Ranskalainen, sveitsiläinen ja italialainen marenki

4

348

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Salmonella-Ella kuolee 74-asteessa, joten pelkkä kuuman sokeri-liemen lisääminen vaahdotettuun valkuaiseen tuskin tappaa bakteeria ja olisin hyvin varovainen sen marengin kanssa.

      Perinteinen Tiramisukin valkuais- ja keltuaisvaahdoilla on aika riskaabelia ainakin ulkomailla - raakojahan ne munat ovat.

      Itse teen tiramisun nykyään kevyempänä versiona eli tomusokerilla ja vaniljalla maustettu mascarbone sekoitetaan vaahdotettuun kermaan ilman kananmunia ja annos jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi. Toki keksit on maustettu amaretto-liköörillä maustetetulla vahvalla kahvilla kuitenkaan kastamatta niitä liikaa.

      Ennen tarjoilua annospalat kuorrutetaan hyvällä kaakaojauheella siivilän läpi ja saadaan kaunis, tasaaisen ruskea pinta.

      • Katsotaanpas... https://www.thespruceeats.com/tip-safe-cooking-temperatures-913410

        "But note that the temperatures at which bacteria are killed vary according to the microbe. For example, salmonella is killed by heating it to 131 F for one hour, 140 F for a half-hour, or by heating it to 167 F for 10 minutes. When it comes to killing microorganisms, both heat level and time affect the equation."

        Suomennos:

        "Mutta huomatkaa että lämpötilat joissa bakteerit kuolevat riippuu itse mikrobista. Esimerkiksi salmonella tapetaan kuumentamalla se 55 C tunniksi, 60 C puoleksi tunniksi tai 75 C 10 minuutiksi. Mitä mikro-organismeihin tulee niin sekä kuumuus että aika vaikuttavat yhtälöön."

        Mitäs tuo 120 C sokerisiirapin efekti sitten on? Se kyllä jo reilusti yli 75 asteen ja kuumentaa varmaan koko kipon muutamaksi minuutiksi.


      • Anonyymi
        Nolime kirjoitti:

        Katsotaanpas... https://www.thespruceeats.com/tip-safe-cooking-temperatures-913410

        "But note that the temperatures at which bacteria are killed vary according to the microbe. For example, salmonella is killed by heating it to 131 F for one hour, 140 F for a half-hour, or by heating it to 167 F for 10 minutes. When it comes to killing microorganisms, both heat level and time affect the equation."

        Suomennos:

        "Mutta huomatkaa että lämpötilat joissa bakteerit kuolevat riippuu itse mikrobista. Esimerkiksi salmonella tapetaan kuumentamalla se 55 C tunniksi, 60 C puoleksi tunniksi tai 75 C 10 minuutiksi. Mitä mikro-organismeihin tulee niin sekä kuumuus että aika vaikuttavat yhtälöön."

        Mitäs tuo 120 C sokerisiirapin efekti sitten on? Se kyllä jo reilusti yli 75 asteen ja kuumentaa varmaan koko kipon muutamaksi minuutiksi.

        Kananmunan valkuainen hyytyy jo 60 asteessa http://www.siipi.net/index.php/kananmunatiedotus/kananmuna-keittioessae/338-koaguloituminen, joten marengista tulisi valkuaismunakas, jos kuuma sokeriliemi ei jäähtyisi voimakkaasti kaadettaessa. Näin 74 asteen lämpötilaa marenki ei koskaan saavuta eikä marenkin lämpötila siis tapa salmonella-ellaa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kananmunan valkuainen hyytyy jo 60 asteessa http://www.siipi.net/index.php/kananmunatiedotus/kananmuna-keittioessae/338-koaguloituminen, joten marengista tulisi valkuaismunakas, jos kuuma sokeriliemi ei jäähtyisi voimakkaasti kaadettaessa. Näin 74 asteen lämpötilaa marenki ei koskaan saavuta eikä marenkin lämpötila siis tapa salmonella-ellaa.

        Itsekin olen kyllä noita reseptejä kokeillut ja kummasti ne muistuttavat kuivaamatonta marenkia vaikka niitä onkin kuumalla jotenkin käsitelty.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Onhan tää tyhmää ajatella sua kun tuskin ees muistat mua

      Hyvää yötä sinne jonnekin. 💔
      Ikävä
      26
      2434
    2. Persut rahoittavat velkarahalla rikkaiden ökyelämää

      Minkä vuoksi persut eivät leikkaa rikkailta, joilla on maksukykyä? Tuskinpa tuo persujen käytös saa Suomen kansalta hyv
      Maailman menoa
      57
      2274
    3. Ikuiset kaipaajat

      Miksette vaan mene sen kaipauksen kohteen luokse ja puhu sille suoraan? Mitä järkeä on kaipailla jotain puolituttua vuo
      Ikävä
      76
      2153
    4. Riikka ottaa miljardi euroa EU:n yhteisvelkaa Suomelle

      Niin kääntyi irvipersun takki taas, vaikka vaalilupauksissa oli ettei yhteisvelkaa Suomi enää koskaan ota. No nyt otti m
      Maailman menoa
      16
      1969
    5. Kerro kaivattusi etunimi

      Naisille
      Ikävä
      82
      1655
    6. Kun ei numeroa

      niin en edes voi viestittää, et suunnitelmiin tuli muutos. Ikävä on, ja kasvaa vaan🤍
      Ikävä
      20
      1291
    7. En tiedä ymmärrätkö

      Kuinka paljon merkitset mulle. Näet minut minuna etkä silti käännä selkääsi. Tökit jatkuvasti kepillä jäätä ja menit ehk
      Ikävä
      7
      1249
    8. Veronmaksajat kustantavat yrittäjien eläkkeitä jo yli 500 miljoonalla

      Suomalaista yrittäjää ei kommunistista erota. Aktiivisen "yrittämisen" maksattaa yritystukina yhteiskunnalla, ja vieläpä
      Yrittäjyys
      14
      1224
    9. Kenenkä halli se on tulessa nelostiellä

      11 yksikköä paikalla
      Pyhäjärvi
      4
      1033
    10. Se on siinä

      Jami kun vielä loppuu niin Lappajärvellä ei oo yhtään mitään toimintaa.Purkamista piisaa kymmenen vuoden ajalle.Maakunna
      Lappajärvi
      29
      918
    Aihe