Norjan vyörymässä ei ole kyse "luonnonkatastrofista", vaan liikkuvaan saveen rakentamisesta

Anonyymi

Erikoiseksi Norjan suuronnettomuuden tekee se, että pääministerinsä kiirehti heti puhumaan "luonnonkatastrofista", mistä ei todellakaan ole kyse, vaan tietoisesta valinnasta, rakentaa ns. liikkuvan saven päälle.

https://www.dw.com/en/norway-landslide-10-still-missing-after-dozens-of-homes-crushed/a-56102550

Sen lisäksi, että talot on rakennettu, varmasti jo etukäteen tiedetylle, riskialttiille savialustalle, saven liikkuvuus on käynnistetty, kaatamalla alkuperäinen puusto ja metsäalueet käytännössä kokonaan.

Puiden juuret sitovat savistakin maata ja pitävät sen kasassa, vaikka rankkasateiden aikana, mutta kun veroparatiisipuutarha- ja maisemointibisnekset, päästetään suunnittelemaan asuinalueita, ne yleensä kaatavat kaikki alkuperäiset metsät ja puut kokonaan.

https://keskustelu.suomi24.fi/t/16374825/veroparatiisi-puutarha--ja-maisemointibisnes-tuhoaa-suomen-maaperaa-ja-alkuperaisluontoa

Kuten kuvistakin Norjasta näkee, alkuperäinen puusto oli poistettu ja istutettu muutama koriste-havupuu tilalle, joista ei ole korvaamaan, alkuperäistä juuristoa, puiden verkostoa, joka sitoo maata yhteen ja estää vyörymät, savisessakin maastossa.

42

51

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      On erittäin huolestuttavaa, Suomenkin kansalaisten turvallisuuden kannalta, jos viranomaiset ja edes tiedotusvälineet, eivät kykene erottamaan, ihmisten toiminnan seurauksista aiheutuvia katastrofeja, luonnon tapahtumista.

      Eihän Fukushiman ydinvoima-onnettomuus, ollut "luonnonkatastrofi", ilman (huonosti hoidettua) ydinvoimalaa, ei ydinvoima-onnettomuutta olisi ollut.

    • Anonyymi

      Maailmalla louhitaan hilltä ja malmejs sekä pumpataan öljyä ja pohjavettä valtavat määrät. Sitten ihmetellään maanvajoamia.

      YK:n 17-kohtainen kestävän kehityksen ohjelma ei sanallakaan edes mainitse väestökasvua saati liiansuureksi kasvanutta ihmiskuntaa, vaan kannustaa kehitysmaalaisia siirtymään kerskakulutus aihin ja lisääntymään rajattomasti.

      Ihmiset on tyhmiä.

      • Anonyymi

        Ydinvoimalat ovat ikuinen riski, varsinkin kun ne rakennetaan herkille paikoille, merten rannoille, kuten Japanin Fukushimassa.

        Samoin liikkuvan saven päälle rakentaminen, kun se "viimeistellään", poistamalla maata sitovat metsät ja puut, jolloin maaperä on tyhjää savihöttöä, jota mikään ei pitele.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ydinvoimalat ovat ikuinen riski, varsinkin kun ne rakennetaan herkille paikoille, merten rannoille, kuten Japanin Fukushimassa.

        Samoin liikkuvan saven päälle rakentaminen, kun se "viimeistellään", poistamalla maata sitovat metsät ja puut, jolloin maaperä on tyhjää savihöttöä, jota mikään ei pitele.

        Japanin Fukushimassa ei ollut kyse saven päälle rakentamisesta.

        Siellä maanjäristyksen aiheuttama tsunami tuhosi jäähdytysjärjestelmät ja niiden sähkönsaannin.


    • Anonyymi

      No mitä tomonen kaupan kassatyttö voisi kommentoida kun tietoa ja ymmärrystä ei vain ole?

      • Anonyymi

        Imepä porkkanaa. Miten he,evetillä tähän nyt kassatyttö tuli. Oisit puhunut tuomitusta tarjoilijasta tai anusköntissä mömmöjä salakuljettaneesta pullistelijasta/lasten hakkaajasta.

        Tai kerropa itse, geotekniikan jättiläinen, CFii-menetelmin laskettavasta liukupinta-analyysistä. Tai kerro edes gasagranden koputuskokeesta tai vaikka kolmiaksiaalikokeen periaatteista. Tai voisit kertoa, vaikka omin sanoin, koheesiomaalajien käyttäytymistä. Tai kerro ödömetrin käyttämisestä geotekniikassa.


