Huoli-ilmoitus mt-aikuisesta, hyötyä vai haittaa?

Anonyymi

Lukekaa loppuun ennen kuin vastaatte, kiitos!

Onko kukaan koskaan tehnyt aikuisesta huoli-ilmoitusta sosiaalihuoltoon? Auttoiko vai mokasiko sosiaalihuolto koko homman?

Olisin tekemästä huoli-ilmoitusta aikuisesta jolla on mahdollisesti harhaluuloisuushäiriö, elikkä ei skitsofrenia tyyppinen vaan alkanut ihan todellisista asioista, mutta kehittynyt siitä harhaiseksi. On kykeneväinen muuten toimimaan ja ei ole sillä tavalla epälooginen kuin skitsofrenia.
Jatkunut ja kehittynyt pidemmän aikaa, eikä mikään viikon tai muutaman kuukauden paheneminen. Aluksi siis "harhat" olivat ihan todellisia tapahtumia ja osa niistä on edelleen, mutta ajan kanssa on tullut ne vainoharhat mukaan. Henkilö tarkoituksella ymmärtää väärin tähän asiaan liittyen mitä joku on sanonut, eikä itse tahdo sitä millään käsittää tai väittää, ettei häntä uskota, vaikka siitä ei ole kyse.

En tuon enempää kerro, mutta painostan sitä, että on tavallaan hyvin vaikeasti käsiteltävä ja näistä perusmielenterveys jutuista poikeavampi oireilu. En osaa diagnosoida, mutta tuo oli osuvin häiriö kun skitsofrenia tai muu ei ole niin selkeä ja looginen.

Mietin, että tietääkö kukaan vastaavaa tilannetta ja kuunneltiinko, jos laitoit tarkat ohjeet siitä minkälaiset ammattilaiset kannattaa ottaa mukaan ennen kuin käy ja/tai miten kuuluu puhua henkilölle, ettei vain pahenna tilannetta?

HUOM! Tämän alla ei ole tarkoitus alkaa viestittelemään mistään lääkkeistä, sopivista hoidoista ja muista sellaisista. Ihan sama mitä mieltä niistä olet. Se ei ole ajankohtainen asia vaan ensin, että saadaan hänelle edes jotain apua ja sitten voi miettiä mikä apu on paras.

Kysyn oikeaa aitoa kokemusneuvoa huoli-ilmoituksen toiminnasta, mielellään sellaiselta joka on tällaisen ilmoituksen tehnyt. En pois lue muitakaan kokemuksia siihen liittyen, jos henkilö pysyy asiassa ja arvostelee sen miten toimittiin, eikä niin miltä itsestä tuntui. Tiedän, että kuulostaa kylmältä, mutta en voi kenenkään henkilökohtaisista tunteista päätellä miten asia käytännössä toimi.
Muut keskustelut voi olla niille ajankohtaisissa ketjuissa.

Kiitos ymmärryksestä!

122

22465

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Jätä reppanat taaksesi ja mene eteenpäin elämässä.
      Älä ole läheisriippuvainen. Huolissaan oleminen syö sinut sisältä.
      Jätä kivireki jollekkin muulle.

      Eteenpäin!

      Tässä sinulle ymmärrystä.
      Muista harrastaa liikuntaa ja syödä terveellisesti.
      Hyvää syksyä.

      • Anonyymi

        Sinulla on vielä pitkä matka edessäsi elämässä ja todennäköisesti et ikinä tule ymmärtämään . Kuulostaa narsistin kommentilta.


      • Anonyymi

        Kyllä se niin on että se on vaikea jättää sairasta ihmistä harhojensa kanssa, sairaus vaan etenee jos ei sitä katkaista sairaalassa .
        Joten tänään on liianpaljon ihmisiä jotka eivät välitä muista ihmisistä muuta kun tuijotetaan omaan napaan


    • Anonyymi

      Riippuu, millä tuulella se sosiaalityöntekijä on. Paljonko sen mies joi viimeviikolla...

    • Anonyymi

      Älä aiheuta lisää harmia jollekin kärsivälle ! Ei kannata sekaantua toisten asioihin se saattaa aiheuttaa asianomaiselle kauaskantoisia vaikeuksia.

      • Anonyymi

        Eli kiva kiusaamiskeino. Ilman seurauksia.


      • Anonyymi

        Jos tuntee ihmisen ja tietää ettei hän käyttäydy kuten ennen niin onko se pahaksi jos yrittää auttaa . Riski on jos jättää,oman onnensa nojaan että sairaus vaan pahenee niin pahaksi ettei sitä saada enää korjatuksi
        Niin että sinä neuvot että jättää häiriintyneen ihmisen oman onnensa nojaan , ja antaa hänen itse saada kunnon psykoosin josta on vaikea ehkä tervehtyä .
        Joten tälläinen tapaa johtaa lopulta psykoosiin . Siksi olisi avun tulo parasta ennenkun asiat todella menee niin että saa elämän ikäiset seuraukset .
        Joo meitä on monenmoista tallaajaa , tässä maailmassa ja sairaat jätetään omiin o,puhinaa ennemmin kun autetaan .


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos tuntee ihmisen ja tietää ettei hän käyttäydy kuten ennen niin onko se pahaksi jos yrittää auttaa . Riski on jos jättää,oman onnensa nojaan että sairaus vaan pahenee niin pahaksi ettei sitä saada enää korjatuksi
        Niin että sinä neuvot että jättää häiriintyneen ihmisen oman onnensa nojaan , ja antaa hänen itse saada kunnon psykoosin josta on vaikea ehkä tervehtyä .
        Joten tälläinen tapaa johtaa lopulta psykoosiin . Siksi olisi avun tulo parasta ennenkun asiat todella menee niin että saa elämän ikäiset seuraukset .
        Joo meitä on monenmoista tallaajaa , tässä maailmassa ja sairaat jätetään omiin o,puhinaa ennemmin kun autetaan .

        Auttajat aiheuttavati ikuisen leiman ihmiselle ja ajavat hänet työttömyyteen. Menkää huolestujat itse sinnä pällilääkärille.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Auttajat aiheuttavati ikuisen leiman ihmiselle ja ajavat hänet työttömyyteen. Menkää huolestujat itse sinnä pällilääkärille.

        Voi kun kerrankin pärjäis ilman apua.


    • Anonyymi

      On hyvä että huolehdit, kuten näkyy, valtaosa suomalaisista kääntää mieluummin selkänsä ja katsoo muualle jos joku on avun tarpeessa tai hädässä.
      Voit hyvin tehdä huoli-ilmoituksen paikkakuntasi sosiaaliviranomaisille.
      Kerrot että henkilö on kykeneväinen selviytymään arkielämässä, joten luultavasti häneen otetaan yhteyttä ja kartoitetaan tilannetta. Tarpeen mukaan tarjotaan tukea ja apua, mutta jos henkilö kieltäytyy häntä ei voida siihen pakottaa.
      Olen itse ollut tilanteessa jossa tutusta henkilöstä tehtiin tällainen ilmoitus ja hänen luonaan käytiin kotikäynnillä sosiaalitoimistosta. Henkilö kieltäytyi avusta ja asia jäi siihen. Hän itse varsin vihaisena kertoi asiasta minulle, ja ymmärrrän kyllä ilmoittajan huolen. Olen tuntenut tämän henkilön kauan, ja hänen elinolosuhteensa ovat lievästi sanoen alle arvostelun.
      Itse ei ymmärrä eikä tiedosta tilaansa, mutta koska kuitenkin pärjää itsenäisesti ja pystyy hoitamaan asioitaan (tosin ulosottoja yms. on hankkinut) häntä ei voida pakottaa mihinkään. Kylillä oidetään omtuisena ja "kylähulluna". Harmiton kanssaihmisille.
      Joten voi hyvinkin olla että kertomasi henkilö kieltäytyy avusta joten sille ei voi mitään niin kauan kun mitään katastrofia ei tapahdu.
      Kiitos kuitenkin sinulle jolla on vielä sydäntä pitää huolta kanssaihmisistä, se on harvinaista nykyajan Suomessa.

      • Anonyymi

        Aluksi minun piti saada itseni sen verran kuntoon ja erilleen henkilöstä, että pystyin katsomaan hänen tilannettaa analyyttisesti ja oikeasti hänen tarpeen sekä oireiden mukaan eikä omieni.
        Muutaman vuoden en ole tehnyt mitään, koska hänen oireilunsa alkoi kehittymään pienestä. Nyt se alkaa olla sillä tasolla, että olisi luullut, että joku terveydenhuollon ammattilainen jossain peruslääkäri käynnillä huomaisi. Tietenkin kun mielenterveydestä kyse niin sellaiset asiat hoidetaan Suomessa todella huonosti ja ei millään tehdä mitään ajoissa.
        Aloin miettimään, että onko vihdoin aika yrittää tehdä asialle jotain itse vai aiheutanko vain lisää harmia. Etenkin kun harhat liittyvät hieman tähän rinnastettaviin asioihin, joten epäröin hyödyn ja haitan suhteen. Edelleen yritän pitää itseni terveenä ensin, tai muuten en voi auttaa ketään. Pelkään vain, etten aiheuta jotain kierretää joka sitten hiertää omaa mieltäni ikuisesti tai vetää minut negatiivisesti mukaan hänen ongelmiinsa.

        Kiitos, että vastasit kokemuksista!


    • Anonyymi

      Joskus taisin tehdä tällaisenkin, meidän tapauksessa se oli enempi yksi sivu, koko tarinan mittaisessa kirjassa, joke ei ihan vielä ole edes päättynyt.

      Itse huoli ilmoituksessa, muistaakseni pystyy, keskustelemaan tai kertomaan tilannetta jne. Mutta sellaiset tarkat "hoito ohjeet" eivät ehkä välity eteenpäin. Hoito koneisto kun on aika iso. Meidän tapauksessa asiaa kyllä kuunneltiin, ja asiat nytkähtivät eteenpäin omalla verkkaisella tahdillaan.

      Ylipäätään, kun olin nuorempi, niin vannoin pitkälle itsemääräämisoikeuden nimeen, mutta kun itse tulin siihen tilanteeseen, että jouduin puntaroimaan asioita itsemääräämisoikeuden ja heitteille jätön välillä. Lopputuloksena se, että jouduin antamaan niinsanotusti "rankkaa rakkautta" ja viemään asiaa aktiivisesti eteenpäin.

      Tarinassa ei ehkä ole voittajia tai häviäjiä. Ylipäätään se on ollut pitkä kirja, jossa on monta sivua. Toiset paksummalla tekstillä kuin toiset.

      Kohde henkilö on aina ollut "vastarannan kiiski", eikä hän varmaan kovin hyviä pisteitä anna kaikista tapahtumista.

      Minä itse olen taas ihan tyytyväinen, tiedän että olen tehnyt parhaani, niin omilta voimavaroiltani, kuin tietotaidon suhteenkin. Mielestäni hän on myös saanut aikansa parasta hoitoa, ainakin niillä resursseilla mitä meillä on ollut käytössä.

      Kuvittelen, että teilläkään ei se tilanne ole paranemaan päin, jotain siis on tehtävä, ennemmin tai myöhemmin.

      • Anonyymi

        Mitä nyt kuuluu sille, josta ilmoituksen teit? Voiko hänkin paremmin vai voitko sinä nyt paremmin, kun olet puuttunut hänen asioihinsa omalla parhaalla tavallasi? Karmea tuo termi "rankka rakkaus". Pahimmillaan rakkautta ei jää jäljelle, jos toinen kokeekin kaiken luottamuksen menettämisenä ja pahemman laatuisena itsemääräämisoikeuteen puuttumisena. Tämän kaiken seurauksena voi syntyä pahanlaatuinen katkeruus, josta ei helpolla pääse yli ja lopputulemana kohteena ollut henkilö voi huonommin, ilmoituksen tekijä paremmin ja elää siinä harhassa, että kaikki on hyvin. Tiedän tällaisia tapauksia useammankin.


      • Anonyymi

        Huonompaan suuntaan on vuosien ajan mennyt, että siksi mietin missä vaiheessa on huoli-ilmoituksen tai muun aika. Paljoa muuta en itse pysty tekemään.

        Kiitos, että olit huomaavainen ja kommentoit asiaan liittyen!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitä nyt kuuluu sille, josta ilmoituksen teit? Voiko hänkin paremmin vai voitko sinä nyt paremmin, kun olet puuttunut hänen asioihinsa omalla parhaalla tavallasi? Karmea tuo termi "rankka rakkaus". Pahimmillaan rakkautta ei jää jäljelle, jos toinen kokeekin kaiken luottamuksen menettämisenä ja pahemman laatuisena itsemääräämisoikeuteen puuttumisena. Tämän kaiken seurauksena voi syntyä pahanlaatuinen katkeruus, josta ei helpolla pääse yli ja lopputulemana kohteena ollut henkilö voi huonommin, ilmoituksen tekijä paremmin ja elää siinä harhassa, että kaikki on hyvin. Tiedän tällaisia tapauksia useammankin.

        Käsittääkseni hänelle kuuluu, olosuhteisiin nähden hyvää, ja kyllä myös minä voin paremmin. Sillä vaan on rajansa miten paljon toisen ihmisen puolesta pystyy "elämään".

