Aihe

Luovuus on tuhoavaa periaatteettomuutta

Anonyymi

Luovan piirtämisen oppaassa luovuus sijoitetaan oikeaan aivopuoliskoon. Piirtäminen ei itsessään ole luovaa, mutta vasemmassa aivopuoliskossa asioilla on merkitys. Piirtääkseen hyvin pitää lakata antamasta asioille merkityksiä. Merkityksettömyys on luovuuden alku.

Tuoli on vaikka metallia puuta muovia. Tuoli on tuoli vasta kun annamme tuolille merkityksen istuinalustana. Pikkulapsi tai viidakon asukas ei anna tuolille merkitystä vaan keksii tuolille 10 eri käyttötarkoitusta. Tuoli ei heille merkitse eikä edusta mitään.

Ajatuksena luovuus on käsitysten purkamista ja niiden uudelleen kokoamista toisella tavalla. Pikkulapsi ei ole luova vaan koittaa keksiä pyörän uudestaan. Tiedemies on kuin pikkulapsi koettaen yrittää ymmärtää mitä ei ymmärretä. Purkaakseen vanhan pitää olla perinpohjaisesti ymmärtänyt merkitykset.

Luovuutta pidetään hyvänä asiana, mutta luovuudelle asiat eivät merkitse. Ajattelemalla moraalista luovasti epäilee koko käsitettä moraali. Tämä ei välttämättä johda kenenkään eduksi mihinkään mukavaan. Tarotkorteissa luovuus yhdistetään paholaisen. Luovuus irvailee ihmisten käsityksille. Luovuutta kuitenkin tarvitaan parempaan moraaliin, jotta ymmärrettäisiin moraalimme moraalittomuus.

Buhahahaa

7

72

  Vastaukset

  • Luovuus on ajatusrakennelman mutaatio.

   Luovuus on uusi vaihtoehtoinen, toimintatapa/ajattelutapa vakiintuneelle käytännölle/ajattelutavalle.

   Luovuus ei välttämättä sulje pois vanhaa vaan usein vain muuttaa ja täydentää sitä.

   Se paljonko me käytetään ja paljonko meillä syntyy näitä "ajatusarakennelman mutaatioita" määrittää sen kuinka luovasti me toimitaan ja kuinka luovia me ollaan.

  • Itse olen periaatteen mies, enkä missään nimessä luova. Minulla on selkeät periaatteet, ja jos periaatteeni eivät miellytä muita, minulla on muitakin periaatteita.

   Platon oli tosiluova keksiessään ideaopin. Filosofinen perustelu ideaopille oli puhdasta luovuutta:

   "Minä, Platon, olen totuus!"

   • Joku toinen loihi sanomaan: Minä olen tie, totuus ja elämä.

    Sitä jeppeä ei mutaatioajatukset häirinneet kun tämän totuuden laukaisi.


   • Ihmisen ikuinen ongelma on, että yrittää päästä Metafyysisessä ja heuristisessa ajattelussa todellisuuden tasalle. Käsitteiden tarkoitus on helpottaa asioiden ymmärtämistä. Todellisuus miljoonien muuttujineen on liian sekavaa. Oleellisten asioiden pääperiaatteiden tiedostaminen sekä rutiinit saavat asiat sujumaan. Näille periaatteille rakennetaan maailmankuva.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ihmisen ikuinen ongelma on, että yrittää päästä Metafyysisessä ja heuristisessa ajattelussa todellisuuden tasalle. Käsitteiden tarkoitus on helpottaa asioiden ymmärtämistä. Todellisuus miljoonien muuttujineen on liian sekavaa. Oleellisten asioiden pääperiaatteiden tiedostaminen sekä rutiinit saavat asiat sujumaan. Näille periaatteille rakennetaan maailmankuva.

    Ihmisaivojen kehitys on evoluution koepallo, prototyyppi, hyppy tuntemattomaan.

    Vähemmällä vauriolla olisi luomakunta selvinnyt jos evoluutio olisi antanut tämän ihmisen aivovärkin simpansseille.


  • Luovuus ei ole tuhoamista, eikä asioiden purkamista ja uudelleen kokoamista. Se on paljon laajempaa toimintaa ongelmanratkaisuista asioiden jalostamiseen uusiksi tuotoksiksi ja hyödyiksi. Luovuus on osa tieteitä, urheilua, ruuanlaittoa, musiikkia, runoilua, muotoilua, markkinointia ja mainontaa jne. Ilman luovuutta ihmiskunta ei olisi koskaan kehittynyt, ainakaan nykyisellä vauhdilla.

  • Sitralla oli hyvä ajatus luovuudesta:"Täysin uutta ei voi pelkästään suunnitella, se täytyy kokeilemalla luoda" Puhutaan kokeilukulttuurista. Jos huomaa, ettei uusi idea sitten käytännössä toimikaan, niin siitäkin voi oppia jatkokehittelyissä.

   Eli tehdä pieniä kokeiluja halvalla niiden keskuudessa, joita asia koskee. Eikä vain tehdä mietintöjä ,suunnitelmia ja selvityksiä.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Onko Stefan Therman monimiljonääri?

   Jotkut väittävät että on, toisten mielestä pelkkä velka-elvis jolle kohta käy köpelösti. Mikä on totuus?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   58
   6643
  2. Maisa tahtoo Mikon kanssa yhteisen lapsen

   On kuitenkin kiire sillä sairaus voi paheta ja se kaataisi vauvahaaveet: "Lentoemäntänä työskentelevä mediapersoona Maisa Torppa, 29, kertoo tuoreess
   71
   6232
  3. Maisuliini vongannut vieraalta mieheltä

   Käsi pystyyn kenelle tuli yllärinä: https://www.seiska.fi/Uutiset/Maisa-Torppa-taas-suhdeskandaalissa-Yritti-iskea-kaasonsa-miehen-ystavat-hylkasivat
   259
   3825
  4. Turun seudulla löydetty ensimmäiset uudelleen koronaan sairastuneet

   Taitaa rokotukset mennä hukkaan, kun ei tulekaan immuniteettiä. https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/5039e73d-b54b-4edd-a962-a3c841d846d7
   Maailman menoa
   70
   2943