Vapaa tiede ja Suomen kuninkaat vs.Turuntauti ja svekomania

Anonyymi

Uusinta tutkimusta svekomaanisen historian tutkimuksen tausta. Saako tiede kirjoitusta kritisoida vai pitääkö se pitää totena ilman vastaväitteitä?

julkaistu 29.5.2020
https://kalmistopiiri.fi/2020/05/29/muinaisten-kuninkaiden-lahteilla-keskiajan-kirjallisuudesta-tehtyjen-tulkintojen-ongelmia/

Heti alkujaan huomiota herätti.
Kirjoituksesta puuttuu maininta muinaisruotsalaisten tekemä miehitys, kolonnialismi ja rasistinen svekomania Suomenniemen puolella. Jota on jatkunut satoja vuosia.
Tänään sen voidaan sanoa lyhyesti rasistinen svekomaninen pseudohistoria.

Miksi ihmeessä muinaisruotsalaisten, saksalaisten ritarikuntien, Rooman katollisten ja muiden, on pitänyt sotajoukoilla lähteä Suomenniemen puolelle jos täällä ei ole ollut vastassa mitään järjestäytynyttä yhteiskuntamuotoa?

Kyllä heti Raamatusta näkee että miekkalähetys joka levisi koko pohjolaan (Tanska, Norja, Islanti, Ruotsi, Suomenniemi) niin, ei sillä ole mitään yhteyttä Herraan Jeesuksen Kristukseen ja kristinuskoon (Joh.16:1-3, Joh.36, Ilm.17-18).

Kristittyjä on Suomenniemen puolella ollut jo ainakin 500jKr kertoi evlut suuntauksen ex arkkipiispa Jukka Paarma (YLE historia ohjelmassa Suomi on ruotsalainen tai Suomen kuninkaat). Ketkä osasi Suomenniemen ja muinaisen Ruotsin puolella 500-1200-luvuilla, lukea kirjoittaa ja laskea. Ainoastaan kuninkaalliset, ylhäiset, aateliset, papisto ja ehkä jotkut porvarit ja kauppiaat.

Ei tarvitse kuin katsoa rannikkoseutujen pitäjähistoria kirjoja joissa mainitaan miten väestön alkuperäinenväestö ja paikkojen nimet oli suomalaisia ja miten ne muuttui miehityksen saatossa. (esim Kemiö, Parainen, Rymättylän seutu).

Onko Turun yliopisto joskus ollut tai tänään "Vapaan kansan lahja vapaalle tieteelle"? Se ei ole ollut sitä koskaan. Tänään Turun yliopistolla on tutkijoita jotka pelkää menettävänsä työn jos kritisoi yliopston yleistä mielipidettä vastaan(tämä aihe ja homo lesbo avioliito aihe).

Tänään velkaorjuuteen viety EU-suomi ei ole vapaa ja itsenäinen valtio ollut viimeiset 25.vuotta. Jotkut germaanisessa EU hurmoksessa elävät haluavat jopa ottaa EU:lle yhteistä lainaa.
Ei ole olemassa vapaata yliopistoa vapaalle kansalle, vaan hyvävelijärjestelmä tilaa ja rahoittaa mieluisia Turun yliopiston tutkimuksia aina kun he haluaa ylläpitää jotakin esillä. Jotakin aatetta asiaa idelogiaa hegemoniaa. Toisinaan svekomaanien historian tutkimusta ja toisinaan vaikka pro EU hegemoniaa.

Jos haluat tutkia ketkä ja mitkä suvut on ollut Suomenniemen miehityksen ja rasistisen svekomanian takana niin katso Ritarihuoneen juhlasalin seinällä olevia sukuvaakuntoja. Kovin vähän on Suomalaistaustaisia sukunimiä niissä tauluissa.

3

84

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Historiankirjoitus on tehty aina voittajien ja vallanpitäjien näkemystä myötäillen.

      Näin tapahtuu edelleen mm. Venäjällä ja Turkissa jossa yltiökansallismielisyyttä ja populismia käytetään politiikan käsikassarana. Suomessa Persut toimivat samalla periaatteella.

      Summa summarum.
      Historia ei ole kiveen hakattua totuutta. Tieteellisin perustein sitä voidaan myös uudelleen arvioida ja korjata tarpeen mukaan, mutta vain ja ainoastaan vahvojen tieteelisten näyttöjen perusteella.

    • ” Kirjoituksesta puuttuu maininta muinaisruotsalaisten tekemä miehitys, kolonnialismi ja rasistinen svekomania Suomenniemen puolella. Jota on jatkunut satoja vuosia.
      Tänään sen voidaan sanoa lyhyesti rasistinen svekomaninen pseudohistoria.”

      En nyt oikein näe, miten tuon huomioiminen muuttaa kirjoituksen sisältöä. Muuttuvatko ne keskiaikaiset lähteet, joihin tuossa jutussa viitataan, yht’äkkiä luotettavaksi historiaksi kun mainitaan ruotsalaismiehitys ym.?

      ” Miksi ihmeessä muinaisruotsalaisten, saksalaisten ritarikuntien, Rooman katollisten ja muiden, on pitänyt sotajoukoilla lähteä Suomenniemen puolelle jos täällä ei ole ollut vastassa mitään järjestäytynyttä yhteiskuntamuotoa?”

      Niin siis kuka on väittänyt, ettei heidän vastassaan olisi sellaista ollut? Vai kuvitteletko, että vaihtoehdot ovat joko muinainen mahtava Suomen kuningaskunta tai täysin järjestäytymättömien ihmisten anarkia?

      ” Kyllä heti Raamatusta näkee että miekkalähetys joka levisi koko pohjolaan jne”

      Eihän tuossa kirjoituksessa kiistetty tätä mitenkään. Eihän sitä edes käsitelty mitenkään, koska se on aiheen kannalta yhdentekevää.

      ” Saako tiede kirjoitusta kritisoida vai pitääkö se pitää totena ilman vastaväitteitä?”

      Tietenkin saa. Mutta mikset sitten kritisoi sitä, jos siinä mielestäsi on moitittavaa, vaan kirjoitat täysin asian vierestä?
      Tuo blogitekstihän käsitteli sitä, että keskiajan lähteet, joilla perustellaan fantasioita mahtavasta muinaisesta Suomen kuningaskunnasta, ovat peräisin eri skandinaavisten kansojen lähes tai kokonaan myyttisiä vaiheita kuvaavista lähteistä, joissa on pyritty luomaan mahtava historia kansalle.

      • Anonyymi

        Kyllähän ruotsalaiset tiesi novgorodin ja baltian asutuksen, suomalaiset korvet arvoitus , keitä ja mitä siellä tulisi vastaan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1515
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1154
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      84
      1074
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      986
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      573
      942
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      897
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      872
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      832
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      664
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      630
    Aihe