Teppo haluaa muistuttaa palstalaisia joulun ollessa ovella, että kinkku tulee paistaa, kuten Teppo sen paistaa et sillei hei! Teppo laskeutuu nyt palstalle rahvaan pariin legendaarisen joulukinkun paisto-ohjeensa kanssa et sillei hei! Ottakaa siitä vaari et sillei hei! Se on kirjoitettu joulun 2008 jälkeen, jolloin oli hyvä aika todeta, että Teppo onnistui paistamaan täydellisen kinkun et sillei hei!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
"Stadin kundi otti tänä vuonna ohjat omiin käsiinsä, koska oli kyllästynyt liian kypsään joulukinkkuun et sillei hei! Teppo laittoi n. 12 kg:n Reinin lihasta hankitun viljasian kinkun (taisi olla yli 11 euroa per kilo) uuniin klo 24.00 et sillei hei! Teppo lisäsi siihen piikillä hieman suolaa - joskus suonensisäisiä kokeilleen vankalla ammattitaidolla.
Teppo paistoi kinkkua ensin noin 40 minuuttia 210:ssa asteessa. Sen jälkeen laski lämmön hieman yli 100 asteeseen. Teppo laski, että kinkku voisi olla valmista noin 11.00 aamulla. Teppo toki laittoi lihaan lämpömittarin. Teppo seurasi kinkun valmistumista NYR-Ottawa -peliä seuraamisen ohella. Teppo siirtyi yöpuulle varakkain mielin noin puoli viisi ja laittoin kellon soittamaan klo 10.00, jolloin Teppo riensi huvilansa yläkerrasta tarkistamaan kinkun lämpötilan. Silloin se taisi olla 71. Teppo odotti, kunnes mittarissa oli 75 celsiusta ja otti kinkun ulos. Sitten taas nukkumaan ja heräämisen jälkeen kinkkuun loistava korppujauho-sinappi -huntu. Sitten kinkku nopeasti 250 asteeseen ja ulos.
Teppo nautti kinkkua muutaman viipaleen jo lämpimänä ja täytyy sanoa, että oli parasta kinkkua, jota Teppo on koskaan maistanut et sillei hei! Samaa sanoi myös Tepon isä, tuhansien kinkkujen mies, joka oli kuulema viimeksi saanut hyvää kinkkua yli 15 vuotta sitten appiukon, Tepon isoisän (k. 1993), valmistamana.
Tämän jouluviestin tärkein info on tuleville vuosille: Jättäkää se kinkku 75-asteiseksi; meheväksi ja taivaalliseksi et sillei hei!".
Tepon mahtiohje joulukinkulle on taas ajankohtainen
Anonyymi
4
67
Vastaukset
- Anonyymi
Hyvä, hyvä!!
- Anonyymi
Parasta ihan tuoreeltaan kun alkaa järsiä possua sikalassa, raakaravinto on nyt muotia.
75C on mielestäni liian alhainen. Kinkun pitää olla hieman ylikypsää, noin 82C.
Herkullisia kinkkuhetkiä itsekullekin säädylle!
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kela valvoo lasten tilejä.
Tämä isoveli Kela kyttää jopa lasten yli 200,- euron rahat jotka on melko varmasti lahjaksi saatu. Se vaikuttaa perheen2532724Nainen, tervetuloa
Tule luokseni eka vaikka viikoks tai pariksi. Saisin helliä, kannustaa ja tukea sua ja kokata lempi herkkujasi. Pääsisit111693- 1201599
TTK-tähti Saana Akiola paljasti tv-ohjelmassa tapahtuneen ahdistelun
Olisko pitänyt suunnitella ulostulo paremmin? Nyt lehdet soittelevat kaikki 8 läpi ja kuusi sanoo ettei koskenut häntä.161492Elisa laskuttaa jo sähköpostilaskusta erikseen euron
Paperilaskuista on otettu lisämaksua jo ajat sitten, mutta nyt Elisa ottaa euron siitä että lähettävät sähköisen laskun961345Oho! Susanna Laine kohtasi epäonnea lomareissulla Italiassa - Avaa tilannetta: "Vähän sahaavaa..."
Ou nou! Tsemppiä kuitenkin loppulomaan Italiassa, Susanna Laine ja mahdollinen seuralainen! Lue lisää ja katso kuvat:71190Väliämme on noin 6 km
Niin lähellä ja niin kaukana. Sinä olet kotona, minä olen kotona. Olet jo unessa. Mutta kun herään, olet jo töissä ja vä9963- 61918
- 56898
Ensitreffit alttarilla Jyrki paljastaa hääyön intiimiasioista kameroiden sammuttua: "Fyysinen..."
Ooo-la-laa… Ensitreffit alttarilla -sarjassa alkaa hääparien välillä ns. tunteet kuumenemaan. Lue lisää: https://www.s1885