Olisiko tässä toimiva ohje valmistaa gluteeniton mämmi ?!
Näistä valmistuu gluteeniton peruna-tattari mallas mämmi:
3,5 litraa vettä perunoiden keittämiseen, lisäksi kuumaa vettä kannattaa varata "trimmaamiseen"
2 kg helposti soseutuvia perunoita - kaikki lajikkeet imeltyy
500 g gluteenittomia tattari mämmi maltaita, saa olla hiukan rouheista
600 g gluteenittomia karkeita tattarijauhoja
200 g gluteenittomia kaurajauhoja imeltämiseen
1 teelusikallinen suolaa
Jos haaluaa niin voi vaustaa halutuilla mausteilla. Monien mielestä maustamatta paras.
Näin valmistuu peruna-tattari mallas mämmi:
Seuraa koko valmistusajan seoksen sakeutta ja lisää tarvittaessa noin 70 asteista vettä.
1. Pese ja kuori perunat isoon n 7 litran kattilaan. Perunat voi keittää koko vesimäärässä. Älä lisää suolaa.
2. Keitä perunat täysin kypsiksi suolattomassa vedessä. Ota lähes koko keittovesimäärä toiseen kattilaan ja pidä kuumana. Jätä pieni vesimäärä helpottamaan perunoiden soseuttamista. Soseuta perunat kuumina perunasurvimella soseeksi. Lisää kuuma keittovesi soseeseen vetiseksi soseeksi.
3. Tämä on tärkeää !!! Jäähdytä vesinen sose huolellisesti 70-75 asteiseksi.
4. Tattarimaltaat, tattarijauhot ja kaurajauhot voi sekoittaa kuivina kulhoon. Lisää maltaat ja jauhot 70-75 asteiseksi jäähdytettyyn soseeseen vähitellen ja hyvin sekoittaen, niin että saadaan kevyesti sakea sose - noin vellimäinen puuro. Lisää tarvittaessa noin 70 asteista vettä.
5. Laita kansi kattilaan. Laita sosekattila 65-70 asteiseen uuniin imeltymään ja anna imeltyä noin 3 tuntia. Sekoita imeltymisen aikana 3-4 kertaa. Maistamalla voi seurata imeltymisen edistymistä.
6. Jos haluaa maustaa, niin mausteet voi lisätä tässä vaiheessa. Lisää suola. Laita sosekattila isolle keittolevylle ja kuumenna tehokkaasti sekoittaen, niin että sose alkaa kiehumaan - varo pohjaan palamista - ja siirrä kattila sivuun noin 15-30 minuutiksi.
7. Laita sose uunivuokiin. Aluksi voit paistaa hetken aikaa noin 180 asteisessa uunissa. Alenna uunin lämpötila 120-130 asteeseen. Lisää paiston aikana pinnalle 2-4 kertaa 2-3 ruokalusikallista vettä estämään kuorettumista.
8. Paista 3-4 tuntia.
Mämmi on pathaimmillaan kun se on seisonut viileässä jääkaapissa peitettynä 3 vuorokautta. Usein vuoka tyhjenee aikaisemmin, mutta siitä ei kannata huolestua. Varalle kannattaa valmistaa useampi vuoallinen.
Gluteeniton peruna-tattari mallasmämmi
Anonyymi
0
<50
Vastaukset
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi1353479Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen382733Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap302525Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/15256631212475Nurmossa kuoli 2 Lasta..
Autokolarissa. Näin kertovat iltapäivälehdet juuri nyt. 22.11. Ja aina ennen Joulua näitä tulee. . .382445- 1161865
Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi
Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi3151537Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1741498Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.3131390- 661248