Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Miten laitetaan luontaisesti gluteeniton mämmi ?

Anonyymi

Voiko mallaspussin ohjeen maltaat ja jauhot vaihtaa sellaisenaan luontaisesti gluteenittomaan tattarimaltaaseen ja luontaisesti gluteenittomaan tattarijauhoon. Miten vaikuttaa tarvittavaan nesteen määrään.
Miten imeltäminen. Sellaisenaan tattari ei sisällä imeltävää aktiivisuutta. Onko muuta mahdollisuutta kuin makeuttaa reilulla määrällä siirappia.

Onko muita luontaisesti gluteenitonta mallasta kuin tattari.

7

825

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      ei voi, sillä ei ole mitään tekemistä mämmin kanssa. Jos et voi oikeata mämmiä syödä, niin yksinkertaisesti poista se ruokamieltymyksistäsi.
      Hirvittä tuollaiset pelleilyt.

      • Anonyymi

        Näin saadaan tattarimaltaista ja tattarijauhoista luontaisesti gluteeniton mämmi.

        Tavallinen ruismämmikin makeutetaan usein siirapilla. Aivan samaan tapaan voi valmistaa gluteenittoman mallasmämmin tattarimaltaista ja tattarijauhosta.
        Tattari ei sisällä imeltävää aktiivisuutta, mutta sen voi makeuttaa aivan samaan tapaan siirapilla kuin tavallinen ruismämmikin makeutetaan.
        Imeltämisen voi korvata hauduttamisella ja samalla tarvittaessa lisätään kuumaa vettä, niin että saadaan notkeahko puuromainen seos ja samalla seos turpoaa. Hauduttamisen aikana lisätään ripaus suolaa ja muut mausteet. Siirappia lisätään samaan tapaan kuin ruismämmiinkin niin että saadaan makea seos.
        Seos laitetaan uuninkestäviin vuokiin ja paistetaan noin 130 asteisessa uunissa noin 3 tuntia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Näin saadaan tattarimaltaista ja tattarijauhoista luontaisesti gluteeniton mämmi.

        Tavallinen ruismämmikin makeutetaan usein siirapilla. Aivan samaan tapaan voi valmistaa gluteenittoman mallasmämmin tattarimaltaista ja tattarijauhosta.
        Tattari ei sisällä imeltävää aktiivisuutta, mutta sen voi makeuttaa aivan samaan tapaan siirapilla kuin tavallinen ruismämmikin makeutetaan.
        Imeltämisen voi korvata hauduttamisella ja samalla tarvittaessa lisätään kuumaa vettä, niin että saadaan notkeahko puuromainen seos ja samalla seos turpoaa. Hauduttamisen aikana lisätään ripaus suolaa ja muut mausteet. Siirappia lisätään samaan tapaan kuin ruismämmiinkin niin että saadaan makea seos.
        Seos laitetaan uuninkestäviin vuokiin ja paistetaan noin 130 asteisessa uunissa noin 3 tuntia.

        Tattarimämmi

        Tattarimämmin voi imeltääkin perinteisen mämmin tapaan, mutta silloin se ei ole gluteenitonta. Tattarimämmi imeltyy kun siihen lisätään jotain imeltävää aktiivisuutta sisältävää jauhoa, esimerkiksi vehnäjauhoa tai jotain muuta imeltävää aktiivisuutta sisältävää jauhoa.

        MUTTA MUISTA: Näin valmistettu tattarimämmi ei ole gluteenitonta !!!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tattarimämmi

        Tattarimämmin voi imeltääkin perinteisen mämmin tapaan, mutta silloin se ei ole gluteenitonta. Tattarimämmi imeltyy kun siihen lisätään jotain imeltävää aktiivisuutta sisältävää jauhoa, esimerkiksi vehnäjauhoa tai jotain muuta imeltävää aktiivisuutta sisältävää jauhoa.

        MUTTA MUISTA: Näin valmistettu tattarimämmi ei ole gluteenitonta !!!

