Aihe

Norjan vyörymässä ei ole kyse "luonnonkatastrofista", vaan liikkuvaan saveen rakentamisesta

Anonyymi

Erikoiseksi Norjan suuronnettomuuden tekee se, että pääministerinsä kiirehti heti puhumaan "luonnonkatastrofista", mistä ei todellakaan ole kyse, vaan tietoisesta valinnasta, rakentaa ns. liikkuvan saven päälle.

https://www.dw.com/en/norway-landslide-10-still-missing-after-dozens-of-homes-crushed/a-56102550

Sen lisäksi, että talot on rakennettu, varmasti jo etukäteen tiedetylle, riskialttiille savialustalle, saven liikkuvuus on käynnistetty, kaatamalla alkuperäinen puusto ja metsäalueet käytännössä kokonaan.

Puiden juuret sitovat savistakin maata ja pitävät sen kasassa, vaikka rankkasateiden aikana, mutta kun veroparatiisipuutarha- ja maisemointibisnekset, päästetään suunnittelemaan asuinalueita, ne yleensä kaatavat kaikki alkuperäiset metsät ja puut kokonaan.

https://keskustelu.suomi24.fi/t/16374825/veroparatiisi-puutarha--ja-maisemointibisnes-tuhoaa-suomen-maaperaa-ja-alkuperaisluontoa

Kuten kuvistakin Norjasta näkee, alkuperäinen puusto oli poistettu ja istutettu muutama koriste-havupuu tilalle, joista ei ole korvaamaan, alkuperäistä juuristoa, puiden verkostoa, joka sitoo maata yhteen ja estää vyörymät, savisessakin maastossa.

42

111

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   On erittäin huolestuttavaa, Suomenkin kansalaisten turvallisuuden kannalta, jos viranomaiset ja edes tiedotusvälineet, eivät kykene erottamaan, ihmisten toiminnan seurauksista aiheutuvia katastrofeja, luonnon tapahtumista.

   Eihän Fukushiman ydinvoima-onnettomuus, ollut "luonnonkatastrofi", ilman (huonosti hoidettua) ydinvoimalaa, ei ydinvoima-onnettomuutta olisi ollut.

  • Anonyymi

   Maailmalla louhitaan hilltä ja malmejs sekä pumpataan öljyä ja pohjavettä valtavat määrät. Sitten ihmetellään maanvajoamia.

   YK:n 17-kohtainen kestävän kehityksen ohjelma ei sanallakaan edes mainitse väestökasvua saati liiansuureksi kasvanutta ihmiskuntaa, vaan kannustaa kehitysmaalaisia siirtymään kerskakulutus aihin ja lisääntymään rajattomasti.

   Ihmiset on tyhmiä.

   • Anonyymi

    Ydinvoimalat ovat ikuinen riski, varsinkin kun ne rakennetaan herkille paikoille, merten rannoille, kuten Japanin Fukushimassa.

    Samoin liikkuvan saven päälle rakentaminen, kun se "viimeistellään", poistamalla maata sitovat metsät ja puut, jolloin maaperä on tyhjää savihöttöä, jota mikään ei pitele.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ydinvoimalat ovat ikuinen riski, varsinkin kun ne rakennetaan herkille paikoille, merten rannoille, kuten Japanin Fukushimassa.

    Samoin liikkuvan saven päälle rakentaminen, kun se "viimeistellään", poistamalla maata sitovat metsät ja puut, jolloin maaperä on tyhjää savihöttöä, jota mikään ei pitele.

    Japanin Fukushimassa ei ollut kyse saven päälle rakentamisesta.

    Siellä maanjäristyksen aiheuttama tsunami tuhosi jäähdytysjärjestelmät ja niiden sähkönsaannin.


  • Anonyymi

   No mitä tomonen kaupan kassatyttö voisi kommentoida kun tietoa ja ymmärrystä ei vain ole?

   • Anonyymi

    Imepä porkkanaa. Miten he,evetillä tähän nyt kassatyttö tuli. Oisit puhunut tuomitusta tarjoilijasta tai anusköntissä mömmöjä salakuljettaneesta pullistelijasta/lasten hakkaajasta.

    Tai kerropa itse, geotekniikan jättiläinen, CFii-menetelmin laskettavasta liukupinta-analyysistä. Tai kerro edes gasagranden koputuskokeesta tai vaikka kolmiaksiaalikokeen periaatteista. Tai voisit kertoa, vaikka omin sanoin, koheesiomaalajien käyttäytymistä. Tai kerro ödömetrin käyttämisestä geotekniikassa.