        Ylipäätään kun on tarpeeksi synkkä mielenterveys ongelma niin se on kuin "hukkuvan oljenkorsi" Olen ollut itsekkin siinä tilanteessa että olen ollut vetämässä toista ihmistä pinnan alle.

        "Rankka rakkaus." on siinä mielessä kuvaava termi, että se on ollut rankkaa meille kaikille, tarinassa siin on muitakin osapuolia kuin me kaksi. Tavallaan siihen rankkuuteen kuuluu myös se katkeruus, jota itse pystyn työstämään vain omalta osaltani. Mutta kuten sanoin, tämä on enempi selivytymistarina, kuin elokuvien onnellinen loppu.

        Rakkaus taas kuvastaa sitä, että jos homman olisi jättänyt kesken sen takia että se olisi ollut liian rankkaa, niin uskoisin että henkilö olisi menehtynyt tavalla tai toisella.

        Ainahan voi tietysti jossitella, mutta kuten sanoin, olen omasta mielestäni tehnyt parhaalla tavallani, siinä viitekehyksessä minkä olen kokenut saavani.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Huonompaan suuntaan on vuosien ajan mennyt, että siksi mietin missä vaiheessa on huoli-ilmoituksen tai muun aika. Paljoa muuta en itse pysty tekemään.

        Kiitos, että olit huomaavainen ja kommentoit asiaan liittyen!

        Tietyllä tapaa tällainen hiljainen hiipuminen on sitä hankalinta, sitä jotenkin toivoo että ihmien jotenkin pärjäisi...

        Kai se on juuri ne perus jutut, miten hyvin selviää arjesta? Ruoka, vaatteet, hygieenia jne. Niitä samoja juttujahan ne kyselee siellä huoli ilmoitusta tehdessä.

        Toinen voisi olla se omaisten ja lähipiirin jaksaminen. Niin raadolliselta kuin se kuukostaakin, niin ongelma vain eskaloituu jos lähipiirikään ei jaksa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Käsittääkseni hänelle kuuluu, olosuhteisiin nähden hyvää, ja kyllä myös minä voin paremmin. Sillä vaan on rajansa miten paljon toisen ihmisen puolesta pystyy "elämään".

        Ylipäätään kun on tarpeeksi synkkä mielenterveys ongelma niin se on kuin "hukkuvan oljenkorsi" Olen ollut itsekkin siinä tilanteessa että olen ollut vetämässä toista ihmistä pinnan alle.

        "Rankka rakkaus." on siinä mielessä kuvaava termi, että se on ollut rankkaa meille kaikille, tarinassa siin on muitakin osapuolia kuin me kaksi. Tavallaan siihen rankkuuteen kuuluu myös se katkeruus, jota itse pystyn työstämään vain omalta osaltani. Mutta kuten sanoin, tämä on enempi selivytymistarina, kuin elokuvien onnellinen loppu.

        Rakkaus taas kuvastaa sitä, että jos homman olisi jättänyt kesken sen takia että se olisi ollut liian rankkaa, niin uskoisin että henkilö olisi menehtynyt tavalla tai toisella.

        Ainahan voi tietysti jossitella, mutta kuten sanoin, olen omasta mielestäni tehnyt parhaalla tavallani, siinä viitekehyksessä minkä olen kokenut saavani.

        huolestuneet naapurini ja perintöä odottava lapseni tekivät huoli-ilmoituksen minusta. olin ellut leskenä 3 vuotta joten perinnöttä jäänyt sai koottua taloyhtiömme asukkaat ja huolestuneet taakseen.
        Olin 4 viikkoa mielisairaalassa jossa hoitona käytiin läpi testejä eri elämän tilanteista. Katsoivat, että ikääni nähden olen täysissä ruumiin ja sielun voimissa joten ei syytä huoleen. Sen vietetyn aikana sain hyvää seuraa ja jopa niin hyvää, että menimme samantien kihloihin. Kuukauden kuluttua meidät vihittiin ja rakkautta on kestänyt 9 vuotta. Puolisoni käy kaupoissa ja hoitaa kotiamme oikein hyvin. Elämästämme ei puutu enää mitään vaikka olemmekin miltei 80 vuotiaita.
        Huolestuneita naapureitamme on muuttanut pois kun ovat pettyneet avioparin onnellisuuden saamasta huomiosta.
        Ei kannata huolestua turhan takia.


    • Anonyymi

      Ap, jos ilmoituksen tekisit niin kannattaa olla faktoista hyvin perillä jottet välitä väärää, tai ehkä sinun mielestä oikeaa kuvaa tilanteesta ja heikennä henkilön asemaa, joskerran leimaantuu mt-ongelmalliseksi jota pitää "holhota" niin siitä ei sitten pääsekään ihan helposti eroon ja saattaa aiheuttaa pahat henkiset vauriot tälle.

    • Anonyymi

      Olkaa huoleti, huolenne ovat harhaluuloja, niistä ei voi parantua, ne ovat osa persoonaa.

      Jättäkää kuitenkin muut ihmiset rauhaan vainoltanne ja ymmärtämättömyydeltänne.

      On kovin ikävää että yhteiskunta ja ihmiset luisuvat yhä enemmän erilaisten pahantahtoisten ja valheellisten anonyymien ilmiantojärjestelmien varaan joita kasvottomat rakenteet ajavat eteenpäin yksipuolisesti ja tunteettomasti. Ennen tälläistä nimitettiin totalitarismiksi, niin myös nykyään. Joukkopsykoosi on alkanut.

    • Anonyymi

      Vastakkainasettelun puolituttua kataisen hallinnon toimin niin jäi kaksi puolikasta. Ja nekin pettävät molemmat osaltaan. MOT- maailma on tällainen.

    • Anonyymi

      Maailma on paha paikka. Siinä ei terveydenhoito tai sosiaalitoimisto auta.
      Syrjintä ja väkivalta ovat ihan todellisia asioita vähemmistöjä kohtaan.
      Mielenterveysleiman kautta ihmisestä tulee vähemmistöä. Leiman joka tekee ihmisestä osan vähemmistöä, tarkoitus on tehdä ihmisestä syrjitty.
      Parhaiten autatte ihmistä kun ette usko satuja ja unohdatte avun hakemisen sieltä mistä ongelma on lähtöisin. Se on tietenkin vaikeaa koska leimaa ja menetettyä sosiaalista asemaa ei voi korjata.

      • Anonyymi

        Myös perätön ilmoitus on väkivaltaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Myös perätön ilmoitus on väkivaltaa.

        Todella tämä on rankka ase esimerkiksi kateellisille naapureille tai tuttaville. Jos joku näyttää voivan paremmin, hänellä on rahaa ja hän -yksineläjänä- matkustelee ja viettää mukavaa elämää - hänestä voi nimettömänä tehdä huoli-ilmoituksen ja niinpä sosiaalihuolto ottaa yhteyttä ja sinut määrätään ja kutsutaan erilaisiin tutkimuksiin, joita sinä et ole tilannut. Ihmettelet, mistä näihin on aloite tullut. Onko lapset olleet huolissaan ja sitten loukkaannut lapsille, että miksi he eivät puhuneet ensiksi minun kanssani ja olisi yhteisellä päätöksellä lähdetty apua hakemaan.
        Näin kävi minulle. Elän mukavaa eläkeläisen elämää. Entisenä IT-suunnittelijana minulla on suht mukava eläke, oma asunto, entisenä VR-läisenä ilmaiset junamatkat eläkkeelläkin.
        Jouduin työttömyysputken kautta 56-vuotiaana eläkkeelle. Niinpä olen jo 18-vuotta viettänyt hävyttömän huoletonta elämää. Ehdin olla jo 38 vuotta töissä ja niinpä saan täyden eläkkeen. Olen matkustellut. Sitä tein kyllä jo työaikanakin. Minulla oli motto, että tämän elämän vietän silleen että hankin hyvän koulutuksen ja hyvän ammatin. En hanki perhettä enkä lapsia, vaan matkustan ja harrastan mitä haluan. Näin tein.
        Muuten menee hyvin, mutta kateelliset kanssaihmiset ovat koko ajan järjestäneet ikävyyksiä. Suomi on tällainen kyykäärmeenpesien maa. Jos joku elää eritavalla niin siitä aletaan juoruamaan ja hänen elämänsä tehdään niin helvetiksi kun vain pystytään.
        Se tuntuu olevan kansalaisoikeus tai oikein velvollisuus joillekin ihmisille.
        Kaikkien pitäisi valittaa samassa kuorossa. Jos joku pysyttelee erillään ja hänellä näyttää menevän hyvin, hänet otetaan hampaisiin ja hänelle aletaan joukolla järjestämään ikävyyksiä.

        Miksi ei vain järjestetä sisältöä omaan elämään - eletä ja anneta muidenkin elää? Se olisi kaikille helpointa. Ei ole pakko voida huonosti.. Siis tsemppiä ja iloa omaan elämään. Elä ja anna toistenkin elää...


    • Anonyymi

      Aloittaja rajoittaa keskustelua sulkemalla eriävät näkemykset lähtökohtaisesti pois. Jos joku kommentoi eri viitekehyksestä ja kyseenalaistaa jotain hänen lähtöoletuksiaan, se ilmeisesti olisi "asiaankuulumaton vastaus"?

      Minusta on täysin asiaankuuluvaa ja välttämätöntäkin kysyä, millaista hoitoa tai apua aloittaja ajattelee kyseiselle henkilölle seuraavan huoli-ilmoituksesta tai jostain muusta puuttumisesta hänen asioihinsa, ilman hänen omaa suostumustaan?

      Kun aloittaja heti ilmoittaa, ettei saa keskustella siitä mitä hoitoa henkilö saisi, niin eikö ole aika vaikea sitten sanoa mitään siitä kannattaako huoli-ilmoitusta tehdä? Vai kelpaavatko aloittajalle ihan mitkä vaan seuraukset... Onko kaikki mitä mielenterveysjärjestelmässä tapahtuu aina hyväksi hoidon kohteelle?

      Minun mielestäni itsemääräämisen kunnioittaminen on kaiken todellisen avun ehto. Ymmärrän kyllä huolen, jos tuttu henkilö vaikuttaa siltä, ettei pysty huolehtimaan perustarpeestaan (toisaalta aloittajan mukaan pystyy) tai jos hän vaikuttaa elävän epärealististen pelkojen vallassa niin että ne rajoittavat hänen toimintaansa. On kuitenkin jokaisen oma asia määritellä omassa elämässään, mikä pelko on realistinen ja mikä ei.

      Olisin varmaan em. tilanteessa itsekin huolissani, minulla on nimittäin tapana suhtautua tuntemattomiinkin ihmisiin sillä tavalla että mietin -ehkä useammin kuin joku muu - tarvitseeko hän apua ja pärjääkö hän yksin. En ole koskaan esim. kävellyt kadulla makaavan ihmisen ohi hälyttämättä apua. Mutta jotta voi ketään auttaa pitää ensin tarjota hänelle tilaa kertoa mitä haluaa ja toivoo. Se voi olla joskus vaikeaa, etenkin ellei henkilö halua edes mitään kontaktia. Mutta se on hänen ikioma asiansa se. Huoli varmasti jää sivustaseuraajalle tällöin, mutta sillehän ei mitään mahda. On mahdollista kuitenkin tarjota joskus uudelleen apua ja tukea, tunkeilematta, kertoa joistakin muista vaihtoehdoista. Se mahdollisuus aina on.

      Aloittaja kielsi (?) keskustelemasta avun muodoista, kuten lääkkeistä. En voi kuitenkaan olla toteamatta, että jos esim. harhaluuloista kärsivästä ihmisestä tekee huoli-ilmoituksen jonnekin ja se johtaa tarkkailulähetteeseen mielisairaalaan, niin siitä seuraa kauaskantoinen muutos henkilön elämässä ja voin kertoa tuntemien ihmiskohtaloiden perusteella että sellaisen pyörän liikkeellelaittamista kannattaa harkita todella pitkään.

      On olemassa aitoa huolta, ja sitten on olemassa sellainen ilmiö kuin projektiivinen identifikaatio. Nämä tunnereaktiot voivat olla samassa ihmisessä samaan aikaan jopa. Projektiivinen identifikaatio on sitä, kun ihminen sijoittaa mielikuvissaan jonkun oman ominaisuuteensa tai kokemuksensa toiseen ihmiseen, koska ei pysty tunnistamaan/myöntämään sitä itsessään, ja alkaa käsitellä tätä ominaisuuttaan tai kokemustaan kyseisen toisen henkilön kautta. Puuttumalla hänen asioihinsa. Hoitamalla ja auttamalla häntä - tavalla, jota hän ei kenties halua eikä tunne tarvitsevansa. Puhumalla hänen ongelmistaan muille. Ongelmista, jotka kenties siis ovat projektiivisesti identifioituneen ihmisen omia ongelmia enemmän kuin kyseisen henkilön.

      Kuten aito huolikin, myös projektiivinen identifikaatio ovat reaktioita, joita esiintyy kaikilla ihmisillä joissakin tilanteissa.

      • Anonyymi

        Aamen!!!


