ohjetta marenkien tekoon kotona?
itsetehty marenki?
20
68619
Vastaukset
- .......
no vatkaat vain tomusokeria ja munan valkuaisia sekasi, niin kauan, että seos pysyy kulhossa nurinpäin käännettynäkin. sitten vain pursottelet rinkuloiksi ja kaipa ne paistaakki pitää....
en nyt vain satu sopivaa suhdetta muistamaan.... toivottavasti saat joltaki paremman ohjeen.. :P- Maukka perusjätkä
Itse tein äsken noin 200g valkuaisia ja n. 400g sokeria marenkia vesihauteessa.
Laitoin kattilan pohjalle vetta ja metallikipon kattilan päälle (ei saa osua veteen; höyry lämmittää). Valkuaiset kippoon ja joukkoon sokerit. Sekoitetaan vispilällä koko ajan. Vesihöyry lämmittää seosta. Valkuaiset eivät saa kypsentyä, joten noin 60 asteessa pois hellalta (itse koetin sormella, että se on jo aika kuumaa).
Kaadoin seoksen TÄYSIN KUIVAAN kippoon ja vatkasin koneella vaahdoksi (pitää olla erittäin kiinteää).
Pursotin uunipellille kookkaita nokareita marenkia.
Laitoin kaksi pellillistä samaan aikaan uuniin (tavallinen uuni) ja asteita noin 50-70 astetta ja marenkejä voi pitää siellä jopa VUOROKAUDEN. Näin ne ei tummu, koska lämpötila ei ole korkea. Marengin ei myöskään sovi olla kovin sitkeää, jota on vaikea syödä, joten miedolla lämmöllä ne kuivuvat hyvin. - haluaa tietää
Jos tekee normaalilla marenki ohjeella marenkeja niin voiko sen sitten "paistaa" mikrossa pienissä erissä...tulisiko näin hyviä niinsanottuja mikromarenkeja vai pitääkö laittaa uuni päälle ?
- elisant
Marenkien tekoon vaikkapa näin...
Kuivat marengit:
(n. 55 kpl)
3 valkuiaista
1 dl sokeria
Valkuaiset ja noin kolmasosa sokerista vatkataan kiinteäksi kovaksi vaahdoksi. (Marenkimassa on valmista, kun siihen jää vatkaimella nosteltaessa korkeita harjanteita.) Loput sokerista lisätään varovasti joukkoon.
Massa nostellaan tai pursotetaan leivinpaperin päälle ja paistetaan uunin keskiosassa 100 asteessa noin 45 minuuttia. Marenkien pitää kypsinäkin olla valkeita ja tuntua ilmavan kevyiltä.
Myös nämä ovat kokeilemisen arvoisia...
Mokkarinkelit
(n. 20 kpl)
3 valkuiaista
2 dl sokeria
1 tl murukahvia
(halutessa manteli- tai pähkinälastuja)
Sekoita valkuaiset, sokeri ja murukahvi kulhossa. Pane kattilaan vettä kiehumaan ja nosta kulho sen päälle. Muista, että kulhon pitää peittää kattila kokonaan!
Vatkaa marenkia vesihauteessa kunnes se on paksua ja pursotettavaa. Seos on valmista kun marenkimassa pysyy vatkaimella nosteltaessa korkeina harjanteina.
Pursota leivinpaperin päälle rinkilöiksi. Halutessa pintaa voi koristella vaikkapa manteli- tai pähkinälastuilla tai vaihtoehtoisesti manteli- tai pähkinälastut voi sekoittaa myös suoraan marenkimassaan.
Paista uunin keskiosassa 125 C:ssa n. 45 minuuttia (eli kunnes ne tuntuvat kuivilta ja kevyiltä).
Marenkeja voi valmistaa monella tavalla riippuen siitä mihin niitä käytetään, mutta toivottavasti näistä ohjeista on jotain iloa. Herkkuhetkiä! =)- Sergey99999
Mikähän idea noissa mokkamarengeissa on kun se sekotetaan vesihauteessa, mutta tavalliset ei sekoteta?
Muuttuuko se koostumus erilaiseksi kun tuota sokeriakin on tuplasti? Haluan sellaisa jumalattomasti murenevia höhtyviä :) - tikkuraliisa
Minulla tummuvat aina marengit.
Miten ne saa psymään valkeina? - kotikokkaaja
Elisant, kokeilin tuota ohjetta ja nyt ne on ollu jo ainakin tunnin uunissa eikä mitään tietoa valmiista marengeista. 45min.... Otin ohjeen jopa leivontakirjasta! Tympii kun ajattelin tehdä ennen töihin menoa ja puolen tunnin päästä pitäisi lähteä. Toivottavasti ovat valmiita ennen sitä:P Vielä ne on ihan lötsköjä sisältä ja tummia päältä. Tuntuu et saisi olla vähemmän lämpötilaa ja enemmän aikaa.
