Paljonko kiljuun tulee prosentteja??

Tietoa.Vailla

Paljonko vesi-hiiva-sokeri kiljuun tulee prosentteja yhdessä viikossa..? Ja entä kahdessa?

Ja saako kiljulla hyvät kännit litralla - kahdellakin?

61

45334

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pontikkakännejään, niin

      vastaan, että käyminen on tapahtunut mun kokemuksen mukaan 3 vrk:ssa ja prossia tuli toistakymmentä. Koskaan sitä ei mitattu, mutta itse vetäisin sen mainitsemasi litran melko nopeesti ja sitten nautiskellen. No jo jos sitä voi nautiskeluksi sanoa.
      Makua laitoin ja sain siihen pehmeyttäkin ruisleivänkannikoista. Jotkut maustoivat sitruunalla.
      Muistini mukaan, teimme aika ison satsin. Vähintään 25 litraa, uskoisin, että onnistui paremmin...

      Tästä on kyllä jo 30 vuotta aikaa eikä meidän keskikoulun kemiantunnilla opetettu tämän janojuoman valmistusta. Nykyisinhän kyllä alkoholituotteet ovat sen verran edukkaita, että en usko kenenkään joutuvan turvautumaan kotitekoiseen. No jotain romantiikkaa siihen liittyy ja nuorten miesten salatun, kielletyn hedelmän maku.

      Jos olet vasta-alkaja "kemisti", niin odottelesin sinuna ohjeita kemian ammattilaisilta. Nimittäin vatsan saa takuuvarmasti ruikulille, tuli juomasta kuinka jaloa tahansa. Täytyy myös vasta-alkajaa ainakin muistuttaa, että saattaa ikäänkuin mennä ensin jalkoihin ja sitten vasta päähän. No ilmeisesti porukassa aiottte ja suosittelenkin poikaa kokeilla.

      Aiemmin ainakin 70-luvulla kiljun teko oli lainvastaista, ja se luokiteltiin ns. mäskiksi, josta tiputettiin pontikkaa. Maaseudulla muurahaispesät, sontatunkiot, navetat ja pannuhuoneet tai vastaavat olivat tasaisen lämmön ansiosta oivia käymispaikkoja.

      • L.o.L

        En ole mitannut, mutta Tokmannislta ostan turbohiivaa ja 7 kg sokeria, niin pitäis olla jossain §7 % hujakoilla kum laittaa runsaat 20 litraa vettä. Ja mulla on pitkällisen harjoittelun myötä kehittynyt varsin kestävä viinapää, niin litra jo saa kummasti menojalan vipattamaan, toinen litra jo aika hyvän kännin. Painoa mulla on alle 70kg.

        Sen verran mulla on tapana hifistellä, että vedän blenderiin pari sitruunaa kuorineen ja keitän sokerit vedessä johon laitan sitä sitruunamössöä. Olen joskus lukenut, että sokeri muuttuisi sitruunahapon avulla keitettäessä hedelmäsokeriksi. En tiiä sit meneekö se noin, mutta lopputuotteen makuun se ainakin auttaa kiitettävästi, eikä ole kallis makuaine.

        Vatsa mulla ei omasta kiljusta ole koskaan mennyt sekaisin. Tietysti jos päivätolkulla juo eikä syö, niin ripuliksihan se silloin menee, mutta kun muistan syödä, niin ei mitään ongelmia.

        Joku tuolla kertoi, että kaupan juomat on niin halpoja ettei kiljua kannata tehdä, mutta jos juon kevyesti toista viikkoa (enemmänkin ellei kaverit tule lokittamaan) n. kympin sijoituksella, niin onhan se aikalailla halvempaa kuin alkon sotkuja käyttäen. Halvimmilla alkon sotkuillakin menee yhtä kauan kännissäoloon reilusti kymmenkertainen määrä fyffeä.

