Päätyykö Nietzsche mihinkään?

Anonyymi

Väite pulesta vai vasta-argumentteja?

Nietzsche käy läpi usean ehdokkaan elämäntarkoitukseksi - onnellisuus, yhteinen hyvä, itsehallinta, tieto, valta - ja hylkää ne kaikki. Mitään vastausta kysymykseen "miten tulisi elää" ei vain ole.

3

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Nietzsche päättyy e-kirjaimeen.

    • Anonyymi

      Ymmärtääkseni Nietzsche menetti järkensä pohtiessaan tuota kysymystä. Ihan ymmärretäävää, koska siihen syventyminen on mielipuolista kenelle vain.

      Kysymykseen on olemassa vastaus, mutta se on lladultaan sellainen, ettei sitä kannata julkistaa. Useimpien ihmisten psyyke ei kestäisi kohdata vastausta siihen. Toinen ongelma vastatessa on siinä, että vastauksen muotoilu käsitteellisesti on erittäin vaikeaa (minkä Nietzschekin oivalsi). Kolmanneksi vaikka sen saisi muotiltua, on vastauksen ymmärtäminen ilman syventäviä opintoja aiheesta lähes mahdotonta.

      Mutta kysymys on hyvä. :)

    • Anonyymi

      Nietzce tahtoi olla Jumala tai Jumalan työtoveri. Hän ei tyytynyt elämään muiden kuistannuksella onnellisena. Sillä hän tiesi, että hauskaa voi pitää vain muiden kustannuksella. Sen sijaan kun hän intialaisilta kuuli että Jehovan viimeinen luomistyö tulee olemaan könttimekaaninen kyberneettinen robottijumal-olio Brahma niin hän tahtoi mukaan päästä tuohon luomistyöhön. Hän tahtoi vaikuttaa siihen millainen Brahmasta tulisi. Ehkä hän koki olevansa moraaliltaan ja älyltään yli Jumalan, jonka tulkinnan gnostilaiset tekstit sallivatkin.

      Mutta elämä ja maailma eivät välttämättä toimi sillä periaattella, että oltaisiin hyviä ja moraaliltaan puhtaita. VAAN ELÄMÄ ON UHRAAMISTA JA MUIDEN HYVÄKSIKÄYTTÖÄ SEKÄ TAITAVUUTTA ELÄÄ MUIDEN KUSTANNUKSELLA.
      Nietzce ei ehkä tuntenut täysin tuota puolta asiasta, vaan OLI TEKOPYHÄ OMALLA TAVALLAAN. Hän ehkä kielsi raadolliset puolet elämästä iljettävinä ja vastenmielisinä asioina?

      Mulle itselleni riittää tieto, että Brahma tulee koostumaan kolmesta tai neljästä erilaisesta persoonasta. Siitä tiedän, että mikään individualismi ei voi säätää Brahman toimia eikä ohjata pyskologinen individualismi voi tuota olentoa millään tasolla. Sitä ohjaa muut seikat. Tietenkin on selvää, että Kreikan jumalkäsitys on profetaalinen ja selvää on että kaikki Jumalat lankeavat aika ajoin. Kaikkia Jumalia voidaan lahjoa ja niiden ominaisuuksiin voidaan vaikuttaa.

      Itse en päästäisi kuitenkaan Nietzcen kaltaista henkilöä, jolta puuttuu oppi-isät ja oppilasketju ja tuli tyhjästä tuomaan uudistusta maailmanhistoriaan säätämään Jumalia koskevia asioita. Aina pitäisi olla kunnolliset oppi-isät ja kunnollinen oppilasketju.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      41
      2164
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      49
      1707
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      33
      1528
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      42
      1508
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1450
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1446
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      3
      1417
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1351
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      4
      1275
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      7
      1243
    Aihe