lisävero lihansyöjille

Anonyymi

sellainen 50% olisi jees niin oppisivatpa juntit säästämään maapalloa

17

63

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Koirien omistajille 1000-2000€ haittaveroa vuodessa, syöttävät hirveät määrät ihmisille tarkoitettua lihaakin rakeilleen.

    • Anonyymi

      Ei lihantuotanto saastuta ainakaan niin paljon jotkut haluaa antaa ymmärtää. Naudanlihantuotanto on ainut ruoankasvatusmuoto joka voi olla hiilinegatiivista, johtuen siitä että heinän ja nurmenkasvatus sitoo maahan hiiltä todella tehokkaasti.

      Kasviproteiininkasvatus on se joka saastuttaa, johtuen lukuisista traktorilla-ajokerroista kasvun aikana se köyhdyttää maan.

      On ympäristörikos vähentää naudanlihantuotantoa.

      https://youtu.be/X36K8yq1e8M
      https://youtu.be/QnhvcSzktis
      https://youtu.be/YlkI8p_qC_s
      https://youtu.be/1xLD44Q2dmQ

      • Anonyymi

        Nauta vrt Broileri

        Naudan liha tuotetaan kotimaisella heinällä ja viljalla,broileri käyttää 70% kaikesta suomeen tuotavasta soijasta

        Lihakarja tarkenee ulkona myös talvella,broileri tarvitsee 35 astetta ja ym vuorokautisen valaistuksen

        nauta käyttää kuivikkeena viljan olkea,broileri turvetta

        broileri kanalat pestään 5 viikon välein=paljon vettä ,nauta kasvaa keskimäärin 1,5 vuotta

        broilerit käyttää pl 3 viimeistä päivää antibiotti rehua eli kokkidiostaattia kokkidiosin ennalta ehkäisyyn ,toisin kuin on annettu ymmärtää

        Nauta käyttää nurmea joka sitoo hiiltä ilmakehästä ison osan vuodesta,broileri käyttää viljaa joka toimii hiilensitojana vain n.2 kk ja yleensä kavukauden jälkeen maat muokataan ja kasvin sitoma hiili vapautuu ilmakehään takaisin .

        nurmella ei käytetä kasvinsuojelu aineita toisin kuin viljalla (rikkakasvi,kasvitauti,laon esto aineet ja viime aikoina on alettu käyttää myös lisätyppeä tuleentuneeseen kasviin valkuaisen nostattamiseksi ,tämä taas huuhtoutuu helposti vesistöihin kun sitä ei muokata maahan.

        ja jos nauta olisi ollut syyllinen ilmaston lämpeämiseen niin miksi sitä ei ollut silloin kun nautoja oli pääasiassa kotieläiminä eripuolilla maapalloa nyt on enään rippeet sarvipäistä jäljellä. Ja Emma Kari voisi kyllä mennä luennoimaan Intiaan lehmän metaani päästöistä,onhan se ammu globaali ongelma ,vai shengen raja pysäyttää metaanit,vai mitä Emma?


    • Anonyymi

      Oletko naivi tai muuten vähän tyhmä? Jos lihansyönti lopetettaisiin välittömästi, niin KUKAAN ei huomaisi muutosta. Lihansyönnillä on HYVIN vähäinen KORRELAATIO ( jos ymmärrät, mitä korrelaatio tarkoittaa/ ilmastonmuutokselle. Suurempi muutos aiheutuu NAISTEN kosmetiikasta, avokadoista, törröhuulisten pimujen matkailusta, jne. Logiikka on sinulle täysin uppo-outo käsite.

    • Anonyymi

      Ehdotan 50% lisäveroa kasvisruuille, jotka ovat pitkälle prosessoituja ja siten tehty lisäaineilla ruuaksi kelpaamattomiksi. Lisävero myös kaikelle mikä on pakattu muoviin. Lisävero härkikselle, nyhtökauralle, quornille, soijalle, maissille, sokerille, palmuöljylle, ja eksoottisille lentorahtina kuljetettaville hedelmille.