        Joku nelisen päivää ton sotkun valmistuminen vie aikaa, tosin usein aloitan jo keskenkäyneellä (eikä silloinkaan ole vatsa mennyt kertaakaan sekaisin)


    • kaupasta

      superturboerikoishiivaa, jolle luvataan
      suunnilleen 20 % 24 h:ssa. En itse
      ole kokeillut, mutta viinitarvikekauppoja
      on ympäri maata, joissa on toinen toistaan
      suorituskykyisempiä hiivoja.
      Kännin saat, en tosin tiedä, kuinka
      hyvälaatuisen.

      • panos112

        hymy korvissa älkää mollatko kuningas juomaa sehän on täydellistä limua .velatkin muuttuu saataviksi. t kaitsu ja jarjo


      • Anonyymi

        Mitäs jos laitoin noin 1,5l vettä 600g sokeria ja 11g perjantai kuiva hiivaa?
        Kuinka vahvaa siitä tulee ja kuinka nopeasti?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitäs jos laitoin noin 1,5l vettä 600g sokeria ja 11g perjantai kuiva hiivaa?
        Kuinka vahvaa siitä tulee ja kuinka nopeasti?

        23,85% käymisaikaa en osaa sanoa


    • enimmillään

      Se vähän riippuu miten teet mutta se 20% alkaa olla aika maksimi mitä käymisellä voi saada aikaan. Niin ja mahansa sillä omatekosella kiljulla ainakin saa sekaisin.
      Nykyään viinat ei maksa paljon joten kannattaa alkosta ostaa. Jos ikä ei riitä niin sitten kannattaa ne ryyppäjäiset unohtaa.

      • Kationi

        Käymisellä kuitenkin jää alle 15 tilavuusprosentin. Eikä sen yli kyllä pitäis päästä. Tislaaminen sitten toinen juttu


      • näin on
        Kationi kirjoitti:

        Käymisellä kuitenkin jää alle 15 tilavuusprosentin. Eikä sen yli kyllä pitäis päästä. Tislaaminen sitten toinen juttu

        Se käymisen maksimiprossahan perustuu siihen että se hiiva kuolee alkoholiprosentin noustessa liian suureksi ja näinollen käyminen loppuu.
        Jollain pullahiivalla ehkä loppuu siihen viiteentoista mutta on sellasiakin hiivoja joilla pääsee 20% paremmalle puolelle, ei paljoa, mutta kuitenkin.


      • että onko
        Kationi kirjoitti:

        Käymisellä kuitenkin jää alle 15 tilavuusprosentin. Eikä sen yli kyllä pitäis päästä. Tislaaminen sitten toinen juttu

        Teillä kenelläkään kokemuksia?

        Nimittäin kotikyläni eräät vanhapoikaveljekset tekivät sisarensa Pulsaattori -pesukoneella jonkinlaista pikakiljua. Itselläni ei ole kokemusta, mutta väittivät muutamassa tunnissa saaneen kelpo käymistuotteen ja ihan juomakelpoiseksi.

        Kouluvuosina valmistimme tuolla pullahiivalla kiljua ja muistini mukaan käyminen loppui jo kolmessa vuorokaudessa. Joskus hätääntyneet aloittivat pidemmän viikonlopun jo perjantaina "keskenkäyneellä", josta lienee nuo vatsavaivat peräisin.


      • Tietoa.Vailla
        että onko kirjoitti:

        Teillä kenelläkään kokemuksia?

        Nimittäin kotikyläni eräät vanhapoikaveljekset tekivät sisarensa Pulsaattori -pesukoneella jonkinlaista pikakiljua. Itselläni ei ole kokemusta, mutta väittivät muutamassa tunnissa saaneen kelpo käymistuotteen ja ihan juomakelpoiseksi.

        Kouluvuosina valmistimme tuolla pullahiivalla kiljua ja muistini mukaan käyminen loppui jo kolmessa vuorokaudessa. Joskus hätääntyneet aloittivat pidemmän viikonlopun jo perjantaina "keskenkäyneellä", josta lienee nuo vatsavaivat peräisin.

