteita kauniilla Martinalla.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      182
      695
    9. Minä en luota sinuun yhtään nainen

      ja aistin että yrität taas satuttaa henkisesti koska tiedät että olet heikkouteni joten siksi tein mitä tein mutta en ki
      Ikävä
      44
      679
    10. J-miehelle

      haluan kertoa että olet edelleen mulle rakas. Ajattelen sinua päivittäin kulta.
      Ikävä
      49
      632
    Aihe