      • Anonyymi

        Kielsin sen takia, koska näissä keskusteluissa usein aletaan huudattamaan lääkkeistä ja hoidoista ja tappelemaan keskenään. Aihe ei ole tässä ajankohtainen vielä ja sellaisen aiheen voit esimerkiksi sinä aloittaa erikseen.
        En halua sellaista tappelua lääkityksistä ja muista ja nimenomaan kysyin kokemuksia mitä on käynyt tällaisessa tilanteessa, enkä kokemuksia siitä kuinka sinä loukkaannut kun en halua, että tässä aloituksessa riidellään hoidoista.
        En hakenut mitään asiaan liittymättömiä näkemyksiä vaan jos kenelläkään on kokemusta miten huoli-ilmoitus käytännössä hoidetaan sosiaalihuollon puolesta. Onneksi täällä on asiallisia ihmisiä, jotka hyvin osasivat lukea ja käsittivät mistä oli kyse sekä mihin hain kokemusneuvoja.

        Mutta Kiitos niin kauheasti sinulle ymmärtämättömyydestäsi.


      • Anonyymi

        Intternetin lyhyellä oppimäärällä, minäkin sanoisin, että viestiketjujen "sotkeminen" on huonoa nettikettiä, ja hyvän keskustelun surma.

        Ihan sama vaikka kysyisit kuinka "Opeliin vaihdetaan lamppu", niin eikö siihen tule sen seittämän seppää selittämään, että miksi joku on niin hölmö että ajaa Opelilla, kun Datsuni on niin paljon parempi, ja että Tampereellekkin tulee ratikka nääs. Ilman että kukaan niistä olisi koskaan kurkannut Opelin konepellin alle, tai tietäisi yhtään käypää vastausta.

        Mä aidosti toivon että kyse vois olla jostain projektiivisesta identifikaatiosta, tai vastaavasta, että ihmiset aidosti kuvittelisi auttavansa Opelin omistajaa sillä, että hän vaihtaisi merkkiä tai jotain muuta, mutta on tässä vuosien varrella tullu pikkasen pessimisimiäkin, ja pelkään että netissä vaan on trolleja, tai muuten piut paut välittää aiheesta.

        Joillain foorumeillahan on aktiiviset moderaattorit, jotka siirtelee asioita niille kuuluviin ketjuihin, mutta ei täällä.

        Siksi suomi 24 onkin aika kuuluisa paikka. ;)


    • Anonyymi

      Sen täällä ainakin oppi, ettei ihmisiä pidä yrittää auttaa vaan jättää heidät kitumaan ongelmiensa kanssa. Mahtavat olla ylpeitä siitä kun täällä huudattavat ja riitaa haastavat ihmiset kannustavat muita jättämään apua tarvitsevat heitteille. Heidän oma päivän hyvätyö tehty.

      • Anonyymi

        Ongelmat eivät ole yksilön vaan yhteiskunnan. Yrittäkää miettiä mikä yhteiskunnassa on vikana ja tehkää siitä huoli-ilmoitus. Tietenkin liian korkea verotus tai taloustaantuma voivat aiheuttaa huolia, huolia kun on monenlaisia.


      • Anonyymi

        Aloittajakin kysyy huoli ilmoituksen hyötyjä ja haittoja.Jos meillä olisi todellinen auttamisjärjestelmä kenellekään ei tulisi edes mieleen pohtia voiko siitä olla auttamisen kohteelle haittaa.


      • Anonyymi

        Kyllä pahinta on se jos ei tee mitään lähimmäisensä eteen jos hän tarvitsee apua. Mikä se keino sitten onkaan, on vaikea sanoa. On vain uskottava, että apua täytyy löytyä niistä mahdollisuuksista mitä on tarjolla, tk, sosiaalitoimi a-klinikka jne..auttamistyö.


    • Anonyymi

      Nykyään myös sosiaalihuollon tiedot kirjataan kantaan, joten mitenkään luottamuksellisia nämä asiat eivät ainakaan ole.

    • Anonyymi

      Minä teen huoli-ilmoituksen Suomessa vallitsevasta liiasta lääkepainotteisuudesta psykiatrisessa hoidossa. Lisään ilmoitukseen myös huoleni, että mielialalääkkeiden pitkäkestoista (kuukausista jopa vuosiin) vieroitusoireyhtymää ei tunnusteta todelliseksi ilmiöksi, vaan vieroitusoireet tulkitaan aina alkuperäisen sairauden uusiutumiseksi tai toistumiseksi.

      AP:lle toivotan pikaista apua tilanteeseen, joka vie voimia sairastuneelta ja hänen läheisiltään.

      t. "vaikeasti masentunut"

      • Anonyymi

        Ongelma on siinä että psyyke kärsii olosuhteista.
        Psykiatria kertoo käsittelevänsä ihmistä lääketieteellisesti.
        Kukaan ei yritäkään korjata olosuhteita.

        Tilannetta voi verrata taistelukenttään jossa komentajalle ei tule mieleenkään komentaa sotilaista maastoutumaan vaan tärkeintä on luodin reikien paikkaaminen. Tervettä?

        Eli, kuka on sairas.


    • Anonyymi

      Myöhään kommentoin mutta toivottavasti auttaa aloittajaa ja vastaavassa tilanteissa olevia. Itsellä takana 30 vuotta rankan sarjan psykiatrisia sairauksia. Huollettavaksi joutumista vihaan mutta lääkkeet ja varsinkin sairaalat auttaa. Monesti pakko tai muukin hoito pelastaa elämän. Älkää siis pelätkö hakea apua vainoharhaisille, psykottisille ja masentuneille ystävillenne jos he eivät itse siihen kykene. Monille sairaala on taivas arkeen verrattuna.

      • Anonyymi

        "Monille sairaala on taivas arkeen verrattuna"

        Lähde?


    • Anonyymi

      Harhainen tarvitsee apua ja sitä on saatavilla kun hoitoon pääsee. Poikani pääsi kaikista harhoistaan lääkityksen avulla...myös tahdonvastainen hoitoon ohjaus on ok silloin kun sitä tarvitaan (niinkuin meidän kohdalla kävi, luojan kiitos)

    • Anonyymi

      Ensiksi kannattaisi sulkea pois oireilun mahdolliset elimelliset syyt, mahdollinen dementia ym. Itse en välttämättä ottaisi ensimmäisenä psykiatriin yhteyttä. Tiedän tapauksen, missä otsa-ohimolohkorappeumaa sairastavaa hoidettiin pitkään skitsofreenikkona.

      • Anonyymi

        Juuri tällainen jollain tavoin etukäteen ainakin itseäni hirvittää, kun minulla on elämäni varrelta mt-taustaa.
        Usein olen miettinyt, kuinka pulassa olen siinä vaiheessa, jos tulee oikeasti jotain muisti- tai muuta häiriötä, joka johtuu muista kuin psyykkisistä syistä.

        Kuinka herkästi saatetaan alkaakin kääntää kaiken johtuvan mielenterveydellisistä syistä, ja aloitetaan pakkolääkitykset, ym. Pahimmassa tapauksessa pakkohoitokin.

        Onkohan kellään kokemusta asiasta, ja jos on niin voisitteko kertoa millaista ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juuri tällainen jollain tavoin etukäteen ainakin itseäni hirvittää, kun minulla on elämäni varrelta mt-taustaa.
        Usein olen miettinyt, kuinka pulassa olen siinä vaiheessa, jos tulee oikeasti jotain muisti- tai muuta häiriötä, joka johtuu muista kuin psyykkisistä syistä.

        Kuinka herkästi saatetaan alkaakin kääntää kaiken johtuvan mielenterveydellisistä syistä, ja aloitetaan pakkolääkitykset, ym. Pahimmassa tapauksessa pakkohoitokin.

        Onkohan kellään kokemusta asiasta, ja jos on niin voisitteko kertoa millaista ?

        Hmm... Tämän aiheen pidempi käsittely vaatisi oman ketjunsa.

        Lyhykäisesti sanoisin, että luonne vaikuttaa yllättävän paljon. Vinkkeinä ihmisille jotka pelkäävät muistisairautta, tai tietävät että sellasita on suvussa, niin suosittelen tarttumaan härkää sarvista jo hyvissä ajoin.

        Tekemään jonkinnäköisiä edunvalvonta valtuutuksia, hoitotahtoja jne jne. Silloin voi vielä hyvissä ajoin jutella luottamiensa ihmisten kanssa, omista toiveista, elämän arvoista jne.

        Kaikki toiveet eivät välttämättä toteudu, mutta muistisairaus ei mene myöskään pois sillä että kieltää sen olemassa olon.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juuri tällainen jollain tavoin etukäteen ainakin itseäni hirvittää, kun minulla on elämäni varrelta mt-taustaa.
        Usein olen miettinyt, kuinka pulassa olen siinä vaiheessa, jos tulee oikeasti jotain muisti- tai muuta häiriötä, joka johtuu muista kuin psyykkisistä syistä.

        Kuinka herkästi saatetaan alkaakin kääntää kaiken johtuvan mielenterveydellisistä syistä, ja aloitetaan pakkolääkitykset, ym. Pahimmassa tapauksessa pakkohoitokin.

        Onkohan kellään kokemusta asiasta, ja jos on niin voisitteko kertoa millaista ?

        Edellä saitkin jo hyvän neuvon. Tee hoitotahto. Selkeä hoitotahto, jossa monta todistajaa. Tee vaikka useampia näitä papereita, eri tilanteita varten. Ei yhtään haittaa, jos on runsaasti kirjallista dokumentaatiota siitä miten haluat itseäsi kohdeltavan tilanteessa, jossa et pysty sitä ilmaisemaan.
        Yksityiskohtia voi hoitotahtoon laittaa vaikka miten paljon - mitä toivoisi missäkin. Eihän niitä välttämättä pystytä aina toteuttamaan, mutta ovat suuntaviivoja. Potilaslaki ja sosiaalipuolen lait kuitenkin selkeästi velvoittavat hoitamaan ihmistä hänen ilmaisemansa hoitotahdon mukaan.
        Mihin nämä hoitotahtopaperit kannattaa jemmata, että löytyvät tarvittaessa, niin sekin kannattaa suunnitella. Omakanta nyt tietysti yksi. Ja jos on läheisiä, joihin voi luottaa ja jotka ehkä ovat todistajinakin, niin kopiot heille.


    • Anonyymi

      Aikuista ihmistä ei voi holhota.
      Ketju menee niin, että jos henkilö lähetetään hoidontarpeen arviointiin tai pakkohoitoon tai mihin hoitoon hyvänsä, on hän hoidossa maksimissaan sen 3 kuukautta, jonka jälkeen henkilö pääsee kotiutumaan minne nyt sitten kotiutuukin.
      Oireethan eivät välttämättä hoidossa mihinkään katoa. Voivat mennä lääkkeillä jopa pahemmaksi. Seuraavaksi sitten odotellaan seuraavaa skenaariota ja lähetetään uudelleen hoitoon, mutta voi olla että henkilö ei enää edellisen kokemuksen perusteella suostukaan menemään, joten silloin ei voi pakottaa hoitoon.
      Pakkohoito lähetettäkään ei tehdä kevyin perustein ja se on äärimmäinen keino, jota ei tulisi soveltaa ihmisen vapauden säilyttämiseksi.

      Käytännössä siis on vain odotettava ja katsottava mitä tapahtuu. Vapaana liikkuu niin kauan kunnes jotain tapahtuu.

      • Anonyymi

        No kyllä siinä kolmessa kuukaudessa laitostuu ja tulee avuttomaksi. Se on tarkoitus että saadaan ihminen toisten avun varaan vaikka kykenisi käymään töissä kunhan vaan on joku psyykediagnoosi. Enkä tarkoita tällä oikeasti hulluja tai muuten yksinkertaisia ihmisiä jotka eivät itse yritä tehdä elämänsä eteen mitään positiivista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No kyllä siinä kolmessa kuukaudessa laitostuu ja tulee avuttomaksi. Se on tarkoitus että saadaan ihminen toisten avun varaan vaikka kykenisi käymään töissä kunhan vaan on joku psyykediagnoosi. Enkä tarkoita tällä oikeasti hulluja tai muuten yksinkertaisia ihmisiä jotka eivät itse yritä tehdä elämänsä eteen mitään positiivista.

        Miksi suotta lähettää laitokseen. Todella moni laitostuu ihan itsekseen, tässä foorumilla roikkuessaan.


    • Anonyymi

      Huoli-ilmoitus ei johda pakkohoitoon eikä mihinkään muuhunkaan. Huoli-ilmoituksia voi tehdä vaikka 5 kpl mutta monen vuoden päästä mitään ei ole tapahtunut. Viranomaiset siirtelevät vastuuta toisilleen, sekä Kela että sosiaalitoimi. Ja mitään yhteyttä terveyspalveluihin ei näillä tahoilla ole.

      • Anonyymi

        Kyllä voi johtaa jos henkilön papereissa on mt-taustaa sekä diagnoosia. Pitää ymmärtää syy-seuraussuhteet kun tekee ilmoittaa "huolesta". Ei välttämättä auta toista ihmistä vaan pahentaa asioita.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä voi johtaa jos henkilön papereissa on mt-taustaa sekä diagnoosia. Pitää ymmärtää syy-seuraussuhteet kun tekee ilmoittaa "huolesta". Ei välttämättä auta toista ihmistä vaan pahentaa asioita.