        "Nimittäin kotikyläni eräät vanhapoikaveljekset tekivät sisarensa Pulsaattori -pesukoneella jonkinlaista pikakiljua. Itselläni ei ole kokemusta, mutta väittivät muutamassa tunnissa saaneen kelpo käymistuotteen ja ihan juomakelpoiseksi."


        Heheh, toi oli khyl paha..

        Joo niitä kokemuksia kiljusta kaivattais... :)


      • Ammattilainen
        näin on kirjoitti:

        Se käymisen maksimiprossahan perustuu siihen että se hiiva kuolee alkoholiprosentin noustessa liian suureksi ja näinollen käyminen loppuu.
        Jollain pullahiivalla ehkä loppuu siihen viiteentoista mutta on sellasiakin hiivoja joilla pääsee 20% paremmalle puolelle, ei paljoa, mutta kuitenkin.

        Hiiva ei kuole viinaan vaan sokeriin. Prosentteja saa lisää jos sokeria lisää varovasti käymisen edistyessä.

        Tunnettujen pontikkapitäjien kaupoista saa turbohiivaa joka kestää älyttömän sokeripitoisuuden ja käy valtavalla voimalla. Kahdessa, kolmessa päivässä saa yli 20 tilavuusprosenttistä "kotiviiniä".


      • ootko varma
        Ammattilainen kirjoitti:

        Hiiva ei kuole viinaan vaan sokeriin. Prosentteja saa lisää jos sokeria lisää varovasti käymisen edistyessä.

        Tunnettujen pontikkapitäjien kaupoista saa turbohiivaa joka kestää älyttömän sokeripitoisuuden ja käy valtavalla voimalla. Kahdessa, kolmessa päivässä saa yli 20 tilavuusprosenttistä "kotiviiniä".

        Siis alkoholikäymisessähän sokeri hajoaa hiilidioksidiksi ja etanoliksi, eli käymisen aikana sokerin määrä vähenee ja etanolin (alkoholin) määrä kasvaa.
        Miksi se käyminen loppuu sokerin vähetessä? Jos näin olisi, voisi olettaa että käyttämällä saisi vaikka kuinka ätäkkää tavaraa kun lisää vaan sitä sokera pikkuhiljaa, ja näinhän ei todellisuudessa ole.


      • Ammattilainen
        ootko varma kirjoitti:

        Siis alkoholikäymisessähän sokeri hajoaa hiilidioksidiksi ja etanoliksi, eli käymisen aikana sokerin määrä vähenee ja etanolin (alkoholin) määrä kasvaa.
        Miksi se käyminen loppuu sokerin vähetessä? Jos näin olisi, voisi olettaa että käyttämällä saisi vaikka kuinka ätäkkää tavaraa kun lisää vaan sitä sokera pikkuhiljaa, ja näinhän ei todellisuudessa ole.

        >Miksi se käyminen loppuu sokerin vähetessä<
        Koska hiivan ravinto, sokeri, loppuu.

        Kyllä se hiiva lopulta kuolee viinamyrkytykseen mutta hiiva kestää enemmän viinaa kuin sitä sokerimäärää joka tarvitaan ko. viinan tuottamiseen.


      • miten on?
        Ammattilainen kirjoitti:

        >Miksi se käyminen loppuu sokerin vähetessä<
        Koska hiivan ravinto, sokeri, loppuu.

        Kyllä se hiiva lopulta kuolee viinamyrkytykseen mutta hiiva kestää enemmän viinaa kuin sitä sokerimäärää joka tarvitaan ko. viinan tuottamiseen.

        Siis onko se sokeri nyt myrkkyä vai ravintoa sille hiivalle? Ja onko tuo sokerimäärän haitallisuus hiivalle ihan fakta juttu vai mutu-tuntumaa?


      • Ammattilainen
        miten on? kirjoitti:

        Siis onko se sokeri nyt myrkkyä vai ravintoa sille hiivalle? Ja onko tuo sokerimäärän haitallisuus hiivalle ihan fakta juttu vai mutu-tuntumaa?

