Fast Radio Burst

Anonyymi

Nämä muutaman millisekunnin kestoiset, maapallolle kantautuneet radiopurskahdukset ovat mysteeri, mutta se tiedetään että ne ovat lähtöisin muista galakseista. Sanotaan että radioaallot eivät voi tappaa, mutta mites tällainen FRB? Luin jostain että yhden havaitun radiopurskahduksen energia on vastannut auringon 80 vuoden aikana tuottamaa energiaa. Jos nyt vaikka kuussa tuotettaisiin näin voimakas radiopurskahdus, niin kuinka maapallolle kävisi?

11

70

Vastaukset

 • Jos tuo tuottaa millisekunnissa saman määrän energiaa kuin Aurinko 86 vuodessa niin vielä tuhat kertaa Auringon etäisyyttä kauempaa se lämmittäisi jokaista Maapallon pinnan sinnepäin osoittavaa neliömetriä yhdessä millisekunnissa kuten mikroaaltouuni täydellä teholla tunnin ajan. Kaikki vettä sisältävä kiehuisi kuivaksi räjähtäen höyrynä ja pieninä murusina ympäristöönsä. Näin kävisi valtamerten pintakerroksille, puille, kasveille ja kaikille eläimille. Koko Maapallon pinta kuumenisi satojen asteiden lämpötilaan.

 • Noo, ei liene tarvetta alkaa hyperventiloimaan :-)

  On eri asioita
  1. Synnyttää tapahtuma (energiatarve ilmiön aikaansaamiseksi)
  2. Tapahtumassa vapautuva energia
  3. Mitata en. tapahtuman efektiivistä energiamäärää per pinta-alayksikkö matkan päästä

  Ihan vaikka infrapunasätelyn muodossa: makkaran pakastaminen nuotiolla, 20cm päässä hiilloksesta säteily jaksaa kärventää makkarat ja myös sormet, 40cm päästä ei tunnu yhtään niin pahalle. Eikä nakki lämpene. Makkaratikku.

  Säteilyn teho pinta-alayksikköä kohden vaimenee voimakkaasti matkan kasvaessa, käänteisesti etäisyyden neliöön. Ts. Matka kaksinkertaistuu, säteily on 1/4. Tai matka kolminkertaistuu, säteily teho on 1/9.

  • Jaa, luinpa huonosti. 86 auringon vuosittaisen tehon vapauttaminen sekunnissa kuun etäisyydeltä tuhoaisi aivan kaiken sitä puolelta maapalloa, joka sattuisi olemaan tapahtumaa kohti. Joka tarkoittaisi elämälle huonoja asioita myös toiselle puolikkaalle. En tiedä jaksaisiko alkaa laskemaan energioita. Auringon teho tällä hetkellä (riippuen onko kesä vai talvi) on vuoden aikana noin keskimäärin kaksi kilowattituntia per neliömetri täällä Pohjolassa. Näppiarvauksella sen saanee kertoa vähintään sadalla miljoonalla. Riittäisiköhän keskikokoinen ydinpommin räjäytys samaan aikaan jokaisella neliömetrillä kuvaamaan efektiä.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Jaa, luinpa huonosti. 86 auringon vuosittaisen tehon vapauttaminen sekunnissa kuun etäisyydeltä tuhoaisi aivan kaiken sitä puolelta maapalloa, joka sattuisi olemaan tapahtumaa kohti. Joka tarkoittaisi elämälle huonoja asioita myös toiselle puolikkaalle. En tiedä jaksaisiko alkaa laskemaan energioita. Auringon teho tällä hetkellä (riippuen onko kesä vai talvi) on vuoden aikana noin keskimäärin kaksi kilowattituntia per neliömetri täällä Pohjolassa. Näppiarvauksella sen saanee kertoa vähintään sadalla miljoonalla. Riittäisiköhän keskikokoinen ydinpommin räjäytys samaan aikaan jokaisella neliömetrillä kuvaamaan efektiä.

   Ja kun ajatusta kehittää siten, että sekunnin energiaa tiivistää millisekunniksi, se alkaa kuulostamaan minun korvaani olosuhteista, kuten hiukkaskiihdyttimet.
   Tosin, en tiedä miten skenaario liittyy mihinkään mahdolliseen tapahtumaan.
   Todella lyhyt katastrofielokuva siitä syntyy, jos maapallollinen ainetta tusjahtaa höyryiksi ja kaasupilviksi, erästäkin kirjailijaa lainaten.


 • Ja jos särjellä olisi jalat se olisi hiiri.

 • Ihmiskunnan loppu saattaa tulla yllättäen ja yhdellä kerralla koko populalle

  • Loppu tulee jahka maapallo kokee vakuumitransition, ellei ole palanut tuhannen pillun päreiksi ennen sitä. Avaruudessa sijaitsevat supertyhjiöt antavat viitteitä alkaneesta vakuumitransitiosta. Vahinko vain, että valo kulkee niin saaatanan hitaasti...


  • Se on jo tulossa,ilmastokriisi


  • Anonyymi kirjoitti:

   Loppu tulee jahka maapallo kokee vakuumitransition, ellei ole palanut tuhannen pillun päreiksi ennen sitä. Avaruudessa sijaitsevat supertyhjiöt antavat viitteitä alkaneesta vakuumitransitiosta. Vahinko vain, että valo kulkee niin saaatanan hitaasti...

   Vakuumin oskillointi (tai muutos) vaikuttaa ympäristöön todennäköisesti valonnopeudella tai nopeammin, joka tarkoittaa sitä, että se vaikuttaa meille juuri samalla hetkellä kuin se visuaalisesti havaitaan, tai ennemmin. Ja jos sen on tarkoitus rikkoa kentät, jotka pitävät aika-avaruutta ja energia eri esiintymismuotoja kuten materia koossa, me tuskin ehditään huomata mitä tapahtui. Muutos tai stabiilin siirtyminen oskillaatio on joko tai. Välivaihetta ei ole. Joten jos void olisi "merkki" vakuumin muutos, me emme spekuloida sitä täällä.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Se on jo tulossa,ilmastokriisi

   Talvi tarkoitit varmaan. Se kriisi tulee joka vuosi.


 • Ei tuo ole mitään verrattuna gammapurkaukseen.

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Aamun kolari ja tienhoito

  Aamulla tapahtui kuolonkolari hiljaisten risteyksen kohdalla. Ajettiin juuri ennen kolaria Kuusamo-Suomusalmi väliä. Ehdittiin Suomussalmelle kun alk
  Suomussalmi
  49
  1345
 2. Oliko autokolarissa ollut...

  ... lapsia? Tämän aamusessa.
  Suomussalmi
  1
  673
 3. Sun katseessa on jotain mikä ei sovi sinne

  Sellaista surumielisyyttä. Vaikka muuten vaikutat olevan iloinen ja puhelias. Kerran aiemmin ajattelin, että se on voisi olla halveksuntaa mua kohtaan
  Ikävä
  31
  563
 4. Työssäkäyvien köyhyys

  oli uutisissa. Jopa 200 000 ihmistä saattaa ajoittain tarvita sosiaaliapua "pärjätäkseen palkallaan". Silppu- ja osa-aikatyöt eivät lyö leiville.
  Maailman menoa
  92
  499