        AITO IMELLETTY GLUTEENITON TATTARIMALLASMÄMMI. KAURAJAUHOLLA IMELLETTY.

        Onnistuuko ?!


        Käsitykseni mukaan kaurajauho imeltää.

        Miten onnistuisi gluteeniton aito imelletty tattarimallasmämmi, jos osa tattarijauhosta korvataan imeltymisaktiivisuutta sisältävällä kaurajauholla.

        Jos tattarimaltaan ja tattarijauhon imeltäminen onnistuu kauralla, niin siinä on valmis raaka-aineseos aidon imelletyn gluteenittoman mallasmämmin valmistamiseksi.


    • Anonyymi

      Jos haluaa aidosti imelletyn gluteenittoman mämmin, niin monia vaihtehtoja ei ole tarjolla.

      Tattarimämmin voi imeltää imeltävää aktiivisuutta sisältävällä kaurajauhoilla.

      Toisena vaihtoehtona kuoritusta kauramaltaasta jauhettu mämmimallas ja imeltämiseen imeltävää aktiivisuutta sisältävä kaurajauho.

    • Anonyymi

      Nykyaikaisesti sähkölieden uunissa imelletty gluteeniton mämmi. Mämmiin ei lisätä siirappia eikä sokeria - makeus saadaan onnistuneesta imeltämisestä.

      Näistä valmistuu nykyaikaisesti imelletty gluteeniton mämmi:

      3½ litraa vettä, lisäksi varalle trimmausvettä.
      500 g mallastetusta kuorettomista kauramaltaista jauhettuja gluteenittomia
      mämmimaltaita.
      800 g imeltävää entsyymiä sisältävää "puhdas kaura" kaurajauhoa.
      1/2-1 teelusikallista suolaa.

      Voi maustaa totutuilla mausteilla

      Näin valmistuu nykyaikaisesti imelletty gluteeniton mämmi:

      1. Kuumenna kattilassa 3,5 litraa vettä 70-74 asteiseksi.
      2. Sekoita kaikista ohjeen maltaista ja jauhoista, vähitellen lisäämällä 70-74 asteiseen veteen notkeahko puuro. Trimmaa tarvittaessa 70-74 asteisella vedellä.
      3. Laita kansi kattilaan ja laita seos imeltymään 65-70 asteiseen sähkölieden uuniin noin 3 tunniksi. Sekoita imeltymisen aikana 2-4 kertaa. Ylipitkä imeltymisaika huonontaa imeltymistä, koska silloin makeus "vuotaa".
      5. Lisää imeltyneeseen seokseen suola. Myös halutut mausteet voi lisätä tässä vaiheessa.
      6. Kuumenna liedellä seos varovasti ja tehokkaasti sekoittaen kiehuvaksi. Varo pohjaan palamista. Siirrä sivuun ja anna seisoa runsas 15 minuuttia.
      7. Laita mämmiseos mämmin arvolle sopiviin lasi- tai posliinivuokiin. Paista aluksi kuumemmassa uunissa. Alenna uunin lämpötila 120-130 asteeseen. Valele pinnalle vettä 2-4 kertaa paistamisen aikana estämään kuorettumista. Jos pinnan valelee sokeri tai siirappivedellä, niin silloin riittää 1-2 valelua.
      8. Hyvä paistoaika on noin 3 tuntia.

      Tarjoile mämmi 2-3 päivää viileässä seisoneena - mämmi on silloin parhaimmillaan. Mämmivuoilla on taipumus tyhjentyä yllättäen ja ennen aikojaan. Onkin viisainta valmistaa useampia vuoallisia, niin ei tule yllätyksiä.

      Laita mämmin kanssa tarjolle perinteisiä ja uudempia lisukkeita.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      81
      2067
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      22
      1782
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1654
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1470
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      64
      1404
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      20
      1344
    7. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      76
      1328
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1292
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1274
    10. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      11
      1245
    Aihe