Aihe

Kasvatin banaaneja vessassa

Anonyymi

Päätin kokeilla kuinka banaanit kasvavat Suomessa. Kasvatin niitä vessassa koska siellä on sopivan lämmistä ja kosteaa. Lisäksi kastelu onnistui helposti. Multana käytin ihan normaalia K-maataloudesta haettua maamultaa.

Kasvu kesti noin kolme kuukautta ja valaistus oli ihan perusvessan valaistus. Kaikki meni hyvin ja sain non kolmisenkymmentä pikkubanaania. Tarjosin niitä myös ystävilleni syötäväksi illanvietossa.

He eivät meinanneet usko että olen itse kasvatanut ne. Mutta kun näitin vessaa ja multa-alustaa niin heidän oli pakko uskoa. Ainoa ongelma oli siinä että banaanikärpäsiä oli joka paikassa vessassa. Ajattelin uudistaa kokeilun ensi vuonna.

13

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Mielenkiitoinen kokeilu. Sinulta jäi vain kertomatta että mistä hankit banaanin siemenet? Kuinka paljon multaa pitää käyttää? Oliko kasvualusta millainen? Ynnä olivatko valot päällä koko ajan?

  • Anonyymi

   Aika tyhmää puuhaa. Nimittäin tulee tosi kalliita banaaneita. Minä ainakin ostan banaaneja kaupasta. Alle eurolla kilo. Sun banaanit on tulleet maksamaan varmaan ainakin kympin kilo. Plus kärpäset siihen vielä päälle. Kuten sanoin. Todella tyhmää puuhaa.

  • Anonyymi

   Mikäs ihme tuo nyt on? Kyllähän sitä kasvatetaan tomaattejakin ulkona kesällä. Miksi sitten ei banaaneja lämpöisessä ja kosteassa vessassa?

  • Anonyymi

   "Lisäksi kastelu onnistui helposti." Ja lannoitus! Luulisi kyllä että tarvitsevat enemmän valoa.

   • Anonyymi

    Minäkin mietin tuota valaistusta. Varmaan ollut joku tehokas kirkasvalolamppu päällä. Plus lämpötila on pitänyt taatusti olla normaalia huonelämpötilaa korkeampi.


  • Anonyymi

   Eihän tuossa mitään , minulla on mämmi- ja simatehdas vessassa .

   • Anonyymi

    Käykö simasi liian pitkään noin lain puitteissa....


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Käykö simasi liian pitkään noin lain puitteissa....

    Eihän sille ole mitään rajoituksia omassa käytössä, myydä ei saisi siman nimellä, eikä varmaan muutenkaan ellei ole lupia.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Eihän sille ole mitään rajoituksia omassa käytössä, myydä ei saisi siman nimellä, eikä varmaan muutenkaan ellei ole lupia.

    Voisiko sitä myydä noita banaaneja myös suoraan kauppaan?


  • Anonyymi

   Eikös banaanit kasva aika isossa puussa? Täytyy olla melkoisen iso wc, että siellä mahtuu banaanipuu kasvamaan...

   • Anonyymi

    Jatkan vielä. Mikä oli banaanilajike? Yleensä kai banaanipuu tuottaa satoa vasta kolmantena vuonna. Vai oliko se jo valmis puu, jonka roudasit kotiisi?


  • Anonyymi

   ALOITUS OLI PELKKÄ LÄPPÄ. ÄLKÄÄ USKOKO KAIKKEA ROSKAA. BANAANIPUU EI MILLÄÄN MAHDU VESSAAN. EIKÄ KASVUAIKA TODELLAKAAN OLE KOLMEA KUUKAUTTA.

   T aloittajat

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa Torpan raskausuutisesta...

   Maisa Torppa ilmoitti olevansa raskaana. Yksi asia ihmetyttää ja on ihmetyttänyt aikaisemminkin: Maisa Torpan Instagramissa tykkääjissä/kommentoijiss
   Kotimaiset julkkisjuorut
   370
   25153
  2. Stefun Sofialle tarjoamat luxuskyydit maksamatta, velkaa niistä jo yli 17 000 euroa.

   Seiskan mukaan limusiinikyyteihin erikoistunut yritys hakee Stefun yritykseltä oikeusteitse yli 17 000 € maksamattomista kyydeistä. Useat ajoista ova
   Kotimaiset julkkisjuorut
   322
   6542
  3. Miksei työ kelpaa suomalaisille?

   Rakennus-, siivous-, ja hoiva-alakin täynnä ulkomaista työvoimaa ja kotimaiset vuosis kortistossa. Mistä moinen oikein johtuu. Ovatko korvaukset liia
   Maailman menoa
   414
   4846
  4. Niko Ranta-aho aikoi karata Afrikkaan!

   https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/espanjan-poliisi-niko-ranta-aho-suunnitteli-pakoa-afrikkaan-katso-video-poliisin-iskusta-marbellan-asuntoon/804058
   Kotimaiset julkkisjuorut
   103
   2604
  5. Talouselämä-julkaisu tykittää kovaa tekstiä Usan taloudesta

   "Joe Biden nousee velkaantuvan valejättiläisen johtoon – Yhdysvaltain budjettivajeet repeävät ja velkavuori kasvaa" https://www.talouselama.fi/uutis
   Maailman menoa
   99
   1617