        Pikkasen taas kuulostaa sairaalta, jos aito huoli toisesta ihmisestä jotenkin pahentaisi asiaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pikkasen taas kuulostaa sairaalta, jos aito huoli toisesta ihmisestä jotenkin pahentaisi asiaa.

        Kyllä vaan, eli jos esim. psykoottisesta tai muuten vaan sekavan oloisesta ihmisestä tehdään ilmoitus ja hänellä on entuudestaan todettu skitsofrenia, tai skitsoaffektiivinen häiriö, ym. vastaava, voidaan tilanteesta riippuen tehdä M1 lähete, joka tarkoittaa sitä että henkilö haetaan kotoa vasten tahtoa ambulanssilla sairaalaan tarkkailuun, jos on kyseessä miespotilas jonka odotettaisiin vastustavan vapaudenriistoa ja elämänlaadun pilaamista niin otetaan poliisi mukaan, toki pelkkä aggressiivinen olemuskin riittää.

        Tarkkailujakson aikana hänelle syötetään vasten tahtoa lääkkeitä mikä on hyvin moraalitonta ja siitä voi seurata niin fyysisiä (huimaus, sydämentykytys, seksuaaliset toimintahäiriöt, pakkoliikkeet, jne...) kuin henkisiä (apatia, tunteettomuus, ilmeettömyys, puheen tuottamisen ja ajattelun ongelmat) vaikutuksia. 3 päivän jälkeen tehdään päätös hänen käytöksen perusteella (tässä kohtaa voi olla jopa enemmän sekaisin) otetaanko pakkohoitoon vai päästetäänkö kotiin. Pakkohoitoa on 3kk kerrallaan jolloin arvioidaan tilannetta uudelleen.

        Entäs jos ihminen ei ole toiminnallaan aiheuttanut muille vahinkoa, eli käyttäytynyt vaan epämiellyttävästi? Minusta kannattaa aina miettiä mitä jostain teosta voi seurata, ennen kuin teen päätöksen.

        Jos on aidosti huolissaan, pitää olla läheinen ja tuntea toinen. Silloin voi mennä itse juttelemaan ja kysymään mikä risoo, tai onko avun tarpeessa. Sainko väännettyä rautalangasta vai sattuuko aivoihin, mikäli koitit sisäistää yllä olevaa paasausta?


      • Anonyymi

        Juurihan sanoit että viranomaiset siirtelevät vastuuta toisilleen. Mihinkäs luulet sosiaalitoimen ottavan ensimmäisenä yhteyttä näissä tapauksissa? Siis valtaosassa näistä "huoli" ilmoituksista? On se kumma että ihmiset jotka haluavat apua eivät sitä saa mutta ne jotka haluavat olla rauhassa pistetään laitokseen heti kun vahingossa puhuvat mielipiteensä väärässä paikassa väärään aikaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä vaan, eli jos esim. psykoottisesta tai muuten vaan sekavan oloisesta ihmisestä tehdään ilmoitus ja hänellä on entuudestaan todettu skitsofrenia, tai skitsoaffektiivinen häiriö, ym. vastaava, voidaan tilanteesta riippuen tehdä M1 lähete, joka tarkoittaa sitä että henkilö haetaan kotoa vasten tahtoa ambulanssilla sairaalaan tarkkailuun, jos on kyseessä miespotilas jonka odotettaisiin vastustavan vapaudenriistoa ja elämänlaadun pilaamista niin otetaan poliisi mukaan, toki pelkkä aggressiivinen olemuskin riittää.

        Tarkkailujakson aikana hänelle syötetään vasten tahtoa lääkkeitä mikä on hyvin moraalitonta ja siitä voi seurata niin fyysisiä (huimaus, sydämentykytys, seksuaaliset toimintahäiriöt, pakkoliikkeet, jne...) kuin henkisiä (apatia, tunteettomuus, ilmeettömyys, puheen tuottamisen ja ajattelun ongelmat) vaikutuksia. 3 päivän jälkeen tehdään päätös hänen käytöksen perusteella (tässä kohtaa voi olla jopa enemmän sekaisin) otetaanko pakkohoitoon vai päästetäänkö kotiin. Pakkohoitoa on 3kk kerrallaan jolloin arvioidaan tilannetta uudelleen.

        Entäs jos ihminen ei ole toiminnallaan aiheuttanut muille vahinkoa, eli käyttäytynyt vaan epämiellyttävästi? Minusta kannattaa aina miettiä mitä jostain teosta voi seurata, ennen kuin teen päätöksen.

        Jos on aidosti huolissaan, pitää olla läheinen ja tuntea toinen. Silloin voi mennä itse juttelemaan ja kysymään mikä risoo, tai onko avun tarpeessa. Sainko väännettyä rautalangasta vai sattuuko aivoihin, mikäli koitit sisäistää yllä olevaa paasausta?

        Eli tarkoitat sellaista perusluonteeltaan agressiivista ihmistä, joka on psykoosissa, eikä omaa mitään rajoja sille omalle tekemiselleen?

        Siinä ei todellakaan enää tehdä mitään huoli ilmoituksia. Siinä soitetaan 112 ja sanotaan, että kanntattaa ottaa isompi orkesteri mukaan, ja laittaa liivit päälle jo matkalla.

        Kyllä aivoihini sattuu. Oletko koskaan kysynyt läheisiltäsi, että miten se juttelu sujui, silloin kun olit psykoosissa? Miksi psykoosia ei voi manata pois pelkästään kysymällä mikä sitä perusagressiivista ihmistä risoo?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä vaan, eli jos esim. psykoottisesta tai muuten vaan sekavan oloisesta ihmisestä tehdään ilmoitus ja hänellä on entuudestaan todettu skitsofrenia, tai skitsoaffektiivinen häiriö, ym. vastaava, voidaan tilanteesta riippuen tehdä M1 lähete, joka tarkoittaa sitä että henkilö haetaan kotoa vasten tahtoa ambulanssilla sairaalaan tarkkailuun, jos on kyseessä miespotilas jonka odotettaisiin vastustavan vapaudenriistoa ja elämänlaadun pilaamista niin otetaan poliisi mukaan, toki pelkkä aggressiivinen olemuskin riittää.

        Tarkkailujakson aikana hänelle syötetään vasten tahtoa lääkkeitä mikä on hyvin moraalitonta ja siitä voi seurata niin fyysisiä (huimaus, sydämentykytys, seksuaaliset toimintahäiriöt, pakkoliikkeet, jne...) kuin henkisiä (apatia, tunteettomuus, ilmeettömyys, puheen tuottamisen ja ajattelun ongelmat) vaikutuksia. 3 päivän jälkeen tehdään päätös hänen käytöksen perusteella (tässä kohtaa voi olla jopa enemmän sekaisin) otetaanko pakkohoitoon vai päästetäänkö kotiin. Pakkohoitoa on 3kk kerrallaan jolloin arvioidaan tilannetta uudelleen.

        Entäs jos ihminen ei ole toiminnallaan aiheuttanut muille vahinkoa, eli käyttäytynyt vaan epämiellyttävästi? Minusta kannattaa aina miettiä mitä jostain teosta voi seurata, ennen kuin teen päätöksen.

        Jos on aidosti huolissaan, pitää olla läheinen ja tuntea toinen. Silloin voi mennä itse juttelemaan ja kysymään mikä risoo, tai onko avun tarpeessa. Sainko väännettyä rautalangasta vai sattuuko aivoihin, mikäli koitit sisäistää yllä olevaa paasausta?

        Itse olin psykoosissa aikoinaan. ei mua haettu vaan ohjattiin oikeaan paikkaan saamaan apua, kun sekavana hain apua ensiavusta. Ihminen joka on sekava ei saa koskaan apua, jos siihen ei kukaan puutu


    • Anonyymi

      Huoli-ilmoitus voi toimia, jos ihmisellä on selkeitä sosiaalipalveluihin ja tukiin liittyviä tarpeita. Sosiaalityöntekijät voivat asiakkaan luvalla tehdä kotikäynninkin ja kartoittaa asiakkaan elämäntilannetta ja elinolosuhteita. On olemassa esimerkiksi yksinäisiä huonokuntoisia vanhuksia, jotka usein ottavat mielellään vastaan tukea, mutta joilla ei ole oikein kapasiteettia enää hakea sellaista tukea mitä he tarvitseva. Jos ihminen on harhaluuloinen, niin sosiaalityöntekijät voivat toki olla yhteydessä asiakkaaseen ja pyrkiä häntä auttamaan ja ohjata vaikka mielenterveyshoitoon, mutta aikuista ihmistä on aika mahdotonta pakottaa ottamaan vastaan apua jos hän ei sitä halua ottaa vastaan. Ja se on ihan hyväkin asia, vaikka yksilötasolla voi olla myös traagista. Mutta julkinen valta ei voi miten vaan loukata ihmisten perusoikeuksia ja sille on ihan perustellut ja loogiset syyt. Tämä on pettymys ihmisille, jotka odottavat hyvinvointivaltiota vähän liikaa eivätkä ymmärrä, että kyseessä on kuitenkin voimakkaasta pakkovaltaa käyttävästä instituutiosta. Sille on syystäkin asetettu vallankäytön rajoja perustuslailla, se ei voi noin vaan tunkeutua kotiisi ja yksityisyyteesi yhden subjektiivisen huolen ilmauksen takia. Se johtaisi ja on lukemattomia kertoja johtanut mielivaltaan ja mielivaltaiseen väkivaltaan.

      • Anonyymi

        "Tämä on pettymys ihmisille, jotka odottavat hyvinvointivaltiota vähän liikaa eivätkä ymmärrä, että kyseessä on kuitenkin voimakkaasta pakkovaltaa käyttävästä instituutiosta. "

        Olen samaa mieltä. On monia hyväntahtoisia ihmisiä, jotka eivät vain osaa tehdä näitä erotteluja.

        Paljon myös heitä, jotka kokevat, että kun he vain saavat oman tahtonsa läpi toisen elämässä, niin tämä väistämättä tulee onnelliseksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Tämä on pettymys ihmisille, jotka odottavat hyvinvointivaltiota vähän liikaa eivätkä ymmärrä, että kyseessä on kuitenkin voimakkaasta pakkovaltaa käyttävästä instituutiosta. "

        Olen samaa mieltä. On monia hyväntahtoisia ihmisiä, jotka eivät vain osaa tehdä näitä erotteluja.

        Paljon myös heitä, jotka kokevat, että kun he vain saavat oman tahtonsa läpi toisen elämässä, niin tämä väistämättä tulee onnelliseksi.

        "Paljon myös heitä, jotka kokevat, että kun he vain saavat oman tahtonsa läpi toisen elämässä, niin tämä väistämättä tulee onnelliseksi."

        Tälle on psykologinen termi olemassa, projektiivinen identifikaatio. Ettäs tiedätte sitten sellaisenkin hienon sanan; voitte heittää vaikka jonkun mt-työntekijän silmille:)

        Hyvin yleinen ja inhimillinen ilmiö, jokainen tunnistanee joskus itsessään. Hyvin haitallinen kuitenkin joissakin tilanteissa, varsinkin kun kohdistuu voimakkaana tunteena ja määräilynhaluna ihmiseen, joka on heikommassa asemassa. Kuten juurikin vaikka mt-työntekijä potilaaseen.

        Terapiakoulutuksissa (niissä pitemmissä/paremmissa) koetetaan kovasti saada koulutettavia tunnistamaan itsessään projektiivinen identifikaatio. Koville ottaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Paljon myös heitä, jotka kokevat, että kun he vain saavat oman tahtonsa läpi toisen elämässä, niin tämä väistämättä tulee onnelliseksi."

        Tälle on psykologinen termi olemassa, projektiivinen identifikaatio. Ettäs tiedätte sitten sellaisenkin hienon sanan; voitte heittää vaikka jonkun mt-työntekijän silmille:)

        Hyvin yleinen ja inhimillinen ilmiö, jokainen tunnistanee joskus itsessään. Hyvin haitallinen kuitenkin joissakin tilanteissa, varsinkin kun kohdistuu voimakkaana tunteena ja määräilynhaluna ihmiseen, joka on heikommassa asemassa. Kuten juurikin vaikka mt-työntekijä potilaaseen.

        Terapiakoulutuksissa (niissä pitemmissä/paremmissa) koetetaan kovasti saada koulutettavia tunnistamaan itsessään projektiivinen identifikaatio. Koville ottaa.

        Hieno sana, mutta sitäkin voi käyttää väärin. Mieti vaikka harhaista ihmistä, joka haluaa koko loppumaailman pomppivan hänen harhansa mukaan. Kyllähän hyvinvointivaltion tehtävä on tukea ihmisten julistautumista Jeesukseksi tai Joulupukiksi, vaikka tämä ilmiö onkon onneksi vähenemään päin.

        Koulutus. Sitä minä komppaan, se on hyvä juttu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hieno sana, mutta sitäkin voi käyttää väärin. Mieti vaikka harhaista ihmistä, joka haluaa koko loppumaailman pomppivan hänen harhansa mukaan. Kyllähän hyvinvointivaltion tehtävä on tukea ihmisten julistautumista Jeesukseksi tai Joulupukiksi, vaikka tämä ilmiö onkon onneksi vähenemään päin.

