Kun mämmin valmistaa vähentämällä mallasta ja ruisjauhoa ja korvaamalla ne miedommilla raaka-aineilla ja käyttämällä jouluisia mausteita, saadaan jouluinen jouluisen makuinen mämmi.
Jouluinen jälkiruoka - Joulumämmi
1
96
Vastaukset
- Anonyymi
Joulumämmin valmistaminen tapahtuu samaan tapaan kuin mämmi yleensäkin valmistetaan. Ei muuta kun lisätään jouluisia mausteita. Ei myöskään säästetä siirappia. Jouluna sallittakoon sokeripommit.
Kotoisen Joulumämmin valmistus.
Joulumämmi valmistuu näistä aineksista:
3,5 litraa vettä
0,5 kg mämmimaltaita
1,0 kg ruisjauhoa
1-2 desilitraa siirappia
2 ruokalusikallista pomeranssin kuorta, vähennä, kun teet joulumämmin.
mausta joulumämmi jouluisilla mausteilla, esimerkiksi jouluisilla leivontamausteilla.
1 teelusikallista suolaa
1. Vaiheessa valmistetaan mämmiseos.
Sekoita kulhossa kuivina maltaat ja jauhot. Kuumenna vesi kattilassa noin 70-74 asteiseksi. Ripottele samalla vatkaten koko mallas-jauho seos veteen.
Voit lisätä ½-1 kg perunoista valmistetun soseen seokseen imeltymistä tehostamaan. Kuori pestyt perunat raakoina ja keitä pienessä vesimäärässä täysin kypsiksi ja soseuta kuumina suoraan keittoveteen niin että saat notkean puuromaisen perunasoseen. Jäähdytä sose noin 70-74 asteiseksi ja lisää se mämmiseokseen.
Sekoita mämmiseos tasaiseksi. Lisää VAIN tarvittaessa noin 70-74 asteista vettä
2. Vaiheessa mämmiseos imelletään
Laita mämmiseos noin 70 asteiseen uuniin. Anna imeltyä noin 3-4 tuntia. Sekoita imeltymisen aikana 2-3 kertaa ja samalla voit maistamalla seurata imeltymistä.
3. Vaiheessa mämmiseos maustetaan ja keitetään muutama minuutti.
Lisää imellettyyn mämmiseokseen siirappi, pomeranssinkuori ja suola. Lisää jouluiset mausteet, esimerkiksi jouluiset leivontamausteet toimii hyvin. Laita kattila liedelle ja kuumenna varovasti koko ajan tehokkaasti sekoittaen, pohjaan palalamista varoen. Kun mämmiseos alkaa kiehumaan keitä mämmiseosta muutama minuutti ja siirrä syrjään. Anna mämmiseoksen seisoa 15-30 minuuttia.
4. Vaiheessa mämmiseos kypsennetään miedossa sähköuunin lämmössä.
Laita joulumämmiseos posliiniseen tai vastaavaan uunivuokaan. Lisää pinnalle voimakasta siirappivettä kuorettumista estämään. Kypsentämisen aikana voit lisätä pinnalle pari kertaa muutaman ruokalusikallisen vettä. Paista aluksi noin 170 asteisessa uunissa. Kun joulumämmi alkaa kiehua, alenna uunin lämpötila noin 120-130 asteeseen, niin kiehuminen rauhoittuu ja voit kypsentää lähes täysiä vuokia. Kypsennä joulumämmiä sähkölieden uunissa noin 3-4 tuntia.
Mämmi on parhaimmillaan kun se on seisonut peitettynä viileässä 2-3 päivää. Tarjoa viileänä kerman tai maidon ja sirotesokerin kera. Joulumämmin kanssa sopii myös appelsiinikuorihillo ja vaniljakastike. Ja erilaiset sopivat lisukkeet maun mukaan.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Alle 15 oli
Arvasi että lapsi asialla hallin palossa. Surullista. Mutta jos osaa/kykenee käyttää tulentekovehkeitä niin pitää osata1073199Heh, persut = vassarit = 10,0 %
Minja tuli nyt jo Riikan rinnalle, sitten alkaa tekemään kaulaa. Molemmilta kympin arvoinen suoritus! https://www.hs.f2412019Paula Koivuniemi täyttää tänään 78 vuotta! Sydämelliset onnittelut!
Paula Koivuniemi, tuo suomalaisen iskelmän ikoninen artisti, täyttää tänään 78 vuotta. Muutaman vuoden estradeilta pois611939- 1361869
Olen miettinyt pitkään miksi hän ei uskalla
Hän kyllä yrittää tiedän sen ja olen yrittänyt olla helposti lähestyttävä ystävällinen lempeä jne. mutta silti hän yhä v641372- 961275
- 611195
Juhannusterveiset kaivatulle
Onko teillä yhteisiä juhannuksia vietettynä ja millaista juhannusta viettäisit kaivattusi kanssa juhannuksena 2025? 🌻851179- 591167
- 691035