    • Anonyymi

      Suomi24-tietäjät taas tietämässä.

      • Anonyymi

        Mitä sinä täällä teet, mene mäkeen, jos ei keskustelu kiinnosta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitä sinä täällä teet, mene mäkeen, jos ei keskustelu kiinnosta.

        Miksi tuo linkki on nimeomaan saksalaiseen (!) DEUTSCHE WELLE -sivustoon...?
        Eikö lähempää löydy?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitä sinä täällä teet, mene mäkeen, jos ei keskustelu kiinnosta.

        Yllytä nyt tuollaista oman elämänsä Matti Nykästä vielä mäkeen?


    • Anonyymi

      Korruptiopäättäjät eivät edes halua erottaa, ihmisten kerskakulutuksen- ja rakentamisen, maankaivamisen ja liikkuvaan saveen ym riskialttiille paikoille ydinvoimaloiden ja asuinrakennusten rakentamista, ihmiskunnan omiksi teoiksi, koska hehän ovat olleet päättämässä, kaikista riskirakennushankkeista, sehän olisi virheiden myöntämistä, ja sitähän eivät korruptiopoliitikot koskaan tee.

    • Anonyymi

      Mitä haittaa suomalaislile on tuosta norjan onnettomuudesta?

    • Anonyymi

      Oletko täysin tunteeton, vai välinpitämätön, mikä lienee pitkälti sama asia.

      Se mitä tapahtuu nato-Norjan saveen rakentamisen seurauksena, eli korruptiopoliitikkojen- ym päättäjien, virheiden myöntämättömyyteen Norjassa, voi tapahtua myös Suomessa, kun ylläpidetään harhaa, jossa ei eroteta ihmisten tekojen seurauksia, luonnontapahtumista.

      https://keskustelu.suomi24.fi/t/16363357/yritystuet-on-palautettava-suomen-valtiolle---eika-veropakolaisquotbusiness-finlandillequot#comment-102113296

      • Anonyymi

        "Oletko täysin tunteeton, vai välinpitämätön, mikä lienee pitkälti sama asia."

        Olen täysin tunteeton ulkomaalaisille ja on ihan samantekevää mitä onnettomuuksia ulkomaalaisille sattuu


    • Anonyymi

      Maria Ohisalo: Suomi valmis auttamaan Norjaa, jos apua pyydetään ;D

      • Anonyymi

    • Anonyymi

      Suomen korruptiopäättäjien, olisi autettava ensin oma kansa, äärimmäisestä köyhyydestä:

      https://demokraatti.fi/joka-toinen-paiva-yli-65-vuotias-suomalainen-tekee-itsemurhan-onko-vanhuksienkin-suomessa-kohtapuoliin-jo-pakko-siirtya-rikollisuuden-pariin/

      https://keskustelu.suomi24.fi/t/16416544/vale-elakekorotukset-aiheuttaneet-itsemurhien-aallon-suomessa-#comment-102626594

      Ikävä kyllä hallitus, jossa "köyhyystutkija" Ohisalo on, on vain jatkanut ja pahentanut, PetosPersKokKeRkpKrdliike-äärioikeiston veroparatiisiporvareiden, sairaus-kansaneläkeläisten syväkyykytystä.

      https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/uusi-kompastus-soteen-kotimaisten-kielten-keskus-tyrmaa-maakuntien-kutsumisen-hyvinvointialueiksi-alueilla-tulee-asumaan-myos-ihmisia-jotka-eivat-voi-hyvin/7955962#gs.isc0t6

      Korruptiopäättäjät veroparatiisigryndereineen, joille jakavat vastikkeettomia yritys-maatalous-koronatukia, suoraan veroparatiiseihin - eivät asu savimailla, saati kärvistele 800€/kk orjuuseläkkeillä hädissään.

    • Anonyymi

      Ja räkä lentää. Missä persu siellä räkä. Asiayhteys jostain, mistä vain, jotta saadaan räkää ilmaan ja eetteriin.

    • Anonyymi

      Pintamaan juuristo ei paljoakaan vaikuta viistolla kalliopinnalla olevan paksun savikerroksen liikkumiseen. Ylhäältä tulevan veden määrä ja virtaukset muuttavat maa-aineksen ja kalliopinnan kitkaa ja maa-aineksen vesipitoisuutta eli "lujuutta".