  • Anonyymi

   Suomi24-tietäjät taas tietämässä.

   • Anonyymi

    Mitä sinä täällä teet, mene mäkeen, jos ei keskustelu kiinnosta.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Mitä sinä täällä teet, mene mäkeen, jos ei keskustelu kiinnosta.

    Miksi tuo linkki on nimeomaan saksalaiseen (!) DEUTSCHE WELLE -sivustoon...?
    Eikö lähempää löydy?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Mitä sinä täällä teet, mene mäkeen, jos ei keskustelu kiinnosta.

    Yllytä nyt tuollaista oman elämänsä Matti Nykästä vielä mäkeen?


  • Anonyymi

   Korruptiopäättäjät eivät edes halua erottaa, ihmisten kerskakulutuksen- ja rakentamisen, maankaivamisen ja liikkuvaan saveen ym riskialttiille paikoille ydinvoimaloiden ja asuinrakennusten rakentamista, ihmiskunnan omiksi teoiksi, koska hehän ovat olleet päättämässä, kaikista riskirakennushankkeista, sehän olisi virheiden myöntämistä, ja sitähän eivät korruptiopoliitikot koskaan tee.

  • Anonyymi

   Mitä haittaa suomalaislile on tuosta norjan onnettomuudesta?

  • Anonyymi

   Oletko täysin tunteeton, vai välinpitämätön, mikä lienee pitkälti sama asia.

   Se mitä tapahtuu nato-Norjan saveen rakentamisen seurauksena, eli korruptiopoliitikkojen- ym päättäjien, virheiden myöntämättömyyteen Norjassa, voi tapahtua myös Suomessa, kun ylläpidetään harhaa, jossa ei eroteta ihmisten tekojen seurauksia, luonnontapahtumista.

   https://keskustelu.suomi24.fi/t/16363357/yritystuet-on-palautettava-suomen-valtiolle---eika-veropakolaisquotbusiness-finlandillequot#comment-102113296

   • Anonyymi

    "Oletko täysin tunteeton, vai välinpitämätön, mikä lienee pitkälti sama asia."

    Olen täysin tunteeton ulkomaalaisille ja on ihan samantekevää mitä onnettomuuksia ulkomaalaisille sattuu


  • Anonyymi

   Maria Ohisalo: Suomi valmis auttamaan Norjaa, jos apua pyydetään ;D

   • Anonyymi

  • Anonyymi

   Suomen korruptiopäättäjien, olisi autettava ensin oma kansa, äärimmäisestä köyhyydestä:

   https://demokraatti.fi/joka-toinen-paiva-yli-65-vuotias-suomalainen-tekee-itsemurhan-onko-vanhuksienkin-suomessa-kohtapuoliin-jo-pakko-siirtya-rikollisuuden-pariin/

   https://keskustelu.suomi24.fi/t/16416544/vale-elakekorotukset-aiheuttaneet-itsemurhien-aallon-suomessa-#comment-102626594

   Ikävä kyllä hallitus, jossa "köyhyystutkija" Ohisalo on, on vain jatkanut ja pahentanut, PetosPersKokKeRkpKrdliike-äärioikeiston veroparatiisiporvareiden, sairaus-kansaneläkeläisten syväkyykytystä.

   https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/uusi-kompastus-soteen-kotimaisten-kielten-keskus-tyrmaa-maakuntien-kutsumisen-hyvinvointialueiksi-alueilla-tulee-asumaan-myos-ihmisia-jotka-eivat-voi-hyvin/7955962#gs.isc0t6

   Korruptiopäättäjät veroparatiisigryndereineen, joille jakavat vastikkeettomia yritys-maatalous-koronatukia, suoraan veroparatiiseihin - eivät asu savimailla, saati kärvistele 800€/kk orjuuseläkkeillä hädissään.

  • Anonyymi

   Ja räkä lentää. Missä persu siellä räkä. Asiayhteys jostain, mistä vain, jotta saadaan räkää ilmaan ja eetteriin.

  • Anonyymi

   Pintamaan juuristo ei paljoakaan vaikuta viistolla kalliopinnalla olevan paksun savikerroksen liikkumiseen. Ylhäältä tulevan veden määrä ja virtaukset muuttavat maa-aineksen ja kalliopinnan kitkaa ja maa-aineksen vesipitoisuutta eli "lujuutta".

   Jos tuo alue on joskus todettu vaaralliseksi, ei sitä mikään rakennuttajan tilaama uusi maksullinen tutkimus miksikään muuta.