        Koulutus. Sitä minä komppaan, se on hyvä juttu.

        Kaikkia sanoja voi käyttää väärin.

        Sanat ovat tärkeitä työkaluja.

        Miettikää kenen annatte valita, mitä sanoja teistä itsestänne käytetään. Millä sanoilla kuvaillaan teidän elämäänne ja mahdollisia ongelmianne.

        Kenelle annatte sananne. Annatteko ne pois?

        Jokaisella on oikeus sanoihin, puheeseen.


    • Anonyymi

      Kyseinen henkilö on hakenut itse apua ilman huoli-ilmoituksia ja ambulansisetien tarkastuksia ja harhat eivät ole todella niin voimakkaita kuin henkilön ja aloittajan viesteissä ilmenee,se että ei käytä joka viestissä hymiöitä ei tarkoita että olisi suuttunut tai harhainen,hän elää yksin,laittaa ruokaa yksin ja siivoaa myös itse,hänellä ei käy edes sairaanhoitajaa jakamassa lääkkeitä tai muuta ulkopuolista apua ja huolehtii hygieeniastaan ja käy joka toinem päivä suihkussa....univaikeudet vain vaivaavat ja työkyky täytyy arvioida uudelleen ja hän onkin menossa psykiatrisen lääkärin arviointiin kun saa lähetteen....

      • Anonyymi

        Ja auttaa myös omia kavereitaan arkisissa askareissa kuten siivoamisessa ja tiskaamisessa…


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja auttaa myös omia kavereitaan arkisissa askareissa kuten siivoamisessa ja tiskaamisessa…

        Hänellä on vain välillä turhan vilkas mielikuvitus ja suurentelee asioita,ihan tavallisiakin arkisia asioita joita kertoo kun innostuu jostain asiasta niin näkee itsensä toisenlaisena,mikä on ymmärrettävää että saattaa katsoa esim.lempielokuvansa kahdeksaan kertaan vaikkapa kuukauden aikana,koska se elokuva on hänelle tärkeä.


      • Anonyymi

        Ja lähetteen saamiseksi on varattu aika normilääkäriltä joka katsoo asian eteenpäin arvioituaan tilanteen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hänellä on vain välillä turhan vilkas mielikuvitus ja suurentelee asioita,ihan tavallisiakin arkisia asioita joita kertoo kun innostuu jostain asiasta niin näkee itsensä toisenlaisena,mikä on ymmärrettävää että saattaa katsoa esim.lempielokuvansa kahdeksaan kertaan vaikkapa kuukauden aikana,koska se elokuva on hänelle tärkeä.

        Herrajumala, eikö nyt ihminen saa katsoa lempielokuvaansa vaikka KAHDEKSAN KERTAA kuukaudessa, koska se elokuva on hänelle tärkeä, tulematta leimatuksi hulluksi tai huolenpidon tarpeessa olevaksi? Onneksi en tiennyt että sellaisesta diagnosoidaan, koska on aikoja jolloin olen katsonut jotain ohjelmaa paljon enemmän, jopa päivittäin.
        Kyllä on tämä maailma hulluksi mennyt, kun ihmiset eivät saa elää omaa elämäänsä.

        Ei se mitään että kannetaan toisista huolta, mutta pitäisi osata erottaa henkeä ja terveyttä uhkaava tilanne sellaisesta mikä on normaalia elämiseen kuuluvaa vaihtelua. Pitää aina muistaa, että koettu huolen tunne toisesta voi olla ilmausta omassa elämässä piilevistä huolista.

        Nämä "huoli-ilmoitukset" voivat olla vaarallisia, kun siinä hälytetään iso virallinen kasvoton valtakoneisto puuttumaan yhden ihmisen elämään. Seuraukset voivat olla traumaattiset, ja henkilölle voi tulla epäluottamusta sekä sosiaalijärjestelmään että muihin ihmisiin yleisestikin.

        Jos kokee huolta se olisi paras ilmaista suoraan henkilölle itselleen. Selän takana puhuminen on aina pahasta. Ainakin pitäisi yrittää ottaa asia puheeksi ihmisen kanssa ennen kuin ryhtyy mihinkään.


    • Anonyymi

      Huoli-ilmoitus on yli-innokkaiden kiusaus mentaliteetti vähän narsistin ajama.

      • Anonyymi

        Minulle soitettiin tuntemattomasta numerosta, vastasin.
        En muista, enkä edes sillä hetkellä tiedä miten esitettiin asia.
        Kuitenkin käsitin sen: Joku on tehnyt VALITUKSEN minusta.
        Siinä ehti ajatus raksuttaa, etten tunne tästä talosta, joka asumisestani valittaisi.
        Yksin asun, enkä mitenkään metelöi, oisko TV-ääni kovalla.
        Kaippa kertoi, että on HUOLI-ilmoitus. Se sitten selitetty paremmin. Ikää yli 8kymmentä.
        Muistan, ihan hyvältä tuntui, kun koronavuonna heti alussa kyselivät miten jaksaa.
        Nyt olisi ollut paikallaan kysellä uudelleen, kun kolmatta vuotta kestää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minulle soitettiin tuntemattomasta numerosta, vastasin.
        En muista, enkä edes sillä hetkellä tiedä miten esitettiin asia.
        Kuitenkin käsitin sen: Joku on tehnyt VALITUKSEN minusta.
        Siinä ehti ajatus raksuttaa, etten tunne tästä talosta, joka asumisestani valittaisi.
        Yksin asun, enkä mitenkään metelöi, oisko TV-ääni kovalla.
        Kaippa kertoi, että on HUOLI-ilmoitus. Se sitten selitetty paremmin. Ikää yli 8kymmentä.
        Muistan, ihan hyvältä tuntui, kun koronavuonna heti alussa kyselivät miten jaksaa.
        Nyt olisi ollut paikallaan kysellä uudelleen, kun kolmatta vuotta kestää.

        Mitä kuuluu


    • Anonyymi

      Ongelma kaikessa ilmoittelussa on, että niitä voidaan väärinkäyttää kiusaamiseen ja muuhun sosiaalisen juonitteluun tehden perättömiä ilmoituksia.. Kummalliselta tuntuu että lehdessä niitä kehotettiin tekemään huoli-ilmoituksia vähäisinkin perustein.
      Tahallinen perätön ilmoitus mun mielestä pitäisi olla rikos,
      Ymmärrettävää on esim yksin asuvista vanhuksista huolehtiminen että ovat kunnossa.

      • Anonyymi

        Jos lehdessä kehotettiin tekemään "huoli-ilmoitus" niin sanottiinko siinä, että menkää ensin kysymään ihmiseltä itseltään? Neuvottiinko siinä vaan kyttäämään naapuria, jota ei edes tervehditä, ja sitten soittamaan viralliselle instituutiolle ? Joka sitten soittaa tai menee käymään, ja kertoo, että joku tuntematon ihminen on tehnyt sinusta huoli-ilmoituksen, ja sitten tämä virallinen, henkilölle itselleen täysin vieras ihminen alkaa udella hänen elämisensä yksityiskohtia.
        Siis laillistettua naapurien juoruilua ja ilmiantamista.
        En paheksu sitä että jos epäillään jollain olevan hengenvaara tehdään siitä ilmoitus, mutta viranomaistahoista ei pitäisi tehdä naapurien korviketta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos lehdessä kehotettiin tekemään "huoli-ilmoitus" niin sanottiinko siinä, että menkää ensin kysymään ihmiseltä itseltään? Neuvottiinko siinä vaan kyttäämään naapuria, jota ei edes tervehditä, ja sitten soittamaan viralliselle instituutiolle ? Joka sitten soittaa tai menee käymään, ja kertoo, että joku tuntematon ihminen on tehnyt sinusta huoli-ilmoituksen, ja sitten tämä virallinen, henkilölle itselleen täysin vieras ihminen alkaa udella hänen elämisensä yksityiskohtia.
        Siis laillistettua naapurien juoruilua ja ilmiantamista.
        En paheksu sitä että jos epäillään jollain olevan hengenvaara tehdään siitä ilmoitus, mutta viranomaistahoista ei pitäisi tehdä naapurien korviketta.

        Lehdessä neuvottiin ihan mahdotonta kyttäilyä. Voin yrittää etsiä joskus jutun, nyt en ehdi,
        Siinä neuvottiin että kaikki tekisi niitä kaupanmyyjätkin jos mikään huoli herää, tai jotain tuon suuntaista,


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lehdessä neuvottiin ihan mahdotonta kyttäilyä. Voin yrittää etsiä joskus jutun, nyt en ehdi,
        Siinä neuvottiin että kaikki tekisi niitä kaupanmyyjätkin jos mikään huoli herää, tai jotain tuon suuntaista,

        Aikuisista tehtyjen huoli-ilmoitusten määrä on kasvanut – ilmoituksen voi tehdä kuka tahansa "kaupan kassaa myöten"

        https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/aikuisista-tehtyjen-huoli-ilmoitusten-maara-on-kasvanut-ilmoituksen-voi-tehda-kuka-tahansa-kaupan-kassaa-myoten/8283042


    • Anonyymi

      Kaikkea tietenkin voi käyttää väärin, mutta eiköhän se maan tapa ole enempi se, että ihmiset jätetään oman onnensa nojaan, kun se että niistä oltaisiin liikaa huolissaan.

      • Anonyymi

        Tottakai on niin, mutta eigän se "liikaa huolissaan olo" olekaan aitoa huolta, vaan yritys tuottaa vahinkoa sitä kautta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tottakai on niin, mutta eigän se "liikaa huolissaan olo" olekaan aitoa huolta, vaan yritys tuottaa vahinkoa sitä kautta.

        Huoli-ilmoitus on jotain millä voidaan halventaa ihmisen arvokkuutta ja asettaa kuin lapsen asemaan.
        Eri asia jos on huoli jonkun rikoksen kohteeksi joutumisesta tms.


    • Anonyymi

      Lahkolaiset ovat 'huolissaan' ihmisistä joiden kotiin ei pääse nuuskimaan tahi verhot ovat kiini ettei kiikarillakaan näe sisään. Ehkä siellä jopa nautitaan tilkka alkoholia.

    • Anonyymi

      Mitä se sinua liikuttaa mikä joku on tai on olematta? Oletko MUKA oikeasti huolissasi tyypistä ja jos, miksi?

    • Anonyymi

      Olen tehnyt huoli-ilmoituksen huumeita käyttävästä aikuisesta lapsestani. Kai ne jotain yhteydenoton tapaista tekivät, mutta jos toinen ei suostu lähtemään hoitoon niin se ei lähde.
      On nyt ollut kuivilla hetken omin avuin onneksi kuitenkin ja asuntonsa saanut tällä kertaa pidettyä

    • Anonyymi

      Huoli ilmoituksen kritisointi yksittäisten väärinkäytösten kautta on sama asia, kuin kritisoisi kaikkia mielenterveys kuntoutujia yksittäisten väkivaltaisten ääritapausten kautta.

    • Anonyymi

      Sosiaalijärjestelmä on laajaa valtaa käyttävä järjestelmä, Yksi vallankäytön muoto, jolle "asiakas" ei voi mitään, on kirjausten tekeminen ja sitä kautta leimaaminen. Yksityisyydensuojan menettää merkittäviltä osin jos joutuu sosiaalitoimen asiakkaaksi.
      Nämä ovat haittapuolia "huoli-ilmoItusten" tekemisessä toisesta henkilöstä.
      Kyse ei siis ole pelkästään harmittomasta huolenpidosta.
      Huoli toisen hyvinvoinnista on sinänsä hyvä asia, mutta toimintavaihtoehtoja kannattaa punnita tarkkaan.
      Mt-asioissa pitäisi myös miettiä, mistä oikeastaan kantaa huolta: itsestään vai toisesta. Onko toisella todellista hätää, vai onko hätä omassa päässä, ja toinen vain oman mielentasapainon ylläpidon välikappale.

      • Anonyymi

        Kantaan tehtävät erilaiset sote-kirjaukset leviävät nykyään laajalle, eikä julkisen puolen asiakkaalla tai potilaalla ole juurikaan valtaa päättää ketkä saavat lukea hänestä kirjoitettuja tekstejä. Omakannan kiellot eivät toimi sh-piirin sisällä.


    • Anonyymi

      Oudointa on se, että paikkansapitämättömiksi lääkärinkin toteamia virheellisiä kirjauksia ei oikaista. Nykyään on joku uudenlainen systeemi kuin ennenvanhaan millä perustellaan virheellistenkin kirjausten säilyttämistä muuttumattomina, mikä nähdäkseni johtaa mielivaltaan.
      Eli henkilöstä esim. on voitu kirjoittaa, että hän olisi mielenterveyspotilas, vaikka hän ei ole lainkaan ollut mielenterveyspotilaana eikä psykiatrian asiakkaana eikä lääkäri ole diagnosoinut mielenterveysongelmaa, eikä henkilö ole valittanut mielenterveysongelmaa, eikä kukaan ole kertonut henkilölle millainen mielenterveusongelma hänellä olisi, mutta selän takana on kirjattu että henkilö olisi pitkäaikainen mielenterveyspotilas, eikä kirjausta haluta poistaa, vaikka on todistettavissa ettei se lainkaan pidä paikkansa, Erittäin eriskummallista.

