Olisiko tässä toimiva ohje valmistaa gluteeniton mämmi ?!
Näistä valmistuu gluteeniton peruna-tattari mallas mämmi:
3,5 litraa vettä perunoiden keittämiseen, lisäksi kuumaa vettä kannattaa varata "trimmaamiseen"
2 kg helposti soseutuvia perunoita - kaikki lajikkeet imeltyy
500 g gluteenittomia tattari mämmi maltaita, saa olla hiukan rouheista
600 g gluteenittomia karkeita tattarijauhoja
200 g gluteenittomia kaurajauhoja imeltämiseen
1 teelusikallinen suolaa
Jos haaluaa niin voi vaustaa halutuilla mausteilla. Monien mielestä maustamatta paras.
Näin valmistuu peruna-tattari mallas mämmi:
Seuraa koko valmistusajan seoksen sakeutta ja lisää tarvittaessa noin 70 asteista vettä.
1. Pese ja kuori perunat isoon n 7 litran kattilaan. Perunat voi keittää koko vesimäärässä. Älä lisää suolaa.
2. Keitä perunat täysin kypsiksi suolattomassa vedessä. Ota lähes koko keittovesimäärä toiseen kattilaan ja pidä kuumana. Jätä pieni vesimäärä helpottamaan perunoiden soseuttamista. Soseuta perunat kuumina perunasurvimella soseeksi. Lisää kuuma keittovesi soseeseen vetiseksi soseeksi.
3. Tämä on tärkeää !!! Jäähdytä vesinen sose huolellisesti 70-75 asteiseksi.
4. Tattarimaltaat, tattarijauhot ja kaurajauhot voi sekoittaa kuivina kulhoon. Lisää maltaat ja jauhot 70-75 asteiseksi jäähdytettyyn soseeseen vähitellen ja hyvin sekoittaen, niin että saadaan kevyesti sakea sose - noin vellimäinen puuro. Lisää tarvittaessa noin 70 asteista vettä.
5. Laita kansi kattilaan. Laita sosekattila 65-70 asteiseen uuniin imeltymään ja anna imeltyä noin 3 tuntia. Sekoita imeltymisen aikana 3-4 kertaa. Maistamalla voi seurata imeltymisen edistymistä.
6. Jos haluaa maustaa, niin mausteet voi lisätä tässä vaiheessa. Lisää suola. Laita sosekattila isolle keittolevylle ja kuumenna tehokkaasti sekoittaen, niin että sose alkaa kiehumaan - varo pohjaan palamista - ja siirrä kattila sivuun noin 15-30 minuutiksi.
7. Laita sose uunivuokiin. Aluksi voit paistaa hetken aikaa noin 180 asteisessa uunissa. Alenna uunin lämpötila 120-130 asteeseen. Lisää paiston aikana pinnalle 2-4 kertaa 2-3 ruokalusikallista vettä estämään kuorettumista.
8. Paista 3-4 tuntia.
Mämmi on pathaimmillaan kun se on seisonut viileässä jääkaapissa peitettynä 3 vuorokautta. Usein vuoka tyhjenee aikaisemmin, mutta siitä ei kannata huolestua. Varalle kannattaa valmistaa useampi vuoallinen.
Gluteeniton peruna-tattari mallasmämmi
Anonyymi
0
<50
Vastaukset
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kanki kovana; ei tiedä pornovideoista mitään
Kaikkosen erityisavustajan asunnossa kuvattiin pornoa. Väittää ettei tiedä asiasta yhtään mitään. https://www.is.fi/po1977051- 502677
- 1872209
Mitä tämä on
Ajatella, olen viimeksi nähnyt sinua melkein vuosi sitten ohimennen. Ja silloinkin sinä välttelit minua. En ole kuullut101563Ei monet elä kuin alle 60 v, mikä vaikuttaa?
gulp, gulp.. Juice Leskinen eli 56 vuotta. Matti Nykänen eli 55 vuotta. Topi Sorsakoski eli 58 vuotta.1391536- 741180
Hakalan asunnossa on kuvattu aikuisviihdesivusto Onlyfansin kautta julkaistu pornovideo.
Keskustan puheenjohtajan Antti Kaikkosen avustaja Jirka Hakala ei jatka tehtävässään. Keskustan puoluelehti Suomenmaa ke181137Nyt on konstit vähänä.
Nimittäin tuulivoiman vastustajilla, kun pitää perättömiä ilmiantoja tehdä. Alkaa olla koko vastustajien sakki leimattu,371114Hyvää yötä kaivatulleni
En pysty tekemään kokemaan mitään sielussa tuntuvaa, syvää, vaikuttavaa, ilman että rinnastan sen sinuun. Niin kävi tänä241097Tilinpäätösvaltuusto 27.5
Samalla viimeinen kokous ennen uudenvaltuustokauden alkamista. Vanhat antavat itselleen erinomaiset arvosanat, ja siirty481001