Nykytiede on junttitiedettä!

Anonyymi

Evoluutioteoria kuten monet muutkin valtavirtatieteet ovat eräänlaista junttitiedettä jossa kaikki havainnot ja ilmiöt yritetään puristaa jonkinlaiseen yksinkertaiseen ja mekaaniseen kaavaan jonka perusteet ovat helposti ymmärrettävissä mutta joka ei loppujen lopuksi oikeasti selitä juuri mitään.

Tyypillistä tämän tyyppisille ruuvi&mutteri (nuts & bolts) "tieteelle" on olettaa maailmankaikkeuden syntyneen isosta paukusta, biologisen eliöstön syntyminen jonkinlaisesta geeni tai rna-replikaattorista ja tietoisuuden syntyneen jonkinlaisesta neuronien "parviälystä" jne yms. siten että suurin selitysvoima ladataan aina Sattumalle (=nykytieteen Jumalan korvike) ja siitä seuraavalle mekanistiselle determinismille.

Kaikille junttitieteille on ominaista se että asiat käsitellään 3. persoonan ulkopuolisesta "naturalistisesta" näkökulmasta ja se havaitsija eli 1. persoonan näkökulma helposti joko unohdetaan kokonaan tai sitten yritetään palauttaa siihen 3. persoonan näkökulmaan unohtaen samalla että kaikki tieteellinen teorianmuodostus syntyy siellä mielessä ja kaikki mahdolliset havainnot tulkitaan mielessä eli se näennäinen tieteellinen objektiivisuus on vain ja ainoastaan kollektiivista subjektiivisuutta jota ylläpidetään ryhmäpaineella, ryhmäajattelulla ja ehdollistamisella.

Ainoa positiivinen poikkeus junttitiedekonsensukseen syntyi n. sata vuotta sitten kvanttifysiikan syntyvaiheessa jolloin alettiin miettiä havaitsijan suhdetta todellisuuteen ja tällainen ajattelu syntyi Saksassa jossa oli aika pitkät perinteet miettiä esim. aikaa ja avaruutta mm. Kantin filosofian pohjalta ainoastaan ihmisen mielen tuottamana kätevänä hahmotustapana eikä välttämättä minään konkreettisena entiteettinä.

Todellisuus sinänsä voidaan kokea vain 1. persoonan näkökulmasta kunkin omassa subjektiivisessa kokemuksessa sen 3. persoonan näkökulman eli tieteen ollessa lähinnä jonkinlaista illuusiota tai "simulaatiota".

Tämä kvanttifysiikan luova vaihe surkastui aika pian 2. maailmansodan takia ja alkoi paluu takaisin tyypilliseen junttitieteen paradigmaan Einsteinin suhteellisuusteorioiden ja ensimmäisen kuplakammiokokeiden käppyräkuvioiden tulkitsemisesta ns. alkeishiukkasiksi josta alkoi loputon pseudotieteellinen sekoilu kvanttifysiikan standardimallista joka sitten huipentui ns. Higgsin bosomin "löytämiseen" ja gravitaatioaaltojen "löytämiseen" (LIGO-sekoilu).

Tähän soppaan tietenkin kuuluu myös Wignerin ajatus matematiikan järjettömästä tehokkuudesta (unreasonable effectiveness of mathematics) mikä voi pitää paikkansa matematiikkaa oikein soveltaen käytännön tekniikassa mutta mikä johtaa auttamattomasti harhaan jos "matematiikka vie ja fysikka vikisee" kuten H. Minkowskin valokartiomalli jonka matematiikkaan sisällytettiin ns. valonnopeuden vakio joka pätee vain lineaarisessa fysiikassa mutta joka voidaan reilusti ylittää epälineaarisessa fysiikassa (esim. lomittuminen & tunnelointi).

Tässä hieman (tahallisesti) kärjistetty näkemys nykytieteestä joka on jumittanut teoriatasolla jo lähes 100 vuotta paikoillaan ja suurin piirtein kaikkien nykyisten keksintöjen ideat olivat tiedossa jo ennen 2. maailmansotaa tai sen aikana keksitty kovan paineen alaisena jolloin tiede kehittyi muutamassa vuodessa enemmän kuin ns. normaalioloissa tapahtuisi ehkä n. sadan vuoden aikana.

Belisario (":D")

3

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Junttitiede on näköjään korvautunut junttihuuhaalla. Jatka samalla huuhaalinjalla niin hyvä tulee.

    • Se tosiasia, että nykytiede on kehittynyt nykyjuntin käsityskyvyn ulkopuolelle ei tarkoita sitä, etteikö tiede olisi pääsääntöisesti oikeassa.

      Filosofia on tieteen alkulähde aivan samalla tavalla kuin astrologia on tähtitieteen ja alkemia kemian, mutta se ei tarkoita sitä, että filosofia olisi tiedettä.

    • Anonyymi

      En nyt oikein usko, että kaikki keksittiin jo ennen maailmansotaa. Esim. dna, geenit, tietokoneet, avaruuslennot, laser yms. asiat ovat kehittyneet melko paljon. Kvanttimekaniikka tutkii jo niin pieniä asioita, että kvarkkitasolla ja sitä pienemmillä tasoilla olevien asioiden joukossa on paljon yksittäisiä havaintoja joiden toistettavuus voi olla vaikeampaa?
      Tarvitaan uusia havaintomenetelmiä tai sitten on vain nostettava kädet pystyyn ja antauduttava. Emme pääse tämän pienempiin kohteisiin kunnolla käsiksi.
      Mitä muuten teet sinä kvarkkitason tiedolla? Onko se aivan elintärkeää sinulle?

      Suomessa on jääty 200 vuotta jälkeen muista, mutta kun tutkii amerikkalaista jokapojan ensyklopediavalikoimaa ja valitsee sieltä esim. Encylopaedia of Biology niin havaitsee, että kasveja, niiden biologiaa ja kemiaa on tutkittu evoluutioteorian valossa aivan mahtavalla tavalla. Mutta Suomen kielellä ei ole ollut saatavilla mitään sellaisia enskyklopedioita, vaan vain Valittujen Palojen tasoa olevaa huonekasvikuvastoa. Ootko jo tutustunut pdf drive nimisen siten kirjavalikoimaan tieteen osalta?? Aivan mahtavia kirjoja, jotka voisivat auttaa pääsemään Suomalaisesta Valittujen Palojen materiaalia pidemmälle.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2042
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      45
      1577
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1461
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      19
      1447
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1431
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1405
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1377
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1310
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1240
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1227
    Aihe