      • Anonyymi

        Mikä siinä kiinnostaa niin paljon? Onko sinusta mainittu epikriisissäsi mt asiakas jne.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikä siinä kiinnostaa niin paljon? Onko sinusta mainittu epikriisissäsi mt asiakas jne.

        On siis muita henkilöitä kuin lääkäri väittänyt pitkäaikaiseksi mielenterveyspotilaaksi,
        Siis muut kuin lääkärit kirjaavat sellaista, maallikkopuheisiin pohjautuen jotkut hoitajatkin,
        ei lääkärit.
        Lääkärit toteaa joka kerta, että henkilö on asiallinen ja ei tarvetta mielenterveysjutuille,
        Tuo on lähtöisin siitä kun eräät maallikot haluavat peitellä omia tekemisiään, siksi väittävät valheellisesti henkilöä mielenterveyspotilaaksi ja jotkut uskoo ja kirjaa niin, vaikka sit lääkärit aina huomaa ettei tää oo oikeesti mielenterveyspotilas.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On siis muita henkilöitä kuin lääkäri väittänyt pitkäaikaiseksi mielenterveyspotilaaksi,
        Siis muut kuin lääkärit kirjaavat sellaista, maallikkopuheisiin pohjautuen jotkut hoitajatkin,
        ei lääkärit.
        Lääkärit toteaa joka kerta, että henkilö on asiallinen ja ei tarvetta mielenterveysjutuille,
        Tuo on lähtöisin siitä kun eräät maallikot haluavat peitellä omia tekemisiään, siksi väittävät valheellisesti henkilöä mielenterveyspotilaaksi ja jotkut uskoo ja kirjaa niin, vaikka sit lääkärit aina huomaa ettei tää oo oikeesti mielenterveyspotilas.

        Se on hyvä kysymys, että MIKÄ virheellisen kirjauksen oikaisematta jättämisessä on niin tärkeää? Sinä sen kysyit juuri oikean kysymyksen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Se on hyvä kysymys, että MIKÄ virheellisen kirjauksen oikaisematta jättämisessä on niin tärkeää? Sinä sen kysyit juuri oikean kysymyksen.

        Siis keksitään mitä tahansa mutkikkaita eriskummallisia selityksiä sille, että vaikka kirjaus olisi virheellinenkin sitä ei muuteta jos kerran joku jotain sellaista on tulkinnut, Että sitä ei voida muuttaa koska hän tulkitsi niin. Ja että tulkitsijan oikeusturvan takia on tärkeää, ettei sitä muuteta,
        Mutta että tämä tulkinta toki voi olla kovinkin väärä.


      • Anonyymi

        Ollaan kyllä huomattu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ollaan kyllä huomattu.

        Mutta ehkä tommoseen pelailuun ei jakseta enää niin keskittyä jos tulee sota Suomeen tms,. niin mittasuhteet selkiytyy huolissa,


    • Anonyymi

      Vanhasta ystävästä olen tehnyt.

    • Anonyymi

      Oikein tehty.

    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Pakko-oireissa on kyse traumasta, ei sairaudesta.

        Ihmiset pitäisi jättää rauhaan näiltä "huolehtijoilta."


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pakko-oireissa on kyse traumasta, ei sairaudesta.

        Ihmiset pitäisi jättää rauhaan näiltä "huolehtijoilta."

        Ja ainakin jos asia on tarkistettu, eikä ollut syytä huoleen, se tulisi sitten myös kirjata että syytä huoleen ei löytynyt,


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja ainakin jos asia on tarkistettu, eikä ollut syytä huoleen, se tulisi sitten myös kirjata että syytä huoleen ei löytynyt,

        Huolen aiheettomuus tai aiheellisuus on lähinnä mielipidekysymys.

        Helposti ajattelee, että jos ihminen käy töissä, hänellä on puoliso tai aikuisia lapsia, ei hätää voi olla. Todellisuus voi kuitenkin olla mitä vaan. Puoliso voi olla täysin sokeutunut ongelmille niin, että olisi itsekin avun tarpeessa. Kaikki aikuiset lapsukaiset eivät eri syistä halua sekaantua vanhempiensa edesottamuksiin. On työpaikkoja, joissa esimiehet, muiden mukana, naureskelevat mt-ongelmaiselle työntekijälle.

        Ilmoitus sossuille on hyvä tehdä, jos sellainen tulee mieleen. On sitten ammattilaisten asia harkita, puuttuvatko vaiko eikö. Yleensä eivät tee mitään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Huolen aiheettomuus tai aiheellisuus on lähinnä mielipidekysymys.

        Helposti ajattelee, että jos ihminen käy töissä, hänellä on puoliso tai aikuisia lapsia, ei hätää voi olla. Todellisuus voi kuitenkin olla mitä vaan. Puoliso voi olla täysin sokeutunut ongelmille niin, että olisi itsekin avun tarpeessa. Kaikki aikuiset lapsukaiset eivät eri syistä halua sekaantua vanhempiensa edesottamuksiin. On työpaikkoja, joissa esimiehet, muiden mukana, naureskelevat mt-ongelmaiselle työntekijälle.

        Ilmoitus sossuille on hyvä tehdä, jos sellainen tulee mieleen. On sitten ammattilaisten asia harkita, puuttuvatko vaiko eikö. Yleensä eivät tee mitään.

        Että ihmisiä saa häiriköidä ilmoituksilla, jos sellaista tulee mieleen? Aiheettomastikin?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Että ihmisiä saa häiriköidä ilmoituksilla, jos sellaista tulee mieleen? Aiheettomastikin?

        Ei, vaan esimerksiksi. "Minä olen huolissani sinun riidanhaastamisesta, ja mietin vakavasti pitäisikö siitä tehdä huoli ilmoitus, vaikka sinä et itse olisikaan käytöksestäsi yhtään huolissaan."


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei, vaan esimerksiksi. "Minä olen huolissani sinun riidanhaastamisesta, ja mietin vakavasti pitäisikö siitä tehdä huoli ilmoitus, vaikka sinä et itse olisikaan käytöksestäsi yhtään huolissaan."

        Herrrajumala, jos ihmiset rupeavat tuommoisesta syystä toisiaan ilmiantamaan viranomaisille...

        Ihmiset eivät tiedä mitä tekevät delegoidessaan omia ja muiden ongelmia viranomaisille. Seurauksiahan ei heidän itse tarvitse nähdä, jos soittavat toisesta ihmisestä kokemastaan"huolesta". Seuraukset tulevat sille jota asia koskee - jonka yksityisyys menee, joka leimataan sosiaalisesti, joka saa "apua" joka ei hänelle lainkaan sovi jos hän sitä ottaa vastaankin jne. jne.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Herrrajumala, jos ihmiset rupeavat tuommoisesta syystä toisiaan ilmiantamaan viranomaisille...

        Ihmiset eivät tiedä mitä tekevät delegoidessaan omia ja muiden ongelmia viranomaisille. Seurauksiahan ei heidän itse tarvitse nähdä, jos soittavat toisesta ihmisestä kokemastaan"huolesta". Seuraukset tulevat sille jota asia koskee - jonka yksityisyys menee, joka leimataan sosiaalisesti, joka saa "apua" joka ei hänelle lainkaan sovi jos hän sitä ottaa vastaankin jne. jne.

        Tiedän monta henkilöä ympäristöstäni, joilla on minun mielestäni ns. päässä vikaa. Esim. juuri jatkuva riidanhaastaminen. Ja monta muuta asiaa, jotka saavat minut usein ajattelemaan, että he eivät ole onnellisia, eivät pysty ohjaamaan elämäänsä tavalla joka olisi heille hyödysi ja säästäisi muita ihmisiä ongelmilta kun he joutuvat tekemisiin hänen kanssaan jne. Olen vakuuttunut siitä, että nämä henkilöt hyötyisivät jonkintyyppisestä muutoksesta elämässään, muutoksesta jonka voisi saada oikeanlainen, juuri heille soveltuva ammatillinen tuki.
        Ei silti tulisi mieleenkään ilmiantaa heitä millekään sossu- tai muulle julkista (pakko)valtaa käyttävälle järjestelmälle. Se tuhoaisi heidät lopullisesti.

        En toki halua tällä sanoa, että sosiaali- tai mt-järjestelmästä ei voi olla kenellekään hyötyä, on varmasti hyötyä monille, mutta ne järjestelmät saavat myös erittäin paljon haittoja aikaan ja silloin kun niitä käytetään ihmisen tahdon vastaisesti on 99-prosentin todennäköisyys että haitat ovat suuremmat kuin hyödyt.


    • Anonyymi

      Kuin kuoli-ilmoitus sitten, niin, arvotaanko niitä jossain kuka tietää.

    • Anonyymi

      Kannattaa menä hoitoon ja lääkkeet ottaa säönnöllusesti

    • Anonyymi

      Minusta tehtiin huoli ilmoitus kun laitoin youtube linkkejä mm. Alex Jonesin tekemän dogun saatananpalvonnasta, mk ultrasta, Bill Gatesistä ja rokotteista... Olin sukulaiseni mielestä vainoharhainen. Yhtenä päivänä tuli sossut, toisena tuli ambulanssi. Uskomatonta mutta sen seurauksena jouduin avohoitopotilaaksi ja kotonani alkoi rampata sossut. Olin osa-aikatöissä ja tästä ruljanssista sitten pelästyin niin että jouduin lyhyelle sairaslomalle mistä aiheutui lyhytaikainen unettomuus ja menetin osan työtehtävistäni toiselle työntekijälle koska en saikkuni aikana vastannut sähköposteihin. Tämän jälkeen aloin todella pelätä että milloinka tulee taas lanssi pihaan. Tämä ko. sukulainen oli ilmeisesti ollut yhteydessä naapuriini ja naapurikin oli ollut huolissaan siitä kun grillasin pihallani pitkään. Siis minun grillaamisesta omalla kotipihallani oli tehty sossuun ilmoitus.
      Toisen kerran kun grillasin pihassani oli piipaa auto pihalla ja piti käydä päivystyksessä kun oli joku ollut huolestunut mielenterveydestäni vaikka en tiedä kuka se olisi voinut olla muu kuin naapuri jonka kanssa en ollut silloin edes jutellut pitkiin pitkiin aikoihin. Siitä kyllä tuli tosi stressaava olo. Sain tässä rytäkässä masis diagnoosin päälle vielä yleinen ahdistuneisuushäiriö diagnoosin. Jouduin sitten kerran itsekkin kutsumaan lanssin kun olin töissä ja sain tämän ruljanssin seurauksena psykosomaattisen kohtauksen jonka vuoksi taas lanssila päivystykseen. Kerron nyt että minulla oli pitkälle yli vuosi edellisestä kohtauksesta mutta tälläinen lanssin ja sossun kutsuminen minulle aiheutti todella stressiä.
      Itsetuhoinen en ollut, en itkenyt hoitajille tai lääkäreille, kerroin tosin lääkärille minkätyyppisistä youtube linkeistä oli kysymys ja lääkäri siihen että sinulla taitaa olla monenlaista ongelmaa. Anteeksi mitä, siis minä olin kyllä huolissani maailman tapahtumista mitä olin saanut tietooni netistä mutta ei minulla itselläni ollut ongelmaa vaikka olin ahdistunut mm. rikoksista lapsia kohtaan mistä olin lukenut/kuullut netistä. Minullako tässä sitten oli ongelma jota pitäisi hoitaa. No kun olin käynyt lääkärillä niin en tiennyt että hän laittoi minulle yleinen ahdistuneisuushäiriö diagnoosin, minkä luin vasta omakannasta. Tämä uusi diagnoosi tuli aivan heittämällä.. Lisäksi tälläinen ambulanssin ja sossun kutsuminen järkytti minua koska näin ei ole kohdallani koskaan tehty enkä kuulunut tuolloin edes avohoidon piiriin vaan olin aivan tavallinen työssäkäyvä ihminen, tosin osapäivätyössä mutta kuitenkin. En nyt ihan allekirjoita tuota uutta diagnoosia mutta sepä siellä omakannassa sitten on muun muassa vaikka myönnettäköön että stressitilanteissa minulla on ahdistusta niin en itseäni kuitenkaan ihan yleistyneen ahdistuneisuushäiriödiagnoosin gategoriaan kuuluvaksi lue.

      • Anonyymi

        Olen myös saanut monta sairauskohtausta stressistä siitä syystä, että joku tuntematon taho on huolissaan, eikä edes ole tiedossa mistä.
        Mielestäni on suunnattoman törkeää, että ihmisiä saa vapaasti vahingoittaa huoli-ilmoituksilla.
        Huoli- ilmoitusta voi käyttää vahingoittamistarkoitukseen myöskin. Se pitäisi tiedostaa systeemissä. Ja mitä kun kohde ei edes ole mielenterveyspotilas, mutta joku sellaista valehtelee,

        Kuulostaa ihan hirveälle, että joku viranomainen puuttuu jonkun lailliseen Youtube linkittelyyn.
        Eri jos on jotain rikollista sisältöä.
        Mutta mielestäni laillisen sisällön linkittelyyn ei kenellekään saisi olla oikeutta puuttua linkitteli sitten ihan miten tykkää. Pitäisi pohtia sitä puututaanko huoli- ilmoituksilla kiertoteitse sananvapauteen. Vakava ilmiö.