        Tiettyyn konsentraatioon asti sokeri on hiivalle ravintoa mutta muuttuu "myrkylliseksi" liian korkeassa konsentraatiossa. Liian väkevä sokeriliuos kuivattaa hiivasolun kuoliaaksi. Saman tekee liian korkea alkoholipitoisuus.

        Vielä kerran: hiiva kestää suurempaa alkoholipitoisuutta kuin sitä sokeripitoisuutta jonka se tarvitsee itselleen myrkyllisen alkoholimäärän tuottamiseen.

        Tämän johdosta käymisen alkoholipitoisuutta voidaan hieman suurentaa käymisen lopulla sokeria varovasti käymiseen lisäämällä.

        Tämä tieto oli ainakin 70-luvun orgaanisen kemian oppikirjoissa sitä opiskellessani. Varmasti sama tieto löytyy joistain vieläkin.


      • kiljuntekijä
        Ammattilainen kirjoitti:

        Tiettyyn konsentraatioon asti sokeri on hiivalle ravintoa mutta muuttuu "myrkylliseksi" liian korkeassa konsentraatiossa. Liian väkevä sokeriliuos kuivattaa hiivasolun kuoliaaksi. Saman tekee liian korkea alkoholipitoisuus.

        Vielä kerran: hiiva kestää suurempaa alkoholipitoisuutta kuin sitä sokeripitoisuutta jonka se tarvitsee itselleen myrkyllisen alkoholimäärän tuottamiseen.

        Tämän johdosta käymisen alkoholipitoisuutta voidaan hieman suurentaa käymisen lopulla sokeria varovasti käymiseen lisäämällä.

        Tämä tieto oli ainakin 70-luvun orgaanisen kemian oppikirjoissa sitä opiskellessani. Varmasti sama tieto löytyy joistain vieläkin.

        joo et kaverin kans ruvettii valmistaa ohjeitten mukaisesti 10 litralle kiljua, ohje sanoo että viikon kuluttua siitä tulis 12%:sta.. ootettiin viikko.. sitten huomattiin että ei tässä ole ku 4 litraa, onko se alkoholipitosuus noussu siit 12:sta tuplaan tai jotai?


      • prosenttionhumala
        kiljuntekijä kirjoitti:

        joo et kaverin kans ruvettii valmistaa ohjeitten mukaisesti 10 litralle kiljua, ohje sanoo että viikon kuluttua siitä tulis 12%:sta.. ootettiin viikko.. sitten huomattiin että ei tässä ole ku 4 litraa, onko se alkoholipitosuus noussu siit 12:sta tuplaan tai jotai?

        sieltä on varmaan vettä haihtunu pois eli prosentti suureni huomattavasti


      • Slamer
        kiljuntekijä kirjoitti:

        joo et kaverin kans ruvettii valmistaa ohjeitten mukaisesti 10 litralle kiljua, ohje sanoo että viikon kuluttua siitä tulis 12%:sta.. ootettiin viikko.. sitten huomattiin että ei tässä ole ku 4 litraa, onko se alkoholipitosuus noussu siit 12:sta tuplaan tai jotai?

        Kaveris joi sitä salaa.


      • Anonyymi
        näin on kirjoitti:

        Se käymisen maksimiprossahan perustuu siihen että se hiiva kuolee alkoholiprosentin noustessa liian suureksi ja näinollen käyminen loppuu.
        Jollain pullahiivalla ehkä loppuu siihen viiteentoista mutta on sellasiakin hiivoja joilla pääsee 20% paremmalle puolelle, ei paljoa, mutta kuitenkin.

        Viinihiivalla voi päästä 18% kolmessa viikossa, kun on sopivasti sokeria. Liika sokeri tukehduttaa litkun, liian vähä sokeri taas ei riitä 18% saavuttamiseen.