      Jos tuo alue on joskus todettu vaaralliseksi, ei sitä mikään rakennuttajan tilaama uusi maksullinen tutkimus miksikään muuta.

      • Anonyymi

        Ja lisäkuorma, joko rakentaen, täristäen tai geoteknisesti muodostaen. Ja silloin savi lähtee. Maankäytön suunnittelun suuri virhe, koska on tiedetty alueen herkkyys jo aiemmin.


      • Anonyymi

        Veroparatiisigrynderit ja kaupunkien/kuntien korruptiopäättäjät, muuttavat vedenkin viiniksi, jos se heitä hyödyttää. Kuntien rahoittaminen valtion miljardeilla, pahentaa myös köyhyysongelmaa ja eriarvoistamista, koska niillä miljardeilla, tuetaan vain veroparatiisirakennuttajia ratikoineen ym ja jätetään köyhimmät vielä niiden maksajiksi, kuten Tampereella, maksukyvyttömiltä sairauseläkeläisiltä, peritään 400€ vuodessa k a l l i i m p i a bussien matkamaksuja, kuin rikkaimmilta.

        Sanna Marin oli Kokoomuksen kanssa, tekemässä tuota, perustuslain vastaista, eriarvoisuus-pakkomaksua, jolla kurjistetaan 800€/kk orjuuseläkeläisiä lisää, eli nykyinen hallitus jatkaa haavoittuvimpien köyhyyseläkeläisten syväkyykyttämistä, siitä mihin PetosPersKokKeKrdRkp sen jätti.

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/16213507/pm-sanna-marin-tiesi-etta-elakekorotukset-otetaan-taka-oven-kautta-pois


    • Anonyymi

      Veroparatiisipuutarha- ja maisemointibisnes, kaatelee ahneesti Suomessakin, alkuperäispuustoa- ja metsiä. Kaupunkimetsät alkavat olla muisto vain, kun korruptio-kaupunkien- ja kuntien tukimiljonäärit, rahastavat verokeitaisiin, tuhoamalla luontoa ja ihmisten asuinalueita. Tampereen kaupungin ennen tuuheat ja komeat metsäalueet, näyttävät jo rivoilta, hakattuine aukioineen ja tuulee kuin Nevski prospektilla.

    • Anonyymi

      Ohisalon läpinäkyvä nato-Norjan "tukeminen", on äärioikeistovihreiden natotusta ja Haaviston likaisen takin pesemistä.

      https://keskustelu.suomi24.fi/t/16452103/ohisalo-entisia-ja-nykyisia-poliiseja-ostettu-lahjottu-korruptoitu-yritys-maataloustuilla#comment-102998223

      Korruptiopoliitikot tukevat toisiaan, surkeissa päätöksissä ja kansalaisten henkien vaarantamisessa, yli maiden ja EU-rajojen.

      https://keskustelu.suomi24.fi/t/16657944/kansanedustajat-eivat-edusta-enaa-demokratiaa--sananvapauksien-estaminen-on-iso-rikos-#comment-105133340

      https://keskustelu.suomi24.fi/t/16205905/veroparatiisihavittajat-estettava-ja-peruttava-koyhyysongelma-hoitoon-miljardeilla

    • Anonyymi

      Siis mitä tämä joka suuntaan ampuva öyhöttäjä haluaa? Ei luota demokratiaan, vaan...Siis harvainvaltaan. Siis totatlitarismiin. Ja siitä se hyvä tulee. Tai ainakin hehtolitroittain verta ja kyyneitä. Eipä hyvältä näytä.
      Näin sen asian voi lukea.

      • Anonyymi

        Käsität tahallasi väärin, aidoissa demokratioissa päättäjät pitävät lupaukset äänestäjilleen, eivätkä voi loputtomiin valehdella ja sen jälkeen vielä vaatia "sisua", varsinkaan äärimmäiseen köyhyyteen, ilman aitoa oikeusturvaa jätetyiltä, kuten 800e/kk köyhyyseläkeläisiltä Suomessa.

        Selkeitä lupauksia antoivat, että "sairaus-kansaneläkeläisten köyhyys, tullaan siirtämään historiaan".

        Hallituksen oikeistolaisin puolue Keskusta, lupasi vielä konkreettisesti: "useita satasia ja siitä eteen päin lisää, koko ajan korottaen".