      Lisävero lemmikkikoiranomistajille, koska lemmikkikoirat ovat hyödyttömiä. Kissoille ei veroja, koska ne pitävät jyrsijät kurissa ja ovat siten hyödyllisiä, kun ei tarvitse käyttää rotanmyrkkyä.

      Lisävero kaikelle mikä sisältää kemikaaleja, lisävero meikeille ja hygieniatuotteille, jotka eivät ole ekologisia ja pakattu lasipulloon. Lisävero kaikelle kerskakulutukselle, kertakäyttöisille henkkamaukka ja vastaaville vaatteille. Lisävero elektroniikalle joka rikkoutuu ja "vanhenee" 2-5 vuodessa.

      Lisävero alkoholille. Tupakalle tulikin jo lisävero, mutta ehkä sitäkin voisi vielä korottaa.

      • Anonyymi

        Ihan oiva lista Telluksen pelastamiseksi.......mutta, mutta toi viinavero; siihen en suostu tai jos kotipoltto luvallistetaan!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ihan oiva lista Telluksen pelastamiseksi.......mutta, mutta toi viinavero; siihen en suostu tai jos kotipoltto luvallistetaan!

        Ei sitä kukaan valvo jos omaan käyttöön polttelee ja syrjäseuduilla voivat ihan vapaasti myydäkin.


    • Anonyymi

      Olipahan aivopieru aloittajalta, enempää miettimättä teilasi lihan syönnin. Faktaa:

      1) Kukaan ei syö pelkästään lihaa ja hyvin harva edes joka päivä. Kun katsoo koko päivän ruuan, niin lihan osuus prosentuaalisesti pieni verrattuna siihen mitä päivän tai viikon aikana suushuni laitan.

      2) Maapallo säästyy hyvin monin muiden keinojen turvin, suomalainen lihatuotanto hyvinkin kestävällä pohjalla ja kuljetusmatkat lyhyet verrattuna kaukomailta tuotuihin elintarvikkeisiin.

      3) Avokaado, ananas, riisi, chili, banaani, soijatuotteet ja muut kaukaa tuodut kasvissyöjien suosikit ne vasta maapallon varoja kuluttavatkin, kun kasteluvesi kortilla monissa maissa ja viljelyyn käytetään runsaasti ns makeaa vettä ja lentäen tai rahtilaivoissa kuskataan ja sekös se vasta ympäristöä kuormittaakin.

      3) Norjan kassilohi hyvin suosittua, saastuttaa meret, rekkarahti ilmaston ja tonnikalaa rahdataan kaukaa.

      Jos kerran pari viikossa syön lihaa ja ostan kotimaassa tuotettua viljaa sekä kasviksia sekä juureksia niin rohkenen väittää, että en ole pahimmasta päästä maapallon pilaajia. Avokaadoa, ananasta yms en osta koskaan ja riisin sijaan käytän joko kotimaista kaura, ohraa tai kaurapastaa. Marjoja syön paljon, en etelän hedelmiä ja marjat poimin ihan itse metsistä.

      Ei se lihaton ruokavalio ole niin yksinkertainen juttu, että maailma pelastuisi ilman lihaa. Höpö höpöä kieltää täysin , kun oikein oivaltaa.

      Uskallan jopa väittää, että aloittajan oma ruokavalio ei ole lähellekään niin kestävällä pohalla kuin omani ja monen muun suomalaisen sekasyöjän ja vain siksi kun kasvissyöjät käyttävät kaukaa tuotuja elintarvikkeita ehkä enemmän.

      • Anonyymi

        Rakit syö lihaa joka päivä ja paljon enemmän kuin ihmiset, monet myös ostaa rakeilleen parasta filettä, siksi lihankulutus lisääntyy koko ajan kun rakkien määrä lisääntynyt valtavasti, nyt jo yli 800 000. Ei tarvitse puuttua ihmisten lihansyöntiin, mutta lemmikkirakit pitää kieltää ja ensimmäisenä ne suurimmat ja vaarallisimmat.


