Olisiko tässä toimiva ohje valmistaa gluteeniton mämmi ?!
Näistä valmistuu gluteeniton peruna-tattari mallas mämmi:
3,5 litraa vettä perunoiden keittämiseen, lisäksi kuumaa vettä kannattaa varata "trimmaamiseen"
2 kg helposti soseutuvia perunoita - kaikki lajikkeet imeltyy
500 g gluteenittomia tattari mämmi maltaita, saa olla hiukan rouheista
600 g gluteenittomia karkeita tattarijauhoja
200 g gluteenittomia kaurajauhoja imeltämiseen
1 teelusikallinen suolaa
Jos haaluaa niin voi vaustaa halutuilla mausteilla. Monien mielestä maustamatta paras.
Näin valmistuu peruna-tattari mallas mämmi:
Seuraa koko valmistusajan seoksen sakeutta ja lisää tarvittaessa noin 70 asteista vettä.
1. Pese ja kuori perunat isoon n 7 litran kattilaan. Perunat voi keittää koko vesimäärässä. Älä lisää suolaa.
2. Keitä perunat täysin kypsiksi suolattomassa vedessä. Ota lähes koko keittovesimäärä toiseen kattilaan ja pidä kuumana. Jätä pieni vesimäärä helpottamaan perunoiden soseuttamista. Soseuta perunat kuumina perunasurvimella soseeksi. Lisää kuuma keittovesi soseeseen vetiseksi soseeksi.
3. Tämä on tärkeää !!! Jäähdytä vesinen sose huolellisesti 70-75 asteiseksi.
4. Tattarimaltaat, tattarijauhot ja kaurajauhot voi sekoittaa kuivina kulhoon. Lisää maltaat ja jauhot 70-75 asteiseksi jäähdytettyyn soseeseen vähitellen ja hyvin sekoittaen, niin että saadaan kevyesti sakea sose - noin vellimäinen puuro. Lisää tarvittaessa noin 70 asteista vettä.
5. Laita kansi kattilaan. Laita sosekattila 65-70 asteiseen uuniin imeltymään ja anna imeltyä noin 3 tuntia. Sekoita imeltymisen aikana 3-4 kertaa. Maistamalla voi seurata imeltymisen edistymistä.
6. Jos haluaa maustaa, niin mausteet voi lisätä tässä vaiheessa. Lisää suola. Laita sosekattila isolle keittolevylle ja kuumenna tehokkaasti sekoittaen, niin että sose alkaa kiehumaan - varo pohjaan palamista - ja siirrä kattila sivuun noin 15-30 minuutiksi.
7. Laita sose uunivuokiin. Aluksi voit paistaa hetken aikaa noin 180 asteisessa uunissa. Alenna uunin lämpötila 120-130 asteeseen. Lisää paiston aikana pinnalle 2-4 kertaa 2-3 ruokalusikallista vettä estämään kuorettumista.
8. Paista 3-4 tuntia.
Mämmi on pathaimmillaan kun se on seisonut viileässä jääkaapissa peitettynä 3 vuorokautta. Usein vuoka tyhjenee aikaisemmin, mutta siitä ei kannata huolestua. Varalle kannattaa valmistaa useampi vuoallinen.
Gluteeniton peruna-tattari mallasmämmi
Anonyymi
0
53
Vastaukset
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Korjaa toki jos...
Koet että ymmärsin sinut kuitenkin aivan väärin. Jännittäminen on täyttä puppua kun et muitakaan miehiä näköjään jännitä313527- 1231399
Ellen Jokikunnas paljasti somessa ison perheuutisen - Ralph-poika elämänmuutoksen edessä!
Ellen Jokikunnas ja Jari Rask sekä Ralph-poika ovat uuden edessä. Tsemppiä koko perheelle ja erityisesti Ralphille! Lu111331- 711048
- 581041
Nainen, jos kuuntelet ja tottelet, niin sinulle on hyvä osa
Ominpäin toimiessasi olet jo nähnyt mihin se on johtanut. Olen jo edeltä sen sinulle kertonut ja näen sen asian ja totuu1871026olet kaiken rakkauden arvoinen
Olisinpa kertonut kuinka rakastuin sinuun. Kuinka hyvältä tunnuit siinä lähelläni, kunpa en olisi väistänyt vastapäätyy26967Olisi kiva
Tietää, mitä oikein ajattelet minusta tai meistä? Mitä meidän välillä on? Salattua tykkäämistä, halua, himoa? Onhan tämä38941Mikä koirarotu muistuttaa kaivattuasi eniten?
Koirien piirteet muistuttavat usein ihmisten ja omistajiensa piirteitä.67920Oot mun koko maailma
Ei ole koskaan ollut ketään, joka olisi niin täydellinen minulle kuin sinä mies ❤️ Ikävöin sua🥹78875