    • -M-

      Ei kaupasta ostetulla pullahiivalla saa 16 alkoholiprosentin juomia kokoon ilman tislaamista. Ja missä ikinä kiljujasi käytät niin muista päästää ilmat pari kertaa päivässä ulos, ellei ilmalukkoa astiastasi löydy, sillä tuota hiilidioksidiahan sinne syntyy sivutuotteena.

    • tulee

      kotikäymisellä aivan riittävästi, kun mahan juot
      täyteen olet sammumispisteessä, litra-kaksi riittää kyllä harrastelijalle, siis huomattavasti
      tehokkaanpaa kuin olut (siis oikea olut, ei mikään
      keskikalja) ja turha sitä kiljua on tislata, ponu
      on pahan makuista ja vaatii lantrinkia ja voi olla
      myrkyllisempää kuin kunnon käymistuote.
      vieroitusoireita kyllä tulee ainakin yhtä rankasti
      kuin muistakin alkoholijuomista.

    • Boy-14

      ketään, paljonko tarvii 14 vuotiaan juoda kiljua, että saa hyvät kännit? Olen n. 40kg painava ja 165cm pitkä?

      • Ammattilainen

        Nuuhkaisu pullosta kyllä riittää sinulle...


      • -tu

        kokeilemalla selviää ... veikkaan että
        0.5l 16% kiljusta riittäs

        Vitun heiverö saatana


      • Cheeku-97
        -tu kirjoitti:

        kokeilemalla selviää ... veikkaan että
        0.5l 16% kiljusta riittäs

        Vitun heiverö saatana

        Paljoha mun tarvii juoda? Oon 12 ja 31 kiloo. Mullei oo vielä murrosikä alkanu?


      • selvinpäin kjh
        Cheeku-97 kirjoitti:

        Paljoha mun tarvii juoda? Oon 12 ja 31 kiloo. Mullei oo vielä murrosikä alkanu?

        itse olen päälle nelikymppinen ukko ja känni vieläkin ottamatta. En ole mikää uskonnollinen hihhuli, en vain ole vielä keksinyt niin hyvää syytä, että alkaisin juopottelemaan.


      • Boy-15

        juomalla o.6 litraa 13% juomaa pääset 2 promillen känniin.


      • ei tartte
        Cheeku-97 kirjoitti:

        Paljoha mun tarvii juoda? Oon 12 ja 31 kiloo. Mullei oo vielä murrosikä alkanu?

        trollin ei tarvitse ottaa yhtään :) riittää kun syöt hiivan sellasenaan ja kaadat sokeriä päälle ja lopuksi purskuttelet lämpäsellä vedellä :)


      • slamer

        Osta ES


      • Ohman4

        Näin A.Kiven päivänä:

        Tuoppi olutta ja kaksi korttelia viinaa lippariksi on kohtuullinen mitta ja määrä väsyneen miehen kurkkuun ja päähän.


      • Cheeku-97 kirjoitti:

        Paljoha mun tarvii juoda? Oon 12 ja 31 kiloo. Mullei oo vielä murrosikä alkanu?

        Vinnivoide hiivalla lähtisin...


      • Anonyymi

        Noin litra tai 1.5 itelle riitti 20% kiljua kun olin 14
        Ja vanhentunut rikos .


      • Anonyymi
        Cheeku-97 kirjoitti:

        Paljoha mun tarvii juoda? Oon 12 ja 31 kiloo. Mullei oo vielä murrosikä alkanu?

        No paljo miulle synnyn viikonpäästä


      • Anonyymi
        selvinpäin kjh kirjoitti:

        itse olen päälle nelikymppinen ukko ja känni vieläkin ottamatta. En ole mikää uskonnollinen hihhuli, en vain ole vielä keksinyt niin hyvää syytä, että alkaisin juopottelemaan.

        Voisi sitä jo opetella. Saa perspektiiviä suhteuttaa asioita. Ja uskonnolliset asiat nousee pintaan. Alkaa taistelu vihtahousun kanssa mäenlaskussa. Sen taiston jos meinaa voittaa. Niin saa hommia tehdä tosissaan.