    • Anonyymi

      Tee anonyymi huoli-ilmoitus, siirrä vastuu viranomaisille, he ovat velvoitettu tekemään tutkinnan. Älä itse jää miettimään ja analysoimaan, se on mahdotonta ja ajanhukkaa. Aina kun herää huoli, voi heittää pallon viranomaisille, he ovat silloin vastuussa et sinä, oli huoli aiheeton tai ei. Kun teet ilmoituksen, niin voit hyvillä mielin jättää asian taaksesi. Meidän täytyy pitää huolta kanssaihmisistä johon kuuluu myös naapuri ja jos huoli herää. En itse ottaisi tunnolleni jos tapahtuisi jotain ja sit heräisi ajatus "olisi pitänyt sittenkin". Jotkut voi olla tilanteessa, että eivät itse kykene, uskalla tai ymmärrä pyytää apua, koskee niin lapsia kuin aikuisia.

      • Anonyymi

        Mutta jos huoli-ilmoitus vahingoittaa jotakuta esimerkiksi siitä seuranneen virheellisen viranomaistoiminnan johdosta, huoli-ilmoituksen tekijä voi elää hyvällä omallatunnolla?
        Minun mielestäni vastuu on yhtä suuri huoli-ilmoituksen tekemisen seurauksista kuin tekemättä jättämisestä.
        Huoli- ilmoitusta voi käyttää väärin jopa rikosten peittelyyn,
        Rikollinen voi hämätä tekemällä uhristaan huoli-ilmoituksen, jos tämä esim.
        aikoo paljastaa rikollisen teot.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mutta jos huoli-ilmoitus vahingoittaa jotakuta esimerkiksi siitä seuranneen virheellisen viranomaistoiminnan johdosta, huoli-ilmoituksen tekijä voi elää hyvällä omallatunnolla?
        Minun mielestäni vastuu on yhtä suuri huoli-ilmoituksen tekemisen seurauksista kuin tekemättä jättämisestä.
        Huoli- ilmoitusta voi käyttää väärin jopa rikosten peittelyyn,
        Rikollinen voi hämätä tekemällä uhristaan huoli-ilmoituksen, jos tämä esim.
        aikoo paljastaa rikollisen teot.

        Tai entä jos huoli-ilmoituksen kohde on asiaa hoitavaa viranomaista vastuullisempi henkilö.
        Ja huoli-ilmoituksen tekijä ikäänkuin pakottaa viranomaisen häiriköimään jotakuta
        aiheettomasti mahdollisesti omien virheidensä paljastumisen pelossa,
        Kaikki on mahdollista, Esiintymällä huoli-ilmoituksen tekijänä saa ikäänkuibn itselleen pulmusen imagon mustaten sen kohteen. Sitä voidaan käyttää ihan toisesti niin,
        Hyväntahtoinen ihminen sitten on sellaisessa tapauksessa se joka ei tee toisista ihmisistä huoli-ilmoituksia pilaten heidän maineen.
        Mielestäni huoli-ilmoitukset ovat asiallisia vain fyysisessä vaarassa,


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tai entä jos huoli-ilmoituksen kohde on asiaa hoitavaa viranomaista vastuullisempi henkilö.
        Ja huoli-ilmoituksen tekijä ikäänkuin pakottaa viranomaisen häiriköimään jotakuta
        aiheettomasti mahdollisesti omien virheidensä paljastumisen pelossa,
        Kaikki on mahdollista, Esiintymällä huoli-ilmoituksen tekijänä saa ikäänkuibn itselleen pulmusen imagon mustaten sen kohteen. Sitä voidaan käyttää ihan toisesti niin,
        Hyväntahtoinen ihminen sitten on sellaisessa tapauksessa se joka ei tee toisista ihmisistä huoli-ilmoituksia pilaten heidän maineen.
        Mielestäni huoli-ilmoitukset ovat asiallisia vain fyysisessä vaarassa,

        Ja millä oikeudella maallikko voi tehdä sellaisen päätelmän, että jollakulla on
        mielenterveysongelma ja tehdä huoli-ilmoituksen perustuen mielenterveyshuoleen?
        Kovastihan täällä siitä on kirjoiteltu, ettei maallikko voi tehdä diagnooseja?
        Eikös maallikoiden kesken ole kysymys ihan mielepideasiasta.
        Näin sitten voidaan mielipidekysymyksiä alkaa "politikoimmaan" esittämällä eriävistä
        mielipiteistä "mielenterveyshuolia" ja yrittää estää itsestään toisenajattelevan vapauksia
        asiattomilla huoli-ilmoituksilla.
        Saako huoli-ilmoituksilla politikoida?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja millä oikeudella maallikko voi tehdä sellaisen päätelmän, että jollakulla on
        mielenterveysongelma ja tehdä huoli-ilmoituksen perustuen mielenterveyshuoleen?
        Kovastihan täällä siitä on kirjoiteltu, ettei maallikko voi tehdä diagnooseja?
        Eikös maallikoiden kesken ole kysymys ihan mielepideasiasta.
        Näin sitten voidaan mielipidekysymyksiä alkaa "politikoimmaan" esittämällä eriävistä
        mielipiteistä "mielenterveyshuolia" ja yrittää estää itsestään toisenajattelevan vapauksia
        asiattomilla huoli-ilmoituksilla.
        Saako huoli-ilmoituksilla politikoida?

        Tämä on erittäin hyvä kysymys. Narsismista ei saa tehdä joidenkin mukaan maallikkodiagnoosia narsistisesti käyttäytyvälle manipuloijalla , mutta narsisti saa tehdä muista maallikkomielenterveyshuolia tai juurikin esimerkiksi poliittisella tai uskonnollisella asialla oleva toisinajattelijasta, Hullunkurisinta on se, että tiedän tapauksen, jossa mielenterveysdiagnoosin itse omaavat esittävät mielenterveyshuolia henkilöstä, jolla ei koskaan ole ollut mielenterveysongelmia, Mutta näistä mielenterveysongelmaisista ei voi kertoa, että heillä on mielenterveysongelma, Näillä todella pelataan aikamoista politiikkaa, Asia pitäisi saada yhteiskunnassa järjestykseen ennenkuin pelit pääsevät aivan hanskasta,


    • Anonyymi

      jatkuu.
      Ja eikös ne salaliittoteoriatkin ole politiikkaa,
      Jos joku haluaa semmosta politiikkaa, eikös se ole hänen asiansa?
      Sitä paitsi oikeessa maailmassa tapahtuu salaliiittoteorioitakin ihmeellisempiä asioita.

      • Anonyymi

        Onko ihmiset niin tyhmiä, että heidän ajatuksiaan pitää valvoa?

        Tuleehan televisiostakin vaika mitä, niin miten sitten yhtäkkiä joltakin voisi olla
        kielletty luova ajattelu. ..ja jonkun vaivaisen youtube linkin linkittely.

        Sano niille että kirjoitat trillerin niistä youtube linkkien aiheista,.,.,heh


    • Jehova Jeesuksen nimessä! Voi tosiaan että kun tulen olemaan onnellinen kun Jehova tulee tuhoamaan ja murskaamaan teidän valhe psykiatrien päät Harmagedonissa! Elokuvia ei silloin tarvita?...! Silloin ette Pietarin kukkona laula itsekään kieltäessänne "todellista Herraanne"!... Ihmisten ei pidä rakastaa tuommoista alaa nimeltä psykiatrittomuus joka on tappanut tuhansia ihmisiä kuin keskitysleireillä! Ja se on ihan totta! oikeat! ja! väärät! pillerit ovat tappaneet ihmisiä paljon! Miksi?...! En myisi teitä edes Egyptiin hiekkamyrkyyn kun niin PAHOJA olette! (Teidät pitäisi!) Farao oli HYVÄ rakentaessaan egyptin pyramidit! Psykiatrit sen sijaan! MISSÄÄN EI TODELLAKAAN! Voi että kun teidät pyydettäisi surmata Juhannuskokossa noitina!...Kokkoon sekaan myös teidän Mustat Raamatut! Teillä ei ole totuutta! siksi olette niin pahoja!, niin pahoja!, niin pahoja! ettette edes kykene havaitsemaan sitä?...! Palvotteko kuolleita psykiatreja ehkä ne teidät pelastaa!...? Teistä pitäisi tehdä ennukkeja ja sanoa: "jos vielä kertaakaan sanotte sanan skitsofrenia, masennus, kaksisuuntainen mielialahäiriö", teidät hulluuden lisääjinä tapettaisiin! Ja teidät todella poistettaisiin tästä maailmasta! Silloin olisi oikeudenmukaisuutta! Sekö olisi "lääke" Sekö olisi "hoitoa"! Vastako silloin! Ettekö mielellänne lisäisi Saatanan maailman Herrautta? Raamatussa Kuningas Daavid olisi tappanut teidät jo uskonne puutteen takia(niin minäkin!)! Kadun Suomalaisuutta että tuollainen viheliäinen ala on olemassa! Miksi katua myös Amerikkaa mitä ne sieltä tuo?...!...?...! Miksei Viikinki- Viking Linella tuoda?...!
      Sana Sielu! tarkoittaa ihmistä kokonaisena!...Pikkulinnun sielu on vähäarvoinen!, Ihmisen suuriarvoinen! Yrittäkääpä olla sekoittamatta!... kun joku kuulee pikkulinnun ääntä!(?) Hyvä tekeytyä kuuroksi kuin kuunnella teitä!
      Farao sentään oli palvonut oikeita eläimiä ja "j"umalia ja "J"umalia!...ja se on todistettu Raamatussa!(?) Nykyään Isolla kirjaimella Todistaminen näyttää helpolta! mutta onkin todistamista pienellä kirjaimella!...? Miksi?...! Tutkimisenko?...! Siksi että esim. auto on helppo ajatella eläin jumalaksi kun vaan vähän miettii... Ellei se ole vain "autiotalo" Dingon kappaleesta!...? Pitääkö Babylon olla rauniokasa että Viisautta olisi?...! Ei ihme että ihmisiä ajatellaan saman arvoisina!!! Voitteko Todistaa että "Suurella Joukolla" jota kuka(?!) voi laskea on Terveyttä ja ihmisten väliset asiat ovat kunnossa!...?...!

      Mistä tämä sanonta on tullut: "Kato kattoon kun kaverini tapettiin tapettiin"?...! Kuuletko ääniä? tai näetkö harhoja? kun kärpänen on jäänyt tapetin väliin?...! Etkö tietenkäänkö?! Hölmö!(Miksei hölmöjenkään tarvitse olla hulluja?!) Ja tapettia ei voi syödä myöskään! Sekin on totta! Sen sijaan kun tv:n edessä syö mitä elokuva genreä katsoen! Kauhu?...! Onko se tappamisen syömistä?...! Voitte miettiä kuka lisää mitäkin Totuutta,totuutta, Terveyttä, terveyttä , Sairautta, sairautta jne. ihan tosiaan vain karkin syömisestä lähtien!...?...! "Suuri joukko jota kuka(?!) voi laskea- syö karkkia"?...!

      Tämän voisi kysyä teiltä Suomen lääkkeillä tappaja psykiatreilta :"Kuinka kauan te kokemattomat rakastatte kokemattomuutta ja te "viisaat" vihaatte tietoa"?...!


      Jeesusko sanoi ja mistä syystä Jeesus sanoi: "Rohkaiskaa mielenne Minä olen Voittanut maailman"!...? (Miksi?) Siksikö että tuollaisesta todellisesta helvetistä tai gehennasta nimeltä psykiatria pääsisi kauas kauas pois olemaan itsekseen tai rukoilemaan että olisi todella "joku" kuka!!! kuuntelisi! ja hyvää seuraa!(ei siis Todellakaan mitkään kuntoutuja seurat!) ja että saa Luojan tähden selkiyttää päänsä ilman tuollaisia kauheita valhe demonien pois ajamiseen tarkoitettuja valhe lääkkeitä lohduttamisineen!...

    • Anonyymi

      Olen tehnyt huoli ilmoituksen tyttärestäni jolla selvät psykoosin oireet kukaan ei ottanut yhteyttä,että se siitä,soitin ambulanssin ja sekavassa tilassa vietiin omainen ei päässyt mukaan sairaalaan joten soitin myöhemmin ja tiedustelin vointia Haartmanin sairaalasta tyttärelle isketty diapsmi huuleen ja lähetetty kadulle ilman päällysvaatteita oli ajanut taksilla Hakaniemeen sekaisin ilman rahaa onneksi muisti numeron ja taxi kuski toi kotiin nyt sekasin vieläkin eikä osaa pitää itsestään huolta mutta sairaala lähettää aina pois tein valituksen Haartmanin sairaalasta muuten yrittänyt itse hoitaa ilman lääkitystä psykoosissa olevaa ihmistä kun apua ei saa mistään voin sanoa että henkisesti olen täysin loppu

      • Anonyymi

        Pysy vahvana . Olet tyttäresi kallio . Toivon parempia aikoja ja kaikkea parasta sinulle ja tyttärellesi


      • Anonyymi

        Kuulostaa siltä ettet oikein tiedä mitä olet mennyt tekemään. Sulle koittaa vaikeat ajat ja nyt olet jo nähnyt seuraukset, mitä tyttärellesi oikein on käynyt. Jos sulla olisi poika josta tekisit ilmoituksen niin varmistaisit sillä ettet saa lapsenlapsia ainakaan hänen puolelta.

