Yleensä me tunnemme vain ranskalaisen tyypin mutta niitä onkin kolme josta yksi on kova ja kaksi muuta pehmeitä. Niitä käytetään enimmäkseen kakun kuorrutukseen ja jälkiruokien koristeluun, ja niistä voi myös valmistaa mahtavaa marenki-voikreemiä.
Sveitsiläinen: https://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/843805/Sveitsiläinen Marenki/
Italialainen: https://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/842976/Italialainen Marenki/
Ranskalainen, sveitsiläinen ja italialainen marenki
4
331
Vastaukset
- Anonyymi
Salmonella-Ella kuolee 74-asteessa, joten pelkkä kuuman sokeri-liemen lisääminen vaahdotettuun valkuaiseen tuskin tappaa bakteeria ja olisin hyvin varovainen sen marengin kanssa.
Perinteinen Tiramisukin valkuais- ja keltuaisvaahdoilla on aika riskaabelia ainakin ulkomailla - raakojahan ne munat ovat.
Itse teen tiramisun nykyään kevyempänä versiona eli tomusokerilla ja vaniljalla maustettu mascarbone sekoitetaan vaahdotettuun kermaan ilman kananmunia ja annos jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi. Toki keksit on maustettu amaretto-liköörillä maustetetulla vahvalla kahvilla kuitenkaan kastamatta niitä liikaa.
Ennen tarjoilua annospalat kuorrutetaan hyvällä kaakaojauheella siivilän läpi ja saadaan kaunis, tasaaisen ruskea pinta.Katsotaanpas... https://www.thespruceeats.com/tip-safe-cooking-temperatures-913410
"But note that the temperatures at which bacteria are killed vary according to the microbe. For example, salmonella is killed by heating it to 131 F for one hour, 140 F for a half-hour, or by heating it to 167 F for 10 minutes. When it comes to killing microorganisms, both heat level and time affect the equation."
Suomennos:
"Mutta huomatkaa että lämpötilat joissa bakteerit kuolevat riippuu itse mikrobista. Esimerkiksi salmonella tapetaan kuumentamalla se 55 C tunniksi, 60 C puoleksi tunniksi tai 75 C 10 minuutiksi. Mitä mikro-organismeihin tulee niin sekä kuumuus että aika vaikuttavat yhtälöön."
Mitäs tuo 120 C sokerisiirapin efekti sitten on? Se kyllä jo reilusti yli 75 asteen ja kuumentaa varmaan koko kipon muutamaksi minuutiksi.- Anonyymi
Nolime kirjoitti:
Katsotaanpas... https://www.thespruceeats.com/tip-safe-cooking-temperatures-913410
"But note that the temperatures at which bacteria are killed vary according to the microbe. For example, salmonella is killed by heating it to 131 F for one hour, 140 F for a half-hour, or by heating it to 167 F for 10 minutes. When it comes to killing microorganisms, both heat level and time affect the equation."
Suomennos:
"Mutta huomatkaa että lämpötilat joissa bakteerit kuolevat riippuu itse mikrobista. Esimerkiksi salmonella tapetaan kuumentamalla se 55 C tunniksi, 60 C puoleksi tunniksi tai 75 C 10 minuutiksi. Mitä mikro-organismeihin tulee niin sekä kuumuus että aika vaikuttavat yhtälöön."
Mitäs tuo 120 C sokerisiirapin efekti sitten on? Se kyllä jo reilusti yli 75 asteen ja kuumentaa varmaan koko kipon muutamaksi minuutiksi.Kananmunan valkuainen hyytyy jo 60 asteessa http://www.siipi.net/index.php/kananmunatiedotus/kananmuna-keittioessae/338-koaguloituminen, joten marengista tulisi valkuaismunakas, jos kuuma sokeriliemi ei jäähtyisi voimakkaasti kaadettaessa. Näin 74 asteen lämpötilaa marenki ei koskaan saavuta eikä marenkin lämpötila siis tapa salmonella-ellaa.
Anonyymi kirjoitti:
Kananmunan valkuainen hyytyy jo 60 asteessa http://www.siipi.net/index.php/kananmunatiedotus/kananmuna-keittioessae/338-koaguloituminen, joten marengista tulisi valkuaismunakas, jos kuuma sokeriliemi ei jäähtyisi voimakkaasti kaadettaessa. Näin 74 asteen lämpötilaa marenki ei koskaan saavuta eikä marenkin lämpötila siis tapa salmonella-ellaa.
Itsekin olen kyllä noita reseptejä kokeillut ja kummasti ne muistuttavat kuivaamatonta marenkia vaikka niitä onkin kuumalla jotenkin käsitelty.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 314947
Persujen VigeIius noIasi taas itsensä
Kun uhriutui vuonna 2024 (siis persujen "vahtivuorolla") Tampereella aloittaneen perheryhmäkodin toiminnasta. ”Leviää k2394479Oli kiva nähdä sut
vaikkakin kaukaa ja nopeasti. Tiedän kyllä tasan tarkkaan missä mennään, joten anteeksi jos pilasin päiväsi, ei ollut mi394371Joko alkaa menemään tajuntaan tämä yliluonnollinen yhteys?
Varmaan pikkuhiljaa. Muista olla kiltisti ❤️364214Maataloustuet pois
Jokainen maksakoon harrastuksensa itse. Eihän golfin peluutakaan maksa yhteiskunta.2064145Kohtalokas laukaus
IL 20.9.25 "Ihminen kuoli baarin edustalla Kajaanissa Poliisi ei epäile tapauksessa rikosta." "Kajaanin keskustassa on k264042Australia, Britannia ja Kanada tunnustivat Palestiinan
Aikooko Petteri Lapanen pysytellä persujen ja uskovaisten panttivankina ja jättää Suomen historian väärälle puolelle?693738Työeläkkeen saamiseksi olisi tehtävä töitä
Meillä on Suomessa iso joukko ihmisiä, joilla olisi vielä työkykyä jäljellä, mutta joilta puuttuu arjesta mielekäs tekem1403656Joulukinkku NYT
Sian kankuista tulee vielä pula. Nyt on oikea aika hankkia joulukinkku.202994Muistattekos kun Sannan aikana suomalaisten varallisuuteen lisättiin viidennes
Köyhät voittivat eniten mutta rikkaimmat kuitenkin köyhtyi!272971