      • Anonyymi
        Cheeku-97 kirjoitti:

        Paljoha mun tarvii juoda? Oon 12 ja 31 kiloo. Mullei oo vielä murrosikä alkanu?

        Tempase sellainen pari, kolme litraa niin alat päästä tunnelmaan..


    • Ciljune

      Pitääkös paikkansa että jollei kiljua juo/tislaa/mitälie ajoissa niin alkoholi hapettuu ja muuttuu takaisin vedeksi?

      • nimim...

        Alkoholin hapettuessa syntyy etikkaa, mikä kiljun alkoholille varmaan tapahtuu, jos sitä seisottaa tarpeeksi kauan tai jos sinne pääsee ilmaa.


      • slamer

        Se muuttuu metanoliksi ja hajoaa siitä etikaksi.


      • cooh
        slamer kirjoitti:

        Se muuttuu metanoliksi ja hajoaa siitä etikaksi.

        Niin varmaan. Saattaa muuttua myös amfetamiiniksi ja hammaskeijuksi jos kukaan ei katso.
        Etikaksi lopulta kuitenkin.


      • Paljontehny

        Ei se vedeksi, mutta stanan laihaksi liemeksi, suljetussa astiassa säilyy pidempään, muttei ikuisuuksia, suosin juomaan pikimmiten pois, enneku vie potkun pöntöstä


    • The_iglu

      tavallinen pullahiiva kuolee 14% jos haluut vahvempaa niin pistä pakkaseen sun kilju. sit astiaan. siitä jollain jää hileeks. sitten suodattimen läpi pulloon ja eiku nauttimaan. Jäädytys perustuu alkoholin korkeampaan jäätymis pisteeseen ja eli alkoholi sulaa vettä nopeemmin ja tällöin % syntyy enemmän

    • 0_0_0

      Lopullisen alkoholipitoisuuden voi laskea kun tiedetään sokerimäärä. Muistaakseni hiiva sietää max. 20% sokeripitoisuutta. Alkoholinsieto on 15-20% hiivakannasta riippuen. Areometrilla voi määrittää liuoksen sokeri- ja alkoholipitoisuuden.

      http://fi.wikipedia.org/wiki/Areometri

    • eijuoppo1993

      joo 3 vuorokautta käymistä riittää.tosin on todella paskan makuista,mutta tulee "hetkellinen" hyvä olo.:D

    • XOmgpgp

      Kilju pitäisi tislata ja käyttää erilaisia kemiallisia aineita.
      Lue esim. eng-wikistä viinin teko niin saat kokonaiskuvan

    • Nim_kokemusta_omaava

      Pullottamalla kilju muovipulloon ja pakastamalla voi kiljua voimistaa tislaamatta. Juoman vesi jäätyy hileeksi pakastimessa mutta alkoholi ei. Kaada hileestä jäätymätön neste uuteen astiaan, loppu on hyvää vierasvarakijljua jota saa nykylain mukaan tehdä (2018).

    • PirunLiemi

      Kilju on perseestä! >P Pahaa kuin mikä eikä se noudata semmosta alkon tuotteiden kaavaa missä tulee lopulta väsymys ja ymmärtää lopettaa. Itsellä kiljua on juodessa vain mennyt kunnes joskus neljän aikaan aamulla kun sydän hakkaa hulluna tajuaa viimeisellä aivosolullaan että pitäis jo lopettaa... Ainoat sammumiskokemukseni, semmoset että retkottaa jossain keittiön kynnyksellä, olen saanut kiljusta. Lisäksi kilju ei ainakaan itsellä okseta samalla kuin oikea viina kun on vetänyt liikaa, eli sekään ei pelasta.

