Teppo haluaa muistuttaa palstalaisia joulun ollessa ovella, että kinkku tulee paistaa, kuten Teppo sen paistaa et sillei hei! Teppo laskeutuu nyt palstalle rahvaan pariin legendaarisen joulukinkun paisto-ohjeensa kanssa et sillei hei! Ottakaa siitä vaari et sillei hei! Se on kirjoitettu joulun 2008 jälkeen, jolloin oli hyvä aika todeta, että Teppo onnistui paistamaan täydellisen kinkun et sillei hei!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
"Stadin kundi otti tänä vuonna ohjat omiin käsiinsä, koska oli kyllästynyt liian kypsään joulukinkkuun et sillei hei! Teppo laittoi n. 12 kg:n Reinin lihasta hankitun viljasian kinkun (taisi olla yli 11 euroa per kilo) uuniin klo 24.00 et sillei hei! Teppo lisäsi siihen piikillä hieman suolaa - joskus suonensisäisiä kokeilleen vankalla ammattitaidolla.
Teppo paistoi kinkkua ensin noin 40 minuuttia 210:ssa asteessa. Sen jälkeen laski lämmön hieman yli 100 asteeseen. Teppo laski, että kinkku voisi olla valmista noin 11.00 aamulla. Teppo toki laittoi lihaan lämpömittarin. Teppo seurasi kinkun valmistumista NYR-Ottawa -peliä seuraamisen ohella. Teppo siirtyi yöpuulle varakkain mielin noin puoli viisi ja laittoin kellon soittamaan klo 10.00, jolloin Teppo riensi huvilansa yläkerrasta tarkistamaan kinkun lämpötilan. Silloin se taisi olla 71. Teppo odotti, kunnes mittarissa oli 75 celsiusta ja otti kinkun ulos. Sitten taas nukkumaan ja heräämisen jälkeen kinkkuun loistava korppujauho-sinappi -huntu. Sitten kinkku nopeasti 250 asteeseen ja ulos.
Teppo nautti kinkkua muutaman viipaleen jo lämpimänä ja täytyy sanoa, että oli parasta kinkkua, jota Teppo on koskaan maistanut et sillei hei! Samaa sanoi myös Tepon isä, tuhansien kinkkujen mies, joka oli kuulema viimeksi saanut hyvää kinkkua yli 15 vuotta sitten appiukon, Tepon isoisän (k. 1993), valmistamana.
Tämän jouluviestin tärkein info on tuleville vuosille: Jättäkää se kinkku 75-asteiseksi; meheväksi ja taivaalliseksi et sillei hei!".
Tepon mahtiohje joulukinkulle on taas ajankohtainen
Anonyymi
4
122
Vastaukset
- Anonyymi
Hyvä, hyvä!!
- Anonyymi
Parasta ihan tuoreeltaan kun alkaa järsiä possua sikalassa, raakaravinto on nyt muotia.
75C on mielestäni liian alhainen. Kinkun pitää olla hieman ylikypsää, noin 82C.
Herkullisia kinkkuhetkiä itsekullekin säädylle!
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 653858
Miksi juuri vasemmiston puolelta tulee niin paljon luusereita, kelapummeja jne.
Tämä asia ihmetyttää suuresti.473203Kehutaan vaihteeksi Perussuomalaisia
Perussuomalaiset ovat olleet melkoisen lokakampanjoinnin kohteena, vaikka ovat saaneet paljon hyvää aikaiseksi. Nyt on1542969Putin lähti takki auki sotaan....
Luuli, että kolmessa päivässä hoidetaan, nyt on mennyt 3,5 vuotta eikä voitosta tietoakaan. Kaiken lisäksi putin luuli,472870SDP ylivoimainen ykkönen
En ole koskaan viitsinyt käydä äänestämässä, mutta nyt SDP:n etumatka on niin kutkuttava, että pakkohan se on vaivautua.752426Roiskeläpät takaisin niin alkaa lasit kestämään
"Tuulilaseja hajottava talvi-ilmiö on ehkä ratkennut" Tämän päivän autoissa kun on esimerkiksi vanhempaa autokalustoa s621931Patteriauton ovia ei saatu auki - kuljettaja koki hirvittävän kuoleman!
”Oviongelma johti kuskin kuolemaan kolarissa – tämä ratkaisu saatetaan kieltää kokonaan Sivulliset pyrkivät tempomaan a241925Polttomoottoriauto on köyhän merkki
Kun ei ole varaa ostaa sähköautoa, niin joutuu köyhän autoa käyttämään.1361830- 891259
Mitä tarkalleen tunnet
Minkälaisia tunteita sisälläsi liikkuu, kun tiedät, että ajattelen sinua lämmöllä ja jotain syttyy myös sinussa? Haluai681200