        Jokatapauksessa ennenaikainen hauta kutsuu ja reitti sinne täyttä tuskaa, kyky nauttia elämästä katoaa sukupuolesta riippumatta. Järkyttää tämä touhu!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuulostaa siltä ettet oikein tiedä mitä olet mennyt tekemään. Sulle koittaa vaikeat ajat ja nyt olet jo nähnyt seuraukset, mitä tyttärellesi oikein on käynyt. Jos sulla olisi poika josta tekisit ilmoituksen niin varmistaisit sillä ettet saa lapsenlapsia ainakaan hänen puolelta.

        Jokatapauksessa ennenaikainen hauta kutsuu ja reitti sinne täyttä tuskaa, kyky nauttia elämästä katoaa sukupuolesta riippumatta. Järkyttää tämä touhu!

        Siis sori en lukenut loppuun - hiton hyvä etteivät ottaneet hoitoon. Tenoxia suosittelen unilääkkeeksi, 10mg ja jos ei toimi niin max. 20mg. Vain silloin kun ei millään tule uni, ja ei saa jäädä pitkiä aikoja käyttämään.

        Ja psykoosi menee keskimäärin ohitse n. 2 viikossa tai 1kk, voi olla nopeampikin jos on päihdepsykoosi kyseessä. Luontoa, liikuntaa ja hyvää ruokaa, pois suurkaupungin hälinästä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuulostaa siltä ettet oikein tiedä mitä olet mennyt tekemään. Sulle koittaa vaikeat ajat ja nyt olet jo nähnyt seuraukset, mitä tyttärellesi oikein on käynyt. Jos sulla olisi poika josta tekisit ilmoituksen niin varmistaisit sillä ettet saa lapsenlapsia ainakaan hänen puolelta.

        Jokatapauksessa ennenaikainen hauta kutsuu ja reitti sinne täyttä tuskaa, kyky nauttia elämästä katoaa sukupuolesta riippumatta. Järkyttää tämä touhu!

        Satutko tuntemaan sellaisia ihmisiä, jotka ovat menneet psykoosiin, siis todella todella sekaisin ?
        Joku omainen tai läheinen on saattanut järjestää tällaisen ihmisen hoitolaitokseen jo suojatakseen toisen henkeä ja terveyttä.
        Sekaisin mennyt ihminen kiittelee kyllä useimmiten jälkeenpäin toista, joka on hänelle apua hankkinut, tai toimittanut hoitoon.

        Eli jos et tunne ketään tuollaista kokenutta, niin älä ala kieltelemään, ettei jotakin saisi tehdä.
        Ehkä et ole itsekään ollut koskaan niin sekaisin, tai sellaisessa psykoosissa, että mikään muu ei olisi auttanut kuin hoitoon toimittaminen.
        Voin myöntää, että itse olen kerran elämässäni ollut psykoosissa niin, etten tiennyt tästä maailmasta, olemisesta, tekemisestäni yhtään mitään. Ja oli kyllä hyvä, että läheinen ihminen toimitti minut hoitoon. Voi olla, etten olisi enää olemassa, jos en olisi apua saanut.

        Jos ihminen on niin sekaisin, ettei ymmärrä enää mistään mikään, niin pahimmassa tapauksessa voi olla vaarallista olla hankkimatta hänelle apua.


    • Anonyymi

      Turhat huoli ilmoitukset väärä purentaan johtava kirjoitus nais hammaslääkäri purkka TV Nivala Pyhäjärvi Pyhäsalmi, Pihtipudas
      Veera Krista, Heidi

    • Anonyymi

      Auts-ilmoitus on samankaltainen. Aih

    • Anonyymi

      Tästä on jo toistakymmentä vuotta kun edesmenneen vaimoni äiti alkoi kerätä säälipisteitä.
      Hän oli erittäin agressiivin ja hyäkkäävä (ei ruumiillisesti) ja kun ei saanut tahtoaan läpi katkaisi yhteydenpidon kaikkiin sukulaisiin.
      Sitten alkoi lähetellä viestejä vaimoni siskolle (tyttärelleen) että on aivan sekaisin ja että oli hakeutunut psygiatriselle osastolle ja ollut pari yötä siellä.
      Vihjaili itsemurhista jne.
      Hänen tyttärensä teki sitten omaisen roolissa ilmoituksen josta sitten nousi iso soppa.
      Tämä henkilö teki kostoksi minusta ilmoituksen etten sovellu yksinhuoltajaksi ja että lapset tulisi huostaanottaa.
      Silloin kyseiset asiat käsiteltiin maistraatissa (olin alaikäisen edunvalvoja).
      Virkailija ilmoitti minulle että haluaa tavata ja palaverissa kertoi tehdystä ilmoituksesta.
      Virkailija totesi lyhyen keskustelun jälkeen että kyseessä oli selvä kiusanteko ja kertoi että asia täytti kunnianloukkauskriteerit.

      Asia käsiteltiin lopulta käräjillä ja "anoppini" sai tuomion kunnianloukkauksesta.
      Hänen vastasyyte minua vastaan kuivui kokoon kun en ollut hänen ilmoituksessa mitenkään osallinen.

      Eli "hulluksi" tekeytyminen ja sellaisen näytteleminen sympatioiden saamiseksi kääntyi häntä itseään vastaan.
      Jotta ymmärretään miksi hän teki noin niin todettakoon että hän oli erittäin vahvasti narsistinen henkilö.


      Se miksi kerroin tarinani on se että kun tehdään näitä ilmoituksia niin taustalla tulee olla ihan oikeasti syitä tehdä ilmoitukset.
      Jos löyhin perustein tekee ilmoituksia (kiusalla) joutuu niistä vastuuseen.

    • Anonyymi

      Vapaaehtoistyö, joka poliisin huoli ilmoituksilla op ja muut pankit liityy yhteen nyt on huoli ei pääse kirkoon.

      Paula kähtävän Veikonkoneen it työt on taas lakimies huoli median kanssa.
      Näillä lonkka sydän markinoilla.
      Menkää kirkoon rukolemaan sen puiolesta että loppuu tämä Paula Kähtävän linjasto isäksi.
      Lapinlahti ; Oulainen elää vielä.

    • Anonyymi

      Anonyymi-ap, naapurinmummosta 80v tehty huoliilmoitus, poliisi, ensihoito, sote, taloyhtiön hallitus isännöitsijä. Kaikki sotkeutuneet aiemmin kuvioon toteamuksin ” valitettavasti keinot on vähissä jos narsisti nainen ei itse halua keskustella”. Kuukausi sitten poliisi neuvoi soittamaan 112:een niin että he saavat lisää ”todisteita”. Itse olen kaulaani myöten kusessa tuon naisen takia, mutta minä selviän tästä, joudun vain pikkaisen jarruttamaan miehisen agressioni kanssa.

      Lue https://keskustelu.suomi24.fi/t/17867394/epapyha-liitto Alkoholi-palstalta

    • Anonyymi

      Kyllä ne vainoharhat sopivat diagnoosiin paranoidinen skitsofrenia. Ei niiden tarvitse olla mahdottomia, riittää että ne ovat täysin perusteettomia ja että niitä on paljon ja se koko ongelma on pitkäaikainen. Suosittelen että teet huoli ilmoituksen. Esim. Latuda lääkitys voisi tehdä hänelle hyvää.

      • Anonyymi

        Pala sinä m*lkku helvetissä.


    • Anonyymi

      Mutta eikös niillä oli mielenterveysongelma, joilla heräilee herkästi turhia huolia kanssakulkijoista niin , että huolet pääsee niin pitkälle, että häiriköi ihmisiä huolillaan?

    • Anonyymi

      Kuinkahan tämä Huoli ilmoitus toimii nuorten aikuisten kohdalla täällä joku puhui että se voi toimia vaikkapa vanhukselle mutta joskus olen lukenut että näitä joudutaan joskus tekemään myös nuorten kohdallakin. Yksi tapaus josta luin oli vasta 19 vuotias Nuori nainen. Nuorilla itse asiassa jopa enemmän mielenterveysongelmia kuin vanhemmilla ihmisillä joskin nuorten aikuisten kohdalla useammin taitaa olla vielä toivoa että ongelmat ovat ohimeneviä tai väliaikaisia. Kuten esimerkiksi Masennus todella yleistä juurikin nuorilla naisilla samoin erilaiset syömishäiriöt ahdistuneisuushäiriöt yms. yli 30 vuotiailla harvinaisempia jo.

    • Anonyymi

      Huoli-ilmoitus kuullostaa kiusalta, jos olet hänestä huolissasi, kannattaa tarjota kahvia ja juttuseuraa. Eli tukea henkilöä ja saada hänet tajuamaan, että tarvitsee apua. Tiedän jotain harhaluuloista ja harhoista, kärsin itse sellaisista, kun menee hunommin. Minusta ei näy ulospäin tuo, eli naapurit eivät tiedä, eikä kukaan muukaan, jollen ota sitä puheeksi. Rankkaa varmasti se henkilö, josta olet huolissasi.

    • Anonyymi

      Me tehtiin 15 vuotta sitten ilmoitus eräästä naisesta joka oli harhoissa ja kunnolla. Ei mitään tulosta. Sitten kun alkas tekemään asioita pihalla jotka olivat epänormaaleja soitettiin sairaalaan Psyk osastolle sanoivat etteivät voi pakko ottaa hoitoon kun hän ei ole tehnyt mitään joka vahingoittaa toisia tai häntä itseään. siis se ettei syönyt enää ei tåriittänyt syyksi ruoka tavarat oli heittänyt roskiin , ne o,i kuulemma joku käynyt myrkyttämässä ja joi vaan vettä . Jääkaapissa ei ollut mitään tavaraa eikä muissakaan kaapeissa . Joten yritimme auttaa ihmistä vaan emme saaneet apua mitä hän o,isi tarvinnut. Meni vähän aikaa ja poliisi oli hänet hakenut En tiedä mitä o,i tehnyt.Jotta ihmeteltiin kovasti ettei kukaan välittänyt siitä että ihminen oli sairas ja annettiin sairauden vaan edetä , silloin kun hön olisi tarvinnut hoitoa.

    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuvat! Dannyyn liitetty Helmi Loukasmäki, 22, on puhjennut naisena kukkaan - Some sekoaa: "Sä..."

      Ooo, kaunis aikuinen nainen Helmistä on kasvanut siinä yli 80-vuotiaan Dannyn rinnalla! Katso uudet kuvat: https://ww
      Suomalaiset julkkikset
      48
      3301
    2. Henkirikos Alakylässä

      Nainen löydetty elottomana, mies otettu kiinni. Mitä on tapahtunut?
      Seinäjoki
      47
      2451
    3. Suodatinpussin kastelemalla saa parempaa kahvia

      Kokeilin niksiä ja kyllä tämä kahvi on parempaa nyt. Ei lainkaan maistu paperiselta. Huljuttelee hanan alla suppiloa pap
      Maailman menoa
      125
      1810
    4. Tidätkö nainen

      että suoraan sanottuna v.tut.aa että pääsit näin lähelle minua. Ei olisi oikeasti aikaa tähän mutta silti aina välillä o
      Ikävä
      100
      1633
    5. Onkohan sinulla kaikki hyvin?

      Nyt vähän sellainen outo tunne tuli. Sinun asiasi niin ei minulle toki tarvitse kertoa. Kunhan mietin...
      Ikävä
      38
      1107
    6. Mikä on kaivattusi etunimi?

      Otsikossa siis on kysymys eriteltynä. Vain oikeat vastaukset hyväksytään.
      Ikävä
      45
      995
    7. Viimeinen reissu tälle kesälle

      Pian se syksy on. Hyvää huomenta ja aurinkoista päivää. ☕🌞🍁🌻🐺❤️
      Ikävä
      169
      974
    8. Huikeeta, mahtavaa, ihan mielettömän upeeta

      Me ostettiin talo Espanjasta. Tosin saadaan käyttää sitä vain muutama viikko vuodessa kun on monta muutakin ostajaa! M
      Kotimaiset julkkisjuorut
      175
      886
    9. En kestä katsoa

      Sitä miten sinusta on muut kiinnostuneita. Olen kateellinen. Siksi pitäisi lähteä pois
      Ikävä
      77
      881
    10. Oho! Arja Koriseva paljastaa TTK:n ekasta suorasta lähetyksestä: "On vähän ärsyttävä yhtälö!"

      Upea Arja Koriseva! Tsemppiä haasteelliseen tilanteeseen! Lue lisää: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-arja-koriseva-
      Suomalaiset julkkikset
      14
      814
    Aihe