        Luottamus demokratiaan on mennyttä, Suomen korruptoituneiden poliitikkojen itsensä, ei heidän taloudellisen, fyysisen, seksuaalisen ja henkisen väkivallan kohteiden takia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Käsität tahallasi väärin, aidoissa demokratioissa päättäjät pitävät lupaukset äänestäjilleen, eivätkä voi loputtomiin valehdella ja sen jälkeen vielä vaatia "sisua", varsinkaan äärimmäiseen köyhyyteen, ilman aitoa oikeusturvaa jätetyiltä, kuten 800e/kk köyhyyseläkeläisiltä Suomessa.

        Selkeitä lupauksia antoivat, että "sairaus-kansaneläkeläisten köyhyys, tullaan siirtämään historiaan".

        Hallituksen oikeistolaisin puolue Keskusta, lupasi vielä konkreettisesti: "useita satasia ja siitä eteen päin lisää, koko ajan korottaen".

        Luottamus demokratiaan on mennyttä, Suomen korruptoituneiden poliitikkojen itsensä, ei heidän taloudellisen, fyysisen, seksuaalisen ja henkisen väkivallan kohteiden takia.

        Pakkomiellehörhöilyä.


    • Anonyymi

      Samanlaisia mutavyörymiä on tapahtunut Brasiliassakin, ja käytännössä kaikkialla missä savimaan päältä on hakattu kasvillisuus ja rakennettu infra siihen päälle. Pahimmillaan on käynyt niinkin että maan alle saveen rakennettu kunnallistekniikka on aiheuttanut maanalaisen massan valumaa sateiden seurauksena läheiseen vesistöön, ilman että sitä on havaittu vuosiin. Kunnes lopulta kansi sortuu ja nielaisee sekunneissa jopa useiden korttelien kokoisen alueen.

      • Anonyymi

        Viittaa siis ilmastonmuutoksen seurauksiin myös..


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Aukkohakkuut tulee olemaan Suomen luonnon katadtrofi.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Ilmastonmuutos tulee lisäämään, kosteammaksi käyvän, savisen maan ja "nopean saven" liikkeitä, eli maanvyörymiä-vajoamia-yms Suomessakin, kun veroparatiisigryderit eivät kanna vastuuta, rakentaessaan riskialueille, korruptiokuntien päättäjien kanssa.

      https://www.tv2.no/nyheter/11863811/

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Aika hyvät maanpohja tutkijat olleet asialla ja annettu rakentaa ei näkynyt paaluja tms

    • Anonyymi

      Ei siinä paalut auta, kun viisto savipinta lähtee. Maasto ei sovi rakentamiseen. Metsätalous yms on paikallaan tuollaisissa paikoissa.
      Puut haihduttavat vettä ja niiden oksista ja lehdistä myös tapahtuu haihtumista. Eli puusto auttaa vesitaloutta...siis maaperän vesipitoisuus pienee.

      • Anonyymi

        Vuoristoisessa maassa tapahtuu maanvyöryjä vuosittain. Suomi on taas tasainen kuin pannukaakku, joten ei hätää maanvyöryistä täällä!


    • Anonyymi

      Pienenee, piti sanoa

    • Anonyymi

      Kevyitä ihmisiä ilmalumi-kengillä varustettuna, jonkinlainen lento- "drone" selässä, ja lasten pomppulinnoissa käytettävät, pitkät ilmatäytteiset liukumäet, pitäisi olla käytössä etsinnöissä välittömästi, eikä tuollaisia monen päivän rakenteluja ja monimutkaisia suunnitelmia.

      https://www.tv2.no/v/1153546/

      Miksi pitää esittellä univormuja ja päitään palelluttavia "esimiehiä" etsinnöissä, luulisi järjenkin juoksevan paremmin, kun on kunnon villapipo päässä ja lämpimät vaatteet.

    • Anonyymi

      Kaupungistuminen, se vaan jatkuu.

    • Anonyymi

      Ihminen on aika onneton eläin, jos sen pitää poistua asfaltilta.

    • Anonyymi

      Vastaavia rakennettuja alueita on Norjassa muitakin, joten ...

      • Anonyymi

        kannattaa lähteä lomailemaan jonnekin turvallisemmille alueille ja seurata uutisia.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      137
      1916
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1908
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1848
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1630
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1160
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1137
    Aihe