      • Anonyymi

        Hyvin perusteltu! Mutta unohdit YMPÄRISTÖMYRKYT, joita käytetään ulkomailla tuotettaessa elintarvikkeita. Etelänmailla käytetään jopa yli 100 kertaisesti myrkkyjä peltohehtaaria kohden kuin Suomessa!!!! Lisäksi MYRKYT ovat erittäin vaarallisia verrattuna Suomessa käytettyihin. Kannattako sitten syödä avokadoja tahi muita ulkomailla tuotettuja kasviksia ja hedelmiä? Vastaus on EI piste.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Rakit syö lihaa joka päivä ja paljon enemmän kuin ihmiset, monet myös ostaa rakeilleen parasta filettä, siksi lihankulutus lisääntyy koko ajan kun rakkien määrä lisääntynyt valtavasti, nyt jo yli 800 000. Ei tarvitse puuttua ihmisten lihansyöntiin, mutta lemmikkirakit pitää kieltää ja ensimmäisenä ne suurimmat ja vaarallisimmat.

        Koiria syödään paljon Aasian maissa. Kait se koiran liha on hyvää kun mausteet kohdillaan ja grillattu.


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Montakohan noita kuvaajat tappoi ja monta kuolee noiden salakuvaajien toimesta sillä yksikin bakteeri voi tappaa kaikki linnut ja poikaset. Todennäköisesti kuvaajat tappoi tuostakin kuvasta noin 40%. ja loput saastuneita jotka kaasutetaan ja ajetaan biopolttoauineeksi.
        Syön kanaa joka päivä kun sonnin fileeseen ei varaa enään. Rehunpurijoille tulee tukalat oltavat kun ilmastonmuutos etenee sillä kaskitaudit tuhoaa kaikki sadot tulevaisuudessa kun ei saa mitään myrkkyjä käyttää enään 2030 lähtien kiiton EU:n ja maahan ei saa tuoda jos on myrkkyjä käytetty kasviksissa.Mitähän syötte sitten.Nautakarja popsii heinää jota ei tuholaiset ikinä tuhoa.


      • Anonyymi

        Mitä ihmeellistä tuossa on? Linnunpoikaset tappaa sisaruksiiaan luonnossa ja syövät, pedot syö tai kuolevat kylmyyteen, nälkään, tauteihin, loisiin... Suhteessa mitä noissa kuolee, luonnossa kuolee varmasti paljon enemmän ja osa poikasista aina heikkoja tai sairaita jo syhtyessään. Aina voi tietysti parantaa oloja, mutta auttaisko se ja kuka haluaa maksaa jos tilaa vaikka kymmenkertainen määrä. Eettisempää kasvatta ruokaa noin kuin metsästää vähiä villieläimiä tai tuoda kasviksia ulkomailta saastuttaen ja viljely saastuttaa tai tuhoaa sademetsiä.

        Miksi lihantuotannoista valittavat ei halua kieltää rakkeja, niille menee broilereistakin suhteessa enemmän kuin ihmisille.


    • Anonyymi

      Suurin säästö ja hyöty tulisi jos ruokaa ei heitettäisiin pois.
      Ruokahävikki on suurin saastuttaja.
      Älytöntä on että puolet ihmisistä näkee nälkää ja silti ruokaa heitetään pois ihan järjettömän paljon.

    • Anonyymi

      Lihansyöjät pitäisi palkita veron alennuksella ja kasvissyöjille taas voitaisiin lätkästä vähintään 60 prossan vero. Tämä olisi kohtuullista kaikkia ihmisiä ajatellen.

      • Anonyymi

        Hyvin kannatettava ajatus kun syö oman rakkinsa, alennusta 100€/rakki, haittavero 2000€/vuosi jos ei syö tai hävitä rakkiaan.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      59
      3017
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      544
      2866
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      37
      2038
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      1942
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      119
      1788
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      303
      1755
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1472
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      96
      1223
    9. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      63
      1188
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1152
    Aihe