Semmoista, että kun laittaa keitinveteen kaksi teelusikallista suolaa, eli n.10g, niin paljon siitä suolasta imeytyy pastaan, vai haihtuuko se suola keitettäessä ja antaa vain makua pastalle ?!?
Pastan keittämisestä
8
871
Vastaukset
- Anonyymi
Riippuu keitinveden suolapitoisuudesta ja keittoajasta. Määritä ensin keitinveden suolapitoisuus, ja punnitse sitten pasta ennen ja jälkeen keittämisen, jolloin tiedetään pastaan imeytyneen keitinveden määrä. Siitä saadaan lasketuksi suolapitoisuus melko tarkasti.
- Anonyymi
Nesteen suolapitoisuus riippuu paljolti siitä miten paljon keitinvettä on suhteessa käyttämääsi suolan määrään - esim. 10 grammaa litrassa vettä on noin 1 prosentin suolapitoisuus (1 litra vettä painaa kilon eli tuhat grammaa).
Keitinveden suola imeytyy pastaan eikä haihdu mihinkään eli esim. 2 litraa keitinvettä sisältää mittasi mukaan 0,5 prosenttia suolaa (heikkosuolainen), joten myös pastasi suolapitoisuus on se sama 0,5 prosenttia.
Pasta kuten riisi imevät keitettäessä noin kaksinkertaisen määrän vettä itseensä eli esim. riisiä keitettäessä riisin ja veden suhde on tavallisesti 1:2 - siis yksi osa riisiä ja kaksi osaa vettä - toki poikkeuksiakin tästä säännöstä on.
Pasta tulee taas keittää runsaassa vedessä ja sekoiteltava silloin tällöin keittämisen aikana.- Anonyymi
"Pasta tulee taas keittää runsaassa vedessä ja sekoiteltava silloin tällöin keittämisen aikana."
Pastan voi keittää pienessä vesimäärässä esim. mikroaaltouunissa. Kerran pari kannattaa hämmentää välillä. Kannellinen astia paras ja vähentää tarvittavan energian määrää. - Anonyymi
<Keitinveden suola imeytyy pastaan eikä haihdu mihinkään eli esim. 2 litraa keitinvettä sisältää <mittasi mukaan 0,5 prosenttia suolaa (heikkosuolainen), joten myös pastasi suolapitoisuus on <se sama 0,5 prosenttia.
Väärin!!
Opettele % lasku.
Pastan suolapitoisuus= pastaan imeytynyt suola /( pis pastan paino imeytyneen veden paino) - Anonyymi
Parempi olisi, jos puhuisit grammoista :). Eli jos keitän 250g spagua, kahdessa litraa vettä ja lisään veteen 10-20g suolaa (2-4 teelusikkaa), niin monta grammaa saan kehooni tätä suolaa, kun syön kaiken spagun ?
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Parempi olisi, jos puhuisit grammoista :). Eli jos keitän 250g spagua, kahdessa litraa vettä ja lisään veteen 10-20g suolaa (2-4 teelusikkaa), niin monta grammaa saan kehooni tätä suolaa, kun syön kaiken spagun ?
Saat 2,5g suolaa.
Veden (20g suolaa 2l vettä) suolapitoisuus on 0,99%
Jos pasta imee 250g vettä, niin pastassa on n. 2,5g suolaa, eli pastan suolapitoisuus on 0,5%.
Prosenttilaskut ovat vaikeita. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Saat 2,5g suolaa.
Veden (20g suolaa 2l vettä) suolapitoisuus on 0,99%
Jos pasta imee 250g vettä, niin pastassa on n. 2,5g suolaa, eli pastan suolapitoisuus on 0,5%.
Prosenttilaskut ovat vaikeita.Kiitos paljon vastauksesta.
:)
T. Aloittaja
- Anonyymi
Turhaa suolan haaskuuta. Keittää ilman suolaa, ja ripottelee suolaa päälle syödessä, tai syö suolaisen kastikkeen kanssa.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Oletko kertonut jo muille tunteistasi?
Ystävillesi esimerkiksi? Minä en ole vielä kertonut kenellekään tästä meidän jutusta.683198Kesä, kesä!
Veikkaan, ettet juuri nyt ikävöi minua, ehket enää koskaan? Näkemättömyys on laimentanut tunteet, ja katselet iloisena k91851- 1111740
Miksi sanotaan että Suomella on suuri armeija, tykistö jne.
Asioita tarkemmin seuranneet tietävät että tuolla Ukrainassa palaa kuukaudessa sen verran mitä Suomella on kokonaisuudes2241249- 1291048
- 99992
- 60944
Miksi nuori ottaa hatkat? Rajut seuraukset: seksuaalinen hyväksikäyttö, väkivalta, huumeet...
Lastensuojelu on kriisissä ja nuorten ongelmat kasvussa Suomessa. Hatkaaminen tarkoittaa nuoren luvatta poistumista omil67926- 84869
Shokki! Suuri seikkailu -kisassa todellinen jättiyllätys - Tämä muutos järkyttää varmasti monia!
No nyt on kyllä aikamoinen ylläri, peli todellakin kovenee…! Lue lisää: https://www.suomi24.fi/viihde/shokki-suuri-seik6865