   • Anonyymi

    Ja lisäkuorma, joko rakentaen, täristäen tai geoteknisesti muodostaen. Ja silloin savi lähtee. Maankäytön suunnittelun suuri virhe, koska on tiedetty alueen herkkyys jo aiemmin.


   • Anonyymi

    Veroparatiisigrynderit ja kaupunkien/kuntien korruptiopäättäjät, muuttavat vedenkin viiniksi, jos se heitä hyödyttää. Kuntien rahoittaminen valtion miljardeilla, pahentaa myös köyhyysongelmaa ja eriarvoistamista, koska niillä miljardeilla, tuetaan vain veroparatiisirakennuttajia ratikoineen ym ja jätetään köyhimmät vielä niiden maksajiksi, kuten Tampereella, maksukyvyttömiltä sairauseläkeläisiltä, peritään 400€ vuodessa k a l l i i m p i a bussien matkamaksuja, kuin rikkaimmilta.

    Sanna Marin oli Kokoomuksen kanssa, tekemässä tuota, perustuslain vastaista, eriarvoisuus-pakkomaksua, jolla kurjistetaan 800€/kk orjuuseläkeläisiä lisää, eli nykyinen hallitus jatkaa haavoittuvimpien köyhyyseläkeläisten syväkyykyttämistä, siitä mihin PetosPersKokKeKrdRkp sen jätti.

    https://keskustelu.suomi24.fi/t/16213507/pm-sanna-marin-tiesi-etta-elakekorotukset-otetaan-taka-oven-kautta-pois


  • Anonyymi

   Veroparatiisipuutarha- ja maisemointibisnes, kaatelee ahneesti Suomessakin, alkuperäispuustoa- ja metsiä. Kaupunkimetsät alkavat olla muisto vain, kun korruptio-kaupunkien- ja kuntien tukimiljonäärit, rahastavat verokeitaisiin, tuhoamalla luontoa ja ihmisten asuinalueita. Tampereen kaupungin ennen tuuheat ja komeat metsäalueet, näyttävät jo rivoilta, hakattuine aukioineen ja tuulee kuin Nevski prospektilla.

  • Anonyymi

   Ohisalon läpinäkyvä nato-Norjan "tukeminen", on äärioikeistovihreiden natotusta ja Haaviston likaisen takin pesemistä.

   https://keskustelu.suomi24.fi/t/16452103/ohisalo-entisia-ja-nykyisia-poliiseja-ostettu-lahjottu-korruptoitu-yritys-maataloustuilla#comment-102998223

   Korruptiopoliitikot tukevat toisiaan, surkeissa päätöksissä ja kansalaisten henkien vaarantamisessa, yli maiden ja EU-rajojen.

   https://keskustelu.suomi24.fi/t/16657944/kansanedustajat-eivat-edusta-enaa-demokratiaa--sananvapauksien-estaminen-on-iso-rikos-#comment-105133340

   https://keskustelu.suomi24.fi/t/16205905/veroparatiisihavittajat-estettava-ja-peruttava-koyhyysongelma-hoitoon-miljardeilla

  • Anonyymi

   Siis mitä tämä joka suuntaan ampuva öyhöttäjä haluaa? Ei luota demokratiaan, vaan...Siis harvainvaltaan. Siis totatlitarismiin. Ja siitä se hyvä tulee. Tai ainakin hehtolitroittain verta ja kyyneitä. Eipä hyvältä näytä.
   Näin sen asian voi lukea.

   • Anonyymi

    Käsität tahallasi väärin, aidoissa demokratioissa päättäjät pitävät lupaukset äänestäjilleen, eivätkä voi loputtomiin valehdella ja sen jälkeen vielä vaatia "sisua", varsinkaan äärimmäiseen köyhyyteen, ilman aitoa oikeusturvaa jätetyiltä, kuten 800e/kk köyhyyseläkeläisiltä Suomessa.

    Selkeitä lupauksia antoivat, että "sairaus-kansaneläkeläisten köyhyys, tullaan siirtämään historiaan".

    Hallituksen oikeistolaisin puolue Keskusta, lupasi vielä konkreettisesti: "useita satasia ja siitä eteen päin lisää, koko ajan korottaen".