    • Hujihl

      Ketju on aloitettu 15-vuotta sitten, eli aloittaja on ehkä jo kuollut liialliseen kiljun nauttimiseen. Mutta ei siihen kyllä 15-prossaa enempää voi tulla.......
      Toisin kuin 15-vuotta sitten, niin kiljun tekeminen on nykyään laillista. Joten kaikki täysi-ikäiset kokeilemaan. Kiljusta voi kuulemma saada ihan vesikirkasta, en usko......ei ainakaan kotioloissa.

      • Anonyymi

        Kyllä saa. Käymisen pysäyttäjä 3vrk jälkeen -> 24h annetaan vaikuttaa ja kirkastusaineet sekaan -> 24h odottamista ja on kirkasta ku hanavesi.


      • Anonyymi

        Ja powerhiivalla vahvuudeksi tulee 17-19% riippuen vähän kaikesta.


      • Anonyymi

        Itellä tuli vähän valkoviinin väristä


    • Anonyymi

      Vanha ketju mutta pakko kommentoida. Eilen 24.6.2019 laitoin klo 12.40 kannen kiinni 30litran käymisastiassa. Täysi käyminen eli taukoamaton pörinä alkoi noin 14.00 nyt tänään pitää jo reipasta taukoa välillä (ei enää yhtenäistä). Ja tässä ohjeeni jolla tein. Uskon ja vahvasti näyttää sille että pääsen jo huomenna pullotus hommiin (lappoletkun) kera.

      26l vettä
      6kg sokeria
      mestarin 24h hiiva

      itse ohje KAADA käymiastian pohjalle kuumaa vettä lisää sokeria kokoajan sekoitellen kunnes sokeri liuonnut (NOPEUTTAA) käymistä verrattuna että kippaa 6kiloa pohjalle ilman sekoitusta. Lisää haaleaa vettä kunnes noin käden lämpöistä. Lisää pintaan hiiva (mutta älä sekoita) kyseinen mestarin 24h hiiva kyllä löytää tuota pikaa sokeriliemen ja alkaa n2h sisällä (JUMALATON KÄYMINEN TAUKOAMATTA) JOKA kestää sen 22-25h jonka jälkeen tahti hidastuu.
      Maustakaa jos haluatte mutta älkää käymis vaiheessa. Huomannut ainakin mestarin 24h hiivasta että paras käyttää ihan vesikiljuna alkuun.

      nyt klo 15.27 porinan ääni hiljentynyt eilisestä ja aamu yöllisestä metelistä.
      seuraan tilannetta mutta uskon että saa olla 26.6 aamuun.

      Ja ettei muksut huutele ni tekijänä täällä 30 vuotias yli 15v kokemuksella kiljua/pontikkaa tehnyt mies by the way nautinnollisia hetkiä.

    • Anonyymi

      Pakko oli palata tilanne päivittämään nyt näin 17.40 alkaa olla enää 2-3 pulpatusta / min.
      Stydiä ja sanojensa mittasta tuo mestarin 24h (käyttää 6kg sokeria) vuorokauteen ihanne olosuhteissa. Huomenna vois päivitellä makua jos selviän.
      Ja ylempään kyseessä oli ihan testi koska talvella kävi 48h melko täysiä ni kesällä ei läheskään. Mut adjoo goodbye...

    • Anonyymi

      Ja damn eiku yöksi laskeutumaan parvekkeelle ja aamulla pullotus. Koe maistoin yhden lasin ja kyllähän se vahvaa on.

    • Anonyymi

      Turbohiivoja käytettäessä huomatkaa kiljun lämpeneminen n. vuorokausi käymisen alkamisesta. Jos käymisastian saa jäähdytettyä sinne 25 lämpöasteen tienoille, niin käyminen jatkuu kunnes prosentit ovat lähellä kahtakymmentä. Muuten käyminen pysähtyy kiljun lämpötilan noustessa yli 34 lämpöasteen.

    • Anonyymi

      älkää tehkö kiljua heräsin juuri alasti sänystä koko sänky ja listat ovat täynnä ripulia

      • Anonyymi

        Tais käydä vähän hassusti xDD


    • Anonyymi

      Oon 14v koulupoika ja painoa 122kg. Tuleeko tollasesta kotiviinist meikä huppeliin?

