Vapaa tiede ja Suomen kuninkaat vs.Turuntauti ja svekomania

Anonyymi

Uusinta tutkimusta svekomaanisen historian tutkimuksen tausta. Saako tiede kirjoitusta kritisoida vai pitääkö se pitää totena ilman vastaväitteitä?

julkaistu 29.5.2020
https://kalmistopiiri.fi/2020/05/29/muinaisten-kuninkaiden-lahteilla-keskiajan-kirjallisuudesta-tehtyjen-tulkintojen-ongelmia/

Heti alkujaan huomiota herätti.
Kirjoituksesta puuttuu maininta muinaisruotsalaisten tekemä miehitys, kolonnialismi ja rasistinen svekomania Suomenniemen puolella. Jota on jatkunut satoja vuosia.
Tänään sen voidaan sanoa lyhyesti rasistinen svekomaninen pseudohistoria.

Miksi ihmeessä muinaisruotsalaisten, saksalaisten ritarikuntien, Rooman katollisten ja muiden, on pitänyt sotajoukoilla lähteä Suomenniemen puolelle jos täällä ei ole ollut vastassa mitään järjestäytynyttä yhteiskuntamuotoa?

Kyllä heti Raamatusta näkee että miekkalähetys joka levisi koko pohjolaan (Tanska, Norja, Islanti, Ruotsi, Suomenniemi) niin, ei sillä ole mitään yhteyttä Herraan Jeesuksen Kristukseen ja kristinuskoon (Joh.16:1-3, Joh.36, Ilm.17-18).

Kristittyjä on Suomenniemen puolella ollut jo ainakin 500jKr kertoi evlut suuntauksen ex arkkipiispa Jukka Paarma (YLE historia ohjelmassa Suomi on ruotsalainen tai Suomen kuninkaat). Ketkä osasi Suomenniemen ja muinaisen Ruotsin puolella 500-1200-luvuilla, lukea kirjoittaa ja laskea. Ainoastaan kuninkaalliset, ylhäiset, aateliset, papisto ja ehkä jotkut porvarit ja kauppiaat.

Ei tarvitse kuin katsoa rannikkoseutujen pitäjähistoria kirjoja joissa mainitaan miten väestön alkuperäinenväestö ja paikkojen nimet oli suomalaisia ja miten ne muuttui miehityksen saatossa. (esim Kemiö, Parainen, Rymättylän seutu).

Onko Turun yliopisto joskus ollut tai tänään "Vapaan kansan lahja vapaalle tieteelle"? Se ei ole ollut sitä koskaan. Tänään Turun yliopistolla on tutkijoita jotka pelkää menettävänsä työn jos kritisoi yliopston yleistä mielipidettä vastaan(tämä aihe ja homo lesbo avioliito aihe).

Tänään velkaorjuuteen viety EU-suomi ei ole vapaa ja itsenäinen valtio ollut viimeiset 25.vuotta. Jotkut germaanisessa EU hurmoksessa elävät haluavat jopa ottaa EU:lle yhteistä lainaa.
Ei ole olemassa vapaata yliopistoa vapaalle kansalle, vaan hyvävelijärjestelmä tilaa ja rahoittaa mieluisia Turun yliopiston tutkimuksia aina kun he haluaa ylläpitää jotakin esillä. Jotakin aatetta asiaa idelogiaa hegemoniaa. Toisinaan svekomaanien historian tutkimusta ja toisinaan vaikka pro EU hegemoniaa.

Jos haluat tutkia ketkä ja mitkä suvut on ollut Suomenniemen miehityksen ja rasistisen svekomanian takana niin katso Ritarihuoneen juhlasalin seinällä olevia sukuvaakuntoja. Kovin vähän on Suomalaistaustaisia sukunimiä niissä tauluissa.

3

146

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Historiankirjoitus on tehty aina voittajien ja vallanpitäjien näkemystä myötäillen.

      Näin tapahtuu edelleen mm. Venäjällä ja Turkissa jossa yltiökansallismielisyyttä ja populismia käytetään politiikan käsikassarana. Suomessa Persut toimivat samalla periaatteella.

      Summa summarum.
      Historia ei ole kiveen hakattua totuutta. Tieteellisin perustein sitä voidaan myös uudelleen arvioida ja korjata tarpeen mukaan, mutta vain ja ainoastaan vahvojen tieteelisten näyttöjen perusteella.

    • ” Kirjoituksesta puuttuu maininta muinaisruotsalaisten tekemä miehitys, kolonnialismi ja rasistinen svekomania Suomenniemen puolella. Jota on jatkunut satoja vuosia.
      Tänään sen voidaan sanoa lyhyesti rasistinen svekomaninen pseudohistoria.”

      En nyt oikein näe, miten tuon huomioiminen muuttaa kirjoituksen sisältöä. Muuttuvatko ne keskiaikaiset lähteet, joihin tuossa jutussa viitataan, yht’äkkiä luotettavaksi historiaksi kun mainitaan ruotsalaismiehitys ym.?

      ” Miksi ihmeessä muinaisruotsalaisten, saksalaisten ritarikuntien, Rooman katollisten ja muiden, on pitänyt sotajoukoilla lähteä Suomenniemen puolelle jos täällä ei ole ollut vastassa mitään järjestäytynyttä yhteiskuntamuotoa?”

      Niin siis kuka on väittänyt, ettei heidän vastassaan olisi sellaista ollut? Vai kuvitteletko, että vaihtoehdot ovat joko muinainen mahtava Suomen kuningaskunta tai täysin järjestäytymättömien ihmisten anarkia?

      ” Kyllä heti Raamatusta näkee että miekkalähetys joka levisi koko pohjolaan jne”

      Eihän tuossa kirjoituksessa kiistetty tätä mitenkään. Eihän sitä edes käsitelty mitenkään, koska se on aiheen kannalta yhdentekevää.

      ” Saako tiede kirjoitusta kritisoida vai pitääkö se pitää totena ilman vastaväitteitä?”

      Tietenkin saa. Mutta mikset sitten kritisoi sitä, jos siinä mielestäsi on moitittavaa, vaan kirjoitat täysin asian vierestä?
      Tuo blogitekstihän käsitteli sitä, että keskiajan lähteet, joilla perustellaan fantasioita mahtavasta muinaisesta Suomen kuningaskunnasta, ovat peräisin eri skandinaavisten kansojen lähes tai kokonaan myyttisiä vaiheita kuvaavista lähteistä, joissa on pyritty luomaan mahtava historia kansalle.

      • Anonyymi

        Kyllähän ruotsalaiset tiesi novgorodin ja baltian asutuksen, suomalaiset korvet arvoitus , keitä ja mitä siellä tulisi vastaan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2620
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      89
      1966
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      39
      1501
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Yli puolella maahanmuuttajalapsista ei ole tietoja ja taitoja, joilla selviää yhteiskunnassa

      Miksi Suomeen otetaan väkeä jolla on älyvajetta? https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010730220.html
      Maailman menoa
      273
      1038
    6. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      67
      923
    7. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      881
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      860
    9. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      854
    10. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      765
    Aihe