    Luottamus demokratiaan on mennyttä, Suomen korruptoituneiden poliitikkojen itsensä, ei heidän taloudellisen, fyysisen, seksuaalisen ja henkisen väkivallan kohteiden takia.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Käsität tahallasi väärin, aidoissa demokratioissa päättäjät pitävät lupaukset äänestäjilleen, eivätkä voi loputtomiin valehdella ja sen jälkeen vielä vaatia "sisua", varsinkaan äärimmäiseen köyhyyteen, ilman aitoa oikeusturvaa jätetyiltä, kuten 800e/kk köyhyyseläkeläisiltä Suomessa.

    Selkeitä lupauksia antoivat, että "sairaus-kansaneläkeläisten köyhyys, tullaan siirtämään historiaan".

    Hallituksen oikeistolaisin puolue Keskusta, lupasi vielä konkreettisesti: "useita satasia ja siitä eteen päin lisää, koko ajan korottaen".

    Luottamus demokratiaan on mennyttä, Suomen korruptoituneiden poliitikkojen itsensä, ei heidän taloudellisen, fyysisen, seksuaalisen ja henkisen väkivallan kohteiden takia.

    Pakkomiellehörhöilyä.


  • Anonyymi

   Samanlaisia mutavyörymiä on tapahtunut Brasiliassakin, ja käytännössä kaikkialla missä savimaan päältä on hakattu kasvillisuus ja rakennettu infra siihen päälle. Pahimmillaan on käynyt niinkin että maan alle saveen rakennettu kunnallistekniikka on aiheuttanut maanalaisen massan valumaa sateiden seurauksena läheiseen vesistöön, ilman että sitä on havaittu vuosiin. Kunnes lopulta kansi sortuu ja nielaisee sekunneissa jopa useiden korttelien kokoisen alueen.

   • Anonyymi

    Viittaa siis ilmastonmuutoksen seurauksiin myös..


  • Anonyymi
  • Anonyymi

   Aukkohakkuut tulee olemaan Suomen luonnon katadtrofi.

  • Anonyymi
  • Anonyymi

   Ilmastonmuutos tulee lisäämään, kosteammaksi käyvän, savisen maan ja "nopean saven" liikkeitä, eli maanvyörymiä-vajoamia-yms Suomessakin, kun veroparatiisigryderit eivät kanna vastuuta, rakentaessaan riskialueille, korruptiokuntien päättäjien kanssa.

   https://www.tv2.no/nyheter/11863811/

  • Anonyymi
  • Anonyymi

   Aika hyvät maanpohja tutkijat olleet asialla ja annettu rakentaa ei näkynyt paaluja tms

  • Anonyymi

   Ei siinä paalut auta, kun viisto savipinta lähtee. Maasto ei sovi rakentamiseen. Metsätalous yms on paikallaan tuollaisissa paikoissa.
   Puut haihduttavat vettä ja niiden oksista ja lehdistä myös tapahtuu haihtumista. Eli puusto auttaa vesitaloutta...siis maaperän vesipitoisuus pienee.

   • Anonyymi

    Vuoristoisessa maassa tapahtuu maanvyöryjä vuosittain. Suomi on taas tasainen kuin pannukaakku, joten ei hätää maanvyöryistä täällä!


  • Anonyymi

   Pienenee, piti sanoa

  • Anonyymi

   Kevyitä ihmisiä ilmalumi-kengillä varustettuna, jonkinlainen lento- "drone" selässä, ja lasten pomppulinnoissa käytettävät, pitkät ilmatäytteiset liukumäet, pitäisi olla käytössä etsinnöissä välittömästi, eikä tuollaisia monen päivän rakenteluja ja monimutkaisia suunnitelmia.

   https://www.tv2.no/v/1153546/

   Miksi pitää esittellä univormuja ja päitään palelluttavia "esimiehiä" etsinnöissä, luulisi järjenkin juoksevan paremmin, kun on kunnon villapipo päässä ja lämpimät vaatteet.

  • Anonyymi

   Kaupungistuminen, se vaan jatkuu.

  • Anonyymi

   Ihminen on aika onneton eläin, jos sen pitää poistua asfaltilta.

  • Anonyymi

   Vastaavia rakennettuja alueita on Norjassa muitakin, joten ...

   • Anonyymi

    kannattaa lähteä lomailemaan jonnekin turvallisemmille alueille ja seurata uutisia.


  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Yksin oli Sofia tullut Espanjasta

   https://www.seiska.fi/kotimaa/jattiriita-espanjassa-sofia-belorf-palasi-yksin-suomeen-ilman-stefan-thermania-kuvat Harmi, että tää ja muut riidat on v
   Kotimaiset julkkisjuorut
   103
   5790