      • Anonyymi

        Et tule, tuut "puppeliin", eli vedessä on klooria joka käymisreaktiossa muodostuu homostelu kaasuksi. Siksi kilju esim. pierettää. Eli pistää kakkosen päriseen (Jos tiedät, mitä tarkoitan olet hoo moilas miehiä). Homo kaasun saa ainoastaan kunnon ravistelulla taikka vasaralla vittuun (Jos tiedät mitä tarkoitan olet pelastettavissa).

        ToTTa


    • Anonyymi

      Mä tein 8l vettä,n 2,kg sokeria,6-rkl turbo pikahiivaa,2-ananaspurkkii(jäähdytin ne ennen ku lisäsin jos niis sattuu olee käymisenestoaineita) 2-sitruunaa,rusinoita kourallinen. Naapuri joi sitä kaks kupillista ja mä suurinpiirtein saman ...Mä olin ihan kännissä ja naapuri huomattavasta ...juon normaalisti kossuu ...Eikä ollu ees pahaa. Laitoin vaa lasiin jäitä enkä miettiny mitä juon. Oli 3-pv käyny .

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kiitos nainen

      Kuitenkin. Olet sitten ajanmerkkinä. Tuskin enää sinua näen ja huomasitko, että olit siinä viimeisen kerran samassa paik
      Tunteet
      18
      5403
    2. MTV: Kirkossa saarnan pitänyt Jyrki 69 koki yllätyksen - Paljastaa: "Se mikä oli hyvin erikoista..."

      Jyrki Linnankivi alias Jyrki 69 on rokkari ja kirkonmies. Teologiaa opiskeleva Linnankivi piti elämänsä ensimmäisen saar
      Maailman menoa
      118
      2808
    3. Tykkään sinusta ikuisesti

      Olet niin mukava ja ihana ihminen rakas. ❤️
      Ikävä
      12
      2530
    4. Hyväksytkö sinä sen että päättäjämme ei rakenna rauhaa Venäjän kanssa?

      Vielä kun sota ehkäpä voitaisiin välttää rauhanponnisteluilla niin millä verukkeella voidaan sanoa että on hyvä asia kun
      Maailman menoa
      601
      2063
    5. Kirjoita yhdellä sanalla

      Joku meihin liittyvä asia, mitä muut ei tiedä. Sen jälkeen laitan sulle wappiviestin
      Ikävä
      125
      1786
    6. Olet hyvin erilainen

      Herkempi, ajattelevaisempi. Toisaalta taas hyvin varma siitä mitä haluat. Et anna yhtään periksi. Osaat myös ilkeillä ja
      Ikävä
      70
      1362
    7. Yksi syy nainen miksi sinusta pidän

      on se, että tykkään luomusta. Olet luonnollinen, ihana ja kaunis. Ja luonne, no, en ole tavannut vielä sellaista, joka s
      Ikävä
      42
      1345
    8. Paljastavat kuvat Selviytyjät Suomi kulisseista - 1 päivä vs 36 päivää viidakossa - Katso tästä!

      Ohhoh! Yli kuukausi viidakossa voi muuttaa ulkonäköä perusarkeen aika rajusti. Kuka mielestäsi muuttui eniten: Mia Mill
      Suomalaiset julkkikset
      3
      1128
    9. Veda uskonto vs. muut uskonnot

      Mitenkähän tuo Veda(Krisha)uskonto loppujen lopuksi eroaa muista niin sanotuista ilmoitus uskonnoista? Siinäkin vedotaan
      Ateismi
      399
      1077
    10. Hyvää Joulua mies!

      Toivottavasti kaikki on hyvin siellä. Anteeksi että olen hieman lisännyt taakkaasi ymmärtämättä kunnolla tilannettasi, o
      Ikävä
      64
      1067
    Aihe