- pianna87
Minä ainakin teen näin;
6 munanvalkuaista
15-20 rkl sokeria
Vatkaa valkuaista lisäten sitä sokuria sinne vähitellen. Vatkaat sen mössön suht. kiinteeksi, niinku tosa ennemminki jo sanottiin. Sitte vaikka pursottelet somia kakkusia pellille (ite vään plärään niitä lusikalla, tulee rumia, mutta hyviä). Ja sitte vaan tunget sen uuniin 100-125 astetta ja se sais olla siä jotain tunnin, tai enemmänki. Riippuu vähä marenkimötikköjen koosta.
Äärimmäisen yksinkertainen ohje, ainakin omasta mielestäni.- marenkimestarit?
Teimme kaverini kanssa marenkeja, mutta taikina ei ollenkaan kovettunut, se jäi ihan löysäksi. Eli, mitä teimme väärin?
- Marenkitäti
marenkimestarit? kirjoitti:
Teimme kaverini kanssa marenkeja, mutta taikina ei ollenkaan kovettunut, se jäi ihan löysäksi. Eli, mitä teimme väärin?
Taisitte olla huolimattomia keltuaisen erottelussa. Valkuaisen sekaan ei siis saa mennä YHTÄÄN tätä keltaista mössöä. Muuten se ei vatkaannu oikeanlaiseksi, vaikka kuinka yrittäisi. Mieluummin voi kitsastellaan vaikka valkuaisen määrästä. Kannattaa siis olla kolme astiaa erotellessa: vatkauskulho ja kaksi lasia. Ensimmäiseen lasiin erotellaan valkuainen josta se kaadetaan SUORAAN kulhoon. Keltuainen heitetään toiseen lasiin. Sitten taas erotellaan seuraava ja se suoraan kulhoon. Näin tarvitse koko rulianssia käydä läpi uudestaan, jos yhdellä kerralla vähän lipsahtaakin keltuaista. Heitetään vain se yksi epäonnistunut pois:)
- pahahha
sii että moi.
miten sen sais tehtyä alle tunnissa, sitä vaan, et hei.--- Kukkapukki :D
Ei mitenkään! Siihe menee tunti tai yli. Ainaki ite luulisin..
__________
Kukka
- jenna92
itse en ole paistanu tai edes yrittänytkään paistaa oma tekemää marenkia ;o
ohjeet:
1muna
3rkl sokeria
erottele keltuainen ja valkuainen toisistaan ja kaada valkuainen kulhoon ja lisää 3rkl sokeria,sekoita vatkaimella. that sit ;) - Marengit on hyvii!
Mikä meni vikaan?
Kun teet marenkeja niin huolehdi että astia ja kaikki välineet on ehdottoman puhtaat ja lisäksi vielä kuivat, muutoin ainakin minulla ei onnistu. Tilkka vettä riittää pilaamaan koko setin!
Mitä pidempään ja matalammalla lämmöllä "paistat" sitä parempia tulee, kokeiltu on. Ja jos haluaa että pinta pysyy kauniin värisenä niin sekin on todennäköisempää onnistua matalammassa lämpötilassa.
Paista siis kuin joulukinkkua, yön yli! Hartauvella hyvä tulee!! ;)- Jahkailia
Ihan turhaa on alkaa paistamaan noin kauaa, kun nopeammallakin ajalla saa paremman tuloksen... Koska jos jättää marengit uuniin, voi kokonaan unohtaa ne uunin ja koko satsi menee piloille.... Joten olen sitä mieltä, että lyhempi aika kannattaa, kun kerran silläkin saa paremman tuloksen lyhyemmässsä ajassa!
- Vaahtokarkki keskus
Tuttava ehdotti laittamaan joukkoon etikkaa. Niin saa kuulemma sisältä pehmeitä, vaahtokarkin tyyppisia marenkeja. Itse en ole kokeillut.
- Colombine
Vaahtokarkkikeskuksen saa etikalla tai esim sitruunamehulla
- elliesimerkki
Mulla ohje on et yhtä valkuaista kohden 3/4dl tomusokeria. Ja sit uunissa ainaki tunnin, riippuu tietty niiden koosta.(:
- MarenkiAhmatti<3
Tässä myös ihan hyvä ohje :) Teki heti mieli alkaa leipoa marenkia, kun katsottiin tv:stä Sikke - ruokaa rakkaudella :)
6 munanvalkuaista
350 g Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2tl Dansukker vaniljasokeria
Pane valkuaiset ja sokerit kulhoon ja kulho vesihauteeseen.
Vatkaa kunnes sokeri on sulanut ja seos on niin kuumaa, että sormea polttaa.
Siirrä seos vatkauskulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella n. 10-15min, kunnes seos kylmenee ja muuttuu valkoiseksi tahnaksi.
Tee seoksesta reilun kokoisia marenkeja uunipellille ja kypsennä uunissa 150 asteessa noin 45 minuuttia. Sulje sitten lämpö ja jätä marengit uuniin, kunnes uuni jäähtyy.
Voit myös sekoittaa marenkitaikinaan sulatettua suklaata.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi1112892Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap302395Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen222344Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/15256631081976- 1141650
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1701365Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.2881188- 801044
- 711034
Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi
Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi2471023